Anchete
Cîțu, o nelegiuire asumată

Luat la întrebări, premierul Florin Cîțu ne-a dat o explicație halucinantă asupra celor 120 de milioane de doze de vaccin pe care statul român le cumpără.
Nu este nicio greșeală. E vorba fix de 120 de milioane. Pentru o populație de 19 milioane. Și în condițiile în care vaccinabili sunt 10 milioane. Guvernul României a contractat, oricum am suci-o și am învârti-o, de 12 ori mai multe vaccinuri. Și ce ne spune premierul? Că acest contract face parte dintr-o strategie asumată de Comisia Europeană. Și căreia România i s-a conformat. Așa o fi?
Înseamnă că Germania, cu populația pe care o are, ar trebui să cumpere peste un miliard de doze. Și-a asumat Germania o asemenea strategie în consens cu Comisia Europeană? Imposibil! Dar Franța? Achiziționează Franța un miliard de doze pentru a respecta proporția? Până la proba contrarie, îmi exprim convingerea, cu toată fermitatea, că Florin Cîțu minte. Minte de îngheață apele. Și fiindcă și el știe că minte, mai introduce o gogonată. Ne amețește, afirmând că atunci când a fost încheiat acest contract, pentru care eu cred că mai devreme sau mai târziu va înfunda pușcăria, a avut în vedere un interval lung de timp. De mai mulți ani.
Carevasăzică Cîțu ar fi știut ceea ce niciun savant din lume nu a știut. Și anume că pandemia va dura nu un an, nu doi, ci 12 ani, dacă e să ne raportăm la numărul de vaccinuri. Și a mai știut Cîțu încă un secret, încă nedezvăluit nici măcar de OMS. Și anume că anual, timp de 12 ani, trebuie să ne vaccinăm din nou. Pentru că altfel tot nu se explică cifra fabuloasă de 120 de milioane de doze.
Aceste vaccinuri, pe care le importăm și pe care urmează să le plătim unor producători, expiră. Este imposibilă păstrarea lor în condiții de minimă siguranță timp de mai mulți ani. Tocmai din acest motiv, la care se adaugă și costul enorm al depozitării lor, România a ajuns să vândă sau să doneze – că nici asta nu se știe prea bine – vaccinuri unor state ca Irlanda, Norvegia și Republica Moldova.
Dar la ce preț le cumpărăm? Cât datorează România companiilor pharma? În mod normal, socoteala ar putea fi simplă. Luăm prețul unui vaccin, îl înmulțim cu 120 de milioane și vedem ce iese. Numai că nici asta nu e posibil. Din simplul motiv că domnul Cîțu refuză să ne ofere vreun detaliu privind prețul de achiziție. El se mărginește să ne vândă a treia gogoașă. Pe care noi ar trebui să o înghițim. Și anume că prețul este variabil. El urmează să fie definitivat de către companiile pharma după livrarea fiecărui lot în parte. Ne dăm seama că avem de-a face cu o nouă minciună, pentru că și în condițiile în care ar fi așa, ar trebui să știm cel puțin cât plătește România pentru vaccinurile deja achiziționate. Care sunt ținute în stoc, se alterează sau sunt vândute sau donate altor state. Dar și prețul acestora este păstrat într-un secret absolut.
Să cheltui atât de mulți bani, probabil miliarde de euro, rupând de la gura cetățeaului, fără să dai nicio explicație cât de cât plauzibilă, fără niciun fel de transparență, iată o ispravă care va rămâne în analele corupției instituționalizate din România. Un nou elefant uriaș trece pe sub nasul lui Klaus Iohannis, fără ca acesta să observe. Iar procurorii ce fac? Sunt aserviți trup și suflet partidului aflat la putere? Sau așteaptă, ca de obicei, revanșa electoratului, după care își vor intra și ei în pâine?
Sorin Rosca Stanescu
Anchete
Unul dintre cele mai importante și folosite elemente de echipament din uniforma de poliție este pantalonul “tactic”





Anchete
Reprezentanții Ministerului Justiției va achiesa la viziune ANP, ca angajații din sistemul penitenciar să aibă acces in sectorul administrativ cu telefoanele personale?

Această conduită a fost exersată in perioada de pandemie ocazie cu care s-a constatat că nu au fost incidente provocate de acest drept de a comunica cu mediul extern, fiind o mică fărâmă prin care se face un pic de diferență intre statutul polițistului de penitenciare și condiția deținuților aflați in custodia sistemului penitenciar românesc.
proiect-de-modificare-a-rsld-13.12.2022La această dată proiectul de OMJ a fost transmis spre consultare organizațiilor sindicale , urmând să aibă loc și o dezbatere intre reprezentanții ANP si cei ai organizațiilor sindicale și dacă va exista consens pe toate modificările, proiectul va fi inaintat la Ministerul Justiției unde sperăm ca cineva să nu se implice și să ne cenzureze această facilitate, precizeaza cei de la FPP. (Sava N.).
Actualitate
Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.
In fiecare an la Londra, are loc Campionatul Mondial de Fabricare a Pantofilor, o reuniune a celor mai buni pantofari si confectioneri de incaltaminte din toate colturile lumii.
Dupa multe teste si o crancena asteptare, locul 1 a fost desemnat, iar pozitionarea sa pe harta nu este in alta parte decat in Romania, in Arad, in curtea si mai ales in atelierul unui adevarat geniu: artistul Victor Vulpe.
Barbatul de 43 de ani a reusit sa aduca trofeul de campion mondial in confectionarea de incaltaminte pe plaiurile romanesti, asta dupa ce mai bine de 20 de ani a transformat orice obiect din piele in opera de arta.
A inceput cu o curea din piele si a ajuns sa fie campion mondial la confectionarea de pantofi din piele
In urma cu peste 20 de ani, in timpul studentiei, Victor, pe atunci un studnet genial la Arte si Design, si-a descoperit adevarata pasiune. Acesta putea sa transforme orice obiect din piele in opera de arta. A inceput pur si simplu prin modificarea unei centuri din piele.
Apoi a trecut la genti. A inceput sa confectioneze genti de piele si curele pentru colegii sai in in curant de la genti si curele, s-a dezvoltat si a ajuns sa treaca la confectionarea de incaltaminte.
Astazi, la atatia ani dupa, cu un drum lung, plin de munca si de vointa, Victor pune Romania pe harta, cu inca un trofeu, inca un loc medaliat cu aur pe cel mai mare podium din acest domeniu.
Victor se poate compara cu adevarat cu cele mai mari nume ale tarii, la acest moment, fiind un ambasador al tarii prin meseria sa, o profesie cu foarte multa istorie in spate. Deloc straina de vechii mestesugari romani, cizmaria are o istorie de peste 10.000 de ani, conform specialistilor.
Cea mai veche piesa de incaltaminte isi are originea in SUA, iar specialistii concluzionau in urma unui studiu ca aceasta ar fi fost realizata din fibrele unui copac, datand cu apeoximativ 10.000 de ani in urma.
Din peste 50 de milioane de perechi de pantofi, acestia au obtinut trofeul!
Ei bine, la peste 10.000 de ani, barbatul de 43 de ani din Arad a adus Romaniei trofeul. Peste 50 de milioane de perechi de incaltari se fabrica in Romania anual, iar in intreaga lume peste 3 miliarde. Cu toate acestea, numai una singura, o singura pereche magica a reusit sa acapareze atentia in Londra, celor mai mari cunoscatori din domeniul fabricarii incaltamintei. Astfel, Victor Vulpe a reusit sa acapareze unul dintre cele mai mari trofee si sa ajunga poate indeplinirea celui mai mare vis a oricarui artist in acest domeniu: castigarea World Championships in Shoemakings.
-
Featuredacum 5 zile
Comisarul șef Conea Emanuel în așteptarea sancțiunii disciplinare de la Ministerul Justitiei!
-
Exclusivacum 5 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”
-
Ancheteacum 5 zile
DEVASTATOR!!! /Echipa pucistă din PMP a fost pusă cu botul pe labe de către Justiție
-
Exclusivacum 20 de ore
Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova
-
Exclusivacum 4 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”
-
Exclusivacum 11 ore
VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).
-
Exclusivacum 20 de ore
Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)
-
Exclusivacum 2 zile
De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General