Connect with us

Actualitate

Deficitul bugetar se îndreaptă spre 5% în PIB.

Incisiv

Publicat

pe

Evoluțiile de ieri în ceea ce privește inflația și dobânzile din piața monetară demonstrează că, și în situația în care S&P a menținut perspectiva stabilă a economiei României (și nu a retrogradat-o la negativ), piața financiară se comportă ca și când retrogradarea s-ar fi produs deja: dobânzile se majorează în piața monetară, leul are din nou presiuni de depreciere, iar inflația beneficiază de nepăsarea BNR față de obiectivul ei fundamental. Am detaliat pentru PSnews.ro, precizeaza cunoscutul jurnalist  si analist economic, Radu Soviani, pe pagina sa de socializare.

Inflația, în continuă creștere. Analistul Radu Soviani, puternic semnal de alarmă: Deficitul bugetar se îndreaptă spre 5% în PIB.

Datele comunicate miercuri de Institutul Național de Statistică confirmă că inflația este departe de fi ținută sub control în România. Pentru a afla mai multe despre ce ne transmit cifrele de inflație, ce semnale emit ele despre dobânzile la credite si care sunt perspectivele, PSnews.ro a legătura cu analistul economic Radu Soviani.

,,Vorbim despre o nefericită menținere pe prima poziția din Uniunea Europeană a ratei de inflație din România. Cifra de 4% (inflație anuală) și o inflație de peste 2% în numai primele 3 luni din acest an în condițiile în care ținta de inflație a BNR este de 2,5% pentru tot anul arată că BNR a scăpat inflația de sub control. Din păcate, pot afirma că această scăpare este voită și confirmă că cine aleargă după trei iepuri, nu prinde niciunul”, a atras atenția Radu Soviani.

Mai mult, analistul economic a vorbit, pe larg, și despre ”cei trei iepuri după care aleargă BNR”, pe care îi puteți citi mai jos:

Primul iepure după care aleargă BNR este ținta de inflație: 2,5%. În acest moment nimeni nu mai are vreun dubiu că la finalul anului ținta va fi ratată major, în condițiile în care avem deja o majorare de 2,13% până la finalul anului. Deci este primul iepure pierdut.

Al doilea iepure după care a alergat BNR a fost stabilitatea dobânzilor. Manevrând politic rata de dobândă de politică monetară (pe care a majorat-o prea târziu și prea puțin), BNR a transmis un mesaj ferm pieței că este ezitantă. Piața a luat-o înaintea BNR și vedem că dobânzile din piață (dobânda ROBOR), care, la toate scadențele sunt peste 3,3%, anticipează mult mai profesionist ceea ce BNR ezită: prețurile s-au majorat dincolo de prognozele BNR și dobânzile în piață se duc, în consecință. Vorbim în esență despre o confiscare a puterii de cumpărare a populației (fie ea deponentă, depozitele fiind în continuare remunerat mizerabil, mult sub inflație, fie ea creditoare – dobânzile în creștere scad din veniturile disponibile). Deci pierderi pe toată linia. Singurul beneficiar real al ezitării ticăloase a decidenților monetari de a folosi rata de dobândă pentru a tempera așteptările inflaționiste este statul: populația plătește mai mult, companiile la fel, prețurile se majorează iar taxele incluse în preț (spre exemplu TVA), sunt mai mari în lei. Așa că, nominal, bugetul încasează mai mulți lei, în timp ce venitul disponibil scade raportat la o situație în care inflația ar fi fost în țintă și nu triplă față de media Uniunii Europene.

Al treilea iepure după care a alergat BNR este cursul. Este evident că a ratat și acest iepure, EURO ducându-se acolo unde îl vede piața – respectiv mai apropiat de 4,8 lei decât de 4,6 lei (nivel pe care BNR ,,l-a apărat’’ cu prețul irosirii a peste 1,5 miliarde de Euro din rezerva valutară). Cu sau fără intervențiile BNR, cursul s-ar fi așezat tot la buza lui 4,8 lei pentru un Euro (chiar dacă l-ar fi depășit temporar)”, a susținut acesta.

Nu în ultimul rând, Soviani a ținut să sublinieze că evoluțiile de astăzi în ceea ce privește inflația și dobânzile din piața monetară demonstrează că, și în situația în care S&P a menținut perspectiva stabilă a economiei României (și nu a retrogradat-o la negativ), piața financiară se comportă ca și când retrogradarea s-ar fi produs deja.

”Concluziv, evoluțiile de astăzi în ceea ce privește inflația și dobânzile din piața monetară demonstrează că, și în situația în care S&P a menținut perspectiva stabilă a economiei României (și nu a retrogradat-o la negativ), piața financiară se comportă ca și când retrogradarea s-ar fi produs deja: dobânzile se majorează în piața monetară, leul are din nou presiuni de depreciere, iar inflația beneficiază de nepăsarea BNR față de obiectivul ei fundamnetal – stabilitatea prețurilor și contribuie la sporirea presiunilor pentru o răbufnire destul de dură. Deocamdată bat tobele pe piața monetară, însă economia trebuie să se teamă de momentul în care ,,va cânta doamna cea grasă’’. Iar doamna cea grasă va cânta atunci când va fi evident după primele 6 luni ale anului că deficitul bugetar se îndreaptă mai degrabă spre 5% in PIB, decât spre 2,78%”, a conchis acesta.(Paul D.).

 

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate21 de ore ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate21 de ore ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate21 de ore ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate21 de ore ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate21 de ore ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate2 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate2 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate2 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate2 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate2 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate4 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate4 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate4 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv