Connect with us

Administratie

Domnule ministru Nelu Tătaru, eu nu mă simt vinovat de tragedia de la Piatra Neamț!

Publicat

pe

Întreaga țară a urmărit ieri îmnărmurită știrile referitoare la tragedia de la Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. O coincidență, pe cât de ciudată, pe atât de macabră, face ca, în ultimii 10 ani să avem parte, din 5 în 5 ani, de tragedii în urma cărora au murit în incendii suflete nevinovate:

 1. Pe 16 august 2010, trei nou născuți au murit în incendiul declanșat la Maternitatea Giulești. Din păcate, la scurt timp, alți trei bebeluși au murit din cauza rănilor suferite în urma aceluiași incendiu.
 2. Pe 30 octombrie 2015, în urma tragediei provocate de un incendiu care „a apărut” în condiții neelucidate nici măcar acum, și-au pierdut viața 64 de tineri care au avut ghinionul de a se afla în acea seară în incinta Clubului Colectiv.
 3. Ieri, 14 noiembrie 2020, un alt incendiu a curmat viața a 10 persoane care se aflau în Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Sper din suflet ca bilanțul victimelor incendiului de la Piatra Neamț să rămână la numărul, și așa prea mare, de 10 victime, astfel încât toți răniții să poată fi salvați.

Cu toate că viața oricărei persoane este deosebit de importantă, un gând aparte se îndreaptă spre doctorul Ioan Cătălin Denciu care, nu doar că nu și-a uitat jurământul de a salva vieți, a făcut acest lucru riscându-și propria sa viață, deși acasă îl așteaptă o soție, tot medic, și doi copii. Sper ca, absolut toate persoanele care au suferit arsuri în urma incendiului de ieri de la Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț să fie transferate de urgență la spitale din străinătate pentru a avea o șansă reală la viață.

Este cel puțin trist ca, la 30 de ani de la așa – zisa Revoluție, la 10 ani de la tragedia de la Maternitatea Giulești și la 5 ani de la tragedia de la Clubul Colectiv, în țara noastră să nu existe un spital de elită în care să poată fi tratate persoane care au suferit arsuri grave, fără teama că ar contracta una sau mai multe infecții nozocomiale care le-ar putea fi fatale.

În loc să aibă minima decență de a tăcea, Nelu Tătaru, actualul Ministru al Sănătății, a declarat cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună, faptul că : „ … nu numai sistemul medical este vinovat, ci toți din această țară fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală” ?!? Nici nu mai contează dacă din cauza tupeului sau al inconștienței, ministrul liberal al sănătății creează o culpă generală pentru toți cetățenii acestei țări care, deși scârbiți de toate clasele politice care s-au succedat la putere după Evenimentele din 1989, nu au emigrat în căutarea unei vieți normale, într-o țară civilizată ?!?

Asta înseamnă România normală, domnule Președinte Iohannis ? Am aflat cu înfrigurare din declarația Dvs., pe lângă faptul că ați fost la biserică și v-ați rugat pentru victime, și faptul că „Este necesară o reformă a sistemului de sănătate din România” … Întrebarea care este pe buzele tuturor românilor care gândesc cu propria lor minte este mai mult decât pertinentă : Domnule Klaus Iohannis, chiar v-ați dat seama doar acum, deși au trecut 6 ani de când sunteți Președintele României, că este necesară o reformă a sistemului de sănătate din România ?!?

Dacă este așa, este foarte trist … Păcat că nu v-ați dat seama de această realitate cu câteva zile mai devreme căci, dacă ați fi avut această revelație mai devreme, puteați evita tragedia de la Piatra Neamț ! Dacă nu v-ați fi făcut că nu observați „contrele” puse de Guvernul liberal administrațiilor PSD, Spitalul mobil din Lețcani, Județul Iași, era operațional, fapt care putea evita tragedia de la Piatra Neamț.

Este, pe cât de scandalos, pe atât de evident faptul că Spitalul mobil din Lețcani era operațional, deși Guvernul Orban nu a dorit să recunoască acest lucru pentru a nu puncta politic adversarul PSD-ist Maricel Popa, în mandatul căruia de Președinte al Consiliului Județean Iași a fost achiziționat acest Spital mobil. Faptul că Spitalul mobil din Lețcani este dovedit cu prisosință de decizia aceluiași Guvern Orban care, prin vocea Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că bolnavii de la Spitalul Județean Piatra Neamț vor fi transferați la … Spitalul mobil din Lețcani !

Orice persoană înzestrată cu minimum doi neuroni activi realizează faptul că Spitalul mobil din Lețcani era operabil înaintea producerii acestei imense tragedii, căci nu putea deveni operațional peste noapte ! Gândindu-ne că Spitalul mobil din Lețcani are în dotare 103 paturi de ATI, ne putem gândi legitim la faptul că, dacă acest spital ar fi fost autorizat și Guvernul ar fi întreprins demersurile necesare pentru ca la acest spital să poată fi angajat personal calificat pe o perioadă nedeterminată, tragedia de la Secția ATI din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț chiar putea fi evitată.

Primele ipoteze privind cauzele tragediei de la Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț indică ca principală cauză a incendiului suprasolicitarea instalației electrice a acestui spital. Dacă Spitalul mobil din Lețcani era operațional, un mare număr de pacienți infectați cu virusul Sars Cov 2 ar fi fost transferați la acest spital evitându-se astfel, atât supraaglomerarea, cât și suprasolicitarea rețelei electrice de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

În aceste condiții, cum puteți, domnule Nelu Tătaru, să mă indicați pe mine vinovat de această tragedie, alături de ceilalți cetățeni care, deși suntem scârbiți de toate guvernele al căror cuvânt de ordine a fost cleptocrația, am rămas în România cu speranța de a-i reda demnitatea și a crea un mediu cât mai propice copiilor noștri ?!?

Pentru a nu fi înjurat, în mod gratuit, de partizanii mai mult sau mai puțin # rezistenți, menționez faptul că vinovate de dezastrul, atât din sănătate, cât și din celelalte domenii, sunt vinovate toate partidele care s-au succedat la putere, precum și „partidele balama” care au fost, la un moment sau altul, în „barca puterii”.

Avocat Florin Constantin Durgheu

 

Administratie

Operațiunea Transfrontalieră Anti-Furturi Auto

Publicat

pe

De

În primele șase luni ale anului 2024, polițiștii de frontieră, în cadrul misiunilor lor în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență, au descoperit 167 de autovehicule suspectate că ar fi furate și aflate în atenția autorităților. Acestea includ 131 de autoturisme, 11 camioane, 17 microbuze, 5 remorci și 3 motociclete, înregistrând o creștere de aproximativ 60% față de perioada similară din anul anterior.

Cele mai multe vehicule au fost găsite la frontiera cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei Petea (județul Satu Mare) și Borș (județul Bihor). Cazuri semnificative au fost înregistrate și la frontiera cu Bulgaria, în Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu și Calafat, precum și la granița cu Republica Moldova, unde Punctul de Trecere a Frontierei Albița (județul Vaslui) a raportat cele mai multe incidente similare.

Cetățenii implicați provin din diverse țări precum Bulgaria, Croația, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Polonia, România, Turcia, Ungaria și Ucraina.

Analiza a arătat că vehiculele suspectate provin în principal din țări cum ar fi România, Germania, Marea Britanie, Italia, Franța, Belgia, Elveția etc., cel mai des fiind vehicule de lux și din clasa de mijloc.

Conform legislației, dosare penale au fost deschise pe numele persoanelor implicate, iar autovehiculele au fost reținute la sediile autorităților de frontieră până la clarificarea situației.

În multe cazuri, șoferii au declarat că nu știau că mașinile se aflau pe lista autorităților, pretinzând că au fost „cumpărători de bună credință”. Unii au afirmat că li s-a plătit o sumă de bani pentru a transporta mașina în România, fără să știe că aceasta era căutată de autorități.

Pentru identificarea și reținerea vehiculelor reclamate ca fiind furate în străinătate, polițiștii de frontieră au colaborat cu autoritățile similare din țările membre UE, facilitând un schimb eficient de informații prin intermediul Punctelor și Centrelor de Contact de la frontieră.

Unul dintre cazurile recente notabile a implicat un autoturism de marcă Porsche Cayenne, descoperit de polițiștii de frontieră români și bulgari la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Verificările au indicat că mașina era căutată pentru confiscare, conform unei alerte emise de autoritățile din Germania la data de 01.02.2024.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 250.000 lei, a fost reținut pentru investigații ulterioare, precizeaza sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Operațiunea anti-contrabandă la Frontiera Calafat-Vidin

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au realizat o captură impresionantă de țigări, imobilizând o cantitate de 128.800 de țigarete, echivalentul a 6.440 de pachete, evaluate la aproximativ 148.000 lei.

Un cetățean bulgar în vârstă de 57 de ani, ce conducea un autocamion transportând piese auto de pe ruta Bulgaria-Marea Britanie, a fost interceptat la intrarea în țară. După un control amănunțit, echipa comună de control româno-bulgară a descoperit cantitatea semnificativă de tutun, marcată cu timbru fiscal bulgăresc, fără documente de proveniență.

Întreaga marfă de țigări, cu o valoare estimată la 148.000 lei, a fost confiscată de autorități pentru a permite anchetarea cazului. Șoferul bulgar a fost înregistrat într-un dosar penal pentru încălcarea regulilor de marcare și comercializare a produselor accizabile, urmând să fie luate măsuri legale conform concluziilor unității de parchet după finalizarea cercetărilor, transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Clarificări privind combaterea traficului de droguri și siguranța rutieră în România

Publicat

pe

De

În urma cererii publice de demisie adresată ministrului Afacerilor Interne de către doamna primar a municipiului Câmpulung Muscel, ca urmare a unor afirmații critice vizând activitatea și rezultatele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în ultimele 12 luni, dorim să prezentăm informații esențiale pentru o înțelegere corectă a situației, atât pentru opinia publică, cât și pentru doamna primar:

Cu referire la acuzația că „domnul Predoiu a eșuat, de un an de zile, să acționeze cu fermitate”, dorim să subliniem măsurile luate și rezultatele obținute de MAI, prin structurile antidrog din IGPR, pentru combaterea traficului și consumului de droguri, în ultimul an de mandat:

 • Au fost desfășurate 937 de acțiuni operative și 398 de acțiuni de amploare;
 • Au fost cercetate 4.171 de persoane;
 • S-au executat 3.260 de mandate de percheziție domiciliară;
 • Au fost reținute 1.674 de persoane;
 • Au fost arestate 1.506 de persoane;
 • 323 de persoane au fost plasate sub control judiciar;
 • Au fost destructurate 57 de grupuri cu 347 persoane;
 • Au fost capturate cantități importante de droguri, inclusiv 1.440 kg de droguri în total, din care 1.218 kg de droguri de mare risc și 222 kg de droguri de risc, bem ca 2.329.435 comprimate.

Față de sublinierile critice legate de „lupta dusă pe mai multe fronturi” și aluzia la combaterea consumului de droguri și alcool la volan, vrem să aducem la cunoștință măsurile și rezultatele concrete obținute în domeniul siguranței rutiere:

 • Peste 14.000 de șoferi au fost depistați sub influența alcoolului în primele 6 luni ale anului 2024;
 • 8.523 de persoane au fost amendate, iar 5.932 au fost puse sub acuzare penală pentru conducere sub influența alcoolului;
 • Au fost testate 40.949 de persoane cu dispozitive DrugTest, din care 2.040 de rezultate au fost pozitive.

Reafirmăm că MAI lucrează constant pentru echiparea și optimizarea structurilor sale, investind semnificativ în laboratoare mobile, laboratoare criminalistice, echipamente de testare și alte resurse necesare. Ministrul Carabinierilor a subliniat angajamentul său pentru consolidarea siguranței publice în diferite domenii și a introdus măsuri decisive pentru combaterea traficului de droguri și creșterea securității rutiere în țară.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv16 ore ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate3 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv4 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv5 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv5 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv5 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusiv6 zile ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusiv6 zile ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusiv6 zile ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Actualitateo săptămână ago

Descopera Magia Amintirilor Cu Cabina Foto Fantastic – Cabina Foto Ploiesti

Organizarea unui eveniment special poate fi o provocare, dar și o oportunitate de a crea amintiri de neuitat. Indiferent dacă...

Exclusiv2 săptămâni ago

Transparență sau aparente? O privire critică asupra activității DGA în prevenirea corupției

DGA, aparent preocupată de transparență și prevenirea corupției, este descrisă de Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul ca un ciob...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv