Connect with us

Actualitate

Ce-i pregatesc americanii PSD-ului?

Incisiv

Publicat

pe

(PRELUARE INPOLITICS.RO):

În ultima vreme se petrec o serie de evenimente interesante, care relevă o activare bruscă a interesului american pentru România, după ani lungi în care țara noastră părea ”subcontractată” germaniolor  de către marele aliat. Iar o asemenea activare nu poate ocoli domeniul politic, în mod firesc. Marea întrebare e cum vor evolua lucrurile, pentru că se înmulțesc semnele că urmează evenimente spectaculoase.

”Va deveni PSD, ”ciuma roșie”, aliatul de nădejde al SUA în țara noastră? Și ce figură politică vor alege americanii – și e neîndoios că trebuie să o facă! – pentru a fi capul lor de pod în România?”

Scriam asta anul trecut, în luna mai, într-o analiză dedicată unei chestiuni de mare calibru: pe cine vor paria americanii în România?
Despre germani și francezi se știa cum stau lucrurile, vorbim de Klaus Iohannis, de PNL, de USR și PLUS.
Cu americanii, însă, era mai complicat; nu se întrezărea deloc limpede pe ce grupare politică s-ar baza în perspectiva propriilor interese.
În mandatele lui Bush Jr. și Obama, România fusese lăsată sub coordonarea Germaniei, aliat major al SUA în Europa.
Paradigma s-a schimbat dramatic, însă, în ultimii ani.
Donald Trump și SUA nu mai au încredere în nemți.
Ba chiar au interese mari care se despart dramatic.

Interese care vizează și România; pasul firesc e recuperarea influenței în țara noastră.
Iar influența nu depinde doar de oamenii din armată și servicii, ci și de o grupare politică puternică și devotată Washingtonului.

Încă de acum mai bine de un 2-3 ani se vehicula în anumite cercuri informația că SUA ar putea merge pe mîna PSD, dar se ciocnește de leadershipul partidului, unul de tip mafiot. De aici, teza că PSD ar putea deveni fezabil cîndva, atît timp cît se operează schimbări la vîrf. Degeaba făcea Dragnea bezele peste gard americanilor cu mutări de ambasade șamd, dacă în spatele lui se întrezăreau dosare penale grele și clici mafiote.
PSD-ul lui Dragnea s-o fi vopsit peste noapte în filoamerican, dar americanii au refuzat să se vopsească în filopesediști.

În ultimele luni, însă, lucrurile se schimbă dramatic.
Liviu Dragnea e băgat la pușcărie.
PSD suferă o înfrîngere usturătoare în alegeri.
Se alege cu un președinte extrem de slab, apoi cu un candidat prezidențial mediocru, în persoana aceleiași Dăncilă.
Pierde aliatul ALDE, iar acum ar putea pierde chiar guvernul, intrat, oricum, în blocaj.

Dincolo de asta, se mai întîmplă, însă, lucruri extrem de spectaculoase.

– Cel mai devotat americanilor politician din istoria PSD, Mircea Geoană, e scos din anonimat și numit, brusc, numărul 2 în NATO.
– Fosta lui feblețe politică, Ana Birchall, e propulsată la cîrma ministerului Justiției. – Aproape imediat se vede cu procurorul general al SUA care îi dă indicații privind înăsprirea drastică a pedepselor pentru anumite infracțiuni. Pentru cei care nu știu, William Barr e cunoscut în țara lui de decenii ca un adept al pedepselor dure și de lungă durată pentru infracțiuni. Birchall s-a conformat și a avansat celebrele, de acum, propuneri de modificare a Codurilor penale, cu pedeapsa pe viață pentru omor, viol, pedofilie și răpiri, percheziții permise și noaptea și sporire de competențe pentru DIICOT.
– Președintele Klaus Iohannis e chemat la fel de urgent la Trump, care îi înmînează între patru ochi un ”to do” list cu sarcini foarte importante(Nord Stream, gazele din Marea Neagră, 5G etc), iar președintele nostru nu lasă vreo clipă impresia că ar avea ceva de obiectat.
– Fostul șef de cabinet al lui Geoană, ambasadorul George Maior, vorbește despre posibila lui revenire în PSD după terminarea mandatului, care oricum s-a cam terminat.
– Explodează cazul Caracal la doi pași de baza americană de la Deveselu, ceea ce ar putea afecta imaginea SUA în ochii românilor dacă apar dovezi despre eventuale conexiuni. După doar 7 zile, Birchall face un gest șocant și se precipită să anunțe familia de moartea Alexandrei. A doua zi dimineață, se anunță înmormîntarea tinerei, dar spre seară, la intervenția lui Cumpănașu, familia revine și anulează ceremonia. Dacă înmormîntarea s-ar fi produs, 75% din cazul Caracal ar fi fost îngropat și el, probabil. Foarte plauzibil, exact asta a urmărit și Birchall. Un serviciu făcut americanilor, dar care a eșuat.

Asta nu e tot.

La doar cîteva săptămîni după numirea Anei Birchall la Justiție, premierul Dăncilă decide să o remanieze.
Președintele Iohannis refuză schimbarea acesteia, dar adevărata bombă vine cînd omologul ei american, William Barr, reacționează aproape violent. El o invită urgent în SUA pe Birchall și dă un comunicat care nu lasă loc de interpretări:

”Departamentul de Justiţie al SUA a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall şi o vede ca pe un partener vital şi de încredere în lupta împotriva corupţiei. Prezenţa sa în fruntea Ministerului Justiţiei a venit într-o perioadă vitală pentru România, în care controversele au ridicat întrebări legate de angajamentul României faţă de valorile statului de drept şi au redus încrederea publică şi au generat îngrijorări crescânde în rândul comunităţii internaţionale. Sub conducerea lui Birchall, România poate să devină din nou exemplu în regiune pentru progresele luptei anti-corupţie”.

Dăncilă se înmoaie și murmură public că rămîne de văzut la CEx-ul de la Mamaia dacă se menține propunerea de schimbare a Anei Birchall.
Pînă să se decidă, vin alte două evenimente majore, fără precedent.
Aflat ieri la București, ambasadorul american la UE, Gordon Sondland, face un anunț greu:

„SUA sunt foarte preocupate de statul de drept şi nu doar din motivele evidente, anume că nu poţi avea o societate civilă fără statul de drept. Este foarte greu să creezi un climat de investiţii propice în orice ţară unde cei care vor să îşi rişte capitalul nu ştiu care sunt regulile sau care, mai rău, se confruntă cu faptul că regulile de azi se schimbă mâine, după ce ţi-ai riscat capitalul. Statul de drept este esenţial, iar un exemplu al preocupării noastre este faptul că procurorul general a invitat ministrul dumneavoastră al Justiţiei, acesta fiind unul din motivele vizitei mele: să vorbim despre invitaţia de a veni în Statele Unite ale Americii şi de a continua să lucreze cu el şi cu echipa sa, pe baza unei foi de parcurs”.

Mesajul e, cum spuneam, fără precedent: un înalt emisar al SUA cere răspicat și fățiș menținerea unui anumit politician la cîrma unui minister, exact în mijlocul procedurii de demitere a sa.
Nici măcar Laura Kovesi nu a visat vreodată la o susținere atît de ostentativă din partea Washingtonului.
Mai mult, Sondland vorbește fără ocolișuri despre o ”foaie de parcurs” pentru respectivul ministru, ceea ce ar putea fi interpretat chiar ca un afront la suveranitatea națională.

Miza trebuie că e mare.

În paralel cu anunțurile lui Sondland, vine cel al Departamentului de Stat, tot fără precedent, conform căruia familia lui Liviu Dragnea a devenit indezirabilă pe pămînt american.

Analistul Dan Turturică susține într-un material publicat azi că Dăncilă a remaniat-o pe Birchall la ordinul lui Liviu Dragnea, de aici anunțul Departamentului de Stat, ca o pedeapsă.
O explicație interesantă, dar care nu acoperă un mic aspect: de ce ar mai da doi bani Dăncilă pe ordinele unui politician terminat definitiv și aflat după gratii?
Doar se știe cum a fost ”îngropat” Dragnea de foștii susținători imediat după încarcerare.

Mult mai plauzibil, altul a fost motivul pentru care Dăncilă a încercat să o execute pe Birchall, culmea, exact într-un moment în care încerca ea însăși să dea din coadă pe lîngă Casa Albă.
Mai exact, cineva – care poate fi și Dragnea, e drept – a avertizat-o că Birchall e programată pentru un rol mult mai important, foarte probabil de succesoare a ei la șefia PSD.
Dăncilă a încercat să elimine concurența, dar s-a trezit cu replici teribile.

Poate că Trump a reușit să-i impună o agendă pro-americană lui Iohannis, dar e sigur că SUA are nevoie de mai mult decît de bunăvoința de moment a unui președinte pentru a-și securiza planurile cu România.
Are nevoie de susținerea unui mare partid.
Iar un partid condus de lideri total devotați americanilor e ideal, chiar și cînd respectivul partid are un background nu foarte pe gustul lor.

Prin anunțul neortodox al indezirabilității familiei Dragnea, americanii dau un mesaj indirect PSD, acela că nu vor tolera nimic din ce mai are legătură cu fosta conducere a partidului. Dacă nu operează schimbări urgente și majore, PSD se linge pe bot de prietenie cu Trump.
Fosta consilieră a lui Geoană devine, în acest moment, punctul de cotitură al PSD: dacă se va forța debarcarea ei de la Justiție, vom înțelege ce a ales actuala conducere.
Dacă se renunță, să așteptăm pasul următor, care va veni după prezidențiale. Și care nu va fi unul mărunt.

 

Actualitate

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XIII)/Fostul director al APM Prahova sub influenta bauturilor alcoolice in biroul sau

Publicat

pe

De

Cele mai noi escapade ale fostului director Florin Diaconu de la APM Prahova, pe ultima suta de metri, intre doua etape de sustragere de documente, seara, dupa orele de program evitand locatiile cunoscute, din capitala sau din Prahova, nenea’ a consimtit sa dea curs cererii finului doamnei Norica Nicolai de acum celebrul secretar general adjunct al ministerului Mediului, faimosul domn Teodor Dulceata, cu care Diaconu s-a intalnit acum doua zile, in conditii foarte discrete (dar monitorizate), intr-un restaurant situat la marginea Bucurestiului, pentru ca amandoi sa isi puna, la punct, in continuare, strategiile de protectie si de EXIT. Adica, cum sa iasa amandoi din situatia in care se afla si care i-a condus in atentia presei si a autoritatilor.

Desi au incercat sa fie echilibrati si rationali, domnul Teodor Dulceata, sub coordonarea unui inalt ofiter, care se lauda peste tot ca lucreaza si are influenta in cadrul unui Departament Specializat al administratiei Prezidentiale de la Cotroceni, cunoscut in Romania ca domnul Sandu, au consumat doar vinoase’ .
Totusi noi nu putem intelege chestia asta, pentru ca domnului „Dulceata” ii plac vinoasele’ iar Diaconu Florin ii place, mult, berea si, in special taria.
Va rog sa observati stimati cititori cum interesele de grup organizat ii aduc impreuna pe acesti stimabili „domni” desi valentele lor sunt diferite iar comuniunea de sisteme de valori infractionale ii conjuga.
Cat de puternic poate sa fie efectul lui BACHUS, astfel incat, chiar si astazi, vineri 28 februarie 2020, orele 10.30, domnul Diaconu Florin isi exercita, cu profesionalism, actul managerial-directorial, exceland in performanta evaluarii si semnand si rezolutionand probabil acte si documente ale agentiei sub efectul consumului de bauturi alcoolice.
Sa speram ca domnul „Dulceata” admirator al sporturilor de iarna, participant frecvent la agendele de taina Zaga-Zaga din judetul Vrancea nu va pasi pe urmele nasei sale doamna Norica Nicolai in locatiile secrete din judetul Prahova din zona Tohani cu conotatii si specific dacic. Uite ca acusi a venit si controlul de la minister…UPS. De la Corpul de Control, fiind mandatat, desemnat si imputernicit, oficial, sa preia/efectueze/coordoneze si sa conduca actul de control de fond respectabilul domn George Plotuna, specialist cu expertiza in domeniu, fost angajat MAI. Revenim (Cristina T.).

Citeste in continuare

Actualitate

Dr Bogdan Nica este noul director al APM Prahova/Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt din nou confirmate

Publicat

pe

De

Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate. Astfel, ziarul nostru a dezvaluit in exclusivitate – in data de 26.02.2020 – ca noul director al APM Prahova va fi specialistul Bogdan Nica, dezvaluiri efectuate in serialul „Increngatura politica ascunsa a gunoaielor XII”, privind mafia din acest domeniu.

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XII)/SURSE CONFIRMA/ Noul director al APM Prahova va fi numit dr Bogdan Nica


Specialist de anvergura, cu rezultate si performante corporatiste si manageriale, cat si directorale, care ar fi aceptat propunerile de la nivelulurile de decizii din cadrul ministerului de resort pentru a prelua nenorocirile si mostenirea dezastruoasa/penala lasata in urma de grupul clandestin organizat Florin Diaconu, Teodor Dulceata (din cadrul Ministerului, secretar general adjunct), Doina Gheorghe (Sef Serviciu Autorizari APM Prahova), Gabriela Munteanu (Director Garda de Mediu Prahova, fost sef serviciu al Directiei de Protectie Prahova), dna Corcodel (desi este economist a fost incadrata de Florin Diaconu pe o pozitie de referinta, in cadrul agentiei prahovene subminand continuu si sistematic fluxul de autorizare si de suspendare a autorizarii de mediu pentru agentii economici) si aghiotantul S.Ghe, de profesie „filor” (de la filaj) care extrage si transporta in conditii dubioase arhiva personala a lui Diaconu- sustrasa in ultima perioada din agentie. Acesta are un nas important care l-a sustinut in directia promovarii si angajarii pe functie bine platita in agentie desi este pensionar militar, pentru conferirea sistemelor de protectie structurii mafiote descrise.
Dinamica in speta se succede in cascada intrucat evenimentele din ultimale 24 de ore au generat un cutremur care a condus la numirea dr Bogdan Nica si la un control de amploare ce se deruleaza la APM Prahova, incepand de azi, de specialisti de la Centru.
Probabil doua persoane din aceasta institutie au intrat brusc in concediu (revenim pe aceasta tema).
Reamintim ca, in pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de infringement declanşate de Comisia Europeană impotriva României in domeniul tăierilor ilegale de lemn şi pentru nefinalizarea Programului national de control al poluarii, au fost analizate recent, la Bruxelles, de catre ministrul Mediului, Costel Alexe, si comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, catastrofele de mediu in Judetul Prahova au continuat, sub ochii si cu acordul si sprijinul celor doi directori Florin Diaconu si Gabriela Munteanu.
Comisia Europeana i-a reprosat Romaniei nerespectarea obligaliilor nationale, asumate prin directiva privind evaluarea strategică de mediu:
„ In cazul Romaniei, autoritatile nationale nu au fost în masură sa verifice efectiv operatorii si sa aplice sanctiuni corespunzatoare. Inconsecventele din legislatia natională nu permit interventia ferma a autoritatilor romane.”
Prin urmare, Comisia a decis sa trimita Romaniei o scrisoare de punere în intarziere, acordandu-i un termen de o luna, pentru a lua masurile necesare în vederea remedierii deficientelor identificate de Comisie. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita autoritatilor romane un aviz motivat.
Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, a subliniat ca apreciaza deschiderea pe care actuala conducere a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor o manifesta catre societatea civila şi ca isi doreste sa viziteze cat mai curand România. Astfel, masurile nu au intarziat sa apara!
Vor fi luate la purificat TOATE autorizatiile de mediu emise ilegal de gasca lui F. Diaconu dar si toate avizele de suspendare. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Actualitate

PNL Prahova intra in normalitate/Adrian Dobre nu mai este presedintele PNL Ploieşti/La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase

Publicat

pe

De

Biroul politic permanent al PNL Ploieşti a fost dizolvat, joi seară, în urma unei şedinţe a Biroului Judeţean al PNL Prahova. Adrian Dobre nu mai este presedintele organizatiei. La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase.

Prin această hotărâre se intra in normalitate.
Reamintim ca, Incisiv de Prahova a anticipat aceasta masura si a dezvaluit in exclusivitate ca primarul Adrian Dobre NU va mai apuca sa candideze la alegerile parlamentare de pe locul I, la Senat.
Conducerea PNL Prahova a fost iritata de sicanele repetate ale primarului care este „prea bun pentru urbea noastra”, sicane care au culminat cu filaje efectuate de consilierii sai pe anumiti functionari publici din institutiile subordonate si/sau de executarea unor functionari publici, in mod ilegal, doar din razbunarea personala a primarului si cu acordul si sprijinul conducerii Politiei Locale Ploiesti (prin celebra si ilegala Comisie de Disciplina).
Prin această hotărâre PNL Prahova pune STOP prejudicierii imaginii cauzata de primarul Adrian Dobre si gasca cu care s-a inconjurat in organizatia creata dupa chipul si asemanarea sa. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate16 ore ago

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XIII)/Fostul director al APM Prahova sub influenta bauturilor alcoolice in biroul sau

Cele mai noi escapade ale fostului director Florin Diaconu de la APM Prahova, pe ultima suta de metri, intre doua...

Actualitate1 zi ago

Dr Bogdan Nica este noul director al APM Prahova/Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt din nou confirmate

Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate. Astfel, ziarul nostru a dezvaluit in exclusivitate – in data de 26.02.2020...

Actualitate1 zi ago

PNL Prahova intra in normalitate/Adrian Dobre nu mai este presedintele PNL Ploieşti/La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase

Biroul politic permanent al PNL Ploieşti a fost dizolvat, joi seară, în urma unei şedinţe a Biroului Judeţean al PNL...

Actualitate1 zi ago

Gata, Vela a reorganizat Jandarmeria!

(Preluare National – Catalin Tache): Par să bată deja clopote de nuntă la vârful Ministerului de Interne, după ce seria...

Actualitate1 zi ago

„Nu e nicio problemă că acolo e viciu de legalitate, că legea aia n-o vedeți, să constatăm peste ani, când vouă nu vă mai convine nu știu ce sau când e pericol la bănișorii voștri”

Știu toate asociațiile de judecători că decretele au viciu. Dar știți ce zic? Nu e treaba noastră, e a procurorilor....

Actualitate1 zi ago

Agamita Dandanache si Farfuridi

Daca vreti sa ii vedeti pe Agamita Dandanache si pe Farfuridi, trebuie sa vedeti dialogul dintre demisul si refuzatul Ludovic...

Actualitate1 zi ago

GUVERNUL, PANDEMIA SI DOUA OBLIGATII ASUMATE DE PRESEDINTE PRIN STRATEGIA DE APARARE

(Preluare Inpolitics): Capitolul 1.3 care stabilește obiectivele naționale de securitate din Strategia de apărare a Țării elaborată de administrația prezidențială...

Actualitate2 zile ago

ANI este cea mai mica problema a primarului oraşului Băicoi- Marius Constantin/ In vizorul altor institutii ale statului

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce-l priveşte pe Constantin Marius Ioan, primar al oraşului...

Actualitate2 zile ago

Primul caz de cornavirus confirmat în România/Arafat e singurul care stie ce vorbeste/ Costache e depasit din punct de vedere al comunicarii

Tot ceea ce au declarat Raed Arafat, Victor Costache si Marcel Vela despre primul caz de coronavirus confirmat in Romania…...

Actualitate2 zile ago

Din ”feisbuceală”, mama Daniela și băiatul Radu au fost băgați direct la guvernare. Și încă pe ce posturi!

(Preluare National – Catalin Tache): Deja Ludovic Orban face adevărate ”demonstrații de forță”, dovedind că este politicianul cel mai bun...

Actualitate2 zile ago

„Evident, o gluma precum Citu nu putea sa se nasca decit pe 1 aprilie!…”

Daca e dezastru, macar sa radem, ca doar rasul ne-a ramas, precizeaza cei de la Lumea Justitiei. Nu ne mai...

Actualitate2 zile ago

BOMBA DE LA BNR: 17 BANCI ANCHETATE PENTRU SPALARE DE BANI

(Preluare Inpolitics): O adevărată nucleară a fost detonată azi de Banca Națională, prin Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din...

Actualitate2 zile ago

Useristul Andrei Caramitru dorește închiderea bisericilor pe fondul apariției noului coronavirus și consideră Taina Sfântului Maslu ca fiind o practică medievală

Useristul Andrei Caramitru dorește închiderea bisericilor pe fondul apariției noului coronavirus și consideră Taina Sfântului Maslu ca fiind o practică...

Actualitate2 zile ago

Christine Lagarde, directoarea FMI de la aceea data: „Batranii traiesc prea mult si este un risc pentru economia globala, trebuie facut ceva”

La fiecare întâlnire semestrială, FMI supune analizei câte un subiect fierbinte. La întâlnirea de acest gen de la inceputul anului...

Actualitate2 zile ago

CUM NE-AM DAT CHILOȚII JOS ÎN FAȚA CRIZEI SCULATE ȘI A ISTERIEI GENERALIZATE

  Cu ocazia isteriei coronavirusului care plutește în aer și a proviziilor de sfârșitul lumii, am avut o revelație. Înainte...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!