Connect with us

Actualitate

Avem lista remanierii!/”Vedetele” nu sunt pe placul Cotrocenilor

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Cum șansele ca așa-zisa moțiune de cenzură să treacă sunt pur și simplu infime, oamenii președintelui lucrează intens la aplicarea ”Planului B”, pregătind deja următoarea mutare menită a îl ține pe șeful statului în actualul trend electoral. Chiar dacă în acest scop inerenta nemulțumire publică trebuie musai redirecționată și încă de urgență către o anume parte a guvernului. Iar drept ”bonus” câțiva miniștri sacrificați, pentru ca imaginea șefului statului să poată fi ”apretată” prin inocularea ideii că a impus guvernului o foaie de parcurs și cine nu se ține de aceasta plătește cu postul, indiferent de numele său! Astfel că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, deja de la Palatul Cotroceni a fost transmisă ”oferta de nerefuzat” a unei prime remanieri a Guvernului Orban, imediat după căderea moțiunii de cenzură. Iar dacă premierul vrea să mai tragă niscai speranțe că va rămâne în continuare la Palatul Victoria, atunci trebuie să joace cum îi cântă Cotroceniul. Chiar dacă foarte apropiata ”infuzie informativă” care va fi operată la Palatul Victoria prin aducerea la cabinetul premierului a unor consilieri cu vastă expertiză în domeniul sistemului de siguranță națională ar trebui să îl ferească pe Ludovic Orban să facă vreo eroare fatală.
Astfel că ”lista remanierii” este ca și gata, sursele noastre susținând că ar fi vorba de cinci-șase mutări ce urmează a fi efectuate chiar în această primăvară. Iar cap de listă este de departe Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării care a reușit performanța să-și pună toată lumea liberală în cap, prin ultimul său gest cel mai probabil inconștient de ”rebeliune”. Și nu, nu este vorba de ”dăncismele” care fac deja deliciul ședințelor de guvern și implicit a presei, ci de un afront greu de înghițit atât de premierul Ludovic Orban, cât mai ales de președintele Klaus Iohannis. Pentru că Ion Ștefan pur și simplu nu a vrut să își asume în guvern ”paternitatea” proiectului de asumare a răspunderii pentru organizarea alegerilor electorale în două tururi de scrutin! Astfel că a fost nevoie de găsirea unui subterfugiu de urgență, Ministerul Afacerilor Interne devenind astfel în ultima clipă inițiator, asumându-și oficial ”paternitatea” proiectului care ar fi trebuit în mod normal susținut de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Ștefan n-a vrut să își asume!
Ditamai strategia minuțios concepută în laboratoarele care au promovat și susțin actuala Putere politică era să se ducă într-o clipă pe apa Sâmbetei, după ce tocmai ”no name” de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a mișcat în front. Ion Ștefan refuzând pur și simplu să își asume în numele ministerului pe care îl conduce și care coordonează Administrația din România proiectul asumării răspunderii pentru schimbarea sistemului electoral în ceea ce privește alegerile locale! Da, tocmai ”ministrul grindă”, cel care se trage în selfie cu interlopii și nu a reușit să-i dea de cap PNDL-ului în plină ședință de guvern, nereușind să pronunțe coerent aceste banale patru litere nici măcar din a cincea încercare.
Acum, că o fi făcut-o din pură inconștiență sau din cine știe ce alt motiv, aproape că nici nu mai contează. Oricum cariera politică a acestuia fiind ”grav avariată” după această poziționare ”contra vântului” de la Cotroceni. Rămânând de văzut doar dacă va fi una cu ”daune totale” sau lui Ion Ștefan i se va permite în cele din urmă să își ”repereze onoarea” la alegerile locale, dacă va fi lăsat să candideze și să intre în luptă cu baronul Marian Oprișan.
”Vedetele” nu sunt pe placul Cotrocenilor
După ce a fost lăsat să defileze de unul singur la alegerile din noiembrie, Klaus Iohannis a promis că va fi un altfel de președinte și că va comunica mult mai mult de acum înainte. Și, într-adevăr, până acum șeful statului se ține de cuvânt. Numai că impactul pozițiilor publice ale acestuia sunt deja mult diminuate de ”guralivii” guvernului, cei care sub pretextul unei ”bune comunicări” par a fi furat startul campaniei chiar față de proprii colegi de Cabinet. Ca să nu mai spunem că l-au lăsat deja de prea multe ori în ofside chiar pe Klaus Iohannis. Cel care afișează un ricter tot mai pronunțat al feței de fiecare dată când vreo nouă ”vedetă” din guvern încearcă să se afirme mediatic. Este și cazul lui Marcel Vela, cel catalogat deja că ”vorbește prea mult”. Etichetă care i s-ar fi pus deja și ”sinucigașului” ministru al Finanțelor, Florin Cîțu. Iar ieșirea din decor a ministrului Educației cu ”descinderile” televizate prin sălile de curs ar putea să o coste mai mult decât își închipuie și pe Monica Anisie.
Costache, dilema primei doamne…
Deci, Ion Ștefan, Marcel Vela, Florin Cîțu sau Monica Anisie au deja statutul de ”ținte în mișcare” pentru viitoarea remaniere. Pe listă aflându-se la loc de cinste și ministrul Sănătății. Victor Costache fiind considerat prea ”moale” de către ”nucleul dur” care militează penrtu ”oengizarea” și implicit decontarea de la stat a sistemului privat de sănătate. Numai că ”buba” ministrului Sănătății pare a fi cu totul alta… Și nu este vorba aici musai despre intervenția de la Sibiu cu doar câteva zeci de ore înainte de Revelion…
Ci de faptul că, oricât s-ar strădui unii să îi ”acopere” statutul de medic specialist, dilema semnăturilor încă poate exploda în orice clipă… Ca și cea a păstrării sau nu a lui Victor Costache în viitorul guvern. Mai ales că la Administrația Prezidențială s-au tras deja semnalele de alarmă contrainformative cu privire la vulnerabilitatea lui Victor Costache. Cel care însă, după cum bine știu inițiații sistemului nu a ajuns minsitru nici pe mâna lui Ludovic Orban, nici măcar a ”frăției medicamentelor”, ci doar la ”doleanța” primei doamne… Astfel că păstrarea sau nu a sa ca și ministru este ceva mai sensibilă, ținând cont de ”legendarea” legăturii de prietenie dintre soția sa și Carmen Iohannis…

Actualitate

Isarescu profita de naivitatea lui Citu, care se imprumuta prost si scump (in valuta, mult mai scump decat Grecia)/BNR joaca politic

Publicat

pe

De

In urma cu mai putin de 3 luni va spuneam ca BNR joaca politic (pentru a fi reales Iohannis), ca iroseste miliarde de Euro din rezeva valutara pentru acest joc politic, si ca incearca sa apere un nivel de curs care nu poate fi aparat. Nu doar eu stiam asta, ci si Isarescu, cel a carui politica monetara tridecenala poate fi caracterizata astfel: #preatarziu, #preaputin, #preacalatara. Astazi, Euro a depasit din nou 4,8 lei pentru un Euro pe interbancar si nu se va opri aici decat cu costuri semnificative de rezerva valutara. Isarescu profita de naivitatea lui Citu, care se imprumuta prost si scump (in valuta, mult mai scump decat Grecia). Deja costurile cu dobanzile in valuta (efective, pentru ca Romania plateste creditele in valuta cu lei din taxe si impozite, avand nevoie deja de mai multi lei) SUNT mai mari decat in urma cu o saptamana. Ministrul Citu se lauda, inexplicabil, cu ROBOR (ca scade), dar el face pe dos, se imprumuta in valuta, subliniez, mult mai scump decat Grecia. Justitia e blocata, deficitele explodeaza mai mult decat pe vremea haoticului Teodorovici, guvernul e demis, bugetul e atacat din toate partile prin furturi gen Ordonanta de urgenta pe sanatate sau chiar tentative de frauda (ordonanta cu dedicatie pentru bancile pentru locuinte). Voi face in curand o analiza mai pe larg, dar pana atunci, merita sa revedeti interventia mea din urma cu mai putin de 3 luni, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(X)/Secrete de ciment

Publicat

pe

De

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni puternici implicați în deciziile luate de vârf și este aproape inutil să-i mai amintim pe cei care au fost la vedere.
Există actori care învârt banii cu lopata, care și-au subordonat o latură a activității economice, din județ și nu numai, care au știut să ungă toate rotițele ca nimeni să nu-i deranjeze. Evident, nu pot face asta fără acceptul șefilor politici, aflați într-o frăție directă sau bine unsă prin interpuși. Când vremurile o cer, interesele se pot întâlni sau pot fi bine sincronizate la un corn sau un pahar cu lapte.
Un asemenea domeniu îl reprezintă tot ce înseamnă colectarea, transportul,depozitarea/valorificarea gunoaielor în județ dar si eliminarea deşeurilor de foraj.
Pana la dezvaluirea metodelor si mijloacelor absconse utilizate de gruparea de criminalitate economico-financiara organizata de la nivelul judetului Prahova va prezentam un material realizat de cei de la Rise Project (acestia urmand sa revina pe aceasta tema in urma anchetelor derulate saptamana trecuta in judetul Prahova).
„Secrete de ciment”
Gunoiul este noul aur. Cu cât îl produci mai mult, cu atât îi îmbogățești pe unii, în timp ce tu te îmbolnăvești.
Acesta e lanțul cauză-efect și așa prosperă mafia italiană care plimbă deșeul toxic pe străzile și mările europene.
Destinația?
Fabricile de ciment din România.
Sunt șapte la număr, toate alimentate cu deșeuri din Italia sau Germania pentru a fi incinerate și trimise prin horn direct în plămânii noștri.
Documentarul “Cement’s Dirty Business” urmărește acest traseu.
Fenomenul a luat amploare odată cu noua metodă globală de ardere a deșeurilor industriale și menajere în cuptoarele fabricilor de ciment. Reziduurile pentru care nu există teoretic soluții de reciclare au înlocuit astfel combustibilul tradițional, cărbune sau petrol, poluant și el.
Rețeta este extrem de profitabilă: fabricile nu doar că nu mai plătesc carburantul pentru producția proprie, ba chiar iau bani să folosească deșeul primit.
Câștigă, practic, la două mâini.
Cei șapte coloși industriali din România pot incinera anual un milion de tone de deșeu menajer, adică o cincime din cât producem cu toții. Problema e că ard orice, inclusiv substanțe strict interzise, iar toxinele emanate în atmosferă au efecte dramatice asupra sănătății populației, reclamă doctorii și autoritățile.
Nimeni, însă, nu controlează nimic.
“Cement’s Dirty Business” reprezintă un studiu de caz european, cu focus pe toate palierele crimei organizate implicate în circuit.
Omul plătit de statul român să monitorizeze și să autorizeze deșeurile care intră în țară e uneori un cal troian. În paralel, trimite facturi fabricilor de ciment pentru afacerea lui de familie. Deține singura firmă care monitorizează noxele emise de cimentiști.
Localnicii trag alarma pentru sănătatea lor: incidența cancerelor a crescut în zonă.
Mafia și gulerele albe (politicieni și corporații) sunt cei care profită sistematic din industria subterană. Piața deșeurilor devine locul de întâlnire al lumii interlope cu marea industrie, atunci când multinaționalele evită prețul corect pentru eliminarea reziduurilor industriale și opteaza pentru rute ocolitoare și mai ieftine.
Apoi, scapă fiecare cum poate. S-au ridicat astfel imperii recente de miliarde de euro, cimentate prin complicități transnaționale.
În patria Camorrei, brigăzile anti-mafia schimbă dintotdeauna focuri cu traficanții care controlează rutele, însă aparatul judiciar european nu reușește să tragă la răspundere marile corporații ce beneficiază din traficul cu deșeuri periculoase.
“Cement’s Dirty Business” ți-i arată pe toți, cu nume și prenume, fiecare ocupând veriga lui în triada care otrăvește continentul.
Află ce respiri.

 


Documentarul este în limba engleză, dar are subtitrări în română și italiană. Alegeți subtitrarea potrivită din opțiunile YouTube (Colțul dreapta jos, Setări → Subtitrare).

Citeste in continuare

Actualitate

MUZEUL HOMOSEXUALITĂȚII FINANȚAT DE GUVERNUL PNL

Publicat

pe

De

Ministerul Culturii va finanța Muzeul minorităților sexuale, conform celor de la „bunaziua.info”!

Prin programul Ro-Cultura, 13 organizații au participat cu proiecte la licitația organizată Ministerul Culturii pentru sprijinirea financiară a mai multor proiecte culturale, cu sume între 50.000 și 200.000 de euro, pentru fiecare proiect eligibil.
Una din organizațiile participante, este Asociația Mozaiq LGBT, care a primit o finanțare de 951.000 de lei, echivalentul a 199.995 euro, pentru finanțarea Muzeului Culturii Queer. Termenul de LGBT este folosit în cazul persoanelor care au o anumită orientare sexuală: lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali. Deasemenea această organizație mai poartă și denumirea de „cultura queer”.
Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii, prin programul Ro-Cultura și va fi derulat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Asociația Culturală Replika, Muzeul Național de Artă Contemporană și Kjersti Vetterstad.

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate13 ore ago

Isarescu profita de naivitatea lui Citu, care se imprumuta prost si scump (in valuta, mult mai scump decat Grecia)/BNR joaca politic

In urma cu mai putin de 3 luni va spuneam ca BNR joaca politic (pentru a fi reales Iohannis), ca...

Actualitate13 ore ago

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(X)/Secrete de ciment

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

Actualitate13 ore ago

MUZEUL HOMOSEXUALITĂȚII FINANȚAT DE GUVERNUL PNL

Ministerul Culturii va finanța Muzeul minorităților sexuale, conform celor de la „bunaziua.info”! Prin programul Ro-Cultura, 13 organizații au participat cu...

Actualitate13 ore ago

DEUTSCHE WELLE: ”IOHANNIS SI PNL CRED CA-SI POT PERMITE ORICE BLAT SAU TROC POLITIC ONEROS”

(Preluare Inpolitics): Președintele Klaus Iohannis este criticat extrem de sever de siteul german Deutsche Welle, într-o analiză semnată chiar de...

Actualitate2 zile ago

Cel mai bizar „Drept la Replică” semnat de SRI/ Se minte si intr-un „Drept la Replica”!?/ Nu se mai confunda „gripa aviara” cu „curcile” ci – Cotidianul „National” cu ziarul „Incisiv de Prahova”

Conform deontologiei profesionale publicam un „DREPT LA REPLICA” – marca SRI. Ne bucura ca acest serviciu de intelligence a iesit...

Actualitate2 zile ago

Metrosexualii pun mâna pe Servicii!

(Preluare National – Catalin Tache): S-au umplut serviciile secrete românești – și încă la vârful lor!- de pensați, pomădați și...

Actualitate2 zile ago

Vazand duritatea judecatorilor care au respins cererea DNA de arestare preventiva a doctorului Beuran, nu putem decat sa ne gandim ca rechizitoriul parchetului scartaie asurzitor

Lumea Justitiei aduce in atentie numele completului care joi, 20 februarie 2020, a respins cererea DNA de plasare in arest...

Actualitate2 zile ago

AMBASADORUL SUA – INTRE DELIR PROPAGANDISTIC SI EXPLOATARI DE GAZE SI PADURI

(Preluare Inpolitics): Ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, a rostit azi un discurs, la Forumul CEO al Camerei Americane de...

Actualitate2 zile ago

PSD, săritura în hău. Adio PSD?

Avem două cercetări de piață. Una, comandată de PNL. Din rezultatele căreia aflăm că PSD se află la mare distanță...

Actualitate2 zile ago

Comunicat de presă/Inițiativa navaliștilor

Industria construcțiilor de nave este una globală, importantă pentru competitivitatea economiei europene în relația cu piața globală, cota de piață...

Actualitate3 zile ago

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(IX)/Ce înseamnă ca frațiile din servicii sa pună mâna pe CONPET SA Ploiesti?

Oare cum a ajuns FRATELE MAI MARE sa fie subalternul FRATELUI MAI MIC? Sau în traducere liberă ce înseamnă ca...

Actualitate3 zile ago

Documente șoc în scandalul care zguduie SRI-ul!

(Preluare National – Catalin Tache): Greu, foarte greu de oprit scandalul în care este implicat Rădulescu Ion, tatăl generalului SRI...

Actualitate3 zile ago

DNA s-a mai pricopsit cu o noua plangere penala

Primarul Adrian Dobre a dat ordin directorului Vaida să-l dea afară pe un funcționar public de la Poliția Locală Ploiești...

Actualitate3 zile ago

Zile de maxima durere in procuratura, caci a venit vremea bilanturilor

PICCJ, DNA, DIICOT si restul parchetelor trebuie sa isi prezinte catastrofalele rezultate din 2019. Si spunem catastrofale pentru ca noua...

Actualitate3 zile ago

ORDONANTA ANTICIPATELOR MERGE LA LADA DE GUNOI

Era de prevăzut. În această ordonanță, emisă într-o noapte împreună cu alte 24, în mare viteză și în mare pripă,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!