Connect with us

Featured

Retragerile strategice, menite să organizeze asaltul final

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Planeta internetului a explodat de bucurie. Imagini cu steaguri galbene-albastre, emoticoane, bunici îmbrățișând nepoții soldați reîntorși acasă au aprins discuțiile pe rețelele de socializare. Unii exultă: Putin e terminat. În marea iraționalilor, e greu să găsești argumente logice.

Armata rusă s-a retras din Herson, ținut aflat pe malul vestic al Niprului. Asta e știrea prime-time-urilor din weekend. Propaganda vede deja zorii victoriei Ucrainei. Eliberarea Hersonului din ghearele inamicului nu s-a făcut prin luptă, ci prin retragerea acestuia. De ce au părăsit rușii comunitatea deja cucerită, un oraș de 160.000 de locuitori, cu 20 % populație rusească? Din istorie, se știe că pe teritoriul de azi al localității, aflată pe malul drept al Niprului, Mareșalul Potemkin a ridicat mai întâi o fortăreață, în timpul Războiului Crimeei (1853-1856), iar apoi a urmat industrializarea sa.

Decizia noului comandant al armatei ruse, Serghei Surovkin, poreclit „Generalul Armaghedon”, poate fi interpretată în diferite moduri. Nesocotim, din tihnă cerebrală, exaltarea idioților utili regimentului, cei care au doar certitudini și deloc îndoieli. Buchisitorii istoriei știu că există și retrageri strategice, fie pentru regruparea forțelor, fie pentru organizarea asaltului final. De acest aspect se tem și experții militari ucrainieni. Retragerea rușilor poate fi pusă și în cheia negocierilor de pace. Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joe Biden, i-a făcut lui Zelenski o vizită fulger, avertizându-l de forța Generalului Iarnă, recomandându-i antrenarea diplomaților pentru un așa-zis Minsk 3.

După cum se știe, trilaterala Franța-Germania-Rusia a demarat mai multe negocieri pentru un Acord de înghețare a conflictului din Crimeea, încă din 2018. Căderea de la putere a Angelei Merkel, pofta de bani a marilor producători americani de armament și invazia rusă au încheiat demersurile diplomatice pentru un posibil acord de pace. Zilele acestea, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, va fi prezent la reuniunea G20 din Bali. Presa mainstream occidentală a relatat că Joe Biden nu s-ar mai duce la summit, dacă ar veni și Vladimir Putin. În cele din urmă, liderul de la Kremlin și-a delegat dreptul de vot. În culise, specialiștii americani și ruși scriu diferite formate de acord. Însă politicienii sunt cei care le pun în operă.

Putin își retrage trupele de dincolo de Nistru și permite centralei de la Zaporojie, aflată sub ocupație rusă, să alimenteze cu energie electrică Ucraina. În schimb, i se va oferi pofta ce-a poftit: Donețk și Lugansk, fără o recunoaștere oficială. Un acord tacit. Astfel, strategii americani l-ar fi sfătuit pe Zelenski să admită retrocedarea teritoriului de est, primind în schimb garanții că Ucraina nu va fi invadată în întregul ei. Varianta retragerii simbolice, pentru organizarea unui atac final, e luată în calcul doar de strategii militari. În dialogurile lui Sun Tzu cu Chang Yu din „Arta războiului”, acesta din urmă îi spune: „Pe un teren care nu oferă avantaj nici unei părți, nici alteia, trebuie să atragi inamicul simulând retragerea, să aștepți ca jumătate din efectivele lui să fi ajuns și să lansezi un atac pentru a-i bara drumul”.

Al treilea argument al retragerii armatei ruse din Herson ar fi nevoia de întărire a flancului estic, de dincolo de Nipru. Deja apar informații despre constuirea fortificațiilor. Al patrulea, dar nu ultimul argument, este că există pericolul aruncării în aer a barajului din amontele Herson-ului. În cazul producerii catastrofei, și armata, și populația ar fi trimise la moarte. Nu mai există niciun pod viabil spre Herson, ar putea fi al cincelea argument. Dar pentru că istoria rămâne cel mai bun exercițiu de logică, n-aș aminti doar câteva dintre retragerile strategice, menite să organizeze asaltul final.

La Grande Armée, sub conducerea lui Napoleon Bonaparte, avea, în anul 1812, un efectiv de 685.000 de soldați. A intrat ca-n brânză în Moscova părăsită. Orașul fumega, după principiul lui Ștefan cel Mare: „pârjolirea caselor și otrăvirea fântânilor.” Rușii le-au tăiat francezilor liniile de alimentație și i-au atacat din spate. Tactica de retragere strategică a funcționat strașnic. De frica Generalului Iarnă, Napoleon a decis să-și ducă armata înapoi în Franța. Asta se întâmpla în octombrie 1812. La Grande Armée a fost hărțuită tot drumul și atacată. La Paris s-ar mai fi reîntors doar 5 % din glorioasa armie. Napoleon avea să-și piardă, în curând, și tronul.

În 27 mai 1940, după ce au stăvilit Britzkrieg-ul asupra Franței, Amiralitatea britanică și Royal Force au asigurat retragerea spectaculoasă, într-o singură noapte, a 45.000 de soldați, pe Canalul Mânecii. Aceștia aveau să fie antrenați pentru atacul final asupra Germaniei. Mai are rost să ne amintim de Operațiunea Uranus, din timpul blocadei Stalingradului, când generalul Jukov a pregătit prinderea armatei naziste în capcană? Atacul masiv al rușilor s-a făcut asupra comandamentelor militare românești și maghiare, mai slab pregătite. Scopul era prinderea armatei germane în centrul orașului. Rezistența rușilor din 1942 și alungarea agresorilor au rămas emblematice pentru cel de-al doilea război mondial.

Marius Ghilezan

Citeste in continuare

Exclusiv

Prima victima a mafiei procurorului “Portocala”, a mafiei deseurilor si a crimei economico-financiare organizate din Prahova protejata de la varful M.A.I – s-a spanzurat (I)

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere îngropate.

Bomba sta sa explodeze, precizam intr-un articol anterior!

Asa ajungem la „caracatita” din  Prahova, la nas/fin, cu parfum de „Portocala”, la CAF 7, la „parfum” de droguri, la protectia oferita de la varful M.A.I. etc.

In cele cateva investigatii compexe din ultima perioada cu privire la aceasta grupare de crima organizata am specificat (toate invcstigatiile au legatura intre ele, aceeasi mafie), in clar, ca aceasta mafie este protejata de la varful M.A.I., de doua personaje aflate in conducerea acestui minister, personaje care au fost si in conducerea IPJ Prahova (un peronaj care a fost pus in dependenta pentru o idila in masina, alt perosnaj care a fost pus in dependenta de mafia deseurilor, cu un BMW cu numere de inmatriculare „suspecte” si sugestive? COP?.

Ne intrebam public, atat pentru cititori, cat si pentru organele de cercetare penala:

Cum a fost posibil ca aceasta caracatita si grupare de crima organizata sa NU fie „stabilita” si reparata si/sau sa se informeze despre aceste afaceri ILEGALE descoperite de BCCCO Prahova acum cativa ani si sesizate la DNA ST Ploiesti?

Cum aceasta caracatita si grupare de crima organizata  a avut protectia celor de la Serviciul Economic din cadrul IPJ Prahova si cine a fost seful acestui serviciu care acum este numarul 2-3 in M.A.I.?

Cum au fost musamalizate toate aceste infractiuni si cine din varful M.A.I. „da” telefoane, chiar si in prezent”, pentru acoperirea acestei grupari de crima organizata?

Cine din varful M.A.I. are o sora la o directie din cadrul Primariei Ploiesti care a dat avize ilegale de constructie?

Ce legaturi sunt intre membrii  acestei GRUPARI DE CRIMA ORGANIZATA, mass-media (TROMPETA EDILULUI si a procuroprului „Portocala:, edilul Andrei Volosevici, un mascat, Politia Economica din cadrul IPJ Prahova, cei doi sefi din conducerea M.A.I., „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala, drogurile si  firma Recop Recycling SRL Pleasa? 

Toate aceste raspunsuri si „modus operandi” al gruparii de crima organizata vor fi devoalte de ziarul Incisiv de Prahova, cu subiect si predicat.

Prima victima din dosarul disjuns cu paletii (am dezvaluit, in exclusivitate ca sunt doua dosare disjunse, unul pe spalare de bani, altul pe un dosar cu „paletii buclucasi”)  in care este implicata societatea Recop Recycling SRL Pleasa  –  s-a spanzurat, Paun Catalin (Redactia Incisiv de Prahova)

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !…

ANP si MJ vor sa-l  facă uitat pe împuternicitul   în  postul de director al Penitenciarului Ploiești, comisarul șef Vali Matei?

Ziarul Incisiv de Prahova continua serialul privind furturile din bani publici si falsurile savarsite la Penitenciarul Ploiesti, azi la orele 19.00./DOCUMENTE!  (Redactia Incisiv de Prahova).

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

 

 

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere îngropate.

Bomba sta sa explodeze!

Aceasta descoperire „uluitoare” a mai fost descoperita si cercetata acum cativa ani de zile – cand BCCO Prahova (polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești), incinta de langa SSVAC, administrata de Ureche, ocazie cu care se confiscase anumite cantitati de produse petroliere.

Cu aceeasi ocazie, intr-un dosar penal stufos care curpindea si modus operandi, a fost descoperita si cum societatea sus mentionata a fost „capitalizata” cu cca 6 milioane de euro si, ulterior „privatizata” si vanduta unor oameni de „incredere”/pusi la inaintare, privatizare pe schema Turceni. Ulterior s-a dezvoltat metoda firmelor in „cascada”. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. Cert este ca dosarul penal/sesizarea celor de la BCCO Prahova a fost musamalizata chiar de DNA ST Ploiesti. Doasrul a murit la DNA si rasfatatul sistemului, procurorul „Portocala”, ajunge angajat in … zona.

Cu aceasta ocazie intrebam public pe cei de la SSVAC cum s-au privatizat:

  1. Daca inainte de privatizare au fost realizate investitii in statie?
  2. Daca pretul obtinut la privatizare a fost la nivelul investitiilor si al valorii statiei?
  3. Daca SRL-ul care a achizitionat statia avea legatura direct sau prin interpusi cu conducerea de la aceea data a CFR? (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Prima victima a mafiei procurorului “Portocala”, a mafiei deseurilor si a crimei economico-financiare organizate din Prahova protejata de la varful M.A.I – s-a spanzurat (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv16 ore ago

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !… ANP si MJ vor...

Exclusiv16 ore ago

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv17 ore ago

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu...

Exclusiv1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont2 zile ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv2 zile ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv2 zile ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate2 zile ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv3 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv4 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv4 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv4 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate5 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!