Connect with us

Investigatii

PASTILE DE CAP

Publicat

pe

  1. Medicii neurologi ar trebui atestaţi prin Legea nr. 182/2002 să poată acredita ORNISS creierul fiecărui cadru militar trecut în rezervă dintr-un serviciu secret, pentru că acesta îşi permite să stocheze pe termen lung cu ajutorul hipocalamusului, contrar legii, date şi informaţii clasificate. Şi nu este „zonă de securitate”! Deci, să-i bage un cip cu INFOSEC şi apoi să-l sigileze!

 

  1. O fi verificat vreun „ecologist” de la Securitate Internă, mare specialist în certificate / autorizaţii de securitate, ce grad au unii de pe la noi, foşti ori actuali activi, în serviciile secrete străine?

Exemplul cel mai fascinant pe care ar trebui să-l aibă în vedere este Harold Adrian Russell „Kim” Philby, ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, înalt funcționar al Secret Intelligence Service (MI6), membru al Grupului din Cambridge – împreună cu Sir Anthony Blunt, John Cairncross, David Duart Mc Lean şi Guy Burgess – care a trădat pentru NKVD și KGB.

Dar nici Aldrich Ames n-ar fi un exemplu derizoriu. Adică, li s-a întâmplat asta britanicilor şi nord americanilor, şi nu o singură dată – iar noi rămânem la Pacepa, eventual Caraman? Parol!

 

  1. Finul tovarăşului Liviu Dragnea, ofiţer SRI, o avea voie să aibă contacte cu oamenii politici, aşa cum e naşul? Şi, by the way, cum or ţine ăştia legătura de cumetrie? Impersonal, prin „căsuţă poştală”?!

 

  1. Cei de la redarea la cască din SRI or fi testaţi audiometric? Nu de alta, dar aceştia aud prost şi distorsionat. Başca că una aud, şi alta scriu în redare. Prin Încheierea nr. 18 / 11 ianuarie 2017, judecătoarea Francisca Vasile de la ÎCCJ reţine, printre altele „In ceea ce priveste natura erorilor se pot identifica: inlocuiri de cuvinte; omisiuni de replici, cuvinte, sintagme; introducere de cuvinte, sintagme ori chiar propozitii intregi; amalgamarea interlocutorilor ori replicilor; modificarea sensului prin semne de punctuatie. Organul judiciar trebuie sa identifice autorii notelor de redare initiale, respectiv lucratorii SRI si in functie de statutul acestora (personal civil sau militar) si sa decida oportunitatea continuarii investigatiilor sau masuri de declinare in favoarea procurorului militar competent…” Ups! O fi „Şpaga a doua” în loc de „Faza a doua” ?

 

  1. Pentru creşterea volumului şi diversităţii scrierilor folclorice emanate de la SRI, propunem introducerea verificării candidaţilor la ANI şi în domeniul cunoştinţelor literare, cu accent pe lectura ipostazelor fantasticului în operele marilor scriitori (recomandăm Eliade, Eminescu, Caragiale ale căror scrieri au toate caracteristicile specifice operelor fantastice, mai exact acea legătură între real şi ireal, respectiv legătura între o lume reala şi una ireală, fantastică), aşa cum li se va cere în multe rapoarte informative.

 

Nu am pretenţia ca specialiştii în „intelligence” din SRI să înţeleagă că principala amenințare la adresa serviciilor de informații vine nu din partea „duşmanilor externi”, ci din partea propriilor oameni duşi cu căpuţul, gen Coldea.

Într-o lume a minciunilor, înșelăciunilor și trădării, serviciile de informații cred zadarnic că își păstrează buna judecată și limpezimea minții dezvoltându-și propria imagine asupra a ceea ce cred ele că este adevărul, nu ăla obiectiv, real. Ofiţerii care confirmă adevărul ales şi impus de elita din SRI – chiar dacă acesta e fals – prosperă. Cei care îl pun la îndoială – chiar dacă au dreptate – sunt suspectați şi daţi afară din sistem. Când nu ai încredere într-un ofiţer (pentru că „ţi-a intrat pe invers”), cu cât mai valoroasă e informația pe care ți-o transmite, cu atât mai mari sunt suspiciunile ce cad asupra lui. Când alți ofiţeri (ai dracu imbecili!) îi mai şi confirmă informațiile, suspiciunea se răspândește, până când tot sistemul se prăbușește…

Stimaţi tovarăşi de la „managementul resurselor umane” (ce pompos!), să vă dăm o informaţie şi un sfat de bună credinţă.

QS World University Rankings a întocmit clasamentul academic pe anul 2016. România a avut, şi anul trecut, 4 (patru) universităţi in clasament, la categoria 701+: Universitatea din Bucureşti, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Nu aveţi cum să recrutaţi candidaţi care au studiat în universităţi ori colegii de talia Cambridge, Stanford, Harvard etc., dar măcar concentraţi-vă pe bazinul oferit de cele patru autohtone, şi nu pe fake-uri ori no name-uri şi alea făcute la FF ori ID. Că de aia aveţi rateuri grosolane!

 

 

Featured

Dubla măsură. Statele UE importă la greu gaze și petrol din Rusia

Publicat

pe

De

Într-o rezoluție plină de furie și frustrări, Parlamentul European a condamnat cu fermitate practica statelor UE de a permite propriilor companii să facă afaceri cu Federația Rusă. În fapt, UE a rămas unul dintre cei mai mari clienți ai Rusiei pentru combustibili fosili, plătind, lunar, circa 2 miliarde de euro. Mai mult, Parlamentul European cere interzicerea gazelor din Azerbaidjan, cu care România, dar și alte țări europene, au contracte, pe motiv că acestea ar fi, de fapt, tot rusești.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Parlamentul European a cerut pedepsirea drastică a celor care continuă să facă afaceri cu Federația Rusă, demonstrând, de fapt, că sancțiunile au fost doar pentru fraieri. Astfel, în ciuda sancțiunilor, în practică, unele state membre au intensificat schimburile comerciale cu Rusia începând din februarie 2022.

Mai mult, o serie de firme din UE beneficiază de derogări în temeiul Regulamentului (UE) nr. 269/2014 al Consiliului (2) și, prin urmare, continuă să desfășoare activități comerciale cu entități ruse care fac obiectul unor sancțiuni financiare și comerciale, se arată într-o rezoluție a Parlamentului European, publicată recent în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

”Competența de a acorda derogări aparține autorităților naționale, iar instituțiile UE sunt doar informate cu privire la derogările acordate, fără posibilitatea de a le contesta. Parlamentul și alte instituții nu au acces la aceste informații esențiale, iar această practică de derogare reduce considerabil impactul dorit al sancțiunilor UE, lipsind astfel unul dintre principalele instrumente de politică externă ale UE de eficacitate și credibilitate”, se precizează în rezoluție. Rusia continuă să câștige circa 690 de milioane euro pe zi din exporturile sale de combustibili fosili (date din august 2023), iar UE continuă să trimită Rusiei 2 miliarde euro pe lună pentru combustibili fosili, susțin europarlamentarii. Din cauza importurilor continue de gaze prin conducte și de GNL, precum și din cauza diferitelor excepții de la interdicțiile de a importa țiței și produse petroliere, UE rămâne unul dintre cei mai mari clienți ai Rusiei pentru combustibilii fosili.

Comerțul, crimă de război

Pentru că sancțiunile UE împotriva Rusiei sunt un instrument de politică externă menit să pună capăt unui război ilegal, eludarea acestor restricții la exportul de bunuri critice pentru război ar putea fi considerată, în anumite cazuri grave, complicitate la crimele de război comise de Rusia și urmărită penal ca atare, consideră europarlamentarii.

Aceștia cer adoptarea de către Consiliul European a unei decizii de extindere a competențelor Parchetului European, astfel încât să includă infracțiunea de încălcare a măsurilor restrictive ale Uniunii, ceea ce ar permite o mai mare armonizare și urmărirea penală consecventă și uniformă a acestor infracțiuni în întreaga UE. În același timp, europarlamentarii regretă lipsa gravă a unei culturi a respectării regulilor referitoare la sancțiunile UE împotriva Rusiei și condamnă practica prin care bunuri din UE supuse sancțiunilor sunt vândute unor firme sau persoane din țări terțe și apoi sunt expediate direct din UE în Rusia.

Prin rezoluția adoptată, europarlamentarii solicită UE și statelor sale membre să închidă complet piața Uniunii pentru combustibilii fosili de origine rusă, precum și testarea armonizată a originii importurilor de combustibili fosili, GNL și combustibili fosili rafinați pentru a împiedica reexportarea energiei provenite din Rusia către UE.

Azerbaidjanul, reevaluat

România ar putea să rămână și fără gazele din Azerbaidjan, care le-au înlocuit pe cele rusești. Și asta pentru că Parlamentul European a cerut UE și statelor membre să își reevalueze relațiile cu țările care nu depun suficiente eforturi pentru a limita evaziunea și eludarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, inclusiv asistența financiară acordată acestor țări și orice acces preferențial la piețele UE. În acest sens, europarlamentarii s-au declarat îngrijorați de relatările potrivit cărora Azerbaidjanul „albește” gazele rusești și a cerut insistent UE și statelor sale membre să folosească toate instrumentele posibile pentru a convinge guvernul Azerbaidjanului ”să nu mai uneltească cu regimul rus”.

Citeste in continuare

Featured

Investițiile în centrele de date reprezintă unele dintre cele mai mari infuzii de bani într-o anumită tehnologie din istoria Silicon Valley

Publicat

pe

De

Entuziasmul din jurul inteligenței artificiale generative înseamnă  cheltuieli aprobate de investitori.  Cele mai mari companii de tehnologie din lume au cheltuit miliarde de dolari pentru IA.  Acum plănuiesc să cheltuiască zeci de miliarde în plus.

(Preluare National – R. Jacota):

 Alphabet plănuiește un proiect de 3 miliarde de dolari pentru a înființa un campus de centre de date în Indiana și pentru a extinde capacitatea în Virginia.

Meta a anunțat un nou centru de date în valoare de 800 de milioane de dolari în Indiana, iar Microsoft intenționează să creeze un „hub pentru inteligență artificială” în valoare de 3,3 miliarde de dolari în Wisconsin.

În afară de SUA, printre proiectele internaționale se numără planurile de mai multe miliarde de dolari ale Amazon în Germania și Singapore. Centrele de date, ca și cipurile, sunt menite să impulsioneze serviciile  de cloud computing și AI.

Creșterea cheltuielilor de capital

Rezultatul este o creștere a cheltuielilor de capital, mare parte dintre acestea fiind direcționate către proprietăți și echipamente, potrivit consultanței McKinsey. Centrele de date, care pot fi de mărimea mai multor terenuri de fotbal, sunt costisitoare pentru construcție și întreținere. Consumul de energie pentru astfel de centre în SUA va fi mai mult decât dublu până în 2030, Hardware-ul trebuie să fie înlocuit și actualizat în timp.

Previziunile costurilor de capital arată că planurile de cheltuieli continuă să se accelereze și se vor reflecta în creșterea cheltuielilor de amortizare. Alphabet a sugerat că cifra anuală de investiții din acest an ar putea fi de 50 de miliarde de dolari. La fel a făcut și Microsoft. În ambele cazuri, ar reprezenta o creștere de aproximativ 50% față de 2023. Amazon spune că 14 miliarde de dolari pentru primul trimestru ar putea fi la limita inferioară pentru acest an.

Marjele de profit rezistă

Deocamdată, marjele de profit rezistă. Majorarea  câștigurilor de la un an la altul a fost susținută de reducerea costurilor în alte părți și a fost ajutată de companiile care și-au prelungit durata de viață preconizată a echipamentelor.

Anul trecut, de exemplu, Alphabet și Meta au mărit durata de viață estimată a serverelor lor de la patru la cinci, respectiv șase ani. Dar impulsul pe care acest lucru l-a oferit venitului net nu este ceva ce se poate repeta. Companiile au nevoie de venituri din servicii de inteligență artificială, nu de economii de costuri, pentru a alimenta boom-ul centrelor de date.

Cipurile de calculatoare de înaltă performanță necesare pentru a antrena și a rula algoritmii complecși de inteligență artificială sunt din ce în ce mai scumpe, ceea ce a dus la creșterea prețurilor atât pentru marile companii de tehnologie, cât și pentru start-up-uri.

În general, investițiile în centrele de date reprezintă unele dintre cele mai mari infuzii de bani într-o anumită tehnologie din istoria Silicon Valley.

