Connect with us

Featured

Complexul NATO şi UE ca simbol al Occidentului şi, de cealaltă parte, organizaţia BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi, în forma sa extinsă la jumătate din lume, Organizaţia de Cooperare de la Shanghai

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Cine şi cum vrea să scoată (foarte mulţi) bani profitând de tragedia din Ucraina?

Depinde unde, la cine şi cum priveşti. Rezultatele pot fi absolut surprinzătoare, ba chiar cu mult mai ciudate decât lasă să filtreze canalele de comunicare, din ce în ce mai politizate sau de-a dreptul părtinitoare, pe măsură ce se arată adevărata miză a jocurilor: refacerea rapidă a echilibrelor economice şi, de aici, încercările de a clădi sau consolida zone de influenţă politică şi militară care să condiţioneze supravieţuirea unor naţiuni sau unor alianţe.

În timp ce generalii fac singurul lucru pe care au fost învăţaţi vreodată să-l facă, adică să conceapă şi să aplice planurile pentru a trimite la război cât mai mulţi dintre compatrioţii lor în scopul de a provoca aneantizarea adversarilor (militari şi civili, chiar nu mai contează), în spatele lor politicienii sunt angrenaţi în partide strategice de şah sau de go, profitând de tulburarea lumii pentru a scoate un maximum de avantaje pe bază de contracte de urgenţă. Nu vorbesc despre fauna profitorilor de război, răul necesar şi asumat în cazul oricărui conflict. Ei deja mişcă rapid inclusiv în partea noastră de Europă, dar furnicăraia asta se face, totuşi, pe bani relativ puţini şi pe timp scurt, exact atâta timp cât în teren vorbesc armele.

Dar marii actori sunt alţii şi se văd rar, căci n-au treabă cu prostimea. La ei trebuie să vă uitaţi deoarece doar aşa veţi avea o imagine de ansamblu coerentă, chiar dacă nu seamănă mai deloc, sau chiar deloc, cu mesajul oficial în deplina sa corectitudine politică.

Iată, dacă intrăm în zona exemplelor, îl avem pe Robert Habeck, ministrul german al Economiei şi Energiei care, într-o conferinţă de presă, a anunţat că nimeni n-ar trebui să se gândească la un boicot imediat al gazelor şi petrolului rusesc deoarece asta ar lovi în primul rând în populaţia germană şi nu în Rusia şi preşedintele său: „Dacă oprim imediat totul, vor exista lipsuri în aprovizionare şi chiar oprirea aprovizionării în Germania… Suntem în procesul care, pas cu pas, ne va face independenţi energetic în domeniul cărbunelui, petrolului şi chiar al gazelor…dar nu putem face asta acum. E o realitate amară, moralmente nu este un lucru frumos de mărturisit, dar încă nu putem face acest lucru”. În caz contrar, ministrul german spune că „poate să apară şomaj în masă, sărăcie, oameni care să nu-şi poată încălzi locuinţele şi care nu vor mai avea acces la combustibil”.

Începe oare să se strecoare pe piaţă cam acelaşi tip de mesaje care au slăbit eficienţa sancţiunilor luate, cu la fel de multă determinare, de liderii occidentali împotriva Rusiei care invadase şi apoi anexase Crimeea, acum bine-mersi parte integrantă a Federaţiei Rusiei?. Asta se va întâmpla şi acum, în ciuda tuturor angajamentelor şi declaraţiilor liderilor europeni despre frontul comun întru pedepsirea exemplară a Rusiei?

Totul pare să depindă de sprijinul pe care-l poate primi Federaţia Rusă pentru deschiderea rapidă de pieţe alternative care să poată compensa blocada occidentală şi în special cea americană, folosind, dar evident la o cu totul altă scară, procedeul folosit pentru a ajuta marile companii (europene în special, dar şi alte câteva americane) să evite sancţiunile impuse Iranului. Trucul pe bază de troc şi joc prin intermediari a funcţionat, aşa că, acum, apare perspectiva unor mişcări ultra-rapide pentru ca Moscova să poată redirecţiona instantaneu volume enorme de petrol, cărbune şi gaze către China, cea mai mare piaţă consumatoare de energie din lume şi, la fel de important, către India.

Deoarece companii gigant precum Total, Shell, BP au părăsit Rusia, locul liber, relatează surse multiple confirmate de Bloomberg , anunţă că decidenţii de la Beijing ar fi demarat negocierile pentru ca China National Petroleum Corp sau China Petrochim Corp (alături de Sinopec, al treilea mare complex de rafinare din ţară) şi Aluminium Corp şi Minmetals Group. Totul în contextul în care, aşa cum vă spuneam cu câteva zile în urmă, ruşii încearcă să compenseze pierderea accesului la sistemul SWIFT şi tăierea legăturilor cu sistemele de plăţi Union Pay şi Visa Mastercard prin sincronizarea sistemelor băncilor sale naţionale cu cele chineze, anunţând deja că acceptă plăţile directe în yuani, iar asta se face prin sistemele proprii de informaţii financiare de tip SWIFT.

