Exclusiv
Dosarul White Tower: Rechizitoriul se apropie, finalul unei mega-tepe imobiliare, condamnarea escrocilor este iminentă!

Mega-teapa imobiliară White Tower: Un sistem corupt expus (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc.
Scandalul imobiliar din Ploiești dezvăluie o rețea de corupție și fraude masive ce a scos la iveală disfuncționalități grave în sistemul imobiliar românesc. Corupția și lipsa de integritate au permis fraude prin care numeroase familii au pierdut apartamentele achiziționate, transformând White Tower într-un simbol al înșelătoriilor imobiliare.
Schemele frauduloase și prejudiciile uriașe
PFA Lupu Mărioara și fiul său sunt acuzați de vânzarea aceluiași apartament către mai mulți cumpărători. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 935.500 de euro și 423.551 de lei, lăsând multe familii în ruină. Pe 22 ianuarie 2024, presa a dezvăluit amploarea scandalului dupa ce patru ani de zile ziarul nostru Incisiv de Prahova a devoalat aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata, implicând dezvoltatori, un avocat din Baroul Prahova și inspectori din administrația locală.
Inculpatul Cătălin Stavri: Pseudo-jurnalistul care a șantajat afacerile locale
Cazul White Tower reflectă o problemă endemică în Prahova: poluarea și corupția. Autoritățile județene par implicate în aceste disfuncționalități. Sub conducerea lui Eduard Mirițescu, inspector general adjunct al Poliției Române, a funcționat o rețea de crimă organizată în interiorul poliției, incluzând polițiști, politicieni și un jurnalist specializat în șantaj.
Filozofia infractorilor: Puterea absolută a lui Mirițescu
După cum subliniază manelistul Dani Mocanu, „Șeful meu e numai Dumnezeu”, reflectând puterea celor care conduc rețeaua criminală. Pentru inculpatul pseudo-jurnalist Cătălin Stavri, implicat în diverse activități ilegale, „Dumnezeu” este Eduard Mirițescu.
Inculpatul pseudo-jurnalist santajist si spagar Catalin Stavri: Interfața ilegalităților și instrumentul de șantaj
Inculpatul Cătălin Stavri este fața vizibilă a ilegalităților. Specializat în șantaj jurnalistic si spagi, a devenit complice al lui Mirițescu după ce a expus neregulile acestuia. Folosind informații de la Fragulea și intervențiile lui Mirițescu, Stavri a obținut compensații financiare de la agenți economici, amenințându-i cu publicarea de materiale compromițătoare.
Manevre disperate în dosarul 221&282/P/2023: Apariții la Parchet și interviu suspect
Surse neoficiale raportează apariții recente la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel ale unor protagoniști din Dosarul penal 221&282/P/2023, care vizează escrocheriile imobiliare din White Tower, City Gate și Mărășești. Majoritatea documentelor au fost întocmite la Biroul Notarial Tudose Maria & Tudose George – Radu. Pe 10 martie 2025, site-ul specializat in santaje si spagi Incomod.ro, patronat de inculpatul pseudo-jurnalist santajist si spagar Catalin Stavri, a publicat un asa – zis interviu cu Mihai Lupu, dezvoltator imobiliar cu relații la nivel înalt.
Interviul lui Lupu: O încercare eșuată de diversiune? O ultima incercare de santaj MEDIA!
Interviul lui Lupu pare o manevră eșuată a trioului inculpatilor Stavri-Nichita-Lupu pentru a distrage atenția de la traseul banilor din White Tower, care oferea apartamente VIP-urilor la prețuri reduse, ulterior revândute cu profit. Filmat cu un an și trei luni înainte, interviul este văzut ca o ultimă încercare de șantaj media. Inculpatul pseudo jurnalist santajist si spagar Catalin Stavri a încercat să ia „pulsul” situației în ianuarie 2024, înainte ca Nichita să fugă din țară, în timp ce Lupu așteapta arestarea. Rămâne neclară destinația milioanelor de euro din White Tower & City Gate, în ciuda încercărilor lui Lupu de a manipula opinia publică.
Presiuni asupra anchetei și o echipă tânără de procurori si politisti
Presiunile asupra procurorului de caz și a echipei sale au fost constante. Pentru a asigura integritatea anchetei, s-a format o echipă tânără din IPJ Dâmbovița și Buzău, excludând IPJ Prahova din motive de securitate (aici).
Audieri și speranța justiției: Ultima sută de metri
Pe 12 martie 2025, încep audierile finale ale părților vătămate din Dosarul White Tower & City Gate. Urmărirea penală este pe ultima sută de metri, în ciuda încercărilor disperate ale inculpaților de a influența ancheta.
Se anticipează un rechizitoriu riguros care să conducă la condamnarea tuturor celor implicați în această schemă de escrocherie și corupție. (Cerasela N.).
Exclusiv
Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute
Exclusiv
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii în fața crizei acute de personal.
Deficitul de personal face cazul și mai critic
În contextul în care Poliția Română se confruntă cu cel mai grav deficit de personal din istoria sa, unele structuri, cum ar fi polițiile orășenești și comunale, reușesc cu dificultate să asigure serviciile de ordine publică și rutieră. Între timp, câțiva șefi de inspectorate județene au decis modificarea programului de lucru al polițiștilor de ordine publică și rutieră, trecând de la ture de 12 ore la ture de 8 ore, cu 3 schimburi pe zi. Această schimbare este problematică, având în vedere că deja infrastructura este sub presiune și resursele sunt limitate.
Argumente nefundamentate
Argumentele aduse de conducerea Poliției Române pentru această modificare – cum ar fi eficientizarea cheltuielilor și asigurarea unui serviciu polițienesc corespunzător – sunt contestate de sindicaliști. Aceștia afirmă că, în realitate, această decizie va duce la o scădere a eficienței, crescând costurile pentru orele suplimentare, cheltuielile cu birotica și transportul.
Impactul modificării programului de lucru
În cazul în care la ture de 12 ore erau necesari 4 polițiști pentru a asigura serviciul, la programul de 8 ore este nevoie de 6 polițiști. În contextul deficitului actual, e imposibil de înțeles cum vor fi găsiți acești polițiști suplimentari. Pe lângă aceasta, va exista o majorare dramatică a cheltuielilor cu transportul, care ar putea să crească cu peste 100%, având în vedere numărul crescut de deplasări.
Riscuri pentru sănătatea polițiștilor
Schimbarea programului va avea și consecințe asupra sănătății polițiștilor. Trecerea la un program cu schimburi de 8 ore poate conduce la un risc crescut de burnout, astfel că numărul concediilor medicale ar putea crește. La turele de 12 ore, polițiștii beneficiază de un timp de odihnă semnificativ între ture, ceea ce nu va fi cazul în sistemul de schimburi de 8 ore.
Acțiunile Sindicatului Europol
Sindicatul Europol se opune ferm oricărei încercări de modificare a programului de lucru pentru polițiștii din structurile de ordine publică și a trimis deja notificări conduitei IPJ Arad, evidențiind disconfortul și obiecțiile membrilor. Până în prezent, peste 100 de polițiști au susținut acest demers și se așteaptă ca alții să li se alăture, continuând astfel lupta pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și protejarea drepturilor angajaților din domeniul ordinii publice. (Cerasela N.).
Exclusiv
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum 2 zile
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial