Connect with us

Administratie

„Stiu de la ”școala mea”, Facultatea de Drept, dar și din deciziile ”CCR-ului meu” că Guvernul nu poate da OUG-uri pentru a contrazice voința Parlamentului (a majorității acestui for, Legislativul, toxică sau netoxică) doar pentru că ”știe” el mai bine, pe cuvânt de premier, că este greșită”

Publicat

pe

Habar nu am dacă România are bani de pensii, alocații, sporuri pentru profesori. Nici dacă are bani de servicii, de bombițe, avionuțe sau bani pentru primari. Nu am acces la informațiile care mi-ar permite să îmi dau seama și nici nu sunt economist. Și nici nu cred politicienii ”pe cuvânt” (pe Orban, care ne cere să îl credem ”pe cuvânt”, nici atât).

Dar sunt jurist… constituționalist. Și știu că Parlamentul este autoritatea legiuitoare a țării… chiar unica, potrivit Constituției mele. Nu Guvernul, nici măcar ”Guvernul meu”

Și știu de la ”școala mea”, Facultatea de Drept, dar și din deciziile ”CCR-ului meu” că Guvernul nu poate da OUG-uri pentru a contrazice voința Parlamentului (a majorității acestui for, Legislativul, toxică sau netoxică) doar pentru că ”știe” el mai bine, pe cuvânt de premier, că este greșită.

Ești Guvern? Ești executiv! Execuți legile Parlamentului, rău sau bun cum este el. Nu poți să le execuți din diverse motive? Lași majoritatea parlamentară să desemneze un ”executiv” care să le execute. NU dai OUG-uri, nu te tăvălești public că ”nu se poate”. Pleci pur și simplu și îi lași să guverneze pe cei care o țin langa că se poate… rău sau bine. Poporul a votat acea majoritate, om vedea noi ce îi poate pielea, ce este în stare să facă și ce NU. Dar niciodată-niciodată nu încalci Constituția, indiferent cine ai fi, premier sau simplu ministru, nu batjocorești organul reprezentativ suprem, pentru că pur și simplu asta nu mai înseamnă DEMOCRAȚIE, precizeaza Ingrid Mocanu. (Sava N.).

 

Administratie

Cosmarul lui Arafat loveste din nou (Document)

Publicat

pe

De

Il tineti minte pe avocatul Bogdan Dumitru, primul care l-a bagat in perfuzii pe „Ayatollahul Romaniei” Raed Arafat, obtinand ridicarea carantinei impuse abuziv de catre DSU-ul aceluiasi Arafat impotriva comunei prahovene Gornet? Ei bine, de data aceasta Dumitru a dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca si-a depus candidatura independenta pentru un post de deputat in alegerile parlamentare din 6 decembrie. Judecatoarea Alina Pavel-Anton – presedinta Biroului Electoral Judetean Prahova – a admis candidatura avocatului Bogdan Dumitru, caruia Luju.ro ii ureaza succes in cursa electorala (vezi facsimil).

 

Citeste in continuare

Administratie

Români, haideți să-l salvam pe Cîțu!/ Românii pot fi precauți, dar niciodată proști!

Publicat

pe

De

Stefan Radu Oprea: Haideți să-l scăpăm de ministerul finanțelor.

Este evident că îi face rău. Faptul că are un limbaj suburban și un caracter ignobil ar trebui să fie doar problema dânsului.

Din păcate, o cumplita boală pare ca a pus stăpânire pe el, narcisisimul acut, manifestat obsesiv-compulsiv prin selfieuri repetate, cu efecte care ne afectează pe noi toți.

Boala se manifestă prin adulație extremă a propriei persoane, cu ruperi de realitate și trăiri în universul propriu imaginar unde supereroul salvează economia prin măsuri fantastice. Simptomele se observa prin volumul imens al împrumuturilor la dobânzi uriașe.

Distopia care îi intunecă rațiunea face ca noi să fim puși în fața unei alegeri: emigrăm cu toții și îi lăsăm pe pnl-iști să plătească datoriile făcute de gubavul Cîțu sau îi oprim acum până nu e prea târziu.

Ar trebui să intervenim rapid, pe 6 decembrie, cu un vot, până când România nu va deveni nefrecventabilă. Zborul deasupra unui cuib de cuci s-a transformat în zborul deasupra Palatului Victoria.

Românii pot fi precauți, dar niciodată proști!

 

Citeste in continuare

Administratie

A vrut EBA sa preia ”ostil” voturile tatarilor din Romania?

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

O ciudățenie de proporții a fost pe punctul să lase o minoritate din România fără reprezentant în Parlament, creînd un gol care, întîmplător sau nu, să fie exploatat în alegerile parlamentare de fiica fostului președinte, Elena Băsescu. O manevră suspectă, care nu e cu totul exclus să fi fost orchestrată tocmai pentru a netezi drumul EBEI spre parlament.

În urmă cu 15 ani, a făcut furori un scandal amorsat de Adrian Severin, care a susținut public că Traian Băsescu este de origine tătară. ”Știu de mai multă vreme, de la comunitatea tătarilor din Romania“ afirma acesta, la vremea respectivă. S-a lăsat cu plîngeri la Consiliul Antidiscriminare și au curs rîuri de cerneală pe marginea disputei.

Nu știm nici azi dacă fostul președinte are sau nu sînge de tătar, dar e sigur că fiica sa ar fi putut beneficia masiv în prezent de pe urma tătarilor, în alegeri.

Să o luăm metodic:

Pe 1 octombrie, reprezentanțții Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România au depus listele de candidați pentru alegerile parlamentare, susținute de 5.225 de semnături ale tătarilor. Lista era deschisă de fostul deputat Amet Varol și completată de Ablez Nida, Dincer Geafer, Gemila Eserghep şi Ozgun Arslan. Reamintim că, odată acceptată lista de candidați, UDTTM ar fi avut un deputat în Parlament indiferent de succesul respectivei liste, în calitate de minoritate etnică recunoscută oficial. Important era, deci, să primească acceptul de la Biroul Electoral. O dată cu un reprezentant în Parlament, UDTTM ar fi beneficiat și de cca.un milion de euro subvenție de la stat.
Surpriză maximă, însă: 4 zile mai tîrziu, lista e contestată de un grup de etnici tătari, care au avut succes la Curtea de Apel București, pe 13 octombrie. Uniunea ar fi rămas, grație acestei decizii, și fără reprezentant în Parlament și fără finanțarea destinată minorităților naționale.

Finalmente, UDTTM a reușit să convingă Biroul Electoral Județean Constanța să-i accepte lista, astfel că Varol Amet va fi reprezentantul tătarilor în viitorul parlament.

Contactat de Inpolitics, Varol Amet nu a putut oferi o explicație asupra motivelor care să fi determinat reprezentanți din interiorul unei etnii de numai 25.000 de oameni să conteste lista de candidați care ar fi trebuit să-i reprezinte în legislativ și să ajute la rezolvarea unora dintre problemele lor: ”Sunt probabil interese ale unor persoane, nu știu…Eu mă axez pe ceea ce am eu de făcut. Nu înțeleg, eu unul nu aș fi făcut așa ceva, să contest interesele propriei etnii, propriei comunități. Sunt probabil, influențați, sunt nemulțumiți. Eu am luat legătura cu dumnealor, acum spun că vor susține candidaturile noastre”.
”Și atunci de ce au făcut-o??”.
”Nu știu. Deocamdată mă bucur că au înțeles și au promis sprijin” răspunde Varol Amet.

Rămîne o întrebare bună: de ce au contestat unii tătari listele UDTTMR, cu riscul de a lăsa toată etnia fără reprezentare parlamentară?
Nu știm, cum nu știe – ori nu vrea să spună – nici candidatul Varol Amet.

Dar un element interesant apare în poveste.
Într-un interviu difuzat azi de ”Evenimentul Zilei” și realizat, cel mai probabil, acum 2-3 zile, candidata PMP la deputăție în Constanța, Elena Băsescu, declară:

”Avem prieteni și turci și tătari, ne-am făcut chiar și rude. Asta va fi una dintre prioritățile mele. Știu că minoritatea turcă are reprezentant în parlament. Dacă minoritatea tătară nu va reuși să aibă reprezentant în Parlamentul României, îmi doresc să fiu și eu una dintre vocile prin care să se exprime această minoritate, deoarece am crescut alături de foarte mulți tătari în copilărie”.

EBA a ținut, deci, morțiș să anunțe public în presa centrală că e gata să joace rolul reprezentantul tătarilor în Parlament într-un moment în care nu se știa decizia finală privind lista UDTTMR, luată vineri.
Aparent, mai greu de înțeles interesul ei brusc pentru această etnie mică; la urma-urmei, tătarii pot fi reprezentați excelent și de deputatul minorității turce în legislativ, mai familiarizat cu problemele lor decît o fată de București.
Explicația e simplă: dacă UDTTMR rămînea blocată în alegeri, cele 7-8000 de voturi tradiționale ale tătarilor din județul Constanța deveneau o mină de aur.

Cu adevărat tulburător e un alt aspect: pe lista tătarilor contestatari ai listei UDTTMR se află personaje apropiate, de multă vreme, de partidul tătînelui. Spre exemplu Fildis Reșit, fost consilier PDL la Agigea, ori liderul Uniunii Democrate a Tătarilor, Naim Belgin, cel care acum patru ani bătea palma în alegerile locale cu Claudiu Palaz, liderul PMP Constanța și promotorul politic al Elenei Băsescu la alegerile din decembrie.

1) Lucrătură ocultă? Nu e imposibil, dacă ne gîndim că există antecedente: în 2009, ditamai partidul de guvernămînt, PDL, a avut ordin de sus să masiv ”doneze” voturi pentru a-i asigura EBEI intrarea în Parlamentul European. Voturi care au lăsat partidul lui Boc fără unul-două locuri la Bruxelles.
2) Pură coincidență, iar EBA – ori susținătorii ei – să fi încercat doar să speculeze ce li se flutura în față, adică un posibil prețios filon de voturi pentru alegerile din decembrie?

Orice ar fi, decizia de vineri privind candidatura UDTTMR îi dă o grea lovitură candidatei PMP, care va trebui să se descurce fără voturile ”prietenilor tătari din copilărie”.

 

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont9 ore ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont3 zile ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont4 zile ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont5 zile ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv7 zile ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv7 zile ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont7 zile ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

Alegeri parlamentare 2020. Este tensiune mare în PNL. Liderii de filială fac pelerinaj la Ludovic Orban, pentru a-şi impune pe...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Asemanarile dintre Gheorghe Ciuhandu, Constantin Boşcodeală, Gheorghe Anghel si Andrei Volosevici/Fapte penale identice dar solutie a instantei diferita doar in cazul primarului PNL reales – Andrei Volosevici?

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost găsit vinovat de abuz în serviciu de către Curtea de Apel Timișoara...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Chiar nimeni nu ii spune ca aceasta hotarare intra sub incidenta penala a abuzului in serviciu intrucat nu este prevazuta aceasta masura de sanatate publica/individuala nu este prevazuta de lege, astfel cum prevede Constitutia Romaniei!

Arafat decreteaza dar fara a preciza legea aplicabila ca in cazul exitentei unei incidente de 3 la mie a cazurilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui act oficial in acest sens!

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!