Connect with us

Actualitate

Avem lista remanierii!/”Vedetele” nu sunt pe placul Cotrocenilor

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Cum șansele ca așa-zisa moțiune de cenzură să treacă sunt pur și simplu infime, oamenii președintelui lucrează intens la aplicarea ”Planului B”, pregătind deja următoarea mutare menită a îl ține pe șeful statului în actualul trend electoral. Chiar dacă în acest scop inerenta nemulțumire publică trebuie musai redirecționată și încă de urgență către o anume parte a guvernului. Iar drept ”bonus” câțiva miniștri sacrificați, pentru ca imaginea șefului statului să poată fi ”apretată” prin inocularea ideii că a impus guvernului o foaie de parcurs și cine nu se ține de aceasta plătește cu postul, indiferent de numele său! Astfel că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, deja de la Palatul Cotroceni a fost transmisă ”oferta de nerefuzat” a unei prime remanieri a Guvernului Orban, imediat după căderea moțiunii de cenzură. Iar dacă premierul vrea să mai tragă niscai speranțe că va rămâne în continuare la Palatul Victoria, atunci trebuie să joace cum îi cântă Cotroceniul. Chiar dacă foarte apropiata ”infuzie informativă” care va fi operată la Palatul Victoria prin aducerea la cabinetul premierului a unor consilieri cu vastă expertiză în domeniul sistemului de siguranță națională ar trebui să îl ferească pe Ludovic Orban să facă vreo eroare fatală.
Astfel că ”lista remanierii” este ca și gata, sursele noastre susținând că ar fi vorba de cinci-șase mutări ce urmează a fi efectuate chiar în această primăvară. Iar cap de listă este de departe Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării care a reușit performanța să-și pună toată lumea liberală în cap, prin ultimul său gest cel mai probabil inconștient de ”rebeliune”. Și nu, nu este vorba de ”dăncismele” care fac deja deliciul ședințelor de guvern și implicit a presei, ci de un afront greu de înghițit atât de premierul Ludovic Orban, cât mai ales de președintele Klaus Iohannis. Pentru că Ion Ștefan pur și simplu nu a vrut să își asume în guvern ”paternitatea” proiectului de asumare a răspunderii pentru organizarea alegerilor electorale în două tururi de scrutin! Astfel că a fost nevoie de găsirea unui subterfugiu de urgență, Ministerul Afacerilor Interne devenind astfel în ultima clipă inițiator, asumându-și oficial ”paternitatea” proiectului care ar fi trebuit în mod normal susținut de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Ștefan n-a vrut să își asume!
Ditamai strategia minuțios concepută în laboratoarele care au promovat și susțin actuala Putere politică era să se ducă într-o clipă pe apa Sâmbetei, după ce tocmai ”no name” de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a mișcat în front. Ion Ștefan refuzând pur și simplu să își asume în numele ministerului pe care îl conduce și care coordonează Administrația din România proiectul asumării răspunderii pentru schimbarea sistemului electoral în ceea ce privește alegerile locale! Da, tocmai ”ministrul grindă”, cel care se trage în selfie cu interlopii și nu a reușit să-i dea de cap PNDL-ului în plină ședință de guvern, nereușind să pronunțe coerent aceste banale patru litere nici măcar din a cincea încercare.
Acum, că o fi făcut-o din pură inconștiență sau din cine știe ce alt motiv, aproape că nici nu mai contează. Oricum cariera politică a acestuia fiind ”grav avariată” după această poziționare ”contra vântului” de la Cotroceni. Rămânând de văzut doar dacă va fi una cu ”daune totale” sau lui Ion Ștefan i se va permite în cele din urmă să își ”repereze onoarea” la alegerile locale, dacă va fi lăsat să candideze și să intre în luptă cu baronul Marian Oprișan.
”Vedetele” nu sunt pe placul Cotrocenilor
După ce a fost lăsat să defileze de unul singur la alegerile din noiembrie, Klaus Iohannis a promis că va fi un altfel de președinte și că va comunica mult mai mult de acum înainte. Și, într-adevăr, până acum șeful statului se ține de cuvânt. Numai că impactul pozițiilor publice ale acestuia sunt deja mult diminuate de ”guralivii” guvernului, cei care sub pretextul unei ”bune comunicări” par a fi furat startul campaniei chiar față de proprii colegi de Cabinet. Ca să nu mai spunem că l-au lăsat deja de prea multe ori în ofside chiar pe Klaus Iohannis. Cel care afișează un ricter tot mai pronunțat al feței de fiecare dată când vreo nouă ”vedetă” din guvern încearcă să se afirme mediatic. Este și cazul lui Marcel Vela, cel catalogat deja că ”vorbește prea mult”. Etichetă care i s-ar fi pus deja și ”sinucigașului” ministru al Finanțelor, Florin Cîțu. Iar ieșirea din decor a ministrului Educației cu ”descinderile” televizate prin sălile de curs ar putea să o coste mai mult decât își închipuie și pe Monica Anisie.
Costache, dilema primei doamne…
Deci, Ion Ștefan, Marcel Vela, Florin Cîțu sau Monica Anisie au deja statutul de ”ținte în mișcare” pentru viitoarea remaniere. Pe listă aflându-se la loc de cinste și ministrul Sănătății. Victor Costache fiind considerat prea ”moale” de către ”nucleul dur” care militează penrtu ”oengizarea” și implicit decontarea de la stat a sistemului privat de sănătate. Numai că ”buba” ministrului Sănătății pare a fi cu totul alta… Și nu este vorba aici musai despre intervenția de la Sibiu cu doar câteva zeci de ore înainte de Revelion…
Ci de faptul că, oricât s-ar strădui unii să îi ”acopere” statutul de medic specialist, dilema semnăturilor încă poate exploda în orice clipă… Ca și cea a păstrării sau nu a lui Victor Costache în viitorul guvern. Mai ales că la Administrația Prezidențială s-au tras deja semnalele de alarmă contrainformative cu privire la vulnerabilitatea lui Victor Costache. Cel care însă, după cum bine știu inițiații sistemului nu a ajuns minsitru nici pe mâna lui Ludovic Orban, nici măcar a ”frăției medicamentelor”, ci doar la ”doleanța” primei doamne… Astfel că păstrarea sau nu a sa ca și ministru este ceva mai sensibilă, ținând cont de ”legendarea” legăturii de prietenie dintre soția sa și Carmen Iohannis…

Actualitate

Tablete pentru elevi, furate din sediul Primăriei Popeşti-Leordeni şi amanetate în Bucureşti

Incisiv

Publicat

pe

De

11 tablete au fost furate din sediul Primăriei Popești-Leordeni de un tânăr de 28 de ani, care le-a amanetat apoi în București. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, informează Medifafax.

Poliția Ilfov anunță că furtul celor 11 tablete a avut loc în perioada 10-18 septembrie, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 5.500 de lei.

Surse judiciare au declarat că tabletele au fost furate din sediul Primăriei Popești-Leordeni. Polițiștii au recuperat, până în prezent, şase dintre cele 11 tablete. Bărbatul bănuit de furt s-a ales cu dosar penal pentru furt, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

O fundație învață școlile din România cum să acceseze fonduri pentru tablete

World Vision România consiliază și ghidează școlile pentru accesarea fondurilor nerambursabile ce pot fi folosite pentru achiziția de tablete, echipamente de protecție și containere mobile.Reprezentanții instituțiilor de învățământ au solicitat suport pentru realizarea și depunerea documentației

Zilele acestea, Fundația World Vision România trimite în comunitățile sărace măști, mănuși, combinezoane și dezinfectant ca parte a intervenției de urgență pentru copiii și școlile din mediul rural.

Începând din această săptămână, școlile din comunitățile defavorizate în care activează Fundația World Vision România primesc suport și consultanță din partea experților organizației pentru folosirea sistemului MySMIS, pus la dispoziție de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin care potențialii beneficiari pot aplica pentru finanțare în diverse programe.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Român dispărut după ce i s-a făcut rău în microbuz la vama Calais. Familia, disperată: „Nu știm absolut nimic de o săptămână!”

Incisiv

Publicat

pe

De

Ioan Filip, un bărbat de 50 de ani, este căutat cu disperare de familie după ce a plecat, în urmă cu o săptămână din România în Anglia, la muncă. Bărbatul, originar din Rotbav, județul Brașov, a plecat pe 11 septembrie cu un microbuz cu direcția Marea Britanie. Însă, la un control la vama Calais, Franța, românului i s-a făcut rău. Familia spune că ar fi suferit o criză de epilepsie. Potrivit mărturiilor șoferului microbuzului cu care călătorea, Ioan a fost preluat de o Ambulanță, după care a dispărut fără să mai dea niciun semn.

„A plecat pe data de 11 septembrie din România cu intenția de a ajunge în Anglia la muncă. În Franța, la frontiera cu Anglia la euro tunel Calais, a făcut o criză de epilepsie. De acolo l-au preluat cei de la Ambulanță, iar de atunci nu mai știm absolut nimic despre el”, a povestit Alexandra Filip, fiica lui Ioan, pentru StiriDiaspora.ro.

Fiica bărbatului spune că l-a sunat cu disperare: „Telefonul a sunat o singura dată și s-a închis”

„Avea telefonul, am încercat sa sunam pe el dar nimic… I-am reîncărcat cartela, am activat roamingul, după am sunat. A sunat o singura dată și s-a închis. Avea buletinul, bani mulți nu cred ca avea la el. Ultima data am vorbit eu cu el în jur de ora 10 – 11 dimineața atunci aștepta autobuzul sa plece”, a mai povestit Alexandra.

Familia își pune toate speranțele în autorități și în toți românii care pot oferi informații.

Familia a anunțat autoritățile și a fost la Poliție pentru a da declarații

Familia își pune toate speranțele în autorități și în toți românii care l-au văzut sau care l-ar putea vedea.

„Vrem doar să îl găsim sa îl aducem acasă”, transmite fiica lui Ioan.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Aniversări, 20 septembrie | Agenţia AMOS News

Incisiv

Publicat

pe

De

  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui (n. 1977);

Alex Simu, instrumentist, membru al formaţiei de jazz Centru Civic (n. 1981);

Andreea Mantea, vedetă TV (n. 1986);

Dan Mihai Leompescu, cântăreț și instrumentist (n. 1976);

Dorel Covaci, deputat PSD de Timiş (n. 1950);

Filonaș Chiș, prefect temporar al Sălajului (n. 1950);

Laura Lavric, solistă de folclor (n. 1946);

Marius Chivu, critic literar, scriitor, traducător și jurnalist (n. 1978);

Mircea Săndulescu, scriitor (n. 1945);

Petre Got aka Petre Gott, poet și jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România (n. 1937);

Petre Opriș, istoric militar (n. 1968);

Răzvan Petrescu, dramaturg, editor și prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România (n. 1956);

Victor Ponta, f. Prim-ministru al României, f .preşedinte PSD (n. 1972);

 

o~- Comemorări: -~o

Marian Hudac, actor (n. 20 septembrie 1934 – d. 29 ianuarie 1996); 

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont3 zile ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Aveti un Pont5 zile ago

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Aveti un Pont6 zile ago

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

Sambata la orele 18.00 unul din cititorii ziarului Incisiv de Prahova, ne-a transmis pe emailul redactiei un filmulet cu mesajul...

Aveti un Pont7 zile ago

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

Jurista Poliție Locale Ploiești, Zafiu Oana Mihaela, a fost depistată pozitiv Covid-9. Din această cauză, „secretara” institutiei, alias Vasilescu Gabriel...

ghid targetare facebook ads 2020 ghid targetare facebook ads 2020
Administratie1 săptămână ago

Ghid Remarketing Prin Facebook Ads – Romania 2020

Într-un scenariu ideal, toți vizitatorii site-ului dvs. ar decide să cumpere produsele dvs., să se înscrie pentru serviciile dvs., să...

Barfoteca Zilei1 săptămână ago

Model de administratie liberala/Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

Newsweek publica un material despre cantacioasa de la Ministerul Sanatatii angajata fara concurs. Ministerul Sanatatii dezminte, spune ca nu exista...

Actualitate1 săptămână ago

Bogdan Toader: Abuz, șantaj și intimidare, metode de campanie, la PNL Prahova

Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, acuză reprezentanții Partidului Național...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la babele de la biserica…sa imi suga cu popa cu tot…pai acolo e o mahala si niste idioate”/Imi suge mie p_la USR-ul”/Inregistrari audio halucinante…” (I)

Ne cerem scuze pentru vocabularul utilizat de primarul cocalar girat de PNL Prahova! Cu ceva timp in urma am primit...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Unde dai și unde crapă” poposeste in curtea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe audierile în calitate de suspecți a unor personaje din Prahova...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Campanie electorala dura-marca PNL Prahova/Candidatul PNL la Primaria Comarnic a comandat controale la firmele care sustin PSD-ul si utilizeaza supermanii de la Antifrauda pe post de „bata electorala” (III)

Candidatul PNL la primaria Comarnic, cinstitul liberal Dorian Botoaca (ala care a furat de a rupt, ala care face parte...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

OPINIE/După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă, independența față de partid în urmărirea obiectivelor și caracterul

După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă,...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Tragi-comedia din „statul Republica PLOIESTI”/Increngaturi periculoase: DNA, DIPI, Negulescu Mircea, Sergiu Lascu, Laura Codruta Kovesi, Adrian Dobre si Andrei Volosevici/Recompensa administratiei liberale fata de gasca penala (I)

Chiar daca PNL si Andrei Volosevici se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie, trebuie...

Actualitate2 săptămâni ago

Reamintim ca – ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un singur loc/Ne respectam pentru ca va respectam!

Ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!