Connect with us

Featured

Acest editorial are valoare de rechizitoriu!/Daca DNA si-ar face treaba un procuror de acolo nu ar trebui decat sa-i puna fundita acestui editorial-rechizitoriu si sa-l trimita mai departe unui judecator!

Publicat

pe

Acest editorial are valoare de rechizitoriu! Daca DNA si-ar face treaba un procuror de acolo nu ar trebui decat sa-i puna fundita acestui editorial-rechizitoriu si sa-l trimita mai departe unui judecator, dezvaluie jurnalistul Ionut Cristcahe cu referire la editorialul publicat de !

„În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie”

Anul trecut, de Ziua Națională, România se afla în mijlocul valului doi de epidemie, dar și la câteva zile distanță de alegerile parlamentare. Paradoxal, 1 Decembrie 2020 este și ziua în care s-a înregistrat recordul absolut de decese, un record ascuns până azi.
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
  • 836 de persoane moarte din cauza unor afecțiuni provocate de infectarea cu Covid-19 nu au fost raportate de către DSP-uri în noiembrie 2020.
  • 34.286 de oameni decedaseră până în data de 2 august 2021 ca urmare a pandemiei, conform datelor revizuite de Ministerul Sănătății. Inițial au fost raportate 30.773 de decese, o eroare de 3.513 persoane (11,4%).
  • Reprezentanții autorităților exclud implicarea politică în ce privește “înfrumusețarea” datelor, dar lipsa de transparență trezește multe suspiciuni.
  • 1 Decembrie 2020, record de decese – 253, după renumărarea cerută de Ministerul Sănătății.

În seara zilei de 24 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs electoral în care arăta cât de toxic e PSD și de ce e important ca românii să susțină Guvernul PNL.

Mai erau 12 zile până la alegerile parlamentare, iar România era în mijlocul campaniei electorale, dar și în mijlocul celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus.

“Într-un asemenea context nefast și extrem de dificil, un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile și fără susținere parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine”, anunța Klaus Iohannis în discursul său din acea seară. 

Frica de cifra 200. Să fie cu unu în față

În aceeași zi, site-ul guvernului www.stirioficiale.ro raporta că în țara noastră, în intervalul 23-24 noiembrie, muriseră 196 de persoane în urma unor afecțiuni asociate cu infecția Covid-19.

“În intervalul 23.11.2020 (10:00) – 24.11.2020 (10:00) au fost raportate 196 de decese (129 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus,…”, se arată în documentul oficial publicat în data de 24 noiembrie.

Opt luni mai târziu, după o analiză amănunțită a datelor și a rapoartelor de renumărare anunțate de direcțiile de sănătate publică, aflăm că în data de 24 noiembrie au decedat, de fapt, 237 de persoane. Cu 41 mai multe decât fuseseră anunțate inițial.

Decesele suplimentare anunțate de Guvern după revizuirea datelor, cerută de Ministerul Sănătății. În noiembrie și decembrie, erori masive – Sursa: Gov.ro

Pe tot parcursul lunii noiembrie, perioadă de campanie electorală pentru alegerile parlamentare, Guvernul României, condus de Ludovic Orban, a raportat mult mai puține decese.

Într-o singură zi a lunii noiembrie, în data de 11, Grupul de Comunicare Strategică, o echipă special desemnată să publice date legate de pandemie, a anunțat peste 200 de decese în 24 de ore. Mai exact 203.

După operațiunea de revizuire a datelor, cerută de Ministerul Sănătății, în 11 noiembrie sunt înregistrate 222 decese.

Mai mult, în alte șase zile din luna noiembrie, toate ulterioare datei de 11 noiembrie, se înregistrează peste 200 de decese.

În raportările inițiale, în toate aceste zile, au fost înregistrate mai puțin de 200 de decese, ca și cum această cifră reprezenta un prag psihologic.

1 Decembrie 2020, s-au anunțat 199 de decese, au fost 253

Cea mai mare anomalie se înregistrează de Ziua Națională, 1 Decembrie 2020.

Raportarea inițială a Grupului de Comunicare Strategică a fost de 199 decese. După revizuirea cerută de Ministerul Sănătății s-a ajuns ca în acea zi să fie înregistrate 253 de decese, din păcate, recordul absolut pentru țara noastră de la începutul pandemiei și până acum. Cinci zile mai târziu, cetățenii români mergeau la urne ca să aleagă un nou Parlament.

1 Decembrie 2020, Ziua Națională, cel mai negru bilanț. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat atunci 199 de decese. După renumărarea de acum, au fost 253, record absolut în pandemie – Sursa: Gov.ro / Worldometers.info

În luna noiembrie, reprezentanții Guvernului au raportat 4.166 de persoane decedate. După revizuirea datelor cerută de minister direcțiilor de sănătate publică s-a constatat că în această lună au decedat 5.002 persoane.

Din totalul de 34.286 de decese înregistrate, 3.513, adică 11,4%, au fost raportate în perioada procesului de revizuire a datelor, început în data de 28 mai și care continuă și astăzi.

Grupul de Comunicare Strategică primea datele de la INSP

Analiza cifrelor arată că lunile noiembrie și decembrie au fost cele mai afectate de raportări inițiale eronate.

 În noiembrie, eroarea a fost de 836 de decese, iar în decembrie de 663, conform calculelor realizate prin compararea celor două rapoarte oficiale, la termen și revizuită.

Luna martie din acest an e afectată, de asemenea, de mari erori în ce privește datele publicate inițial, fiind anunțate cu 506 cazuri mai puține decât după revizuirea datelor.

Andi Manciu (PNL) era în luna noiembrie 2020 coordonatorul Grupului de Comunicare Strategică, sursa datelor oficiale care aveau legătură cu pandemia.

“Erorile de raportare nu au avut legătură cu politica”, a declarat Andi Manciu pentru Spotmedia.ro.

Fostul responsabil cu comunicarea în pandemie a spus că grupul primea datele de la INSP (Institutul Național de Sănătate Publică).

“Existau unele erori cu privire la vârstă sau sex, se făceau unele corecturi”, își amintește el, “dar nu a existat vreo intervenție pentru modificarea datelor”.

Dar lanțul de transmitere a cifrelor de la spitale, la direcțiile de sănătate publică și, apoi, către INSP era destul de lung, iar acestea puteau fi alterate, cu intenție sau fără intenție, înainte de a ajunge la grupul de comunicare.

Pe de altă parte, din analiza datelor reiese că a existat o tendință clară de a fi anunțate mai puține decese.

În nicio zi dintr-o perioadă de trei luni analizată (include noiembrie și decembrie) nu se înregistrează o eroare de a fi anunțate mai multe decese în raportarea inițială, iar la revizuire să apară o cifră mai mică pentru ziua respectivă.

DSP validează decesele

În aprilie 2021, Nelu Tătaru (deputat PNL), fost ministru al Sănătății, declara că “Evaluarea DSP-ului este cea care stabilește în final numărul deceselor și validează cauza decesului pentru fiecare pacient”.

Pe tot parcursul pandemiei au existat multe suspiciuni din partea opiniei publice legate de acuratețea datelor, atât în ce privește numărul testărilor, al infectărilor, dar și în ce privește numărul deceselor.

Aceste suspiciuni s-au confirmat de fiecare dată din cauza lipsei de proceduri, de personal calificat la nivelul direcțiilor de sănătate, dar și pentru că liderii politici aflați la putere au avut tendința să prezinte o situație mai puțin dramatică a pandemiei, în final creând doar confuzie.

Procesul de revizuire a datelor cu privire la decese, coordonat de Ministerul Sănătății, este unul total lipsit de transparență. Nimeni nu știe cum se desfășoară, pe baza căror criterii și de ce e realizat și coordonat de cei care au greșit și prima dată.

Dar cel mai grav e că și această revizuire, în lipsa informațiilor și a validării experților independenți, generează neîncredere.

