Connect with us

Featured

Bucharest Security Conference

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
În zilele de 16-17 septembrie, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a organizat a șasea ediție a Bucharest Security Conference (BSC), o reuniune internațională pe teme de securitate şi apărare. Tema abordată în acest an a fost Strengthening resilience in volatile times. New dimensions, new players, new perspectives. BSC este organizată anual, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și al Ministerului Apărării Naționale, iar ediția 2022 s-a bucurat de parteneriate cu Atlantic Council și Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență.

Bucharest Security Conference a reunit reprezentanți ai mediului academic, experți în securitate, apărare și relații internaționale și înalți oficiali. Conferința și-a propus conectarea factorilor de decizie la cele mai noi soluții pe care le poate oferi mediul academic.

Agenda evenimentului a inclus mai multe sesiuni de analiză și dezbatere, pe teme relevante contextului de securitate actual, precum războiul din Ucraina, securitatea și reziliența în zona Mării Negre și politica externă și de apărare a Republicii Moldova în contextul amenințărilor iminente din regiune.

La deschiderea conferinței a participat și prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. În discursul său, premierul a vorbit despre mediul de securitate în care se află țară noastră, unul în continuă schimbare, în care ne confruntăm permanent cu noi provocări și amenințări, menționând că aceste provocări devin în mod constant mai complexe și mai persistente atât în Europa, cât și în afara ei, afectând societățile noastre în fiecare zi.

Multe dintre acestea sunt de natură hibridă, cu multiple fațete și dezvoltate simultan. Împreună cu partenerii noștri din Uniunea Europeană și NATO, trebuie să fim pregătiți să facem față tuturor acestor provocări, a spus Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a mai afirmat că este relevant să abordăm subiectul în contextul invaziei neprovocate și nejustificate a Rusiei în Ucraina. Tactici și metode combinate au fost folosite de Rusia, într-o manieră coordonată din punct de vedere strategic, pentru a realiza această agresiune.

Rusia a adus deja războiul în casele noastre – aici, în Europa, în SUA, în democrațiile consolidate, prin propagandă, manipulare, manipulare a informațiilor, atacuri cibernetice și, nu în ultimul rând, criza alimentară.

Agresiunea fără precedent a Rusiei împotriva Ucrainei a marcat și începutul unui război hibrid împotriva Occidentului, ceea ce a reprezentat un semnal puternic pentru noi toți că trebuie să consolidăm reziliența infrastructurii noastre critice.

 

Pentru că reziliența a fost cuvântul-cheie al ediției din acest an a BSC, Nicolae Ciucă a transmis că o prioritate pentru politica externă și de securitate a României este consolidarea rezilienței transatlantice, prin diminuarea dependențelor față de actori care nu împărtășesc valorile și interesele transatlantice și, în același timp, creșterea legăturilor cu partenerii care împărtășesc aceleași idei.

Avem nevoie de măsuri preventive mai bune și de întărirea, în același timp, a rezilienței partenerilor și vecinilor noștri, întrucât securitatea internă și externă a Uniunii sunt indisolubil legate de ele. Reziliența și stabilitatea vecinilor noștri reprezintă o investiție în propria noastră securitate.

Avem un exemplu extrem de relevant al importanței rezilienței chiar aici, la ușa noastră: rezistența forțelor armate și a societății civile din Ucraina împotriva agresiunii rusești este o demonstrație a importanței cruciale a rezilienței militare și societale în fața provocărilor externe, a mai adăugat premierul.

În a doua zi a conferinței, dezbaterile au fost deschise de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru.

Aceasta a subliniat că, în aceste vremuri tulburi, este important ca vocea mediului academic și a societății civile să fie auzită. Este și o ocazie foarte bună, pentru noi, cei din Guvern, să explicăm acțiunile și deciziile luate. Invazia rusă în Ucraina a generat o adevărată criză existențială.

Să ne amintim de garanțiile de securitate pe care Rusia le-a cerut în decembrie 2021 și ianuarie, anul acesta. Practic, rușii au vrut să inverseze cursul istoriei. Acest lucru este absolut inacceptabil! […] Contribuția aliaților la asigurarea eficienței și credibilității posturii de descurajare colectivă pe flancul estic este fundamentală în descurajarea Rusiei și promovarea securității colective în regiunea Mării Negre.

Simona Cojocaru Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale

A fost un șoc strategic pentru securitatea euroatlantică și, astfel, relația transatlantică este mai importantă ca niciodată. Războiul din Ucraina este o luptă fundamentală între democrație și autocrație, în care Ucraina reprezintă valorile, normele și instituțiile occidentale.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, un război de agresiune, a încercat să destabilizeze lumea occidentală, să remodeleze ordinea europeană și să împartă Europa în sfere de influență. Răspunsul european a fost ferm și unit. Atât statele membre UE, cât și aliații NATO au oferit sprijin Ucrainei încă de la începutul războiului. Trebuie să continuăm acest sprijin, a transmis secretarul de stat.

Simona Cojocaru a vorbit și despre zona Mării Negre, afirmând că România a susținut, dintotdeauna, la nivelul UE și NATO, importanța regiunii Mării Negre, folosită atât ca platformă de proiecție a puterii de către Rusia, cât și ca zonă de importanță strategică pentru securitatea noastră.

Deciziile luate la summitul NATO de la Madrid au creat cadrul pentru a stabili un concept credibil și durabil de Apărare Înaintată (Forward Defence), cu grupuri de luptă de dimensiunea unui batalion care ar putea fi extinse rapid la nivel de brigadă.

România este unul dintre beneficiarii acestor decizii-cheie, care s-au tradus printr-o consolidare a prezenței aliate în țara noastră la un nivel fără precedent, a afirmat secretarul de stat Cojocaru.

Oficialul s-a referit și la lucrările celei de-a VII-a reuniuni a Comisiei militare mixte româno-moldovene, care a avut loc la Chișinău, Republica Moldova, în perioada 14-16 septembrie.

Vreau să subliniez importanța sprijinirii partenerului și vecinului nostru fragil. Am discutat, la Chișinău, despre noi proiecte de cooperare.

Rămâne extrem de important să creștem cooperarea Alianței cu partenerii săi. Numai prin construirea rezilienței și a capacității de apărare a partenerilor, precum Ucraina, Georgia și Moldova, putem crea un mediu de securitate mai stabil. (Dorin Luca).

Citeste in continuare

Exclusiv

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti”.

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

Precizam ca, pe surse, aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri (28 septembrie 2022), la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la Ploiești (documentarea dosarului privind evolutia situatiei de fapt – inca de la prelungirea contractului cu firma franceza Veolia).
Surse DNA au confirmat pentru Incisiv de Prahova faptul ca, Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat. Vom reveni cu amanunte. (CERASELA N.).

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

După ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu mult tupeu că nu poate accepta ca pentru masteratul profesional să se înscrie agenți de poliție, pentru că această noua metodă de accedere în corpul ofițerilor este destinată exclusiv celor din afara sistemului, astăzi vă putem spune că 69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Este o surpriză plăcută și o dovadă că prima formă de masterat profesional promovat de conducerea MAI ar fi adus în sistem doar pilele și clientela politică. Faptul că a fost o concurență deschisă, între cei care nu sunt în sistem și agenții/subofițerii care își doresc să treacă în corpul ofițerilor, a demonstrat încă o dată că în MAI avem angajați de valoare care nu sunt promovați și nu li se oferă șanse reale să afirme profesional.

 

Acum însă, primim tot mai multe telefoane din partea celor admiși care reclamă bătaia de joc din partea inspectorilor șefi. Și asta pentru că de luni încep cursurile și li s-a comunicat că trebuie să își dea demisia sau să se suspende în interes personal legitim, fără salariu. În condițiile în care vorbim despre colegi care sunt cu familii, cu copii, cu rate, care nu au așteptat examen de TCO ci și-au asumat să-și sacrifice un an de studii la zi, în București, pentru ca ulterior să primească gradul de subinspector.

În acest sens, am avut discuții cu inspectorul general al Poliției Române pentru a-i prezenta situația concretă în care se află agenții de poliție. De asemenea, am făcut demersuri la nivelul MAI pentru ca agenții de poliție admiși, după finalizarea masteratului profesional să fie repartizați în județele de unde provin. Cu privire la poziția IGPR, precizăm că factorii de conducere și-au însușit prevederile art. 57 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și apreciază că agenților de poliție trebuie să li se aprobe rapoartele depuse la nivelul unităților din care provin.

Secţiunea a 6-a Drepturile salariale cuvenite pe timpul studiilor și în alte situații

Articolul 57

(1) Cadrele militare în activitate, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, pe timpul cât urmează cursuri de zi în cadrul instituțiilor de învățământ superior, cu acordul și în interesul autorităților sau instituțiilor publice de apărare, ordine publică și securitate națională, beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție avută/avut la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut și de gradații, precum și de celelalte drepturi aplicabile personalului din instituția de învățământ, cu excepția soldei de comandă/salariului de comandă, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(2) Personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare care urmează cursuri de carieră și nivel, precum și alte activități de perfecționare sau formare continuă beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție și, după caz, solda de comandă/salariul de comandă avute la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut, de gradații și de celelalte drepturi salariale avute, în condițiile prevăzute prin ordin al ordonatorului principal de credite.

În acest context, apreciem că orice refuz al vreunui inspector șef de a aproba astfel de cereri este NEJUSTIFICAT în condițiile în care deficitul de personal în această categorie depășește 30% și vă rugăm să ne sesizați pe orice cale cu privire la impedimentele pe care le întâmpinați în acest sens, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Polițiștilor li se aprobă mutările între unități/DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De fiecare dată când se apropie repartiţia promoţiilor şcolilor de poliţie aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, solicităm conducerilor centrale din aceste unități ,dispunerea analizării și aprobării solicitărilor de mutare ale poliţiştilor aflaţi în activitate, între diferite unităţi de poliţie aflate în subordinea acestora, precizeaza cei de la Sidepol.

Promoţiile din luna octombrie, ale celor 3 școli de agenți de poliție și poliție de frontieră însumează aproximativ 2000 elevi ce urmează să fie repartizaţi în cadrul unităţilor de poliţie aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 28.10.2022.

Astfel, având în vedere proximitatea finalizării studiilor elevilor celor două unităţi de învăţământ, am făcut o solicitare către Inspectoratul General al Poliţiei Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru aprobarea rapoartelor de mutare întocmite de către poliţiştii care doresc să plece din unităţile actuale, către cele de domiciliu şi nu numai.

Având în vedere lipsa predictibilităţii posturilor ce urmează a fi vacantate, la nivelul Poliţiei Române și Poliției de Frontieră, cât şi dinamica de personal aflată într-o continuă schimbare în ultimii ani, considerăm că este oportună solicitarea venită din partea organizaţiei noastre sindicale şi solicităm transmiterea către unităţile teritoriale ce vor beneficia de indicatori din şcolile de poliţie, a unei circulare, prin care să se aducă la cunoştinţa managerilor posibilitatea efectuării mutărilor în condiţiile expuse mai sus, mai ales în urma discuţiilor avute cu mai mulţi şefi de inspectorate care achiesează la primirea de poliţişti cu experienţă din alte unităţi şi cedarea indicatorilor repartizaţi din promoţii.

Condiţiile legale prin care se poate efectua mutarea poliţiştilor, sunt prevăzute de Legea 360/2002 privind statutul poliţistului şi O.M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţiştii interesaţi urmând a întocmi raport scris pentru efectuarea transferului, în cazul în care mutarea se va realiza la cerere sau să îşi exprime acordul în vederea mutării, în cazul în care mutarea se va realiza în interesul serviciului.

 DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Puteţi să efectuaţi procesul de mutare şi accesând site-ul organizaţiei noastre sindicale, sectiunea „SOLICIT MUTARE”, urmând a ne implica în acestă activitate, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale, mai precizeaza cei de la Sidepol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv7 zile ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!