Connect with us

Featured

Franța: Antivaccin, anti-certificat sanitar, anti-Macron

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Numărul lor a surprins autorităţile care se aşteptau la un nivel de mobilizare apropiat de cel din weekend-ul precedent. Sâmbătă, potrivit Ministerului de Interne, 161.000 de manifestanţi, dintre care 11.000 la Paris, au mărşăluit în toată Franţa împotriva – între altele – obligativităţii certificatului sanitar. Cu 47.000 mai mulţi decât la prima manifestaţie naţională, din 17 iulie, potrivit Liberation, citat de Rador.

Cele 168 de manifestaţii înregistrate, marcate de câteva incidente, au dus la 71 de reţineri. Potrivit numărătorii Ministeruui de Interne, 29 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, iar unii jurnalişti au fost atacaţi. În coloanele de manifestanţi erau câţiva furioşi veniţi să se ia la bătaie, dar şi manifestanţi care doreau să-şi apere libertăţile sau să-şi facă auzite îndoielile. Tipologia unei contestări, văzută de la Paris, Bordeaux şi Chambéry.

Apărătorii libertăţilor

Ei sunt împotriva certificatului sanitar, dar susţin libertatea de a te vaccina. „Nu am nimic împotriva vaccinurilor. Înţeleg ca persoanele cu risc să se vaccineze, dar eu nu vreau”, explică Fabienne, specialistă în tratamente naturiste, participantă la manifestaţia de la Paris, pornind dinspre Bastille.

Câţiva paşi mai încolo, într-un grup de veste galbene, Rodrigo evită şi el să opună anivaccinişti şi persoane anti-certificat de vaccinare: „Unii se îndoiesc încă de existenţa virusului, e ridicol. Eu sunt contra certificatului sanitar, dar nu împotriva vaccinării. Şi consider de asemenea ca poţi avea grijă de tine fără vaccin, lăsând totodată oamenii să se vaccineze”. Ceea ce îl „scoate din sărite” pe acest jurnalist independent este „obligaţia de a avea un certificat şi fişarea generalizată”.

Deşi nu sunt de acord în ce priveşte utilitatea vaccinului, Sophie şi Mathieu, la Bordeaux, sunt în schimb de acord cu certificatul sanitar. Ea lucrează în domeniul dezvoltării personale şi refuză să se vaccineze. El ezită. Dar amândoi sunt de acord cu un lucru: „Trebuie să ne apărăm liberul arbitru contra şantajului sanitar”, tună şi fulgeră cel care lucrează în sectorul spectacolului. „Sunt furioasă contra instituirii unui certificat cu cetăţeni buni de o parte şi răi de cealaltă, e ceva nemaivăzut”, continuă partenera sa. Acceaşi melodie la Chambéry, din partea lui Muriel, monitoare de escaladă: „Sunt indignată. Nu se respectă liberul nostru arbitru, nici drepturile noastre”.

Contestatarii

Opoziţia lor e mai largă. Este cazul lui Paul, de vreo 40 de ani, întâlnit la Bastille: „Nu înţeleg ce face Macron, după parerea mea, a încurcat toate, sănătate, libertăţi publice, economie…”

Obligativitatea vacciinării care se profilează – „nu trebuie să ne amăgim” – îi susţine contestarea, care rămâne totuşi liniştită. La Bordeaux, purtând un tricou alb inscripţionat cu sloganul „dictatură, putreziciune, Macron la închisoare”, o femeie de vreo 40 de ani sceptică în legătură cu periculozitatea Covid-19, apreciază că „nu avem suficiente informaţii” despre vaccin. Soţul ei, aflat alături, aprobă. „Toate astea au fost orchestrate chiar înaintea venirii lui Macron”, spune el.

În afara certificatlui sanitar, contestarea lor, uneori complotistă, cuprinde mai larg denunţarea politicii executivului. Pe străzile din Chambéry, lozinca „Maron, demisia” se repetată în buclă. Christelle, supraveghetoare de lucrări, de 33 de ani, dă asigurări: ea va rămâne mobilizată „toată vara, dacă trebuie.

Vaccinarea obligatorie, ceretificatul sanitar, cele două subiecte se combină, dar eu vreau mai mult decât oprirea acestei politici: aş vrea să cadă Macron”. Un amestec de furie rezumată pe o pancartă: „Angajamentele voastre trădate. Spitalul şi cadrele noastre medicale trădate. Libertăţile trădate. Doza noastră, o avem deja”.

Şi mai virulent, la mitingul parizian susținut sâmbătă de François Asselineau, Julien, 25 de ani, tună: „Sunt contra vaccinului, contra certificatului, contra a tot rahatul ăsta. Acum ni se spune că şi vaccinat poţi să te infectezi. E o aiureală”. În piaţa André-Malraux, lumea protestează combinând crucea de Lorena /simbolul Rezitenţei/ cu vesta gabenă, contra unui „guvern de oligarhi”. Şi se triază valorile democraţiilor, de la a V-a Republică, devenită o tiranie macroniană, la Suedia, considerată model.

Furioşii

Cu cât se radicalizează mai mult contestaţia, cu atât punerea în scenă devine mai performantă. Gata cu portavocile vestelor galbene sau microfoanele prost sonorizate ale lui Asselineau /fondatorul UPR, n. trad./ În piaţa Trocadero, sâmbătă, Patrioţii lui Florian Philippot /preşedintele partidului Les Patriotes, n. trad./ se înghesuie în jurul unui ecran uriaş şi unei sonorizări ca pe stadion.

Manifestaţia dă glas unui caleidoscop de resentimente a căror furie duce mai departe de certificatul sanitar. „Macron, demisia!”, „Macron, la închisoare!” dar şi „Macron, la ghilotină!” urlat de un tip deşirat transpirat.

„Da, ghilotină. Aţi văzut ce ne-a făcut. Nu vă omoară el pe voi? Eu da, nu vreau să mă vaccinez, sunt infirmier, voi fi dat afară în septembrie. Uite. Ghilotină sau rug, ce vreţi”

Unii, nu chiar glumind, cer şi un referendum pe moartea preşedintelui, „să scăpăm de linia asta de conducători care ne dispreţuiesc”.

De fapt, la tribună, după vorbitori care au stârnit ura împotriva măsurilor guvernamentale, Philippot prezintă un program de extrema dreaptă cu vocabular sinistru (Macron psihopat, executiv corupt, sindicate trădătoare…), neprivind ieşirea din criza pandemică decât din unghiul bunului simţ medical pentru o revenire la o lume normală.

Exclusiv

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Serviciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe? (mai mult…)

Citeste in continuare

Aveti un Pont

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala, intr-un amplu serial: vom devoala cum se FURA, pe fata, si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat, pe probe, reiteram: documente devastatoare! Ce putem spune este ca aceasta investigatie are o mare „legatura” cu gruparea de criminaliate economico-financiara organizata despre care dezvaluim de cava timp. (Ec Adrian Radu)

Citeste in continuare

Exclusiv

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov Prahova și alte patru județe din țară, printre care si Galati. În total, la audieri au fost aduse 40 de persoane care se presupune că știau de această afacere dar nu au spus nimic polițiștilor.

Printre cei audiați se numără și celebrul nostru patron de la „Bomba ecologica de la Pleasa”, adica de la Recop Recycling SRL coordonata de Muresan Catalin, precizam intr-un articol anterior.

In depozitul uriaş de combustibil, ascuns într-o zonă împădurită din Prahova, chiar langă Ploiești, anchetatorii au găsit peste 300 de tone de păcură și produse petroliere, în trei bazine îngropate şi în șapte rezervoare de suprafață.

Proprietarul nu le-a spus deocamdată poliţiştilor de unde a făcut rost de combustibilul pe care îl vindea mai multor benzinării. Ar fi câştigat până acum peste cinci milioane de euro.

Depozitul ferit de ochii lumii este într-o pădurice aflată în spatele mănăstirii Ghighiu de langă Ploiești. Săptămânal, cisternele încărcau de acolo combustibil (CLU sub denumirea de motorina).

Depozitul era amplasat strategic în apropierea Drumului Național 1 și de autostrada A3.     Dintr-o curte pleca produsul petrolier cu documente întocmite fictiv către cumpărători de bună credință, potrivit anchetatorilor.

În realitate, presupusul proprietar ar fi cumpărat la negru o cantitate impresionantă de combustibil petrolier pe care l-ar fi vândut apoi către benzinării mici din toată țara.

In fapt, acesta a dezvoltat o mica rafinarie unde transforma rezidurile petroliere achizitionate ca deseuri si rafinau sub forma de CLU, CLU care era vandut la cumparatori de buna credinta.

Celebrul nostru patron de la „Bomba ecologica de la Pleasa”, impreuna cu „prietenii” sai din Galati ar fi vandut rezidurile petroliere spre rafinare.

Cum mentionam, gruparea intentiona sa obtina CAF 7 pentru TERMIA lui Andrei Volosevici, pentru asa zise piese de schimb dar vizau produsele petroliere din acesta si cu fierul vechi obtineau cca 2 miliaone de euro.

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor. La firma unde a avut loc perchezitii (SC Statii de Spalare Vagoane Cisterna CFR SSVAC SA) a lucrat „Portocala”. Acum se leaga toata reteaua de infractori si trompetele edilului. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale si despre dosarul disjuns cu spalarea de bani si cu „paletii” buclucasi, mai precizam in dezvaluirile noastre.

Acum dezvaluim pentru „cunoscatori”:

Procuroul „Portocala”, pardon, fostul procuror a lucrat si/sau mai lucreaza la SC Statii de  Spalare Cisterne CFR SSVAC SA unde a avut, in fapt, perchezitia, unde administrator este Hiohi Albert LAURENTIU:

Actionar majoritar este Erwkat (Fosta Grampet):

Actionar majoritar la Grampet sunt:

1.          Stoica Gruia

2.         Didila Vasile

Alte doua firme in care Hiohi Albert Laurentiu este Actionar:

1.          Rail Logistic SRL – firma de paza din Negoiesti;

2.         Iprochim SA in care MINISTERUL ECONOMIEI ESTE ACTIONAR MAJORITAR CU 73%!

Sa mai demonstram ca, Hiohi Albert Laurentiu este un sustinator devotat si pe fata a lui Ludovic Orban, credem ca ar fi de prisos.

Asa ajungem la „caracatita” din  Prahova, la nas/fin, cu parfum de „Portocala”, la CAF 7, etc.

Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv11 ore ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont21 de ore ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv21 de ore ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv21 de ore ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate1 zi ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv2 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv3 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv3 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv3 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate4 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv5 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv5 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv5 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv6 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!