Connect with us

Featured

Banii MAE, băgați de fostul șef SIE în plajele din Jamaica

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Iată că seria de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” cu privire la transformarea uneia dintre structurile de elită ale Ministerului Afacerilor Externe într-o ”fabrică de bani” sub mandatul fostului șef al Serviciului de Informații Externe are deja efecte devastatoare asupra lui Cătălin Harnagea. ”Rușinea SIE! Cum a fost prins Harnagea în camera 222 a Hotelului din Kinshasa, Congo”… ”Avem notele informative: Firmele acoperite ale spionului Harnagea”… ”Norina, fata lui Constantinescu, angajată de gașca SIE”… ”Harnagea aruncă banii spionilor în vântul din Jamaica”… ”Harnagea, la DNA! ”… Acestea au fost ”loviturile” succesive prin care am probat, cu documente, cum a folosit fostul șef al spionilor români această sinecură politică pentru ”tocarea”, în interes propriu sau al clientelei pe persoană fizică, a fondurilor Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid.

Cum a ajuns Badea Cătălin Constantin să stea pe strada Paris

Ce a urmat? Harnagea a folosit în disperare de cauză toată proganda și logistica încă aflată la dispoziție pentru a stopa, cu orice preț, campania ”NAȚIONAL”. În timp ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție s-au autosesizat și nu doar că avansează deja rapid cu cercetările în dosarul penal deschis pe numele lui Cătălin Harnagea, dar zilele acestea tocmai au declanșat procedurile și pentru un al doilea! De asemenea, nu doar DNA și-a făcut datoria, dar iată că și alte instituții ale statului român au rămas imune la ”presiunile” și ”vrăjelile” lui Harnagea, tăind în carne vie ”combinațiile” unui fost șef SIE care ”îmbătrânește” urât. Ajungând să facă deconturi atât de ”jalnice”, încât aproape că ți-ar fi și milă de această ”foame de bani”, dacă astfel nu ar strânge sute de mii de euro. Sume destinate de la bugetul MAE altor proiecte cu adevărat vitale pentru statul român. Dar și să ajungă pe mână cu subalterni care se dau falși demnitari pentru a obține câte o locuință în zonele de fițe ale Capitalei.

Harnagea și-a decontat hotelul din Kinshasa fără a ajunge în Congo!

Însă totul s-a terminat! Harnagea este deja ”penal” ! Cu documentele probatorii gata intrate în posesia procurorului de caz! Și cu un nou dosar aflat în instrumentarea DNA!

 Gata, s-au predat înscrisurile!

Iar o primă lovitură, Cătălin Harnagea a încasat-o imediat după ce, pe 8 iunie titram ”Harnagea la DNA”! Odată cu emiterea ordonanței procurorului DNA din data de 16.07. 2021, prin care Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a fost înștiințată oficial că, în interesul urmăririi penale care se efectuează în dosarul penal care îl privește pe directorul Cătălin Harnagea, s-a dispus predarea mai multor documente.

DOCUMENTE! Adresele RoAid – RA APPS

”Documentele solicitate urmând a fi predate până la termenul stabilit, – 30.07.2021, în fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul , numerotate și opisate, în baza unei adrese emise în acest sens”. Iar principalele documente solicitate sunt reprezentate de ” înscrisuri ( procedura de acordare, acordurile de finanțare/ordinele ministrului afacerilor externe în baza cărora au fost transferate fonduri către beneficiarii menționați mai jos, înscrisuri din care rezultă plata granturilor, inclusiv ordonanțări de plată, angajamente bugetare  individuale/globale, propuneri de angajare a unor cheltuieli, documente emise de beneficiari în baza cărora Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a decontat cheltuieli, orice alte înscrisuri care au legătură cu procedura de acordare a granturilor și cu plata acestora) privind fondurile publice acordate sub formă de granturi, în perioada 2018 – 2020, către următoarele societăți comerciale : PREMIUM AUDIT CONSULTING SRL., DATA COM SRL., EXELO TRAINING & DEVELOPMENT SRL., RMR REGEL SRL., MESSTECH NIK SRL., RIDGELINE INDUSTRIAL SRL., T2 SRL., TENDOR INVESTMENT GRUP SRL., PATARA ADVISORY SRL.” În plus, de la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală s-au solicitat și ”înscrisuri din care rezultă bugetul de venituri și cheltuieli ale Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare , pentru fiecare dintre anii 2018, 2019 și 2020, inițial și cu rectificările ulterioare, aprobate de către ordonatorul de credite, precum și notele de fundamentare la bugetul inițial, la rectificări, la solicitările de aprobare a virării de credite de la un capitol bugetar la altul”.

”Birou dormitor” pe Paris, nr.45A!

Documentele dezvăluite de ”NAȚIONAL” cu privire la decontarea fictivă a unor închipuite deplasări personale în Congo sau cele de plată ilegală a unor granturi de milioane de euro firmelor de casă au intrat deja în posesia DNA. Numai că ”bătrânul combinator” Harnagea a comis-o din nou, alegându-se astfel cu un nou dosar la DNA. Totul după ce, după cum reiese negru pe alb din documentele intrate în posesia noastră, ”mâna sa dreaptă” de la RoAid ”a ajuns” demnitar pentru a obține un ”birou-dormitor” pe strada Paris! Totul ieșind la lumină în urma unei adrese prin care se solicita comunicarea ”bazei legale în care salariatul Badea Cătălin Constantin, având funcția șef serviciu programe de cooperare internațională pentru dezvoltare, beneficiază de o locuință din fondul RA -APPS, situată în strada Paris nr. 45 A, etaj 3, sector 1. Justificarea solicitării de față, același domn Badea Cătălin Constantin, se mai află și într-o ipoteză privind conflictul de interese, identificat în conformitate cu Art. 6/alin. 5, din Decizia Comisiei Europene nr. 6866 din 12.11.2008 prin aceea că a ascuns informații esențiale către Comisia de Audit din cadrul Comisiei Europene, față de existența unui audit public extern, efectuat de către auditorii publici de la Curtea de Conturi a României, audit materializat în document public nr. 2363 din 01.08.2019 ”.

APPS taie în carne vie: Licitație!

Iar răspunsul oficial al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat nu doar că a venit prompt, dar chiar sub semnătura directorului general Marius Grăjdan anunță că RA – APPS va tăia în ”carne vie” și în acest caz, scoțând la licitație publică repectivul imobil. Deci și ”biroul dormitor” folosit de ”samsarii imobiliari” aflați în cârdășie cu ”bătrânul combinator” Cătălin Harnagea. O măsură mai mult decât binevenită, care arată că se poate ! ” Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA – APPS) cu nr. 11827.17.08.2021, prin care solicitați comunicarea unor informații referitoare la spațiul situat în strada Paris nr. 45 A, sector 1, București, respectiv baza legală prin care domnul Badea Cătălin Constantin beneficiază de locuință din fondul imobiliar administrat de RA – APPS, vă transmitem următoarele : Imobilul la care dvs. faceți referire, situat în str. Paris nr. 45 A, nu a fost atribuit domnului Badea Cătălin Constantin, ci a fost închiriat „ Asociației pentru Dezvoltare Intelectuală și Personală„  în baza contractului de locațiune nr. 2092/07.12. 2017.

Banii MAE, băgați de fostul șef SIE în plajele din Jamaica

Conform contractului menționat, spațiul a fost închiriat numai pentru activități administrative, respectiv pentru activități caracteristice birourilor. Numele domnului Badea Cătălin Constantin figurează în Fișa datelor de identificare aferentă contractului de locațiune, ca persoană de contact (adresa de e-mail și număr de telefon). Menționăm faptul că, imobilul (spațiul administrativ) urmează să fie scos la licitație publică cu strigare în vederea închirierii, conform prevederilor legale. Toate informațiile privind vânzarea și închirierea imobilelor aflate în administrarea RA – APPS se regăsesc pe site-ul instituției : www.apps.ro”.

Deci, uite că un simplu șef serviciu nu este demnitar al statului român, nici măcar fiind el ”mâna dreaptă” a lui Harnagea! Iar nici DNA, nici RA – APPS nu sunt ”cârpele” pe care fostul șef al SIE își închipuia că își poate șterge picioarele ”mânjite”, așa cum din păcate a făcut-o prea multă vreme și cu prea multe alte structuri al statului român!

Exclusiv

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Publicat

pe

De

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara a tăiat anvelopa unei mașini de poliție, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
De ce se pot întâmpla astfel de fapte?
Este simplu, autorii morali ai infracționalității stradale de acest gen ar putea fi considerați parlamentarii României care au modificat legislația, dezincriminând portul de arme albe în spațiile publice.
Ca urmare a unei astfel de decizii, orice dezaxat se poate plimba pe drumurile publice cu un cuțit sau macetǎ asupra sa fără ca polițiștii să poată dispune vreo măsură împotriva acestuia.
În prezent, portul cuțitului, pumnalului, boxului sau alte asemenea obiecte anume confecționate pentru înțepare, tăiere sau lovire este incriminat doar dacă autorul este depistat la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în localuri publice(restaurante/terase, instituții publice, mijloace de transport în comun).
Pentru fapta comisă, individul riscă un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prevazută de art. 253 din Codul Penal pentru care legiuitorul a prevăzut pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, context în care nu poate fi dispusă măsura arestării preventive.
Dacă bărbatul în cauză ar fi distrus, spre exemplu, 10 mașini de poliție sau alte 10 autoturisme aparținând cetățenilor de bună-credință, consecințele faptelor acestuia ar fi fost aceleași – cercetare în stare de libertate, continuând astfel să reprezinte un pericol public, mai precizeaza cei de la Europol. (Sava N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Publicat

pe

De

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de prostiile scrise de DOP in fisa cadru a sefilor de post, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Si au trecut deja sa modifice fisele de post pentru orice functie de sef, acolo unde s-a omis in trecut.
E clar pentru oricine cu doi neuroni functionali ca ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP.
DOP, in piramida structurii ministerului, sunt niste nimeni (comparativ cu ministrul MAI), a cinspea roata la caruta IGPR, nici macar a aparatului central.
Ei sunt deja in culpa si trebuie sanctionati disciplinar. E problema celor care le sunt sefi (Despescu, Benone, Miritescu) sa ii invete pe cei de la DOP, respectul pentru ordinele ministrului si pentru carte.
Pe langa destepti, tot la ipjuri, sunt altii inca grei de cap, care proceseaza mai greu, care socotesc pe degete, cu abacul, care refuza sa inteleaga un lucru simplu.
Ordinul MAI 62/2018 reglementeaza atributii, ordinul S/7/2018 reglementeaza altele ( drepturi salariale).
Voi, sefii de ipjuri, inclusiv sefii de personal, trebuie sa va asigurati ca art.26 din OMAI 62/2018, este pus in executare perfect. Ca altfel sunteti in abatere.
Discutia pe dreptul la majorarea anticoruptie este una separata, care nu va priveste pe voi si nici nu reprezinta obiectul ordinului 62/2018.
Pe acordarea majorarii de 12,5%, vor aparea procese si acolo se va transa aspectul litigios al dreptului la majorare. E o alta treaba.
Deci acolo, pe patratica voastra, aveti obligatia sa bagati inclusiv in fisele de post ale agentilor sefi de post, atributii anti-coruptie. De buna voie. Ca asa zice ordinul ministrului pe care aveti obligatie sa il executati inca din 2018.
Va spun cinstit, e nevoie sa faceti asta ( sa nu uitam totusi ca sunteti obligati legal sa o faceti) ca sa mearga mai usor, la instanta, procesele reclamantilor. Deci macar asa puteti sa va reparati o parte din vina, mai precizeaza Emil Pascut. (Sava N.).
Citeste in continuare

Featured

ANRE s-a săturat de atâtea plângeri împotriva furnizorilor de energie și gaze

Publicat

pe

De

Plângerile consumatorilor casnici, dar și non-casnici, față de abuzurile furnizorilor de energie și gaze se vor face către ”abuzatori”, se arată într-un proiect de ordin al ANRE. Depunerea sesizării la ANRE va mai fi posibilă doar cu dovada răspunsului primit de la furnizori, fără să se instituie vreun termen în acest sens. Autoritatea a simțit nevoia să modifice reglementările, din cauza creșterii numărului de reclamații înregistrate la această instituție.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Criza facturilor uriașe la energie și gaze. ANRE a dat amenzi pentru neaplicarea schemei de sprijin/Ce societăți au fost sancționateLuând exemplul ANPC, care a tăiat total legătura și contactul cu victimele din rândul consumatorilor, ANRE s-a gândit să emită un proiect de ordin prin care să-i trimită pe reclamagii în curtea celor la adresa cărora sunt făcute plângerile. Numai după obținerea unui răspuns scris oficial, dacă va fi obținut, pentru că nu se instituie niciun termen, consumatorul abuzat poate depune o sesizare la ANRE.

”Prin prezentul proiect de ordin s-a avut în vedere modificarea unor prevederi din Procedura privind soluționarea reclamațiilor părților interesate în sectorul energiei, generate de creșterea numărului de reclamaţii înregistrat la ANRE de la data aprobării actului normativ, a propunerilor primite din partea auditorilor interni, a modificărilor de natură informatică intervenite în organizarea instituției, care au generat si schimbări în stocarea si arhivarea dosarelor reclamaţiilor, şi mai ales a situaţiilor din practică ca urmare a aplicării prevederilor actului normativ”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordin al ANRE.

Potrivit acestuia, petiţia, sesizarea sau reclamaţia adresată ANRE, care nu conţine anexat răspunsul formulat de participantul la piaţa de energie/titularul de licenţă/titularul de atestat/titularul de autorizaţie sau de dovada transmiterii solicitării către acesta, se redirecţionează către reclamat în vederea soluționării și emiterii unui răspuns către petent, cu informarea ANRE.

Clasări rapide

Reclamația adresată ANRE trebuie să cuprindă cel puţin elementele de identificare ale solicitantului, ale persoanei reclamate și descrierea speţei. În situaţia în care ANRE solicită completări sau clarificări a documentaţiei, se consideră data de începere a analizei atunci când solicitantul completează documentaţia. În situaţia în care reclamaţia nu cuprinde toate aceste elemente sau solicitantul nu transmite clarificările necesare analizei, aceasta nu va fi considerată completă şi nu va fi supusă analizei ANRE, fapt care conduce la clasarea acesteia prin emiterea unui răspuns în acest sens.

Totodată, sesizările și reclamaţiile în care se utilizează un limbaj neadecvat, trivial, injurios la adresa persoanelor reclamate sau a reprezentanţilor ANRE, și cele în care nu se specifică situaţia reclamată, nu necesită răspuns şi se clasează. Tot la coșul de gunoi vor ajunge și sesizările anonime sau cele în care nu sunt menţionate datele de identificare a solicitantului sau a locului de consum, precum și adresele care conţin corespondență între petiționar și reclamat şi prin care nu se adresează o solicitare ANRE.

Termen de prescripție

Potrivit reglementărilor în vigoare, plângerile ale căror fapte depăşesc 36 de luni de la data săvârşirii nu vor mai fi soluționate de ANRE. De asemenea, plângerile trimise spre soluţionare instanţelor judecătoreşti sau unor entităţi juridice pe cale extrajudiciară nu mai pot fi adresate spre soluţionare şi ANRE.

”Pe perioada soluţionării plângerilor de către ANRE, efectele acţiunilor titularilor de licenţe/autorizaţii/atestate în domeniul energiei împotriva reclamanţilor pot fi suspendate de către autoritate, cu excepţia celor care, prin neaplicarea lor, ar conduce la producerea unui prejudiciu iremediabil”, mai arată ANRE.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv23 de ore ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv23 de ore ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv2 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv3 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv3 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv3 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv3 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv3 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv3 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv5 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusiv6 zile ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv7 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv7 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!