Connect with us

Administratie

Cîțu le dă o primă lovitură românilor/Se reiau POPRIRILE pe conturi

Publicat

pe

Guvernul Florin Cîțu le dă o primă lovitură românilor! Începând de sâmbătă, 26 decembrie, se reiau popririle bancare pentru datoriile fiscale. Tot de atunci, Fiscul va începe să calculeze și să aplice dobânzi pentru datoriile fiscale.

Practic, din 26 decembrie nu se mai aplică prevederile referitoare la suspendarea poprilor, din Ordonanța de Urgență nr. 181/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene.

Conform OUG nr. 181/2020, popririle bancare pentru datoriile fiscale au fost suspendate până pe 25 decembrie inclusiv.

Practic, Fiscul nu vă mai putea popri conturile, pentru datoriile fiscale neachitate, grație prevederilor OUG nr. 181/2020.

„(1) Pentru sumele care fac obiectul eșalonării la plată a obligațiilor fiscale, precum și pentru obligațiile prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-c), e)-j) și l) nu începe sau se suspendă, după caz, procedura de executare silită, de la data comunicării deciziei de eșalonare la plată. În cazul obligațiilor prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. f) executarea silită se suspendă după comunicarea somației.
(2) Odată cu comunicarea deciziei de eșalonare la plată către debitor, organele fiscale comunică, în scris, instituțiilor de credit la care debitorul are deschise conturile bancare și/sau terților popriți care dețin/datorează sume de bani debitorului, măsura de suspendare a executării silite prin poprire.
(3) În cazul prevăzut la alin. (2), suspendarea executării silite prin poprire bancară are ca efect încetarea indisponibilizării sumelor viitoare provenite din încasările zilnice în conturile în lei și în valută, începând cu data și ora comunicării către instituțiile de credit, a adresei de suspendare a executării silite prin poprire.
(4) Sumele existente în cont la data și ora comunicării adresei de suspendare a executării silite rămân indisponibilizate, debitorul putând dispune de acestea numai pentru efectuarea de plăți în scopul:
a) achitării obligațiilor administrate de organele fiscale de care depinde menținerea valabilității eșalonării la plată;
b) achitării drepturilor salariale.
(5) În cazul terților popriți, suspendarea executării silite are ca efect încetarea indisponibilizării sumelor datorate de aceștia debitorului, atât a celor prezente, cât și a celor viitoare, până la o nouă comunicare din partea organului fiscal privind continuarea măsurilor de executare silită prin poprire.
(6) Măsurile de executare silită începute asupra bunurilor mobile și/sau imobile proprietate a debitorului se suspendă de la data comunicării deciziei de eșalonare la plată”, se precizează la Articolul 11 din OUG nr. 181/2020.

Tot de azi, 26 decembrie, Fiscul va începe să calculeze și să aplice dobânzi pentru datoriile fiscale.
„(1) Pe perioada pentru care au fost acordate eșalonări la plată, începând cu data de 26 decembrie 2020, pentru obligațiile fiscale eșalonate la plată, cu excepția celor prevăzute la art. 173 alin. (2) din Codul de procedură fiscală, se datorează și se calculează dobânzi. Nivelul dobânzii este de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere.
(2) Dobânzile se datorează și se calculează pentru fiecare rată din graficul de eșalonare la plată începând cu data emiterii deciziei de eșalonare la plată și până la termenul de plată din grafic sau până la data achitării ratei potrivit art. 4 alin. (1) lit. d), după caz.
(3) Dobânzile datorate și calculate în cazul achitării cu întârziere a ratei potrivit art. 4 alin. (1) lit. d) se comunică prin decizie referitoare la obligațiile de plată accesorii și se achită potrivit prevederilor art. 156 alin. (1) din Codul de procedură fiscală.
(4) Penalitatea de întârziere prevăzută la art. 176 din Codul de procedură fiscală se calculează până la data emiterii deciziei de eșalonare la plată.
(5) Pentru obligațiile bugetare stabilite de alte organe și transmise spre recuperare organului fiscal, potrivit legii, și pentru care legislația specifică prevede un alt regim privind calculul dobânzilor, sunt aplicabile prevederile legislației specifice.”, se precizează la Art. 7.

Cum până la redactarea articolului de față, Guvernul Cîțu nu a luat nicio măsură pentru suspendarea poprilor pentru datoriile fiscale, luni, 28 decembrie, s-ar putea să vă treziți cu contul blocat, în cazul în care aveți datorii la Fisc. (Sava N.).

 

Administratie

Candidații cu tatuaje pe corp vor putea participa la concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI, cu excepția celor cu tatuaje pe față, gât sau alte zone ale capului

Publicat

pe

De

Ministerul Afacerilor Interne a publicat  în transparența decizională proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului. Iată câteva dintre schimbările propuse, cumunica cei de la sindicatul decus:
– Candidații cu tatuaje pe corp vor putea participa la concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI, cu excepția celor cu tatuaje pe față, gât sau alte zone ale capului.
– Se propune acordarea gradului profesional în funcție de vechimea în MAI și pentru absolvenții Academiei de Poliție, formă de învățământ la zi. În prezent, acest lucru se aplică doar polițiștilor care urmează cursuri la Academia de Poliție la formă frecvență redusă.
– Se impune îndeplinirea tuturor condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului în cazul împuternicirii pe funcție, spre deosebire de situația actuală când era necesară doar îndeplinirea condiției de studii.
– Pentru concursul de ocupare a postului de conducere/execuție vacant, se cere înregistrarea audio și video, în timp ce anterior putea fi aleasă doar o singură formă.
– Se permite decontarea cheltuielilor de asistență juridică și după finalizarea procesului penal/civil, în termen de 3 ani, spre deosebire de situația actuală când se decontau doar pe durata în care polițistul avea calitate în dosar.
– Se reintroduce „Atenționarea” ca măsură administrativ-preventivă după efectuarea cercetării disciplinare, fără a afecta raporturile de serviciu ale polițistului. În prezent, sancțiuni cum ar fi mustrarea, diminuarea drepturilor salariale sau amânarea înaintării în gradul profesional următor pot fi aplicate.
– Se stabilesc noi condiții pentru membrii Consiliului de Disciplină, asigurându-se participarea echitabilă a membrilor colectivului în funcție de numărul de desemnări anterioare.
– Se permite modificarea raporturilor de serviciu prin mutare, delegare, detașare sau împuternicire chiar și atunci când polițistul este cercetat disciplinar, iar procedura continuă la noua unitate, în contrast cu situația actuală când nu se permite modificarea raporturilor de serviciu pe durata cercetării disciplinare.
– Se reglementează situația răspunderii materiale a polițistului, în urma deciziei Curții Constituționale din 2022 care a declarat neconstituțională OUG nr. 121/1998, actul normativ prin care polițiștii erau cercetați administrativ. (Sava N.).
Citeste in continuare

Administratie

De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat 202.545 de verificări în aplicația eDAC, aproximativ 35.432 doar în ultima săptămână

Publicat

pe

De

Aplicația este un instrument foarte util care permite efectuarea verificărilor într-un timp scurt în bazele de date relevante ale autorităților române, dar și în cele din Spațiul Schengen și este folosită inclusiv de către echipele mobile din teren, din cadrul structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

Un exemplu în acest sens este cazul din data de 07 mai, de la Aeroportul Timișoara, unde, la ora 20:25, o echipă mixtă de control formată dintr-un polițist de frontieră şi un polițist din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi Aeriene a verificat o persoană de sex feminin, cetățean român, care o însoțea pe fiica sa minoră.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că mama nu deține declarație notarială din partea tatălui şi nici nu a putut face dovada reședinței în străinătate a minorei. Nefiind îndeplinite condițiile legale pentru a putea ieși din România, călătoria minorului a fost întreruptă.

Nu sunt însă singurele cazuri. Au mai fost trei cazuri cu cetățeni români minori, un caz unde adultul care însoțea minorul nu avea documente sau procură din partea tatălui care să îi permită continuarea călătoriei, dar și două cazuri în care minorul însoțit de către părinți nu deținea un document de călătorie. Acestora nu li s-a permis ieșirea din țară.

O altă patrulă mobilă, formată dintr-un polițist de frontieră şi un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, în timp ce desfășura atribuțiile de serviciu în Aeroportul Henri Coandă București, a depistat în zona terminalului Schengen un cetăţean marocan, care călătorea în direcția Frankfurt cu tranzit în Varșovia. În urma verificărilor efectuate de lucrătorul de la Inspectoratul General pentru Imigrări, s-a constat faptul că persoana se afla în România în baza unei vize de lungă ședere, societatea angajatoare neavând cunoștință de intenția străinului de a părăsi țara. Acestuia i-a fost întreruptă călătoria, fapt pentru care fost preluat de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru luarea măsurilor legale.

La Aeroportul International Henri Coandă București, în zona de tranzit intrare Schengen, o echipă operativă formată dintr-un polițist de frontieră și un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a legitimat un cetățean nepalez. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta se afla în ședere ilegală pe teritoriul României, având permisul de ședere valabil, dar contractul de muncă încetat din data de 11.11.2023, fiind preluat de către echipa din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

În aceeași situație s-au aflat și două srilankeze, depistate de către politistii din cadrul Aeroportului International Henri Coandă București.

O altă echipă mixtă de control formată dintr-un polițist de frontieră şi un polițist din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Aeriene a verificat, în incinta Aeroportului International Henri Coandă București, o persoană de sex masculin, care a prezentat polițistului de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităților din Republica Cehia, prevăzută cu fotografia acestuia. După verificarea respectivului document în eDAC, s-a constatat faptul că documentul sus-menționat este fals.

În cadrul cercetărilor s-a constatat faptul că persoana este solicitantă de azil pe teritoriul național. Aceasta a fost preluată de Inspectoratul General pentru Imigrări în vederea dispunerii masurilor legale.

Aplicația eDAC este folosita inclusiv de către politistii care desfășoară activități și control la „frontiera verde” și pe căile de comunicație.

Cel mai recent caz este când politistii din teritoriu, au depistat pe un drum național, cu ajutorul aplicației eDAC, un cetățean român care nu deține permis de conducere, mai precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Mamele din familiile monoparentale nu vor mai presta muncă pe timp de noapte

Publicat

pe

De

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege pentru modificarea articolului 128 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, care va contribui în mod determinant la asigurarea unei vieţi cât mai apropiate de normalitate femeilor din România.

Conform iniţiativei legislative pe care am votat-o, Art. 128, alin. (2) al Codului Muncii va avea următorul cuprins: „Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi persoana singură din familia monoparentală nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.”Noul act normativ va avea efecte concludente în ceea ce înseamnă întărirea capacităţii femeilor mame singure de a se achita corespunzător de responsabilităţile dificile presupuse de creşterea şi îngrijirea copiilor.Mamele din familiile monoparentale se confruntă deseori cu provocări financiare şi logistice delicate, pentru a-şi îndeplini rolul de părinte şi a-şi asigura traiul zilnic, pentru ele şi copii.În aceste condiţii, obţinerea unui serviciu care presupune munca în ture de noapte constituie un dezavantaj net, atât pentru părinte, cât şi pentru copii, din multiple motive. În primul rând, aceste situaţii presupun nesiguranţa copilului în timpul nopţii, deoarece rămâne fie în grija altor persoane, fie singur în casă.Un alt argument în favoarea modificării Codului Muncii este legat de imposibilitatea părintelui, în speţă a mamei, de a acorda copiilor suficientă atenţie şi îngrijire în timpul zilei, din cauza oboselii acumulate în munca de noapte. Nu în ultimă instanţă, relaţia părinte-copil este afectată, din cauza indisponibilităţii mamei de a participa la activităţile cotidiene ale copilului în mod regulat.Consider că noul act normativ reprezintă un pas important în asigurarea drepturilor şi protecţiei femeilor, atât în perioadele sensibile ale maternităţii, cât şi în situaţiile în care sunt părinte singur. Limitarea muncii de noapte pentru femeile gravide, cele care au născut recent sau alăptează este crucială pentru sănătatea lor şi a copiilor lor. Această măsură poate contribui la reducerea riscurilor asociate cu sarcina şi la promovarea unui echilibru între viaţa profesională şi cea personală. De asemenea, recunoaşterea nevoilor speciale ale părinţilor singuri din familii monoparentale este esenţială pentru a le oferi sprijinul necesar în gestionarea responsabilităţilor lor profesionale şi familiale.În consecinţă, această lege reprezintă un progres substanţial în promovarea egalităţii de gen şi a protecţiei maternităţii în cadrul forţei de muncă, a precizat doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Diverse18 minute ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Exclusiv9 ore ago

Pseudojurnalista si „Clanul Cosma – PSD Prahova” care inseamna fake news, intoxicare, dezinformare, agresivitate fara margini si violenta gratuita

Vineri, 10 mai 2024, cu ocazia lansării candidaţilor Partidului Naţional Liberal Ploiești pentru alegerile locale din 9 iunie, printr-un comunicat...

Exclusiv19 ore ago

EXCLUSIV: SONDAJ ELECTORAL Alegeri Locale iunie 2024 pentru județele Prahova si Constanța – Grupul de presă INCISIV

Probabil toată lumea a văzut deja sondaje de opinie pentru alegerile locale aruncate în spațiul public de diverse partide politice,...

Exclusiv19 ore ago

Orasul cu stalpi in drum/Un exemplu de proasta administratie a PSD-istului Andrei Volosevici/Vous nous dérangez pas du tout, mon cher Andrei Volosevici

In urma cu ceva timp a facut turul internetului un filmulet cu un stalp uitat in mijlocul unui drum de...

Exclusiv19 ore ago

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, mii de polițiști vor protesta în fața Guvernului, MAI și Parlament

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, Sindicatul EUROPOL, afiliat Federației PUBLISIND participă la un protest organizat de către...

Exclusiv4 zile ago

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate de Andrei Volosevici la prejudicierea bugetului

Idila primarului Andrei Volosevici cu fiica unui SRI-ist, tânăra Andrada Necșulescu, era cunoscuta de mult timp dar, era doar imorala....

Exclusiv4 zile ago

Nu e banc, dar asa s-au nascut bancurile cu militieni!

Doi pensionari cer la IGPR, copie de fisa de pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.. Solicitarea petentului nr.1,...

Exclusiv4 zile ago

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ( FSANP) a participat la protestul rezerviștilor militari, fiind singura federație din sistemul penitenciar care s-a alăturat protestului

Protestul a început la ora 12.00, iar la final o delegație a protestatarilor a fost prezenta la discuțiile din sediul...

Exclusiv5 zile ago

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale

Merită oraşul Ploiești titulatura de oraş european? Poate fi numit Ploiești oraş? La cum arată localitatea, ea nu se poate...

Exclusiv5 zile ago

Disperare mare mon cher!/Emil Drăgănescu, fost gardian public provenit de la Politia Locala Ploiesti si actual Prefect de Prahova, duce incompetenta/neputinta lui Virgiliu Nanu si a PSD la o adevarata opera de arta

Va dezvaluiam ca, intr-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD...

Exclusiv5 zile ago

FSANP se alătură protestului militarilor rezerviști/Polițiștii de penitenciare și militarii rezerviști cer eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN).  Sindicatele cer ajutorul președintelui...

Exclusiv6 zile ago

DNA ar trebui să se sesizeze!/Suspiciuni de corupție la nivelul conducerii ANP!/Transferurile angajaților – FOLOASE NECUVENITE?

Iata ca, DUPĂ CRIZE DE SECURITATE ȘI EVADĂRI – MAI NOU sunt SUSPICIUNI DE CORUPȚIE LA NIVELUL CONDUCERII ANP, aspecte...

Exclusiv6 zile ago

Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului

Ministerul Afacerilor Interne a pus în transparență decizională proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002...

Exclusiv6 zile ago

Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP, solicită încetarea ABUZURILOR la Penitenciarul de Femei Târgșorul Nou

Printr-un articol postat pe site-ul de specialitate, al celor din penitenciare, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunță public...

Exclusiv7 zile ago

Poliția Română desființează singura structură specializată în cercetarea delincvenței juvenile, în loc să o dezvolte

Organizația Națiunilor Unite, prin Rezoluția 33/40 din 29 nov. 1985, a adoptat un set de reguli de uniformizare privind aplicarea...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!