Connect with us

Aveti un Pont

CORECO Ploiesti si numele familiei Filipescu, asociat unei caracatite care a subrezit banul public, prin acces direct la bugetele Ministerului de Justitie, timp de peste15 ani

Publicat

pe

Palatul de Justitie Ploiesti = fundatia vilelor de lux a eminentelor cenusii prahovene! Un nou scandal cu iz de frauda financiara si implicare a unor fosti ofiteri ai serviciilor secrete sta sa izbucneasca in Prahova, de data aceasta cei care vor trebui sa raspunda pentru praduirea bugetului de stat fiind nu numai fosti ofiteri din zona, dar si judecatori, procurori si politicieni locali ori parlamentari.
Motivul: zece milioane de euro (bani din bugetul de stat, pe care Ministerul Justitiei i-a dat pentru construirea Palatului de Justitie din Ploiesti – neterminat nici azi) s-au scurs, pe filierele unor firme fantoma (reunite intr-un grup aflat, de anul trecut, in faliment), spre resedintele de lux ale celor incriminati mai sus, inclusiv spre vila de la Cornu a fostului premier, Adrian Nastase.

Mai mult de-atat: surse din DNA au afirmat ca ”exista indicii ca o parte din acesti bani au fost folositi si la constructia pe care fostul sef al SRI, George Maior a demarat-o in zona, pentru uzul personal”.
In urma cu cativa ani, Tribunalul Prahova cerea Ministerului Justitiei, ca ordonator de credite, bani pentru ”construirea imediata a unui Palat de Justitie, absolut necesar in judet!”.
Dupa mai multe ”negocieri”, cele doua ”parti” au convenit ca suma de zece milioane de euro ar fi suficienta pentru demararea proiectului. De la vorbe la fapte insa a fost cale lunga, atat de lunga incat banii au ajuns nu in infrastructura palatului, ci in peretii unor vile ale unor personaje cheie din anumite institutii, instante, parchete si politica.
Astfel ca, spun avertizorii din unitatile de parchete, in decursul a nu mai putin de cinci ani, ”presedinti, vicepresedinti de instante, sefi de parchete din zona, fosti ofiteri ai unor servicii secrete din Romania, plus oameni politici, au luat, prin diverse firme, banii (publici!) ai proiectului, cu care si-au construit vile de lux ori    i-au bagat in alte firme capusa, in folos propriu”.
Banii, afirma aceleasi surse (afirmatii intarite si de avertizori din alte servicii secrete ori chiar de avertizori din Ministerul Justitiei) au fost facuti ”pierduti” in societatea CORECO – fost (si, surpriza!, INDELUNG) antreprenor general (societate care, desi a fost,este in faliment prelungit, a ”castigat” in acest an din nou licitatia pentru construirea Palatului Justitiei ).

Cei mai multi bani au fost cheltuiti in mandatul presedintelui Alice Gabriela Harhoi, judecator investit pe relatia cu ordonatorul Ministerul de Justitie, in formula Arin Stanescu – Paula Ene, persoana care a sabotat, continuu, proiectantii si care, in schimb, prin inalta protectie conferita de la centru, a rezistat tuturor mandatelor presedintilor tribunalului.

In calitate de director economic al Tribunalului Prahova, Paula Ena a oferit acces direct si nemijlocot firmei Coreco, catre bugetele marite constant, caqre au subrezit vistieria statului, prin modificari succesive de solutie tehnica a proiectului Palatul de Justitie Prahova. De asemena, Paula Ene a platit, fara ezitare, toate facturile marite, prin cresterea artificiala a valorii proiectului, decizie unilaterala in sarcina familiei Filipescu care a primit, astfel, contracte in diferite forme si secvente care i-au justificat si perpetual rolurile, prin acces direct la bugete marite, pentru multi ani.

In poza de mai jos, stimati cititori, o puteti observa doamna Gabriela Alice Harhoi, Presedintele Tribunalului Prahova, alaturi de fostul vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Ian Badea, recent revenit din Londra, unde ar fi condus firma Smith & Felton. Oare sa o fi condus, in afaceri, cu acelasi succes cu care a condus camera sau celebra, de pe acum, companie Vel Service, prin preluarea gunoaielor Clujului? Vom vedea, intrucat suntem curiosi cum se va finaliza dosarul Badea Ioan la DNA.


Astfel, Coreco este un grup de firme de constructii „reinventat” dupa fiecare TUN dat in dauna bugetului de stat,ce include mai multe ”SeReLe-uri” fantoma si care ii are, ca actionari, pe controversatii oameni de afaceri Remus si Razvan Filipescu (tata si fiu), doi apropiati ai unor conduceri politice si sponsori ”oficiali” ai fostului partid de guvernamant in judetul Prahova.
In ciuda faptului ca – spun sursele din Justitie – CORECO a devalizat bugetul de stat nu numai prin ”lucrarile” nici macar incepute la PJ, dar si din alte ”activitati” egale cu infractiuni economice (rambursari ilegale de TVA si evaziuni fiscale), E.H. (care este, in mod incompatibil, si avocatul societatii falimentare CORECO, si lichidatorul judiciar al firmei, dar si executor judecatoresc), ar fi sustras Cartea Constructiilor din dosarul de lichidare. Si a facut asta cu scopul – spun si anchetatorii de la DNA, ”de a ascunde Ministerului Justitiei, cel care a aprobat creditul de 10 milioane de euro pentru PJ din Ploiesti, dar si parchetului local (ai caror procurori cercetau fapta in dosare intocmite pe numele ei si a clanului Filipescu) modul in care s-au furat banii si s-au scurs, via CORECO, spre sefi de instante din Prahova ori fosti ofiteri SRI din zona ori oameni politici, inclusiv spre vila de la Cornu a lui Adrian Nastase”.
Din banii furati, spun aceleasi surse, si-au facut vile de lux baronii locali cunoscuti si, nu in ultimul rand, un fost ofiter SRI, subaltern al ”celebrului” colonelul Corneliu Paltanea (fost sef al SRI Prahova, arestat in urma scandalului ”Petrol”)
Din declaratiile anchetatorilor rezulta ca grosul valutei s-a scurs catre resedinta lichidatorului E.H. locatie pe care avertizorii din Serviciul Roman de Informatii o indica ca fiind aceeasi vila de la Cornu in care locuieste si fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase. Conform unor surse certe, de asemenea, E.H. detine o vila la Cornu.
O alta parte din suma (spun, de aceasta data surse din cadrul Serviciului Secret al Armatei) s-a indreptat si catre una dintre firmele controlate de fostul director de la Romtehnica, Aurel Nemes, respectiv firma VOG OIL din Baicoi, al carui actionar ar fi o ruda apropiata a fostului boss al Romtehnicii.
”Acoperirile lichidatorului E. H. in justitie au fost efectuate de catre judecatorul sindic Mariana Tanasescu care, pe filiera formata din: Valentina Gheorghe, presedinta Curtii de Apel Ploiesti (sotia lui Lucian Gheorghe, om de afaceri cu participare in sectorul tevi si materiale strategice-tubulaturi) si judecatorii Ghiculescu si Tudose, care au acordat suma de 230.000 de euro dirigintelui de zona al proiectului, Eugen Georgescu, inalt functionar din Ministerul Justitiei, coordonat de Eminenta ARIN STANESCU.
Georgescu este cel care a facut actiunea de curierat la Ilie Bolojan (fostul secretar general al Guvernului) pentru ca sotul judecatoarei sindice Mariana Tanasescu, Gabriel Tanasescu, de asemenea fost judecator – la Sectia Penala a Curtii de Apel Ploiesti (fost presedinte al Judecatoriei Ploiesti) – sa fie acceptat de catre ministrul Catalin Predoiu, in calitatea de secretar de stat al Ministerului Justitiei.
Si cine este, de fapt, Gabriel Tanasescu? Nu este altul decat mana dreapta a fostei presedinte a Judecatoriei Ploiesti, judecatoarea Elisabeta Bruna Gherasim, sotia lui Traian Gherasim, fost procuror general adjunct al Romaniei, care, la randul sau, a “contribuit” cu circa 300.000 de euro (tot pe filiera CORECO) la constructia unei vile la Sinaia apartinand fostei presedinte judecatoriei Sinaia ” – dezvaluie surse din Ministerul Justitiei.
Doua milioane de euro din proiect ar fost deturnate, de asemenea, pe filiera Traian Gherasim – colonel Corneliu Paltanea, fost sef al SRI Prahova, sume cu ajutorul carora procurorul Gherasim si-a consolidat afacerea “Popasul Moraru” din Ploiesti, iar Corneliu Paltanea si-a definitivat constructia a patru vile de lux in Ploiesti, Cheia, Busteni si Bucuresti, la Mogosoaia, aspecte dezvaluite si de
Simona Fica – Redactor Sef – „Timpul Adevarului”.
Vila de la Mogosoaia care ar apartine lui Paltanea ar fi fost inchiriata, pentru un lung timp, companiei OMV PETROM. Mai multi ofiteri activi din cadrul SRI Bucuresti spun si ei ca “parte din bani au fost obtinuti si prin santajarea unui cetatean cipriot, cu ajutorul caruia Paltanea Corneliu, daca nu ar fi fost arestat, l-ar fi ajutat in promovarea in functia de consul al Romaniei in Cipru”.

In plus, cacealmaua financiara a continuat, in forma agravanta, si asta deoarece, in ciuda faptului ca grupul Coreco a fost in stare de faliment inca din primavara anului 2007, tot el – asa cum se poate vedea pe site-ul guvernamental www.e-licitatie.ro – a castigat, in continuare, ”licitatia” pentru construirea Palatului de Justitie din Ploiesti.

Vom reveni. (Cerasela N.).

 

Actualitate

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Publicat

pe

De

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Citeste in continuare

Actualitate

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Publicat

pe

De

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD

„Apel catre comunitățile de romi din județul Prahova și către liderii Partidei Romilor Prahova. Va rog , ca in data de 27 septembrie 2020, să vă mobilizați și să ieșiți la vot, asa cum sunteti învățați. Stiu că sunteți responsabili și vreți ca noi sa o ducem mai bine. PSD a fost aproape de noi întotdeauna, de aceea noi considerăm că acest partid cu o doctrină de stânga, care ne-a aparat drepturile, merită votat.
De aceea vin cu rugămintea la dumneavoastră, pentru a ii ajuta pe acești oameni, pentru că eu fac echipă cu dânșii, fiind candidat la Consiliul Judetean Prahova pe listele Partidului Social Democrat.
Va promit ca voi fii alături de dumneavoastră ori de câte ori este nevoie, asa cu am demonstrat- o întotdeauna. Si, să nu uităm de Președintele nostru dnul Bogdan Toader, un om cu o mare valoare, cu un caracter mai rar întâlnit, un om popular și modest care a fost alături de oamenii necăjiți. Vă mulțumesc din suflet tuturor care ne-ati fost alături, mulțumesc colegilor mei care au fost alături de noi in această campanie electorală .
Votați PSD!
Votați BOGDAN TOADER! (Ionel Marghiolescu).

Citeste in continuare

Actualitate

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

Publicat

pe

De

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000 de exemplare care sunt si/sau au fost distribuite in judetul Prahova.

In mai multe localitati (Floresti, Brebu, Aricestii Rahtivani, Brazi, Filipestii de Padure, Slanic, etc), consilierii locali ai PNL blocheaza distribuirea legala a ziarului, mergand in urma celor care le distribuie si „stragand” ziarele pentru ca informatiile sa nu ajunga la alegatori.
Posta Română a distribuit niște materiale de campanie, adica ziarul nostru, Incisiv de Prahova!
Dna Musat Mariana, actual consilier PNL Slanic si candidat la actualele alegeri le ” aduna”
Este infracțiune!

Vom intocmi o sesizare penala!


Avand in vedere cele de mai sus (disperarea este foarte mare), va invitam sa vizualizati ziarul de pe print si pe online. (Redactia Incisiv de Prahova)

Incisiv de Prahova

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate2 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Actualitate2 zile ago

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD „Apel catre comunitățile de...

Diverse2 zile ago

Abuzurile PNL la Filipestii de Padure/Intimidari cu Politia Locala Filipestii de Padure pentru a stopa campania si distribuirea ziarului Incisiv de Prahova si/sau ale unor alte materiale de campanie

Primarul suspendat al Primariei Filipestii de Padure si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, Morarescu Costel, cel cu falsuri,...

Actualitate3 zile ago

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000...

Aveti un Pont3 zile ago

Soc!Alegerile locale din Prahova monitorizate de un serviciu secret, prin toate metodele si mijloacele/Informatii de mituire a alegatorilor in favoarea unui partid politic local

Informatii de ultima ora intrate in posesia redactiei Incisiv de Prahova releva ca, in zilele de vineri, 25, sâmbătă, 26,...

Exclusiv4 zile ago

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore, cercetat penal in 3...

Actualitate5 zile ago

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Actualitate5 zile ago

Liberalii din Consiliul Județean sabotează proiectele pentru prahoveni, la îndemnul șefului lor de la Călărași, Iulian Dumitrescu!

Prin neprezentarea la ultima ședință, programată pentru astăzi, consilierii județeni PNL demonstrează că investițiile la Spitalul Județean și la Universitatea...

Actualitate5 zile ago

SONDAJ/Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Bogdan Toader castiga alegerile (fiind cu 8% procente peste senatorul din Calarasi)

Cum vor vota prahovenii pentru Consiliul Judetean: Bogdan Toader castiga alegerile! Cu ceva timp in urma, Incisiv de Prahova a...

Actualitate5 zile ago

Abuz în serviciu al directorului PNL-ist, Constantin Oprea, de la Sucursala Ploiești a Poștei Române, din disperarea că șeful lui, pe linie de partid, Iulian Dumitrescu, va pierde alegerile pentru Consiliul Județean Prahova.

Le e frică să nu afle prahovenii cine e cu adevărat. Poșta Română Prahova, condusă de penelistul Constantin Oprea, se...

Anchete5 zile ago

Senatorul Stefan Radu Oprea: PNL-iștilor, de ce vă este frică nu scăpați!/Bogdan Toader va fi în continuare Președintele Consiliului Județean Prahova

PNL-iștii prahoveni, angajați pe funcții mari la Poșta Română, execută cu supușenie ordinul lui Iulian Dumitrescu. Acestuia îi este frică...

Aveti un Pont5 zile ago

Model de administratie liberala/Interesele absconse ale candidatului PNL- Mihai Viorica care vrea sa puna mana pe Primaria Aricestii Rahtivani/DOCUMENTE (IV)

„Increngatura” de interese „sentimentale” si economice duc intotdeauna la sifonarea banului public, cam aceasta este pe scurt modelul de administratie...

Aveti un Pont6 zile ago

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII...

Exclusiv1 săptămână ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv