Connect with us

D.N.A.

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Judecatorii Florica Roman, Denisa Vidican, Raluca Cuc, Ovidiu Galea -Curtea de Apel Oradea

Avatar

Publicat

pe

„In data de 13 septembrie 2013 judecatorul Florica Roman fost citata pentru prima oara la DNA Oradea, fiind audiată in calitate de faptuitor de procurorul Man Ciprian. I s-a imputat ca ar fi facut trafic de influenta, pe langa judecatorii Denisa Vidican si Raluca Cuc, pentru ca acestea sa pronunte o solutie favorabila intr-un dosar penal avand ca obiect tentativa de viol in care partile, in final, s-au impacat. Foloasele necuvenite presupus obtinute de judecatorul Roman, urmare traficului de influenta, erau o suma nedeterminata de bani, promisiunea unui ceas vechi cu cuc, niste pastravi si whisky.
Judecătorii Vidican si Cuc dar si judecatorul Ovidiu Galea au fost audiați ca martori in dosar.
In luna martie 2014, s-a început urmarirea penala impotriva celor 4 judecatori, in dosarul nr. 37/P/2012 al DNA Oradea.
Procurorul Ciprian Man, cel care demarase dosarul, ajunsese între timp sef al Serviciului teritorial DNA Oradea si l-a desemnat pe procurorul Dan Chirculescu sa efectueze ancheta penală.
Judecatorului Florica Roman i se imputau faptele mai sus precizate iar judecatorilor Vidican si Cuc li s-a imputat ca hotararile judecatoresti pronuntate de ele sunt rezultatul unui abuz in serviciu, fiind date in baza unui act fals, in opinia procurorilor DNA, fals neconstatat vreodata printr-o hotarare judecatoreasca.
In opinia DNA, fals era inscrisul prin care partea vatamata si inculpatul din dosarul de tentativa de viol au consemnat ca s-au impacat, inscris pe care l-au confirmat personal cand au fost audiati de instanta.
Judecatorului Galea i s-au imputat infractiunile de abuz in serviciu si fals pentru ca a prechimbat un termen de judecată in dosarul penal privind tentativa de viol. Incheierea era data in complet de recurs, dar ceilati judecatori din complet nu au fost chestionati vreodata de DNA cu privire la preschimbarea termenului de judecata.
In data de 2 aprilie 2014 judecatoarele Cuc si Vidican au fost citate la DNA si li s-a prezentat o lista de intrebari care vizau modul exclusiv cum au deliberat in dosarul penal privind tentativa de viol, intrebari concrete cu privire la deliberare, printre care si de ce nu au avut in vedere ca actul de impacare al partilor din dosarul penal era fals. Or, falsul poate fi stabilit doar printr-o hotarare judecatoreasca, niciodata altfel.
O atare grosolana incalcare a secretului deliberarii, esential pentru independenta judecatorului, judecatoarea Raluca Cuc afăcut-o cunoscută plenului CSM precum şi Colegiului de conducere al Curtii de Apel Oradea. Adunarea generala a judecatorilor din cadrul Tribunalului Bihor respectiv Adunarea generala a judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Oradea au decis sesizarea CSM precum si a fiecarui membru, solicitandu-le sa se pronunte daca procurorii ii pot ancheta pe judecatori cu pivire la solutii si daca, in caz afirmativ, nu se incalca independenta judecatorilor.
Plenul CSM a raspuns prin hotararea nr. 846bis/2014, cu maxima lasitate si obedienta fata de DNA, hotarare in care a precizat ca judecatorii nu pot fi chestionati de procurori doar cu privire la „procesul cognitiv propriu-zis al deliberării”. Or, procesul cognitiv este un aspect ce tine strict de interioritatea fiecarei persoane si care nu poate fi cenzurata vreodata nici macar cu mijloacele stiintifice actuale.
Ce a raspuns, in fapt, fostul CSM este ca doar daca DNA ar avea o sonda speciala de control a creierului unui judecator un astfel de control este interzis, in rest toate alte cercetari penale cu privire la solutiile pronuntate de judecatori le sunt permise procurorilor”. (Cerasela N.).

 

Anchete

Urmasul lui Netejoru a trecut testul

Avatar

Publicat

pe

De

Se vorbeste prin anumite cercuri ca s-ar fi decis deja urmasul lui Lucian Netejoru in fruntea Inspectiei Judiciare. Cica Netejoru, care peste cateva luni pleaca la pensie, va fi inlocuit de judecatorul Petre Rosu, fostul sot al procuroarei ex-DNA Claudia Rosu. Petre Rosu – care deja activeaza ca inspector judiciar – ar fi pe placul celor care conduc CSM, acestia fiind multumiti de felul in care Rosu a rezolvat anumite dosare disciplinare in care a pronuntat solutii pe sufletul celor care taie si spanzura in sistem. Unul dintre aceste dosare este cel al judecatoarelor Neluta Tudorache si Ileana Alexandru de la Tribunalul Calarasi, suspendate din functie abuziv, asa cum ICCJ a decis, pe care Rosu urmeaza sa le execute peste cateva zile cu trimitere in judecata disciplinara, chiar daca acuzatiile sunt de un penibil absolut, dezvaluie cei de la Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

D.N.A.

Negulescu, jurnalist cu acte-n regula

Avatar

Publicat

pe

De

Ne-am luat cu treaba si am uitat sa va povestim minunatia de mai jos. Luni, 26 martie 2021, a fost termen la Inalta Curte in procesul celebrilor Mircea Negulescu „Portocala” si Lucian Onea. Ne referim la dosarul nr. 1916/1/2019, aflat pe masa judecatoarelor Ana Hermina Iancu, Elena Barbu si Eleni Cristina Marcu. O speta in care SIIJ i-a trimis in judecata pe Negulescu si Onea pentru felul in care au instrumentat dosarul „Tony Blair”, cunoscut si ca „Tigaile lui Sebastian Ghita”. Stiti deja povestea, asa ca n-o reluam.

La termenul de luni, Negulescu s-a dovedit mult mai bataios decat Onea, luand cuvantul si pledandu-si cauza in fata instantei. In schimb, Lucica s-a limitat la a-si exprima sustinerea pentru cererile lui „Portocala”. Una dintre aceste solicitari s-a referit la nepublicitatea sedintei pe durata audierii unui martor. Este vorba despre Alexandru Ionut Costache, fost consilier parlamentar al ex-deputatului PSD Vlad Cosma.

Doua au fost argumentele pentru care Mircea Negulescu a cerut audierea lui Costache cu usile inchise. Unu: faptul ca declaratia fostului consilier, odata aparuta in presa, ar fi riscat sa influenteze depozitia lui Cosma.

Si doi: „Portocala” s-a plans ca, pe baza declaratiei de martor a lui Alexandru Costache, institutiile de presa prezente in sala (respectiv Lumea Justitiei si Romania TV) ar fi urmat sa-l denigreze pe el, pe Negulescu. Astfel, i-ar fi fost incalcat dreptul la demnitate si la propria imagine. Iar acum a venit partea savuroasa: in acelasi context, Mircea Negulescu a aratat ca are un anumit statut social, prin faptul ca lucreaza si el in presa – mai precis, ca este redactor al televiziunii Realitatea Plus, la emisiunea „Realitatea din justitie”.

Da, ati citit bine: „Portocala” s-a facut jurnalist. Uluiala s-a intins si asupra completului de judecata, motiv pentru care presedinta Hermina Iancu l-a rugat pe Negulescu sa le arate judecatoarelor legitimatia de presa. Atat a asteptat „Portocala”. Mandru, nevoie-mare, a scos documentul. Magistratele si-au dat legitimatia din mana-n mana, privind-o cu o curiozitate lesne de ghicit. Apoi, dupa 2-3 minute de deliberare, i-au admis lui Mircea Negulescu solicitarea si au declarat sedinta nepublica, insa au insistat ca doar pe considerentul legat de posibila influentare a ceea ce urma sa declare Vlad Cosma.

In fine: va vom tine la curent cu evolutia procesului. Dar pana la urmatorul termen (14 mai 2021), ne-am gandit sa va povestim acest episod, ca sa faceti si dumneavoastra cunostinta cu „Portocala” in noua lui calitate de jurnalist. Abia asteptam sa-l vedem pe la conferinte de presa, punand intrebari. Aici nu credem ca ii vor iesi paradelile…, dezvaluie Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Document stupefiant: Cum stabileste Parchetul normele profesiei de avocat

Avatar

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Condamnarea la închisoare a avocatului Robert Roșu, care a zguduit lumea justiției și a răscolit opinia publică, face valuri tot mai mari. Avocatul Elena Radu postează azi pe Facebook un document oficial stupefiant, în care Parchetul Brașov pare să reglementeze cu de la sine putere profesia de apărător. Radu face un apel la reacție, totodată, către toți confrații de breaslă, avertizînd că decizia ICCJ ”ne reeducă pe toți în privința moralității”.

”Stimati colegi,
Din raspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov comunicat catre Baroul Brasov ni se spune ca aceasta hotărâre reprezintă un reper moral și profesional pentru toți avocații români.
Care va să zică, nu știați cum stă treaba cu moralitatea avocatului? Puneți mana si cititi motivarea ICCJ ca se pare ca ne reeduca pe toti în privința moralității.
Ni se spune totodată că acea hotărâre stabilește limita exercitării profesiei de avocat care poate acorda consiliere și asistență oricărui client.
Cautati bine si limitele alea. O sa vedeti cat de elastice sunt, raman la mana parchetului.
Aaa, să nu care cumva să vă apuce mila de client că nu are bani și sa stabiliti un onorariu fix mic cumulat cu un onorariu de succes.
Vedeti ca onorariul ala de succes se cam prezuma ca e ilicit din start.
Va doresc studiu placut si astept comentarii în care să imi spuneti si mie la ce concluzii ati ajuns:
ce e moral si ce e imoral (pardon, penal)?
ce consiliere si asistenta juridica putem da ca sa fim in siguranta, adica sa fim considerati avocati si nu infractori ? Onorariul de succes sa-l scoatem din lege si statut?” scrie avocata.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale...

Exclusiv8 ore ago

La ora asta, frumosul King Arthur este mai mare decât ei/Se viralizează instant pe Twitter, este în toată presa – global

Tatăl print-braconierului care a impuscat ursul in Covasna este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care l-a decorat pe Klaus...

Actualitate1 zi ago

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

Exclusiv1 zi ago

Mainile curate sunt mai sigure!

Curatenia si igiena sunt lucruri cheie de care depindem mai ales cand suntem confruntati cu o pandemie sau epidemie de...

Exclusiv2 zile ago

Fara un Plan de ordine si siguranta publica ce trebuia elaborat si actualizat pana la data de 15 aprilie (conform prevederilor legale), Sectorul Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti a „picat” pe „bec”?

In Legea 155/2010 de infiintare a Politiei Locale, Capitolul III – Atribuțiile poliției locale,  la Articolul 6, lit a), se...

Exclusiv3 zile ago

Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost politist local- cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)/DOCUMENTE

La data de 23.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci...

Exclusiv3 zile ago

Sorina Ruxandra Matei: PNRR Shaorma Plus

PNRR-ul României, prezentat de ministrul Cristian Ghinea la Bruxelles: „tabloul negru”, încrederea în ONG-uri este după Armată și preluări din...

Exclusiv7 zile ago

Fie ca Sfanta Sarbatoare Pascala sa ne apropie de taina Invierii Domnului si sa ne aduca in suflet pace si bucurie

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, redactia ziarului Incisiv de Prahova,  urează tuturor colaboratorilor, clienților și cititorilor, sănătate, liniște sufletească...

Exclusiv7 zile ago

„PNRR, această Șaorma manglită cu de toate/Ghinea a băgat toate bullshiturile în PNRR, inclusiv ideea ca Iohannis să devină notarul sau poștașul secției de procurori a CSM”

Aviz conform sau consultativ al CSM pe numirea șefilor de Parchete? Cine vrea să reducă puterile președintelui României? Cine vrea...

Actualitate1 săptămână ago

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

Exclusiv1 săptămână ago

„Gaura Neagra” de la S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si modul de sifonare a banilor publici/Mafia gunoaielor (I)

La data de 27.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti...

Exclusiv1 săptămână ago

Incompetenta deriva si din faptul ca desi Romania are alocate 29 de miliarde de Euro (ne-negociabil), Ghinea vine si spune ca noi am trimis propuneri de 41 de miliarde, ca sa avem de unde negocia

Ghinea, un fel de Valcov. Cu siguranta alde Barna (vicepremier) si Cristian Ghinea (ministrul investitiilor si fondurilor europene) cand au...

Exclusiv1 săptămână ago

PNRR-ul României se prezintă ca o ciorbă proastă, în care Ghinea a băgat de toate, inclusiv sondaje, nenică/O rușine

Am citit toate PNRR urile gata până acum. Știu sigur că în România mai există un ziarist care le-a citit...

Exclusiv1 săptămână ago

Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti luate în vizor de procurorii de la Ministerul Public/DOSAR – MAMUT

Conform unor surse din mediul judiciar, recent, procurorii de la Ministerul Public au deschis un dosar-mamut cu privire la ilegalitatile...

Exclusiv1 săptămână ago

Ziarul Incisiv de Prahova a avut dreptate/Carantina Covid-19 din Romania a fost ilegala din martie pana in iulie 2020

Iata ca ce dezvaluiam acum un an se adevereste! Abuzul in drepturile si libertatile cetatenilor aplicat de catre decidentii executivului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv