Connect with us

Administratie

Rețeta succesului pentru un adolescent cu rezultate excepționale, care a ales să devină, în 2022, student al Academiei Tehnice Militare (ATM), poate servi drept model și altor tineri

Publicat

pe

Judecând în termeni de curiozitate și muncă, pentru Găitan matematica reprezintă alimentarea reciprocă dintre cele două: muncă pentru curiozitate și curiozitate pentru muncă.

Munca pentru curiozitate este o simplă realitate, din momentul în care o anume curiozitate te-a prins în joc, ești în permanență tentat de a maturiza simpla fulgerare ce a traversat mintea. Curiozitatea nu poate exista fără intenția de a se lega de cunoașterea anterioară și țelul de a crea, dezvolta și/sau inova.

Iar prin sintagma curiozitate pentru muncă remarc că efortul de termen lung nu poate fi ghidat doar de un țel global, e nevoie să pășești destul de des în lateralele direcției principale, să admiri și să cercetezi peisajul.

În viziuni mai largi, matematica reprezintă mai multe lucruri și nu crede că va putea alege vreodată doar unul. Totuși, unul dintre candidații valoroși este ideea matematicianului englez G.H. Hardy dată prin una dintre vorbele sale: Frumusețea este primul test, nu există nici un loc permanent în lume pentru matematici urâte.

 

Matematica e un domeniu care poate fi atașat cu un grad mare de libertate și altor subiecte, iar un elev pasionat va depăși cu siguranță barierele formale pentru pregătire. Nu poți găsi niciodată borne care să marcheze granițele cunoașterii.

Referitor la gestionarea eșecului, spune că adevărata problemă este dată de modul în care ajungi să te raportezi la greșeli și nereușite, întrucât eșecul poate fi cartografiat și examinat. Nu de puține ori, acesta conține informații utile despre parcurs și metodă.

Datorită eșecului, poți să ajungi să îți reconsideri obiectivele sau traseele, într-un sens foarte larg, iar în continuare susțin că toleranța la greșeală și insucces este un factor central pentru cei cu apetit de performanță.

Olimpiada și concursurile, dincolo de orele de probă, au constituit un cadru suficient de bun pentru a întâlni oameni cu pasiuni comune. Pentru tânărul student, e un sentiment plăcut atunci când vezi că nu ești singur într-un ocean de informații și vise și că ceilalți participanți sunt la fel de reali ca tine, cu gânduri în diverse sfere de interes și pasiuni greu de ghicit la o primă vedere.

Rememorând anii de liceu, olimpiada poate fi redusă la câteva zile din calendar bifate, farmecul este garantat de modul fiecăruia în care gestionează restul perioadelor prin pregătire, efort și relaxare.

Vorbind despre îmbunătățirea procesului educațional, consideră că este un subiect controversat, prin care s-a ivit un câmp extrem de întins de păreri și pseudosoluții. O îmbunătățire a procesului educațional ar fi regândirea și schimbarea modului de raportare la elev ca individ.

Fiecare dintre noi se diferențiază printr-o multitudine de factori, mulți aproape imposibil de controlat, cum ar fi: viteza de absorbție a informației, modul de gândire, grad de interes, stil de învățare etc. Diversitatea tiparelor de evoluție este o realitate care încă mă miră: eu, raportându-mă la amintirile din gimnaziu, rămân surprins într-un mod nu foarte plăcut la analiza unor metode de abordare/soluționare a problemelor din trecut.

Acesta este un prim lucru pe care l-aș urmări într-o eventuală reformă: îmbunătățirea/stimularea gândirii creative. Crede că o societate formată din indivizi a căror unică armă intelectuală este reprezentată de gândirea critică este total neacoperită într-o luptă cu o problemă/provocare nouă, lipsită de similarități în trecut.

S-a trezit de multe ori în situația de a construi soluții pentru problemele procesului educațional, unele fiind ajustări și reglaje fine, iar altele restructurări totale, forțări ale realității, dar cu timpul a înțeles că sunt foarte puțin probabile și foarte dificile înaintarea și prezentarea unor noi căi.

Prima forță ce ar frâna o asemenea vindecare ar fi timpul, și nu doar în cazul acestei probleme. Având toate acestea în minte, m-am reorientat în mod instinctiv spre un mod autodidact, după propriul ritm și interes.

A descoperit că nu este greșit în a fi generos cu propria persoană, prin a-ți acorda timp pentru a înțelegeMai mult, chiar cu un volum de informații integrat în totalitate în memorie pe o anumită temă, tot poți să te trezești în situația de a nu înțelege.

Cunoașterea nu este doar o movilă de informații. Informația țesută prin conexiune și structură rezultă în cunoaștere, obiectul nostru final de interes. Se poate aplica în numeroase domenii – adesea, informația nu este prea puțină, ci prea multă.

