Connect with us

Administratie

Începând de azi, 08.01.2024, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina si Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca vor reîncepe cursurile

Publicat

pe

După o binemeritată vacanță, elevii promoției iulie 2023 – aprilie 2024 s-au reîntâlnit duminica aceasta la sediile celor două școli de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca!
Începând de luni, 08.01.2024, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina  vor reîncepe cursurile cei 728 de elevi ai Promoției aprilie 2024, precum și cei 480 de polițiști încadrați din sursă externă care vor urma ultimul modul al cursului de inițiere în carieră. În același timp la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca și cei 200 de elevi ai Promoției aprilie 2024 vor relua ciclul de pregătire teoretică.
Tinerii polițiști și viitori polițiști vor depune eforturi susținute pentru acumularea cunoștințelor necesare în desfășurarea profesiei de polițist.
Corpul National al Politistilor le transmite că le va fi alături pe întreaga carieră profesională. (Paul D.).

Administratie

Poliţiştii de frontieră au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, descoperind astfel 1230 metri de plase și au eliberat în mediul natural cinci exemplare de sturion

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe Marea Neagră, ocazie cu care au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip ohane, cu o lungime de 1230 metri, fiind capturate în acestea cinci exemplare de sturion, specia păstrugă.

Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul natural, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delict a Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea, mai transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

1524 de absolvenți ai școlilor postliceale de pregătire ale Ministerului Afacerilor Interne au devenit polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră.

Publicat

pe

De

„Este un moment cu o încărcătură emoțională aparte cu atât mai mult cu cât reprezintă începutul unei noi etape în viața fiecăruia dintre ei, precum și asumarea responsabilității unei cariere în slujba oamenilor.
Le mulțumesc în mod special părinților tinerilor absolvenți care le-au cultivat în familie valorile necesare unei astfel de cariere și care i-au îndrumat și susținut pe tot parcursul școlarizării lor.
Am încredere că perioada de pregătire le-a oferit cunoștințele teoretice și practice necesare pentru a face față situațiilor din teren, dar îi îndemn, totodată, să fie în continuare deschiși, dornici să se perfecționeze și să învețe din experiența colegilor mai vechi din structurile unde își vor desfășura activitatea.
Cariera pe care au îmbrățișat-o nu este una ușoară, ci este una plină de provocări, care uneori poate implica riscuri și sacrificii, multe ore petrecute în condiții dificile, departe de cei dragi. Dar vreau să-i asigur că această muncă vine și cu multe satisfacții – le oferă șansa de a fi în sprijinul oamenilor, al comunităților din care fac parte.
Știu că așteptările sunt mari, atât din partea viitorilor lor superiori sau din partea colegilor, cât mai ales din partea cetățenilor, a celor care se uită către angajații MAI cu încredere și cu speranța că le vor fi mereu alături. Față de aceștia au datoria să nu-i dezamăgească, să dea dovadă de implicare și profesionalism de fiecare dată când sunt chemați să intervină, în misiuni de ordine publică sau în situații de urgență.
Personal, ca cetățean și ca ministru al Afacerilor Interne, aștept rigoare profesională, fermitate în aplicarea legii și respect față de cetățeni.
Tinerii care intră acum în rândurile MAI trebuie să știe că este important să dea dovadă de probitate morală în orice moment și în orice acțiune întreprinsă, fie ea în plan profesional sau personal. O acțiune neonorantă nu doar că le pune în pericol cariera, pentru care au depus atât de mult efort, ci poate amenința încrederea oamenilor în această instituție, zădărnicind, totodată, eforturile celorlalți colegi.
Am convingerea că uniforma pe care o îmbracă astăzi, ce poartă inscripționate emblema armei pe care o reprezintă și Drapelul României, le va aminti mereu de responsabilitatea pe care o poartă, dar și de onoarea de care se bucură.
De astăzi, cei 1.524 de tineri absolvenți intră pe porțile unei instituții puternice, cu o istorie însemnată, dar, în același timp, într-o instituție dinamică și performantă, atât pe plan intern, dar și pe plan internațional, ca partener credibil al celor mai importante alianțe din lume.
Oportunitățile de carieră pe care le oferă ministerul nostru nu sunt deloc de neglijat, dar doar de ei depinde dacă vor transforma aceste oportunități în cariere de succes.
Din partea mea și a conducerii MAI există deschidere și o preocupare permanentă pentru a asigura funcționarea în cele mai bune condiții și la cele mai înalte standarde a acestei instituții. Angajamentul nostru este unul ferm și devotat, dar este nevoie de implicarea fiecăruia dintre angajații ministerului pentru a face tot acest mecanism să funcționeze coerent în slujba cetățenilor.
Îmi doresc ca tinerii care ni se alătură astăzi să înțeleagă rolul pe care îl au în sistemul nostru instituțional și să-și asume cu responsabilitate atribuțiile care le vor fi încredințate.
Le urez mult succes în această nouă etapă a vieții lor, în speranța că entuziasmul pe care îl simt cu toții astăzi nu îi va părăsi niciodată în carieră”, a precizat Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.
Citeste in continuare

Administratie

Cine sunt aceia care doresc o carieră militară și cum arată ei, după cei 18 ani în care societatea românească i-a format, prin bani publici, în sistemul educațional?

Publicat

pe

De

Din cei aproximativ 6.500 de candidați interesați de o carieră militară, la baza ierarhiei, au fost selectați, recent, după probele sportive, psihologice și medicale, 2.626, adică vreo 40 de procente, trecute prin ciur și dârmon, cum se spune prin popor.

Proba fizică – adaug, de la bun început, cu un grad mediu de dificultate! – a dat la o parte 24% din candidați, iar proba psihologică a mai îndepărtat de o posibilă carieră militară alte 18 procente. Medicii au mai respins 12%.

E o înlănțuire de cifre care ar trebui să ne îngrijoreze. Dacă, până acum, disputele despre o posibilă recrutare pentru posturile de soldat gradat profesionist se învârteau cu apăsare asupra problemelor salarizării pentru această categorie de personal (discuții, altminteri, în parte îndreptățite!), iată că noul tablou al selecției ne oferă o perspectivă nouă.

Cum arată familiile din care provin și cum s-a desfășurat parentingul (ca să folosesc un termen care îmi repugnă, dar care e tot mai răspândit!), dacă procentele celor respinși sunt atât de mari?

Înainte de toate, îmi amintesc exclamația sarcastică a unui specialist militar în educație fizică, nu tare demult enunțată într-un cerc important de decidenți militari, care sublinia că baremele la proba sportivă nu pot fi coborâte sub nivelul la care sunt, mai jos de atât, spunea specialistul, „nu aveți decât să luați, la întâmplare, pe aceia care se oferă”. Nu am realizat nici eu, atunci, gravitatea situației, dar acela care se confrunta, periodic, cu probele dedicate, avea un întreg clasor de situații nefericite.

Cifrele acestea ne obligă la un nou început în societatea românească. Armata își recrutează personalul dintre cetățenii români care doresc o carieră militară, dar pe care școala și familia nu reușesc să-i pregătească la un nivel minimum acceptabil pentru cerințele unui asemenea tip de job.

Profesorii de sport au avertizat în mai multe rânduri că educația fizică e privită ca un soi de auxiliar în sistemul educațional, fără a i se acorda importanța cuvenită, medicii au subliniat că obezitatea în rândurile adolescenților ia proporții îngrijorătoare, despre psihologi am auzit prea puțin, pentru că ei înșiși sunt aproape inexistenți în sistemul educațional, cu preocupări concrete în a identifica și oferi perpective pentru drumul unui tânăr spre o carieră la care visează sau pe care nu o deslușește încă în căutările lui interioare.

Cum arată și cum gândește el, ce soluții îi oferă școala și familia pentru a intra în lume, cum se conturează și se întrețin fricile, spaimele, angoasele, anxietățile și nefericirile care îl cuprind, agasează sau, din nefericire, îl doboară prea devreme.

Și România nu e chiar în topurile des făcute ale țărilor în care poți duce o viață fericită (deși fericirile astea sunt în sine discutabile, în funcție de multele definiții care li se dedică!), dar știm că sunt destule de îndreptat, măcar dacă ne uităm la țările UE, de la cum funcționează statul în raport cu cetățeanul până la digitalizare, mortalitate vs. natalitate sau speranța de viață.

Am convingerea că noi înșine, militari activi și rezerviști, deopotrivă, va trebui să fim mai prezenți în școli și altfel decât a promova cariera militară, prin programe ocazionale sau alte forme conjuncturale, oferite de sistemul educațional. Poate ar trebui să ne gândim la parteneriate pentru sport și tabere de instruire dacă vrem să selectăm ceea ce ne trebuie cu adevărat pentru instituția militară. Și nu e aceasta unica soluție, desigur.

De asemenea, în urma unei interpelări parlamentare, MApN a oferit alte date îngrijorătoare cu privire la resursa umană care se află în sistemul militar. Nivelul de încadrare la ofițeri este de 57%, 75% la maiștri militari, 72% la subofițeri, 77% la soldați și gradați profesioniști și 89% la personalul civil.

Una din explicațiile invocate de aceia care au scris despre aceste date, dar care a circulat, fantezist, și pe rețelele sociale ar fi aceea că mulți s-ar fi speriat de o eventuală extindere a războiului din Ucraina.

Ar fi ridicol să te pregătești și să urmezi o carieră militară și să te sperii de un eventual război! Până și Drogo, celebrul ofițer din „Deșertul tătarilor” al lui Dino Buzzati, este trist că părăsește fortul în care a slujit ani la rând, scos la pensie fiind, chiar atunci când, în sfârșit, năvălesc tătarii!

Salariile nu pot fi singura cauză a unui abandon sau a nemulțumirilor. Cum am spus mereu, e nevoie să revizuim temeinic ideea spiritului de corp, a modului în care instituția aceasta a știut să pună în prim-plan valori precum demnitate, onoare, respect, impunându-le în întreaga ierarhie militară, ținerea oportuniștilor, mitomanilor și impostorilor departe de funcțiile de decizie, printr-o selecție riguroasă, și o mai corectă repartizare a dreptății, pe legi și regulamente, fără arbitrariu. Căci fără dreptate, nimic nu e.

Un nou început, așadar, o nouă gândire asupra noastră înșine. Împreună cu societatea din care cu toții provenim. (F. Șperlea).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv11 ore ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv11 ore ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv2 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv2 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate3 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv3 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv3 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv4 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv4 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv4 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv4 zile ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Exclusiv5 zile ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”?

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Exclusiv5 zile ago

Tupeul fără margini al USR-iștilor a făcut din reforma pensiilor militare subiect de condiționare PNRR

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

covoare traditionale covoare traditionale
Exclusiv6 zile ago

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești

În căutarea echilibrului perfect între modernitate și tradiție, mulți dintre noi ne dorim să transformăm livingul într-un spațiu care să...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!