Connect with us

Featured

CINCI GENERALI DIN SRI, în frunte cu Florian Coldea, vizați de o anchetă a DNA, AU FOST SCĂPAȚI DE KOVESI | „Noi suntem STATUL!” (IX)

Incisiv

Publicat

pe

 

Operațiunea „Noi suntem Statul!” a căpătat noi confirmări. Astăzi publicăm încă o mărturie, a unui fost ofițer SRI care aduce niște acuzații de o gravitate uriașă: generalul Florian Coldea a făcut presiuni asupra DNA pentru mazilirea unui procuror care intrase în măruntaiele SRI. Cum s-a putut întâmpla asta? Scriam la începutul serialului că a existat o axă de forță formată din George Maior – Florian Coldea – Victor Ponta – Liviu Dragnea – Gabriel Oprea, la care s-a adăugat și Laura Codruța Kovesi. Partidele de tenis de la Ștrandul Generalilor și de la vila SRI T14, urmate de șprițurile de rigoare între cei mai sus menționați aveau loc în timp ce se desfășurau alegeri parlamentare, suspendări ale Președintelui sau alegeri prezidențiale. Era o prietenie ce depășea granițele politicului.

Kovesi-Coldea. Binomul instituțional. De-a lungul acestor săptămâni au venit noi elemente care demonstrau că nu era vorba de o alăturare întâmplătoare a unor nume, locuri și întâmplări. Iar zilele trecute s-au adăugat altele.

 

Am scris despre relația ciudată dintre Liviu Dragnea și Florian Coldea, relație care a fost marcată de gesturi de prietenie. Răbufnirea lui Victor Ponta la adresa președintelui PSD are origine faptul că fostul primministru s-a simțit folosit de Dragnea, el fiind cel care l-a introdus în acest cerc, după care a fost trimis pe tușă.

„Mă duc să îmi primesc „plata” de la Băsescu, Soros și SRI. Încep cu SRI că acolo sigur au mai rămas din sticlele de vin One” pe care le ducea «prietenul » Liviu pentru prietenul lui, Florin!”, scria Ponta zilele trecute pe Facebook.

 

Tot aici am relatat și episodul conversației prelungite dintre Laura Codruța Kovesi și Liviu Dragnea, în perioada în care acesta din urmă era trimis în judecată în „Dosarul fraudării referendumului de suspendare”, la una din aniversările capilor SRI.

Avem încă o mărturie a unui martor ocular.

„A doua întâmplare a avut loc de Ziua lui George Maior. Ea, Elena Udrea şi Alina Bica au venit, amândouă, îmbrăcate trăsnet. Atrăgeau toate privirile bărbaţilor. Ea, Elena Udrea, într-o rochie roşie. Alina Bica, cu părul încreţit. Codruța Kovesi ședea pe o canapea și discuta cu Liviu Dragnea. Din când în când le arunca celor două priviri pline de ură turbată. I-am zis Alinei – mărturiseşte Elena Udrea – asta ne arestează pe amândouă când îşi va încheia mandatul Traian Băsescu“, scria Ion Cristoiu.

Poate fi vorba despre același eveniment ca cel invocat de noi, deși prima relatare conținea un amănunt important: Kovesi avea mâna în ghips, sau e un nou episod de „tandrețe” între Dragnea și șefa DNA.

Nu mai devreme de acum două seri, fostul Președinte a confirmat tot ceea ce am scris în episodul dedicat luptei dintre șefii SRI și Daniel Morar, pe vremea când acesta era șeful DNA. O tentativă de aplanare a conflictului a avut loc în biroul lui Traian Băsescu de la Cotroceni, iar Băsescu a recunoscut-o:

„Daniel Morar a fost întrun conflict puternic cu SRI. Ajunsesem să mediez între DNA și SRI, la asemenea conflicte se ajunsese. Daniel Morar le reproșa lui Maior și lui Coldea că trunchiau înregistrările pe care le trimiteau la DNA. Morar le spunea așa: < Dacă ascultați șase luni, nu-mi dați numai câteva convorbiri, dați-mi toate cele șase luni, ca să văd în ce context se purtau acele convorbiri >”.

La toate acestea se adaugă episoadele în care am arătat cum intervenția ofițerilor SRI în dosare penale era recunoscută în documente oficiale ale instituției, cum termenul de Binom Instituțional SRI-Ministerul Public era o expresie consacrată oficial încă din 2013, iar „câmpul tactic” din Justiție beneficia de toată atenția și implicarea SRI.

De fapt, îmi dau seama că suntem de-abia la începutul unui drum lung, pe care avem de gând să-l parcurgem până la capăt, în ciuda presiunilor și amenințărilor. (Dan Andronic)

CUM L-A „MAZILIT” LAURA CODRUȚA KOVESI PE PROCURORUL DNA CARE ÎL ANCHETA PE FLORIAN COLDEA

Fostul ofițer al Serviciului Român de Informații (SRI), Adrian Radu, relatează un episod care confirmă seria de dezvăluiri din Evenimentul zilei, „Noi suntem statul”. Mai exact, din momentul preluării de către Laura Codruța Kovesi a șefiei Direcției Naționale Anticorupție (DNA) nu numai că a crescut colaborarea cu servicul secret, dar anchete care vizau ofițeri din fosta conducere a SRI au încetat.

Momentul de cotitură a fost vara anului 2014, atunci când procurorul militar Vasile Doană, cel care devenise spaima generalilor și coloneilor corupți din sistem, a fost îndepărtat de Laura Codruța Kovesi de la Secția Parchetelor Militare a DNA.

Ce nu se știa până acum, susține Adrian Radu, este faptul că magistratul Vasile Doană (foto) îl avea în vizor pe generalul Florian Coldea, fostul primadjunct al directorului SRI de atunci, George Maior.

Florian Coldea, așa cum a relatat Evenimentul zilei, a fost cel care a avut o contribuție esențială la promovarea Laurei Kovesi la șefia Parchetului General, în anul 2006, și, apoi, la cea a DNA, în anul 2013. Așa cum ne-a relatat Adrian Radu, pe lista lui Vasile Doană se aflau „vreo cinci generali, în frunte cu Coldea, cinci colonei, un maior şi doi căpitani, toţi din SRI”.

Întâlnirea secretă din biroul șefei DNA

Mai mult, Adrian Marius Radu, dat afară, și el, după ce a dezvăluit cazul de corupție în care a fost implicat generalul SRI Ovidiu Soare, dosar anchetat de Vasile Doană, relatează un episod care face lumină în acest caz

Este vorba despre o întâlnire în trei în biroul șefei DNA. În cadrul discuției, gen SRI Florian Coldea l-ar fi întrebat pe procurorul militar Vasile Doană dacă are de gând să aresteze toată conducerea SRI.

„A fost mazilit (Vasile Doană – n.r.) într-o noapte de vară din 2014 de doctoriţa Kovesi, pe care o apucase disperarea văzând că rebelul subaltern din Secţia militară îşi suflecase din nou mânecile şi-şi scuipase gospodăreşte în palme şi se pregătea de un nou asalt asupra a vreo cinci generali, în frunte cu COLDEA, cinci colonei, un maior şi doi căpitani, toţi din SRI. Având în vedere tandreţurile <  instituţionale > şi protocolare dintre Steaua Polară şi Ordinul Jartierei, cărora li se încurcau rău de tot socotelile din grupul ocult <  Noi suntem Statul >, la ordinul repetentului, plagiatoarea l-a executat după ce, cu ceva timp în urmă, în biroul ei, de faţă fiind şi generalul Coldea, l-a întrebat dacă intenţionează să aresteze pe aproape toţi din conducerea SRI centrală şi locală!”, a scris Adrian Radu.

Trafic de influență și presiuni asupra procurorilor

L-am întrebat pe fostul ofițer SRI care sunt ceilalți ofițeri care, alături de Florian Coldea, erau vizați de ancheta procurorului Vasile Doană.

