Connect with us

Administratie

“Judecatorul Savarina” moare ca nu e doctor?

Publicat

pe

V-am prezentat deja iesirea judecatorului Bogdan Mateescu din CSM, zis “Bobita Matilet” sau “judecatorul Savarina” (dupa „dosarul Savarina” de la SIIJ), la adresa judecatoarelor Evelina Oprina (contracandidata lui Mateescu la sefia CSM) si Gabriela Baltag (click aici pentru a citi). Dar stati ca nu e singura referire a lui Mateescu la adresa celor doua, caci acelasi personaj si-a luat vocea grava si s-a apucat sa scrie despre Oprina si Baltag inclusiv pe pagina sa de Facebook, dezvaluie Lumea Justitiei. Ce a alegat Bobita pe acolo nu are importanta, din punctul nostru de vedere. Important este insa ca Bogdan Mateescu a ajuns, in opinia noastra, sa fie obsedat de cele doua judecatoare. Cine stie, poate Baltag si Oprina sunt singurele din CSM care ii tin piept, iar asta nu ii place deloc lui Mateescu. In aceeasi postare de pe Facebook am mai observat ceva. Si anume ca “Bobita Matilet” s-a referit la Gabriela Baltag si Evelina Oprina cu sintagma “doamna judecator doctor”. Or, din ce stim noi, e prima data cand Mateescu se adreseaza in acest fel fata de cele doua, cu “doamna judecator doctor”. Ceea ce ne-a facut sa ne intrebam daca Bogdan Mateescu are chiar atat de mare respect si apreciere fata de Baltag si Oprina. Am abandonat aceasta ipoteza rapid pentru ca nu il credem in stare de asa ceva pe Bogdan Mateescu, desi probabil ar trebui sa se ridice in picioare cand cele doua trec prin fata lui. Drept urmare, s-a nascut o alta intrebare: o fi oare Bogdan Mateescu ofticat ca el nu e doctor? Tot ce e posibil. Si problema e ca, pararea noastra, nici nu va ajunge vreodata doctor. Asta desigur daca nu cumva se aliniaza stelele ca in cazul inculpatei Laura Kovesi.

Iata alegatiile judecatorului Bogdan Mateescu: 

“Ieri, in plen, s-a propus de catre Presedintele CSM transformarea unui post de asimilat al magistratilor in post de functionar public.

Postul era prevazut la Biroul de achizitii si protocol al Consiliului.

Am sustinut fara rezerve propunerea, care este salutara.

Nu am inteles de ce colega mea, doamna judecator doctor Baltag (ulterior alaturandu-se si doamna judecator doctor Oprina) a solicitat insistent ‘motivatia’ propunerii Presedintelui. A si constatat ca postul nou are prevazut un salariu mai mic. Am fost surprins cunoscand discursul danselor fata de asimilati, mi s-a parut, da, surprinzatoare pozitia insistenta. Ma rog, fiecare cu discursul/discursurile lui.

Dincolo de faptul ca exista recomandari ale Curtii de conturi in acest sens, despre care am discutat cu totii de-a lungul timpului, spun si aici, am facut-o si in plen, ca o motivare a propunerii este subinteleasa.

Personalul asimilat magistratilor are aceleasi drepturi ca si magistratii, dar nu are responsabilitatea infaptuirii actului de justitie, cu toate consecintele. Cred cu tarie ca nu se justifica un astfel de post la protocol ci doar acolo unde natura atributiilor din fisa postului il face absolut, dar absolut necesar.

In final, propunerea Presedintelui CSM a trecut cu o larga majoritate.

Ea reprezinta un prim pas dintr-un proces mai amplu, cred eu, care trebuie continuat in dezideratul de a corecta si eficientiza dimensiunea si natura personalului CSM”. (Irinel I.).

 

 

Administratie

Inchisoarea matrimoniala: O istorie neștiută din Biertan

Publicat

pe

De

În localitatea Biertan din județul Sibiu se află o biserică fortificată cu o istorie fascinantă. Aici, soții care nu mai reușeau să se înțeleagă și doreau să acorde o nouă șansă căsniciei erau trimiși într-o cameră specială, cunoscută drept „închisoarea matrimonială”, o istorie nestiuta si prezentata pe pagina de socializare a penitenciarelor .

Aceasta metodă inedită implica ca cei doi parteneri să fie închiși împreună într-o singură cameră pentru o perioadă de până la șase săptămâni. Camera era amenajată simplu, cu un mobilier modest, ce consta într-o masă, un scaun, un cufăr pentru haine și un pat tradițional săsesc.

Soții care încercau să își rezolve neînțelegerile erau obligați să împartă între ei totul: aveau la dispoziție o singură pernă, o pătură comună, precum și o lingură și o farfurie unică. Această abordare s-a dovedit extrem de eficientă, iar registrele bisericii arată că, în decurs de 300 de ani, în sat a existat un singur divorț. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Tabără la mare pentru elevii cu rezultate remarcabile

Publicat

pe

De

Un grup de 34 de elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, care au obținut rezultate deosebite la învățătură în anul școlar 2023 – 2024, se află în prezent într-o tabără la mare. Acești elevi sunt găzduiți de Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța și sunt recompensați astfel pentru eforturile și munca depusă pe parcursul anului școlar, precum și pentru seriozitatea și implicarea lor în obținerea performanțelor academice.

În cadrul taberei, liceenii beneficiază de un program variat, incluzând momente de relaxare pe plajă și în apa mării, vizite la portul militar Constanța, unde au avut ocazia să urce la bordul navelor militare, precum și la Muzeul Național al Marinei Române. De asemenea, aceștia au vizitat Centrul de Scafandri și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, având astfel ocazia să afle despre oportunitățile de carieră oferite de Forțele Navale Române.

Foto: Elev caporal Georgiana Bozga
Citeste in continuare

Administratie

Tentativă de migrație ilegală: zece cetățeni sirieni descoperiți în Nădlac II

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au identificat zece cetățeni sirieni ascunși într-un TIR condus de un șofer turc, care încercau să treacă ilegal granița în Ungaria, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

Șoferul camionului este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetățenii descoperiți ascunși sunt anchetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean turc în vârstă de 41 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, având, conform documentelor, încărcătură de textile pe ruta Turcia – Austria.

După aplicarea unui profil de risc, s-a efectuat un control amănunțit al vehiculului, în cadrul căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă, zece persoane străine.

Acestea au fost duse la sediul sectorului poliției de frontieră pentru audieri, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

În urma constatărilor, polițiștii de frontieră au început investigații sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei pentru cetățenii descoperiți în vehicul, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare. (Sava N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Gemevo Gemevo
Exclusiv6 ore ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv11 ore ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusivo zi ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusivo zi ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv2 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv3 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv3 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv3 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv3 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv3 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv3 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv