Actualitate
Capul lui Ciocănelea, cerut de Trump!

(Preluare National – Catalin Tache):
Incredibil, dar adevărat! Impulsionată de rapoartele alarmante ale agențiilor guvernamentale americane, Casa Albă s-ar fi interesat de un român, fără ca acesta să fie președintele, premierul sau un alt înalt lider politic de la București… Pentru că, ”în spatele ușilor închise” ale Biroului Oval, s-ar fi dat cărțile pe față și s-a exprimat nemulțumirea profundă a partenerilor strategici ai țării noastre privind ”bețele în roate” care ar fi fost puse sistematic gigantului EXXON pentru a forța decizia companiei americane de a se retrage din România!
Radu Florin Ciocănelea, inamicul public numărul unu al parteneriatului româno-american
Mai mult decât atât, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, chiar înainte de vizita lui Klaus Iohannis la Washington, inclusiv premierul Viorica Dăncilă ar fi primit avertizări urgente privind nu doar identificarea ”falangei rusești” puternic susținută de Gazprom și cu puternice interese în sistemul securității energetice, dar și a omului catalogat de către americani drept ”inamicul public numărul unu” al parteneriatului SUA – România la acest moment! Și este vorba despre Florin Radu Ciocănelea! Un nume care, cel mai probabil, nu spune nimic… Poate cel mult unui grup de inițiați ai sistemului… Însă poziționările recente în forță a structurilor contrainformative românești, urmate de cererea fără echivoc a ”capului” lui Ciocănelea de către chiar Casa Albă spune multe despre ceea ce se acunde în spatele acestui ”no name” care din mediul privat a fost ”plantat” direct în coasta premierului Viorica Dăncilă, drept consilier pe probleme de securitate energetică. Iată însă că dezvăluim astăzi o primă parte din trecutul omului pentru care pur și simplu președintele american Donald Trump a ajuns să-l convoace pe șeful statului român la Casa Albă! Iar premierul Viorica Dăncilă, după cum susțin sursele noastre va declanșa în scurt timp o ”tăcută”, dar cu atât mai spectaculoasă operațiune de ”autocurățire” la Palatul Victoria! Pentru că, pur și simplu, în aceste momente de răscruce privind poziționarea geo-politică a autorităților de la București, soarta întregii României a ajuns practic să depindă de ”capul” lui Ciocănelea…! Care este cerut insistent de adepții respectării parteneriatul strategic al României cu Statele Unite ale Americii, fie și pentru simplul fapt că doar astfel visul de a deveni cel mai important hub de gaze naturale din această parte a Europei se poate îndeplini. Dar, în același timp, tot ”anonimul” Ciocănelea este apărat cu o insistență și o ”logistică” uluitoare de către cei care știu că Moscova are nevoie ca de aer de blocarea intenției românești de declarare a hegemoniei energetice totale în fața dependenței de ”capcana rusească”. Iar faptul că la doar câteva ore după ce dezvăluiam poziția fără precedent a autorităților românești, de la servicii secrete până la importanți factori politici de a suține crearea hub-ului de gaze naturale din România, după ce proiectul Turkish Stream 2 s-a blocat în Bulgaria, la Washington președintele Donald Trump i-a cerut public lui Klaus Iohannis boicotarea proiectului… Turkish Stream 2!!!
Donald Trump, mesaj clar pentru Klaus Iohannis
Omul lui Luca…
A fost omul lui Liviu Luca la Petromservice, apoi al lui Gabriel Comănescu la GPS…
Florin Radu Ciocănelea a intrat în ”lumea bună” a afacerilor din postura de director adjunct al Petrom. Postură din care era considerat drept ”calul troian” al sindicalistului Liviu Luca în companie, ”legendarea” acestuia drept omul de casă al lui Luca fiind ulterior întărită de trecerea cu tot ”cu bagaje” în slujba Petromservice. Cel care, să nu uităm, a obținut externalizarea unor servicii ale Petrom prin metode considerate de către procurori și judecători drept ”subversive”, fostul șef care l-a propus pe Ciocănelea fiind și în prezent în pușcărie din cauza neregulilor financiare găsite la Petromservice.
Omul lui Comănescu…
Totuși, Flroin Radu Ciocănelea a fost suit apropae ”cu japca” s epare în barca guvernamentală direct de la compania privată Grupul de Servicii Petroliere deținută de miliardarul Gabriel Comănescu, ceea ce a produs un adevărat șoc în sistemul românesc d esiguranțpă națională. Șoc a cărui aundă a continuat să se întindă odată cu ”strategia” adoptată de Ciocănelea, ajuns direct consilierul premieurlui pe rpoblșeme de securitate energeticăp, față de una dintre celel ami amri invetiții americane din Europa. Este vorba despre o adevărată ”hăituire” resimțită din plin de compania americană EXXON, cea care după ce i s-a dat cu flit și din partea fostului ”el lider maximo” Liviu dargnea a ajuns practic să-și anuleze intenția declarată d eîncepere a exploatării gazelor din marea Neagră. Totuls pre bucuria Gazprom, care astfel și-ar fi văzut încununate eforturile și presiunile consistente privind blocarea ”scăpării” româniei din ”ghearele” energetice ale Moscovei. Iar dina cset moment a fost privită cu alți ochi și promovarea lui Ciconelea dla paltul vcitoria direct d ela Grpul de Servicii petroliere, companie care, printre contarcte cu firme occidentale, are în protofoliu și contracte de sute și sute d emilioane d euro cu companiid e stat din Rusia în domeniul energiei, în special pentru … foraj marin! Iar tocmai Ciconelea a ajuns să fie ”deidentul” privind exploatării gazelor și pterolului offshore din marea Neagră! Acolo unde fostul său patron de până curând este unul dintre cei mai interesați ”jucători”…
Coabioatre d eultimă oră
Viorica Dăncilă trebuie să se descotorosească de Ciocănelea în timp util…
Desigur că după semnalul direct primit de la Casa Albă este de așteptat ca Iohannis să treacă peste tradiționala sa ”aroganță” și să ia mai mult decât în serios avertismentul partenerilor strategici americani. Iar premierul Viorica Dăncilă să se descotorosească în timp util de acestă ”vulnerabilitate” extremă din perspectiva acelorași parteneri. Singurii care de altfel -nu trebuie să uităm!- ne susțin în crearea hub-ului sud-est european în România, ci nu în Bulgaria, așa cum insistă Moscova! Astfel că o ”coabitare” fie și de ultimă oră pe subiectul Ciocănelea este de așteptat în cel mai scurt timp.
Actualitate
Australia achiziționează torpile MK-48 pentru modernizarea flotei sale submarine
Actualitate
Forțele Spațiale ale SUA: Priorități aliniate cu administrația Trump în fața unor reduceri bugetare
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor