Connect with us

Featured

CINCI GENERALI DIN SRI, în frunte cu Florian Coldea, vizați de o anchetă a DNA, AU FOST SCĂPAȚI DE KOVESI | „Noi suntem STATUL!” (IX)

Publicat

pe

 

Operațiunea „Noi suntem Statul!” a căpătat noi confirmări. Astăzi publicăm încă o mărturie, a unui fost ofițer SRI care aduce niște acuzații de o gravitate uriașă: generalul Florian Coldea a făcut presiuni asupra DNA pentru mazilirea unui procuror care intrase în măruntaiele SRI. Cum s-a putut întâmpla asta? Scriam la începutul serialului că a existat o axă de forță formată din George Maior – Florian Coldea – Victor Ponta – Liviu Dragnea – Gabriel Oprea, la care s-a adăugat și Laura Codruța Kovesi. Partidele de tenis de la Ștrandul Generalilor și de la vila SRI T14, urmate de șprițurile de rigoare între cei mai sus menționați aveau loc în timp ce se desfășurau alegeri parlamentare, suspendări ale Președintelui sau alegeri prezidențiale. Era o prietenie ce depășea granițele politicului.

Kovesi-Coldea. Binomul instituțional. De-a lungul acestor săptămâni au venit noi elemente care demonstrau că nu era vorba de o alăturare întâmplătoare a unor nume, locuri și întâmplări. Iar zilele trecute s-au adăugat altele.

 

Am scris despre relația ciudată dintre Liviu Dragnea și Florian Coldea, relație care a fost marcată de gesturi de prietenie. Răbufnirea lui Victor Ponta la adresa președintelui PSD are origine faptul că fostul primministru s-a simțit folosit de Dragnea, el fiind cel care l-a introdus în acest cerc, după care a fost trimis pe tușă.

„Mă duc să îmi primesc „plata” de la Băsescu, Soros și SRI. Încep cu SRI că acolo sigur au mai rămas din sticlele de vin One” pe care le ducea «prietenul » Liviu pentru prietenul lui, Florin!”, scria Ponta zilele trecute pe Facebook.

 

Tot aici am relatat și episodul conversației prelungite dintre Laura Codruța Kovesi și Liviu Dragnea, în perioada în care acesta din urmă era trimis în judecată în „Dosarul fraudării referendumului de suspendare”, la una din aniversările capilor SRI.

Avem încă o mărturie a unui martor ocular.

„A doua întâmplare a avut loc de Ziua lui George Maior. Ea, Elena Udrea şi Alina Bica au venit, amândouă, îmbrăcate trăsnet. Atrăgeau toate privirile bărbaţilor. Ea, Elena Udrea, într-o rochie roşie. Alina Bica, cu părul încreţit. Codruța Kovesi ședea pe o canapea și discuta cu Liviu Dragnea. Din când în când le arunca celor două priviri pline de ură turbată. I-am zis Alinei – mărturiseşte Elena Udrea – asta ne arestează pe amândouă când îşi va încheia mandatul Traian Băsescu“, scria Ion Cristoiu.

Poate fi vorba despre același eveniment ca cel invocat de noi, deși prima relatare conținea un amănunt important: Kovesi avea mâna în ghips, sau e un nou episod de „tandrețe” între Dragnea și șefa DNA.

Nu mai devreme de acum două seri, fostul Președinte a confirmat tot ceea ce am scris în episodul dedicat luptei dintre șefii SRI și Daniel Morar, pe vremea când acesta era șeful DNA. O tentativă de aplanare a conflictului a avut loc în biroul lui Traian Băsescu de la Cotroceni, iar Băsescu a recunoscut-o:

„Daniel Morar a fost întrun conflict puternic cu SRI. Ajunsesem să mediez între DNA și SRI, la asemenea conflicte se ajunsese. Daniel Morar le reproșa lui Maior și lui Coldea că trunchiau înregistrările pe care le trimiteau la DNA. Morar le spunea așa: < Dacă ascultați șase luni, nu-mi dați numai câteva convorbiri, dați-mi toate cele șase luni, ca să văd în ce context se purtau acele convorbiri >”.

La toate acestea se adaugă episoadele în care am arătat cum intervenția ofițerilor SRI în dosare penale era recunoscută în documente oficiale ale instituției, cum termenul de Binom Instituțional SRI-Ministerul Public era o expresie consacrată oficial încă din 2013, iar „câmpul tactic” din Justiție beneficia de toată atenția și implicarea SRI.

De fapt, îmi dau seama că suntem de-abia la începutul unui drum lung, pe care avem de gând să-l parcurgem până la capăt, în ciuda presiunilor și amenințărilor. (Dan Andronic)

CUM L-A „MAZILIT” LAURA CODRUȚA KOVESI PE PROCURORUL DNA CARE ÎL ANCHETA PE FLORIAN COLDEA

Fostul ofițer al Serviciului Român de Informații (SRI), Adrian Radu, relatează un episod care confirmă seria de dezvăluiri din Evenimentul zilei, „Noi suntem statul”. Mai exact, din momentul preluării de către Laura Codruța Kovesi a șefiei Direcției Naționale Anticorupție (DNA) nu numai că a crescut colaborarea cu servicul secret, dar anchete care vizau ofițeri din fosta conducere a SRI au încetat.

Momentul de cotitură a fost vara anului 2014, atunci când procurorul militar Vasile Doană, cel care devenise spaima generalilor și coloneilor corupți din sistem, a fost îndepărtat de Laura Codruța Kovesi de la Secția Parchetelor Militare a DNA.

Ce nu se știa până acum, susține Adrian Radu, este faptul că magistratul Vasile Doană (foto) îl avea în vizor pe generalul Florian Coldea, fostul primadjunct al directorului SRI de atunci, George Maior.

Florian Coldea, așa cum a relatat Evenimentul zilei, a fost cel care a avut o contribuție esențială la promovarea Laurei Kovesi la șefia Parchetului General, în anul 2006, și, apoi, la cea a DNA, în anul 2013. Așa cum ne-a relatat Adrian Radu, pe lista lui Vasile Doană se aflau „vreo cinci generali, în frunte cu Coldea, cinci colonei, un maior şi doi căpitani, toţi din SRI”.

Întâlnirea secretă din biroul șefei DNA

Mai mult, Adrian Marius Radu, dat afară, și el, după ce a dezvăluit cazul de corupție în care a fost implicat generalul SRI Ovidiu Soare, dosar anchetat de Vasile Doană, relatează un episod care face lumină în acest caz

Este vorba despre o întâlnire în trei în biroul șefei DNA. În cadrul discuției, gen SRI Florian Coldea l-ar fi întrebat pe procurorul militar Vasile Doană dacă are de gând să aresteze toată conducerea SRI.

„A fost mazilit (Vasile Doană – n.r.) într-o noapte de vară din 2014 de doctoriţa Kovesi, pe care o apucase disperarea văzând că rebelul subaltern din Secţia militară îşi suflecase din nou mânecile şi-şi scuipase gospodăreşte în palme şi se pregătea de un nou asalt asupra a vreo cinci generali, în frunte cu COLDEA, cinci colonei, un maior şi doi căpitani, toţi din SRI. Având în vedere tandreţurile <  instituţionale > şi protocolare dintre Steaua Polară şi Ordinul Jartierei, cărora li se încurcau rău de tot socotelile din grupul ocult <  Noi suntem Statul >, la ordinul repetentului, plagiatoarea l-a executat după ce, cu ceva timp în urmă, în biroul ei, de faţă fiind şi generalul Coldea, l-a întrebat dacă intenţionează să aresteze pe aproape toţi din conducerea SRI centrală şi locală!”, a scris Adrian Radu.

Trafic de influență și presiuni asupra procurorilor

L-am întrebat pe fostul ofițer SRI care sunt ceilalți ofițeri care, alături de Florian Coldea, erau vizați de ancheta procurorului Vasile Doană.

Pe lista neagră a Parchetului Militar s-ar fi aflat:

  • generalul George Voinescu – adjunct al directorului SRI pe probleme de logistică;
  • generalul Sorin Gabriel Cozma – şeful Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului;
  • generalul Elena Istode (cunoscută, mai recent, sub pseudonimul „Anaconda”), fosta şefă a Departamentului Securităţii Economice, acum șefa acoperiților;
  • generalul Emilia Cristina Posastiuc – şefa Centrului pentru Surse Deschise (Centrul de Monitorizare Media);
  • colonelul Ştefan Vatră – şeful Diviziunii Filaj-Investigaţii;
  • colonelul Vasile Cămărăscu- şef al Direcției SRI Bucureşti şi, apoi, director adjunct la ORPISS;
  • colonelul Eugen Tudor – locţiitor la UM 0982 Bucureşti;
  • generalul Valentin Dan Căpşună – fost șef la Contraspionaj și „acoperiți”. „

Este gașca lui Coldea. În 1998, Istode a făcut școala de ofițeri de la Grădiștea cu mine, eu i-am pus porercla de < Anaconda >. A terminat penultima acea promoție. Este revoltător cum o fostă secretară de la o centrală sindicală din Giurgiu a ajuns ditamai șefă a Diviziei C din SRI și a ajuns și șefa acoperiților, datorită relației cu generalul Cosma, protejatul fostului prim adjunct, generalul Florian Coldea”, ne-a declarat Adrian Radu.

Fostul ofițer SRI susține că a făcut, în anul 2015, o plângere penală la Parchetul Militar în care relata despre modul în care echipa Kovesi-Coldea, atunci când Laura Codruța era șefa Parchetului General, a încercat îndepărtarea lui Daniel Morar de la conducerea DNA, dar și a lui Vasile Doană. „Am trimis probe, nume, documente, fapte. Pentru că, în perioada 2004-2008 eu am lucrat cot la cot cu Morar și Doană în cazul de corupție de la SRI Prahova și cel al generalului Soare. Știu cum se comporta Coldea cu ei”, susține fostul ofițer SRI. Acesta a declarat că Parchetul Militar i-a răspuns că nu este „parte interesată” și, drept urmare, nu a dispus vreo cercetare față de probele trimise de fostul ofițer SRI.

Daniel Morar l-a dat afară din birou

În context, Adrian Radu ne-a dezvăluit că Florian Coldea făcea trafic de influență la Daniel Morar pentru a stopa ancheta lui Vasile Doană privitoare la generalul Ovidiu Soare. „Exasperat de tupeul lui, Daniel Morar l-a dat afară din birou pe Coldea, cu vreo două săptămâni înainte de arestarea generalului Soare, în septembrie 2006”, susține Adrian Radu.

Vasile Doană, în prezent locțiitor al șefului Direcției Juridice din MAI, a fost unul dintre procurorii propuși de fostul ministru al justiției, Monica Macovei, la șefia Secției Parchetelor Militare, în aprilie 2006. Candidatura sa a primit aviz negativ de la CSM, aviz care este, însă , consultativ, dar a fost respinsă de fostul președinte Traian Băsescu. Ulterior, s-a aflat și de ce: SRI dăduse aviz negativ.

Traian Băsescu, „păcălit de Coldea”

Despre acest episod, Adrian Radu susține că șeful statului „la fel ca și în cazul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, a fost mințit și înșelat de Coldea” care, în numele SRI, a dat avizul negativ pentru numirea lui Vasile Doană pe acel post.

Interesant este că, în aceeași perioadă de timp, Doană lucra la dosarul de corupție în care era implicat generalul- maior Ovidiu Soare, din conducerea centralei SRI, dar și colonelul Gheorghe Dumitrache, fost șef interimar al SRI Prahova. Cei doi au fost arestați, pe 22 septembrie 2006, printr- o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), dar au fost eliberați, pe 26 septembrie, de completul de nouă judecători.

În fața completului de judecată, colonelul Dumitrache a declarat, citat de „România Liberă”: „Este o răzbunare personală a procurorului Doană care s-a exprimat în mai multe cercuri că o să mă aresteze deoarece SRI-ul și-a exprimat avizul negativ pentru numirea sa în funcția de procuror-șef al parchetelor militare, aviz care a ajuns pe masa președintelui”. Avizul la care făceau referire, atât Dumitrache, cât și Soare, era, de fapt, o notă internă a SRI ajunsă pe masa președintelui în martie 2006. Întrebat, imediat, dacă SRI-ul a facut un asemenea raport care-l privea pe procurorul Doană, colonelul a negat.

Cazul generalului Soare

Cazuri răsunătoare de corupție din sânul SRI au fost instrumentate de procurorii DNA în perioada în care instituția era condusă de Daniel Morar. Unul dintre acestea a fost cel al generalului-maior Ovidiu Soare, condamnat, definitiv, în aprile 2013, la trei ani de închisoare, cu suspendare, de judecătorii de la ÎCCJ, împreună cu fostul său subaltern, colonelul Gheorghe Dumitrache, pentru fapte de corupție. Dosarul a fost disjuns din alt caz celebru, instrumentat tot de Vasile Doană. Este vorba despre traficul ilegal de combustibil de la rafinăria Astra Ploiești, în care fostul șef al SRI Prahova, colonelul Corneliu Păltânea și adjunctul său, colonelul Daniel Bucur, au fost condamnați, în decembrie 2012, la câte trei ani și jumătate de închisoare, cu executare, pentru luare de mită, instigare la delapidare şși asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, alături de fostul director general al rafinăriei, Octavian Nan.

DNA arată că, între anii 1996 și 2002, Dumitrache a lucrat la SRI Prahova, fiind subordonat generalului Ovidiu Soare, care a condus Diviziunea „A” şi, ulterior, Inspectoratul pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din SRI. Apoi, Dumitrache a fost avansat la unitatea condusă de Soare, din Bucureşti, până în 2005. Datorită susţinerii lui Soare, Dumitrache „dicta” legea în județul Prahova, în sensul că proteja interesele unor oameni de afaceri, intervenind la factori de decizie din SNP Petrom, Lukoil SA, dar şi la ofiţeri de poliţie şi magistraţi pentru obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele penale în care erau judecați. Procurorii DNA au calculat că „taxa de protecție” a celor doi ofițeri SRI, primită, în timp, de la doi oameni de afaceri însumează 1.496.675.579 de lei vechi şi 102.600 de dolari.

Legături la vârful Justiției

Probele depuse la dosarul generalului Soare de procurorul Vasile Doană arată faptul că subordonatul său, Gheorghe Dumitrache, s-a lăudat în faţa mai multor persoane că finul său, fostul şef al DIICOT Gheorghe Muscalu şi fostul procuror general adjunct Marcel Sîmpetru, fost consilier în CSM, care a demisionat în urma unui scandal de corupţie, i-au promis că dosarul său va fi repartizat unui procuror care să dea o soluţie favorabilă lui. În rechizitoriu este redată și o convorbire telefonică din 14 martie 2006, în care Dumitrache îi relata finului său, procurorul Gheorghe Muscalu, că a discutat despre dosarul lui penal cu primul adjunct al procurorului general al Românei de atunci, Marcel Sîmpetru. În cadrul unei întâlniri speciale cu Muscalu, Dumitrache i-a relatat că procurorul Marcel Sîmpetru i-a spus să stea liniştit în legătură cu dosarul penal de la DNA, deoarece procurorul anchetator care îl instrumentează va fi mutat în altă unitate, după care dosarul va fi dat unui alt procuror (evz.ro)

 

Exclusiv

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Publicat

pe

De

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.
Sau cum s-au transformat cei de la IGPR-DOP in agentii coruptiei si in slugile DGF, in scopul pagubirii sefilor de post din tara!
Pana in anul 2023, fisa cadru pentru sefii de post, intocmita de DOP continea atributiile de prevenire coruptie impuse de OMAI 62/2018.
Insa, in 2022 au inceput sa apara primele sentinte definitive pe majorarea de anti-coruptie de 12,5 %.
Este foarte probabil ca cloaca de mafioti din aparatul central, condusa de DGF, s-a alarmat ca nu va dura mult si informatia va incepe sa circule, avand ca rezultat o explozie a proceselor pentru obtinerea majorarii anti-coruptie, introduse de toti sefii, inclusiv de sefii de post.
Pe cale de consecinta, s-au gandit ce sa faca sa diminueze paguba, cum sa isi pregateasca din timp, aparari pentru respingerea proceselor in instanta.
Dispozitia IGPR 14/2023 a furnizat pretextul pentru modificarea fisei cadru pentru sefii de post si, pe cale de consecinta, a fiselor de post.
Dispozitia 14/2023 nu a avut ca obiect sa reglementeze in domeniul OMAI 62/2018 si nu a dispus sa fie eliminate din fisa postului sefului de post atributiile de prevenire coruptie. Seful IGPR nu e ministru. Nu poate bloca el, ordinele ministrului. Are doar dreptul si obligatia sa le puna in executare. Si atat!
Insa, repet, Dispozitia 14 furniza pentru DOP si altii (papusarii care au avut putere sa influenteze DOP), pretextul pentru modificarea fiselor cadru de post si ulterior a fiselor de post pentru sefii de post.
DOP a primit instructiuni ( pe gura, bineinteles, ca sa nu ramana urme si la o adica sa fie doar ei trasi la raspundere disciplinara si eventual penala) sa elimine ilegal din fisele de post ale sefilor de post, atributiile de prevenire coruptie.
Pe cei de la DOP se pare ca nu ii da inteligenta afara din casa si in plus, sufera si ei, ca multi altii adusi la centru, de sindromul slugarniciei absolute. Ca nu doar nu sunt adusi pe competenta.
Si au executat obedienti ce li s-a cerrut, chiar daca era ilegal (adica se incalca OMAI 62/2018 care obliga imperativ ca orice fisa de post de sef, orice sef, sa contina atributii de prevenire coruptie).
Concret, in vara lui 2023, in iulie, a aparut noua fisa cadru pentru sefi de post care surprinzator nu mai continea atributiile impuse de OMAI 62/2018.
Deci cea veche continea, cea noua nu mai continea.
Intentia DOP de frauda a ordinului 62/2018 e clara pentru ca fisa veche cadru continea atributii de prevenire coruptie. Deci ei clar au cunoscut existenta si continutul OMAI 62/2018, cand au facut fisa cadru veche.
Trebuie evidentiat si ca OMAI 62/2018 era o norma publicata in Monitorul Oficial.
Deci tot prostul, si daca este grajdar la o ferma de tara si nu are treaba cu MAI, este prezumat de lege ca are cunostinta de continutul OMAI 62/2018.
DOP a fost doar primul instrument folosit ca agent al raului, in slujba DGF, in scopul pagubirii sefilor de post.
Dupa emiterea fisei cadru ilegale, au fost atrasi si implicati in conduita ilegala, alti functionari, respectiv cei de la IPJ-uri, membri in comisiile care redactau efectiv fisele pentru sefii de post, pe baza fisei cadru emise de DOP.
E foarte interesant ( si dubios in acelasi timp) ca, potrivit OMAI 140/2016, clocit de DGMRU, o alta structura matraguna) intr-o comisie de analiza postului fac parte tot felul de „specialisti”, mai putin specialistul in lege, in drept, adica consilierul juridic.
Astfel, potrivit ordinului, Membrii comisiei de analiză a postului sunt:
a) psihologul de unitate,
b) un reprezentant al structurii de resurse umane,
c) lucrătorul desemnat cu securitatea şi sănătatea în muncă sau, în lipsa acestuia, o persoană desemnată din cadrul structurii competente cu atribuţii în domeniul inspecţiei muncii;
d) şeful nemijlocit al titularului postului.
Niciuna dintre functiile de mai sus, nu presupune pentru ocupare, licenta in drept. Deci in comisie pot fi de la licentiati in psihologie, pana la absolventi de mecanica, arte frumoase, horticultura sau teologie.
De ce lipseste dintr-o astfel de comisie, specialistul in lege, consilierul juridic, platit de fiecare ipj ca sa verifice si sa certifice ca este legala, conduita IPJ? Cel mai probabil era nevoie de ” spatiu” pentru momentele in care se face o manevra la fisa de post si era mai sigur sa nu fie prin zona, un consilier juridic.
Consilierii, stim cu totii, sunt alesi pe spraceana sa fie tot neam de sclavi, insa nu se stie cand vreodata se trezeste simtul legalitii in vreunul si incepe sa pune piedici ” de legalitate”, conducerii.
A doua chestie care te izbeste efectiv in ochi cat de mizerabila, cat de ordinara este! Cica daca exista o fisa cadru, membrii comisiei de analiza a postului sunt scutiti sa mai verifice si ei, actele normative aplicabile! ( art. 6 (3) din anexa 1 la ordinul 140/2016)
Aici este clar o lucratura, o strategie impotriva sefilor de post, pusa la cale de un grup organizat. Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!
Cam asta e concluzia mea, la acest moment, pe baza informatiilor primite neoficial din diferite surse si puse cap la cap.
Cine stie mai multe sau stie ca altul este adevarul, il invit sa dezvaluie!
 Stiti cand o sa va dati seama ca s-a pregatit cu DOP , terenul pentru aparare? Cand veti primi intampinare si in ea va scrie ca reclamantul sef de post (asa se va invoca si la sef financiar, logistica, cazier, etc) nu are in fisa postului atributii anti-coruptie, mai dezvaluie Emil Pascut. (cerasela N.).
Citeste in continuare

Featured

Ministrul Sănătății închide micile afaceri

Publicat

pe

De

Micile unități de coafură și frizerie, dar chiar și cele mai mari, vor fi nevoite să-și închidă porțile. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila,a emis un ordin cu normele de igienă pentru acestea, care este imposibil de pus în practică. Saloanele de înfrumusețare vor trebui să aibă containere pentru deșeuri periculoase și contract cu firme specializate și să aibă o sală de așteptare încăpătoare, spații de depozitare, zone pentru dezinfecție, zonă pentru sterilizare etc. 

(Preluare National – Claudia Marcu):

Pentru coafezele și frizerii care au o mică afacere, de regulă pe persoană fizică autorizată, prin închirierea unui apartament la parterul unui bloc sau a unui spațiu comercial redus ca dimensiune, ordinul lui Rafila înseamnă faliment direct. Cu toată înțelegerea pentru normele elementare de igienă, impunerea unor standarde pe care nici în Occident nu le îndeplinește nimeni înseamnă că vrei cu tot dinadinsul să închizi micile afaceri.

În plus, puținii care își vor permite să facă aceste investiții își vor recupera costurile prin majorarea tarifelor, care și-așa au ajuns aproape prohibitive pentru segmente largi de populație. În primul rând, Ordinul cu măsurile de igienă din saloanele de înfrumusețare prevede existența unei zone de așteptare pentru clienți de 0,9 metri pătrați/persoană, spații pentru depozitare și păstrare a echipamentului, instrumentarului și a articolelor curate, dezinfectate și sterile, spații care trebuie să fie curate, uscate, separate și închise, spațiu de depozitare a echipamentelor și materialelor utilizate pentru curățenie, zonă pentru dezinfecția instrumentarului utilizat, zonă pentru sterilizare, în situația în care este necesară sterilizarea și acces la vestiar pentru personal. Acestea în plus față de chiuvetă racordată la apă caldă și rece și grup sanitar.

Totodată, salonul trebuie să fie dotat cu mijloace pentru colectarea deșeurilor periculoase, precum și a celor menajere: recipient cu capac, pubelă, containere și saci colectori de unică folosință, iar colectarea, depozitarea, transportul și neutralizarea deșeurilor se fac conform prevederilor legale în vigoare.

Deratizare și truse de prim-ajutor

Saloanele de înfrumusețare trebuie să facă dezinsecția periodică la 3 luni, iar deratizarea periodică, la intervale de maximum 6 luni sau ori de câte ori este nevoie. Între operațiunile periodice se aplică proceduri de dezinsecție și deratizare curente, de întreținere, în funcție de prezența vectorilor.

”La amenajarea salonului este obligatoriu să se ia măsuri de protecție a locației împotriva insectelor și rozătoarelor. Salonul de înfrumusețare trebuie să fie dotat cu trusă sanitară de prim ajutor, ușor accesibilă, conform prevederilor legale în vigoare. Podeaua acelei părți a zonei de serviciu în care părul este tăiat sau curățat, precum și orice zonă de perete care este probabil să fie umezită sau murdărită trebuie acoperite cu un material durabil, care să fie ușor de curățat. Ventilația trebuie să împiedice condensul sau formarea de umiditate excesivă pe pereți, tavane și să asigure eliminarea mirosurilor și a vaporilor. În absența unei ventilații naturale eficiente, trebuie prevăzută o ventilație mecanică adecvată”, se arată în Ordinul ministrului Sănătății.

Gata cu tatuajele

În saloanele în care se desfășoară proceduri de tatuaje și piercinguri, normele sunt mai severe decât în unitățile sanitare. Mai mult, în vederea prevenirii transmiterii hepatitei B se recomandă vaccinarea operatorului sau cosmeticianului care efectuează activități de piercing, tatuare artistică, tatuare cosmetică și implantare dermală, atât pentru protecția acestuia, cât și a clientului, cât și vaccinarea personalului angajat care este implicat în curățarea instrumentelor care pot penetra pielea, a produselor contaminate cu sânge și a echipamentelor. Vestea bună este că Ordinul interzice efectuarea procedurilor de piercing corporal și implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepția piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui. De asemenea, se interzice efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică și artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

Citeste in continuare

Anchete

Putea fi si mai rau: sa ajunga la bulau

Publicat

pe

De

N-a fost sa fie: desi spera ca va obtine o achitare in procesul in care a fost inculpat pentru ultragierea unor politisti cu ocazia vizitei unor jurnalisti italieni la Bucuresti, Silvestru Sosoaca (foto dreapta) a devenit condamnat penal definitiv. A primit o amenda penala de 18.000 de lei – ceea ce inseamna cazier in toata regula. Putea fi si mai rau: sa ajunga la bulau, dezvaluie Lumea Justitiei.

Va fi bucurie mare pe Diana Sosoaca (foto stanga), despre care suntem convinsi ca va gasi momentul prielnic sa anunte ca justitia si-a facut datoria si ca Silvestru (care credea ca va scapa daca o ataca pe ea si partidul ei, SOS) n-a fost facut scapat. Credem ca daca Silviu Sosoaca nu facea tot circul din ultimele saptamani, ar fi fost privit cu alti ochi de catre justitie. Cand vrei sa arati ca n-ai facut scandal si ca nu i-ai luat de guler pe politisti, nu faci scandal de dimineata pana seara la televizor.

Pacat de Silvestru, fiindca parea simpatic dupa ce a scapat de bratara de la picior, pusa printr-un ordin de restrictie! Despartirea de Diana insa i-a fost fatala.

In fine: joi, 11 aprilie 2024, judecatorii Mihaela-Raluca Andras si Valentin Mihai de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut definitiv sentinta din 28 aprilie 2023, prin care magistrata Corina Dumitru de la Judecatoria Sectorului 1 il condamnase pe Silvestru Sosoaca la o amenda penala de 18.000 de lei.

Iata minuta deciziei CAB nr. 423/2024 din dosarul nr. 4313/299/2022:

In temeiul art.421 alin.1 pct.1 lit.b C.p.p. respinge, ca nefondate, apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 1 BUCURESTI si de apelantul-intimat-inculpat SOSOACA DUMITRU SILVESTRU impotriva sentintei penale nr.359 din data de 28.04.2023 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti – Sectia Penala, pronuntate in dosarul nr. 4313/299/2022.

In temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obliga pe apelantul-intimat-inculpat SOSOACA DUMITRU SILVESTRU la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat in apel in cuantum de 1.000 lei.

Definitiva. Pronuntata prin punerea la dispozitia partilor si a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 11.04.2024”.

Redam minuta sentintei JS1 nr. 359/2023:

In temeiul art.396 alin.1 si 2 din C. proc. pen. rap. la 257 alin. 1 si 4 C. pen. rap. la art. 193 alin. 1 C. pen, cu aplic. art. 75 alin. 2 lit. b din C. pen. si art. 76 alin. 1 C. pen. condamna pe inculpatul Sosoaca Dumitru Silvestru la pedeapsa de 180 de zile-amenda inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj (fapta din 10.12.2021).

In temeiul art. 61 alin. 2 C. pen. stabileste cuantumul sumei corespunzatoare unei zile-amenda la valoarea de 100 lei, inculpatul urmand sa plateasca statului suma totala de 18.000 lei.

Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 C. pen., privind inlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa inchisorii in cazul neexecutarii cu rea-credinta a pedepsei amenzii, in tot sau in parte. Ia act ca persoana vatamata nu s-a constituit parte civila. Ia act ca inculpatul a fost asistat de aparator ales. Conform art. 272 alin. 1 si art. 274, alin. 1 C. proc. pen. obliga inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Cu drept de apel in zece zile de la comunicare. Pronuntata, astazi, 28.04.2023, prin punerea hotararii la dispozitia inculpatului, a partii civile, a persoanei vatamate si a procurorului prin mijlocirea grefei instantei”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusivo zi ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv2 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv2 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER 30/Primele „victime” din IPJ Prahova incep sa apara in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Exclusiv3 zile ago

Ipocrizia lui Ciolacu sau cum trecutul urmareste pe oricine

In 27.11.2023, Marcel Ciolacu declara la o conferinta ca el, ca prim-ministru, nu are informatiile atat de repede, ca sa...

Exclusiv4 zile ago

Unele  perle sunt generate la mari adancimi, in cazul de fata „in putul gandirii”/Viceprimarul Mihai Savu – fost Presedinte PSD Comarnic -raspunde presiunilor la care este supus

Va dezvaluiam cum primarul și viceprimarul din Comarnic au anunțat intenția de a renunța la PSD și de a candida...

Exclusiv4 zile ago

B.A.O.L.P./Poliția Română a rămas de peste 25 de ani singura instituție de poliție din Europa căreia i-a fost „amputat cel mai puternic braț” în lupta cu infracționalitatea și fenomenul violenței urbane

Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice a fost unitatea specializată din cadrul D.G.P.M.B. responsabila cu asigurarea și restabilirea...

Exclusiv4 zile ago

Asistăm neputincioși la eutanasierea Poliției Române!/G-ral maior rez Cristian Marian Gomoi: România nu își merită polițiștii!

„POLIṬIA ROMÂNĂ MACELĂRITĂ DE CLASA POLITICĂ , ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ! De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției...

Exclusiv5 zile ago

WHITE TOWER (XXVIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER scoate la iveala infioratoarea mafie de la IPJ Prahova/SE SPARGE BUBA?/Politisti corupti utilizati pentru protejarea „TEPARILOR”

Ce rețele mafiote ar fi trebuit să beneficieze de protecție? Raspunsul il gasim la IPJ Prahova!  Gruparea infracțională care a...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii

Conform legislației interne în vigoare polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii,...

Exclusivo săptămână ago

DEBANDADĂ TOTALA LA PENITENCIARUL PLOIESTI DIN PRAHOVA!/Spectacolul continua la pușcăria din urbea lui Caragiale.

După ce acum câteva zile, un angajat a sărit la gâtul directoarei economice, gravida in cinci luni, pentru anumite nemulțumiri,...

Exclusivo săptămână ago

FOTO /WHITE TOWER (XXVIII)/Cătălin STAVRI îl denunță pe Mihai LUPU, deși nevasta și mama sa primiseră apartamente- șpagă!

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulante, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

Ce ciolaceli mai face Doloiu/Curtea de Apel Ploiesti nu a tinut cont de autoritatea lucrului judecat de cea mai inalta instanta de judecata din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie – ICJJ, instanta superiora ierarhic CA Ploiesti

Revenim cu noi informatii, ce ne-au parvenit la redactie, despre vrajelile lui Doloiu Gheorghe in piata imobiliara buzoiana, uzand de...

Exclusivo săptămână ago

In noul acord de serviciu la MAI, o taxa de smecherie, un bir asupra neafiliatilor sindicali, de 0,5% din salariul lunar, care sa fie impartita intre federatii?

Cum s-a transformat FSNPPC-ul lui Zelca in Federatia Haiducilor din MAI, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. „Zelca si...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!