Connect with us

Actualitate

Să fim gata pentru ce poate fi mai rău! Dar fără panică!

Publicat

pe

Abia acum urgia vine și în România. Și e de nestăvilit. Cel puțin pentru moment. Atenție mare la cele trei numere fatale. Numărul unu: o singură persoană infectată. Fără să știe. Numărul doi: trec 30 de zile. Numărul trei: 2.500 de contaminați. Din paradigma acestor trei numere, nu putem ieși. Fără testarea în masă a populației. Pe care nu avem încă posibilitatea să o facem.

Nu am scos din burtă cifrele de mai sus. Nici domnul Petre Roman, care mi le-a furnizat, nu le-a scos din burta domniei sale. Ele sunt chintesența unui studiu științific de amploare. Făcut de Imperial College London. Cum au procedat savanții londonezi? Au adunat toate datele cunoscute, din întreaga lume, legate de evoluția coronavirusului și le-au introdus în computer. Într-un computer ultraperformant. După care au reieșit câteva informații implacabile. Între aceste informații este și cea pe care am furnizat-o mai sus. În medie, o persoană contaminată cu coronavirus și nedepistată în 30 de zile contamineză 2.500 de alte persoane. Această medie a reieșit din punerea cap la cap a informațiilor extrase din statisticile furnizate de toate statele lumii, care se confruntă cu pandemia.
Singura concluzie rațională, care din nou ne întoarce la tema atât de traumatizantă a izolării, este că, pentru moment cel puțin, singura soluție de a supraviețui în condițiile propagării atât de halucinante a virusului este să îi izolăm pe cei sănătoși de cei bolnavi. Dar, ca să-i putem izola, din nou apare o condiție sine qua non. Aceea de a-i identifica cu precizie pe toți cei contaminați. Această identificare nu poate fi săvârșită decât prin testarea în masă a cetățenilor. Și tot statistica, această știință care nu minte, decât atunci când este pusă să mintă, ne demonstrează fără echivoc că în statele în care s-a procedat la testarea în masă rezultatele au fost remarcabile. Prin separarea celor sănătoși de cei bolnavi, o separare făcută ștințific și nu după ureche, pot fi reluate într-un timp rezonabil activitățile economice, astfel încât să poată fi evitat colapsul financiar.
România nu a avut posibilitatea să facă o testare în masă. Suntem informați din surse oficiale și publice că, în cursul acestei săptămâni, urmează să sosească în țară primele 200.000 de testere, importate din Coreea de Sud, stat care a înregistrat și înregistrează succese remarcabile în lupta împotriva coronavirusului. Tot oficial aflăm că există o comandă finală de două milioane de testere. Nu este încă suficient, dar este bine. Aici însă survin câteva probleme.
O primă problemă este legată de sincronizare. Cum se sincronizează preconizata operațiune de testare în masă a cetățenilor cu momentul la care începe operațiunea? Cât de târziu începe această testare? Nu este cumva prea târziu? Noi în acest moment, cu toată bunăvoința și bunăcredința specialiștilor și autorităților, nu știm câte persoane sunt contaminate. Cifrele raportate zilnic nu pot fi decât greșite, atâta timp cât populația nu a fos testată în masă. Ca atare, nu poate fi estimată corect nici dinamica propagării virusului. Și de aici consecința este că ritmul în care se adoptă soluții, ca de altfel și natura acestor soluții, sunt aletorii.
A doua problemă este de natură psihologică. Și pe aceasta ar trebui să o depășim. În mod cert, fapt recunoscut de toate partidele politice, sistemul nostru sanitar a funcționat deficitar. Niciun stat nu s-a putut pregăti – și nici nu era posibil – pentru o pandemie de o asemena anvergură. În schimb, statele civilizate ale lumii au construit până la un punct premizele contracarării unui asemenea fenomen, cel puțin pe prima sută de metri. România a fost descoperită și din această perspectivă. Consecința este că există un pericol cât se poate de real ca sistemul să rămână prea mult în urma fenomenului ca atare și, în final, să fie depășit, copleșit și învins.
Absența mijloacelor de testare și a echipamentelor adecvate de protecție expun întreg personalul sanitar, care se află în prima linie, contaminării cu coronavirus. Chiar în acest moment, în care redactez această analiză, Spitalul Floreasca semnalează faptul că cel puțin o parte din personalul sanitar a fost contaminat. Dacă, rând pe rând, se închid spitalele, este de rău. Clădirile ca atare, cu chiu cu vai și în circumstanțe inadecvate, ar putea fi înlocuite. Dar nu și personalul. Medicii, asistentele și celelalte persoane care lucrează în unitățile spitalicești sunt în acest moment bunul cel mai de preț pe care-l are România. Colacul nostru de salvare. Numai că nici aceștia nu sunt protejați în mod adecvat.
Din toate motivele pe care le-am invocat mai sus, rezultă: 1). Că trebuie să ne așteptăm la o escaladare a pandemiei în România, a cărei amploare este greu de estimat în acest moment; 2). Că măsurile de protecție luate de autorități și pe care va trebui să le respectăm cu sfințenie urmează să devină mult mai dure. Pentru că, în absența testării în masă a populației, singura soluție posibilă este separarea persoanelor, tot în masă. 3). Consecințele în plan economic însoțesc într-un raport direct proporțional catastrofa sanitară ca atare.
Ceea ce înseamnă că e rațional să ne așteptăm la fenomene extrem de grave, poate fără precedent, în materie economică și financiară. Din această perspectivă, singura soluție este ca Guvernul să pompeze minimum 10% din cifra reprezentând produsul intern brut în economie. În scopul salvării a ceea ce mai poate fi salvat. Și, cu orice sacrificii, trebuie pompați bani de astă dată în beneficiul direct al cetățenilor. Pentru a-i ajuta să supraviețuiască.
Sorin Rosca Stanescu

Actualitate

Enel creste tinta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera de la 70% la 80% pana in 2030

Incisiv

Publicat

pe

De

Noul obiectiv stabilit pentru 2030 privind reducerile emisiilor directe de gaze cu efect de seră comparativ cu anul de referință 2017 a fost certificat în conformitate cu Science Based Targets (SBTi), o inițiativă globală care validează strategiile de decarbonizare corporative

  • Enel este prima companie globală integrată de utilități care și-a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor în conformitate cu angajamentul Organizației Națiunilor Unite de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 °C față de nivelurile erei pre-industriale
  • Grupul Enel, care  are ca țintă decarbonizarea completă până în 2050, a redus deja emisiile directe de gaze cu efect de seră pe kWh cu mai mult de 36% în 2019 față de nivelurile din 2007

Enel s-a angajat să reducă cu 80% emisiile sale directe de gaze cu efect de seră per kWh până în 2030, față de anul de referință 2017, devenind prima mare companie integrată de utilități la nivel global care și-a asumat reducerea emisiilor în concordanță cu angajamentele Organizației Națiunilor Unite de a limita încălzirea globală la 1,5° C peste nivelurile preindustriale și eliminarea emisiilor până în 2050, cu certificarea Science Based Targets (Obiective Bazate pe Știință – SBTi).

„Cu angajamentul de avea o reducere atât de drastică a emisiilor noastre, suntem lideri în lupta împotriva încălzirii globale”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel. „Pe măsură ce progresăm pe această cale, lucrăm neîncetat pentru a ne menține pe primul loc în tranziția energetică printr-un accent din ce în ce mai mare pus pe activitățile care nu generează emisii de carbon. Creștem cota surselor regenerabile în mixul nostru de generare de energie. Colaborăm cu clienții noștri pentru eficiență energetică și electrificare, schimbare pe care o oferim prin rețele electrice fiabile, digitalizate și reziliente. O companie cu adevărat durabilă și inovatoare este una care nu ezită să accepte schimbarea, ci se implică și conduce această transformare.”

Noua țintă a Enel aprobată de inițiativa Science Based Targets implică o reducere a pragului de emisii directe al Grupului până la 82 gCO2eq/ kWh în 2030, de la 125 gCO2eq/ kWh corespunzător obiectivului anterior de 70%, anunțat anul trecut.

Enel contribuie la tranziția energetică prin promovarea unui model de afaceri durabil pe întregul său lanț valoric. Compania a fost una dintre primele din lume care s-a alăturat inițiativei SBT în 2015. Grupul face progrese semnificative în direcția atingerii obiectivului SBTi, deoarece în 2019 emisiile sale directe de gaze cu efect de seră pe kWh au fost reduse cu peste 36% față de 2007, și va continua această tendință prin investiții majore în surse regenerabile și dezafectarea capacităților de producție bazate pe energia termică. Prin Enel Green Power, cel mai mare jucător privat pe piața energiei regenerabile din lume, Enel are în prezent o capacitate instalată de peste 47 GW de energie din surse regenerabile, ajunsă astfel la un nivel mai mare decât cel al capacităților termoenergetice. În plus, Grupul Enel lucrează la eliminarea treptată a cărbunelui până în 2030. Toate aceste activități vor duce la decarbonizarea completă a Grupului până în 2050.

În prezent, Enel operează cea mai mare rețea privată de distribuție a energiei electrice la nivel global, cu o rețea electrică de peste 2,2 milioane de kilometri pentru peste 74 de milioane de utilizatori finali, peste 60% dintre conexiuni fiind deja digitalizate. În plus, Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Enel, contribuie în mod proactiv la decarbonizarea altor sectoare precum transportul, cu peste 140.000 de puncte de încărcare publice și private pentru vehicule electrice, disponibile în întreaga lume.

Grupul interguvernamental de experți privind schimbările climatice (IPCC), organismul Națiunilor Unite însărcinat cu evaluarea științifică legată de schimbările climatice, a avertizat că, pentru a limita unele dintre cele mai grave efecte climatice, creșterea temperaturii trebuie menținută la 1,5° C peste nivelurile preindustriale pe drumul către un viitor ”zero net”, din punct de vedere al emisiilor de carbon, până în 2050. Afacerile joacă un rol esențial în rezolvarea acestor provocări globale, iar SBTi este poziționată ca cea mai recunoscută inițiativă din lume pentru a promova stabilirea țintelor bazate pe știință ca o modalitate de a stimula angajamentul companiilor de a sprijini tranziția către o economie cu emisii zero.

SBTi reprezintă o colaborare între CDP, Pactul Global al Națiunilor Unite, Institutul Mondial de Resurse  și WWF. Inițiativa oferă companiilor o cale de a identifica cât de mult și cât de repede au nevoie săși reducă emisiile de gaze cu efect de seră, cu scopul de a reduce creșterea temperaturii globale. Mai mult, SBTi le permite companiilor să stabilească obiective de reducere a emisiilor în concordanță cu cel mai ambițios obiectiv al Acordului de la Paris din 2015 privind schimbările climatice: limitarea încălzirii globale la 1,5° C peste nivelurile preindustriale.

Stabilirea unui astfel de obiectiv nou poate fi atinsă prin creșterea surselor regenerabile de energie. Informații suplimentare despre angajamentul Enel față de sursele regenerabile de energie, în condițiile în care producția de energie verde o depășește pe cea a energiei termice în zone precum Europa, sunt disponibile aici: https://www.enelgreenpower.com/stories/articles/2020/08/time-renewables-now

 

Citeste in continuare

Actualitate

Victimele din Club Colectiv, comemorate la 5 ani de la tragedie (FOTO EXCLUSIV)

Incisiv

Publicat

pe

De

Astăzi, se împlinesc cinci ani de la tragedia din Club Colectiv în urma căreia şi-au pierdut viaţa 65 de oameni. Atunci, pe 30 octombrie 2015, clubul a luat foc de la un foc de artificii folosit în timpul concertului trupei „Goodbye to Gravity”, care își lansa un nou album.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi, scrie Antena 3.

Supraviețuitorii și părinții tinerilor care s-au stins nu au uitat niciun moment scurs de atunci, mergând și în această seară la locul tragediei pentru a aprinde o lumânare, să se roage și să țină un moment de reculegere.

Victimele din Club Colectiv, comemorate la 5 ani de la tragedie

 

Totodată, aceștia sunt revoltați că nu există niciun vinovat pedepsit, deși sunt unele condamnări în acest caz, dar deciziile nu sunt definitive.

De altfel, tot în această seară, a fost organizat un lanț uman, între clubul Colectiv şi Curtea de Apel, acolo unde se judecă apelul victimelor.

Președintele Klaus Iohannis a omagiat, astăzi, victimele din Colectiv și a ținut un moment de reculegere. Mai mult, tot astăzi, a promulgat legea prin care statul român va deconta pe viață tratamentul victimelor din tragedia de la Colectiv. De asemenea, data de 30 octombrie a fost decretată „Ziua pacientului cu arsuri”.

Președintele Klaus Iohannis a omagiat, astăzi, victimele din Colectiv

Tinerii vorbesc despre Colectiv la cinci ani de la tragedie: „Și acum simt mirosul de carne arsă / România e nepregătită pentru un alt dezastru” (EXCLUSIV)

Tinerii cred că România nu s-a schimbat prea mult la cinci ani distanță de la tragedia Colectiv. Pentru alții există speranța că după o astfel de tragedie, lucrurile n-au cum să rămână la fel. În același timp, ei privesc cu ochi sceptici sistemul de sănătate care își dovedește limita și în actuala pandemie.

Lecțiile desprinse din Colectiv nu au fost însușite de guvernanți pentru a crea un sistem de sănătate stabill și performant.

GÂNDUL.RO a vorbit cu cinci tineri cu profesii diferite, care activează în domenii variate, încercând să refigureze un tablou a ceea ce a înseamnă și a însemnat episodul Colectiv.

5 ani de la Colectiv. Povestea unei supraviețuitoare care a ajuns în Belgia cu nouă infecții nosocomiale: „Era ca într-un film cu zombie. Oamenii erau negri ca tăciunele” (EXCLUSIV)

La cinci ani de la tragedia Colectiv, care a ţintuit-o luni în șir pe un pat de spital, Adina Apostol spune că în România nu s-a schimbat nimic.

Nu putem spune că s-a schimbat mare lucru. Am obosit să le transmit mesaje autorităților, oricum nu ne bagă nimeni în seamă. Trebuie lucrat foarte mult la sistemul de sănătate publică”, afirmă tânăra, supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv, într-un interviu pentru GÂNDUL.RO.

Spitalul pentru Adina a devenit o a doua casă: România, Belgia, Suedia. Au urmat operații cu zeciile. „Nici nu îmi mai amintesc numărul lor”, spune tânăra.

În noaptea de 30 decembrie 20215, Adina a mers în Colectiv împreună cu o prietenă. Era lângă ba,r atunci când flama a încolțit stâlpul învelit de burete din apropierea scenei.

Îmi amintesc că era 22 și ceva. Nu am ajuns cu mult timp înainte să ardă stâlpul. Eram în zona barului și vorbeam cu prietena mea. Eram aproape de ieșire. M-am blocat undeva la mijlocul containerului și m-am ars foarte tare pe mâini pentru că încercam să ajung spre ușă, să mă agăț de tocul ușii. Când a venit flacăra am avut mâinile întinse și apoi mi le-am pus în cap. Am fost împinsă de mulțime și am căzut la pământ. Acela a fost unul dintre momentele mele norocoase. Atunci am leșinat din cauza durerii. Am iahalat fum, am avut plămânii arși. Am întins mâinile afară și am simțit aer rece. Am avut norocul că un băiat m-a tras de mâini și m-a scos afară”, povestește Adina Apostol, la cinci ani de la Tragedia Colectiv.

Mărturiile zguduitoare ale comisarului care a strâns probele din cenușa de la Colectiv: „Nu văzusem niciodată atâtea cadavre la un loc. Pe ecranul telefoanelor vedeai cum sună mama, tata” (EXCLUSIV)

30 octombrie 2015. Ziua care în urmă cu cinci ani a schimbat România pentru totdeauna. Jumătate de deceniu s-a scurs deja de la tragedia care continuă să fie o rană deschisă pentru România: COLECTIV.

Un cuvânt greu de pronunțat astăzi care a scos în stradă românii cu miile. Atunci, mulțimea furioasă a strigat pentru prima dată: „Corupția ucide”.

Guvernul Ponta a picat la presiunea străzii. 64 dintre ei nu au supraviețuit flăcărilor și substanțelor nocive inhalate. Unul și-a pus capăt zilelor. Mulți alții au rămas cu semne pe viață: supraviețuitori, părinți, frați, surori, medici, polițiști, asistene, prieteni, pompieri.

Nu văzusem niciodată atâtea cadavre la un loc și mai ales atâția tineri” este mărturia lui Florian Eniță, cel care a coordonat cercetarea la fața locului în tragedia Colectiv.

Fostul comisar-șef de la Serviciul Omoruri a vorbit în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO despre cea mai grea cercetare din cariera sa: fără lumină naturală, cu ajutorul unor generatoare electrice, polițiștii de la Omoruri au adunat săptămâni întregi obiecte și probe din incendiul de la Fabrica Pionierul.

Nu știam că este inițial clubul Colectiv. Au dat la știri și faptul că sunt două cadavre. În momentul acela Parchetul de lângă Tribunalul București a hotărât să preia dosarul și noi toți de la serviciul omoruri am fost alarmați. Am ajuns acolo fiecare cu ce a putut. Când am ajuns curtea era plină de ambulanțe, de autospeciale. A trebuit să-i lăsăm să-și facă datoria. Nu aveam cu ce să-i ajutăm, nu eram echipați pentru așa ceva. Ambulanțele au acordat primul ajutor, i-au luat pe cei răniți și transportat la spital. La fața locului am aflat că sunt 26 de cadavrele. Erau așezate într-o hală alăturată. Încă o persoană a decedat în drum spre spital. Au fost 27 de decese în noaptea aceea”, își amintește comisarul Florian Eniță.

Citeste in continuare

Actualitate

Jandarmeria Iasi: Misiuni și sancțiuni de ordine publică

Incisiv

Publicat

pe

De

În perioada 26-29 octombrie 2020,  jandarmii ieșeni au desfășurat activități pentru asigurarea ordinii publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

Pe timpul misiunilor de patrulare desfășurate au fost aplicate un număr de 228 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 40.900 lei. Dintre acestea un număr de 147 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară sau portului mijloacelor de protecție individuală.

Joi, 29 octombrie a.c. două persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 2000 lei, pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu, femeia fiind surprinsă pe Bd. Nicolae Iorga, iar bărbatul fiind depistat într-o sală de jocuri de pe Bd. Anastasie Panu, acesta din urmă nu purta nici mască de protecție, în spațiul interior.

Pentru finalul săptămânii, 31octombrie-01 noiembrie, se va asigura ordinea publică la  manifestarea religioasă din satul Osoi – comuna Sinești și protestul de la Opera Națională Română din Iași, se vor lua măsuri de ordine în zona Consulatului Republicii Moldova cu prilejul derulării alegerilor, iar la Pașcani se va asigura ordinea publică la un meci de fotbal.

Se continuă activitățile de patrulare în sistem mixt cu Poliția, în Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Răducăneni, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsurile de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont6 minute ago

Protejatul Ministrului Justitiei de la conducerea Penitenciarului Giurgiu se da în „stambă” si face spagat cu siguranta nationala/”Pilele” PNL incompetente: Retinere abuziva in Penitenciarul Giurgiu

In data de 16 octombrie, Incisiv de Prahova a dezvaluit, in exclusivitate, ca Predoiu Cătălin va participa la alegerile parlamentare...

Aveti un Pont2 zile ago

Gruparea interlopa care “sustine” PNL Prahova/IPJ Prahova isi continua somnul si „straja”…de „veghe”…

La data de 21.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul “Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în...

Aveti un Pont3 zile ago

Aduceti izoleta/Romania nu a mai vazut asta niciodata!

Deficitul bugetar la 9 luni a urcat la 67,27 miliarde lei (14 miliarde de Euro), adică 6,4% după numai primele...

chirugie-estetica chirugie-estetica
Diverse3 zile ago

Cele mai frecvente operatii de chirurgie estetica

Complexul legat de aspectul fizic este extrem de raspandit motiv pentru care numeoase sunt persoanele care apeleaza la chirurgia estetica....

Aveti un Pont4 zile ago

De asta se ocupa DNA in tara asta, fratilor, de maruntisuri?/ De asta platim procurorii DNA cu 15-20.000 de lei pe luna

Ionut Cristache: „Ma stiti ca nu-s vreun fan Scripcaru, dar, TOTUSI, asa ceva? De asta se ocupa DNA in tara...

Aveti un Pont5 zile ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont1 săptămână ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont1 săptămână ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv2 săptămâni ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv2 săptămâni ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!