Connect with us

Exclusiv

Scurtmetraj documentar care prezintă modul în care dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia 261/P/2014 a fost fabricat și susținut ulterior în instanță de toți procurorii și judecătorii corupți din justiție!

Publicat

pe

Un polițist de la IPJ Alba Ciută Marius Mihai este urmărit penal după ce a falsificat trei documente pe care le-a folosit drept probe într-un dosar penal!

Totul a început cu un bărbat din Alba Iulia, acuzat de „braconaj arheologic”, care a susținut că probele administrate în dosarul său, ajunse în instanță, ar fi fost falsificate de organul de urmărire penală. A fost dat în judecată și acuzat că a săpat în situri arheologice, unde a descoperit mai multe artefacte.
Bărbatul spune însă că deținea legal un detector de metale și că nu a săpat niciodată în situri arheologice ci doar în afara acestora, unde nu ar fi existat nicio interdicție.
Mai mult, descoperirile pe care le-a făcut au fost anunțate Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. În plus, spune el, unele dintre obiectele din dosar au fost realizate de el și nu au nicio valoare.
Polițistul urmărit penal este comisarul șef și are atribuții la nivelul instituției privind furtul și traficul de obiecte de patrimoniu, sustrase din siturile arheologice. Alături de polițistul Ciută Marius-Mihai, este urmărit penal și un arheolog Plantoș Cristinel. Cazul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Procurorul a dispus recent punerea în mișcare a urmăririi penale cu privire la infracțiunile de inducere în eroare a justiției, furt sau distrugere de probe sau documente, cercetare abuzivă, represiune pe nedrept, fals informatic, fals intelectual și mărturie mincinoasă.
La 12 martie 2021, Judecătoria Alba Iulia a admis plângerea sa împotriva ordonanței de clasare din 17 aprilie 2019 pronunțată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia menținută prin ordinul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Judecătorul a anulat ordonanța atacată și a trimis dosarul procurorului pentru a începe urmărirea penală în mod legal. La data de 11 mai 2021, procurorul a primit dosarul și a dispus punerea în mișcare a urmăririi penale împotriva comisarului șef Ciută Marius-Mihai și a arheologului Plantoș Cristinel! (Cristina T.).

Association of European Journalists

This documentary short film presents the way in which the file of the Prosecutor’s Office attached to the Alba-Iulia Court 261/P/2014 was fabricated and subsequently supported in court by all corrupt prosecutors and judges in justice!!

https://evz.ro/exclusiv-politistul-pr…

A policeman from IPJ Alba Ciută Marius Mihai is being prosecuted after he forged three documents that he used as evidence in a criminal case! It all started with a man from Alba Iulia, accused of „archaeological poaching”, who claimed that the evidence administered in his case, which reached the court, had been falsified by the criminal investigation body. He was sued and accused of digging in archeological sites, where he discovered several artifacts. However, the man says that he legally owned a metal detector and that he never dug in archeological sites but only outside them, where there would have been no ban. Moreover, the discoveries he made were announced to the National Museum of the Union in Alba Iulia. In addition, he says, some of the objects in the file were made by him and have no value. The police officer prosecuted is the chief commissioner and has responsibilities at the level of the institution regarding the theft and trafficking of heritage objects, stolen from archaeological sites. Along with the policeman Ciută Marius-Mihai, an archaeologist Plantoș Cristinel is also being prosecuted. The case is being investigated by the Prosecutor’s Office attached to the Alba Iulia Court of Appeal. The prosecutor recently ordered the initiation of criminal proceedings regarding the offenses of misleading the judiciary, theft or destruction of evidence or documents, abusive investigation, unjust repression, computer forgery, intellectual forgery and perjury. On March 12, 2021, the Alba Iulia Court admitted his complaint against the dismissal order of April 17, 2019 issued by the Prosecutor’s Office attached to the Alba Iulia Court of Appeal maintained by the order of the Prosecutor General of the Prosecutor’s Office attached to the Alba Iulia Court of Appeal. The judge overturned the contested order and sent the case to the prosecutor to start the criminal investigation legally. On May 11, 2021, the prosecutor received the file and he ordered the initiation of criminal proceedings against the chief commissioner Ciută Marius-Mihai and the archaeologist Plantoș Cristinel!

 

Exclusiv

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Publicat

pe

De

Punctul de vedere oficial al Guvernului

Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile formulate de Avocatul Poporului referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare a pensiilor militare (PLX 540/2024). Acest document vine în urma unei controverse generate de modificările aduse sistemului de pensii pentru cadrele militare.

Provocările legate de autenticitate

Într-o declarație, Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a menționat că, deși au primit documentul, nu pot confirma autenticitatea acestuia în momentul de față. El a subliniat că argumentele cuprinse în punctul de vedere al Guvernului sunt interesante și bine articulate. „E greu de crezut că cineva ar munci atât la niște argumente, într-un document fake,” a spus Pascut.

Contextul legislativ

În ultimele săptămâni, legea privind pensiile militare a stârnit controverse, atât din partea Avocatului Poporului, cât și a altor organizații și sindicate care susțin că modificările ar putea afecta drepturile militarilor. Punctul de vedere al Guvernului este menit să clarifice poziția executivului în fața acestor critici și să justifice modificările aduse legislației. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)

Publicat

pe

De

Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete, în special în rândul celor din SRI, aripa lui Coldea (aici). Silviu Prigoană a fost presat să vândă compania la un preț derizoriu, ceea ce a stârnit o reacție în lanț dintre diferite facțiuni cu influență (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc.

Investigații în mafia deșeurilor

Ziarul Incisiv de Prahova a inițiat o investigație amplă asupra afacerii deșeurilor, subliniind licitațiile controversate din 2017 și 2018 pentru operarea Stației de Tratare TMB din Ploiești, câștigate de firme cu legături obscure. Interesele personale și conflictele de interese au fost evidente, implicând funcționari publici și politicieni care au manipulat procesele de licitație în favoarea unor cercuri restrânse.

Alianta Pricarariu-Oprinoiu și trecutul întunecat

Felix Prisacariu, fost director Veolia, a jucat un rol central în schemele de corupție. După ce a fost dat afară, el a conspirat cu senatorul USR, Aurelian Oprinoiu, și procurorul Aurelian Mihăilă pentru a se răzbuna și a prelua controlul asupra afacerilor cu deșeuri din județul Prahova. Aceste interacțiuni subliniază natura vicioasă a relațiilor dintre politică și criminalitate.

În mod interesant, în 2017, Felix Prisacariu a reușit să achiziționeze un autoturism Volkswagen Touareg de la firma Glencora, alias Demeco, pentru doar 5.000 de lei, deși un autoturism nou în acea perioadă avea un cost minim de aproximativ 41.000 de euro. Această tranzacție ridică semne de întrebare asupra surselor sale de venit și asupra integrității procesului de achiziție, care ar putea atrage atenția organelor de cercetare penală. (qed si/sau c.c.t.d)!

Concluzie

Moștenirea lui Silviu Prigoană este profund afectată de corupția și luptele interne dintre diferitele facțiuni. Investigațiile continuă să dezvăluie un sistem complex de interese nefirești, subliniind urgent nevoia de transparență și reformă în gestionarea afacerilor deșeurilor din județul Prahova.

Vom reveni cu detalii despre cum s-au făcut presiuni în stilul procurorului „Portocala” pentru ca martorii să declare neadevăruri, în beneficiul intereselor dolosive ale celor două grupări de criminalitate economico-financiară organizată din Statul Paralel al generalului SRI Florian Coldea. Vom reveni. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe

Publicat

pe

De

Criminalitate și corupție: O rețea mafiotă în sânul Poliției Române

Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de crima organizată în interiorul Poliției Române, cu legături directe la nivel înalt. Această rețea este condusă de chestorul Eduard Mirițescu, inspector general adjunct al Poliției Române, și implică alți oficiali, inclusiv un fost șef al IPJ Prahova, respectiv Ginel Preda (aici).

Structura crimei organizate

Conform investigațiilor, Eduard Mirițescu coordonează activitatea rețelei criminale prin intermediul a doi locotenenți și al lui Ginel Preda. În această rețea apare și Cătălin Stavri, un pseudo-jurnalist, narcoman, santajist si spagar care acționa ca un intermediar pentru primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, în afacerile ilegale.

Colaborarea cu autoritățile locale

Pseudo jurnalistul narcoman, spagar si santajist Cătălin Stavri (actualmente INCULPAT) avea rolul de a facilita afaceri dubioase pentru gruparea mafiotă, acționând ca o „mână dreaptă” a lui Volosevici. A devenit complice al autorităților locale, folosindu-se de informațiile obținute de la polițiștii corupți pentru a șantaja oameni de afaceri și a obține foloase ilegale de pe urma tranzacțiilor.

Investigații și percheziții

Reamintim ca, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au efectuat percheziții la locuințele a trei inculpați și la sediile sociale ale mai multor societăți comerciale, inclusiv SC Hale și Piețe SA Ploiești. Aceste acțiuni au vizat în special faptele de corupție, inclusiv cumpărarea și traficul de influență, șantajul și abuzurile de putere.

Reacția autorităților

În urma perchezițiilor, au fost reținuți patru indivizi, inclusiv Volosevici și pseudo jurnalistul narcoman, santajist si spagar Cătălin Stavri. Volosevici a fost acuzat de folosirea amenințărilor și a insultei pentru a influența deciziile administrative legate de închirierea spațiilor comerciale, în total dispreț pentru legislația în vigoare.

Dezvăluiri și promisiuni

Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe

La finalul săptămânii trecute, un grup de oameni de afaceri care dețineau tonete în zona Hale și Piețe s-a adresat noului primar ales al Ploieștiului, Mihai Polițeanu, exprimându-și nemulțumirea față de aplicarea legii. Polițeanu, conform promisiunilor din campania electorală, a decis să „taie” din numărul tonetelor și să păstreze doar 40 de tarabe care funcționează legal.

Acțiuni decisive în domeniul comercial

Primarul a comunicat protestatarilor că se consideră un „om al legii” și că nu îi pasă de cine și ce a dat mită pentru menținerea locurilor de vânzare ambulatorie în zona Pieței Halelor Centrale. Această declarație face referire la scandalul de corupție în care sunt implicați fostul primar Andrei Volosevici (inculpat) și  de pseudo-jurnalistul spagar si santajist Cătălin Stavri (inclupat), un pseudo-jurnalist acuzat de șantaj și mită.

Angajamentul pentru legalitate

Mihai Polițeanu a subliniat că sub conducerea sa, administrația se va concentra exclusiv pe respectarea legii, promițând că „vremea spagilor a apus.” Această abordare proactivă sugerează o intenție serioasă de a curăța mediul de afaceri de practicile ilegale și de a restabili credibilitatea autorităților locale.

Decizia primarului de a reduce numărul tonetelor ilegale și de a adopta o atitudine fermă împotriva corupției este un pas important în direcția unei administrații mai transparente. Această schimbare poate contribui la un mediu comercial mai sănătos și la reconstruirea încrederii cetățenilor în instituțiile publice. În contextul acestor acțiuni, viitorul Ploieștiului ar putea fi marcat de o dezvoltare sustenabilă și responsabilă.

Concluzie

Această situație scandaloasa subliniază nevoia urgentă de reformă și de integritate în administrația publică românească. Dovezile de corupție și crima organizata în rândul celor care ar trebui să asigure ordinea și siguranța publică sunt alarmante. Este esențial ca autoritățile să acționeze prompt și eficient pentru a restabili încrederea cetățenilor în instituțiile statului și pentru a asigura un mediu just și legal pentru toți. (Cerasela N.).

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv19 ore ago

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Punctul de vedere oficial al Guvernului Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile...

Exclusiv2 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)

Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete,...

Exclusiv2 zile ago

Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe

Criminalitate și corupție: O rețea mafiotă în sânul Poliției Române Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de...

Exclusiv3 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa

Marian Ilie, directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP), se confruntă cu acuzații grave din partea unei organizații sindicale...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare

Într-o scrisoare adresată domnului chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Federația...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) își exprimă îngrijorarea față de recentele declarații ale lui Ilie Bolojan, președintele...

Exclusiv4 zile ago

Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor

Protestul pensionarilor militari programat pentru 29 noiembrie 2024, susținut de Sindicatul Diamantul, ar putea avea efecte semnificative asupra peisajului politic...

Actualitate5 zile ago

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Sau, protecția mediului a rămas în „familia” lărgită? Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache....

Exclusiv5 zile ago

Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română lansează acțiunea „TROTINETA” pentru monitorizarea bicicliștilor și trotinetiștilor

Contextul acțiunii „TROTINETA” Misiunea Direcției Rutiere în fața incidentelor rutiere Sindicatul Diamantul a anunțat lansarea acțiunii „TROTINETA” de către Poliția...

Exclusiv6 zile ago

Efectele schimbării de atitudine la IPJ Prahova

Introducerea unei persoane integre în funcția de inspector șef Se pare că numirea unei persoane integre în funcția de inspector...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii de Penitenciare, filmați de deținuți: Îngrijorări și critici din partea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Polițiștii de penitenciare au fost filmați de deținuți în timpul apelului, o activitate extrem de importantă în orice penitenciar. Filmările,...

Exclusiv6 zile ago

Calcularea gradațiilor salariilor conform Legii 153/2017: Exemplu practic

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul dezvăluie modul de calcul al gradațiilor de la 1 iunie 2023, conform articolului 11...

Exclusiv7 zile ago

Carmen Gheorghe revine la Poliția Locală Ploiești, in timp ce fostul director Cătălin Albu se confruntă cu probleme penale

Carmen Gheorghe, sefa Poliției Locale, achitată de Curtea de Apel Ploiești Decizia instanței Judecătorii Curții de Apel Ploiești au pronunțat,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv