Connect with us

Administratie

Segregatie aiuritoare: elevii din clasele terminale, sacrificati in fata Covid 19?

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Scenariul ”semafor” cu situațiile de tip verde-galben-roșu ridică o problemă neașteptată prin felul cum a fost conceput, dat fiind că el vulnerabilizează unii elevi în raport cu alții doar din cauza examenelor de anul viitor.

După cum se arată explicit în Raportul prezentat azi de guvern parlamentului privind măsurile de limitare a Covid 19 din perspectiva deschiderii școlilor și a alegerilor locale, unii elevi vor fi nevoiți să înfrunte pericolul doar pentru că anul viitor se vor confrunta cu anumite examene.
După cum reiese din graficul de mai jos, desprins din raport, în cazul de scenariu galben, cel în care există risc de infectare, elevii din clasele 0-4, a 8-a și a 12-a merg obligatoriu zilnic la școală, în timp ce restul vin prin rotație, la 1-2 săptămîni.

Un motiv ar fi, spre exemplu, că elevii din clasele terminale de gimnaziu ori liceu au examene anul viitor și au nevoie de o pregătire mai temeinică.
Poate fi, însă, acesta un motiv de diferențiere în fața unui virus ucigaș?
Măsurile se iau, în principiu, pentru a proteja cît mai mult copiii de coronavirus.
Dacă rotația s-ar fi aplicat tuturor elevilor, s-ar fi putut vorbi măcar de un tratament egal. În varianta guvernamentală, în care unii vin zilnic la școală, iar alții pe sărite, riscurile unora sunt nemăsurat mai mari decît ale altora.

 

Administratie

„Ăsta e stat mafiot, na! Știu ce spun!”

Publicat

pe

De

„Băbăiatule! Nu există ceva mai tare! Cum a zis și Patriarhul nostru două propoziții să ne apere religia și manifestările ei, cum a sărit toată propaganda la denigrare.

O instituție care a tăcut mâlc și ni l-a ținut 10 ani președinte pe Petrov, și-a adus aminte că ar exista niște zvonuri cum că Daniel al nostru era „ciripitor”.

Vă imaginați cât de grav este dacă ar fi adevărat? Cel puțin la fel de grav ca în cazul Petrov, dacă nu chiar mai grav.

Și vă imaginați cât de credibilă poate fi această informație scoasă în acest moment? Spre zero sau chiar minus”.

„Ăsta e stat mafiot, na! Știu ce spun!”, mai precizeaza Ingrid Mocanu.

Reamintim ca, in data de 27.10.2020, pe Dealul Mitropoliei,  Patriarhul Daniel a declarat urmatoarele:

”În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște. În clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală. Dar nu a dus-o prea departe. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora.

Prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fraților, nu vă lăsați păcăliți, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea Sa se arată atunci când el dorește îndreptarea oamenilor”. (Paul D.).

 

Citeste in continuare

Administratie

Evanghelia după CTP poate clătina totul/Știți ce risca Isus?

Publicat

pe

De

Știți ce risca Isus?

Așa l-a întrebat CTP pe un realizator de la Digi24. Era vorba despre moaștele Sfîntului Dimitrie, despre discriminarea pelerinilor prin măsurile de distanțare și de izolare, iar CTP era curios să știe ce ar fi făcut Mîntuitorul: i-ar fi lăsat pe oameni să sărute racla la grămadă sau i-ar fi triat cu buletinul, așa cum au anunțat Guvernul și Biserica?

CTP știa răspunsul, asta s-a văzut clar în zîmbetul șiret, care i-a încolăcit, o secundă, chipul de yoghin scheletic, dar nu l-a dezvăluit publicului de-a dreptul. A preferat să dezvăluie adevărul treptat, picurîndu-l din pildele sfinte, ca un Socrate iluminat de evanghelii.

Iisus mergea prin holde cu apostolii după el, a povestit CTP, iar cînd apostolilor li s-a făcut foame, Iisus le-a dat voie să rupă boabele și să se hrănească, încălcînd rînduiala Sabatului evreiesc. Altădată, zice CTP, buchisind tot în evanghelia lui Marcu, Iisus a vindecat un om beteag chiar dacă fariseii șușoteau că se pune contra vrerii Domnului, care nu îngăduia nicio lucrare de Sabat. Iisus a trecut însă peste interdicții, fiindcă, „Sîmbăta este făcută pentru om, iară nu omul pentru Sîmbătă“.

Realizatorul Digi24, unul dintre băieții ăia doi de la Gândul care par să păstreze mereu o mînă în pantaloni, și-a umezit ochii ca un ucenic copleșit de admirație, căci CTP începea să iradieze sfințenie, iar un nimb de plasmă stelară i se ivise deasupra creștetului, trimis de arhanghelii Asimov și Artur C. Clarke.

Mîntuitorul, a explicat CTP, a ales să vindece omul, să-l hrănească și să-l salveze, asumîndu-și un teribil risc. „Știți ce risca Iisus?“, l-a întrebat el pe ucenicul din studio, străfulgerîndu-l cu privirea. Dar ucenicul nu știa, așa că răspunsul a venit tot din cărțile sfinte, de astă dată din Vechiul Testament, unde bunul Dumnezeu îi pune în vedere lui Moise că cel care nu va ține ziua Sabatului sfîntă și o va întina lucrînd trebuie omorît.

„Deci asta risca Iisus, risca să fie omorît pe loc, cu pietre“, a punctat CTP finalul grandios al demonstrației sale.

Dar Iisus tocmai de-aia venise pe pămînt, ca să fie omorît. Ca prin moartea sa să pună în mișcare Învierea, singura dovadă a dumnezeirii lui, singura cale prin care predicile și minunile de pînă atunci se încărcau de adevăr. Iisus nu risca nimic. Dimpotrivă, dacă-l omorau cu pietre fariseii se grăbea salvarea omului, începea opera de mîntuire mai devreme. Iisus i-a zgîndărit pe toți – pe preoți, pe romani, pe însuși Dumnezeu – fiindcă era în căutarea unei ocazii, dar fariseii au ratat-o, lăsîndu-l în viață și amînînd moartea care trebuia să declanșeze adevărata credință. Păcătoșii au fost nevoiți să-și lase izbăvirea pe altă dată și să mai aștepte o vreme, pînă cînd a intrat în scenă Iuda și l-a predat pe Mîntuitor romanilor.

Iuda, de fapt, e eroul creștinismului. Fără el, bizuindu-se doar pe codelile fariseilor, Iisus ar fi rămas în viață, poate, pînă la adînci bătrîneți, cînd martiriul și moartea nu mai au aceeași trecere. Iuda, spre deosebire de Iisus, s-a sacrificat fără asigurare post-mortem, fără să știe că există veșnicie. A ales moartea definitivă, a dat tot ce a avut doar ca să-l pună pe Mîntuitor la treabă și să dea predicilor lui șansa de a se confrunta cu adevărul.

Prin urmare, Iisus n-a riscat nimic. Dar, de acum încolo, nu se știe. Evanghelia după CTP poate clătina totul. (Doru Buşcu catavencii.ro).

 

Citeste in continuare

Administratie

Sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică, sistemul medical trebuie să se dezvolte indiferent de schimbările de la nivelul administrației județene!

Publicat

pe

De

Bogdan Toader:

Pentru mine, sănătatea prahovenilor va rămâne pe primul loc, iar căutarea soluțiilor necesare parcurgerii acestei perioade extem de dificilă trebuie să fie un obiectiv comun al reprezentanților tuturor partidelor politice.

Spitalul Județean de Urgență are un nou management. Sper ca această schimbare, într-un moment extrem de dificil, să aibă drept scop creșterea accesului prahovenilor la serviciile de sănătate și o mai bună protejare a personalului medical și pacienților în fața coronavirusului.

Vă asigur că mă voi lupta, mai ales în această perioadă critică, pentru ca sistemul medical prahovean să facă față suprasolicitării, dar și ca investițiile demarate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești să continue!

Sper ca proiectele începute din fonduri europene, precum extinderea Unității de Primiri Urgențe și modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean să nu fie abandonate, iar construirea noului corp de clădire a spitalului județean să primească finanțare de la Compania Națională de Investiții, unde am depus deja cererea de finanțare.

#PSD a propus deja un pact pentru sănătate, în care doar specialiștii să-și spună cuvântul, și nu oamenii politici! Sănătatea trebuie să fie prioritară, pentru că românii au nevoie de decizii clare și urgente care să vină în sprijinul sistemului sanitar!

Sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică, sistemul medical trebuie să se dezvolte indiferent de schimbările de la nivelul administrației județene!

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont16 ore ago

Gruparea interlopa care “sustine” PNL Prahova/IPJ Prahova isi continua somnul si „straja”…de „veghe”…

La data de 21.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul “Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în...

Aveti un Pont1 zi ago

Aduceti izoleta/Romania nu a mai vazut asta niciodata!

Deficitul bugetar la 9 luni a urcat la 67,27 miliarde lei (14 miliarde de Euro), adică 6,4% după numai primele...

chirugie-estetica chirugie-estetica
Diverse2 zile ago

Cele mai frecvente operatii de chirurgie estetica

Complexul legat de aspectul fizic este extrem de raspandit motiv pentru care numeoase sunt persoanele care apeleaza la chirurgia estetica....

Aveti un Pont2 zile ago

De asta se ocupa DNA in tara asta, fratilor, de maruntisuri?/ De asta platim procurorii DNA cu 15-20.000 de lei pe luna

Ionut Cristache: „Ma stiti ca nu-s vreun fan Scripcaru, dar, TOTUSI, asa ceva? De asta se ocupa DNA in tara...

Aveti un Pont3 zile ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont6 zile ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont1 săptămână ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv1 săptămână ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv1 săptămână ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

Alegeri parlamentare 2020. Este tensiune mare în PNL. Liderii de filială fac pelerinaj la Ludovic Orban, pentru a-şi impune pe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!