Connect with us

Administratie

Raspunsul hilar dat de Comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI unui cetatean abuzat de aceasta institutie

Incisiv

Publicat

pe

 

In data de 26.02.2017, Nicolae Moldoveanu se adreseaza cu o petitie (nr 775/06.02.2017) la Comisia de control parlamentar asupra activitatii SRI, prin care reclama mai multe abuzuri savarsite de angajatii SRI.

Prin adresa nr 4c-20/21/20.03.2017, Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii- emite petentului un raspuns cel putin “halucinant”. Ii precizeaza petentului faptul ca, cele sesizate nu se confirma deoarece Brigada Antiterorista a SRI nu are atributii pe cele semnalate.

Frumos coane’ Fanica, alias Tutuianu Adrian. Pai, tocmai de aceea, cetateanul prejudiciat a semnalat  Comisiei pe care o conduceti excederea cadrului legal al celor de la Brigada Antiterorista a SRI.

Astfel, cetateanul preujudiciat de cei de la SRI revine cu un MEMORIU la comisia parlamentara care   s-a facut ca cerceteaza cele sesizate initial, memoriu inregistrat sub nr 1788/27.03.2017, cu probele aferente. Va redam mai jos…

 

Domnului Presedinte Tutuianu Adrian

Subsemnatul Nicolae Moldoveanu, cetatean roman, CNP ____, cu domiciliul in Israel si resedinta in Bucuresti str. …… sector 1, ap. 2, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania din anul 1994, membru al comunitatii evreilor din Romania, de profesie designer,

si

Iancu Jeny cetatean roman, CNP _____, pensionara, membra a comunitatii evreilor din Romania si membra a A.E.R.V.H. , Asociatia Evreilor din Romania Victime ale Holocaustului,

 

prin prezenta va comunicam si va solicitam urmatoarele:

 

In conformitate cu legislatia in vigoare va supunem atentiei mai multe situatii cu care familia noastra s-a confruntat incepand cu anul 2011, situatii din care rezulta implicarea in mod nelegal si abuziv a SRI, prin angajati ai SRI din cadrul brigazii antitero, fosti angajati ai SRI, subcontractori ai SRI (reprezentanti ai unor societati comerciale)

Aceste persoane si entitati m-au contactat pe mine, fratele meu, mama mea si in mod direct si indirect ne-au amenintat, intimidat, s-au implicat in activitati nelegale abuzive intervenind in actul de justitie impiedicand accesul nostru la justitie ca ulterior sa intre in posesia proprietatilor familiei noastre si ca si efect ulterior sa ma condamne intr-un proces in care nu am fost niciodata citat.

Formulam aceasta solicitare si dupa ce am aflat din mass media ca acestei comisii nu i-au fost aduse niciodata la cunostinta niciodata fapte neconforme cu legea comise de angajati in functie ai SRI.

Solicitam de asemenea Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii S.R.I. sa ne audieze in conditile legi pentru a putea oferii mai multe detalii si informatii necesare.

 

1In perioada 2012 cautam pe internet pe portalul instantelor termenul de judecata pentru procesul cu ce avea ca obiect incredintarea fetitei mele si am aflat ca am fost condamnat intr-un dosar penal in care la o solicitare a BNR, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti s-a sesizat din oficiu si a deschis dosarul penal nr 44485/299/2012 dosar care s-a judecat cu lipsa de procedura , si am fost condamnat penal pentru o fapta inexistenta, practic cele mai mari abuzuri au fost comise aici si aici se poate vedea amploarea pe care acest grup de crima organizata o are! (atasat aveti investigatia facuta de ziaristul Mihai Pilsu in doua articole consecutive la ziarul ziarul Puterea.ro) ulterior ca urmare a demersurilor mele pe cai extraordinare de atac am castigat a doua oara acest proces dupa 18 ani.

Practic dupa ce in urma cu 18 am castigat un proces prin care s a dispus restituirea sumei de 90.000 s.u.a. prin anularea unui proces verbal de confiscare, dupa 18 ani statul roman m-a condamnat si a solicitat confiscarea din nou a acestor sume.

Urmare a dosarului BNR prin care am fost condamnat penal si s-a dispus “confiscarea sumelor dobandite prin savarsirea faptei” am inceput pe calea instantei  , parchetului si politiei  mai multe demersuri legale si in paralel am contactat prin intermediul fratelui meu care lucreaza la postul tv PROTV, un reporter.

Dupa ce am contactat postul de televiziune  ProTV , reporterul Mihai Peticila care l-a inceput a fost foarte interesat de acest dosar mi-a comunicat ulterior ca nu se mai poate ocupa de caz deoarece s-au facut si se fac in continuare presiuni de catre persoane din justitie ( practic reporterul mi-a spus ca s-a sunat la biroul juridic al Protv ) si s-a comunicat ca acest demers jurnalistic trebuie oprit deoarece sunt interese ale statului in acest dosar.

La fel in aceeasi perioada fratele meu, care la fel lucreaza la acelasi post TV ca editor, a fost abordat cu scopul de a fi intimidat de catre o masina a S.R.I. ( o duba inscriptionata  ANTI TERO a S.R.I. ). in timp ce se afla pe strada Dionisie Lupu insotit de sotia lui. Urmare a demersurilor mele ulterioare am aflat ca este vorba de doi frati cu numele de Cornel Gresoi si Stefan Gresoi ambii din cate am cunostinta fiind angajati ai SRI, nu pot preciza care din ei la abordat pe fratele meu deoarece sunt frati gemeni.

In acest moment prin sentinta penala nr. 898/R din 28.06.2013 a Tribunalului Bucuresti Sectia I a penala in dosarul nr 18274/299/2013 am castigat pentru a doua oara dupa 18 ani acest proces si am infirmat sentinta prin care am fost condamnat nelegal in anul 2012.

 

2 – Ca urmare a acestor actiuni coordonate si in urma condamnarii ce a avut loc ca urmare a actiunii nelegale a BNR , unul din apartamentele familiel mele a fost castigat in urma unei licitatii trucate de un domn pe nume Niculescu Malin care detine intamplator sau nu o societate comerciala MAR ACTIV INTERNATIONAL subcontractoare a S.R.I.. Aceasta societate comerciala intamplator sau nu face broderiile pentru uniformele brigazii antitero a S.R.I.

Aceasta licitatie nu a fost facuta public nicaieri singura persoana care a avut acces la dosarul de licitatie fiind fosta mea sotie care cu putin timp ca licitatia sa aiba loc a facut o cerere de copiere a dosarului de executare.

– Astfel in anul 2012 mama mea Iancu Jeny a fost evacuata din ap proprietate personala de numitul Niculescu Malin Niculescu Malin

Numitul Niculescu Malin Niculescu Malin a comunicat de mai multe ori ca el lucreaza pentru S.R.I. si ca daca nu vom parasi casa de buna voie in doar 3 zile , fara ca acesta sa fi facut in prealabil o notificare asa cum prevede legea va face uz de relatile sale in cadrul S.R.I.

Ca urmare a acestor abuzuri mama mea a fost nevoita sa se mute in str Grigore Cobalcescu nr 13 ap 2 intr-un ap detinut in proprietate de subsemnatul , unde mama mea locuieste in baza unei clauze de usufruct viager.

 

3 – Dupa ce mama mea s-a mutat in in str Grigore Cobalcescu nr 13 ap 2 la scurt timp ap in cauza a fost incendiat  brigada I.S.U. sosita la fata locului constatand ca si cauza focul pus cu intentie.(am atasat anterior poces verbal)

In mod coordonat si cu intentie ca urmare a refuzului meu si al mamei mele de a vinde acest ap. numitului Tomescu Alexandru si avocatului acestuia Rosca Radu, cei doi au intentat numai putin de 15 actiuni in instanta pe care le-au pierdut, precizez ca acestia sunt reprezentati in instanta de fostul ministru de justitie Valeriu Stoica.

Prin manopere dolozive si declaratii false acestia au reusit sa obtina executarea silita a ap. nostru pentru o suma modica de 7500 euro dupa ce au cumparat fara respectarea prevederilor legale o creanta a susbsemnatului de la Banca Transilvania pentru suma de 7500 euro. Precizez ca aceasta datorie catre BTR a fost acumulata in urma condamnarii nelegale in dosarul BNR la care am facut referire mai sus.

 

4 – Pentru a inlatura aceste actiuni am contactat in luna ianuarie 2016 pe prietena mea A.B. –si pe sotul acesteia cetatean francez pentru a obtine de la aceastia cu titlu de imprumut suma de 15.000 euro suma ce urma sa o achit acestei grupari infractionale pentru a pune capat executarii silite si a nu pierde  si acest ap  (evaluat de un expert autorizat ANEVAR chiar la cererea Bancii Transilvania la suma de 178.000 de euro)  ce se afla vizavi de parcul Cismigiu.

5 – In data de 14 ianuarie a vorbit la telefon cu prietena mea Alexandra Busuioc-Andra si urma sa ma intalnesc cu aceasta pe 15 ianuarie.

Preciez ca in momentul in care am vorbit la telefon cu Alexandra Busuioc-Andra impreuna cu mine se afla si mama mea Iancu Jeny care a auzit aceasta discutie.

Intalnirea din 15 ianuarie 2016 nu a mai avut loc deoarece in data de 15 ianuarie Alexandra Busuioc in timp ce conducea ziua, masina personala in zona Obor a fost oprita in trafic de o masina a brigazii Antitero S.R.I.

Aceasta conform celor spuse de ea la telefon, a fost data jos din masina, pusa la pamant, perchezitionata si ea si masina. Angajatii SRI au spus ca ei cauta sume nedeclarate de bani ce s-ar fi aflat ascunse in masina acesteia, mai precis in una din rotile masinii sau in interior asa cum mi-a spus aceasta.

Precizez ca S.R.I. nu are astfel de atribuitii si ca astfel de activitatii intra in atribuitile organelor de cercetare penala respectiv ministerul public si politie si se pot face numai in baza unui mandat.

Ca urmare a acestei actiuni nu am mai putut beneficia de acest imprumut.

 

6 – In data de 22.04.2014 in jurul orelor 12:00 m-am deplasat impreuna cu mama mea Iancu Jeny la sinagoga din Bucuresti cu ocazia sarbatorilor de paste.

Eu am ajuns mai devreme la sinagoga si in intentia mea de a intra in acest lacas am trecut pe langa masina de la S.R.I. cu nr inmatruculare B-74- XKM care era la poarta fara a avea nici un fel de problema, la scurt timp a ajuns si mama mea.

La scurt timp a venit un domn de la S.R.I. care nu s-a recomandat cu toate ca era in uniforma si mi-a spus ca trebuie sa parasesc zona. Am ramas absolut surprins de cele intamplate , am incercat sa explic ca nu e prima oara cand vin la sinagoga si ca niciodata nu ne-a fost oprit accesul. In acest moment domnul de la SRI ne-a cerut sa facem dovada achitarii cotizatiei sau daca avem legitimatie, i-am spus ca nu purtam cu noi aceste chitante, si ca niciodata nu ni s-a interzis accesul. Domnul de la SRI ne-a spus pe un ton jignitor ca nu il intereseaza si ca in lipsa unei legitimatii, chitante de plata cotizatie, s-au orice alt act care sa justifice prezenta noastra acolo nu ne poate lasa sa intram.

Arat faptul ca de la varsta de 11 ani merg de 2-3 ori pe an la sinagoga de paste de iom kipur si de anul nou si niciodatra nu mi a fost interzis accesul. Dealtfel in nici un lacas de cult din Romania si din lume indiferent de religie accesul nu se face in baza unei legitimatii, cotizatii, astfel incat consider actiunea celor de la SRI ca una nelegala  si abuziva care nu le intra in atributii. Practic eu si mama mea Iancu Jeny supravietuitoare a Holocaustului am fost evacauati cu forta din sinagoga.

 

7 – Vazand ca toate demersurile mele legitime si legale catre autoritatile din Romania nu au nici un success si sunt tergiversate fara motiv si ca in urma demersurilor mele ca si o consecinta ap ce il detin in proprietate a fost obiectul a doua incendii consecutive intr-o perioada de numai 1 an de zile , I.S.U. constatand de fiecare data ca si cauza foc pus cu intentie, am incercat sa ne adresem ambasadei statului Israel al carei cetateni suntem.

Astfel in 27.05.2013 m-am deplasat impreuna cu mama mea Iancu Jeny la sediul ambasadei. Aici in mod surprizantor nu am fost supus controului anti tero care trebuia facut de cei de la SRI ci doar mi s-au luat documentele  care le aveam asupra mea si care erau destinate exclusive uzului ambasadei (nu documentele de identitate ci adrese si probe ce doream sa le predau ambasadei) si nu mi s-a dat voie sa ma adresez personalului ambasadei prin interfonul aflat la parterul imobilului. Personalul SRI avand un limbaj neadecvat si lipsit de politete. Mai mult documetele destinate uzului ambasadei au fost citite , rasfoite si comentate in mod suburban de catre personalul SRI.

In final ne-a fost interzis accesul cu toate ca intrune-am conditile legale (detine-am un pasaport israelian valabil si unul emis de autoriatile romane) si nu aveam asupra mea nimic care sa puna in pericol ambasada sau personalul acesteia. Dupa ce am iesit din ambasada eu si mama mea , personalul SRI a mers dupa noi pana in statia de autobuz cu scopul vadit de a ne intimida.

 

8 – In luna martie 2016 persoane care si-au declinat calitatea de angajati ai RDS RCS si care s-au deplasat la adresa str Grigore Cobalcescu 23 sector 1 Bucuresti cu o masina inscriptionata RDS RCS, au solicitat sa intre in imobilul din str Grigore Cobalcescu 23 sector 1 Bucuresti invocand un presupus upgrade la  modemul RDS care se afla instalat la acea adresa. Precizez ca acest contract este incheiat pe numele mamei mele Iancu Jeny.

Am solicitat acestora sa se legitimeze fapt refuzat de acestia, moment in care au inceput sa invoce lucruri care nu aveau nici o legatura cu prezenta lor la imobil.

In momentul in care am inceput sa apelez serviciul RDS pentru a verifica care este motivul prezentei lor acestia au plecat in graba cu masina inscriptionata RDS.

 

Ulterior angajatii RDS RCS, telefonic cat si la sediul acestora mi-au comunicat ca nu a fost nici o echipa RDS RCS la adresa  adresa str Grigore Cobalcescu 23 sector 1 Bucuresti in luna martie nimeni de la RDS nu a fost la noi pentru a face un upgrade la modemul de la aceasta adresa.

In  urma unei adrese catre RDS (atasata) acestia  au refuzat timp de 2 luni sa raspunsa in scris, dar telefonic mi-au confirmat inca odata ca in luna martie nimeni de la RDS nu a fost la aceasta adresa si nu este necesar nici un upgrade la modemul nostru.

In urma acestei situatii am facut o verificare a modemului instalat de cei care s-au recomandat ca angajati RDS si am constatat ca acest modem are sigiliul rupt si in interior pe placa de baza are lipite piese in mod artizanal si pe piesele lipite exista si o amprenta a celui care a adaugat aceste piese.

Urmare a acestor adrese catre RDS si a insistentelor mele de a afla ce se intampla cu acest modem in data de 19.09.2016 alti angajati RDS RCS s-au prezentat pentru a lua acest modem, fapt care l-am refuzat, acestia au insistat sa le dau voie sa intre in locatie si sa ia modemul fara a avea un motiv anume, dupa in prealabil reprezentanti RDS au negat instalarea si existenta aestui modem, ca urmare a refuzului meu dupa ce acestia au plecat am avut in permanenta serviciul de internet sistat, motiv pentru care am fost nevoit sa fac alt contract la alt furnizor de internet.

Atasez pe dvd in atentia dvs fotografii cu acest modem si partile componente modificate.

 

9 – In urma cu 10 ani am cunoscut cu totul intamplator pe numitul Petre Gainescu care reprezenta o societate de paza din bucuresti cu care am avut un contract pe o perioada foarte scurta de cateva luni, contractul fiind inchis deoarece nu am fost multumit de servicile prestate.

In mod surprinzator perioada 2013-2014 am fost contactat de numitul Petre Gainescu, despre care ulterior am aflat ca este fost angajat al USLA in cadrul unei divizii ANTI GRU.( atasez articol in dovedire) Acesta m-a vizitat la biroul meu si dupa aceea m-a invitat la el acasa unde mi-a spus printre altele citez: …”vezi ca fosta ta sotie e foarte cunoscuta in domeniu si totul vine foarte de sus” in acelasi timp acesta facand un gest amplu cu mana aratand spre tavanul camerei, in continuare tot acesta mi a spus: …” vezi ca astia te considera agent israelian reactivat, ar fi bine sa numai faci atatea plangerii, ar fi pacat sa ai de suferit si nu esti numai tu mai ai aici si mama si frate.”…. tot acesta mi a spus: …”numai face recurs la procesul cu fetita lasa lucrurile asa si se vor rezolva de la sine”… nu am dat curs acestor incercari de intimidare si am continuat demersurile legale. Mai arat faptul ca acesta mi-a spus ca este cumnat cu unul dintre fosti consilierii pe probleme NATO ai fostului presedinte Traian Basescu, ca este fin cu fostul ministru al dezvoltarii Liviu Dragnea si ca este in foarte bune relatii cu fostul sef al DGIPI Virgil Ardelean, cu acesta din urma oferindu se sa imi face si cunostinta, dar nu m-a interest acest lucru. Aceasta discutie poate fi probata.

 

10 –  In urma cu 9 ani am cunoscut prin intermediul unei retele de socializare pe numita Maria Chiru despre care ulterior am aflat ca este angajata a S.R.I. Precizez ca am facut cunostinta deoacere aceasta era interesata de lucrarile de grafica pe care le faceam.

Nu am mai tinut legatura cu aceasta deoarece aceasta avea o problema reala cu alcoolul.

In mod cu totul surprinzator in urma cu aproximativ 1 si jumatate aceasta m-a cautat si mi-a spus ca este interesata sa cumpere de la mine un numar de 6 fotolii , fotolii la care numai materialele costau 3000 lei. Precizez ca este vorba de un proiect de design care a fost patentat in SUA in anul 2000 si care a fost prezentat si la televiziune in anul 2012. Am fost surprins sa primesc o astfel de solicitare de la aceasta, deoarece niciodata nu am avut niciodata cu aceasta o relatie comerciala si nicidoata nu am discutat pe astfel de teme, in final nu am dat curs acestei solicitari.

 

11 – Tot in aceeasi perioada am fost parte a unui contract cu firma Alpha Rocas din aeroport, reprezentantii acestei firme ma refer al doamna Casandra Ionita au ajuns la mine la sugestia numitului Cornel Bortan de la firma Bacos print. In urma semnarii acestui contract (singurul in ultimii 3 ani! de cand am fost condamnat in urma actiuni nelegale a BNR)  , toate cunostintele mele m-au intrebat cum ajuns sa lucrez cu cei din Aeroport deoarece este de notorietate ca toate firmele din aeroport sunt apropiate sau subcontractoare ale SRI.

Acestia m-au cautat in conditile in care pe aceasta piata foarte restransa a publicitatii bugetele in ultimii ani au scazut cu 80% si de regula noi prestatorii de astfel de servicii facem demersurile catre client si nu invers, in cei 20 de ani de actvitate nu am fost contactat niciodata de catre un client ci contactul l-am facut numai eu. Firma Alpha Rocas si Baby spa  a fostului director ANAF Dan Stroe, fiind singurele care m-au contactat, ambele facand acest lucru la initiativa dl Cornel Bortan, care am cunostinta ca are legatura cu SRI.

La scurt timp dupa ce am incheiat cele 2 proiecte am trimis contractele la semnat si colaboratorilor, pentru a platii sumele de bani aferente.

Tot in momentul in care am finalizat acest contract am fost contactat prin email si telefon de reprezentanta Alpha Rochas Casandra Ionita care mi-a spus ca a primit un email foarte lung de la firma lor de consultanta Soter s.a. care ii anunta ca practic eu fac evaziune fiscala. Am luat legatura cu departementul nostru juridic care a pus la dispozitie toate actele necesare astfel incat si aceasta tentativa de a mi se inscena un dosar de evaziune fiscala a ramas fara obiect, deocare contractele s-au dovedit a fi legal incheiate si platite

 

12 – Tot dl Cornel Bortan m-a “recomandat” doamnei Anca Grecu de la Baby spa srl (firma ce apartine dl Dan Stroe fost director de achizitii al ANAF) doamna Anca Grecu in aceeasi maniera ca cei de la clubul Sevlar si Alpha Rocas , accepta din prima oferta mea in valoare de 3750 de euro, eu pentru a testa am trimis o oferta dubla fata de orice exista pe piata in momentul respectiv. Insasi faptul ca doamna Anca Grecu a acceptat oferta fara a face nici un fel de verificare si negociere mi-a dat de gandit si mi-a confirmat ceea ce stiam deja si anume ca este inca o incercare a celor de la S.R.I. de a inscena dosar de evaziune fiscala. Astfel in ziua cand trebuia semnat contractul la biroul Baby spa era si dl Cornel Bortan care nu il chemase nimeni si in mod surprinzator doamna Anca Grecu imi propune sa las oferta asa si sa imi plateasa toti bani la negru, citez: …” nu este pacat de TVA ul ala” i am spus ca nu lucrez decat pe baza de contract. Evident la cateva zile mi-a comunicat ca proiectul nu se mai poate face deoarece in mod inexplicabil numai au bani.  Aceasta discutie poate fi probata.

 

13 –  Dupa acest eveniment dl Cornel Bortan nu m-a mai cautat 2 luni dupa care in mod inexplicabil m-a sunat pe numarul 0730 344 794 in data de 20.01.2014  la ora  11.04 si m-a intrebat daca sunt la birou, i-am spus ca da si dupa aceea a inchis. La doar cateva minute acesta sunat la usa biroului meu din str Grigore Cobalcescu nr 23 sector 1 Bucuresti, i-am deschis l-am invitat inauntru dar acesta nu a dorit sa intre. Am lasat usa deschisa si am vorbit cu acesta in curte. Acesta fara nici o legatura cu tentativele de contracte m-a intrebat daca il pot ajuta, l-am intrebat cu ce? Acesta mi-a spus ca are un fin care doreste sa isi inscrie fata la liceul Cervantes care este la cateva strazi de mine , si ca nu poate inscrie fata pentru ca nu are domiciliu in zona. L-am intrebat cu ce il pot ajuta? Acesta mi-a spus ca vrea sa ii fac un contract fictiv de inchirieie la apartamentul meu din str Grigore Cobalcescu nr 13 sector 1 (imobilul meu care a fost incendiat de ori cu intentie in acelasi an). Am ramas surprins sa aud acest lucru deoacere nu i-am spus niciodata acestua ca locuiesc pe aceeas strada, la nr 13. L-am intrebat : “ dar de unde sti acest lucru?” Acesta a raspuns : Mi-ai spus tu. In momentul acela am realizat ca este inca o incercare jalnica a SRI de a intra in posesia ap in care locuia mama mea Iancu Jeny. Astfel i-am spus dl Cornel Bortan ca stiu ca SRI e cu ochii pe mine moment in care acesta si-a schimbat brusc expresia fetei, m-a salutat si a plecat grabit. De atunci nici el , nici cei de la Alpha Rocas, Soter s.a si Baby Spa nu m-au mai cautat.

 

14 –  Arat faptul ca am luat legatura cu prietenul meu Radu Fatulescu despre care stiam ca este membru PNL si journalist-blogger.

I-am relatat pe scurt situatia in care ma aflu si acesta a inceput o ancheta jurnalistica care privea atat demersulu legal facut in a obtine custodia fetitei mele cat si actiunea prin care am fost condamnat nelegal de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in urma unui process sumar la care nu am fost citat.

In urma acestor 2 anchete jurnalistice dl Radu Fatulescu a fost amenintat de sefa OFL PNL Sector 2 Alexandra Fontoura si de baiatul Acesteia Alexander Radulescu , in sensul ca i-a fost adus la cunostinta ca numita Catalina Vasilica Moldoveanu este sub protectia generalului SIE Dan Chiriac si ca ar fi bine sa renunte la orice demers pe aceste subiecte s-au va avea de suferit.

La putin timp dupa ce am formulat aceste plangeri, amicul meu Radu Fatulescu a fost chemat la o intalnire pe str. General Cristescu nr 12 ( vizavi de DNA ) de catre dl Florin Ghiumbelghian cu care a avut 2 intalniri sub pretextul unor discutii pe tema PNL si la finalul celor 2 discutii dl Ghiumbelghian i-a spus de fiecare data printre altele fara nici o legatura cu cele discutate “ ca daca eu Nicolae Moldoveanu doresc sa imi rezolv problemele din justitie sa vin acolo si sa ma intalnesc cu procurorul Miclescu” (fostul sef PNA) desigur ca amicul meu mi-a relatat imediat acest lucru si nu am dat curs in nici un fel acestei solicitari. Codul penal pedepseste aceste activitati prin art 291 si art 292.

 

pe aceasta cale va solicitam:

 

1 –  Sa fim audiati de catre Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii S.R.I.

2 – Sa afectuati verificari conform competentelor dvs fata de cele sesizate punctual mai sus si sa ne comunicati rezultatul acestor verificari.

3 – Va solicitam sa ne comunicati daca subsemnatul , fetita mea Maya Moldoveanu , mama mea Iancu Jeny , fratele meu Vlad Moldoveanu fac obiectul activitatii legale sau nelegale a SRI incepand cu anul 2011 si pana in prezent.

 

In dovedirea prezentei solicitari atasez:

– Copie legitimatie AERVH Iancu Jeny

1 – Copie act proprietate ap din str Grigore Cobalcescu nr 13 fila 1-3

2 – Rezolutia din 07.12.1994 emisa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in dosarul 1634/P/1994 prin care s a dispus anularea procesului verbal de confiscare a banilor fila 4-6

3 – Sentinta civila nr 4095 din 20.04.1995 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in dosarul 1708/1995 prin care s a dispus restituirea banilor. Fila 7-8

4 – Sentinta penala nr 878/2012 din 03.10.2012 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in dosarul 44485/299/2012 prin care dupa 18 ani s a dispus confiscare din nou a acestor sume si condamnarea mea. Fila 9-12

5 – Adrese emise de Biroul Executari Penala catre  BNR si Directia Finantelor Publice Bucuresti  prin care a dispus executarea dispozitivului sentintei penale mai sus mentionate cu privire la confiscarea sumei de bani. Fila 13-14

6 – Decizia Penala nr 898R pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul 18274/299/2013, prin care am dovedit a doua oara dupa 18 ca sunt nevinovat fila 15-19

7 – Procese verbale ISU din care rezulta ca ap din str Grigore Cobalcescu nr 13 a fost incendiata de 2 ori in acelasi an de fiecare data cu intentie.fila 20-21

8 – Articol nr 1 in ziarul Puterea format online si tiparit fila 22-32

9 – Articol nr 2 in ziarul Puterea format online si tiparit fila 33-40

10 – Articol blog despre mama mea Iancu Jeny care a fost scris initial de dl Radu Fatulescu fila 41-48

 

11 – DVD (fila 49)

ce contine:

– articolele publicate in presa online  despre fetita mea Maya Moldoveanu si mama mea Iancu Jeny si probele ce au stat la baza articolelor de presa.

– emisiunile de stiri de la Antena 3, Antena 1, PROTV, ACASA TV si RTV.

– Fotografiile cu modemul RDS modificat artizanal.

– Interviu luat de doamna Bianca Nae de la Antena 3, dl. Radu Fatulescu dupa ce a fost amenintat de adjunctul SIE generalul Dan Chiriac.

 

Cu stima

Nicolae Moldoveanu                                               Iancu Jeny

 

Citeste in continuare
Publicitate
1 Comentariu

1 Comment

  1. Nicolae Moldoveanu

    aprilie 6, 2017 at 4:37 pm

    Interviu la INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND : Cu „protectie” de la SRI si a finului dl Liviu Dragnea o banca din Romania executa silit in lipsa oricarui titlu pentru a se obtine o casa in care locuieste o victima a Holocaustului din Romania: https://www.youtube.com/watch?v=cCsi1ddASJA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

EXCLUSIV/M.Ap.N., COMPONENT DE NADEJDE AL SISTEMULUI, SAU CUM SA PARADESTI PATRU PROCURORI MILITARI DINTR-O LOVITURA

Incisiv

Publicat

pe

De

Chiar daca s-a clintit, pe alocuri serios, dupa ultimele recente lovituri incasate in rafala in ultima perioada, continua sa-si faca in subteran mendrele pentru care s-a coagulat in ultimul deceniu, obsedant am zice noi!

Pentru cei care nu au facut parte din Sistem, ba, mai mult, au avut si curajul si demnitatea profesionala sa-i puna la punct pe unii din exponentii de baza ai acestuia, la iesirea la pensie prin trecere in rezerva, Sistemul – cu o ultima zvacnire de marsavie si improscare cu venin, incearca sa le dea o palma perversa de adio.

Sa fie clar: Sistemul nu uita si nu iarta! Te va urmari, n-avem nici-o indoiala, chiar si pana la buza mormantului ca ordone sa ti-l faca mai ingust sai mai putin adanc, sa-ti mai faca o alta sicana din variata lui panoplie otravita ori sa-ti fure respeta din cosciug.

Recent, Sistemul s-a mobilizat pentru a-i „rasplati” cum se cuvine pe patru procurori militari: DOANA VASILE, RUSU GHEORGHE, NAE NICOLAE si OPRIS OCTAVIAN.

       Sa ne oprim, astazi, la primul, de departe cel mai mediatizat caz din procuratura militara si cosmarul generalilor si coloneilor din structurile de forta ale Sistemului, pilonii de baza din umbra: SRI, M. Ap. N. si MAI.

In perioada consistenta cand procurorul VASILE DOANA, colonel magistrat, lucra la DNA – Structura centrala Bucuresti in cadrul Sectiei pentru combaterea infractiunilor de coruptie savarsite de militari (careia ii ducea in carca aproximativ 90% din volumul de dosare si ca numar de rechizitorii), l-a socat acum un an pe un demnitar care, trimis sol de catre Sistem, venise sa-l „cumpere”, propunandu-i a fi inaintat la gradul de general. „Nu, multumesc, nu am asemenea orgolii!” a replicat Doana. „Pentru mine, daca ma lasati sa-mi lucrez dosarele, fara influente si presiuni, este cea mai mare satisfactie!”.

Sistemul nu l-a iertat pentru un asemenea afront!

Asta dupa ce, nu chiar cu mult timp inainte, in biroul Codrutei Kovesi, colonelul magistrat Doana   i-a tamponat contondent chiar pe Samadaul de Tarnova, (prea)mult instelatul general locotenent FLORIAN MIHAIL COLDEA, proaspat numit atunci prim-adjunct al directorului SRI. Acesta, luat de cap, s-a prezentat val-vartej in cabinetul „duoamnei”, „pretena” sa, pentru a-l reclama pe procurorul DOANA ca-i decimeaza generalii si coloneii din SRI. Magistratul militar i-a replicat: „Domnule general, daca dv. Nu sunteti in stare sa va faceti curatenie in propria ograda, lasati-ma pe mine, pentru ca si stiu, si pot! Convivii colonelului s-au congestionat, au strans din dinti in fata unui asemenea tupeu si si-au promis in barba o crunta razbunare pentru umilinta indurata.

Momentul prielnic de mazilire a colonelului magistrat a fost intr-o noapte din vara anului 2014, atunci când procurorul militar Vasile Doană a fost îndepărtat de Laura Codruța Kovesi de la Secția militara a DNA. Pe “Slujirea” o apucase disperarea văzând că rebelul subaltern din Secţia militară îşi suflecase din nou mânecile şi-şi scuipase gospodăreşte în palme şi se pregătea de un nou asalt asupra a vreo cinci generali, în frunte cu COLDEA, cinci colonei, un maior şi doi căpitani, toţi din SRI, printre care: generalul George Voinescu – adjunct al directorului SRI pe probleme financiar- logistice; generalul Sorin Gabriel Cozma – şeful Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului; generalul Elena Istode (cunoscută sub pseudonimul „Anaconda”), fosta şefă a Departamentului Securităţii Economice, ulterior pe la „acoperiți”; generalul Emilia Cristina Posastiuc – şefa Centrului pentru Surse Deschise (Centrul de Monitorizare Media); colonelul Ştefan Vatră – şeful Diviziunii D Filaj-Investigaţii; colonelul Vasile Cămărăscu – şef al Direcției SRI Bucureşti şi, apoi, director adjunct la OSS; colonelul Eugen Tudor – locţiitor la UM 0982 Bucureşti; generalul Valentin Dan Căpşună – fost șef la Contraspionaj și „acoperiți”, col. Marin Constantin, seful DJI Prahova.

Având în vedere tandreţurile “instituţionale” (a se citi Protocolul secret neconstitutional si contrar Codului de procedura penala) şi interpersonale dintre Steaua Polară şi Ordinul Jartierei, cărora li se încurcau rău de tot socotelile din grupul ocult “Noi suntem Statul”, la ordinul repetentului, plagiatoarea l-a executat. Sa nu va mirati, pentru ca asta-i practica cucuvelei, sens in care va trimitem la cazurile si mai proaspete ale celor trei procurori dati afara din DNA: Doru Ţuluş, Mihaiela Iorga Moraru şi Nicolae Marin.

Inainte de a intra in subiectul propriu-zis al articolului, sa va familiarizam cu atmosfera si sa va reamintim, extrem de succinct, undergroundul anchetatorului penal DOANA VASILE (de altfel, printre foarte putinii adevarati pe care i-a avut Romania in ultimii 20 de ani).

Astfel, el este procurorul care i-a trimis in judecata pe col. SRI PĂLTÂNEA CORNELIU, BUCUR DANIEL si DUMITRACHE GHEORGHE si pe „civilul” director general al Rafinariei „Astra” Ploiesti, NAN OCTAVIAN  pentru multiple fapte de coruptie, condamnaţi la câte 3 (trei) ani închisoare şi 2 (doi) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II a şi b) Cod penal.

La col. SRI PĂLTÂNEA a fost cu repetitie, acesta mai fiind condamnat in 14 iulie 2010 si in ds. nr. 30/753/2009 al Tribunalului Militar Bucureşti, tot pentru infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), art. 257 C. p. rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000 cu aplic. art. 33 lit. a C. p. şi art. 41 alin. 2 C. p.

Atunci, in premiera pe tara, „cea mai nocivă filiala a SRI, cea de la Prahova, a fost decapitata, procurorii militari bucureşteni, în frunte cu magistratul VASILE DOANĂ, reuşind, după ani de muncă, să pună cap la cap un lanţ infracţional demn de filmele cu mafioţi sicilieni.

A urmat imediat rasunatorul caz al generalului maior SRI SOARE OVIDIU, instrumentat tot de DOANA, trimis in judecata pentru fapte de coruptie si condamnat definitiv de către ICCJ la trei ani de închisoare.

Beleaua cea mare abia acum vine!

Fostul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, a fost condamnat definitiv, cum stiti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare si cu un termen de incercare de 3 ani in dosarul „Case pentru generali”, in legatura cu achizitionarea in conditii ilegale a unei locuinte de serviciu la pret subventionat. Completul de cinci judecatori condus atunci de Livia Stanciu a respins apelul declarat de DNA si de inculpatii din acest dosar, fiind mentinuta in mare parte sentinta data de un alt complet de magistrati in martie 2015. Singura modificare a sentintei a fost faptul ca Francisc Radici si Constantin Nastase, condamnati la cate 2 ani, 2 luni si 20 de zilei inchisoare cu suspendare, nu mai trebuia sa presteze 60 de zile in folosul comunitatii. Generalul locotenent in rezerva Gheorghe Rotaru a luat un an si 6 luni cu suspendare

In acelasi dosar, general de brigada in rezerva Traian Pigui, sef al Directiei Domenii si Infrastructuri din MApN la data faptelor si gen. mr. (r) Floarea Serban, sef al Directiei Legislatie si Asistenta Juridica din MApN la data faptelor, au fost achitati.

De asemenea, inculpatii au fost obligati la plata de despagubiri civile catre M. Ap. N.: Corneliu Dobritoiu – 15.846 lei, Floarea Serban – 140.586 lei, Francisc Radici – 239.255 lei, Constantin Nastase – 230.040 lei, Sergiu Medar – 8.286 lei, Gheorghe Rotaru – 175.215 lei, Mihaela Matei – 45.514 lei, Ionel Vizitiu – 12.866 lei (achitati deja), Gheorghe Gonciaruc – 59.124 lei, Corneliu Duta – 280.934 lei.

Dosarul penal a fost lucrat de … colonel magistrat DOANA VASILE!!
Acum incepe spectacolul!

Sistemul kaki nu a rabdat ca un fost ministru al Apărării şi alţi zece generali şi colonei, persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN la data faptelor, sa fie fost trimişi în judecată de DNA, printre acestia „nume grele” din Directia Generala de Informatii a Apararii: Francisc Radici, Sergiu Tudor Medar şi Gheorghe Rotaru, iar Ministerul Apărării Naţionale se fie obligat sa se constituie parte civilă în cauză, revendicând 1.207.670 de lei.

Mai grav, colonelul magistrat DOANA VASILE a decis să continue cercetările, într-un dosar separat, pentru Mircia Chelaru, general corp de armată în rezervă, şi Cornel Julea, colonel în rezervă. Asa ca, generalul in rezerva Mircia Chelaru a fost ulterior condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru participatie improprie la abuz in serviciu, in dosarul disjuns din cel al fostului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu si al celorlalti altor zece generali si colonei, confiscandu-i –se si peste 850.000 de lei – foloase materiale realizate in urma obtinerii locuintei. In plus, Mircia Chelaru a fost obligat sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile lucratoare in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie Sociala a Sectorului 6 sau a Sectorului 5.

Sistemul nu a uitat si nu iarta nici de aceasta data!

Satul de manarii, matrapazlacuri, minciuni si tot felul de tradari, la care se adauga promovarea in functii a unor impostori, procurorul militar colonel magistrat VASILE DOANA – dupa ce fusese exilat pe la Ministerul Afacerilor Interne intr-o functie obscura si, apoi, mutat la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti – a luat decizia sa se pensioneze! Sa treaca in rezerva, ca-i ajung peste 30 de ani de munca!

Acum incepe dansul!

Sistemul s-a mobilizat exemplar pentru a-i aplica dusmanului o ultima lovitura: nu i-au platit pensia incepand cu data legala a Ordinului  M. Ap. N., adica de la 29.12.2017, astfel ca l-au lasat fara bani pe procuror timp de patru luni.

Scenariu, regia si actorii sunt: directoarea Casei Sectoriale de Pensii a M. Ap. N., tovarasa ANDRITOIU C. MIHAELA venita de curand de la Directia Generala de Informatii a Apararii, unde i-a avut mult timp ca sefi pe … cine credeti? Pe inculpatii condamnati anchetati de procurorul militar Doana Vasile, adica: SERGIU MEDAR, RADICI FRANCISC si ROTARU GHEORGHE !!

Revenind la topic, sa spunem ca punerea in executare Deciziei de pensionare nr.154192/1LS din 01.02.2018 prin care i s-a acordat magistratului DOANA dreptul la pensie de serviciu in calitate de magistrat, este nelegala, in sensul că, stabilirea calculului și plata drepturilor bănești ce i se cuvin s-au efectuat de la data decretului prezidențial de eliberare din funcție și nu de la data pensionării sale efective, respectiv data de 29.12.2017 (data de la care PICCJ-SPM a sistat plata salariului).

Noi va semnalam cum s-au mobilizat fostii inculpati si au convins-o pe sefa casei de pensii sa-l „paradeasca” pe DOANA, dar si pe alti trei procurori militari care n-au fost cu Nasu in suflet: Rusu Gheorghe, Nae Nicolae, Opris Octavian prin modul nelegal  de punere in plată a deciziei.

În fapt, prin Ordin al ministrului aparării naționale, la data de 29.12.2017 DOANA fost trecut in rezervă cu drept de pensie de serviciu, drept ce a luat naștere la data ordinului respectiv, motiv pentru care, de la aceeași dată, PICCJ-SPM a sistat plata drepturilor salariale. 

ulterior, prin decizia de pensionare nr. 154192/1LS din 01.02.2018 i s-a consfințit acest drept  în formula: “…si se stabilesc începând cu data de 29.12.2017 următoarele drepturi de pensie de serviciu…”.

            Drepturile respective au fost calculate in decizia de pensionare, conform Legii 303/2004 (actualizata), în raport de veniturile salariale realizate de magistratul militar in luna noiembrie 2017. La  punctul C. din decizia de pensionare s-a menționat că plata pensiei se va face de la data decretului președintelui.

                    – prin Hotărârea din 26.02.2018, plenul CSM (la pct. 7) a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii de eliberare din funcție datorită pensionarii, fără să se stabilească o altă dată a pensionarii magistratului, diferită de cea din ordinul ministrului apărării.

                    – prin decretul din 13.03.2018, președintele a dispus: “eliberarea din funcție” a procurorului militar DOANA VASILE ca urmare a pensionarii; nici decretul respectiv nu conține mențiuni din care să se poată concluziona ca în acest act normativ s-a stabilit o altă data a pensionării decât cea stabilită de ministrul apărării.

           După emiterea decretului prezidențial, colonelul DOANA VASILE a fost anunțat telefonic de subordonații tovarasei directoare au pus in plata efectivă decizia de pensionare de la data decretului de eliberare din funcție și nu de la data pensionării lui efective, adică 29.12.2017; evident ca o astfel de punere in aplicare a deciziei respective este de natură să il priveze (pentru aproape trei – patru luni de zile),în mod nelegal și abuziv, de dreptul sau la pensie, drept integrat în dreptul de proprietate și care este apărat și garantat de Constituție, legile statului român și consfințit ca atare în Protocolul nr. 1 al Convenției pentru Apararea Drepturilor Omului.(ce ati citit aici sa stiti ca nu se aplica in Romania, care nu da doi bani pe CEDO!!

                    În drept, conform prevederilor părții generale din Codul Civil, momentul nașterii unui drept de natură patrimonială, cu executare succesivă, în speță dreptul la pensie de serviciu, trebuie să fie însoțit de nașterea unei obligații corelative, respectiv cea a efectuării plății din chiar momentul nașterii dreptului, obligație care revine in cazul de fată  Casei Sectoriale de Pensii a M. Ap. N. Orice încălcare a acestui principiu este un abuz, fiind sancționată ca atare de legea română. (Sanchi!)

Din succesiunea actelor ce au fost emise cu prilejul pensionării magistratului militar, prezentata mai sus, rezultă cu claritate că unicul act oficial prin care s-a constituit dreptul la pensie de serviciu este actul administrativ prin care ministrul apararii a dispus trecerea colonelului în rezervă cu drept la pensie de serviciu, începând din data de 29.12.1017.

Din acest punct de vedere ordinul ministrului este un act juridic de natură administrativă, constitutiv (născător) de drepturi dar și de obligații corelative, cea mai importantă dintre acestea fiind cea de plată a pensiei de serviciu.

Culmea, această opinie a fost dealtfel îmbrățișată și de Casa de Pensii a M. Ap. N. atunci când a emis decizia de pensionare, deoarece în cuprinsul acesteia se menționează la pct.A , redam textual: “se stabilesc începând cu data de 29.12.2017 următoarele drepturi de pensie de serviciu…”

              Analizând modul de calcul , din decizie, privind cuantumul acestor drepturi, se constată ca acesta s-a efectuat corect, în baza prevederilor art. 82 din Legea nr. 303/2004 (actualizată), stabilindumi-se un procent de 85%”… din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”, aceasta luna fiind luna noiembrie 2017.

               Pe cale de consecintă, în însăși decizia de pensionare s-a statuat că pensionarea a avut loc în luna decembrie 2017, conform ordinului ministrului, iar de la data de 29.12.2017 s-a născut dreptul magistratului militar la pensie de serviciu, pensie care trebuie platită de la aceeași dată.

În loc să procedeze în acest mod, doamna preasupusa inculpatilor, le-a executat ordinul dat pe sest si ii comunică procurorului ca nu vor să-i platească aceste drepturi decât din data de 13.03.2018, dată la care a fost semnat decretul de eliberare din funcție, susținând că, pentru dânșii, aceea ar fi data pensionării (deși in actul normativ nu se menționează acest lucru).

Acest “raționament” este pe cât de nelegal pe atât de ilogic deoarece, dacă ar fi așa cum afirma Casa, este evident că ar fi fost obligata, conform prevederilor art. 82 din Legea 303/2004, să-i aplice procentul de 85% asupra veniturilor sale  din luna anterioară “pensionării”, mai precis asupra veniturilor din luna februarie 2018, venituri care nu există  deoarece Sectia Parchetelor Militare – ordonatorul de credite nu l-a mai salarizat pe procurorul militar Doana incepând cu data de 29.12.2017.

Dacă si-ar păstra acest mod de gândire, Casa de Pensii a M. Ap. N. ar trebui sa realizeze că, în cazul lui Doana, au stabilit cuantumul pensiei de serviciu cu încalcarea art. 82 din lege , deoarece a aplicat procentul de 85% la veniturile acestuia din luna noiembrie2017,  deci cu patru luni înainte de pretinsa pensionare din luna martie 2018.

Pentru intrarea în ”legalitate”, dacă si-ar menține opinia conform căreia  data pensionarii militarului este data decretului presedintelui, n-ar avea decât o singură soluție, aceea de a-i aplica procentul de 85% la 0 lei ( “veniturile” sale din luna februarie 2018) și așa vom vedea o pensie “inedită’ pentru un magistrat militar, adică cu 15% mai mica decât 0.

Dacă am accepta “raționamentul” Casei din acest caz, conform căruia decretul președintelui este actul prin care procurorul a  fost pensionat în sensul legii, atunci ar trebui să observați cu toată stupoarea, ca acesta s-ar afla în situația deasemeni “inedită” de a fi fost pensionat de două ori, la date diferite, prin acte juridice diferite din care unul administrativ și unul normativ, acte emise de entități diferite.

Ca să evităm astfel de situații care, dacă nu ar fi tragice ar putea fi chiar comice, rugam cititorii ca in cazul procurorilors-a facut si se perpetueaza o mare eroare.

            Se confundă, astfel, momentul eliberării din funcție cu momentul pensionării, ca efect al trecerii în rezervă.

Este adevarat că în cazul magistraților civili momentul pensionării efective se suprapune, de regulă, cu data prevăzută în decretul de eliberare din funcție, si aceasta deoarece un magistrat civil, după ce obține decizia de pensionare, are posibilitatea  să activeze în continuare tot ca magistrat, până la eliberarea sa din funcție, dată până la care va fi si salarizat, această funcție a sa nefiind deloc afectată prin emiterea deciziei de pensionare. Într-adevar, în cazul magistratului civil, decretul emis de președinte constituie și singurul act prin care pensionarea acestuia capată caracter efectiv și de la care i se și achită aceste drepturi.

În acest sens, invocăm prevederile art 65*,alin.2 din Legea 303/2004, pe care le redăm textual :”Eliberarea din funcție se dispune prin decret al Președintelui României, la propunerea C.S.M.” Se poate constata că in cazul magistratilor civili încetarea efectivă a activității are loc numai din momentul semnarii decretului prezidențial, data până la care aceștia primesc drepturi salariale.

În același articol, la alin.3, teza 2-a, aceeași lege instituie altă regulă aplicabilă magistraților militari, citez: ”În caz de pensionare sau transfer, eliberarea din funcție se face dupa trecerea în rezervă, sau, dupa caz, în retragere”.

Este evident că un magistrat militar, odată trecut în rezervă, nu-și mai poate exercita funcția de procuror sau judecator militar si nu va mai fi  salarizat, astfel că , daca i se va achita efectiv pensia numai dupa data decretului președintelui, el va fi in situația de a rămâne o perioadă fără resurse necesare traiului, neavând nici cea mai mică culpă legală în crearea acestei situații.

În sistemul de drept românesc o astfel de privare de drepturi nu poate avea la bază decât o faptă culpabilă a celui în cauză și trebuie să fie fundamentata pe un text legal.

Orice deviere de la aceste reguli va fi de natură să atragă dezdăunarea celui în cauză dar și tragerea la răspundere materială, disciplinară sau penală, dupa caz, a persoanelor ce se fac vinovate de incalcarea legii.

           Aflându-se în aceasta situație, în concret, DOANA VASILE nu a mai putut desfașura, dupa data trecerii in rezervă, niciuna din atribuțiile unui procuror militar  (efectuarea urmăririi penale, participarea în ședințe de judecată la instanțele militare, etc),. Dacă ar fi desfășurat după această dată astfel de activități, ele ar fi fost lovite de nulitate și ar fi avut un caracter abuziv, conform prevederilor Codului de Procedura Penală.

            Acesta este unul din  motivele pentru care, incepând cu data trecerii in rezervă, nu a mai fost salarizat de S.P.M., precizându-i-se insă ca va primi pensie din aceeași dată, dar că aceste drepturi bănesti imi vor fi achitate retroactiv, după ce Președintele va semna decretul de eliberare din funcție.

            Legea 303/2004 nu consacră, ea singura, în mod expres, existența distinctă a instituției pensionării în raport de instituția eliberării din funcție, de așa manieră încât să rezulte clar, doar din textul acesteia, diferențierea dintre cele două noțiuni. O face însă implicit, atunci când reglementează alte drepturi ale magistraților. Astfel,  la art. 81, alin.1, care consacră dreptul magistraților la o anume indemnizație, se prevede textual: “Judecătorii si procurorii cu o vechime în magistratură de…beneficiază , la data pensionării sau a eliberarii din funcție… de o indemnizație…”.

            Aceasta expresie a legii, chiar dacă este utilizată în cadrul reglementării altor drepturi, ne dezvăluie clar ca legiuitorul a înțeles să separe, ca instituții dar și ca momente cronologice diferite, ”pensionarea” de “eliberarea din funcție”, așa că ele nu pot fi confundate.

Această “lipsă a legii” este numai aparentă, deoarece Legea nr. 303/2004 trebuie aplicată împreună cu Normele  Metodologice, aprobate prin H.G. nr. 1275/2005.

Toate lipsurile aparente ale legii dar și toate confuziile inacceptabile în care se află Casa de Pensii s-ar fi clarificat foarte ușor dacă factorii decidenți din structura ar fi citit aceste norme metodologice. Dar cei ocrotiti de fostii DGIA nu au reflexul cititului.

La art. 16 alin. 2 din H.G.1275/2005 se stabilește, clar și fără echivoc, data de la care se acordă și se plătesc pensiile magistraților, redau textual : Drepturile de pensie de serviciu stabilite potrivit art. 82, alin. 2 din lege se acordă și se plătesc dupa cum urmează:

  1. a) de la data intrării in vigoare a Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietații si justiției, precum si unele măsuri adiacente sau de la data solicitării, daca cererea a fost depusă în termen de 90 zile de la această dată;
  2. b) de la data depunerii cererii, dacă cererea a fost depusă cu depășirea termenului prevăzut la lit. a).”(varianta aplicabilă în cazul meu).

Așadar, în cazul DOANA, este clar că pensia de serviciu trebuie să-i fie plătită începând din data de 29.12.2017, când a fost trecut în rezervă și până la care a fost salarizat.

La fel de adevarat este faptul ca legea 303/2004 impune ca plata pensiei să nu se facă mai devreme de apariția decretului prezidențial, însă ea trebuie să fie retroactivă, mai precis de la data când i s-a născut acest drept, data dealtfel menționată în cuprinsul deciziei de pensionare ca fiind cea de 29.12.2017.

Din motivele expuse mai sus , expresia din art 85, alin.3 din Legea nr. 303 /2004, referitoare la momentul plații pensiei, trebuie interpretată în sensul că de la data decretului prezidential devine exigibilă obligația ministerului de a-i vira efectiv drepturile de pensie, incepând cu data nașterii acestora. De dragul teoriei juridice, care ne fundamentează deciziile pe care le luăm, se poate afirma că “natura juridică” a decretului prezidențial, în raport cu drepturile magistratului militar la pensie de serviciu, este aceea de a fi un act constatator de drepturi și nu unul creator de astfel de drepturi.

Caz similar

            La data de 01.12.2014, col. mag. Panzariu Liviu Gabriel Mihai, procuror militar, a fost trecut în rezervă cu drept la pensie de serviciu (conform Legii nr. 303/2004). Ordinul de trecere în rezervă are nr. MP 622/2014. La data de 23.01.2015 a fost eliberat din funcție prin decret prezidențial. Casa Sectorială de Pensii a M. Ap. N. i-a platit pensia din 01.12.2014, plata facându-se numai dupa apariția decretului.

               Daca, stimati cititori, va incearca lehamitea, sunati-ne! Am luat noi un kilogram de lamaie! (Ec Adrian Radu).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/Dupa oua si iepuras, catelus, pisicuta, PRESEDINTE si acoliti lor la UPG (SRI)

Incisiv

Publicat

pe

De

Revenim in prim plan cu remuneratiile nejustificat de mari ce le incaseaza persoanele din posturile de conducere din cadrul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti.

Pe site-ul acestei institutii, la adresa http://www.upg-ploiesti.ro/sites/default/files/informatii_publice/lista_functii/lista_functii_2018.pdf, se regaseste lista cu remuneratiile nesimtite ale conducerii acestei institutii in raport cu ceilalti angajati. La un simplu calcul, studiind grila de salarizare, aceste remuneratii sunt la maximul ce poate fi atins abia in anul 2022. Sunt sume la care foarte multi romani nici nu indraznesc sa viseze si care nu reflecta deloc realitatea activitatilor din aceasta institutie.

Joi, 19 aprilie 2018, Catelusul a prezentat RAPORTUL privind Starea Universitatii Petrol – Gaze din Ploiesti pentru anul 2017, un simulacru. Acest raport este un atentat la inteligenta membrilor comunitatii academice si administrative din aceasta institutie.

In cadrul sedintei de Senat, Catelusul a prezentat situatia roz a universitatii (situatie roz pentru el, Pisicuta, Presedinte si celelalte personaje din marea echipa de „succesuri” – management), situatie ce nu are nimic de-a face cu ceea ce se regaseste in realitate. Majoritatea salilor sufera din cauza deteriorarii (in unele dintre aceste sali nu s-a mai facut o investitie de peste 20 – 30 ani), toalete insalubre ce emana mirosuri pestilentiale (din holul unde au dumnealor birourile si toaleta moderna cu cheie, nu se simte mirosul pestilential), mizerie din cauza lipsei personalului si materialelor pentru curatenie etc. Din bula lor extraterestra nu se vad aceste lucruri sau poate nesimtirea care-i caracterizeaza ii impiedica sa vada aceste neajunsuri.

Toate aceste lucruri se pun in seama lipsei de fonduri. Daca ar fi adevarat acest lucru, atunci ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa umble si la remuneratiile lor ce rasplatesc impotenta manageriala care-i caracterizeaza. Dar nu vor sa le micsoreze pentru ca ei sa aiba pensii, peste un an, doi sau trei cand parasesc sistemul, direct proportionale cu aceste venituri. Cine poate sa-i opreasca din aceasta foame acerba de venituri nemeritate?

In plus fata de situatia prezentata trebuie sa se stie ca se scurg fonduri imense pe actiuni organizate de Pisicuta descurcareata (simpozioane, cazari gratuite in caminele studentesti, mese platite din bugetul UPG). Pentru aceasta, prin concursul/sprijinul Consiliului de Administratie ce aproba actiunile ei, sacul nu are fund. Toate acestea se pot face pentru ca exista aceasta umbrela a SRI care a acoperit si acopera actiunile ilegale ale personajelor mai sus amintite (isi sustine sursele – turnatorii).

Asa cum s-a mai prezentat anterior majoritatea acestor personaje din echipa manageriala ar fi trebuit sa iasa la pensie dar nu au avut taria sa faca acest lucru. Nu i-a lasat foamea de putere si de venituri nesimtite, nicidecum grija pentru viitorul universitatii si a comunitatii academice. Se sprijina intre ei pentru obtinerea de foloase materiale ce nu justifica cu nimic volumul de munca pe care-l presteaza. Isi acopera ilegalitatile si se sustin reciproc pentru obtinerea de contracte pentru firmele „de casa” ce le aduc venituri suplimentare din comisioane.

Tot din bugetul UPG s-au acoperit cheltuielile neeligibile ale unor contracte paguboase si ale numeroaselor procese fara spor de izbanda. Aceste sume trebuie sa se impute ordonatorului de credite si membrilor din echipa manageriala, in consecinta ar trebui sa fie platite din salariile dumnealor!

Va readucem in prim plan desfasurarea fara niciun fel de resentiment a amenintarilor, presiunilor si traficului de influenta practicate de Catelus, Pisicuta si conducerea UPG in diferite situatii (am prezentat aceste aspecte in articolele anterioare) cu sprijinul unor personaje ce au facut parte din conducerea SRI.

Si domnul PRESEDINTE AL SENATULUI trebuie verificat de ANI si DNA pentru legaturile cu societatea comerciala ASESOFT, unde sotia dumnealui a fost director. Aceasta societate a gestionat si gestioneaza, prin firme interpuse carora le-a vandut dreptul de utilizare, cu sprijinul acestuia, bazele de date cu datele personale (studenti, cadre didactice etc.) prin utilizarea unui software perimat, inchiriat,  de gestionare a activitatilor din UPG pentru care s-au platit costuri nejustificat de mari pentru mentenata.

Din anchetele noastre am identificat cateva spete intrate in vizorul organelor abilitate ce nu au inca „unda verde” din partea DNA si a Parchetelor. Am vrea sa vedem declansarea actiunilor judiciare macar pentru una dintre aceste spete, care sa-i sperie pe toti cei implicati, Sa vedeti apoi ce o sa iasa la iveala! (Cerasela N.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/ Protectia informativa a sefului statului, asigurata din salile de pacanele/ Seful luptatorilor antitero, lasat descult!

Incisiv

Publicat

pe

De

Desi temutul stat paralel parea la un moment dat atat de inspaimantator tocmai pentru ca poza intr-o masinarie informativa pe cat de complexa, pe atat de bine pusa la punct, care functiona  brici si „o lua la cheie ca Rollse Royce- ul”, vorba lui Basescu, imperiul construit in peste un deceniu de cativa sefi de servicii secrete sau alte structuri se dovedeste acum nu doar doar unul de carton, dar si cat se poate de gaunos pe dinauntru. Si aproape ca nu exista exemplu mai bun pentru a intelege penibilitatea acestor structuri informative decat a privi din nou „in ograda” pastorita inca din 2005 de generalul Lucian Pahontu.

Si unde comandatul sectiunii de protectie interna SSI, , adica ceea ce ar trebui sa fie unitatea de elita contrainformativa din cadrul Serviciului de Protectie si Paza este, dupa cum l-am „marcat” intr-o dezvaluire anterioara, Voroneanu Dumitru, ofiter provenind din controversata pepinera de cadre a Directiei Generale de Informatii a Armatei. Numai ca pe langa pasiunea sa cea mare care sunt ciobanestii germani, comandantul U.M. 0163 H a fost documentat ca mai avand o alta pasiune, de se mira si „colegii” de la alte structuri contrainformative cum de a luat testul PIC, pentru a putea avea acces la SSID – informatii de tip Strict Secret de Importanta Deosebita!

Protectia informativa a sefului statului, asigurata din salile de pacanele

Mai ales ca in testul PIC, obligatoriu la un asemenea nivel, Voroneanu fiind comandantul unitatii care supervizeaza inclusiv protectia informativa a Presedintelui Romaniei sunt intrebari foarte clare la care ofiterul SPP chestionat trebuie sa rapunda pe propria raspundere, cum ar fi daca are probleme financiare, cu alcoolul sau cu jocurile de noroc ! Si daca prima intrebare nu este dificila, atata timp cat de pe apartamentul si garsoniera din zona 13 Septembrie – Monitorul Oficial inchiriate – se stie foaret bine cui ! – tot mai pica un ban in plus, comandantul ultra-secretei U.M. 0163 H ar figura in rapoartele contrainformative ale altor structuri, la capitolul „pacatele tineretii”, ca fiind, nici mai mult nici mai putin, decat consumator de „pacanele”, adica practicant al unor jocuri de noroc !

Si cum inainte de a fi avansat la comanda U.M. 0163 H in locul lui Stefan Ganea, retras la o frumusica pensie de aproximativ 18.000 lei, Voroneanu a fost „seseistul” Sectiunii 1, raspunzand direct de protectia informativa a sefului statului, iata ca baietii de la alte structuri abia asteapta sa-i intrebe pe colegii sepepisti cum de-a ajuns Iohannis sa fie pazit de la sala de pacanele… Dar si cum de unui alt ofiter cheie de o importanta majora in protectia presedintelui Romaniei, insusi comandantul unitatii de Interventie Antitero, deja celebrul „Coldica” nu doar ca i-ar fi fost dezumflate cauciucurile in parcarea de langa Regimentul de Garda, dar i s-au mai furat si adidasii cu tot cu sosete din vestiarul salii de sport !? Asta ca sa se vada cine conduce  „unitatea de elita” a generalului Pahontu, cel mai longeviv sef de serviciu secret din Romania…

Penetrati in zona !

Parca pentrui a intari „legenda” ca oamenii pusi pe functii de generalul Pahontu au fost documentati temeinic, cu multa vreme in urma rabufneste si informatia privind inadvertentele dintre raspunsurile actualul sef al SSI-ului si raportele de contra-filaj care arata ca „pacanelele” nu sunt totusi un subiect chiar strain pentru Voroneanu Dumitru. Oricum, si daca ar fi adevarata „legendarea” ca sefii protectiei interne si acoperitilor sunt „penetrati” de „agenturili straine”, cum se tot vaita acestia, aproape ca nici n-ar fi greui de tras in poze cei doi atata timp cat coloneii Paunica Ioan si Voroneanu Dumitru isi omoara timpul in aceleasi zone, in ciuda celor mai elementare notiuni de munca informativa. Paunica, comandantul U.M. 0163 L pe langa sediul conspirativ de la Cosbuc iar Voroneanu in zona 13 Septembrie – Monitorul Oficial, unde ar exista si apartamentul si garsoniera date in chirie, insistam, se stie cui !

Lasat fara adidasi si cauciucuri !

Ce-i drept, nu este mai breaza in cadrul serviciului nici pozitia comandantului altei unitati de elita, U.M. 0373, colonelul Darius Strete Ascariu, ca sa nu fie vreo confuzie dupa schimnbarea numelui, dar devenit deja „viral” dupa dezvaluirile din „National” sub apelativul de „Coldica”, datorita „cumetriei” care il leaga de fostul director general adjunct al SRI, generalul Florian Coldea.

Seful luptatorilor antitero, lasat descult!

Mai ales ca, din nou, luptatorii de la alte structuri abia asteapta urmatorul concurs inter-arme pentru a rade cu lacrimi cand vor intreba cum de a fost posibil ca sefului Directiei Antiteroriste sa-i fie dezumflate cauciucurile, chiar daca acesta a parcat „ca bizonul”, pe doua locuri ! Ca sa nu mai amintim de urmarea tragi-comica a plecarii fara sa-si dea seama, asa ca si-a taiat cu totul anvelopele ! Iar cu toate ca tine mai mult de „caterinca baieteasca”, faptul ca acelasi „Coldica” ar fi fost lasat descult la propriu dupa ce i-au disparut adidasii de la vestiarul salii de sport a SPP-ului chiar ca arata „prestanta” de care se bucura momentan oamenii adusi din alte structuri si impusi de generalul Pahontu la comanda celor mai importante unitati ale serviciului !

Busuioc ii cauta la continuitate

Insa dincolo de „pacatele tineretii” ale sefului protectiei interne, de spaima sefului acoperitilor ca va fi „taiat imprejur” dupa implicarea excesiva din „Black Cube” si arogantele la care este supus seful interventiei antitero de proprii luptatori, conducerea SPP are, totusi, probleme mult mai grave pe cap. Mai ales ca sursele noastre sustin ca una dintre prioritatile absolute ale inspectorilor Curtii de Conturi, institutie condusa de Mihai Busuioc, cel la care Pahontu a fortat in zadar o audienta este verificarea a ceea ce s-a intamplat anul trecut, in lunile iunie si iulie , SPP-ul aproape ca ramasese fara banii de salarii.

Pahontu, singurul sef de serviciu secret din lume care cara paltoane si genti

Iar informarile ajunse la Curtea de Conturi indica posibila cauza trecerea „la continuitate” a cam tuturor comandantilor si loctiitorilor de unitati, de la Voroneanu Dumitru si  Ganea Stefan, pana la Marius Grecu, Sorin Deaconescu si „tematorul” Usurelu, pentru a putea lua astfel sporul aferent de 40 la suta! Asta ca sa nu mai vorbim ca multi comandanti s-au calicit intr-un asemenea hal ca se treceau si in week-end-uri non stop la comanda, pentru incasarea unui alt spor, de nu mai putin de 75 la suta! Si uite cum, ca sa dam un singur exemplu, Usurelu, inlocuitorul lui Costea va trebui sa explice performanta de a figura  la continuitate la comanda unitatii, pe cand se plimba in „timpul liber”, cu masina de serviciu, pe la vilele de protocol de la mare si munte, dupa cum reiese din informarile transmise deja altor organe competente… Iar tocmai calicia sefilor a facut ca acum „palmasii” sa dea cu cardul special cand intra si ies din sediu in zilelel de wek-end! Si daca generalul Cristi Cioc se lupta si acum pentru sporul cuvenit de 40 la suta, ce sa mai zicem de „nea Fane” Ganea, fostul sef al protectiei interne, care ar fi incasat si spor de continuitate, si de week-end, si de cifru si „Oscar”-ul Ordinului 15 ! Pai si cum sa nu ajungi atunci la o „biata” pensioara de vreo 180 de milioane lei vechi…? (Catalin Tache).

 

 

Citeste in continuare

Știri calde

Actualitate11 ore ago

EXCLUSIV/M.Ap.N., COMPONENT DE NADEJDE AL SISTEMULUI, SAU CUM SA PARADESTI PATRU PROCURORI MILITARI DINTR-O LOVITURA

Chiar daca s-a clintit, pe alocuri serios, dupa ultimele recente lovituri incasate in rafala in ultima perioada, continua sa-si faca...

Actualitate11 ore ago

EXCLUSIV/Dupa oua si iepuras, catelus, pisicuta, PRESEDINTE si acoliti lor la UPG (SRI)

Revenim in prim plan cu remuneratiile nejustificat de mari ce le incaseaza persoanele din posturile de conducere din cadrul Universitatii...

Actualitate11 ore ago

EXPLOZIV/ Protectia informativa a sefului statului, asigurata din salile de pacanele/ Seful luptatorilor antitero, lasat descult!

Desi temutul stat paralel parea la un moment dat atat de inspaimantator tocmai pentru ca poza intr-o masinarie informativa pe...

Actualitate11 ore ago

Salvarea presei românești din falimentul aproape total vine de la campionii datoriilor/ Cum salveaza Gusa mass-media mioritica

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS): O, ce veste minunată: salvarea presei românești din falimentul aproape total vine de...

Actualitate11 ore ago

Un individ care n-are niciun Dumnezeu/ CÂTEVA PRECIZĂRI NECESARE PENTRU NAIVII CARE SE POT LĂSA SEDUȘI DE MINCIUNILE LUI BOT

După ce l-am ignorat în privința mizeriilor ventilate despre mine – nu se face să răspunzi alienaților -, Mălin Bot...

Actualitate11 ore ago

Război pe Ierusalim la București

Guvernul României a decis. Ambasada noastră se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim. Suntem prima țară din Europa,...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Intalnirea profesionistilor SPR „Diamantul” de la Predeal

Delegații, profesionistii SPR Diamantul, acționând în echipa pentru soluționarea problemelor membrilor de sindicat.

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/DOCUMENTE/Protocolul dintre M.A.I., Poliție și Parchet privind „dosarele buclucașe” EXISTĂ!

Dintotdeauna am avut convingerea că: nu există imixtiune în activitatea polițistului, procurorului respectiv instanței de judecată, independența actului de Justiție...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Aparatul Central al M.A.I. nu se dezminte de calitatea sa oficială: „HOȚ DE BAN PUBLIC”!

Faptul că Aparatul central al M.A.I. este în declin dat fiind incompetenții și impostorii cu grade care îl populează și...

Actualitate4 zile ago

EXPLOZIV/„Audit” si la Parchetele Militare/ Dosare bomba tinute sub „presul” Serviciilor!

Parchetul Militar a devenit „presul” pe care isi sterg picioarele cand si cum au chef sefii de structuri, in special...

Actualitate4 zile ago

Slujirea Nefertiti si cele 10 calamnitati pentru DNA si justitie

1. A generat 2 conflicte constitutionale, unul chiar pe persoana fizica. Asta e unic pana in prezent. 2. Sub ea...

Actualitate4 zile ago

Kovesi MINTE si amenință procurorii din DNA

Victor Ciutacu a prezentat joi seara, în emisiunea sa, e-mail-ul pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-ar fi trimis...

Actualitate4 zile ago

Pactul Merkel-Putin

Seamănă teribil de mult cu un al pact. Mai vechi. Cu Pactul Ribbentrop-Molotov. Prin care a fost împărțită Europa. Cu...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Consiliul Concurentei nu are protocol incheiat cu SRI dar primeste informari printr-un sistem de comuncatii securizat intre cele doua entitati juridice?

Ce minunatii sunt in spatiul romanesc si cum cetatenii pot fi afectati de DNA, indirect si disimulat de SRI prin...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/BOMBA/Preşedintele Comisiei de Control al SRI MINTE SAU ESTE MINTIT/AVEM DOVADA/ INREGISTRARI AUDIO

Dupa declaratiile lui Manda, Viziteu (USR) urmare a vizitei la sediul SRI, am constatat ca, in fapt, nu ar fi...

Top Articole Incisiv