Connect with us

Administratie

Noroc bun, Câțule!

Avatar

Publicat

pe

Că premierul Câțu se străduiește zi de zi să ne convingă că el e primul și singurul bad boy post-decembrist venit la Palatul Victoria pentru a reforma România din rădăcini, nu cred că se mai îndoiește nimeni.
Din înălțimea funcției, el se arată gata să se ia de piept cu oricine îi contestă măsurile radicale, respinge categoric vreo posibilă concesie, invocând mereu „creșterea economică de 5,6% din trimestrul trei 2020”, ca fiind cea mai mare din istorie. Sigur, dacă a fost așa, meritele sunt ale guvernului Orban, în care Florin Câțu era doar ministru de finanțe, dar dacă imensele sale împrumuturi au stimulat economia, generând respectivul boom, ar trebui să ne și explice public unde s-au investit acei bani.Interesant e însă că, exact când înregistram pomenita mărire cu 5,6%, adică în septembrie 2020, au picat alegerile locale, după care, în ultimul trimestru al anului, ne-am trezit, brusc, cu istorica…umflare a deficitului, care depășise în decembrie 9,79% din PIB! Iar de acolo înainte, firescul avertisment european, urmat de sloganul zilei: „N-avem bani!”

Era absolut necesară această rememorare a creșterii și prăbușirii noastre economice, pentru a înțelege disperarea cu care premierul Câțu și coaliția de la guvernare caută acum soluțiile de reducere drastică a deficitului, până la limita de 7,1% impusă României de UE. Și de ce primul ministru le ceruse membrilor cabinetului proiectele de reformare, pe care nu le-a făcut nimeni.

Iată că au trecut două luni, iar Florin Câțu declară negru pe alb: „Avem nevoie de reforma companiilor de stat, avem nevoie de investitori străini, nu putem să susținem de la buget acest efort de reformă. Vom atrage investitori străini, pentru ca împreună să reformăm economia!” Cam înțelegeți ce urmează, dar până la sosirea investitorilor, ar trebui să ne reamintim câteva asemenea valuri de „salvatori economici” care ne-au pus pe butuci câteva combinate grele și zone industriale profitabile. Lista ar fi însă extrem de lungă și de dureroasă, dar să sperăm că premierul Câțu va găsi băieții cu bani, dispuși să și-i folosească pentru a reforma companiile de stat din România, dacă nu cumva pe unii îi are deja în mânecă.

Mă uit bunăoară la zona transporturilor, unde ministrul Cătălin Drulă se pregătește de autostrăzi. Te miri și îți zici că-i semn bun, dar constați că jocurile par deja făcute. Încă din ianuarie, ministrul cu pricina a propus Guvernului un memorandum, care prevedea excluderea firmelor chineze de la licitațiile pentru proiectele de infrastructură, cu explicațiile că ar face concurență neloială, iar pe deasupra nici n-ar oferi lucrări de calitate!?! Să mori de râs, nu alta, fiind de notorietate internațională super-autostrăzile construite de chinezi atât la ei, cât și în multe alte colțuri ale lumii.

În memorandumul redactat de Drulă – și adoptat de Executiv la 27 ianuarie! – se invoca o decizie a UE potrivit căreia companiile din state non-UE care nu au un acord cu Uniunea Europeană pot fi excluse de la licitațiile pentru proiecte de infrastructură. De aici, concluzia că ministrul Cătălin Drulă nu a aflat nici azi despre Acordul dintre Bruxelles și Beijing, semnat la 30 decembrie 2020 și salutat cu satisfacție de Angela Merkel și Ursula von der Leyen.

Dar să nu fi fost informat despre acest acord nici premierul Câțu, când s-a întâlnit la Bruxelles cu președinta Comisiei Europene? Putem bănui deci că Drulă l-a dus de nas pe șeful său de la Palatul Victoria, dar cum ordonanța care ar urma după memorandum nu a fost încă adoptată, primul ministru ar trebui să corecteze lucrurile de urgență. Altfel, se va spune din nou că useriștii îl ignoră pe premier și că fac tot ce vor ei, după sfidările repetate ale lui Vlad Voiculescu.

Apoi, ca o ultimă atenționare, vicepremierul Dan Barna tocmai a anunțat că Florin Câțu nu poate remania niciun ministru al USR-Plus, amenințând că orice asemenea decizie ar duce automat la ruperea coaliției! Capacul a fost pus la votul pentru sprijinirea călugărilor români de la Sfântul Munte Athos, când singurii care s-au împotrivit au fost tocmai parlamentarii useriști. E limpede deci că subordonații tandemului Barna-Cioloș sapă cu sârg la șubrezirea liberalilor, a premierului și implicit a coaliției, profitând de valul protestelor care se țin lanț, marcate mai ales de greva minerilor din Valea Jiului.

Și, să recunoaștem!, degeaba a mimat Câțu bățoșenia, afirmând răspicat că nicio mineriadă nu va avea loc în mandatul său, de vreme ce a semnat hotărârea de guvern pentru plata restanțelor reclamate de mineri. Sunt 11 milioane de lei și se acoperă doar următoarele trei luni, dar după aia bănuiți ce urmează: iar se pune de o grevă în subteran, guvernul mai dă o hotărâre de conciliere, ortacii nu se mai pornesc spre București și îl salută pe premier cu tradiționalul „Noroc bun, Câțule!” …

Horia Alexandrescu

Administratie

Două familii din Siria şi Afganistan au încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile

Avatar

Publicat

pe

De

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche –I.T.P.F. Timişoara au depistat două familii din Siria şi Afganistan care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

Astfel, colegii noştri au depistat pe malul românesc al Dunării, în dreptul localităţii Coronini, opt persoane străine, dintre care doi minori, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi  la sediul sectorului pentru verificări.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt două familii din Siria şi Afganistan, familia din Siria fiind formată din mamă, tată și două fete în vârstă de 1 an și 9 ani, iar familia din Afganistan din mamă de 60 de ani și trei băieți cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenţia de a ajunge în Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat„, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, se mentioneaza in comunicatul Politiei de Frontiera Romana. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Douăzeci și șase de persoane depistate în apropierea orașului Nădlac, în cadrul unor acţiuni preventive

Avatar

Publicat

pe

De

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Nădlac, au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, ascunşi într-un lan de porumb, 26 de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Nădlac au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul misiunii, au fost identificați, pe un teren arabil din apropierea orașului Nădlac, ascunşi într-un lan de porumb, 26 de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh și India, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se  întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală, precizeaza cei de la Politia de Frontiera Romana. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Sapte cetățeni străini dintre care patru algerieni și trei afgani intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei

Avatar

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat la frontiera cu Ucraina, șapte cetățeni străini dintre care patru algerieni și trei afgani care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

S-a luat măsura conducerii acestora la sediul Poliției de Frontieră, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Algeria, au vârste de 26, respectiv 28 de ani și că au trecut ilegal frotiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au depistat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Izvoarele Sucevei, județul Suceava, 2 cetățeni de origine afro-asiatică, care nu-și puteau justifica prezenta în zona de frontieră. Și aceștia au fost duși la sediul sectorului, unde s-a stabilit că sunt din Algeria, au vârste de 22 și 25 de ani și că au trecut fraudulos granița din Ucraina în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tarna Mare au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 08.40, lucrătorii noştri au depistat pe raza localității

Tarna Mare, jud Satu Mare, trei persoane de origine afro-asiatica.

Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt afgani, cu vârste cuprinse între 22 și 30 de ani.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca în continuare să fie luate măsurile legale ce se impun, conform prevederilor legale, se precizeaza in comunicatul institutiei sus mentionate. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti...

Exclusiv8 ore ago

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române. După ce...

Exclusiv1 zi ago

Este haios când unii care habar n-au despre ce vorbesc n-au fost revoltați când în România drepturile absolute au fost încălcate, dar sunt revoltați acum când perfect legal poți îngrădi drepturi relative pentru protejarea sănătății populației

Potrivit Convenției CEDO, drepturile fundamentale se împart în 2 categorii: 5 drepturi absolute și 19 drepturi relative. Diferența dintre cele...

Exclusiv4 zile ago

O… emanatie scoasa de un sef de structura SRPT, cu pretentie de dispozitie, motivata de cvasicunoscutul „c-asa vrea p.. mea”!

Criticile noastre privind unele apucaturi manageriale de la nivelul IPJ Neamt risca sa creeze o perceptie incorecta asupra intregului colectiv....

Exclusiv6 zile ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv6 zile ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv6 zile ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv1 săptămână ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv1 săptămână ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv1 săptămână ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv2 săptămâni ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!