Citeste in continuare

Featured

Stocarea carbonului, un derapaj periculos al Comisiei Europene

Publicat

pe

De

Camera Deputaților a reușit, probabil involuntar, să pună la colț derapajele Comisiei Europene referitoare la captarea carbonului. Astfel, deputații au cerut intensificarea cercetărilor privind riscurile din domeniul geologiei, pentru a se asigura că tehnologiile de stocare a CO2 în subteran prezintă siguranță pentru așezările umane. Totodată, parlamentarii români au recomandat Comisiei să analizeze percepția publicului cu privire la stocarea dioxidului de carbon în apropierea localităților de reședință.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Hotărârea Camerei Deputaților privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei ”Către o gestionare industrială ambițioasă a carbonului de către UE” conține, în fapt, o serie întreagă de critici la adresa stocării  CO2,  considerată periculoasă pentru așezările umane, dar și pentru mediu. În acest sens, deputații au cerut Comisiei Europene să intensifice cercetările privind riscurile din domeniul geologiei, pentru a se asigura că tehnologiile de stocare în subteran prezintă siguranță pentru așezările umane și pentru ariile protejate și au recomandat analiza percepției publicului cu privire la stocarea dioxidului de carbon în apropierea localităților de reședință.

Totodată, deputații au solicitat elaborarea de standarde, în special în ceea ce privește siguranța transportului dioxidului de carbon către locurile de stocare, subliniind, în același timp, că sunt necesare resurse umane pregătite în mai multe domenii, cum ar fi informatica, geologia sau ingineria pentru a accelera cercetarea, dezvoltarea și demonstrarea fezabilității noilor tehnologii de eliminare a dioxidului de carbon și pentru a se reduce costurile acestora și impactul lor asupra mediului. ”Gestionarea industrială a carbonului, atât în privința captării, cât și a stocării dioxidului de carbon, necesită pregătirea unui număr adecvat de ingineri, ceea ce presupune contribuția sistemelor naționale de învățământ și o capacitate de pregătire profesională sporită la nivelul Uniunii Europene”, se arată în Hotărârea Camerei Deputaților.

Se inventariază locurile morții

În opinia deputaților români, este nevoie de sprijinirea eforturilor de punere pe piață a tehnologiilor dedicate reducerii emisiilor de dioxid de carbon, inclusiv a celor ale căror costuri de investiție și de operare sunt mult mai mari decât ale celor convenționale, pentru a se evita cheltuirea unor sume și mai ridicate pentru punerea în aplicare a tehnologiilor de captare și stocare a dioxidului de carbon.

Pe de altă parte, trebuie elaborate instrucțiuni specifice la nivelul Uniunii Europene pentru analizarea impactului asupra mediului și biodiversității al inițierii și menținerii locurilor de stocare a dioxidului de carbon, fiind necesară inventarierea amplasamentelor potrivite pentru stocarea dioxidului de carbon în Uniunea Europeană, pentru volume reduse de dioxid de carbon, acceptabile din punct de vedere social, susțin deputații.

”Impactul asupra mediului și riscurile de mediu vor crește ca urmare a intensificării activității emițătorilor care captează dioxidul de carbon, a întreprinderilor care îl utilizează și a operatorilor siturilor de stocare, precum și a transportului dioxidului de carbon pe o rețea transfrontalieră funcțională cu acces liber. Tocmai de aceea, este recomandabil să se ia în considerare cu mai multă intensitate soluțiile de eliminare nepermanentă a dioxidului de carbon, cum ar fi reîmpădurirea, având în vedere efectul pozitiv cumulat asupra mediului și biodiversității”, au transmis deputații.

Investiții uriașe

În general, captarea și stocarea dioxidului de carbon nu au fost încă recunoscute de toate guvernele din UE ca parte legitimă și necesară a soluției de decarbonizare, se precizează în Comunicarea Comisiei Europene.

Potrivit unui studiu al acestei instituții, se estimează că rețeaua de transport al CO2, inclusiv conductele și rutele de transport, ar putea acoperi până la 7.300 km, iar implementarea ar putea costa până la 12,2 miliarde euro în total până în 2030, ajungând la aproximativ 19.000 km și 16 miliarde euro în total până în 2040. ”În scopul mobilizării investițiilor și al implementării unei rețele de transport atât de extinse, este necesar să se depășească o serie de dificultăți. Deși conductele sunt, în multe cazuri, cea mai frecventă opțiune de transport al CO2, costurile de capital inițiale pentru construirea acestora sunt ridicate, iar termenele de execuție sunt lungi. Înainte de 2030, o opțiune importantă va fi transportul maritim al CO2, dar pentru aceasta este necesar să fie disponibilă o flotă de nave specializate în transportul de CO2”, se mai arată în Comunicarea Comisiei Europene.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv5 ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusivo zi ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv3 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv3 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv3 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv4 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv4 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv4 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv4 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv5 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv5 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv