Connect with us

Administratie

Când vor deveni spitalele militare, așa cum le indică numele, ale militarilor

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Un general de brigadă în retragere mi s-a adresat, în urmă cu câteva săptămâni, subliniind, în scrisoarea sa, printre altele, că la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” (SUUMC), din București, este tot mai dificil pentru Domnia sa să aibă parte de un tratament medical.

Consultațiile se fac doar cu programare, scrie generalul în retragere, pentru urgențe pacienții sunt nevoiți să aștepte chiar și o lună, militarii activi și în rezervă sunt tot mai ostracizați în fața cabinetelor medicale, iar pentru o operație pacienții sunt planificați după câteva luni, cu sugestii amabile îndreptați către clinici private, unde e și posibil, dar și într-un interval de timp foarte scurt, pe bani, firește, exact la medicul altminteri ocupat din Spitalul Militar. De asemenea, scrie generalul, „farmacia militară funcționează cu dedicație”.

Nu sunt singurele mesaje pe care le primesc, dar mi-am amintit de ele atunci când Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat prin care anunța, în limbaj specific, că medicul militar Alexandru-Florin Săvulescu, șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul SUUMC, cadru militar activ cu gradul de colonel, a fost pus sub control judiciar 60 de zile „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”.

Ordonanța procurorilor militari stabilea că „există date și probe care arată că ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite, constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora”. Unele surse au vehiculat suma de 300.000 de euro, în bani și bijuterii, găsite în cabinetul colonelului medic.

Mi-am zis, contrariat, că „miza” e mult mai mare decât în cazul șefului clinicii ORL de la același spital militar, colonel Radu Viorel Vrăcioiu, care, în 2018, a fost săltat de DNA pentru că a refuzat cei 200 de lei oferiți de o pacientă pentru o operație la nas, pretinzând că pentru suma asta nici măcar nu se obosește să urce din cabinet până în sala de operații.

Anul acesta, în mai, a fost condamnat definitiv de Curtea Militară de Apel București (patru ani au fost necesari pentru asta!) la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, acuzat de luare de mită şi instigare la luare de mită.

Cazurile acestea ridică mai multe întrebări. Înainte de toate, îmi e greu să cred că există alți colonei în armata română care pot avea dosite prin sertarele birourilor sume halucinante, precum cele vehiculate în cazul colonelului medic Alexandru Săvulescu. În condițiile în care grila de salarizare a medicilor militari este mult mai generoasă decât în alte cazuri cu același grad.

În fiecare an, semnez și târăsc o declarație de avere, veșnic aceeași, etalându-mi mai degrabă datoriile și creditele decât câștigurile.

Destui medici militari au pierdut de multă vreme, în opinia mea, orice urmă de camaraderie, orice legătură cu militarii armatei române și cu personalul civil, tratându-i pe aceștia cu un dispreț evident, fără a se sfii să-i „dijmuiască”, întocmai ca pe aceia din afara sistemului militar, care plătesc, de fapt, de două ori.

Pe de o parte, prin reținerile din salariu pentru asigurarea de sănătate, obligatorie, iar pe de altă parte prin sumele plătite pentru servicii medicale care sunt oricum decontate prin Casa OPSNAJ.

Cei care vorbesc despre tratamentul de care au avut parte în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” (cu excepții importante, mă grăbesc să adaug!) au pe buze un cuvânt care revine cu obstinație: umilință.

Umilința cozilor, a îndelungatelor așteptări pe holuri, umilința în cabinete, umilința pretinsului dialog, repezit și frustrant, medic-pacient, umilință prin eforturile de a găsi medicamentele prescrise prin farmaciile patriei, pe bani mulți, sau de a te opera ca să-ți poți salva viața când ți-o veni rândul (dacă procuri și materialele necesare!).

Umilință și iar umilință. Într-un sistem medical militar care ar trebui să ne aparțină, să ne ajute, mai ales când suntem bolnavi și neputincioși, după ani de cotizare continuă (în funcție de salariu), în care nu am luat de la farmaciile militare nici măcar un paracetamol.

Ca în cazul generalului Iulian Gherghe, de la DGIA, despre care am scris la momentul potrivit, pentru care fondurile instituției erau potrivite pentru agonisirea unei vile prin Corbeanca, medicii militari care ajung să ofere explicații la DNA sunt, înainte de toate, convinși de propria impunitate.

Adică, deși sunt destule cazuri investigate, deși salariile le sunt la un cu totul alt nivel, nici măcar nu se mai străduiesc să se ascundă.

Sunt convinși că lor nu li se poate întâmpla nimic. Pentru că își fac un calcul simplu: indiferent de gradul pe care îl ai, ești om și tot te îmbolnăvești vreodată, apelând, firește, la medicii din spitalul militar.

Tot în genunchi, la propriu, de durere, sau la figurat, umilit, vei intra în cabinetul Zeului medic militar pentru a te lăsa beștelit, prăbușit pe vreun scaun, cu privirea de animal hăituit, așteptând tratamentul minune pe care numai Zeul medic îl va putea prescrie.

Ați văzut temenelele pe care le fac pacienții înainte de a intra în cabinetele medicale? Cu plicul pregătit. Pe holurile spitalelor și ale policlinicilor a murit și ultima fărâmă de demnitate umană.

Nu vă faceți iluzii, cazul medicului Săvulescu nu este preluat nici pe site-ul SUUMC, nici pe pagina Fb a instituției. Niciun rând, nicio precizare. Ceva cu urme de regret, măcar. Nimic. Ca și cum un șef de secție (!), într-o asemenea situație de-a dreptul stânjenitoare, nu le-ar aparține.

Probabil că tot la „inexistente” sunt și infecțiile nozocomiale, cum tot inexistent va fi fost și colonelul Radu Vrăcioiu cu determinarea lui de a se deplasa la pacient după ce plusa financiar vreo rubedenie.

Întrebarea celor mai mulți militari este când vor deveni spitalele militare, așa cum le indică numele, ale militarilor. Și răspunsurile nu trebuie căutate cu necesitate în spitale, ci la aceia care conduc instituția militară și care le promit militarilor, mereu, că mâine va fi mai bine. (Florin Sperlea).

Citeste in continuare

Administratie

Iti deschizi un magazin? Iata care sunt partenerii de care ai nevoie in activitatea ta de zi cu zi!

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 

Deschiderea unei afaceri este un pas important pentru orice persoana. Daca ai luat aceasta decizie, iar afacerea ta este un magazin prin care vrei sa vinzi produse, trebuie sa stii ca exista o serie de parteneri pe care va trebui sa te bazezi, in asa fel incat afacerea ta sa functioneze bine. Iata de ce ai nevoie de o firma de paza si care sunt ceilalti parteneri pe care trebuie sa ii cauti, pentru a avea un magazin profitabil si o afacere sigura!

Firma de paza si alti parteneri pentru magazinul tau

Firma de paza – securitatea este foarte importanta pentru clientii si angajatii unui magazin. Daca doresti sa nu ai de rezolvat conflicte si sa nu inregistrezi pierderi ca urmare a furturilor din magazin, o idee foarte buna este aceea de a contracta o firma de paza. Aceasta iti va proiecta, instala si intretine cele mai bune servicii de monitorizare video si alarma.

In plus, firma de paza te va ajuta si cu agenti special pregatiti pentru a avea grija de magazinul tau si pentru a interveni, ori de cate ori este cazul. Cu ajutorul sistemelor de monitorizare si alarma, agentii vor putea sa identifice orice furt din magazin, iar pregatirea lor fizica si psihica ii va ajuta sa intervina eficient daca este necesara o intervente rapida si precisa.

Intra pe MaoProtect.ro si descopera cum poti sa beneficiezi si tu de serviciile unei firme de paza apreciata de toti clientii sai! Agentii si sistemele pe care ti le poate pune la dispozitie aceasta companie iti vor mentine in siguranta angajatii, sediul magazinului precum si clientii. Castiga-le acestora increderea cu ajutorul unor servicii de paza aliniate celor mai moderne standarde.

Servicii de recrutare – selectarea personalului este foarte importanta atunci cand deschizi un magazin. Trebuie sa apelezi la oameni de incredere care sa te ajute din postura de vanzator sau persoane care mentin curatenia in interiorul magazinului.

O agentie de recrutare profesionala va reusi sa identifice exact oamenii de care ai nevoie, fara ca tu sa te expui unor riscuri si amanari care pot sa iti puna in pericol productivitatea si profiturile pe termen scurt, mediu si lung.

Servicii de contabilitate – la fel ca orice alt business, un magazin are nevoie sa inregistreze si sa declare tranzactiile financiare pe care le desfasoara. Cu atat mai mult decat in cazul altor companii, magazinele au nevoie sa monitorizeze indeaproape situatia inventarului si sa inregistreze foare bine in documentele de specialitate orice miscare de ordin financiar.

O firma sau o persoana specializata in oferirea de servicii de contabilitate iti va oferi tot sprijinul de care ai nevoie pentru ca activitatea ta sa fie una 100% legitima, din punct de vedere legal. Acest detaliu este foarte important, deoarece orice incalcare a legii poate sa atraga dupa sine consecinte dintre cele mai grave.

Asadar, acestea sunt cele trei servicii de care ai nevoie pentru ca noul tau magazin sa se bucure de succes si de o longevitate cat mai buna pe piata. Alege sa colaborezi cu o firma paza moderna si cu alte companii care te pot ajuta cu servicii de ultima generatie, prin care sa le oferi clientilor tai cele mai bune experiente la cumparaturi. Doar asa ii vei putea fideliza cu succes!

Citeste in continuare

Administratie

23 de tone de deșeuri constând în componente electrice, electronice și cauciucuri second-hand, oprite la Borș II

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în tară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri ce constau în componente electrice, electronice și cauciucuri second-hand de la societăți comerciale din Germania pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 23 de tone de deșeuri ce constau în aparaturi electrice, electronice și cauciucuri second-hand, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În ambele situaţii, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport, transmite Politia de Frontiera Romana. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

56 de cetăţeni din Bangladesh, Nepal, India, Pakistan și Egipt, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu piese auto și componente electrice

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, componente electrice pentru o societate comercială din Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți ascunși printre mărfurile transportate, 48 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, India, Egipt și Pakistan, ce au intrat legal în țara noastră și intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control, au participat şi câinii de serviciu prezenţi în punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria, în scopul întăririi dispozitivelor de acțiune pentru controlul și supravegherea frontierei cu Ungaria în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui ansamblu rutier, condus de un cetățean român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto din România pentru o societate din Germania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, opt persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că, cei în cauză, sunt cetățeni din India și Pakistan, majoritatea solicitanți de azil în România, ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos în Spaţiul Schengen.

În cele două cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun, comunica Politia de Frontiera Romana. (Paul D.).       

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv22 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!