Pe lista neagră a Parchetului Militar s-ar fi aflat:

 • generalul George Voinescu – adjunct al directorului SRI pe probleme de logistică;
 • generalul Sorin Gabriel Cozma – şeful Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului;
 • generalul Elena Istode (cunoscută, mai recent, sub pseudonimul „Anaconda”), fosta şefă a Departamentului Securităţii Economice, acum șefa acoperiților;
 • generalul Emilia Cristina Posastiuc – şefa Centrului pentru Surse Deschise (Centrul de Monitorizare Media);
 • colonelul Ştefan Vatră – şeful Diviziunii Filaj-Investigaţii;
 • colonelul Vasile Cămărăscu- şef al Direcției SRI Bucureşti şi, apoi, director adjunct la ORPISS;
 • colonelul Eugen Tudor – locţiitor la UM 0982 Bucureşti;
 • generalul Valentin Dan Căpşună – fost șef la Contraspionaj și „acoperiți”. „

Este gașca lui Coldea. În 1998, Istode a făcut școala de ofițeri de la Grădiștea cu mine, eu i-am pus porercla de < Anaconda >. A terminat penultima acea promoție. Este revoltător cum o fostă secretară de la o centrală sindicală din Giurgiu a ajuns ditamai șefă a Diviziei C din SRI și a ajuns și șefa acoperiților, datorită relației cu generalul Cosma, protejatul fostului prim adjunct, generalul Florian Coldea”, ne-a declarat Adrian Radu.

Fostul ofițer SRI susține că a făcut, în anul 2015, o plângere penală la Parchetul Militar în care relata despre modul în care echipa Kovesi-Coldea, atunci când Laura Codruța era șefa Parchetului General, a încercat îndepărtarea lui Daniel Morar de la conducerea DNA, dar și a lui Vasile Doană. „Am trimis probe, nume, documente, fapte. Pentru că, în perioada 2004-2008 eu am lucrat cot la cot cu Morar și Doană în cazul de corupție de la SRI Prahova și cel al generalului Soare. Știu cum se comporta Coldea cu ei”, susține fostul ofițer SRI. Acesta a declarat că Parchetul Militar i-a răspuns că nu este „parte interesată” și, drept urmare, nu a dispus vreo cercetare față de probele trimise de fostul ofițer SRI.

Daniel Morar l-a dat afară din birou

În context, Adrian Radu ne-a dezvăluit că Florian Coldea făcea trafic de influență la Daniel Morar pentru a stopa ancheta lui Vasile Doană privitoare la generalul Ovidiu Soare. „Exasperat de tupeul lui, Daniel Morar l-a dat afară din birou pe Coldea, cu vreo două săptămâni înainte de arestarea generalului Soare, în septembrie 2006”, susține Adrian Radu.

Vasile Doană, în prezent locțiitor al șefului Direcției Juridice din MAI, a fost unul dintre procurorii propuși de fostul ministru al justiției, Monica Macovei, la șefia Secției Parchetelor Militare, în aprilie 2006. Candidatura sa a primit aviz negativ de la CSM, aviz care este, însă , consultativ, dar a fost respinsă de fostul președinte Traian Băsescu. Ulterior, s-a aflat și de ce: SRI dăduse aviz negativ.

Traian Băsescu, „păcălit de Coldea”

Despre acest episod, Adrian Radu susține că șeful statului „la fel ca și în cazul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, a fost mințit și înșelat de Coldea” care, în numele SRI, a dat avizul negativ pentru numirea lui Vasile Doană pe acel post.

Interesant este că, în aceeași perioadă de timp, Doană lucra la dosarul de corupție în care era implicat generalul- maior Ovidiu Soare, din conducerea centralei SRI, dar și colonelul Gheorghe Dumitrache, fost șef interimar al SRI Prahova. Cei doi au fost arestați, pe 22 septembrie 2006, printr- o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), dar au fost eliberați, pe 26 septembrie, de completul de nouă judecători.

În fața completului de judecată, colonelul Dumitrache a declarat, citat de „România Liberă”: „Este o răzbunare personală a procurorului Doană care s-a exprimat în mai multe cercuri că o să mă aresteze deoarece SRI-ul și-a exprimat avizul negativ pentru numirea sa în funcția de procuror-șef al parchetelor militare, aviz care a ajuns pe masa președintelui”. Avizul la care făceau referire, atât Dumitrache, cât și Soare, era, de fapt, o notă internă a SRI ajunsă pe masa președintelui în martie 2006. Întrebat, imediat, dacă SRI-ul a facut un asemenea raport care-l privea pe procurorul Doană, colonelul a negat.

Cazul generalului Soare

Cazuri răsunătoare de corupție din sânul SRI au fost instrumentate de procurorii DNA în perioada în care instituția era condusă de Daniel Morar. Unul dintre acestea a fost cel al generalului-maior Ovidiu Soare, condamnat, definitiv, în aprile 2013, la trei ani de închisoare, cu suspendare, de judecătorii de la ÎCCJ, împreună cu fostul său subaltern, colonelul Gheorghe Dumitrache, pentru fapte de corupție. Dosarul a fost disjuns din alt caz celebru, instrumentat tot de Vasile Doană. Este vorba despre traficul ilegal de combustibil de la rafinăria Astra Ploiești, în care fostul șef al SRI Prahova, colonelul Corneliu Păltânea și adjunctul său, colonelul Daniel Bucur, au fost condamnați, în decembrie 2012, la câte trei ani și jumătate de închisoare, cu executare, pentru luare de mită, instigare la delapidare şși asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, alături de fostul director general al rafinăriei, Octavian Nan.

DNA arată că, între anii 1996 și 2002, Dumitrache a lucrat la SRI Prahova, fiind subordonat generalului Ovidiu Soare, care a condus Diviziunea „A” şi, ulterior, Inspectoratul pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din SRI. Apoi, Dumitrache a fost avansat la unitatea condusă de Soare, din Bucureşti, până în 2005. Datorită susţinerii lui Soare, Dumitrache „dicta” legea în județul Prahova, în sensul că proteja interesele unor oameni de afaceri, intervenind la factori de decizie din SNP Petrom, Lukoil SA, dar şi la ofiţeri de poliţie şi magistraţi pentru obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele penale în care erau judecați. Procurorii DNA au calculat că „taxa de protecție” a celor doi ofițeri SRI, primită, în timp, de la doi oameni de afaceri însumează 1.496.675.579 de lei vechi şi 102.600 de dolari.

Legături la vârful Justiției

Probele depuse la dosarul generalului Soare de procurorul Vasile Doană arată faptul că subordonatul său, Gheorghe Dumitrache, s-a lăudat în faţa mai multor persoane că finul său, fostul şef al DIICOT Gheorghe Muscalu şi fostul procuror general adjunct Marcel Sîmpetru, fost consilier în CSM, care a demisionat în urma unui scandal de corupţie, i-au promis că dosarul său va fi repartizat unui procuror care să dea o soluţie favorabilă lui. În rechizitoriu este redată și o convorbire telefonică din 14 martie 2006, în care Dumitrache îi relata finului său, procurorul Gheorghe Muscalu, că a discutat despre dosarul lui penal cu primul adjunct al procurorului general al Românei de atunci, Marcel Sîmpetru. În cadrul unei întâlniri speciale cu Muscalu, Dumitrache i-a relatat că procurorul Marcel Sîmpetru i-a spus să stea liniştit în legătură cu dosarul penal de la DNA, deoarece procurorul anchetator care îl instrumentează va fi mutat în altă unitate, după care dosarul va fi dat unui alt procuror (evz.ro)

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Publicat

pe

De

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri:

Art. 1 din Anexa nr. 2 la HG nr. 967/2020: ”În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) și al art. 13 lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 și art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.”

Care va să zică masca e obligatorie în condițiile prevăzute în Ordinul comun al MS și MAI, ordin care nu a fost emis.

N-avem ordin, nu e masca obligatorie, dezvaluie av. Adriana Ana Puiu. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Administratie

Românii au nevoie de vaccin împotriva a două molime devastatoare – noul coronavirus și Guvernul Orban (“Ciuma Galbenă”)

Publicat

pe

De

Bogdan Toader: „Orban și Cîțu vorbesc despre vaccin? Au linie directă cu companiile farmaceutice, înaintea instituțiilor internaționale, înaintea marilor guverne ale lumii?

Nu, doar încearcă să își acopere prostia și indiferența cu serul unui vaccin care NU EXISTĂ pe piață! Vorbesc despre strategii de vaccinare, fac liste prin ministere, cumpără milioane de doze! Doze de ILUZII!

Mizează pe distragerea atenției, dar nu știu că românii au fost atenți la tot ce s-a petrecut în ultimele luni în țară, în domeniul sanitar:

 • milioane de euro pe spitale de campanie neutilizabile și neutilizate
 • achiziții dubioase de aparatură medicală și de materiale de protecție sanitară rămase prin depozitele UNIFARM, conform concluziilor Curții de Conturi
 • lipsa testării adecvate, pentru stăvilirea extinderii SARS Cov-2
 • menținerea la un nivel scăzut a testărilor, pentru a umple buzunarele centrelor medicale private, care aparțin deseori oficialilor din sistem
 • lipsa controalelor pentru verificarea calității măștilor vândute la suprapreț pe o piață lăsată de izbeliște
 • numirea unor personaje dubioase directori de spitale, doar pentru că întruneau condiția de membru PNL
 • peste 10.000 de români au murit, oameni care nu au avut o șansă la viață

Asta vor să acopere incompetenții din Guvernul Morții?”

 

Citeste in continuare

Featured

Cum ne poate explica nouă acest stat că adormita justiție a domnului Predoiu, a doamnei Scutea și a domnului Bologa nu face nimic pentru a-i găsi și trage la răspundere pe cei care au inundat piața din România cu măști neconforme?

Publicat

pe

De

Ca să evităm infectarea cu coronavirus, implicit riscul de a ajunge în spital – sau mai rău, la ATI -, statul ne spune cu insistență de luni de zile să purtăm mască, ba mai mult, masca a fost impusă ca obligatorie.

Însă 50% din măștile care se află în momentul acesta la vânzare în România, inclusiv în farmacii, sunt neconforme. Te duci să îți cumperi măști și efectiv nu ai nicio garanție că te vor proteja. Oricum, mare lucru că am fost avertizați de ministrul Economiei despre lucrul acesta.

Totuși, cum ne poate explica nouă acest stat că adormita justiție a domnului Predoiu, a doamnei Scutea și a domnului Bologa nu face nimic pentru a-i găsi și trage la răspundere pe cei care au inundat piața din România cu măști neconforme? Măcar măștile să ne protejeze, stimați guvernanți și magistrați, măcar măștile, că și așa suntem pe cont propriu în povestea asta, conchide Emilia Sercan! (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv18 ore ago

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri: Art. 1 din Anexa nr. 2...

Exclusiv19 ore ago

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Aflat în vizită în județul Dâmbovița, premierul României, Ludovic Orban, a fost întrebat despre cazul de la Târgu Mureș de...

D.N.A.3 zile ago

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In data de 02.12.2020, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer”...

Exclusiv3 zile ago

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv4 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

Exclusiv4 zile ago

Un ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria populatie si ca pandemia a fost speculata, cu pretul vietilor cetatenilor

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

D.N.A.5 zile ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont6 zile ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Exclusiv6 zile ago

Aduceti izoleta si pentru Marcel Vela/Il stiti, e baiatul ala care se lauda cu amenzi neconstitutionale de 600 de milioane de Euro de a facut Romania de batjocura in fata lumii

E baiatul ala care participa (nu a infirmat niciodata, desi l-am intrebat expres) la petrecerea dezmatatilor din guvernul Romaniei, fara...

Exclusiv7 zile ago

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, in martie 2020: ,,În afară de achiziţiile de ventilatoare, în România există...

Exclusiv1 săptămână ago

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv2 săptămâni ago

România este într-adevăr lider european, inevitabil!/Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană

La nici două zile de când Adrian Zuckerman, ambasador de origine română al SUA în România ne asigura că ,,România...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Legăturilor subterane între fosta „elită” DNA ST. Ploiești și judecătoarea Zamfirescu Anca Corina/Zidul de protecție creat in jurul „elitelor” de la DNA ST. Ploiești ce actioneaza ca un grup de crimă organizată

In prezentul articol ne vom referi strict la judecătoarea Zamfirescu Anca Corina si la zidul de protecție creat in jurul...

laptop-reconditionat laptop-reconditionat
Diverse2 săptămâni ago

De ce să alegi un laptop refurbished?

Laptopurile refurbished au devenit tot mai populare în ultimii ani în domeniul IT. România se numără printre țările cu cei...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Reamintim ca – ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un singur loc/Ne respectam pentru ca va respectam!

Pierre Auguste Renoir, înainte de a muri, a spus: „Cred că am început să înţeleg anumite lucruri” Ziarul Incisiv de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!