Exclusiv

DIICOT Iași: sapte inculpați reținuți în dosarul de contrabandă cu tigarete

Publicat

pe

De

La datele de 06 și 07 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a șapte inculpați (dintre care patru cetățeni străini), cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, deținerea de produse accizabile fără documente legale și comercializarea acestora pe teritoriul României, în special a țigaretelor, fără a fi marcate corespunzător sau cu marcaje false, în cantitate ce depășește 10.000 de țigarete, și concurență neloială.

Investigarea a scos la iveală că, începând cu anul 2023, inculpații, cetățeni din România, Republica Moldova și Iordania, au constituit un grup infracțional organizat în județul Iași, cu scopul de a introduce ilegal în România cantități de țigarete provenite din Republica Moldova sau contrafăcute în Bulgaria. Aceste țigarete erau transportate cu autovehicule special amenajate și depozitate în imobile deținute de membrii grupului, pentru a fi ulterior comercializate pe teritoriul României și în țări din vestul Europei.

În urma acțiunilor desfășurate, procurorii DIICOT, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară în județele Vaslui, Suceava, Galați, Dolj, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Au fost identificate și ridicate 23.320 de pachete de țigarete (provenind atât din Republica Moldova, cât și contrafăcute), sume de bani în euro, dolari și lire sterline, patru autovehicule utilizate la transportul țigaretelor, înscrisuri și alte mijloace de probă.

De asemenea, în timpul controlului de frontieră la P.T.F. Nădlac II și P.T.F. Giurgiu, precum și în cadrul perchezițiilor domiciliare din municipiul Bârlad, au fost indisponibilizate alte 14.710 pachete de țigarete provenite din Republica Moldova și Bulgaria.

Procurorii urmează să sesizeze judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași pentru propunerea de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate cu sprijinul polițiștilor de frontieră din Direcția de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale, iar documentarea cauzei a beneficiat și de suportul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Giurgiu și Timișoara. Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Menționăm că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Sava N.).

Citeste in continuare

Featured

Operațiune antidrog: o persoană reținută pentru trafic de droguri de risc în județul Buzău

Publicat

pe

De

La data de 5 septembrie a.c., polițiștii Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au documentat activitatea infracțională a unor persoane suspectate de trafic de droguri de risc.

Astfel, pe 5 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea unei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, iar față de un alt bărbat s-a dispus măsura controlului judiciar pentru infracțiunea de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada iunie 2023 – septembrie 2024, una dintre persoanele implicate ar fi înființat și întreținut, într-o comună din județul Buzău, două culturi de canabis, în aer liber, în scop comercial, dar și pentru consum propriu.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în județul Buzău și în municipiul București, au fost identificate și ridicate peste 700 de grame de canabis depozitată în diferite recipiente (provenind din cultura obținută în anul 2023), o cultură outdoor, semințe de canabis, un gram de substanță pulverulentă susceptibilă de a avea efecte psihoactive, două grindere, un cântar de precizie, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.

La data de 6 septembrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a persoanei reținute pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și București, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și Grupării Speciale de Intervenții a Jandarmeriei București.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

CNAIR anunță restricții temporare de trafic pentru reparațiile urgente ale podului de peste Tisa

Publicat

pe

De

În urma studiilor efectuate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) privind structura de rezistență a podului de peste Tisa, care leagă România de Ucraina, s-a decis că sunt necesare reparații urgente la această construcție.

Astfel, CNAIR, împreună cu firma executantă, a anunțat restricții în traficul rutier prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, începând cu data de 09.09.2024, pe o perioadă de 30 de zile, între orele 10:00-15:00, de luni până vineri.

În ceea ce privește traficul pietonal, acesta nu va fi afectat.

Potrivit estimărilor constructorului, lucrările de reabilitare a podului sunt programate să se finalizeze până la sfârșitul lunii ianuarie 2025. (Paul D.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

DIICOT Iași: sapte inculpați reținuți în dosarul de contrabandă cu tigarete

La datele de 06 și 07 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –...

Exclusiv2 zile ago

Sindicatul „Diamantul” denunță obstrucționarea acordurilor colective în MAI

O adresă recentă a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” scoate la iveală probleme grave în privința respectării reglementărilor legale legate...

Exclusiv2 zile ago

Campanie de prevenire a accidentelor rutiere: Imaginea lui Vlad Pascu folosită pentru educarea șoferilor

„Conduceti preventiv cu drogatul Vlad Pascu!” Este mesajul puternic transmis de o campanie ce a apărut recent în București, având...

Exclusiv3 zile ago

Dan Motreanu: UE sprijină un sector agricol și alimentar sustenabil pentru fermieri și cetățeni

Uniunea Europeană se angajează să sprijine dezvoltarea unui sector alimentar și agricol prosper, care să recompenseze fermierii și să aducă...

Exclusiv4 zile ago

Primul spot de prezidențiabil al lui Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă dezvăluie coperta cărții sale printr-un clip! Nicolae Ionel Ciucă, candidatul PNL la funcția de Președinte al României are...

Exclusiv4 zile ago

Dublu standard în Poliție: Abuzurile de la IPJ Prahova și Justiția Selectivă

În contextul în care IPJ Sibiu a demonstrat o reacție promptă și corectă în cazul unui polițist abuzator care a...

Exclusiv4 zile ago

Teapa oferită de operatorul de salubritate UWS/Rosal Ploiesti: Impasibilitatea autorităților ADI și CJ Prahova și legăturile cu foști ofițeri SRI

Recent, sumele exorbitante solicitate de operatorul de salubritate UWS (fostul Rosal) pentru deșeurile menajere au fost catalogate ca o adevărată...

Exclusiv4 zile ago

Critica Sindicatului Diamantul asupra activității Avocatului Poporului și a sistemului de ordine și siguranță publică

Sindicatul Diamantul, printr-o declarație a lui Vitalie Josanu, a adus în atenție o serie de probleme legate de activitatea Instituției...

Exclusiv5 zile ago

În spatele cortinei: Cum rețelele mafiote controlează sănătatea publică în România – scandalul Sterileco și indiferența autorităților

Analizând cele trei răspunsuri primite de la Administrația Prezidențială, Garda Națională de Mediu și IPJ Prahova, împreună cu observațiile noastre...

Exclusiv5 zile ago

Scandalul WHITE TOWER continuă: Mesaje halucinante și umilințe în afaceri imobiliare

Scandalul WHITE TOWER (XXXVIII) a devenit un simbol al megascrocheriilor imobiliare din România, afectând zeci de cetățeni din Ploiești, care...

Exclusiv5 zile ago

Încercarea de a mascara Justiția:incompatibilități și abateri în cazul judecătorului C5 de la Judecătoria Vălenii de Munte (II)

Având în vedere reticența Președintelui Judecătoriei Vălenii de Munte de a da curs unei cereri de furnizare a informațiilor necesare...

Exclusiv5 zile ago

Fiasco la IJP Prahova: mobilizarea ireală sub comanda lui Ginel Preda/MOBEX PH-DB-24

Între 2 și 7 septembrie 2024, se desfășoară „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare – MOBEX...

Exclusiv5 zile ago

Controversele din CSM Ploiești: Dănuț Burghelea și acuzele de abuz și umilință

Dănuț Burghelea a obținut nota 2,5 la examenul pentru postul de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Ploiești, generând un...

Exclusiv6 zile ago

Controversă în justiție: un judecător cere recunoașterea vechimii în magistratură pentru activitatea la Garda Financiara

Judecătorul Ioan-Adrian Velican, de la Tribunalul Covasna, a stârnit controverse cerând ca activitatea sa de comisar principal la Garda Financiara...

Exclusiv7 zile ago

Scandalul WHITE TOWER: Corupție și escrocherii imobiliare care au zguduit Ploieștiul/Efectele corupției sistemice în Ploiești

Scandalul WHITE TOWER (XXXVII) a devenit un simbol al megascrocheriilor imobiliare din România, afectând zeci de cetățeni din Ploiești, care...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv