Connect with us

Actualitate

Penali, penali…Cine-i ține în brațe?

Publicat

pe

Primarul PSD, omul cu care Aladin Georgescu face și desface în Orșova și partenerul de poze al deputatei PSD- Alina Teiș, a fost trimis în judecată pentru faptă penală!

Stoica Marius este cercetat penal pentru: Delapidare, Fals intelectual și uz de fals!!!

Nr. unic (nr. format vechi) : 573/274/2019

Data inregistrarii 14.05.2019

Data ultimei modificari: 14.05.2019

Sectie: JUDECATORIA ORSOVA

Materie: Penal

Obiect: delapidarea (art.295 NCP) -fals intelectual(art.321 alin.1 CP),uz de fals(art.323 CP)

Stadiu procesual: Fond…

Ei bine același Stoica îl bagă la apă și pe șeful lui!

MARIUS STOICA, a făcut un… DENUNȚ PUBLIC LA ADRESA LUI ALADIN GEORGESCU, mai avem instituții?

Primarul municipiului Orșova, Marius Simion Stoica, s-a autodenunțat  într-un interviu acordat ziarului „Cronica de Severin”.

Stoica îl pune într-o situație cu iz penal chiar pe președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, cu care susține că s-a înțeles că dacă PSD va câștiga alegerile parlamentare la Orșova, Stoica va primi în schimb demiterea Doiniței Mariana Chircu de la conducerea Muzeului Regiunii Porților de Fier și înlocuirea ei cu un manager din Orșova. Pentru fapte similare, Sorin Frunzăverde a primit doi ani cu suspendare!

Declarații șocante făcute de primarul Orșovei, Marius Simion Stoica, trebuie să facă  obiectul unui dosar penal.

Declarațiile uluitoare date public de Stoica, în dubla sa calitate de primar al Orșovei și de președinte al PSD Orșova, îl incriminează pe președintele Consiliului Județean Mehedinți – Aladin Georgescu, totodată și președinte al PSD Mehedinți, adică șeful pe linie de partid al domnului Stoica.

Suntem convinși  că,  primarul Stoica, în calitatea sa de primar și de lider politic, a avut tot discernământul când a scos din gură asemenea acuzații și nu luăm în calcul sub nicio formă că ar fi bătut câmpii sau că nu și-ar fi dat seama de consecințele declarațiilor sale, făcute, repetăm, public, într-un ziar.

În aceste condiții, iată ce spune Marius Stoica: „Datorită rezultatului bun pe care l-a avut Partidul Social Democrat la Orșova, 56 la sută, peste scorul electoral la nivel național, evident că mi-am întărit și consolidat poziția ca primar și ca membru al PSD, m-am ținut de cuvânt față de domnul Aladin Georgescu și aștept ca și domnia sa să se țină de cuvânt, cu privire la promisiunea făcută către mine. Ca atare, solicit public, datorită rezultatelor pe care le-am avut, ca postul de manager la Muzeul Regiunii Porților de Fier, care, după părerea mea, este condus de către o persoană incompetentă, să revină unei persoane mult mai competente, de aici din Orșova. Solicit domnului președinte al Consiliului Județean, domnului Aladin Georgescu, public, să facă o analiză pertinentă a doamnei Doinița Mariana Chircu și sunt sigur că va constata în secunda 2 că aceasta a avut un management defectuos, ca atare nu ar mai trebui să stea pe acea poziție. Avem destui oameni competenți la Orșova, care o pot înlocui oricând…”.

Stoica, tu ai vorbit serios, fiindcă avem de a face cu un troc penal?!

 

Ce se înțelege de aici? Se înțelege că, înainte de alegeri, Marius Stoica și Aladin Georgescu ar fi avut o discuție de campanie, în care Aladin Georgescu i-a promis lui Marius Stoica că dacă va scoate un rezultat foarte bun pentru PSD la Orșova, el îl va răsplăti cu demiterea Doiniței Mariana Chircu din postul de manager al Muzeului Regiunii Porților de Fier, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Mehedinți. Mai exact, Stoica pretinde că Aladin Georgescu și-ar fi folosit influența de președinte al CJ Mehedinți și șef al doamnei manager de la Muzeu, pentru a obține un folos pentru partidul politic al cărui președinte județean este. Asta dincolo de gradul de competență de care crede că dispune Marius Stoica atunci când se aventurează în evaluarea unui manager al Muzeului Regiunii Porților de Fier!

În primul rând, funcția cu pricina nu se repartizează politic, ca pe vremea lui Eugen Nicolicea , ci se obține prin concurs și nu poate, legal vorbind, face obiectul unui troc mizerabil de genul „Scoate voturi pentru partid, că îți pun un om la o instituție din subordinea CJ-ului condus de mine!”. Este foarte posibil, totuși, ca președintele CJ Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, care este un om politic serios, avocat de profesie, să nu fi făcut astfel de promisiuni penale, iar toată povestea să fie doar o fabulație a primarului Stoica, dornic să epateze.

Dar, ciudat, domnul președintele al CJ Mehedinți, a luat poziția struțului și nu a făcut o conferință de presă să dezmintă denunțul!

 

Declarația devenită publică, după apariția ei în „Cronica de Severin”, este un bun motiv pentru organele abilitate ale statului, în speță DNA, să se autosesizeze și să facă o cercetare mai amănunțită. Totodată, președintele Consiliului Județean Mehedinți și al PSD Mehedinți, avocatul Aladin Georgescu, trebuie urgent să facă o conferință de presă în care să dezmintă afirmațiile primarului Marius Stoica, pentru că altfel devine parte a unor grave lucrări cu caracter penal. Pentru fapte similare, dovedite desigur, fostul președinte al CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde (PNL), a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru folosire a influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, în dosarul vizând alegerile prezidențiale din 2014.

Cazul Sorin Frunzăverde, relatat de HotNews

In iulie 2015, procurorii anticorupție au decis trimiterea în judecată, sub control judiciar, a fostului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, acuzat de „săvârșirea infracțiunii de folosire, de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influentei ori a autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

În același dosar a fost trimis în judecată, în stare de libertate, și fostul vicepreședinte al CJ Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni, acuzat de „folosire, de către o persoana care deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influentei ori a autorității in scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, influențarea declarațiilor (trei infracțiuni), fals intelectual si uz de fals”.

Potrivit procurorilor, in perioada cuprinsa intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2014, „Sorin Frunzăverde si-a folosit influenta pe care o avea in calitatea sa de președinte al CJ Caras-Severin si de vicepreședinte al unui partid politic (PNL – n.r.), asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreședinte al CJ si membru in același partid politic, pentru obținerea unor foloase necuvenite, respectiv sa obțină, in al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formațiunii din care făceau parte si, implicit, sa-si consolideze poziția in cadrul acestei formațiuni politice, dar si in plan administrativ, prin condiționarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului”.

„Ulterior, în zilele de 12 si 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legătura cu noua primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea si influenta sa de vicepreședinte al CJ Caras-Severin, sa facă demersuri favorabile in direcția respectiva. De asemenea, pentru a-i determina sa procedeze in acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora ca, de rezultatul votului, vor depinde alocările bugetare efectuate de Consiliul Județean către primarii in anii 2015 si 2016, respectiv pana la terminarea mandatului conducerii CJ Caras Severin”, arata DNA. ( A. Ghiciulescu).

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv31 de minute ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv19 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv19 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv23 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv23 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv23 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv23 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv23 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!