Există necesitatea de a dezvolta o permanentă stare de veghe asupra lucrurilor care ne înconjoară (și mai ales asupra celor simple). Fără dozele necesare de curiozitate și atenție ne putem trezi oricând că am împânzit realitatea de capcane, în fața cărora naivitatea ne oferă drept o pradă sigură. ( Căpitan Mirela Vîță).

Administratie

Polițiștii de frontieră au descoperit 21 de migranți sirieni și irakieni ascunși într-un camion condus de un cetățean turc la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin .

Publicat

pe

De

Pe 23.06.2024, un camion condus de un cetățean turc s-a prezentat la punctul de frontieră pentru a intra în România.Șoferul transporta profile metalice din Turcia spre Franța și avea sigiliul vamal aplicat de Turcia.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control de rutină și au descoperit că șuruburile mecanismului de închidere a ușilor prezentau urme de desfacere. Au desigilat compartimentul de marfă și au descoperit 21 de persoane ascunse în interior.

Cei 21 de migranți au declarat că sunt sirieni și irakieni și s-au urcat în camion într-o parcare din Sofia, Bulgaria, ajutați de șofer.

Șoferului turc i s-a interzis intrarea în România pentru 5 ani. Migranții și șoferul au fost predați poliției bulgare pentru investigații suplimentare, transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Modificări în regulamentul privind cariera militară în România

Publicat

pe

De

Ministerul Apărării Naționale a modificat și completat regulamentul privind formarea profesională și evoluția în cariera militară în Armata României.

Printre cele mai importante modificări se numără:

  • Locotenenții care au absolvit cursul avansat pot ocupa funcții de comandant de companie sau funcții de comandă corespunzătoare armelor de luptă sau armelor pentru sprijin de luptă, în structuri militare de nivel 1, dacă au cel puțin 2 ani de experiență în prima funcție de la baza ierarhiei militare în cadrul structurilor militare de acest nivel .
  • Locotenenții care au absolvit cursul avansat pot ocupa funcții de execuție specifice domeniilor funcționale în structuri militare de la nivelul 1 până la nivelul 3 inclusiv, dacă au împlinit cel puțin 3 ani din stagiul minim în gradul deținut.
  • Maiștrii militari clasa a III-a și plutonierii care au împlinit cel puțin 3 ani de stagiu în gradul deținut și au absolvit cursul de carieră necesar pentru înaintarea în gradul următor pot ocupa funcții de execuție în cadrul structurilor militare până la nivelul 4 inclusiv.

Deasemenea, s-au modificat și completat Normele privind organizarea și funcționarea sistemului de ierarhizare și selecție în vederea evoluției în carieră a cadrelor militare.

Printre modificări se numără:

  • S-au actualizat competențele comisiei de selecție nr.1.
  • S-au modificat regulile privind organizarea și funcționarea sistemului de ierarhizare și selecție în vederea promovării în funcții și/sau înaintării în grad a cadrelor militare din Direcția generală de informații a apărării și structurile subordonate acesteia.
  • S-a introdus o nouă prevedere care acordă puncte suplimentare candidaților care au fost instructori militari pentru o perioadă cumulată de 2 ani.
  • S-au actualizat modelele fișelor de evaluare întocmite de comisiile de selecție. (Sava N.).
Citeste in continuare

Administratie

Un șofer turc beat a atacat cu cuțitul un polițist de frontieră la Siret.

Publicat

pe

De

Sâmbătă seara, în jurul orei 23:30, un șofer de camion turc de 55 de ani a încercat să depășească coloana de camioane din PTF Siret, în timp ce polițiștii de frontieră efectuau controlul de ieșire din România.

Polițistulde frontieră aflat în serviciu a intervenit pentru a-l opri pe șofer, moment în care acesta a coborât din camion și l-a ata cat cu un cuțit.Polițistul a reușit să imobilizeze agresorul și să îl încătușeze.

Testulde alcoolemie a arătat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Acum, șoferul turc este cercetat pentru ultraj și conducere sub influența alcoolului, transmite sursa citata. (Sava N.).

  • PTF Siret este un punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina.
  • Ultrajul este o infracțiune care constă în împotrivirea, prin violență sau amenințări, la un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
  • Conducere sub influența alcoolului este o infracțiune care constă în conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală.

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza munca de noapte ! Modificarea codului muncii Din 31 mai 2024, persoanele singure din...

Exclusiv21 de ore ago

Romaqua Group da in judecata sistemul RetuRO, considerandu-l nefunctional si profitabil doar pentru unii

Cel mai mare producator de bauturi din Romania, Romaqua Group, a cerut in instanta anularea Sistemului Garanție- Returnare RetuRo. Directorul...

Diverse4 zile ago

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Exclusiv5 zile ago

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului,...

Exclusiv6 zile ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv7 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo săptămână ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusivo săptămână ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv2 săptămâni ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusiv2 săptămâni ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv