Connect with us

Anchete

Cîțu, o nelegiuire asumată

Avatar

Publicat

pe

Luat la întrebări, premierul Florin Cîțu ne-a dat o explicație halucinantă asupra celor 120 de milioane de doze de vaccin pe care statul român le cumpără.

Nu este nicio greșeală. E vorba fix de 120 de milioane. Pentru o populație de 19 milioane. Și în condițiile în care vaccinabili sunt 10 milioane. Guvernul României a contractat, oricum am suci-o și am învârti-o, de 12 ori mai multe vaccinuri. Și ce ne spune premierul? Că acest contract face parte dintr-o strategie asumată de Comisia Europeană. Și căreia România i s-a conformat. Așa o fi?

Înseamnă că Germania, cu populația pe care o are, ar trebui să cumpere peste un miliard de doze. Și-a asumat Germania o asemenea strategie în consens cu Comisia Europeană? Imposibil! Dar Franța? Achiziționează Franța un miliard de doze pentru a respecta proporția? Până la proba contrarie, îmi exprim convingerea, cu toată fermitatea, că Florin Cîțu minte. Minte de îngheață apele. Și fiindcă și el știe că minte, mai introduce o gogonată. Ne amețește, afirmând că atunci când a fost încheiat acest contract, pentru care eu cred că mai devreme sau mai târziu va înfunda pușcăria, a avut în vedere un interval lung de timp. De mai mulți ani.

Carevasăzică Cîțu ar fi știut ceea ce niciun savant din lume nu a știut. Și anume că pandemia va dura nu un an, nu doi, ci 12 ani, dacă e să ne raportăm la numărul de vaccinuri. Și a mai știut Cîțu încă un secret, încă nedezvăluit nici măcar de OMS. Și anume că anual, timp de 12 ani, trebuie să ne vaccinăm din nou. Pentru că altfel tot nu se explică cifra fabuloasă de 120 de milioane de doze.

Aceste vaccinuri, pe care le importăm și pe care urmează să le plătim unor producători, expiră. Este imposibilă păstrarea lor în condiții de minimă siguranță timp de mai mulți ani. Tocmai din acest motiv, la care se adaugă și costul enorm al depozitării lor, România a ajuns să vândă sau să doneze – că nici asta nu se știe prea bine – vaccinuri unor state ca Irlanda, Norvegia și Republica Moldova.

Dar la ce preț le cumpărăm? Cât datorează România companiilor pharma? În mod normal, socoteala ar putea fi simplă. Luăm prețul unui vaccin, îl înmulțim cu 120 de milioane și vedem ce iese. Numai că nici asta nu e posibil. Din simplul motiv că domnul Cîțu refuză să ne ofere vreun detaliu privind prețul de achiziție. El se mărginește să ne vândă a treia gogoașă. Pe care noi ar trebui să o înghițim. Și anume că prețul este variabil. El urmează să fie definitivat de către companiile pharma după livrarea fiecărui lot în parte. Ne dăm seama că avem de-a face cu o nouă minciună, pentru că și în condițiile în care ar fi așa, ar trebui să știm cel puțin cât plătește România pentru vaccinurile deja achiziționate. Care sunt ținute în stoc, se alterează sau sunt vândute sau donate altor state. Dar și prețul acestora este păstrat într-un secret absolut.

Să cheltui atât de mulți bani, probabil miliarde de euro, rupând de la gura cetățeaului, fără să dai nicio explicație cât de cât plauzibilă, fără niciun fel de transparență, iată o ispravă care va rămâne în analele corupției instituționalizate din România. Un nou elefant uriaș trece pe sub nasul lui Klaus Iohannis, fără ca acesta să observe. Iar procurorii ce fac? Sunt aserviți trup și suflet partidului aflat la putere? Sau așteaptă, ca de obicei, revanșa electoratului, după care își vor intra și ei în pâine?

Sorin Rosca Stanescu

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anchete

„Caracatita care s-a „infiripat” in Penitenciarul Ploiesti cu sprijinul nemijloicit al Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI/”Parandaratul” turcesc si/sau favorurile cu telefoanele in celulele detinutilor! (II)

Avatar

Publicat

pe

De

La data de 24.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Caracatita care s-a „infiripat” in Penitenciarul Ploiesti cu sprijinul nemijloicit al Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI/”Parandaratul” turcesc si/sau favorurile cu telefoanele in celulele detinutilor! (I)”.

Caracatita care s-a „infiripat” in Penitenciarul Ploiesti cu sprijinul nemijloicit al Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI/”Parandaratul” turcesc si/sau favorurile cu telefoanele in celulele detinutilor! (I)

In acest articol,  atrageam atentia ca, EXECUTAREA PEDEPSELOR IN acest penitenciar a ajuns o adevarata aventura si un locsor cald pentru „pilele” conducerii.

In acest sens, precizam ca pentru a face loc unor detinuti „pilosi”, alti detinuti cu un comportament adecvat bun sunt mutati prin tara, fara explicatii si/sau baze legale. Am promis ca vom reveni si devoala adevarata caracatita care s-a „infiripat” in Penitenciarul Ploiesti cu sprijinul nemijloicit al Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI (si nu vom devoala doar „parandaratul” turcesc si/sau favorurile cu telefoanele in celulele detinutilor!).

Ca „lucrurile” chiar au prins un miros urat la aceste penitenciar este confirmat si de Observatorul Prahovean in articolul publicat  de acestia „Incident la Penitenciarul Ploiești. Un deținut a aruncat cafea fierbinte peste un polițist pe care l-a și înjurat”.

Astfel, aflam din dezvaluirea acestora ca, pe grupul intern de comunicare al unui sindicat al polițiștilor din penitenciare a fost postat un mesaj referitor la un incident petrecut ieri la Penitenciarul Ploiești. Supărat că nu mai era vizitat de familie, un deținut a aruncat cafea fierbinte și a înjurat un polițist.

Mai mult, la solicitarea Observatorul Prahovean, conducerea unității a confirmat incidentul.

În mesajul postat de un coleg se arată că polițistul respectiv, care ar fi fost singur pe tură pe o secție cu 128 de deținuți, a fost ultragiat:

”Un deținut a aruncat cafeaua fierbinte direct pe colegul nostru, apoi continuat să îl scuipe și să îl înjure motivând că l-ar fi făcut incult, lucru total neadevărat. Principalul lui motiv era că soția sa nu prea îl mai căuta”.

Acesta relatează că, în urma incidentului, polițistul și-a informat superiorii, însă măsura disciplinară a fost una blândă. Astfel, deținutul a fost mutat disciplinar doar într-o cameră, la fel de mare, apropiată de cea în care s-a produs incidentul.

”În timp ce își organiza bagajul pentru a fi relocat, deținutul nu a renunțat la limbajul neadecvat afirmând că suntem doar niște țărani făcând referire la supraveghetorii cu care întră în contact!” a povestit polițistul care a asistat la scenă.

Acesta a descoperit și un cuțit improvizat cu lama de cel puțin 10 cm și două rezistențe improvizate.

”Nimic nou, suntem obișnuiți. Mulțumim lui Dumnezeu că deținutul în momentul de furie, bea cafeaua și nu tăia pâine, că era tragic…Când deținutul a dat OK-ul ca este gata pe un ton superior, am așteptat cu inima la gură să vedem unde va fi transferat deoarece din momentul săvârșirii faptei a devenit o problemă pentru siguranța locului de deținere. Surpriză, deținutul a fost mutat la o cameră la cinci metri de cea în care s-a petrecut incidentul, în cadrul aceleași secții, să poată ieși împreună cu foștii colegi la curtea în aer liber. În schimb, colegul nostru a fost trimis pe o altă secție pentru a evita contactul cu deținutul ce tocmai l-a ultragiat!” susține autorul mesajului.

Spre seară, deținutul a protestat refuzând hrana, în timp ce polițistul ultragiat a fost băgat în ședință de superiori.

În mesaj, polițistul mai face apel la unitatea colegilor care sunt supuși unui stres constant din partea deținuților care devin tot mai agresivi și solicită conducerilor penitenciarelor să nu mai tolereze faptele de indisciplină ale celor condamnați pentru fapte penale.

”Faptul că astăzi conducerea unității nu a făcut o solicitare specială de transfer pentru acest deținut, ca să dea un mesaj ferm celorlalți deținuți și să descurajeze astfel de gesturi îmi lasă un gust amar….Mâine pot fi eu sau tu…sau noi” este finalul mesajului.

Contactat de Observatorul Prahovean, comisarul șef de poliție penitenciară, Valentin MATEI, a confirmat incidentul și a precizat că ”au fost dispuse toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri”.

Pe bune? Asa cum sunt transferati detinutii fara baza legala, pentru a „face loc” pilosilor?

Dezvaluirea celor de la Observatorul Prahovean confirma datele noastre care vor fi publicate, in curand. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Anchete

Bobi le multumeste lui Cosmin si Narcis

Avatar

Publicat

pe

De

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Bogdan Mateescu, le-a multumit vineri, 26 noiembrie 2021, unui anume Cosmin si unui anume Narcis. Dar nu numai lor. Prilejul il constituie lansarea de catre CSM a site-ului ReJust.ro, care contine motivari a numeroase hotarari judecatoresti de peste tot din tara. Un fel de ROLII.ro, dar cu imbunatatiri inspirate de Jurisprudenta.com: la fiecare dosar se vede parcursul lui, exact ca pe Portal.just.ro. Singura noastra nemultumire tine de secretomania portalului: nu apare niciunde numele judecatorilor sau numarul integral al dosarului, desi acestea sunt publice. In rest, pana acum n-avem prea multe de comentat, insa daca e vreo problema o s-o semnalam. Dar sa nu mai lungim vorba: dati click aici ca sa va faceti cont si apoi sa navigati liber printre hotarari!

Iata mai intai ce a scris Bobi pe Facebook:

Un portal nou, mai eficient si gratuit, accesibil tuturor.

Sunt foarte mandru de aceasta realizare.

Multumesc baietilor care au lucrat, Cosmin si Narcis si tuturor celor care i-au ajutat!

Si conducerilor instantelor care au contribuit prin demersurile lor la incarcarea bazei de date care se va updata zilnic.

Sper sa ajute profesionistii dreptului si pe toti cetatenii.

Va rog si eu sa intrati si sa ne comunicati eventuale sugestii pentru analiza ulterioara”.

Prezentam si comunicatul CSM, precizeaza cei de la Lumea Justitiei:

Lansare portal ReJust, https://rejust.ro

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a dispus astazi lansarea portalului ReJust, o aplicatie conceputa si dezvoltata pentru a permite cetatenilor si profesionistilor dreptului accesul gratuit si mult mai facil la hotararile judecatoresti pronuntate de judecatorii, tribunale si curti de apel si lanseaza invitatia de a accesa aplicatia si de a transmite sugestii de imbunatatire, in vederea definitivarii proiectului.

Suplimentar fata de celelalte solutii informatice de jurisprudenta, portalul ReJust ofera gratuit:

– acces personalizat, pentru fiecare utilizator, la jurisprudenta instantelor nationale, care cuprinde in prezent peste 26 de milioane de hotarari judecatoresti si incheieri;

– posibilitatea de salvare a documentelor in contul utilizatorului, pentru accesarea ulterioara;

– posibilitatea de vizualizare a celorlalte documente emise in acelasi dosar, inclusiv a hotararilor judecatoresti pronuntate in caile de atac indreptate impotriva unei hotarari deschise spre vizualizare;

– posibilitatea de filtrare a rezultatelor utilizand mai multe criterii, mult mai adecvate pentru activitatea profesionistilor dreptului, inclusiv tipul solutiei si tipul documentului sau nivel instanta;

– acces suplimentar pentru judecatori constand in vizualizarea numarului de dosar in cadrul caruia a fost pronuntata hotararea deschisa spre vizualizare, urmand a se oferi pentru acestia, in cel mai scurt timp, acces integral in format neanonimizat la intreaga jurisprudenta.

– Totodata, la dezvoltarea aplicatiei s-a avut in vedere respectarea tuturor hotararilor Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la publicarea jurisprudentei in format anonimizat si la exceptarea de la publicare a hotararilor pronuntate in dosarele avand caracter confidential.

Aplicatia se actualizeaza zilnic, astfel incat cele mai noi solutii vor putea fi accesate in timp util.

Portalul a fost prezentat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii si, in acord cu buna cooperare interinstitutionala, presedintilor Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, precum si directorului Institutului National al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii va continua sa se implice in crearea si dezvoltarea de instrumente apte sa faciliteze accesul cetatenilor la justitie prin cresterea gradului de informare, constientizarea drepturilor acestora si dezvoltarea culturii juridice. In acelasi timp, va continua sa puna in aplicare cele mai bune solutii tehnice care sa raspunda necesitatilor specifice in desfasurarea activitatii de catre judecatori, procurorii si toti ceilalti profesionisti ai dreptului, parteneri in infaptuirea actului de justitie.

Presedintele Consiliului multumeste public personalului Consiliului Superior al Magistraturii si al Tribunalului Arges pentru dezvoltarea acestui proiect exclusiv prin resurse proprii”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Tatiana l-a bagat in boala pe “Slugarete”

Avatar

Publicat

pe

De

Tare suparat si nervos credem ca a fost ieri seful CSM cu mandat pe duca Bogdan “Slugarete” Mateescu.

Supararea i-a fost cauzata de “tupeul” Tatianei Toader de a-si depune candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM pe anul 2022, concurandu-l pe Nicolae Solomon. Si fix concurenta pe care Tatiana Toader i-o face lui Solomon l-a enervat pe “Slugarete”. Asta intrucat Mateescu este bun prieten cu Solomon, petrec destul de mult timp impreuna inchisi in birou, iar seful CSM ar fi fost auzit prin anumite cercuri laudandu-se ca Solomon este omul sau.

Altfel, in tot acest context, uitandu-ne la modul in care s-au distribuit voturile intre Tatiana Toader si Nicolae Solomon, este clar ca impotriva procuroarei (care pe langa votul ei a mai strans un singur vot) s-au pozitionat fie prin vot negativ, fie prin vot nul unul dintre procurorii Codrut Olaru, Florin Deac sau Cristian Mihai Ban. Or, stiind antipatia pe care cel putin Ban si Deac i-o poarta lui Bogdan Mateescu, este tare ciudat cum unul dintre cei doi ori poate chiar ambii s-au sucit peste noapte si l-au girat pe tovarasul lui “Slugarete”. Dar deh, ce sa faci, totul e pe interes in Cotet. Au baietii de la BUG Mafia un vers celebru, despre cum se schimba oamenii…, precizeaza cei de la Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv2 zile ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv2 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv3 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv3 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv4 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv5 zile ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv6 zile ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv1 săptămână ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Exclusiv1 săptămână ago

Programul Conferinței Naționale, ”Take Ionescu și contemporanii lui”, prima ediție, Sinaia, Centrul Cultural ”Carmen Sylva”, 20-21 noiembrie, 2021

Anul acesta se împlinesc 99 de ani de la trecerea în neființă a politicianului și cărturarului, Take Ionescu, născut la...

Exclusiv1 săptămână ago

Conferința dedicată lui Take Ionescu, într-o locație istorică/Centrul ”Carmen Sylva” a găzduit școala unde a învățat Regele Mihai

Organizatori: Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, sub egida Consiliului Județean Prahova și Primăria Sinaia Parteneri MEDIA: Incisiv...

Exclusiv2 săptămâni ago

Prahova stă pe o bombă cu ceas/Avocati „celebri” din Prahova – „cordoane ombilicale” intre interlopi si sistemele de forta, inclusiv parchetele locale si nu numai – sub lupa DNA-ului – Structura Centrala

In anchetele declansate de catre procurorii anticoruptie – structura centrala, apar avocati „celebri” din Prahova drept „liantul” dintre factorii politici...

D.N.A.2 săptămâni ago

Desființați SIIJ-ul și trimiteți-i pe judecători la DNA, să primească și ei dosare din astea „bune”, ce corupția lu’ Pește Prăjit facem aici?

Doar ieri, s-au pronunțat trei achitări în tot atâtea dosare răsunătoare ale DNA: Blaga, Sandu-Pescariu (Microsoft) și fostul primar de...

Exclusiv2 săptămâni ago

Puciul din PMP/In PMP, vremea rackeţilor a apus definitiv

Dupa „fituica” Incisiv de Prahova iata ca vine cu aceleasi dezvaluiri si „fituica” Adevarul intr-un articol semnat de Raluca Boboc....

Exclusiv2 săptămâni ago

Bancile austriece (si altii) scot din tara miliarde ca dividende de criza, urmare a politicii turnatorului de la BNR, in criza

In plina criza economica, BCR scoate si da la actionarii austrieci 800 de milioane de lei, ca dividende din perioada...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!