Connect with us

Actualitate

„Politicienii și-au găsit nașul”/Cuibul de vipere și fabrica de președinți

Incisiv

Publicat

pe

O istorie halucinantă. Aparent. Ea nu poate fi decât adevărată. O istorie despre marele cuib cu vipere din România. În care a pătruns pe ușa din față jurnalistul Radu Moraru. Azi, candidat prezidențial. Și care, tocmai din acest motiv, relatează istorii despre Coldea, Maior, Oprea, Hellvig și Iohannis, care întrec cu mult în intensitate episodul intitulat „Sufrageria lui Oprea”. Am citit și m-am crucit. Nici chiar eu nu mi-am imaginat vreodată cât de periculoasă este cangrena care a îmbolnăvit mortal acest stat. Radu Moraru ne explică cum se fac președinții în România. Cu subiect și predicat.

„Politicienii și-au găsit nașul”. Așa se intitulează carte voluminoasă scrisă de jurnalistul de investigație Mihai Pâlșu și alcătuită din dialoguri cu Radu Moraru, în postura acestuia de prezidențiabil. Radu Moraru, care ani de zile a moderat emisiunea „Nașul”, a pătruns în mai multe rânduri în cuibul de vipere. De fapt, a fost invitat. Cu toate onorurile. Și acolo a văzut cum se fabrică un președinte. Cum procedează capii serviciilor secrete. Cum acționează ei, cum au acționat ei pentru a construi o caracatiță. De natură să le confere cât mai multă putere. Mă voi opri doar asupra a trei episoade absolut cutremurătoare, dezvăluite de Radu Moraru în această carte, care a apărut acum două luni. Cu precizarea că niciuna dintre persoanele implicate nu a dezmințit niciuna dintre informațiile jurnalistului metamorfozat în candidat prezidențial.

Relatează Radu Moraru un prim episod petrecut în 2010. La Băneasa. În cabinetul lui George Maior, care îl invitase la ora 10 dimineața pe Moraru la un pahar de whisky. Și unde a venit și Coldea. Care s-a așezat cu fundul pe masă, ca un adevărat stăpân. Și au discutat în trei despre Traian Băsescu. Și despre Mircea Geoană. Și despe mecanismul prin care candidatul PSD a fost înfrânt. Și, extrem de interesant, în secret, George Maior, azi ambasador al României la Washington, atunci director plin al Serviciului Român de Informații, jucase la două capete. Îi promisese întreaga susținere a Serviciului Român de Informații lui Traian Băsescu. Dar l-a ajutat în secret până la un punct pe Mircea Geoană. De la ambii aștepta drept recompensă poziția de premier al României. În schimb, Coldea îi era devotat lui Băsescu. Și îl supraveghea pe Maior.
Își spiona cu alte cuvinte șeful. Și este doar începutul. Băsescu însă l-a preferat pe Emil Boc. Pe care îl putea ține mai bine sub control.

Maior a rămas cu buza umflată. Dar a încercat să-și ia revanșa mai târziu. Și, astfel, figura se repetă. Directorul SRI primește garanții de astă dată de la Victor Ponta, prim-ministru, președinte PSD și în mare secret viitor prezidențiabil, în sensul că după victoria acestuia în alegeri, după ce Ponta ajunge la Cotroceni, George Maior va fi prim-ministru. Și, din nou, o întreagă logistică a celui mai important serviciu secret din România, plătit din bani publici, pune totul la bătaie pentru a fabrica un președinte. De această dată întâlnirea cheie la care este invitat Radu Moraru nu se mai desfășoară în Pădurea Băneasa. Ci în cabinetul ministrului Apărării. Gabriel Oprea. Care îi oferă jurnalistului o sabie și un binoclu. Și îl informează că a fost ridicat la gradul de colonel. Ridicat de niciunde. Pentru că jurnalistul nici măcar nu făcuse Armata. Acesta cochetează cu Oprea și îi spune că ar dori să primească gradul de general. Oprea acceptă, îl cheamă în birou pe generalul Rotaru și îi cere acestuia să-i aranjeze lui Moraru un doctorat. Jurnalistul dezumflă gogoașa și le spune că a glumit. Dar rostul întâlnirii din biroul ministrului Apărării Naționale era altul. Chestiunea cu generalul fusese doar un preambul. Acolo, din nou, Moraru a dat față în față cu George Maior. Se punea la cale crearea unui hiper-serviciu secret. Deasupra celor existente. Cu Gabriel Oprea în frunte. Iar cei făcuți peste noapte ofițeri superiori, Laura Codruța Kovesi, Robert Turcescu, etc., urmau să facă parte din eșalonul de conducere al acestei caracatițe. Interesant, nu? Numai că, din nou, Coldea și-a supravegheat șeful. Și, dorind cu ardoare să-i ia locul, a turnat.

Al treilea episod – și cu asta închei, întrucât spațiul rezervat acestui demers editorial e limitat – are loc la Hotelul Marriott. Același Radu Moraru, cu alte personaje. Cu Klaus Iohannis. Și cu Eduard Hellvig. Klaus Iohannis încă nu era nimic. Era un simplu primar de Sibiu. Iar Eduard Hellvig era măturat printr-un dosar penal din conducerea PNL. Era și el un neica nimeni. Președinte al liberalilor era Crin Antonescu. Dar acesta urma să fie dinamitat. După cum a aflat Radu Moraru, printr-un „flagrant”, aranjat în străinătate. Când ar fi fost filmat primind o valiză cu bani. Motiv pentru care s-ar fi autoejectat instantaneu. Din poziția de președinte PNL. Din cea de candidat prezidențial. Din statutul de președinte al Senatului României. Iar eliminarea acestuia a lăsat culoarul liber. Pentru unul dintre clienții de la Marriott. Pentru Klaus Iohannis. Și, în mod spectaculos, Eduard Hellvig a mizat pe lozul câștigător. După victoria lui Iohannis, susținut în cursa prezidențială de către Florian Coldea, aflat la butoanele Serviciului Român de Informații, și care practic a câștgat atunci în competiția cu George Maior, care miza pe Victor Ponta, tot în schimbul funcției de premier al României, Eduard Hellvig, care a juca pe mâna câștigătoare, a ajuns șeful Serviciului Român de Informații. Iar George Maior, învins, dar nu total dezarmat, poate și puțin trădător pe ultima sută de metri, a primit de la Iohannis drept sinecură cea mai înaltă poziție în arhitectura diplomației românești. Și cu toate păcatele din trecut și cu toate dezvăluirile care au fost făcute, este și acum bine merci ambasadorul României la Washington.

Nici măcar povestea lui Radu Moraru nu se termină aici. Istoria relatată de el continuă. În această nouă rundă de alegeri prezidențiale. În care putem observa, chiar fără a fi deloc avizați, mișcări spectaculoase. Iar în spatele lor este din nou mâna serviciilor. Și apropo. Dacă veți avea curiozitatea să citiți această carte, veți descoperi și cum s-a implicat în campaniile electorale și în general în întreaga operațiune neîntreruptă de poliție politică din România un alt general, Silviu Predoiu, omologul de la SIE al lui Florian Coldea, bun camarad al acestuia, iar în prezent oficial consilier pentru strategii politice al Pro România. La fel cum Coldea este eminența cenușie din spatele USR. Băieții cu ochi albaștri nu se predau, ci se relansează!

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Dr Bogdan Nica este noul director al APM Prahova/Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt din nou confirmate

Publicat

pe

De

Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate. Astfel, ziarul nostru a dezvaluit in exclusivitate – in data de 26.02.2020 – ca noul director al APM Prahova va fi specialistul Bogdan Nica, dezvaluiri efectuate in serialul „Increngatura politica ascunsa a gunoaielor XII”, privind mafia din acest domeniu.

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XII)/SURSE CONFIRMA/ Noul director al APM Prahova va fi numit dr Bogdan Nica


Specialist de anvergura, cu rezultate si performante corporatiste si manageriale, cat si directorale, care ar fi aceptat propunerile de la nivelulurile de decizii din cadrul ministerului de resort pentru a prelua nenorocirile si mostenirea dezastruoasa/penala lasata in urma de grupul clandestin organizat Florin Diaconu, Teodor Dulceata (din cadrul Ministerului, secretar general adjunct), Doina Gheorghe (Sef Serviciu Autorizari APM Prahova), Gabriela Munteanu (Director Garda de Mediu Prahova, fost sef serviciu al Directiei de Protectie Prahova), dna Corcodel (desi este economist a fost incadrata de Florin Diaconu pe o pozitie de referinta, in cadrul agentiei prahovene subminand continuu si sistematic fluxul de autorizare si de suspendare a autorizarii de mediu pentru agentii economici) si aghiotantul S.Ghe, de profesie „filor” (de la filaj) care extrage si transporta in conditii dubioase arhiva personala a lui Diaconu- sustrasa in ultima perioada din agentie. Acesta are un nas important care l-a sustinut in directia promovarii si angajarii pe functie bine platita in agentie desi este pensionar militar, pentru conferirea sistemelor de protectie structurii mafiote descrise.
Dinamica in speta se succede in cascada intrucat evenimentele din ultimale 24 de ore au generat un cutremur care a condus la numirea dr Bogdan Nica si la un control de amploare ce se deruleaza la APM Prahova, incepand de azi, de specialisti de la Centru.
Probabil doua persoane din aceasta institutie au intrat brusc in concediu (revenim pe aceasta tema).
Reamintim ca, in pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de infringement declanşate de Comisia Europeană impotriva României in domeniul tăierilor ilegale de lemn şi pentru nefinalizarea Programului national de control al poluarii, au fost analizate recent, la Bruxelles, de catre ministrul Mediului, Costel Alexe, si comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, catastrofele de mediu in Judetul Prahova au continuat, sub ochii si cu acordul si sprijinul celor doi directori Florin Diaconu si Gabriela Munteanu.
Comisia Europeana i-a reprosat Romaniei nerespectarea obligaliilor nationale, asumate prin directiva privind evaluarea strategică de mediu:
„ In cazul Romaniei, autoritatile nationale nu au fost în masură sa verifice efectiv operatorii si sa aplice sanctiuni corespunzatoare. Inconsecventele din legislatia natională nu permit interventia ferma a autoritatilor romane.”
Prin urmare, Comisia a decis sa trimita Romaniei o scrisoare de punere în intarziere, acordandu-i un termen de o luna, pentru a lua masurile necesare în vederea remedierii deficientelor identificate de Comisie. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita autoritatilor romane un aviz motivat.
Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, a subliniat ca apreciaza deschiderea pe care actuala conducere a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor o manifesta catre societatea civila şi ca isi doreste sa viziteze cat mai curand România. Astfel, masurile nu au intarziat sa apara!
Vor fi luate la purificat TOATE autorizatiile de mediu emise ilegal de gasca lui F. Diaconu dar si toate avizele de suspendare. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Actualitate

PNL Prahova intra in normalitate/Adrian Dobre nu mai este presedintele PNL Ploieşti/La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase

Publicat

pe

De

Biroul politic permanent al PNL Ploieşti a fost dizolvat, joi seară, în urma unei şedinţe a Biroului Judeţean al PNL Prahova. Adrian Dobre nu mai este presedintele organizatiei. La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase.

Prin această hotărâre se intra in normalitate.
Reamintim ca, Incisiv de Prahova a anticipat aceasta masura si a dezvaluit in exclusivitate ca primarul Adrian Dobre NU va mai apuca sa candideze la alegerile parlamentare de pe locul I, la Senat.
Conducerea PNL Prahova a fost iritata de sicanele repetate ale primarului care este „prea bun pentru urbea noastra”, sicane care au culminat cu filaje efectuate de consilierii sai pe anumiti functionari publici din institutiile subordonate si/sau de executarea unor functionari publici, in mod ilegal, doar din razbunarea personala a primarului si cu acordul si sprijinul conducerii Politiei Locale Ploiesti (prin celebra si ilegala Comisie de Disciplina).
Prin această hotărâre PNL Prahova pune STOP prejudicierii imaginii cauzata de primarul Adrian Dobre si gasca cu care s-a inconjurat in organizatia creata dupa chipul si asemanarea sa. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Gata, Vela a reorganizat Jandarmeria!

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):
Par să bată deja clopote de nuntă la vârful Ministerului de Interne, după ce seria de ”lovituri” cu dezvăluiri privind idila dintre inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu și atât de tânăra sa subalternă, jandarmerița Cătălina Constantin a fost iată nu doar confirmată, dar și asumată de o nouă fotografie. Dar nu cea în care omul pus de ministrul Marcel Vela în fruntea IGJR ca să reorganizeze ”de îndată” Jandarmeria își mângâia motanul în pielea goală, bineînțeles… Ci una cu valențe de Dragobete, în care cei doi îndrăgostiți își dau pupici, ceea ce nu mai lasă niciun fel de îndoială asupra adevăratei legături dintre ei, în afara relațiilor de serviciu.
Colonelul Bogdan Enescu nu mai este singur…
Desigur că unora li se poate părea cel puțin stranie această expunere publică a ”telenovelei” trăite de șeful Jandarmeriei, mai ales în condițiile în care ”pupăcioșii” se afișează în astfel de ipostaze în uniformele de serviciu. Dar important este că, uite, barem a reorganizat în cele din urmă și Vela ceva din toată Jandarmeria asta și anume oficializarea legăturii dintre inspectorul general Bogdan Enescu și tânăra jandarmeriță din subordinea sa. Iar dacă tot va fi ca aceasta să ajungă în curând ”prima doamnă a Jandarmeriei”, așa cum se aude, atunci barem își duce și ministrul Marcel Vela mandatul până la capăt și devine ”nașul mare”. Că tot anunța cu ceva vreme în urmă anchetarea ”cumetriilor” din structurile MAI…
Marcel Vela a cerut schimbarea imaginii Jandarmeriei. Și uite ce a obținut…
Desigur că asumarea acestei relații putea fi soluția optimă de la bun început pentru a nu mai prelungi atât suspansul. Mai ales că în fond și la urma urmei, încă de la nominalizarea colonelului Bogdan Enescu în fruntea Inspectoratului General al Jandarmeriei, ministrul Marcel Vela a anunțat public că prioritatea absolută a noului inspector general este tocmai schimbarea din temelii a imaginii Jandarmeriei Române. Ceea ce uite că s-a și întâmplat de aceestă dată, cu toate că poate are totuși cineva curiozitatea de la vârful MAI să afle dacă afișarea pe rețelele de socializare a unor astfel de scene ”pupăcioase” în uniformele de serviciu încalcă sau nu în vreun fel regulamentele interne sau pe cele militare. Pentru că, totuși, până la urmă colonelul Enescu este conducătorul unei structuri militare. Fie și pentru simplul fapt de a ști și comandanții altor structuri militare dacă s-a dat liber la folosirea uniformei în promovarea legăturilor amoroase, existând precedente în care alți militari au fost sancționați drastic până acum pentru folosirea uniformei la trasul în poze pe persoane fizică. Mai ales într-o astfel de ipostază, fie ea cât se poate de tandră… Pentru că atunci barem o pune Ministerul de Interne și de publicarea unui calendar cu astfel de ipostaze în uniformă între alți jandarmi și jandarmerițe, veniturile urmând a fi folosite, de ce nu, în achitarea de tehnică de luptă, poate inclusiv chiar cătușe roz…

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate3 ore ago

Dr Bogdan Nica este noul director al APM Prahova/Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt din nou confirmate

Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate. Astfel, ziarul nostru a dezvaluit in exclusivitate – in data de 26.02.2020...

Actualitate3 ore ago

PNL Prahova intra in normalitate/Adrian Dobre nu mai este presedintele PNL Ploieşti/La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase

Biroul politic permanent al PNL Ploieşti a fost dizolvat, joi seară, în urma unei şedinţe a Biroului Judeţean al PNL...

Actualitate3 ore ago

Gata, Vela a reorganizat Jandarmeria!

(Preluare National – Catalin Tache): Par să bată deja clopote de nuntă la vârful Ministerului de Interne, după ce seria...

Actualitate3 ore ago

„Nu e nicio problemă că acolo e viciu de legalitate, că legea aia n-o vedeți, să constatăm peste ani, când vouă nu vă mai convine nu știu ce sau când e pericol la bănișorii voștri”

Știu toate asociațiile de judecători că decretele au viciu. Dar știți ce zic? Nu e treaba noastră, e a procurorilor....

Actualitate3 ore ago

Agamita Dandanache si Farfuridi

Daca vreti sa ii vedeti pe Agamita Dandanache si pe Farfuridi, trebuie sa vedeti dialogul dintre demisul si refuzatul Ludovic...

Actualitate3 ore ago

GUVERNUL, PANDEMIA SI DOUA OBLIGATII ASUMATE DE PRESEDINTE PRIN STRATEGIA DE APARARE

(Preluare Inpolitics): Capitolul 1.3 care stabilește obiectivele naționale de securitate din Strategia de apărare a Țării elaborată de administrația prezidențială...

Actualitate22 de ore ago

ANI este cea mai mica problema a primarului oraşului Băicoi- Marius Constantin/ In vizorul altor institutii ale statului

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce-l priveşte pe Constantin Marius Ioan, primar al oraşului...

Actualitate22 de ore ago

Primul caz de cornavirus confirmat în România/Arafat e singurul care stie ce vorbeste/ Costache e depasit din punct de vedere al comunicarii

Tot ceea ce au declarat Raed Arafat, Victor Costache si Marcel Vela despre primul caz de coronavirus confirmat in Romania…...

Actualitate22 de ore ago

Din ”feisbuceală”, mama Daniela și băiatul Radu au fost băgați direct la guvernare. Și încă pe ce posturi!

(Preluare National – Catalin Tache): Deja Ludovic Orban face adevărate ”demonstrații de forță”, dovedind că este politicianul cel mai bun...

Actualitate22 de ore ago

„Evident, o gluma precum Citu nu putea sa se nasca decit pe 1 aprilie!…”

Daca e dezastru, macar sa radem, ca doar rasul ne-a ramas, precizeaza cei de la Lumea Justitiei. Nu ne mai...

Actualitate22 de ore ago

BOMBA DE LA BNR: 17 BANCI ANCHETATE PENTRU SPALARE DE BANI

(Preluare Inpolitics): O adevărată nucleară a fost detonată azi de Banca Națională, prin Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din...

Actualitate22 de ore ago

Useristul Andrei Caramitru dorește închiderea bisericilor pe fondul apariției noului coronavirus și consideră Taina Sfântului Maslu ca fiind o practică medievală

Useristul Andrei Caramitru dorește închiderea bisericilor pe fondul apariției noului coronavirus și consideră Taina Sfântului Maslu ca fiind o practică...

Actualitate22 de ore ago

Christine Lagarde, directoarea FMI de la aceea data: „Batranii traiesc prea mult si este un risc pentru economia globala, trebuie facut ceva”

La fiecare întâlnire semestrială, FMI supune analizei câte un subiect fierbinte. La întâlnirea de acest gen de la inceputul anului...

Actualitate22 de ore ago

CUM NE-AM DAT CHILOȚII JOS ÎN FAȚA CRIZEI SCULATE ȘI A ISTERIEI GENERALIZATE

  Cu ocazia isteriei coronavirusului care plutește în aer și a proviziilor de sfârșitul lumii, am avut o revelație. Înainte...

Actualitate1 zi ago

Liberalii au fost chemați la consultări la ora 16.00, iar discuțiile au durat aproximativ 15 minute.

„Așteptăm decizia președintelui. PNL va susține decizia președintelui. Avem convingerea că va lua decizia corectă. Vom acționa în litera și...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!