Connect with us

Actualitate

Revolta anti-STS” din sistem ori este una cu adevărat spontană, ori una minuțios organizată în vederea instaurării ”bipolarismului”…

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

”STS a spart Signal-ul” titram pe 7 noiembrie anul trecut, atunci când dezvăluiam că ”Scandalul Signal poate începe și va fi unul devastator la nivelul sistemului, acolo unde un raport contrainformativ absolut incendiar ar putea duce la îngenuncherea definitivă a Serviciului de Telecomunicații Speciale. (Reamintim ca Incisiv de Prahova a dezvaluit si printr-o ancheta propie aceleasi aspecte).
Serviciu care nici nu a fost bine lăsat să își revină din pumni după Caracal, că tocmai ce este din nou înghesuit în corzile sistemului în urma unui scandal de spionaj fără precedent în România postdecembristă. Pentru că pur și simplu în altă parte s-a ajuns la concluzia că STS-ul ar avea codurile Signal! Și drept urmare, convorbirile unor nume grele din sistem ar fi putut fi astfel monitorizate, ceea ce a produs o iritare extremă. Asta chiar dacă datele astfel obținute bineînțeles că nu vor putea fi niciodată folosite legal, în vreo instanță, ca și în cazul celor de pe WhatsApp, în lipsa unei eventuale percheziții informatice a telefoanelor propriu-zise”.
Mai mult decât atât, spiritele s-au inflamat la acea vreme și după ”paranoia” unora dintre cei care s-au simțit vizați de informația șoc a ”spargerii Signal”-ului de către STS, cum că la mijloc nu ar putea fi vorba doar de o eventuală ”mână criminală”, fie ea și a unui puternic grup de interese. Ci că ar putea fi de fapt o întreagă strategie pusă în aplicare încă din momentul promovării ”Dragon”, propria aplicație de mesagerie instant a Serviciului de Telecomunicații Speciale. Și care, deși a fost anunțată ca fiind strict un fel de ”internet intern” doar al angajaților STS a tulburat deja apele în restul sistemului încă dinainte de instalarea acestei controversate aplicații. Instalare care în ultimele zile aproape că a ajuns obligatorie la nivelul anumitor servicii secrete în frunte cu Serviciul de Protecție și Pază, acolo unde în mod absolut surprinzător, se forțează în chiar aceste zile instalarea obligatorie a ”Dragon”-ului și ”Signal”-ului pe toate telefoanele ”inteligente” ale angajaților!
Comunicăm doar pe ”Dragon” și ”Signal”!
După ”lovitura” din 7 noiembrie s-a încercat punerea cu orice preț a ”batistei” pe ”țambalul” STS, astfel că promotorii acestei strategii au abandonat instant planul de extindere a ”Dragon”-ului și la nivelul altor servicii secrete. Numai că tocmai când acest subiect părea deja uitat, scandalul ”Dragon- Signal” nu doar că a revenit în mod absolut surprinzător, dar el se extinde și la nivelul altor servicii secrete mai ceva decât coronavirusul care tinde să paralizeze o țară întreagă. Iar o mișcare cel puțin stranie, dacă nu chiar halucinantă de-a dreptul, mai ales ținând cont de faptul că în restul sistemului se știa foarte bine că relațiile dintre generalul Lucian Pahonțu și Ionel Bălan nu sunt chiar cele mai cordiale din lume a avut loc zilele trecute la nivelul Serviciului de Protecție și Pază.
Acolo unde ”garda pretoriană” a generalului care conduce SPP-ul încă din anul 2005 forțează mii de angajați să treacă imediat pe ”aplicațiile STS-ului”! Și cu toate că agitația este tot mai mare și oamenii refuză să își ”predea” telefoanele pentru aplicarea celor două aplicații, aceștia sunt deja presați în ședințe informative ad-hoc să își instaleze ”de îndată” nu doar ”Dragon”-ul, dar și ”Signal”-ul! Fără nicio explicație tehnică! Mai mult chiar se vorbește deja de luarea acestei măsuri ”de urgență” și pentru telefoanele personale ale sepepiștilor, nu doar pentru cele de serviciu! Iar ”bomboana” de pe colivă este documentarea intesivă a anunțului de ultimă oră că ”de acum înainte vom comunica orice, dar absolut orice numai pe Dragon și Signal”!!! Și asta în condițiile în care încă din noiembrie la nivelul sistemului dădea deja frisoane informația că ”STS-ul a spart Signal”-ul! Iar acum conducerea SPP-ul a decis brusc ca ”secretizarea informativă” să fie predată tocmai celor două aplicații de care până acum fugeau ca de tămâie…
”Iconița” verde, dată pe cea albastră…
Culmea este însă că presiunea ”prea ca la țară” exercitată neoficial de către conducerea SPP-ului pentru instalarea ”Dragon” și ”Signal” are tocmai un efect advers, oamenii refuzând pe capete să se conformeze ”ordinului pe unitate”, mai ales că responsabili de impunerea noilor reguli sunt tocmai „ceiștii” colonelului” Dumitru Voroneanu, ceea ce ridică și mai multe semne de întrebare. Principala misiune a acestora fiind tocmai asigurarea ”protecției interne” a propriei structuri, mai ales la nivelul comunicării între Secțiunile serviciului! De asemenea ridică mari semne de întrebare și care ar putea fi motivele acestei ”urgențe” ca peste noapte orice cadru SPP să folosească atât în timpul serviciului, cât și ”pe persoană fizică” doar ”Dragon” și ”Signal”. Adică tocmai cele două aplicații despre care în tot sistemul se știe că ar fi ”în custodia STS”, mai ales după ce cam toată ”lumea bună” a sistemului renunțase deja de multă vreme la ”iconița” verde a WhatsApp-ului. Iar acum li se bagă pe gât cea albastră, a ”Signal”-ului…
Prea mic pentru războiul IT?
Culmea este că ”Signal”-ul este preluat și la nivelul altor servicii secrete, deși această măsură nu face decât să irite spiritele. Mai ales ofițerii care desfășoară misiuni contrainformative sau sub acoperire fiind pur și simplu șocați de deciziile anumitor șefi, fiind convinși că practic își predau astfel ”securizarea” convorbirilor secrete către STS!
Un serviciu care, totuși, pare prea mic pentru un război atât de mare precum este cel … IT! Unde, în perioada imediat următoare sunt în joc miliarde bune de euro pentru implementarea obligatorie a celor două dispoziții ale Comisiei Europene cu privire la ”interoperabilitatea structurilor”. Astfel că în acest moment inițiații sistemului- până și mulți dintre aceștia fiind bulversați de deciziile din ultimele zile privind obligativitatea adoptării aplicațiiilor ”Dragon” și ”Signal”!- consideră că doar două variante de lucru sunt posibile. Iar prima ar fi ca STS-ul să vrea astfel să-și impună hegemonia pe mulți ani de acum înainte asupra ”controlului IT” în tot sistemul și joacă prin urmare ”la rupere”, după ce în ultima clipă ar fi racolat aliați neașteptați precum generalul Pahonțu. Iar lucrurile s-ar complica și mai serios dacă apoi s-ar trece la un eventual ”next level” al planului, și anume extinderea celor două aplicații și către restul ”beneficiarilor legali” ai STS-ului. Mai ales că, să nu uităm, aceșta sunt Președinția, Parlamentul, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, autoritatea publică locală și centrală, autoritatea judecătorească, Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea de Conturi sau Curtea Constituțională! În schimb, în cea de a doua variantă de lucru STS-ul nu ar reprezenta decât ”suspectul de serviciu” ideal, ca și în cazul Caracal, atunci când va ”bubui” orice scandal public cu privire la ”vulnerabilitatea telecomunicațiilor” într-un scandal cu puternic impact mediatic. Și când în sfârșit se va putea trece la ”faza finală” a ”absorbirii” STS-ului în cadrul Ministerului Comunicațiilor ca și o simplă Direcție, actuala ”fișă a postului” urmând să fie preluată de o cu totul altă structură… Astfel că ”revolta anti-STS” din sistem ori este una cu adevărat spontană, ori una minuțios organizată în vederea instaurării ”bipolarismului”…

Actualitate

AURSF salută decizia ASF de modificare a Normei RCA solicitată săptămâna trecută. Veste bună pentru șoferi

Incisiv

Publicat

pe

De

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a luat act că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat curs solicitării de modificare a Normei 20/2017. Norma modificată privește amenzile primite de șoferii care, deși au încheiat asigurarea RCA, nu aveau asupra lor exemplarul original al acesteia atunci cand erau opriți pentru control de reprezentanții Poliției Rutiere, informează site-ul Financialintelligence.

ASF a modificat norma într-un timp scurt. Veste bună pentru șoferi

In cadrul ședinței Consiliului ASF de astăzi, a fost aprobată punerea în dezbatere publică a modificării Normei 20/2017, în vederea rezolvării acestei probleme, arată un comunicat AURSF.

În ședința de astăzi a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publică, cu un termen redus. Noua procedură va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele ședințe ale Consiliului ASF din cursul lunii august și intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României.

“O prevedere care a afectat în mod nedrept și absurd foarte mulți proprietari de autovehicule corecți dispare din legislație, într-un interval de timp record, în urma unei colaborări excelente între AURSF, asociație care reprezintă interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare și ASF, autoritatea care reglementează și supraveghează funcționarea  piețelor financiare nebancare.

Nu este o coincidență că acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni de la momentul în care ASF are un nou președinte, după o perioada de aproape un an de vacanță a acestei funcțîi și țin să îi mulțumesc în mod public pentru implicarea decisivă în rezolvarea acestei probleme noului președinte al ASF, Nicu Marcu.

De asemenea, se cuvin adresate mulțumiri și celorlalți responsabili din cadrul ASF, vicepreședintelui Cristian Roșu și colegilor săi din cadrul Sectorului Asigurări, dar și reprezentanților mass-media care au adus în ultima vreme în atenția opiniei publice situația rezolvată acum.

