Investigatii
PASTILE DE CAP

- Medicii neurologi ar trebui atestaţi prin Legea nr. 182/2002 să poată acredita ORNISS creierul fiecărui cadru militar trecut în rezervă dintr-un serviciu secret, pentru că acesta îşi permite să stocheze pe termen lung cu ajutorul hipocalamusului, contrar legii, date şi informaţii clasificate. Şi nu este „zonă de securitate”! Deci, să-i bage un cip cu INFOSEC şi apoi să-l sigileze!
- O fi verificat vreun „ecologist” de la Securitate Internă, mare specialist în certificate / autorizaţii de securitate, ce grad au unii de pe la noi, foşti ori actuali activi, în serviciile secrete străine?
Exemplul cel mai fascinant pe care ar trebui să-l aibă în vedere este Harold Adrian Russell „Kim” Philby, ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, înalt funcționar al Secret Intelligence Service (MI6), membru al Grupului din Cambridge – împreună cu Sir Anthony Blunt, John Cairncross, David Duart Mc Lean şi Guy Burgess – care a trădat pentru NKVD și KGB.
Dar nici Aldrich Ames n-ar fi un exemplu derizoriu. Adică, li s-a întâmplat asta britanicilor şi nord americanilor, şi nu o singură dată – iar noi rămânem la Pacepa, eventual Caraman? Parol!
- Finul tovarăşului Liviu Dragnea, ofiţer SRI, o avea voie să aibă contacte cu oamenii politici, aşa cum e naşul? Şi, by the way, cum or ţine ăştia legătura de cumetrie? Impersonal, prin „căsuţă poştală”?!
- Cei de la redarea la cască din SRI or fi testaţi audiometric? Nu de alta, dar aceştia aud prost şi distorsionat. Başca că una aud, şi alta scriu în redare. Prin Încheierea nr. 18 / 11 ianuarie 2017, judecătoarea Francisca Vasile de la ÎCCJ reţine, printre altele „In ceea ce priveste natura erorilor se pot identifica: inlocuiri de cuvinte; omisiuni de replici, cuvinte, sintagme; introducere de cuvinte, sintagme ori chiar propozitii intregi; amalgamarea interlocutorilor ori replicilor; modificarea sensului prin semne de punctuatie. Organul judiciar trebuie sa identifice autorii notelor de redare initiale, respectiv lucratorii SRI si in functie de statutul acestora (personal civil sau militar) si sa decida oportunitatea continuarii investigatiilor sau masuri de declinare in favoarea procurorului militar competent…” Ups! O fi „Şpaga a doua” în loc de „Faza a doua” ?
- Pentru creşterea volumului şi diversităţii scrierilor folclorice emanate de la SRI, propunem introducerea verificării candidaţilor la ANI şi în domeniul cunoştinţelor literare, cu accent pe lectura ipostazelor fantasticului în operele marilor scriitori (recomandăm Eliade, Eminescu, Caragiale ale căror scrieri au toate caracteristicile specifice operelor fantastice, mai exact acea legătură între real şi ireal, respectiv legătura între o lume reala şi una ireală, fantastică), aşa cum li se va cere în multe rapoarte informative.
Nu am pretenţia ca specialiştii în „intelligence” din SRI să înţeleagă că principala amenințare la adresa serviciilor de informații vine nu din partea „duşmanilor externi”, ci din partea propriilor oameni duşi cu căpuţul, gen Coldea.
Într-o lume a minciunilor, înșelăciunilor și trădării, serviciile de informații cred zadarnic că își păstrează buna judecată și limpezimea minții dezvoltându-și propria imagine asupra a ceea ce cred ele că este adevărul, nu ăla obiectiv, real. Ofiţerii care confirmă adevărul ales şi impus de elita din SRI – chiar dacă acesta e fals – prosperă. Cei care îl pun la îndoială – chiar dacă au dreptate – sunt suspectați şi daţi afară din sistem. Când nu ai încredere într-un ofiţer (pentru că „ţi-a intrat pe invers”), cu cât mai valoroasă e informația pe care ți-o transmite, cu atât mai mari sunt suspiciunile ce cad asupra lui. Când alți ofiţeri (ai dracu imbecili!) îi mai şi confirmă informațiile, suspiciunea se răspândește, până când tot sistemul se prăbușește…
Stimaţi tovarăşi de la „managementul resurselor umane” (ce pompos!), să vă dăm o informaţie şi un sfat de bună credinţă.
QS World University Rankings a întocmit clasamentul academic pe anul 2016. România a avut, şi anul trecut, 4 (patru) universităţi in clasament, la categoria 701+: Universitatea din Bucureşti, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara.
Nu aveţi cum să recrutaţi candidaţi care au studiat în universităţi ori colegii de talia Cambridge, Stanford, Harvard etc., dar măcar concentraţi-vă pe bazinul oferit de cele patru autohtone, şi nu pe fake-uri ori no name-uri şi alea făcute la FF ori ID. Că de aia aveţi rateuri grosolane!
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor