Connect with us

Administratie

Noroc bun, Câțule!

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Că premierul Câțu se străduiește zi de zi să ne convingă că el e primul și singurul bad boy post-decembrist venit la Palatul Victoria pentru a reforma România din rădăcini, nu cred că se mai îndoiește nimeni.
Din înălțimea funcției, el se arată gata să se ia de piept cu oricine îi contestă măsurile radicale, respinge categoric vreo posibilă concesie, invocând mereu „creșterea economică de 5,6% din trimestrul trei 2020”, ca fiind cea mai mare din istorie. Sigur, dacă a fost așa, meritele sunt ale guvernului Orban, în care Florin Câțu era doar ministru de finanțe, dar dacă imensele sale împrumuturi au stimulat economia, generând respectivul boom, ar trebui să ne și explice public unde s-au investit acei bani.Interesant e însă că, exact când înregistram pomenita mărire cu 5,6%, adică în septembrie 2020, au picat alegerile locale, după care, în ultimul trimestru al anului, ne-am trezit, brusc, cu istorica…umflare a deficitului, care depășise în decembrie 9,79% din PIB! Iar de acolo înainte, firescul avertisment european, urmat de sloganul zilei: „N-avem bani!”

Era absolut necesară această rememorare a creșterii și prăbușirii noastre economice, pentru a înțelege disperarea cu care premierul Câțu și coaliția de la guvernare caută acum soluțiile de reducere drastică a deficitului, până la limita de 7,1% impusă României de UE. Și de ce primul ministru le ceruse membrilor cabinetului proiectele de reformare, pe care nu le-a făcut nimeni.

Iată că au trecut două luni, iar Florin Câțu declară negru pe alb: „Avem nevoie de reforma companiilor de stat, avem nevoie de investitori străini, nu putem să susținem de la buget acest efort de reformă. Vom atrage investitori străini, pentru ca împreună să reformăm economia!” Cam înțelegeți ce urmează, dar până la sosirea investitorilor, ar trebui să ne reamintim câteva asemenea valuri de „salvatori economici” care ne-au pus pe butuci câteva combinate grele și zone industriale profitabile. Lista ar fi însă extrem de lungă și de dureroasă, dar să sperăm că premierul Câțu va găsi băieții cu bani, dispuși să și-i folosească pentru a reforma companiile de stat din România, dacă nu cumva pe unii îi are deja în mânecă.

Mă uit bunăoară la zona transporturilor, unde ministrul Cătălin Drulă se pregătește de autostrăzi. Te miri și îți zici că-i semn bun, dar constați că jocurile par deja făcute. Încă din ianuarie, ministrul cu pricina a propus Guvernului un memorandum, care prevedea excluderea firmelor chineze de la licitațiile pentru proiectele de infrastructură, cu explicațiile că ar face concurență neloială, iar pe deasupra nici n-ar oferi lucrări de calitate!?! Să mori de râs, nu alta, fiind de notorietate internațională super-autostrăzile construite de chinezi atât la ei, cât și în multe alte colțuri ale lumii.

În memorandumul redactat de Drulă – și adoptat de Executiv la 27 ianuarie! – se invoca o decizie a UE potrivit căreia companiile din state non-UE care nu au un acord cu Uniunea Europeană pot fi excluse de la licitațiile pentru proiecte de infrastructură. De aici, concluzia că ministrul Cătălin Drulă nu a aflat nici azi despre Acordul dintre Bruxelles și Beijing, semnat la 30 decembrie 2020 și salutat cu satisfacție de Angela Merkel și Ursula von der Leyen.

Dar să nu fi fost informat despre acest acord nici premierul Câțu, când s-a întâlnit la Bruxelles cu președinta Comisiei Europene? Putem bănui deci că Drulă l-a dus de nas pe șeful său de la Palatul Victoria, dar cum ordonanța care ar urma după memorandum nu a fost încă adoptată, primul ministru ar trebui să corecteze lucrurile de urgență. Altfel, se va spune din nou că useriștii îl ignoră pe premier și că fac tot ce vor ei, după sfidările repetate ale lui Vlad Voiculescu.

Apoi, ca o ultimă atenționare, vicepremierul Dan Barna tocmai a anunțat că Florin Câțu nu poate remania niciun ministru al USR-Plus, amenințând că orice asemenea decizie ar duce automat la ruperea coaliției! Capacul a fost pus la votul pentru sprijinirea călugărilor români de la Sfântul Munte Athos, când singurii care s-au împotrivit au fost tocmai parlamentarii useriști. E limpede deci că subordonații tandemului Barna-Cioloș sapă cu sârg la șubrezirea liberalilor, a premierului și implicit a coaliției, profitând de valul protestelor care se țin lanț, marcate mai ales de greva minerilor din Valea Jiului.

Și, să recunoaștem!, degeaba a mimat Câțu bățoșenia, afirmând răspicat că nicio mineriadă nu va avea loc în mandatul său, de vreme ce a semnat hotărârea de guvern pentru plata restanțelor reclamate de mineri. Sunt 11 milioane de lei și se acoperă doar următoarele trei luni, dar după aia bănuiți ce urmează: iar se pune de o grevă în subteran, guvernul mai dă o hotărâre de conciliere, ortacii nu se mai pornesc spre București și îl salută pe premier cu tradiționalul „Noroc bun, Câțule!” …

Horia Alexandrescu

Administratie

Mitocănia „Sultanului” Andrei Volosevici

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De la faraon cu f mic, la Nero!

De la Nero la Sultanul Volosevici, prietenii stiu de ce (despre Sultan, cumparaturile din Turcia si tepele imobiliare alaturi de fosti puscariasi, vom reveni)! (Redactia Incisiv de Prahova)

Primarul Andrei Volosevici nu reuseste să treacă de statutul de pusti răzgâiat nici acum, când a trecut binisor de 40 de ani si te astepţi să acţioneze ca un bărbat matur.
Derapajele sale la adresa angajaţilor din Primăria Ploiesti au loc zilnic, de cele mai multe ori fiind făcute in spatele usilor inchise. De această dată, Volosevici a lansat niste săgeţi la adresa lui Carmen Bucur, directorul Direcţiei Patrimoniu, din Primăria Ploiesti. Volosevici a acuzat-o pe directoarea de la Patrimoniu că a demarat procedurile de transfer al Parcului Municipal Vest către Consiliul Judeţean Prahova fără a discuta cu Simona Albu, city-managerul Ploiestiului, cea care ar avea in atribuţii administrarea parcului.
Dar să ataci un director pentru faptul că are legături de rudenie cu un alt director din Primăria Ploiesti este o dovadă de mitocănie si lipsă de educaţie. Pentru că directorul de la Patrimoniu, Carmen Bucur, era nepoata lui Zoia Staicu, actualul director de la RASP, si in urma cu vreo 15 ani când a fost angajată in Primărie. Si tot nepoata lui Zoia era si când a câstigat concursul de director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Ploiesti.
„Ar fi jenant sa vorbesc despre doamna director de la patrimoniu pentru ca ati afla lucruri pe care nu le doriţi. Fără a fi discuţii la nivel de primarie, primarul delegă atribuţiile. Dna city manager se ocupa de Parcul Municipal. Eu inteleg că ne-am grăbit că la un moment dat o altă doamna director (să ii fie mătusă) a avut discuţii in acest sens. Niste lucruri trebuie să funcţioneze in mod legal. Primarul a decis cine se ocupă de parcul municipal. Singura obligaţie un executiv este de a pune in aplicare hotărârea de consiliu, nu cine pune in aplicare.”, a afirmat Andrei Volosevici intr-o declaraţie de presă.
Cu alte cuvinte, primarul a recunoscut că a mutat-o disciplinar pe sefa de la Patrimoniu in primul rând pentru că a dorit să pună in aplicare o hotărâre de consiliu local si in al doilea rând din cauza legăturii de rudenie cu Zoia Staicu, directorul RASP Ploiesti.
Curat murdar, coane Volosevici! Oare aveti suficiente servicii pentru a muta toti directorii si sefii de servicii din Primăria Ploiesti care refuză să vă facă pe plac si incearcă să respecte legile?

Sursa: Stiri Actuale

Citeste in continuare

Administratie

Ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Unele lucruri încă îmi par curioase în armată, chiar după 18 ani de activitate. De pildă aprecierile de serviciu. Cred că suntem o armată de Foarte Bun(i), asta dacă nu cumva cel care-ți face notarea are un dinte împotriva ta, caz în care poți să ajungi mult mai jos cu calificativul.

Doar într-o misiune europeană am văzut un comandant neamț – al unei mini-structuri care funcționa doar pentru că subordonații săi își dădeau toată silința și aveau know-how-ul de a face lucrurile să meargă – luând notarea de serviciu mult prea în serios. Acolo unde toată lumea primea Excepțional, el se gândise să dea și niște Bun-uri.

Aprecierea este subiectivă, mai ales când rezultatul este mai greu cuantificabil și mai ales dacă analiza activității necesită cunoștințe dintr-un domeniu care-ți cam scapă.

Adică nu dai note picturilor, dacă nu te pricepi foarte bine la artă. Întrebare la care nu avea răspuns era Cum poate mini-structura pe care el o conducea să fie excepțională – așa cum el susținea – în condițiile în care mare parte din personal lucrează doar de Bun?

Înțeleg că influența comandantului este imensă; înțeleg și că harnicii mai compensează pentru leneși, dar nu chiar în așa mare măsură încât rezultatul final să fie genial!

S-a ajuns la Rommel și la cum nu ar fi avut, poate, o campanie de succes, dacă oamenii pe care-i avea în subordine nu și-ar fi îndeplinit sarcinile excepțional, fără ca ei înșiși să fie excepționali precum Rommel.

Și oricum, de la felul în care-și îndeplinește cineva sarcinile până la felul în care-i sunt percepute eforturile poate să fie o cale foarte lungă, cu mult bruiaj intermediar.

Dar nu subiectivitatea notărilor de serviciu este ceea ce mi se pare curios, ci nota de care ai nevoie pentru a primi calificativul Excepțional în armata noastră: 9. Într-o societate care se bazează pe utilizarea sistemului zecimal și unde notele de la clasa a V-a în sus sunt între 1 și 10, de exemplu, armata a decis că pentru noi ajunge 9!

Nu știi foarte sigur ce înseamnă asta. Suntem atât de exigenți cu noi încât, nefiind niciodată mulțumiți de nivelul la care ne aflăm cu pregătirea, cunoștințele etc. și dorindu-ne mereu să fim mai buni, simțim că 10-le trebuie să rămână un țel, o motivație?! Sau ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?

Știm că 9 este nota maximă și că indiferent cât de mult am trage și ce eforturi am face, un 10 cinstit nu luăm niciodată așa că renunțăm chiar și la ideea de a-l primi, scoțându-l din listă… Sau poate că suntem atât de buni încât acolo unde alții trebuie să fie de 10 pentru a fi excepționali, în armată ajunge să fii de 9?

Nici nu pot să mă gândesc ce ar putea face, în aceste condiții, cineva de 10! Cum ar arăta totul în cazul în care am ajunge vreodată să fim în prezența – nici măcar nu zic conduși! – unui militar căruia sistemul decide să-i dea un 10? Nu zic și că ar putea să fie varianta în care 9 părea o notă greu de atins pentru cel care a decis sistemul de notare.

Tot ce zic e că până la urmă și 9 este o notă onorabilă. Dacă o meriți și, mai ales, dacă cel care te evaluează are competențe reale pentru a face acest lucru. Așa chiar simți că ai făcut ceva deosebit. Dar și dacă faci, la ce-ți ajută? Am colegi care au avut calificativul Excepțional mai mulți ani la rând.

Dar n-au câștigat nici la Oscaruri, nici alte avantaje nu au avut. E sau FB nu sunt decât niște semne-n vânt care nu te motivează să fii de top, câtă vreme a fi cel mai bun nu aduce cu sine nici un fel de recunoaștere.

Pentru că nu suntem toți stoici să vrem să fim cea mai bună variantă a noastră, indiferent de feedback-ul societății. Și atunci, să ajungi la 9 poate fi greu, dar să rămâi acolo, cu adevărat, pare și mai complicat. (Bogdan Oproiu).

Citeste in continuare

Administratie

La activitățile din România, unde au fost efectuate 2 percheziții, au participat și patru investigatori din Germania BKA și Olanda Poliția Națională

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, a desfășurat, în comun cu autorități din Olanda, Polonia și Germania, mai multe percheziții concomitente, în locații din România, Olanda și Polonia, pentru probarea activității infracționale a unei grupări importante implicate în spălare de bani și trafic internațional de droguri.
În Olanda, au fost arestate două persoane, sub acuzațiile de trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și spălare de bani.
Membrii grupării infracționale sunt cetățeni de sorginte turcă, olandeză, română și poloneză, fiind rezidenți ai țărilor europene în care au fost desfășurate investigațiile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele necesare logistice și operaționale pentru desfășurarea operațiunii.
La activitățile din România, unde au fost efectuate 2 percheziții, au participat și patru investigatori din Germania BKA și Olanda Poliția Națională, care au solicitat participarea la activitățile specifice prin ordin european de anchetă.
Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv4 zile ago

Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSoferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde...

Exclusiv4 zile ago

Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Cum e să stai peste 2 ani la conducerea unui inspectorat de poliție fără să știi denumirea exactă...

Exclusiv4 zile ago

Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinModificările  aduse Codului Fiscal începând  cu data de 01.01.2023 au adus schimbări în ceea ce privește modalitatea de decontare...

Exclusiv6 zile ago

„La noi, nea Nero ăsta nu poate sa dea foc nici la CAF 2!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, liderul PNL Ploiești, Roberta Anastase, a criticat activitatea primarului Volosevici pe care l-a acuzat că ”a generat doar...

Exclusiv6 zile ago

La IPJ Brașov cerul a tunat și a adunat camarila atotputernicului și atotștiutorului pentru a decide soarta oamenilor din subordine

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ridicol sau dispreț? Nu de puține ori mi-a fost dat să văd oameni mici cocoțați în funcții mari....

Exclusiv1 săptămână ago

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn articolul precedent am precizat ca, echipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat...

Exclusiv2 săptămâni ago

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Probabil i se trage de la prea multa omletă

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEchipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat să trăim cu amenințările/combinatiile și să...

Exclusiv2 săptămâni ago

Căprării ieftine specifice stagiului militar din anii comunismului sunt validate efectiv prin dispozițiile de sancționare disciplinară emise de către șeful IPJ Caraș-Severin

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDacă ești polițist și ajungi să lucrezi la IPJ Caraș-Severin și dorești să-ți faci datoria prin aplicarea legii față...

Exclusiv2 săptămâni ago

O neglijenta si un abuz in serviciu savarsit de numita Tasma V. Tania, agent sef principal la Penitenciarul Ploiesti, poate costa statul roman

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinO neglijenta si un abuz in serviciu savarsit de numita Tasma V. Tania, agent sef principal la Penitenciarul Ploiesti,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Structura de acțiuni speciale din cadrul DGPMB ar trebui să reprezinte un etalon pentru restul țării

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 12 ianuarie 2023, începând cu ora 12:00 Sindicatul Europol a participat la ședința privind analiza activităților...

Exclusiv2 săptămâni ago

Merge inginer de orice fel, teatru, pictor, popa, orice!

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pentru curiosi, in foto aveti o fisa de post pentru sef IPJ! Observati ca sunt bune orice fel...

Exclusiv2 săptămâni ago

A transmis o petiție ministrului Lucian Bode cu aspectele pe care le-a perceput

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDe-a lungul timpului, Sindicatul Europol a prezentat condițiile inumane în care colegii lor sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea, a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Interlopul „Maradin”/CRIMINAL feroce sau victima a sistemului?/Interviu eveniment

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinTrăim o perioadă în care frica sau cel puţin neliniştea sunt la ordinea zilei. Nu cred că e vorba de...

Exclusiv3 săptămâni ago

Cine se mai afla in spatele”Bombei ecologice de la Pleasa”: un personaj de la DIICOT, tatal personajului cu firma de deratizare si contracte cu administratia Volosevici/Contracte de „parandarat”?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCine se mai afla in spatele”Bombei ecologice de la Pleasa”? Investigatia noastra a identificat un personaj de la DIICOT....

Exclusiv3 săptămâni ago

Cine blocheaza plata permanentei de la domiciliu?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ce structura din aparatul central solicita, in 2018, ministrului Carmen Dan, sa nu fie promovat niciun proiect de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!