Sperăm ca, împreună și cu ceilalți stakeholderi, să reușim să schimbăm într-un interval de timp cât mai scurt și alte articole ale Normei RCA 20/2017 care creează probleme unei funcționari corecte și eficiente a pieței RCA și, de asemenea, să promovăm activ în legislația primară și în cea secundară digitalizarea, care este de natură să aducă importante avantaje tuturor celor implicați – asigurați, păgubiți, societăți de asigurare, unități reparatoare, etc”, a spus Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare a transmis în dată de 05.08.2020 o scrisoare conducerii ASF în care a solicitat modificarea alin. (11) al articolului 10 din Normă 20/2017, pentru a permite prezentarea poliței RCA sub formă digitală în cazul controlului realizat de reprezentanții Poliției Rutiere.

Citeste in continuare

Actualitate

Parlamentarii au omagiat azi un coleg inexistent. Gafa lui Marcel Ciolacu

Incisiv

Publicat

pe

De

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului a debutat miercuri cu un moment de reculegere în memoria lui Oliviu Gherman, la propunerea lui Marcel Ciolacu. Liderul camerei inferioare a Parlamentului a greșit însă prenumele fostului coleg.

Fostul parlamentar de stânga Oliviu Gherman a fost omagiat în Parlament, joi, la propunerea lui Marcel Ciolacu.

„Stimați colegi, permiteți-mi să vă propun să păstrăm un moment de reculegere în memoria domnului Ovidiu Gherman, fost parlamentar și președinte al Senatului”, a spus Marcel Ciolacu, la debutul ședinței comune, transmisă online.

Oliviu Gherman a murit marți, la vârsta de 90 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de fostul lider PSD, Adrian Năstase. Oliviu Gherman, fizician, politician, profesor universitar și diplomat, a fost președinte al Senatului (1992-1996), ambasador la Paris și președinte al FDSN,  transformat apoi în PSD. Oliviu Gherman a fost senator de Dolj pentru patru mandate.

Ion Iliescu: „Am pierdut un prieten și un camarad”

Și fostul președinte al României, Ion Iliescu, a transmis un mesaj de condoleanțe. „A fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin. Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman”, a scris Iliescu, pe blogul său.

„Am aflat cu tristețe despre dispariția dintre noi a lui Oliviu Gherman, unul dintre diplomații și policitienii de stânga marcanți de după Revoluție. Fost președinte al PDSR și al Senatului, Oliviu Gherman va rămâne în amintirea noastră ca un om echilibrat, care a slujit întotdeauna idealurile și valorile social-democrate în strânsă concordanță cu obiectivele României. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu.

Citeste in continuare

Actualitate

O filmare video arată că un băiat de 8 ani cu dizabilități a fost arestat la școală de poliție

Incisiv

Publicat

pe

De

Poliția din Key West din Florida a arestat un băiat de 8 ani cu dizabilități de la o școala primară, în decembrie 2018, doar că si-a dat seama că încheieturile băiatului erau prea mici pentru cătușe.

Mama băiatului mic, Bianca N. Digennaro, a intentat un proces federal pentru drepturile civile în legătură cu incidentul. Ea crede că fiul ei a fost arestat și aproape cătușat după ce a trecut printr-o criză de sănătate mintală la școală. A fost diagnosticat cu tulburare opozantă, depresie, anxietate și ADHD.

„Refuz să îi las să-l facă criminal”, a spus ea într-o conferință de presă marți.

O parte din materialul video a fost lansat luni de avocatul drepturilor civile Ben Crump, care reprezintă mama băiatului.

În clipul polițiștilor pot fi văzuți făcând declarații precum „Înțelegeți că acest lucru este foarte grav, OK?” și „Știi unde te duci? Vei merge la închisoare. ”

Apoi, ofițerul de politie a fost instruit să se ridice și să pună mâinile pe un dulap metalic, pe holul școlii sale elementare. Înăbușindu-se in lacrimi, băiatul își pune mâinile în spate, dar încheieturile erau atât de mici încât cătușele au continuat să alunece.

Cazul fusese respins după ce a fost efectuată o evaluare a sănătății mentale pe băiat, împreună cu avocatul său, și asta a stabilit că este în interesul superior al copilului să respingă acuzațiile, pe baza vârstei și evaluării mentale a băiatului.

Departamentul de poliție Key West a apărat comportamentul ofițerilor săi într-o scurtă declarație.

„Pe baza raportului, au fost urmate procedurile standard de operare”, a declarat Sean T. Brandenburg, șeful de poliție din West West.

Clipul de două minute a acumulat peste 2 milioane de vizualizări încă de marți.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont16 ore ago

UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă/Nu a anticipat panica si boala ce se propaga cu repeziciune in jurul Grațielei Gavrilescu, incepand chiar cu Pintoiu Toma

În condițiile în care, în România, corupția e un fenomen generalizat, iar corupții sunt mai numeroși decât ciupercile după ploaie,...

Aveti un Pont2 zile ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate3 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont6 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont7 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont1 săptămână ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!