Connect with us

Administratie

Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt confirmate, din nou, de organele de cercetare penala

Publicat

pe

Ziarul Incisiv de Prahova a dezvaluit intr-o ampla investigatie (serial) despre caracatita imobiliara din urbea lui Caragiale, exact despre speta unde, in această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Prahova și în municipiul București, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității economice.

5 ppersoaneau fost conduse la sediul unității de poliție, pentru audieri.

În fapt, reprezentanții unui operator economic, în perioada 2018 – 2022, ar fi construit un bloc de locuințe în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în declarații, uz de fals și fals intelectual. Vom reveni. ( Cristina T.)

 

 

 

Administratie

Poliţiştii de frontieră au depistat optsprezece cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un TIR

Publicat

pe

De

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, băuturi răcoritoare pentru o societate comercială din Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, paisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Iran, Irak și Turcia, unii dintre aceștia fiind intrați legal, iar alții fiind solicitanți de azil în România.

*De asemenea, colegii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos pe direcția statului vecin. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări, unde s-a stabilit că este vorba de patru cetățeni din Sri Lanka, Pakistan și Nepal, intrați legal în România.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun, mai precizeaza sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii de frontieră au descoperit peste 13.000 de bunuri contrafăcute

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport înmatriculat în Bulgaria, mai mulți paleți ce conțineau cantitatea de peste 13.000 de bunuri contrafăcute, constând în articole vestimentare, parfumuri, încălțăminte, produse de marochinări și ceasuri, toate inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, fiind astfel susceptibile a fi contrafăcute.

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean bulgar. Acesta transporta coletărie pe ruta Bulgaria-Germania, conform documentelor prezentate.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, mai mulți paleți ce conțineau diverse bunuri.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 13.395 bunuri contrafăcute, constând în articole vestimentare, încălțăminte, parfumerie, produse de marochinărie și ceasuri inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare totală de aproximativ de 4.018.500 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, mai transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Exercițiile Dragon 24 și Nordic Response au loc, în această perioadă, sub umbrela Steadfast Defender 24

Publicat

pe

De

Cel mai mare exercițiu militar aliat din ultimele decenii se bazează pe noile planuri de apărare ale NATO și demonstrează capacitatea Alianței de a desfășura rapid forțe din America de Nord și din zone ale Europei pentru a consolida apărarea continentului, în special flancul estic, din nordul până în sudul acestuia.

 

Militari din Franța, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Slovenia, Spania, Turcia, Marea Britanie și SUA au efectuat o traversare a fluviului Vistula, lângă Korzeniewo, Polonia, în zilele de 4 și 5 martie 2024. Traversarea fluviului reprezintă un episod al exercițiului Dragon 24, un exercițiu multinațional la nivel operativ și tactic condus de Polonia și un element cheie al Steadfast Defender 24. În total, 3.500 de militari și 1.000 de unități de tehnică de luptă au luat parte la traversarea cursului de apă.

 

Dragon 24, care a început la finalul lunii trecute, implică participarea a 20.000 de militari și 3.500 de unități de tehnică de luptă și presupune operații pe uscat, pe mare și în aer, precum și în spațiul cibernetic. Divizia 11 Cavalerie Blindată Lubusz, din Polonia, a fost desemnată forța principală a acestui exercițiu, dar sunt implicate și forțe speciale, forțe aeriene, forțe navale și militari din apărarea teritorială polonă. De asemenea, Grupul de luptă NATO, din Polonia, este implicat în desfășurarea exercițiului.

 

Exercițiul Nordic Response 24, condus de aliații norvegieni și care implică participarea a aproximativ 20.000 de militari din 13 state, se desfășoară în zonele de nord ale Finlandei, Norvegiei și Suediei, în perioada 4-15 martie.

Parte a exercițiilor Steadfast Defender 24Nordic Response 24 are rolul de a testa capacitatea Alianței în consolidarea posturii defensive în zona nordică și de a simula o operație comună defensivă în condițiile arctice, specifice Finlandei, Norvegiei și Suediei.

 

Pentru Finlanda, care are 1.340 de kilometri de graniță comună cu Rusia, acest eveniment este de importanță deosebită, deoarece este pentru prima dată când participă la manevre de o asemenea amploare. Peste 4.000 de militari finlandezi vor lua parte la exercițiul care va dura până la mijlocul lunii martie.

 

La Nordic Response 24 participă militari din Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Spania, Suedia, Regatul Unit și Statele Unite. Peste 50 de nave, inclusiv fregate și submarine, precum și peste 100 de aeronave sunt așteptate să participe la exercițiu. (M. Batca).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

Reîncep cercetările într-un dosar inventat de fostul procuror Portocală

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusiv23 de ore ago

Comisia de Însemne Heraldice a M.A.I/”Mulți văd, puțini cunosc!”

Nu cu multă vreme în urmă eram contactat de redacția Europa Liberă pentru un punct de vedere legat de instituirea...

Exclusiv23 de ore ago

Set complex de criterii pe care foștii polițiști trebuie să le îndeplinească pentru a le fi validate dosarele

Pe pagina de internet a Poliției Române au fost publicate mai multe anunțuri privitoare la scoaterea la concurs a 295...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XV)/Afaceristul Dan Stefănescu audiat de procurorii ploiesteni. Mâna dreaptă a avocatului Vlad Nichita, reținută de procurori.

Daniel Ștefănescu, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, audiat în dosarul White Tower. Procurorii confirmă astfel...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Polițiștilor din România ”DIAMANTUL” anunță că se alătură initiativei de protest formulată de Sindicatul ”EUROPOL”

SINDICATUL “DIAMANTUL” IESE LA PROTEST PE 25 MARTIE 2024 A trecut mai mult de jumătate de de an de cand...

Actualitate5 zile ago

Nicolae Drăgan pierde mandatul de primar al comunei Târgsoru Vechi

Comuna Târgsoru Vechi rămâne fără primar, cu doar trei luni înaintea alegerilor locale. Nicolae Drăgan pierde la ICCJ, recursul în...

Exclusiv5 zile ago

George Ionescu pune mâna si pe USR Prahova! Bogdan Novac a demisionat de la sefia USR!

Cu mai puțin de 1% în toate sondajele de opinie, George Ionescu devine candidatul Alianței Dreapta Unită (USR, Forta Dreptei...

Exclusiv5 zile ago

Frauda scoate la iveala ca deputatul USR -Stelian Ion – se descurcă cu cuțitul – în caz contrar el riscând să primească un alt certificat medical, care să îl scape și de fioroasele barabule

Garsoniera ANL obținută prin fraudă de Stelian Ion, actual deputat USR, la Poarta 6 a portului Constanța a fost schimbată...

Exclusiv5 zile ago

Proteste, boicot și blocaje/Singurele majorări sunt cele de  sarcini și atribuții, drepturile financiare rămân tăiate!

În data de 12 martie 2024, în monitorul oficial al României au fost publicate modificările si completările Legii nr. 61/1991...

Exclusiv6 zile ago

Oamenii primarului Volosevici!/Câju și nosocomialele/Se pregătește încă un tun financiar de proporții!

Mariana Câju- de la Făgăraș, la București, cu escală prin Primăria Ploiești Lista consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici nu...

Exclusiv6 zile ago

Grup “organizat” de interese aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul (partea a II a)

Revenim cu investigatia jurnalistica la persoanele din jurul actualului premier Marcel Ciolacu, in special la afaceristul local Gheorghe Doloiu, fost...

Exclusiv6 zile ago

AVERTISMENT DUR!/Polițiștii nu mai suportă această bătaie de joc și ca atare în loc să sărbătorească Ziua Poliției Române, vor protesta!

Actul normativ privind actualizarea drepturilor polițiștilor este lăsat la „dospit” într-un sertar pe undeva, bine ascuns în Guvern, dezvaluie mcei...

Exclusiv6 zile ago

Rolul CCR nu este rezumat doar la apararea drepturilor fundamentale, ci priveste apararea fiecarui articol din constitutie!/Motivare halucinanta

Motivare halucinanta a CCR pe exceptia ridicata impotriva OUG 59/2017 (pe motivul nesolicitarii avizului de la Consiliul Legislativ)! Decizia s-a...

Exclusiv7 zile ago

De la „disparitia” unui SITE ARHEOLOGIC la modul cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi ajungem si la angajarile fictive pe metoda Liviu Dragnea/ Toate dosarele musamalizate de politisti corupti din IPJ Prahova

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul Atata timp cat, Comisarul șef de poliție Gabi Teodor MANUC nu realizeaza ca a nimerit...

Exclusiv7 zile ago

Dacă un cetățean înjură un polițist, fapta este considerată contravenție, dar dacă un polițist rostește exact aceleași expresii jignitoare, este faptă penală de “purtare abuzivă”

Azi, legea încurajează șoferii drogați și băuți să fugă de polițiști, chiar cu riscul de a-i omorî Un șofer din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!