Connect with us

Actualitate

„It’s easy for friends to be with you in the good times, but it’s the friends who are with you during the challenging times that will never be forgotten.”

Publicat

pe

Semnalele date de administratia Trump cu privire la mutarea ambasadei la Ierusalim. Si presedintele Paraguaiului a anuntat ca vrea sa mute ambasada la Ierusalim!

„Este usor pentru prieteni sa fie cu tine in vremurile bune, dar sunt prietenii ce sunt cu tine in vremurile dificile ce nu vor fi niciodata uitati.” (fraza in engleza la sfarsit)

Afirmatia a fost facuta pe data de 3 ian. 2018 si apartine lui Nikki Haley, ambasadorul american la ONU, dupa ce 64 de tari nu au fost de acord (fie votand impotriva, abtinandu-se sau neprezentandu-se la vot), pe data de 21 dec. 2017, ca SUA sa fie sanctionata pentru ca Trump a anuntat ca recunoaste Ierusalimul ca si capitala a Israelului si muta ambasada americana de la Tel Aviv la Ierusalim. Si Romania a fost printre aceste tari, abtinandu-se la votul respectiv.

E important de vazut contextul acestor afirmatii, puterea acestor cuvinte si implicatiile pentru decidentii din Romania.

Pe 6 decembrie 2017 Trump a anuntat ca recunoaste Ierusalimul ca si capitala a Israelului si ca va muta ambasada americana de la Tel Aviv la Ierusalim. Declaratia integrala o gasiti aici:
https://www.whitehouse.gov/…/statement-president-trump-jer…/

Declaria video pe scurt aici:
https://www.youtube.com/watch?v=AQj1CaK32DI

Diferit de Obama, care folosea cuvinte bombastice si adjective in comunicare care sa gadale ego-ul unora sau altora, Trump e foarte precis in comunicare si foloseste cuvinte simple, dar puternice cand exprima ce vrea sa faca.

Daca cititi anuntul lui Trump de la link-ul de mai sus veti vedea ca in chiar deschiderea „statement”-ului foloseste de doua ori expresia „new approach” (noua abordare). Pe asta si-a construit intregul mesaj.

Ba inca din primul paragraf scoate in evidenta ca „vechile provocari cer noi abordari” (old challenges demand new approaches).

In anuntul pe care l-a facut atunci, Trump a spus ce va face, dar a si lasat mult spatiu de miscare, printre care si sprijinul pentru „doua state”, daca partile sunt de acord cu asta.

Pe data de 21 dec. 2017 a fost o dezbatere apriga in cadrul ONU cu privire la decizia lui Trump de a muta ambasada, dezbatere – mai degraba monolog – unde SUA a fost facuta in fel si chip.

Nikki Haley a luat atunci cuvantul in plenul ONU si, printre altele, a spus:

„Ne vom aminti aceasta zi in care am fost atacati in cadrul Adunarii Generale [a ONU] pentru simplul fapt de exercitare a dreptului nostru ca natiune suverana… Ne vom aminti [de aceasta zi] cand atat de multe tari vin si fac apel la noi, asa cum deseori o fac, sa platim chiar mai mult [pentru contributia la ONU] si sa ne folosim influenta pentru beneficiul lor. […] Acest vot va fi tinut minte!”

Extrase din discursul lui Haley aici:
https://www.redstate.com/…/nikki-haley-just-reminded-un-ge…/

Mai important decat cuvintele citite, va invit sa-i ascultati discursul si pe ce cuvinte a pus accent:
https://www.youtube.com/watch?v=KVTQefA77Ys

Remarcati cum Nikki Haley a pus accent pe „natiune suverana” (sovereign nation), la fel cum si Trump a facut referire la asta in anuntul sau.

Nikki Haley a mai spus atunci, pe 21 dec., ca administratia Trump va lua in considerare reducerea contributiei financiare pentru ONU.

Pe 21 dec. 2017, cu 128 la 9, s-a votat o rezolutie ca SUA sa fie condamnate pentru recunoasterea Ierusalimului ca si capitala a Israeului si mutarea ambasadei.

Alaturi de SUA si Israel, celelalte 7 tari care au votat impotriva rezolutiei au fost: Guatemala, Honduras, Marshall Islands, Micronesia, Nauru, Palau si Togo.

35 de state, printre care si Romania, s-au abtinut. Altele au absentat de la vot.

Unele state aliate de-ale SUA, inclusiv UK, Franta, Germania si Japonia, au votat in favoarea rezolutiei de condamnare a recunoasterii Ierusalimului ca si capitala a Israelului.

https://www.rferl.org/a/un-votes-reject-us-je…/28931789.html

Reiterez sintagma cu care Nikki Haley si-a incheiat discursul: „Acest vot va fi tinut minte!” Si a fost.

Pe data de 26 decembrie 2017 Nikki Haley a anuntat ca Trump a redus bugetul SUA pentru ONU cu $285 milioane.
https://www.youtube.com/watch?v=3PkP5U6giiE

Pe data de 3 ian. 2018 Haley a scris pe Twitter fraza cu care am inceput: „It’s easy for friends to be with you in the good times, but it’s the friends who are with you during the challenging times that will never be forgotten.”

https://twitter.com/nikkihaley/status/948723016166531072…

Din ianuarie pana in prezent s-au intamplat foarte multe privind acest subiect, incat nu e locul aici sa fac un rezumat.

Inchei numai cu ceea ce Trump si-a inceput anuntul: „vechile provocari/probleme cer noi abordari”.

Clar, Trump are noi abordari la multe probleme vechi (vedeti si situatia din peninsula coreana) iar pentru a le anticipa trebuie sa se iasa din paradigma de pana acum.

P.S. Ca veni vorba, si presedintele Paraguaiului a anuntat ca vrea sa-si mute ambasada la Ierusalim pana in luna august. (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

https://www.jpost.com/…/Paraguayan-president-pledges-to-mov

 

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Actualitate

Caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel

Publicat

pe

În era turismului modern, confortul oferit de camerele de hotel este esențial. Unul dintre elementele care contribuie la această experiență este frigiderul. În mobilarea camerei de hotel, valoarea minibarului este inestimabilă. Clienții apreciază atât faptul că au băuturi răcoritoare la rece, cât și funcționalitatea unui astfel de produs pentru depozitarea corectă a medicamentelor sau cosmeticelor. Experiența generală este îmbunătățită pentru fiecare client în parte de existența unui frigider destinat camerelor de hotel, cu un nivel de zgomot redus.

Explicăm în continuare care sunt caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel, aspecte necesare pentru ca afacerea ta să fie prosperă.

Tipuri de frigidere perfecte pentru o cameră de hotel

Frigiderele pentru camera de hotel mini pot fi ideale, au suficient spațiu pentru depozitarea alimentelor necesare pentru o scurtă ședere. Pe de altă parte, camerele mai mari pot beneficia de frigidere pe măsură, care pot oferi mai mult spațiu de stocare și opțiuni suplimentare, precum compartimente separate pentru băuturi sau congelator. Dimensiunea frigiderului poate influența confortul și satisfacția oaspeților, oferindu-le posibilitatea de a-și păstra alimentele și băuturile preferate în mod convenabil în cameră.

Un alt aspect important de luat în considerare este tipul de frigidere în funcție de design și caracteristici. Pentru camerele de hotel frigiderele cu uși de sticlă pot fi o opțiune atractivă. Acestea pot crea o atmosferă plăcută și pot permite oaspeților să vadă ce conțin înainte de a deschide ușa. Pe de altă parte, pentru camerele de hotel standard frigiderele cu ușă clasică pot fi mai potrivite, oferind funcționalitatea necesară la un cost redus. Caracteristici suplimentare, cum ar fi dispozitivul de gheață sau opțiunile de răcire rapidă, pot adăuga un plus de confort și rafinament pentru oaspeți.

Frigiderul ales pentru o cameră de hotel trebuie să se integreze armonios cu restul mobilierului și decorului. Aspectul trebuie să fie luat în considerare în funcție de dimensiune, formă, culoare și stil, pentru a se potrivi esteticii camerei. În special în camerele de hotel mai mici, un design compact și modern este un plus, creând o atmosferă plăcută și spațioasă. Există un astfel de produs care întrunește toate aceste calități, un minibar frigider hotel de 40 litri, alb, cu raft de sticlă și ușă reversibilă.

Eficiență energetică

Eficiența energetică este un aspect crucial la achiziția frigiderelor pentru camerele de hotel. Un aparat eficient din punct de vedere energetic nu doar că reduce costurile de operare, ci contribuie și la protejarea mediului. Este recomandată alegerea unui model cu o clasificare energetică bună, pentru a minimiza consumul de energie și a reduce impactul asupra mediului.

Mentenanță și durabilitate

Frigiderele destinate camerelor de hotel sunt produse care au o durată de viață mare, mai ales dacă sunt întreținute corespunzător și funcționează corect. Este important ca aparatul să fie durabil și să necesite o întreținere minimă. Materialele rezistente la uzură și coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil, pot crește durabilitatea frigiderului. De asemenea, este recomandat ca acesta să aibă o funcție de auto-dezghețare, pentru a reduce necesitatea întreținerii frecvente.

Caracteristici suplimentare

Funcționalitatea și caracteristicile suplimentare pot fi luate în considerare în funcție de nevoile hotelului și ale oaspeților săi. De exemplu, pot fi avute în vedere beneficii suplimentare la achiziție, prezența unor compartimente speciale pentru băuturi sau alimente, reglarea temperaturii, sistemul de răcire sau nivelul de zgomot produs. Unele frigidere vin chiar și cu funcții precum afișajul digital sau controlul temperaturii, care pot fi utile pentru oaspeți, în special pentru cei care au nevoie să păstreze la anumite temperaturi unele medicamente sau produse cosmetice.

Când discutăm despre nivelul de zgomot produs de un frigider, trebuie să ținem cont de confortul oaspeților, în special în timpul nopții. Este important să alegem un tip de frigider care să asigure liniștea și confortul în camera de hotel. Există diferite niveluri de zgomot, iar un frigider cu nivel redus de zgomot precum un minibar hotel absorbție 40 Eco, de 38 de litri, cu nivel de zgomot 0 db, poate fi preferat pentru a nu deranja somnul oaspeților.

În concluzie, alegerea unui frigider destinat unei camere de hotel trebuie să fie un proces bine gândit și informat. Factorii-cheie precum tipul de frigider, designul, eficiența energetică, întreținerea și durabilitatea sunt esențiali pentru a asigura confortul și satisfacția oaspeților. Nu uitați, alegerea corectă a frigiderului poate face diferența în experiența oaspeților!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv14 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv14 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv