Connect with us

Featured

Giranții strategiei de securitate națională…/Scutul de la Deveselu, penetrat de Zircon!/Suntem singuri!

Avatar

Publicat

pe

Iată că momentul adevărului se apropie vertiginos. Și, mult mai curând decât se așteaptă ”bărbații de stat” perindați pe la Palatul Cotroceni, Victoria sau cel al Parlamentului, România va trebui să confrunte ”secretul murdar” ce i-a fost ascuns ”Coloniei” de o teribilă mașinărie de propagandă operativă.

”Scutul” nu ne apără și de Zircon!

Și anume că strategia de securitate națională bazată strict pe ”dependența” oferită pe zeci de miliarde de către așa-numiții parteneri strategici americani se dovedește deja un fiasco total. Ce-i drept, în schimb operația de spălare a creierelor, nu doar cele ale liderilor debilei noastre clase politice, dar chiar și de la vârful sistemului a reușit pe deplin! Numai că ”pacientul România” a murit! Sau o poate face oricând… Pentru că, da, după atâta amar de vreme în care ni s-a tot repetat că România este mai apărată decât oricând în istoria sa după ce Pentagonul a ridicat ”Scutul de la Deveselu”, uite că aflăm că nu prea suntem în măsură ”să ne doară în bască” până și de rachetele rusești. Iar acest avertisment vine de la chiar vârful Departamentului American al Apărării! După ce situația s-a schimbat radical zilele trecute, atunci când Armata Federației Ruse a reușit lansarea cu succes a ultimei generații de rachete hipersonice Zircon.

Giranții strategiei de securitate națională…

Vestea cea mai proastă pentru ”giranții” securității României fiind că acestea nu doar că nu sunt detectabile de către Scutul de la Deveselu, dar viteza de deplasare până la ținta de pe coasta Mării Barents a fost de 7 Match, adică peste 8.300 km/h! Iar cu fregata purtătoare ”Amiral Gorșkov” mutată în apele ”Crimeii Rusești” din Portul Sevastopol, Constanța poate fi ”rasă” fără ca militarii americani de la Deveselu să apuce măcar să clipească.

Inutil din 2018!

Escaladarea ”războiului rachetelor” dintre Statele Unite ale Americii s-a produs odată cu declarația Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova despre faptul că instalarea de sisteme Aegis Ashore în țări din Europa de Est constituie o încălcare clară a obligațiilor internaționale asumate. Iar după acest prim avertisment, regimul Putin nu s-a sfiit să facă o adevărată declarație de război pentru Washington, prin acuza că amplasarea de rachete Mk – 41 în cadrul ”Scutului de apărare antirachetă” de la Deveselu ar reprezenta o încălcare grosolană a prevederilor Tratatului privind forțele nucleare intermediare – INF. Numai că SUA a ripostat extrem de dur, cel puțin la nivel diplomatic, prin retragerea din Tratat.

Cu sistemele HIMARS debarcate la Constanța, Ciucă poate ținti cel mult Dăbuleniul…

Ceea ce nu a făcut decât să întărească și mai mult suspiciunile rușilor că lansatoarele de rachete Mk-41 din cadrul ”Scutului antirachetă de la Deveselu”ar putea fi utilizate nu doar pentru apărarea partenerilor americanilor, dar și pentru lansarea rachetelor ofensive de croazieră Tomahawk. Ca de obicei, SUA ripostând cu propriile acuze despre programul secret al Moscovei privind dezvoltarea și desfășurarea la sol a rachetei rusești de croazieră SSC – 8, una cu rază intermediară de acțiune, ceea ce de asemenea ar fi fost interzis de Tratatul INF.

Numai că, imediat după retragerea SUA din Tratat, președintele Vladimir Putin a intervenit personal în acest război hibrid al propagandei, cu o declarație care a șocat la acea dată Armatele multor țări dezvoltate. Și anume că, încă din 2018, Armata Rusă ar avea în dotare sistemele hipersonice Avangard și Kinjal, unele ”capabile să lovească aproape orice țintă de pe glob și care sunt nedectabile de scutul american antirachetă”. Numai că nici măcar faptul că Pentagonul nu a mai ripostat nici măcar declarativ după această ”dezvăluire –avertisment” a lui Putin nu a avut menirea de îi îngrijora sau barem pune pe gânduri pe decidenții de la București. Astfel că în ultimii trei ani am continuat să plătim protecția pentru ”Scut” cu alte aproape 20 de miliarde livrate în avans samsarilor americani de armament, deși tăcerea Pentagonului putea sugera că ar putea fi ”ceva putred” la Deveselu…

John Kirby: ”Risc semnificativ”

”Dezvoltarea de rachete hipersonice de către Moscova este destinată să răspundă inclusiv la riscurile generate de SUA și NATO în domeniul stabilității strategice și să asigure securitatea Federației Ruse, ținând cont de instalarea elementelor sistemului antirachetă american pe teritoriul României și al altor țări situate în apropierea frontierelor ruse”. Aceasta este declarația publică prin care Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Federației Ruse a salutat succesul lansării rachetei hipersonice Zircon. Și în care, după cum lesne se poate observa, România este singurul ”stat ostil” identificat textual de către Kremlin. Iar la Moscova s-a deschis deja șampania, după ce Ministerul Rus al Apărării tocmai ce anunțase că fregata ”Amiral Gorșkov” a lansat cu succes o rachetă hipersonică Zircon către o țintă terestră de pe Coasta Mării Barents. Testul a fost declarat unul reușit, racheta atingând ținta aflată la 350 kilometri depărtare după ce s-a deplasat cu o viteză de peste 8.300 km/h! Peskov insistând că această lansare reprezintă un răspuns ferm al Federației Ruse la ”amenințarea americană care provine din România”.

Putin a deschis șampania, Kirby a recunoscut la Pentagon supremația Zircon

” Așa cum a declarat de nenumărate ori președintele Vladimir Putin, în ultimele decenii și chiar de o perioadă mai lungă de timp, ne confruntăm cu o demontare graduală a întregului sistem de tratate privind securitatea strategică. Ne-am confruntat cu anumiți pași din partea SUA și NATO, care de fapt au afectat paritatea militară existentă, între care instalarea unor lansatoare de interceptări antirachetă în România”. Exuberanța Moscovei fiind întărită de ”lamentările” venite de la Washington. Acolo de unde Departamentul Apărării nu a mai luat în derâdere rachetele hipersonice rusești, ci, prin chiar vocea purtătorului de cuvânt s-a mulțumit să avertizeze sec că ”noile rachete hipersonice rusești Zircon sunt de natură să destabilizeze potențial situația și reprezintă un risc semnificativ pentru securitate”. Tot de la Pentagon venind cu această ocazie și avertizarea că ”rachetele Zircon sunt capabile să transporte ogive nucleare”.

Însă ”veștile bune” nu se opresc aici pentru România… De la Kremlin venind și anunțul oficial că Armata Rusă va dota mai multe submarine și nave de suprafață din apropierea ”zonelor ostile” cu rachete Zircon. Iar dacă ”Scutul” nu ”mirosea” nici măcar de acum învechitele Avangard și Kinjal, să vedem cu ce ripostează ”Ciucă al nostru” la noile Zircon care vor fi dislocate și la Sevastopol… Pentru că de corvete nici nu poate fi vorba, contractul cu Naval Group fiind blocat încă dinainte de a fi semnat. Ce-i drept, din cele peste 12 miliarde cheltuite pentru din bugetul MApN pentru ”consolidarea flancului estic”, Armata Română s-a ales cu sistemele HIMARS. Cele care au fost achiziționate prin încredințare directă și la un preț ”umflat” pe măsură, tocmai cu nota de justificare prezentată Parlamentului cu privire la pericolul rusesc din Marea Neagră.

Numai că, așa după cum dezvăluiam, chiar specificațiile tehnice ale primelor sisteme HIMARS ajunse la Constanța indică negru pe alb că acestea nu au capabilitatea de a atinge barem Crimeea! Așa că sunt bune doar dacă vrea ministrul Ciucă să bombardeze Sibiul, Iașiul, Dăbuleniul, Varna sau Cernăuți! În schimb ce rachetele deja aflate pe platformele militare marine rusești din Sevastopol aveau capacitatea de a atinge Litoralul românesc în 42 de secunde. Dar ia să calculeze acum ”eroul de la Kandahar” cât va face un Zircon care se deplasează cu peste 8.300 km/h… Astfel că pericolul rusesc este mai mare decât oricând. Dar și vulnerabilitatea României! Cea care s-a trezit acum că nu are niciun ”plan B”, mergând orbește doar pe mâna samsarilor de armament de la Departamentul Apărării de la Washington. Acolo de unde tocmai ce a fost recunoscută public nu doar îngrijorarea, dar și neputința actuală a ”scutului” american de la Deveselu în fața Zircon! Astfel că, și dacă ar vrea, SUA nu prea maia u cum să ne ajute, cel puțin în ceea ce privește ”Scutul de la Deveselu”. Suntem singuri!!!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Dacă procurorii au fost sesizați din ianuarie sau din aprilie 2021, de ce abia acum fac percheziții la City Insurance?

Avatar

Publicat

pe

De

Procurorii români care au dormit tot anul 2021 (și în trecut) au ajuns la City Insurance abia ieri, 23 septembrie!

 Au ,,descins” ei ca să ridice documente sau ca să ascundă documente apte să fie folosite pentru a devoala natura ilicită a unor fonduri din alte jurisdicții (ca la Rompetrol?) Dacă procurorii au fost sesizați din ianuarie sau din aprilie 2021, de ce abia ieri, 23 sepetmbrie 2021, abia acum fac percheziții la City Insurance? De ce nu încep cu perchezițiile la ASF, care i-a lăsat din februarie 2021 până în prezent să mărească gaura cu 1,2 miliarde de lei? În total, chiar Nicu Marcu și ASF au închis ochii la majorarea găurii de la City Insurance cu 1,2 miliarde de lei (din februarie 2021 până în prezent), neridicând de îndată ce au pretins că au aflat de extrasul de cont falsificat de la City Insurance, dreptul City de a emite polițe RCA (și de garanții, care se adaugă), precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

În orașul Strehaia puteam avea un al doilea caz „Caracal” oricând în ultimele 14 luni

Avatar

Publicat

pe

De

Și asta pentru că singurul candidat la postul de șef al Poliției Orașului Strehaia, cms. MARGHITOIU CRISTIAN, care a fost împuternicit/desemnat pe acest post încă din iulie 2020, nu a știut nici măcar “Componența punctului de comanda constituit la locul producerii unui caz de dispariție”. Ce să mai avem pretenții în privința activităților ce sr trebuie întreprinse pentru a găsi persoana dispărută.
Acest ofițer a luat nota 5.79 la un concurs unde a primit subiecte de nivelul unui agent de poliție, precum cazurile care înlătură răspundere penală, ce se înțelege prin „membru de familie” sau modul de gestionare a unei petiții.
Având în vedere că astăzi ne-a demonstrat cât de valabilă este expresia „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul”, sperăm ca desemnarea ilegală pe funcția de Șef Poliție Oraș Strehaia să înceteze în cel mai scurt timp, înainte să ne confruntăm cu situații de genul „Caracal” sau „Onești”, când șefii nu au știut cum să acționeze sau căutau procedurile pe intrapol, iar polițiștii din stradă au fost cei care au avut de suferit din cauza incompetenților împuterniciți/desemnați politic, precizeaza cei de la sindicatul Europol. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Judecătoarea timişoreană, Adriana Stoicescu: „Cum am permis noi, judecatorii, acest cataclism rusinos, acest derapaj total al puterii care distruge si corupe umanitatea, normalitatea si cele mai elementare drepturi?”

Avatar

Publicat

pe

De

Judecătoarea timişoreană, Adriana Stoicescu:
„Imi reprim cu greu cuvintele de ocara, stiind ca ma expun, din nou, “sansei” de a fi declarata dusman al independentei diversilor eroi.
Dar, citind cartea doamnei avocat Rodica Constantinovici, fost JUDECATOR, nu ma pot opri sa nu urlu:
Cum a fost posibil asa ceva?
Cum am permis noi, judecatorii, acest cataclism rusinos, acest derapaj total al puterii care distruge si corupe umanitatea, normalitatea si cele mai elementare drepturi?
Cum a fost posibil ca intr-o tara europeana, aparent democrata, sa asistam nepasatori la un fenomen Pitesti, de rit nou, in care, in numele unei minciuni, au fost sacrificati, cu senintate si placere perversa, oameni absolut NEVINOVATI?
Cum am putut sa tacem? Sa intoarcem capul? Sa preluam pur si simplu, minciunile, doar pentru a fi noi insine la adapost?
Pentru a fi pe placul multimii in delir, care striga “la puscarie”, fara sa intereseze pe cineva, pe oricine, daca oamenii aceia erau vinovati?
Am fost amenintata, somata, sfatuita sa tac.
M-am gandit de nenumarate ori sa plec, pentru ca pot, linistita, sa pun roba in cui.
Am trecut pe langa iad si am fost salvata de un infractor, da, recunosc, ce nu a vrut sa minta pentru a-si salva pielea. Altfel, acum asteptam, probabil inutil, liberarea conditionata.
Dar, pentru numele Lui Dumnezeu, cum va puteti privi in oglinda, autori si complici, artizani ai acestor minciuni care au omorat oameni?
Cum puteti dormi? Cum puteti manca? Va duceti linistiti copiii la scoala, stiind ca oameni nevinovati au murit din cauza insailarilor voastre?
Din cauza dorintei de a va vedea numele pe prima pagina a ziarelor? De a fi laudati? De a vedea oamenii cum tremura in fata voastra, cersind mila, stiind ca aveti drept absolut de viata si de moarte asupra lor?
Au fost condamnati oameni in numele unei iluzii bine ticluite, transformata in arma politica.
Au puterzit la propriu in celule mizere, pline de gandaci, in mijlocul carora trona cate un WC turcesc, in tip ce asteptau, inutil, dreptatea.
Dreptatea noastra era stramba, pentru ea contau doar urletele televiziunilor, satisfactia unor personaje care nu aveau ce cauta in magistratura, dornice de preamarire si manate de satisfactia meschina a omului mic care doboara un om, poate, mult mai mare. Doar pentru ca poate.
Am asistat neputinciosi la pervertirea ideii de justitie penala, devenita slogan de campanie, in timp ce marii si adevaratii hoti erau bine mersi la adapost de bratul lung al legii, furand linistiti in continuare.
Da, stiu, cu o floare nu se face primavara.
Da, stiu, vocea mea nu conteaza.
Nu am in spate pe nimeni si nici nu “am spate”.
Da, stiu, nu voi putea schimba nimic, iar absenta mea nu va conta.
Dar, nu am dreptul sa tac, pentru ca am fost la un milimetru de dezastrul care a ucis oameni si a aruncat dreptatea la gunoi.
Mi-e rusine ca nu am vazut totul, ca nu am urlat mai devreme si ca nu pot sa indrept nimic.
Dar pot inca sa vorbesc.
Si sa spun:
Iertati-ne… daca puteti….”. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Dacă procurorii au fost sesizați din ianuarie sau din aprilie 2021, de ce abia acum fac percheziții la City Insurance?

Procurorii români care au dormit tot anul 2021 (și în trecut) au ajuns la City Insurance abia ieri, 23 septembrie!...

D.N.A.2 zile ago

GRAV/Au innebunit B.C.C.O si D.I.I.C.O.T Prahova continuand „metehnele” procurorului Negulescu Mircea si/sau sunt pe „mana” cu un infractor pitit in haine de avocat ce tocmai a fost numit Presedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate al unui partid neparlamentar, de centru – dreapta, din Prahova/Inregistrari audio si DOCUMENTE/ Asteptam reactiile oficiale ale organelor de cercetare penala (I)

Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost acuzați de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție că ar fi constituit un...

Exclusiv2 zile ago

Ministerul Muncii a confirmat/Vaccinarea nu poate fi obligatorie/Impunerea vaccinării împotriva COVID-19 de către angajator nu este într un cadru legal

Niciun angajat nu poate fi obligat de către angajator sa se vaccineze împotriva COVID-19, vaccinarea este un act medical preventiv,...

Exclusiv3 zile ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații (II)

Revenim la reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv3 zile ago

Din prima zi în care Nicu Marcu a fost numit Preşedinte ASF (28 iunie 2020), el a acţionat în scopul acoperirii fraudei de la City Insurance prin mângâierea pe creştet a City Insurance şi neobligarea în mod real de a aduce capital

Nicu Marcu a oferit mai mult de un an societăţii City Insurance, timp în care societatea, cu o cotă de...

Exclusiv4 zile ago

„V-am spus vreodata ca Misu Negritoiu, un alt lucrator in comertul exterior la Securitatii ne-exclusiviste, se ducea la sportul ne-exclusivist Golf, cu elicopterul?”

,,Incurajez pe cat mai multi sa descopere jocul de Golf. Acest frumos sport deloc exclusivist. Se poate practica la orce...

Exclusiv1 săptămână ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv1 săptămână ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv1 săptămână ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv1 săptămână ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv1 săptămână ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv2 săptămâni ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!