Featured
Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la evenimentul de lansare a Programului oficial de Internship al Guvernului României – ediția a IX-a, 2022

Incepând cu anul 2013, s-au desfășurat astfel de activități care au fost în beneficiul Guvernului, în beneficiul ministerelor, al tuturor instituțiilor administrative, cât și al dumneavoastră. Aceste stagii vă oferă posibilitatea să vă faceți o imagine reală asupra modului în care se desfășoară activitățile la nivel guvernamental și, de asemenea, să vedeţi cum se derulează procesul de luare a deciziilor la nivelul fiecărei instituții în parte. Pentru mine personal, prezența tinerilor în acest program este și mai importantă, ţinând cont că, așa cum ne-am asumat la nivel de coaliție, prin programul de guvernare, tot ceea ce facem, facem pentru dvs, pentru generația viitoare. Prin participarea la astfel de proiecte, putem să beneficiem de tot ceea ce înseamnă energia, dinamismul, optimismul tinerei generații și, bineînțeles, contribuția nemijlocită a fiecăruia dintre dumneavoastră la modelarea, la ajustarea tuturor proiectelor care sunt în derulare.
Vă încurajez ca, prin tot ceea ce veți desfășura, să aveți propria dumneavoastră contribuție, să lăsați acolo o amprentă, cât de mică, de care să fiți mândri mai târziu, că ați avut o contribuție în tot ceea ce a însemnat derularea practică, reală, a activității de implementare a proiectelor în care veți fi implicați.
Eu sunt foarte optimist și cred că, prin aportul fiecăruia dintre dumneavoastră, așa cum au făcut-o și celelalte serii, veți reuși să identificați atât amploarea activităților în domeniul administrativ, în domeniul de conducere și de coordonare la nivelul guvernului, la nivelul ministerelor, la nivelul agenţiilor unde vă veţi desfăşura activitatea. Cred, de asemenea, că poate să însemne și o profilare a carierei pe care o veți alege de aici înainte. Sunt foarte mulți tineri care au participat la acest program și care, ulterior, au ales să lucreze în administrație, au reușit să își aleagă o carieră în cadrul instituțiilor guvernamentale. Pe de altă parte, sunt tineri care au ales ca, după această activitate, să își desfășoare activitatea în domeniul privat, în diferite sectoare de activitate, care nu au legătură cu activitatea guvernamentală, cu activitatea administrativă, instituțională, ceea ce este de asemenea un lucru bun, pentru că pot își facă o imagine a parcursului pe care îl are o decizie sau un document la nivelul instituțiilor și care poate să completeze activitatea pe care o desfășoară în sectorul privat.
După cum bine știți, suntem angrenați într-un proces cât se poate de dinamic pentru digitalizarea și transparentizarea activității guvernamentale, în așa fel încât cetățeanul să poate să acceseze cât mai facil serviciile publice. Procesul acesta nu este nici simplu şi nici nu se poate întâmpla peste noapte. De aceea, cred că, prin spiritul dumneavoastră de observație, prin energia și prin tot ceea ce înseamnă pregătirea în conformitate cu aceste norme și cerințe de digitalizare, pe care noi vrem să le implementăm cât mai consolidat posibil, reprezintă, de asemenea, o oportunitate. Vă invit să faceți în așa fel încât să aveți un cuvânt greu de spus, pentru că, în comparație cu generația noastră, dumneavoastră ați crescut odată cu conceptul de digitalizare. Cred că ne este de mare folos să avem parte de contribuția și de implicarea tinerei generații, pentru că acest sistem pe care noi ne-am angajat să îl construim acum este pentru dumneavoastră, pentru generațiile care urmează să vină și să își asume, la rândul lor, toată această responsabilitate a consolidării, a dezvoltării unei societăți, pe baza principiilor de modernizare, pe baza principiilor de tehnologizare, pe baza principiilor de reformă pe care le-am angajat la nivelul guvernului, la nivelul fiecărui minister în parte.
În încheiere, vreau încă o dată să vă felicit și să vă mulțumesc pentru că ați ales să vă petreceți această perioadă alături de noi. Îmi exprim încrederea că, la final, atunci când ne vom întâlni, voi avea de la dumneavoastră un feedback cât se poate de consistent, cu propuneri concrete pe baza analizei și a realității, așa cum o veți simți și cum o veți trăi fiecare la locul unde vă veți desfășura activitatea.
Exclusiv
De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

Ieri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov Prahova și alte patru județe din țară, printre care si Galati. În total, la audieri au fost aduse 40 de persoane care se presupune că știau de această afacere dar nu au spus nimic polițiștilor.
Printre cei audiați se numără și celebrul nostru patron de la „Bomba ecologica de la Pleasa”, adica de la Recop Recycling SRL coordonata de Muresan Catalin.
Inca o data Incisiv de Prahova a avut dreptate iar cei care protejau aceasta grupare ar trebui sa raspunda penal.
In depozitul uriaş de combustibil, ascuns într-o zonă împădurită din Prahova, chiar langă Ploiești, anchetatorii au găsit peste 300 de tone de păcură și produse petroliere, în trei bazine îngropate şi în șapte rezervoare de suprafață.
Proprietarul nu le-a spus deocamdată poliţiştilor de unde a făcut rost de combustibilul pe care îl vindea mai multor benzinării. Ar fi câştigat până acum peste cinci milioane de euro.
Depozitul ferit de ochii lumii este într-o pădurice aflată în spatele mănăstirii Ghighiu de langă Ploiești. Săptămânal, cisternele încărcau de acolo combustibil (CLU sub denumirea de motorina).
Depozitul era amplasat strategic în apropierea Drumului Național 1 și de autostrada A3. Dintr-o curte pleca produsul petrolier cu documente întocmite fictiv către cumpărători de bună credință, potrivit anchetatorilor.
În realitate, presupusul proprietar ar fi cumpărat la negru o cantitate impresionantă de combustibil petrolier pe care l-ar fi vândut apoi către benzinării mici din toată țara.
In fapt, acesta a dezvoltat o mica rafinarie unde transforma rezidurile petroliere achizitionate ca deseuri si rafinau sub forma de CLU, CLU care era vandut la cumparatori de buna credinta.
Celebrul nostru patron de la „Bomba ecologica de la Pleasa”, impreuna cu „prietenii” sai din Galati ar fi vandut rezidurile petroliere spre rafinare.
Cum mentionam, gruparea intentiona sa obtina CAF 7 pentru TERMIA lui Andrei Volosevici, pentru asa zise piese de schimb dar vizau produsele petroliere din acesta si cu fierul vechi obtineau cca 2 milioane de euro.
Acum se leaga toata reteaua de infractori cu trompetele edilului. In ecuatie apare si fostul procuror Negulescu Mircea. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale si despre dosarul disjuns cu spalarea de bani si cu „paletii” buclucasi. (Cerasela N.).
Actualitate
Directorul adjunct al TCE Ploieşti, Raul Petrescu, îşi prezintă raportul de activitate, la doi ani de mandat

Exclusiv
O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

-
Featuredacum 3 zile
Comisarul șef Conea Emanuel în așteptarea sancțiunii disciplinare de la Ministerul Justitiei!
-
Exclusivacum 3 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”
-
Ancheteacum 3 zile
DEVASTATOR!!! /Echipa pucistă din PMP a fost pusă cu botul pe labe de către Justiție
-
Exclusivacum 2 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”
-
Exclusivacum 4 zile
PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”
-
Actualitateacum 3 zile
Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00
-
Actualitateacum 4 zile
Un șef de instituție publică a rămas fără permis de conducere
-
Exclusivacum 4 zile
“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova