Connect with us

Featured

Ludovic Orban – președintele Partidului Național Liberal: Avem o responsabilitate imensă în privința guvernării, iar în funcție de calitatea actului de guvernare națională, județeană, a guvernării locale unde avem primari, vom primi sau nu aprecierea oamenilor la următoarele alegeri

Publicat

pe

Le-am vorbit, ieri, colegilor din organizația PNL Călărași, despre momentul judecății la care vom ajunge în 2024. Cu ocazia prezentării moțiunii „PNL – Forța Dreptei”, am menționat că performanța guvernamentală depinde de foarte mulți factori, dar în primul rând depinde de persoana premierului, pentru că omul sfințește locul, iar un guvern trebuie condus continuu, de dimineață până dimineață.
Avem o responsabilitate imensă în privința guvernării, iar în funcție de calitatea actului de guvernare națională, județeană, a guvernării locale unde avem primari, vom primi sau nu aprecierea oamenilor la următoarele alegeri.
Guvernarea se bazează pe o majoritate parlamentară, pe care am construit-o. Dar asigurarea coeziunii acestei majorități parlamentare în actul de guvernare reclamă extrem de multă experiență, foarte multe calități, foarte multă știință în materie de negocieri. Din acest motiv, pentru a rămâne la guvernare, trebuie să menținem coeziunea acestei coaliții și evident să consolidăm majoritatea parlamentară pentru a avea viteză în promovarea proiectelor PNL.
Le-am mai spus liberalilor din Călărași că întreaga mea campanie a fost una echilibrată, constructivă, cu mesaje pozitive, iar de fiecare dată când am fost confruntat cu atacuri, am preferat să nu răspund, iar rareori s-a întâmplat să spun ceva critic despre un coleg.
Toată lumea știe că sunt un democrat convins și pentru mine unitatea Partidului Național Liberal este fundamentală, dar nu îi voi mai ierta pe cei care fac rău PNL. Pentru că nu mi se pare normal ca pe anumite conturi și pagini de Facebook ale unor colegi, care spun că sunt liberali, să fiu atacat mai des decât o face PSD.
Pe mine mama și tata m-au crescut să fiu om și ambiția mea a fost de a rămâne uman, de a rămâne om indiferent cât de sus am ajuns. Trebuie să folosești orice putere care îți este acordată de oameni pentru a face bine, pentru a realiza niște lucruri care să îmbunătățească viața oamenilor, nu pentru a te face pe tine să te simți mai bine. Ați văzut de-a lungul istoriei că oameni care păreau simpli și la locul lor, când au prins o părticică de putere mai mică sau mai mare, brusc au uitat cine erau. Omenia este fundamentală, pentru că doar aceia care își păstrează umanitatea atunci când au putere pot să folosească puterea într-un mod potrivit, în folosul comunității și în beneficiul oamenilor.

Administratie

Au avut loc concursurile pentru ocuparea mai multor posturi (ordine publica/rutiera) de agenti si ofiteri, prin incadrare directa sau reincadrare, in cadrul IPJ Constanta

Publicat

pe

De

Acestea s-au desfasurat atat pe raza municipiului Constanta cat si la Scoala de Agenti de Politie ,,Vasile Lascar” Campina.
Si de aceasta data, s-a demonstrat ca profesia de politist nu mai este atractiva pentru cetățenii acestei tari (în principal pentru salarizarea precara, raportat la riscurile meseriei precum si la obligațiile impuse), dezvaluie cei de la sindicatul Sidepol.
Astfel, la concursul organizat de Inspectoratul General al Poliției Române pentru ocuparea unui număr de 140 posturi vacante de agent de poliție pe linie de „ordine publică” existente în statul de organizare al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, prin modalitatea încadrării directe, s-au prezentat la scris un număr de 90 candidati.
Dintre acestia, in jur de 50 candidati au luat nota 07.00.
Au ramas nu mai putin de 90 de posturi vacante.
 Totodata, pentru cele 89 posturi vacante de agent de poliție din cadrul structurilor de poliție rutieră existente la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, s-au prezentat la scris, un numar de 96 candidati.
Dintre acestia, putin peste 50, au reusit sa ia nota 07.00.
Si aici au ramas in jur de 34 posturi vacante. (Sava N.).
Citeste in continuare

Featured

Polițiștii locali astupă ”golurile” de personal din MAI

Publicat

pe

De

Noua lege a Poliției Locale, aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministrului Dezvoltării, transformă total instituția, conferindu-i mai multă forță și atribuții aproape egale cu Poliția Națională. În plus, pe lângă primării, și consiliile județene își vor putea înființa Poliții Locale proprii. După intrarea în vigoare a actului normativ, toți polițiștii locali vor fi obligați să meargă la cursuri de formare și perfecționare, pentru a corecta carențele din pregătirea acestora.

(Preluare National – Claudia Marcu):

politia localaGuvernul a decis să schimbe total statutul Poliției Locale și să o transforme într-o adevărată instituție de forță, complementară celei din MAI, dar cu atribuții asemănătoare. Activitatea Poliției Locale va fi coordonată, la nivel național, de structura de specialitate din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație, care va îndeplini funcțiile de reglementare, monitorizare a modului de aplicare unitară a legislației specifice și îndrumare metodologică.

Pentru recunoașterea locului Poliției Locale în rândul structurilor de ordine și siguranță publică, ministerul o definește ca un sistem dual de ordine și siguranță publică, având în vedere competențele partajate cu Poliția Română, în domeniul ordinii și siguranței publice. Pentru a asigura un nivel ridicat de pregătire, adaptat cerințelor executării atribuțiilor personalului, se instituie un sistem de formare inițială a polițiștilor locali, prin reglementarea absolvirii în termen de un an de la numirea în funcție a unor cursuri de formare inițială în domeniile ordine publică și circulație rutieră, cu durata de 4 luni și de formare specializată în toate domeniile de competență ale Poliției Locale (disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, evidența persoanelor, comunicare și cunoștințe generale de administrație publică), cu durata de 6 săptămâni.

Totodată, toți polițiștii locali aflați deja în sistem vor fi obligați să absolve cursuri de perfecționare cu durata de 10 zile, în termen de 3 ani de la intrarea în vigoare a legii.

Fiecare cu poliția lui

Potrivit proiectului de act normativ, având în vedere atribuțiile și competențe legale stabilite pentru furnizarea serviciilor publice de interes județean, în care poliția locală își poate desfășura activitatea, se reglementează posibilitatea organizării acestui serviciu și la nivelul Consiliului Județean, prin hotărâre a autorității deliberative.

În ceea ce privește atribuțiile pe ordine publică, s-a clarificat faptul că însoțirea personalului din aparatul de specialitate al primarului, sprijinul autorităților competente în protejarea fondului silvic sau a executorilor judecătorești se realizează la solicitarea acestora, și nu ca activitate continuă. De asemenea, s-a reglementat cadrul în care polițistul local să poată desfășura activități de prevenție ca un factor al siguranței de proximitate și sprijinul pentru limitarea și înlăturarea efectelor calamităților naturale. În domeniul pazei obiectivelor, în afara pazei bunurilor au fost introduse competențe în paza valorilor, inclusiv pe timpul transportului, iar la circulația pe drumurile publice a fost introdusă competența de dirijare a circulației, precum și lărgirea prerogativelor polițiștilor locali în concordanță cu OUG 185/2002.

Arme letale și uz de forță

Polițiștii locali vor avea dreptul să folosească forța, în condițiile legii, proporțional cu starea de fapt care justifică utilizarea acesteia, în cazul nerespectării dispozițiilor pe care le-a dat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, agenții de Poliție Locală vor fi dotați cu arme letale de apărare și pază. Dotarea cu armament letal a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii publice se face la solicitarea primarului/ primarului general/ președintelui consiliului județean, în baza unei analize de risc, în funcție de valoarea indicatorilor de criminalitate și a gravității faptelor infracționale, existente la nivelul localității. Până la completarea prin achiziții proprii a întregului necesar de armament și muniții, dotarea poliției locale cu aceste categorii de mijloace tehnice se poate asigura prin închiriere de la Ministerul Afacerilor Interne sau de la Ministerul Apărării Naționale, se mai precizează în proiectul de lege.

Citeste in continuare

Anchete

„Cea mai mare greseala a CSM ar fi sa o suspende pe doamna judecator ca sa aiba vulgul satisfactie!”

Publicat

pe

De

E revolta printre magistrati dupa actiunea Inspectiei Judiciare privind suspendarea din functie a judecatoarei Ioana Ancuta Popoviciu de la Judecatoria Mangalia, cea care solutioneaza dosarul soferului drogat Vlad Pascu, cel care anul trecut a omorat doi tineri intr-un accident rutier, pana la solutionarea cauzei disciplinare impotriva acesteia, dezvaluie Lumea Justitiei. Demersul Inspectiei Judiciare este vazut, pe buna dreptate credem noi, ca o consecinta a presiunilor publice si a linsajului la adresa judecatoarei, dupa ce aceasta a facut o gafa, intreband daca victimele sunt in sala. Este doar o greseala, care se poate intampla oricarui judecator, deci nu ceva pentru care trebuie sa i se ia capul.

Totusi, din ce am auzit noi, dosarul disciplinar al judecatoarei Popoviciu vizeaza si alte fapte, nu doar gafa comisa in sala de judecata. Sunt presupuse fapte care ar viza insa tot dosarul Vlad Pascu, ceea ce face ca situatia sa nu se schimbe prea mult. Practic, actiunea Inspectiei prin care cere CSM sa o suspende din functie pe judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu ramane in continuare una exagerata, considerata ca fiind facuta pentru a calma opinia publica.  Si un precedent periculos, caci oricand un judecator va putea fi scos dintr-o cauza prin suspendarea din functie intr-un dosar disciplinar.

 Poate ca judecatorii din CSM ar trebui sa asculte opinia unei judecatoare cu foarte mare experienta, extrem de apreciata si recunoscuta ca fiind o profesionista. Este vorba despre judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj, recent plecata la pensie. Iata opinia Adinei Lupea pe cazul Pascu, dezvaluita intr-o postare pe Facebook:

Hai ca deja m-am saturat de acest linsaj mediatic. Nu toata lumea se uita la teve, nu toti judecatorii judeca dupa vocea strazii, mai sunt si erori posibil datorate supraincarcarii, nu s-a intamplat nimic din cauza acelei nefericite erori, dar mai au un pic unii si spun ca judecatoarea i-a omorat. Cea mai mare greseala a CSM ar fi sa o suspende pe doamna judecator ca sa aiba vulgul satisfactie! Cum au mai facut cu o judecatoare de la Braila anii trecuti. Deja sunt peste masura de satula de toti cei care stiu ce inseamna zeci de dosare si o viata de judecator in penal! Pana la urma procesul se va termina la CA Constanta! Fiti rationali totusi!”. (Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 zile ago

Consilierii de integritate din unitati nu sunt mai degraba un fel de „nulitati recompensate”?

Casc si eu gura pe pagina de internet a DGA, sa vad cum se lupta oamenii astia cu coruptia. (Cu...

Exclusiv4 zile ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv4 zile ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusiv4 zile ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusiv5 zile ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv5 zile ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv6 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv6 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusivo săptămână ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusivo săptămână ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusivo săptămână ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusivo săptămână ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusivo săptămână ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!