În acest mari jocuri poate să intervină decisiv şi India, cea de-a treia mare piaţă consumatoare de energie (şi ea cu un potenţial aproape nelimitat de cerere de petrol, gaze şi cărbune) care a făcut deja un prim gest semnificativ, abţinându-se de la votul din Adunarea Generală a ONU pe Rezoluţia de condamnare a Rusiei ca stat agresor în Ucraina. Acum, iată concluzia reuniunii-deschidere de mari negocieri dintre Alexander Nowak, viceprim-ministrul rus, şi Hardeep Sigh, ministrul indian al petrolului şi gazului natural: „Avem un parteneriat strategic în mod deosebit privilegiat:liderii din ţările noastre menţin un contact regulat. Cooperarea economică mutual benefică este promovată în mod activ, incluzând aici proiectele ARCTIC LNG2 şi Sahalin 1.Gazporm aprovizionează constant India cu LNG şi Rosneft îşi continuă activitatea sistematică cu partenerii săi indieni. Suntem interesaţi să atragem mai multe investiţii indiene în sectorul gaze şi petrol din Rusia… exporturile ruseşti către India ajung la o valoare de 1 miliard $” a spus Nowak. Interesant de văzut dacă ceea ce se aude acum în piaţă se va şi confirma prin contracte pe termen lung: ar exista un acord ca India să efectueze plăţile în rupii, măsură foarte importantă pentru echilibrarea balanţei comerciale (exportatorii indieni aşteaptă şi ei 500 milioane $ de la băncile ruseşti) dar şi pentru concretizarea liniei de export rusesc de cărbune. doar în această lună urmând să fie livrate 1,06 milioane tone cu mineraliere în porturile indiene.

Bătălia pentru Ucraina trebuie, cred, proiectată la acest nivel al marilor alianţe care sunt acum supuse unui uriaş test de stres. Pentru prima oară la acest nivel (şi cu asemenea perspective viitoare) este pusă la încercare soliditatea şi credibilitatea fiecăreia dintre cele două mari alianţe care domină scena politică globală: complexul NATO şi UE ca simbol al Occidentului şi, de cealaltă parte, organizaţia BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi, în forma sa extinsă la jumătate din lume, Organizaţia de Cooperare de la Shanghai. Bătălia este gigantică şi nemiloasă, cu toate armele şi cu din ce în ce mai puţine reguli.

Cristian Unteanu

Aveti un Pont

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala, intr-un amplu serial: vom devoala cum se FURA, pe fata, si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat, pe probe, reiteram: documente devastatoare! Ce putem spune este ca aceasta investigatie are o mare „legatura” cu gruparea de criminaliate economico-financiara organizata despre care dezvaluim de cava timp. (Ec Adrian Radu)

Citeste in continuare

Exclusiv

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov Prahova și alte patru județe din țară, printre care si Galati. În total, la audieri au fost aduse 40 de persoane care se presupune că știau de această afacere dar nu au spus nimic polițiștilor.

Printre cei audiați se numără și celebrul nostru patron de la „Bomba ecologica de la Pleasa”, adica de la Recop Recycling SRL coordonata de Muresan Catalin, precizam intr-un articol anterior.

In depozitul uriaş de combustibil, ascuns într-o zonă împădurită din Prahova, chiar langă Ploiești, anchetatorii au găsit peste 300 de tone de păcură și produse petroliere, în trei bazine îngropate şi în șapte rezervoare de suprafață.

Proprietarul nu le-a spus deocamdată poliţiştilor de unde a făcut rost de combustibilul pe care îl vindea mai multor benzinării. Ar fi câştigat până acum peste cinci milioane de euro.

Depozitul ferit de ochii lumii este într-o pădurice aflată în spatele mănăstirii Ghighiu de langă Ploiești. Săptămânal, cisternele încărcau de acolo combustibil (CLU sub denumirea de motorina).

Depozitul era amplasat strategic în apropierea Drumului Național 1 și de autostrada A3.     Dintr-o curte pleca produsul petrolier cu documente întocmite fictiv către cumpărători de bună credință, potrivit anchetatorilor.

În realitate, presupusul proprietar ar fi cumpărat la negru o cantitate impresionantă de combustibil petrolier pe care l-ar fi vândut apoi către benzinării mici din toată țara.

In fapt, acesta a dezvoltat o mica rafinarie unde transforma rezidurile petroliere achizitionate ca deseuri si rafinau sub forma de CLU, CLU care era vandut la cumparatori de buna credinta.

Celebrul nostru patron de la „Bomba ecologica de la Pleasa”, impreuna cu „prietenii” sai din Galati ar fi vandut rezidurile petroliere spre rafinare.

Cum mentionam, gruparea intentiona sa obtina CAF 7 pentru TERMIA lui Andrei Volosevici, pentru asa zise piese de schimb dar vizau produsele petroliere din acesta si cu fierul vechi obtineau cca 2 miliaone de euro.

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor. La firma unde a avut loc perchezitii (SC Statii de Spalare Vagoane Cisterna CFR SSVAC SA) a lucrat „Portocala”. Acum se leaga toata reteaua de infractori si trompetele edilului. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale si despre dosarul disjuns cu spalarea de bani si cu „paletii” buclucasi, mai precizam in dezvaluirile noastre.

Acum dezvaluim pentru „cunoscatori”:

Procuroul „Portocala”, pardon, fostul procuror a lucrat si/sau mai lucreaza la SC Statii de  Spalare Cisterne CFR SSVAC SA unde a avut, in fapt, perchezitia, unde administrator este Hichi Albert LAURENTIU:

Tot ca administrator apare si Tomoni Vizante Dumitru:

Actionar majoritar este Erwkat (Fosta Grampet):

Actionar majoritar la Grampet sunt:

1.          Stoica Gruia

2.         Didila Vasile

Alte doua firme in care Hichi Albert Laurentiu este Actionar:

1.          Rail Logistic SRL – firma de paza din Negoiesti;

2.         Iprochim SA in care MINISTERUL ECONOMIEI ESTE ACTIONAR MAJORITAR CU 73%!

Sa mai demonstram ca, Hichi Albert Laurentiu este un sustinator devotat si pe fata a lui Ludovic Orban, credem ca ar fi de prisos.

Asa ajungem la „caracatita” din  Prahova, la nas/fin, cu parfum de „Portocala”, la CAF 7, etc.

Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Printr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de închiriere cu Telekom (înlocuit acum de Orange) pentru spațiile unde Compania este proprietară iar Telekom Chiriaș.

După cum se vede, in toate contractele de închiriere se modifica in jos tariful pe metru pătrat pentru suprafața închiriată, deși in acele spații Telekom deține aparatură nu foarte ușor de relocat.

Prin urmare, nu exista o constrângere din partea nimănui să se reducă din tarif. Se poate vedea că nici măcar la un spațiu nu se menține tariful/mp.

Se încheie un așa zis Proces verbal de negociere care nu arată in esență nici o negociere, si semnat de cineva care NU are nicio competenta nici din partea TELEKOM. In fapt, o premiera ar fi pentru organele judiciare. Ca sa nu mai spunem că nu rezultă ca prin împuternicirea dată se poate negocia prețul, ci doar prelungirea.

In fine, când vine vorba de locația din Teliuc, se spune “se rectifică suprafața din Contractul de închiriere…” de la 125 mp la 47.” “Se restituie chiria aferentă diferenței de suprafață”

Acest lucru este strigător la cer deoarece/”furt pe fata”, dacă tot ai modificat suprafața, (nu era obligatoriu să o modifice întrucât diferența de spațiu nu mai poate folosi de nimeni întrucât nimeni nu vrea să “locuiască” cu aparatura Telekom) nu trebuia să ii dea și banii înapoi. Actul adițional nu poate să aibă efect pentru trecut.

Ca sa nu mai spunem că cei din Compania Posta Romana se judecă cu diferite firme și pentru 100 de lei.

Aceasta „comisie” își permite să renunțe, să ofere aproximativ 13.000 euro fără nici cea mai mică opoziție.

Mai mult, nici nu își asumă acest „matrapazlâc” și transmite unei alte entități obligația de plată, adică Direcției de poștă Timișoara.

Când se pune problema semnării acelui act adițional nr. 4, fostul Director General, jurist de meserie, se „fofilează” și îl trimite pe smecherul Ov. Călin la adjunctul sau, Ștefan, actualul director general.

Acesta semnează ca primarul și aruncă în cârca Poștei o „datorie” inventată.

Mai târziu, in zilele noastre, odată cu schimbarea șefilor de direcții din Companie, Ov. Călin o propune pe inocenta, habarnista, manichiurista Florentina Radu pe postul de director la departamentul juridic. Evident, Ștefan nu comentează deoarece este asigurat că „duduia” inocenta, habarnista si manichiurista va executa orice ordin i se va da, fără să comenteze dar și fără să priceapă prea mult din ce se întâmplă.

Cu Florentina la juridic, cu prietenul lui de la Cluj la alt compartiment, cu un mic șantaj la directorul general, Ovidiu Calin dirijează toate mișcările care au loc in Companie. Mai ales alea cu bani mulți. Vom reveni cu documente si dezvaluiri senzationale. (Cristina T.).

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Aveti un Pont36 de minute ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv36 de minute ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv37 de minute ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate10 ore ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv1 zi ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv2 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv2 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv2 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate4 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv4 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv5 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Exclusiv5 zile ago

“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDefilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!