Connect with us

Administratie

Umilință maximă pentru PNL. Provocare maximă pentru PSD

Publicat

pe

Curtea Constituțională s-a pronunțat. În unanimitate. A respins solicitarea lui Ludovic Orban, prin care acesta reclama că moțiunea de cenzură introdusă de PSD într-o sesiune extraordinară a Parlamentului ar încălca Legea Fundamentală. Pentru PNL, în prag de alegeri, acest verdict definitiv și executoriu reprezintă o umilință maximă. Iar pentru PSD, o provocare căreia nu-i va putea face față.

Verdictul dat în unanimitate înseamnă că până și judecătorii numiți de Klaus Iohannis s-au pronunțat ferm, în sensul că solicitarea lui Ludovic Orban a fost o mare prostie. Să ne amintim. Argumentul acestuia, care nu a rezistat examenului CCR, este că nu a exista în acest sens niciun precedent. Cu alte cuvinte, că nu s-a mai întâmplat în utimii 30 de ani ca vreun partid să introducă vreo moțiune de cenzură în timpul unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Și dacă nu s-a întâmplat, a considerat Ludovic Orban, nici nu se poate întâmpla vreodată. Până când s-a decis să sesizeze Curtea Constituțională, mai multe persoane, cunoscătoare ale Legii Fundamentale, unele dintre acestea chiar foști judecători ai CCR, i-au atras atenția lui Ludovic Orban și oricui a avut urechi de auzit, cu argumente solide, că o moțiune de cenzură poate fi introdusă și într-o sesiune extraordinaă a Parlamentului. De altfel, liderul PNL, chiar inginer fiind, nu avea altceva mai bun de făcut decât să citească Legea Fundamentală. Și să constate singur că acolo nu este prevăzută niciun fel de interdicție în acest sens. Și mai mult decât atât. În Constituție scrie negru pe alb că o sesiune extraordinară a Parlamentului se bucură de același regim juridic cu cel prevăzut pentru o sesiune normală. E trist ca un Guvern să fie condus de un premier, care nu cunoaște Constituția pe care s-a jurat să o respecte.

În acest sens, Ludovic Orban a fost încurajat și de președintele Klaus Iohannis. Acesta, de mai multe ori, a atacat PSD, în sensul că face un gest politic fără rost. S-a întrebat retoric ce sens are, cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, să încerci să dai jos Guvernul și să creezi o altă majoritate parlamentară. Făcându-se că uită că el însuși a susținut un scenariu asemănător chiar înante de alegeri, atunci când se afla în opoziție.

Decizia CCR îl prinde în ofsaid și pe Marcel Ciolacu. Acesta, după numeroase presiuni în acest sens, venite din direcția bazinului electoral al PSD, a consimțit ca partidul să inițieze o moțiune de cenzură, chiar înaintea Congresului, în urma căruia a primit un mandat pe patru ani. A făcut pur și simplu un exercițiu de imagine. Dar cu o mare teamă în suflet. Teama că moțiunea va trece. Așa că s-a dat peste cap, aranjând lucrurile în așa fel, încât să nu existe cvorum, iar moțiunea să nu intre în procedura de vot. Manevra lui a fost corect citită de majoritatea analiștilor. Din simpul motiv că a fost pentru prima dată când, într-o asemenea situație, PSD nu a negociat cu reprezentanții minorităților naționale, altele decât cea maghiară. Și tot pentru prima dată, fiindcă pur și simplu nu le-a solicitat sprijinul, cei cinci deputați, care de regulă votau cu PSD, nu au fost prezenți în sală. Astfel, șmecheria a devenit evidentă pentru toată lumea.

Și acum ce va face Marcel Ciolacu? În mod normal, ar trebui să repună pe tapet moțiunea de cenzură. Să solicite sprijinul deputaților minorităților naționale. Și să genereze procedura de vot. Dar nu va face așa. Pentru că, așa cum am spus din capul locului, el a recurs la un șiretlic. S-a prefăcut doar că vrea să pălmuiască Guvernul. Și de fapt s-a rezumat în a-l mângâia ștrengărește pe creștet pe Ludovic Orban.

În aceste condiții, PNL, care s-a făcut de râs la CCR a nu știu câta oară, mai este un partid credibil în ochii electoratului? Dar PSD, care s-a prefăcut că dă jos Guvernul, mai este un partid credibil?

Sorin Rosca Stanescu

 

Administratie

O nouă sesiune de admitere în școlile de poliție/1.640 de locuri, două școli de agenți de poliție și termen limită de înscriere – 14 mai!

Publicat

pe

De

Incepând cu 24 aprilie 2024, va începe o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române!
1.640 de locuri, două școli de agenți de poliție și termen limită de înscriere – 14 mai!
Cele 1.640 de locuri sunt distribuite astfel:
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1.340
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300
Detalii privind organizarea și desfășurarea concursurilor:
În perioada 24 aprilie – 14 mai 2024 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), candidații pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare (structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare) aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române;
Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare – până la data de 21 mai 2024;
Evaluarea psihologică a candidaților se realizează potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.
Susținerea probei de evaluare a performanței fizice – în perioada 25 – 31 mai 2024;
Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor – 15 iunie 2024;
Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024.
Detalii privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor găsiți aici: https://www.mai.gov.ro/…/institutii-de-invatamant…/
(Sava N.).
Citeste in continuare

Administratie

Poliţiştii de frontieră au depistat o femeie din Tunisia care era ascunsă în portbagajul unui autoturism, încercând astfel să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Publicat

pe

De

Șoferul, cetățean pakistanez, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean pakistanez, în vârstă de 44 de ani. Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în România.

Odată cu pașaportul, politistii i-au solicitat și permisul de conducere, iar în urma verificărilor au constatat că documentul prezentat de șofer, care avea însemnele autorităților din Pakistan, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Totodată, la controlul fizic al autoturismului, în portbagaj, a fost descoperită ascunsă, o femeie, cetățean din Tunisia, în vârstă de 31 ani.

Ambele persoane au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru verificări. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că persoanele au intrat legal în România și intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul tunisian, fiind predat lucrătorilor din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, deoarece a solicitat azil.

De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și conducere fără permis, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, mai transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Maratonul pentru Educație Antreprenorială este doar unul dintre numeroasele proiecte susținute de Consiliul Județean Prahova, care vizează stimularea inovației și a antreprenoriatului în regiune.

Publicat

pe

De

Vicepresedintele Dumitru Tudone prezent la cea de-a doua editie a Maratonului pentru Educatie Antreprenoriala, etapa judeteana Prahova
La Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, a participat la ceremonia de deschidere a celei de-a doua ediții a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, etapa județeană Prahova.
 Evenimentul, organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Prahova, își propune să inspire și să formeze următoarea generație de antreprenori.
 Vicepreședintele Tudone a subliniat importanța educației antreprenoriale pentru tineri, exprimând sprijinul total al Consiliului Județean pentru astfel de inițiative. „Prin implicarea in acest tip de educatie, tinerii nostri, care reprezinta viitorul nostru, nu doar ca acumuleaza cunostinte teoretice, ci isi transforma ideile in proiecte concrete care pot revitaliza comunitatile locale. Aceasta este o lectie valoroasa de viata, o confirmare ca fiecare idee prezentata astazi poate deveni fundamentul unei noi initiative de afaceri, contribuind astfel la dezvoltarea economica a judetului, a regiunii noastre si a tarii”, a declarat Dumitru Tudone.
 Evenimentul beneficiază de o colaborare amplă între sectorul public, societatea civilă și companiile locale, demonstrând un efort comun pentru susținerea și dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate,...

Exclusivo zi ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv4 zile ago

Consilierii de integritate din unitati nu sunt mai degraba un fel de „nulitati recompensate”?

Casc si eu gura pe pagina de internet a DGA, sa vad cum se lupta oamenii astia cu coruptia. (Cu...

Exclusiv5 zile ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv5 zile ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusiv5 zile ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusiv6 zile ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv6 zile ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusivo săptămână ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusivo săptămână ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusivo săptămână ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusivo săptămână ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!