Connect with us

Featured

Harnagea, la DNA! Urmează Aurescu?

Avatar

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Iată că seria de dezvăluiri privind ”boroboațele” comise de fostul șef al spionilor români la conducerea Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid pare a fi una cu ”finalizare”. Pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, deja ar fi fost citați să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție, în calitate de martori, primii trei angajați ai RoAid. Astfel că din acest moment rămâne probabil doar o chestie de timp până ce fostul director al Serviciului de Informații Externe, Cătălin Harnagea va fi chemat la rândul său la audieri la Structura Centrală a DNA.

Plângerea penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, București

Oricum, acțiunea procurorilor pare să fi fost accelerată și de nepăsarea cu care conducerea RoAid ar fi tratat demersurile legale ale structurilor de control, precum cele ale Curții de Conturi. Instituție care în urma refuzului Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid de a comunica barem dacă a început sau nu demersurile de a ”repara” neregulile constatate în urma controlului de fond efectuat a înaintat plângere penală împotriva Ministerului Afacerilor Externe. Extrem de interesant fiind și faptul că ministrul Bogdan Aurescu nu a luat încă nicio poziție în acest caz. Ceea ce nu face decât să legendeze și mai mult varianta de lucru de la vârful sistemului cu privire la faptul că la MAE un cuvânt greu de spus ar continua să îl aibă secretarul general adjunct, Bogdan Moisii.

Uite plângerea penală!

Astfel după cum dezvăluiam numerele trecute, Curtea de Conturi a României a constatat o lungă serie de nereguli financiare în gestionarea fondurilor RoAid, în frunte cu ”înghițirea” a tot felul de deconturi halucinante. Cum ar fi prezentarea drept documente justificative a unor facturi fără serie și fără număr, conform cărora reprezentanți ai ”operatorului economic beneficiar” ar fi fost cazați în Republica Democrată Congo sau în Jamaica, dar fără a fi atașate și biletele de avion pentru acele perioade!

Plângerea penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, București

De parcă aceștia ar fi traversat Oceanele planetei înot! Mai mult decât atât, în ”Nota de Constatare” intrată în posesia noastră, printre nenumărate alte recomandări de după ședința eșuată de conciliere dintre reprezentanții Curții de Conturi și cei ai RoAid, auditorii publici externi recomandau ”elaborarea și implementarea unor proceduri operaționale specifice privind modalitatea de inițiere și transmitere spre aprobare a documentelor modificatoare ale Planului Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltareși Asistență Umanitară la nivelul RoAid, astfel încât să se asigure respectarea prevederilor legale stipulate în Legea 213/2016; angajarea fondurilor publice numai pentru derularea acțiunilor aprobate conform prevederilor legale în Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare și Asistență Umanitară”.

Numai că, în urma ”sictirului” cu care Agenția lui Harnagea a tratat recomandările Curții de Conturi, aceasta din urmă a fost nevoită să depună plângere penală împotriva Ministerului Afacerilor Externe! Pentru ”fapta săvârșită : Art.64 din Legea nr. 94/1992, republicată”. Plângerea fiind depusă de ”Departamentul IV/ Raport de follow-up nr. 40443/18.07/2018, decizia nr. 36/2014”, urmare a ”Hotărârii plen nr. 249/25.05.2020” și înaintată prin ” Adresa nr. 40489/15.06.2020” către ”Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București”.

”Nicio informare”!

Și cu atât mai interesante vor deveni următoarele audieri de la Direcția Națională Anticorupție, cu cât, chiar în ultimele zile, a fost eliberat un document oficial, intrat în posesia noastră și în care scrie negru pe alb că de atâta amar de vreme nu au fost luate măsurile necesare pentru îndreptarea neregulilor constatate. Document pe care îl publicăm integral:

” Curtea de Conturi a României – Departamentul 1 – Către. Ministerul Afacerilor Externe, Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Prin adresa nr.1726/24.05.2021, înregistrată la Registratura generală a Curții de Conturi a României cu nr. 8940/24.05.2021, ne solicitați informații cu privire la măsurile întreprinse de către ordonatorul de credite al RoAid, pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi (prin Decizia nr. 13/2.09.2019 transmisă MAE). Față de solicitarea dumneavoastră vă comunicăm faptul că până la data prezentei, Curtea de Conturi nu a primit nicio informare privind stadiul implementării măsurilor care au vizat activitatea RoAid. Totodată vă aducem la cunoștință faptul că în perioada 21.09 – 25.09.2020, Curtea de Conturi a efectuat misiunea de ”Verificare a modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin Decizia nr. 13/2.09.2019”, la Ministerul Afacerilor Externe, misiune în urma căreia s-a constatat și consemnat în actul întocmit, că nu au fost întreprinse demersuri care să conducă la ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de către Curtea de Conturi” !!!

Exclusiv

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Avatar

Publicat

pe

De

  1. Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti ni le-a comunicat doar in baza unei sentinte definitive. Ca asa i-au invatat contabilii in uniforma din DGF. Sa nu dea din casa, de buna voie, nicio informatie care ne-ar ajuta sa pricepem cum se calculeaza salariile si pensiile militare, dezvaluie sindicatul Diamantul. ( Cerasela N).
precizarile MAI 43072 din 04.02.2017

https://drive.google.com/file/d/1gor7-2b_VpKIEiDXnRHRf7VYCQbE4ZoR/view?usp=drivesdk

Citeste in continuare

Exclusiv

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

Avatar

Publicat

pe

De

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române.
După ce zilele trecute auzeam cum un candidat nu a fost lăsat să își satisfacă nevoile fiziologice la toaletă și a fost nevoit să folosească o sticlă, chiar în sala de examen, acum vedem cum candidați notați inițial cu 2.50 au ajuns să fie admiși cu nota 10.
Pentru această situația există o singură soluție:
ori pleacă cei care au notat în primă instanță candidatul cu 2.50, ori cei care după contestație au acordat nota 10. Chiar nu vrem să credem că șefii din Jandarmerie     și-au făcut de cap și au „vândut” admiterea, în cel mai lipsit de scrupule mod, dezvaluie cei din sindicatul Europol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre scopul real al majorarii facturilor la energie, in ritmuri duble sau triple fata de ceea ce se intampla in lume?

Avatar

Publicat

pe

De

 Oare de ce nimeni nu constata ca scopul real al acestei crize este sa anihileze si bruma de industrie care a mai ramas in Romania si sa impovareze populatia suplimentar intr-o perioada in care datoria publica s-a majorat ametitor? Oare de ce nimeni nu isi pune intrebarea daca asta nu este o actiune deliberata, in scopul atingerii cat mai rapide a falimentului statului roman si cel al populatiei? E, uite ca eu continui sa vorbesc. Si am vorbit si saptamana aceasta, in interventia mea video, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

De ce oamenii astia doresc, cu orice pret, anihilarea si a brumei de industrii care a mai ramas in Romania si insolventa de facto a populației?

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti...

Exclusiv9 ore ago

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române. După ce...

Exclusiv1 zi ago

Este haios când unii care habar n-au despre ce vorbesc n-au fost revoltați când în România drepturile absolute au fost încălcate, dar sunt revoltați acum când perfect legal poți îngrădi drepturi relative pentru protejarea sănătății populației

Potrivit Convenției CEDO, drepturile fundamentale se împart în 2 categorii: 5 drepturi absolute și 19 drepturi relative. Diferența dintre cele...

Exclusiv4 zile ago

O… emanatie scoasa de un sef de structura SRPT, cu pretentie de dispozitie, motivata de cvasicunoscutul „c-asa vrea p.. mea”!

Criticile noastre privind unele apucaturi manageriale de la nivelul IPJ Neamt risca sa creeze o perceptie incorecta asupra intregului colectiv....

Exclusiv6 zile ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv6 zile ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv6 zile ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv1 săptămână ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv1 săptămână ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv1 săptămână ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv2 săptămâni ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!