Connect with us

Featured

Detalli despre ,,viața” lui Nicu Marcu de la ASF, traseul său profesional, de la gaura în CV de 6 ani de la terminarea liceului, exmatricularea dintr-o primă facultate, lipsa locului de muncă până la 28 de ani, ocuparea unei poziții de ,,contabil șef” fără să aibă studii superioare și legătura cu generalul SRI care a lucrat în Securitatea lui Ceaușescu, Geoge Voinescu

Avatar

Publicat

pe

Astfel de investigatii ar trebui sa stea la baza fiecarei numiri sau nenumiri in functii publice, cum este cea a lui Nicu Marcu de la ASF, numit de Parlament ca Președinte ASF în urma unui troc politic menit să asigure propășirea unui (alt) turnător la securitate (socrul lui Victor Ponta, Ilie Sîrbu) la Curtea de Conturi, ca vicepreședinte.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) supraveghează o piata de peste 50 de miliarde de Euro. Capitalizarea celor 83 de companii listate la Bursa de Valori Bucresti este in 2021 de 165,02 miliarde lei (33,8 miliarde Euro), activele pensiilor private transferate din contribuțiile noastre la administratorii privați sunt de 78,2 miliarde lei (16 miliarde de Euro) iar piața anuală a asigurărilor a ajuns la 11,5 miliarde de lei (2,4 miliarde de Euro).

Am convingerea că astfel de investigații sunt cunoscute de către Serviciul Român de Informații, însă, lichele din vecinătatea SRI speculează și cultivă vulnerabilitățile unor impostori care ajung să supravegheze pieța financiară bancară sau non-bancară în interes privat. Gen Baranga fără bac ajuns prin instituții SRI și șef la Oficiul pentru prevenirea și combaterea spălării banilor.

Sifonarea de sume ale asiguraților români către entități din afara României, în interesul strict al acționarilor privați și în dauna puterii de cumpărare a populației, a companilor, inclusiv în frauda bugetului de stat, ar trebui să fie în atenția SRI. Și nu ca să favorizeze această sifonare, prin manoperere dolosive gen ,,decontarea directă obligatorie” sau ,,externalizarea la 5% din valoare” a unor credite clasificate drept ,,neperformante”, în frauda bugetului de stat. Un exemplu clasic este cel al turnătorului Securității Manole, cunoscut și ca Guvernator BNR.

Astăzi vorbesc însă despre un alt împopoțonat la ,,supravegherea” pieței financiare non-bancare, Nicu Marcu, fost contabil la păduri, ajuns șef peste o piață de peste 50 de miliarde de Euro.

Cine este Nicu Marcu, cel care vrea să ia de la populație și companii până la 1 miliard de lei pe an, prin scumpirea RCA cu până la 20% pe an.

Despre tentativa ticăloasă de a scumpi RCA cu până la 20% pe an, pentru ca acționarii privați gen bulgari ori cumnați de foști premieri încarcerați să perpetueze disfuncțiile pieței asigurărilor, am scris pe larg în Episodul I (pe care îl găsiți aici). Urmează viața și opera lui Nicu Marcu, de la ASF. Azi despre viața sa, care începe  cu o gaură de 6 ani în CV. Mâine, despre ,,operă”.

I. VIAȚA LUI NICU MARCU DE LA ASF.

Nicu Marcu este născut în 1968 și se presupune că a terminat liceul la 18 ani (1986-1987). Spun se presupune din două motive: i) nu apare în CV-ul său absolvirea unui liceu; ii) un impostor dovedit ajuns în alte funcții înalte, mă refer la Laurențiu Baranga, fost șef la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, și-a falsificat diploma de bac (și ulterior pe toate celelalte).

Cu liceul presupus absolvit, Nicu Marcu începe cu o gaură în CV de 6 ani, după presupusa absolvire cu diplomă de bac a liceului. Potrivit propriul CV, merge la facultate abia în 1992 (când avea 24 de ani), respectiv la Universitatea din Craiova, pe care o finalizează cu licență în 1997. Nu muncește până la 28 de ani.

Gaura de 6 ani din CV, nu este explicată, Marcu neavând serviciu până în 1996 (înainte de terminarea facultății, la 28 de ani). Timp de 10 ani (până la 28 de ani), Marcu a trăit din milă, potrivit CV-ului.

  1. O posibilă explicație a găurii de 6 ani din CV:

Marcu a fost exmatriculat de la Universitatea din Sibiu (TCM), după ce ar fi reușit o admitere din încercări repetate. Am verificat această informație chiar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. ULB Sibiu ne-a confirmat direct faptul că Nicu Marcu a fost student al facultății, fără însă să ne confirme/infirme, la scutul GDPR – care în opinia noastră nu se aplică, Marcu deținând o funcție înaltă în stat, informațiile noastre, potrivit cărora Nicu Marcu, admis la 21 de ani în facultate, după 3 ani de făcut nimic de la terminarea liceului, a fost și repetent.

Prin adresa nr. 540/11 februarie 2021, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, sub semnătura rectorului Sorin Radu, ne confirmă despre fostul student că nu și-a finalizat vreodată studiile:

De altfel, facultatea era în acea perioadă de 5 ani, or, Nicu Marcu nu putea să frecventeze la zi și ULBS (până în 1994, în Sibiu) și Universitatea, în Craiova (facultate pe ale cărei bănci ar fi  pășit la 24 de ani, în  1992).

Un element notabil este că de Sibiu este legată și cariera fostului adjunct al directorului SRI, generalul George Viorel Voinescu (care a fost și finul generalului SRI Gioni Popescu), general îndepărtat din SRI începând cu 1 august 2020 și care tot  în august 2020 a devenit șef de cabinet al cui?  Al lui Nicu Marcu.

Generalul lui Marcu, George Voinescu a absolvit în 1985 Școala Militară de Ofițeri Activi Nicolae Bălcescu din Sibiu, a lucrat în Securitatea lui Ceaușescu până în 1989, fiind preluat apoi la SRI, fostul securist anti-NATO de dinainte de 1989 devenind ulterior general pro-NATO și transferându-se în 2020 ca Director de Cabinet al lui Nicu Marcu.

2. Nicu Marcu a trăit din banii părinților sau din combinații până la 28 de ani, nedovedind vreun loc de muncă până în 1996, nici în perioada ceaușistă, nici ulterior. Poziția invocată de el ,,contabil șef” la Păduri începând cu 1996, este infirmată de lege. Nu putea, fără licență, să aibă această poziție, ca funcționar fără studii superioare. Or, licență nu avea în 1996.

Nicu Marcu pretinde în CV, că a fost contabil șef în perioada 1996-1999. CV-ul este lovit de fals, întrucât, în 1996, Nicu Marcu nu absolvise nicio instituție de învățământ superior (în CV pretinde că în 1997 și-a luat licența de economist, la 29 de ani).

Or, potrivit legii în vigoare din 1991, poziția de contabil șef putea fi deținută doar de o persoană absolventă de facultate. Chiar și la Ocolul Silvic Poiana Mare, unde i-a fost găsit lui Marcu un loc de muncă. Prevederile la care facem referire sunt înscrise în Legea contabilității nr. 82/1991:

3. Ulterior, Nicu Marcu declară că a absolvit (tot) la Universitatea Craiova – Facultatea de Drept (între 2002-2006) pe care a împletit-o simultan cu un Doctorat (2000-2004) în contabilitate, tot la Universitatea din Craiova.

Asta în timp ce muncea la Ocolul Silvic Calafat, la inspectoratul silvic teritorial Craiova, dar mai ales era director economic la București între 2003-2004, timp în care făcea și o facultate la Craiova la zi (drept) dar și un doctorat, tot la Craiova.

În bibliografia lucrărilor științifice (proprii???), împopoțonată cu zeci de articole în ,,publicații recunoscute internațional” (detalii mâine, în episodul III – Opera lui Nicu Marcu de la la ASF) nu apare niciun articol științific scris de Nicu Marcu, ca autor unic sau co-autor, articole necesare pentru acordarea titlului de doctor în contabilitate în 2004.

4. Pentru a contrazice ideea că nu se ține de școală, Nicu Marcu mai trece în CV ca ,,studii și diplome obținute” în 2006-2009 niște cursuri la Colegiul Național de Apărare (apropiate de SRI-ul lui Coldea și de Gabriel Oprea) și la, atenție ,,Insitutul Național de Diplomație” (apropiat de SIE):

Cu precizarea că ,,Institutul Național de Diplomație” nu există, insituția apropiată de SIE fiind ,,Institutul Diplomatic Român”, este foarte posibil ca fostul contabil șef de la păduri, necunoscător al limbii engleze (esențială în diplomație), să nici nu fi dat pe acolo și să fi primit (poate și de la Colegiul Național de Apărare), în plic, diploma de absolvire. Ca fostul ministrul al finanțelor publice, Eugen Teodorovici, care a primit diploma de absolvent de la Gabriel Oprea, fără să fi susținut, vreodată, vreo dizertație. Oricum, ,,Institutul Național de Diplomație” pretins de Marcu ca școală, NU EXISTĂ.

5. Odată cu obținerea diplomei de la Colegiul Național de Apărare (în 2007), instituție în care SRI-ul lui Coldea și al lui George Voinescu și-a trimis mulți cursanți, Nicu Marcu,

fostul contabil șef de la păduri decolează și este plasat în ,,liga mare”. Nicu Marcu (foto stânga) devine în 2007 și deține până în 2011, cu avizul SRI – ,,Președinte al Consiliului Națonal de Integritate”, coleg cu Marian Zlotea (foto dreapta), condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare. Nicu Marcu este coleg și cu Mihai Radu Șaptefrați, pripășit la AVAS după ce a fost consilierul șpăgarului Bogdan Olteanu – fostul președinte al Camerei Deputaților, încătușat din funcția de viceguvernator BNR și condamnat definitiv pentru șpagă de un milion de Euro, aflat acum în pușcărie. Lume selectă.

Tot la Consiliul Național de Integritate, Marcu, ce urma să fie ,,recrutat” în August 2006, fix la Loteria Națională, întâi consilier și apoi director, este coleg cu Zaharia Lefter, despre care presa a scris că este cercetat penal în dosarul Loteria, și care în 2021 încă așteaptă o decizie definitivă în dosarul 5266/2/2015 pentru infracțiuni de corupție, în legătură cu retrocedări frauduloase. Dosarul a fost amânat în 18 februarie 2021 și are termen la 1 aprilie 2021.

Avizarea lui Nicu Marcu de către SRI ca și cursant al Colegiului Național de Apărare (2006) îl propulsează pe rând, într-un maraton, pentru că nu i se găsește locul: în 3 luni (martie 2007-mai 2007) schimbă 3 locuri de muncă.

  • pentru 8 luni, infiltrarea în Loteria Română, pentru care nu avea nicio calificare, între August 2006 și Martie 2007, ca și consilier, după ce stătuse doar 4 luni anterior ca Director Economic la Romsilva Craiova. Marcu stă consilier la Loterie până în Martie 2007
  • pentru o lună (martie 2007), ca și Director Executiv la Loteria Română;
  • pentru 2 luni, înapoi la păduri, ca director în Ministerul Agriculturii;
  • pentru 3 luni, director în cadrul ANAF (,,atribuții de control și conducere”), fără să precizeze ce direcție conduce.
  • pentru aproape 2 ani (August 2007 – Aprilie 2009), brusc, secretar general al ANAF, funcție pentru care Guvernul Tăriceanu a cerut și obținut avizul SRI.

Astfel, în doar 3 luni (martie 2007- mai 2007), Nicu Marcu, schimbă 3 locuri de muncă avizate de SRI-ul lui Maior, Coldea și Voinescu (loterie, păduri, Anaf), simultan deținând și funcția de Președinte al Consilului Național de Integritate, înainte de a ajunge între August 2007 și Aprilie 2009 Secretar general la ANAF.

În calitate de secretar general al ANAF, imediat după numire, devine și semnatar de protocol secret cu un serviciu secret semnând acest protocol (foto), alături de un general de serviciu secret (implicat în crime împotriva umanității în și după 1989).  EXCLUSIV.

La fel a făcut și fostul Președinte al ASF, Mișu Negrițoiu, semnând un protocol secret prin care subordona ASF unui serviciu secret, în mai 2014, la mai puțin de o lună după numire. Serviciul lui Maior, Coldea și Voinescu.

În Aprilie 2009, pe fondul unor disensiuni între infractorul Sebastian Ghiță și infractorul Sorin Blejnar (ajuns Președinte ANAF), Nicu Marcu este zburat din ANAF, este plasat imediat în cadrul secretariatului general al Guvernului din Aprilie 2009 până în Ianuarie 2010 de unde pleacă până în decembrie 2010 ca să se facă secretar general adjunct al Minsiterului Mediului (cu avizul SRI). Doi ani, până în decembrie 2012 nu mai prinde vreo funcție publică, dar devine deputat USL, în decembrie 2012, fiind apropiat de partidul lui Dan Voiculescu și de primarul Bacăului, Stavarache.

Ca deputat, între 2012-2015, Nicu Marcu, în afară de depunerea jurământului (29 de secunde), are doar 3 intervenții în scris, în cei aproape 4 ani. Paradoxal, intervenția din 12 noiembrie 2013 este despre ,,depolitizarea instituțiilor publice”, urmând ca doi ani mai târziu, în 2015, el să fie numit politic consilier și apoi Vicepreședinte al Curții de Conturi.

La Curtea de Conturi stă până în 2020, unde, în urma tot unui troc politic, se duce pe un salariu de până la 20.000 de Euro pe lună ca Președinte ASF, pentru ca socrul lui Victor Ponta (cetățean sârb, prieten cu Sebastian Ghițp), Ilie Sârbu, să ocupe poziția de Vicepreședinte al Curții de Conturi.

În iulie 2020 ajunge Preșdinte al ASF, în urma trocului politic între PRO-România (Victor Ponta), Marcel Ciolacu (PSD), Ludovic Orban (PNL).

Veniturile lui lunare depășesc și 20.000 de Euro pe lună, însă ASF a refuzat să răspundă la întrebarea noastră privind suma lunară netă încasată de către Nicu Marcu, inclusiv primele pentru fiecare ședință de Consiliu convocată pentru ASF și cele două prime anuale încasate de acesta.

Însă, cea mai interesantă perioadă până la obținerea mandatului de Președinte ASF de către Nicu Marcu (sau al mandatului de director de cabinet al generalului SRI George Voinescu) este cea petrecută la ANAF: August 2007-Aprilie 2009.

În perioada în care Nicu Marcu a fost secretar general ANAF iar George Voinescu la SRI, afacerile cu statul și cu SRI ale ,,persoanei de încredere a SRI”, Sebastian Ghiță, au prosperat, Sebastian Ghiță nefiind deranjat de ANAF-ul unde Marcu funcționa ca secretar genreal.

În perioada în care Sebastian Ghiță devaliza bugetul de stat, având și statutul de  ,,persoană de încredere” a SRI, George Voinescu fostul securist anti-NATO și actualul director de cabinet al lui Nicu Marcu – Președinte ASF), era director adjunct în SRI, iar Nicu Marcu, secretar general al ANAF.

În perioada în care Nicu Marcu era secretar genreal al ANAF și Președinte al Consilului Național de Integritate, nimeni, nici ANAF (Marcu) nici Voinescu (SRI) nu l-a deranjat pe Sebastian Ghiță privind ,,împrumutul” pe persoană fizică către Alexandru Iacobescu, în valoare de 68 de milioane de Euro, pe persoană fizică.

In curs de documentare este decizia de plecare intempestivă a lui George Voinescu din calitatea de adjunct al directorului SRI în 31 iulie 2020, respectiv dacă plecarea lui are legătură cu relațiile cu ,,persoana de încredere” – Sebastian Ghiță, post-defectare, și prin ce rude și de ce fel grad, încheind astfel intempestiv o carieră începută ca securist anti-NATO și finalizată ca un susținător fervent al alianței NATO și al independenței ASF.

De menționat că la câteva zile după ce a părăsit SRI, vechiul cadru al securității ceaușiște, absolvent al școlii din Sibiu de dinainte de 1989, localitate în care și Nicu Marcu a încercat să finalizeze o facultate în acea perioadă, devenit din securist anti-NATO general pro-NATO, George Voinescu, s-a angajat pe câteva mii de Euro pe lună ca director de cabinet al lui Nicu Marcu. Am detaliat aici.

Directorul de cabinet al lui Nicu Marcu este George Voinescu, despre care Nicu Marcu spune într-un interviu pentru hotnews.ro că ,,Da, directorul meu de cabinet este Viorel Voinescu, care într-adevăr a lucrat la SRI pe parte economică. Eu îl știam din activitatea mea de la Curtea De Conturi că este un om riguros. Eu l-am contactat și l-am întrebat dacă vrea să lucreze cu mine. Omul nu mi-a răspuns de prima dată. Mi-a spus, domnule, lasați-mă să mă gândesc, că nu mi-am făcut planuri de a mai lucra. Știind rigurozitatea și experiența lui, faptul că el nu a lucrat pe partea operativă, ci numai pe financiar și economic, adică a fost un director economic al unei instituții am nevoie de el ca să mă ajute aici”.

În primul rândcă explicația lui Marcu este hilară și desigur, pentru proști. Pentru mai multe motive:

  • Din august 2020 fostul lucrător al Securității ceaușiste, Voinescu, nu mai lucra în SRI și tot în august 2020, era deja angajat la ASF. Atât de mult s-a gândit!.
  • Susținerea că ,,nu a lucrat pe partea operativă” este infirmată chiar de Voinescu, când lucra la SRI și se ocupa de buget. Prin buget ordonanța cheltuieli și transferuri de sume pentru colaboratori ai SRI, surse ale SRI, societăți acoperite ale SRI, cheltuieli operative în legătură cu sursele SRI din justiție (judecători, procurori) inclusiv achiziții publice ale SRI de la firmele lui Ghiță. Într-una dintre puținele declarații publice, Voinescu, la acel moment general SRI și adjunct al lui Hellwig care a și renunțat la el, zice: ,,restricțiile bugetare nu fac altceva decât să încetinească și să slăbească activitatea de culegere de informații prin amânarea unor proiecte vitale, stagnarea celor în derulare sau restrângerea artificială a planului de măsuri propuse pentru anul 2019”. Și cum SRI nu are voie să facă activitate de culegere în extern în spațiul NATO, culegerea de informații se rezumă la state din afara NATO și la instituții gen Curtea de Conturi (unde lucra Nicu Marcu), ASF (unde lucrează Nicu Marcu), Loteria Romania (unde a lucrat Nicu Marcu), ANAF (unde a lucrat Nicu Marcu), păduri (unde a lucrat Nicu Marcu, Consiliul Național de Integritate – unde a lucrat Nicu Marcu), etc. Realizează Nicu Marcu ce reprezintă el de fapt în raport cu SRI?
  • Curtea de Conturi a avut protocol cu SRI, iar Nicu Marcu poate greu pretinde că nu îl cunoaștea pe George Voinescu cel mai târziu din 2006, pentru că amândoi în 2006 frecventau Colegiul Național de Apărare. În plus, nu exclud să se fi întâlnit ,,accidental” în Sibiu, înainte de 1989.

Concluzia este așa:

Hellwig a renunțat la fostul lucrător al Securității, George Voinescu, începând cu luna august 2020. În luna august 2020, Voinescu și-a luat o Mazda și apoi s-a angajat pe câteva mii de Euro la ASF, instituția presupus independentă pe care SRI o controla, prin protocol secret, încă din mai 2014, când a semnat protocol secret cu fostul lucrător în comerțul exterior al Securității lui Ceaușescu, Mișu Negrițoiu.

George Voinescu (foto) a fost coleg cu impostorii Gabriel Oprea și Alexandru Cumpănașu (fără școală) la așa numita Academia de Științe a Securității Naționale. Ulterior, demisionează, după apariția scandalului.

 

Astăzi, Nicu Marcu este Președintele ASF. El îl are ca director de cabinet pe fostul angajat al Securității de dinainte de 1989, George Voinescu. În această calitate, cei doi, încearcă să ia de la populație și companii până la un miliard de lei pe an, scumpind asigurările obligatorii RCA cu până la 20%, așa cum am arătat în primul episod al investigației, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

(I) Despre cum vrea ASF să scumpească (nelegal) asigurările RCA și să ia astfel până la 1 miliard de lei pe an de la populație și companii. Consiliul Concurenței să se sesizeze. Procurorii DNA să strângă probe.

Actualitate

Canalys: Xiaomi – locul 2 în România, locul 2 în Europa și locul 3 în lume la livrările de telefoane inteligente din T1 2021

Avatar

Publicat

pe

Xiaomi a atins cea mai bună performanță trimestrială din istorie, potrivit Canalys

[București, România, 06.05.2021] CanalysIDC și Strategy Analytics au făcut publice datele financiare pentru primul trimestru din 2021 referitoare la livrările de telefoane inteligente din întreaga lume. Xiaomi s-a menținut pe locul al treilea la nivel mondial și a ocupat poziția secundă în Europa, dar și în România.

Canalys Smartphone Market Pulse: Q1 2021 a anunțat că Xiaomi a realizat la nivel global cea mai bună performanță trimestrială din istorie, cu o creștere de 62% și livrări de 49.0 milioane de unități. Xiaomi a avut cea mai mare creștere anuală a livrărilor în primul trimestru din 2021 dintre primele cinci branduri de telefoane inteligente.

Screenshot 2021-05-06 130851

De asemenea, diferența dintre cota de piață Xiaomi la nivel global (14%) și a brandului de telefoane de pe locul al doilea (15%) a fost de un singur procent.

Potrivit raportului Canalys, Xiaomi s-a clasat pe locul al doilea în România la livrările de telefoane inteligente pentru prima dată din istorie. În primul trimestru din 2021, Xiaomi a avut o cotă de piață pe segmentul smartphone de 16% și o creștere anuală de 248%.

Screenshot 2021-05-06 130822

Datele Canalys referitoare la livrările din T1 2021 arată că Xiaomi a fost numărul 2 în Europa pentru prima oară, cu o cotă de piață pe segmentul smartphone de 23% și o creștere de 85% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În Europa Centrală și de Est, Xiaomi s-a menținut pe locul 1 cu o creștere anuală de 82% și o cotă de piață pe segmentul telefoanelor inteligente de 32%.

Screenshot 2021-05-06 130917

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Screenshot 2021-05-06 130906

Xiaomi este al treilea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, din punct de vedere al livrărilor din primul trimestru din 2021. De asemenea, compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) din lume pentru utilizatorii săi, cu 324.8 milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2020, compania s-a clasat pe locul 422 în topul Fortune Global 500, urcând 46 de poziții față de 2019. De asemenea, s-a situat pe locul 7 între companiile de internet din clasament.

Screenshot 2021-05-06 130940

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

Citeste in continuare

Administratie

Inceput de dezastru: angajații DGASPC Prahova nu și-au primit salariile

Avatar

Publicat

pe

De

Bogdan Toader – Presedinte PSD Prahova:

Dezastrul din sistemul de protecție a copilului și a persoanelor adulte cu handicap începe cu probleme la plata salariilor angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova!

Cum a fost structurat bugetul județului Prahova fără a include sumele necesare salarizării personalului din DGASPC?

Este inadmisibil! La numai două săptămâni de la aprobarea bugetului, se vine cu rectificare pentru asigurarea fondului de salarii aferent lunii aprilie!

De ce nu au fost prevăzuți banii necesari în buget? Cine răspunde pentru asta și ce se va întâmpla mai departe?

Vor fi bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap?

Vor fi bani pentru asistenții personali ai persoanelor care nu se pot îngriji singure?

Vor fi bani pentru hrana și îngrijirea copiilor și a bătrânilor instituționalizați?

Vor fi bani pentru plata salariilor angajaților din sistemul de asistență socială și protecția copilului?

Ori nu vă pasă de nimic?

Citeste in continuare

Exclusiv

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Avatar

Publicat

pe

De

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu  este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al  Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

La data de 23.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci printr-o solutie favorabila ce ar putea fi data unui inculpat cu prejudicii insemnate la activ”.

Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci printr-o solutie favorabila ce ar putea fi data unui inculpat cu prejudicii insemnate la activ

Urmare a plangerii penale a fostului director al Politiei Locale Ploiesti, efectuata in anul 2013 si tinuta la sertar de celebrul procuror „Portocala”(si repusa pe tapet de colegii lui Negulescu Mircea dupa ce acesta a iesit din scena in modul rusinos pe care il relateaza toata presa), STOICHICIU CEZAR DAN, este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal anterior şi fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal împreună cu: IONESCU MARIANABALACI CRISTIAN şi BARBU ADRIAN, parte vătămată fiind POLIŢIA LOCALĂ PLOIEŞTI din subordinea CONSILIULUI LOCAL PLOIEŞTI, căreia indivizii sus menţionaţi au prejudiciat bugetul Politiei Locale Ploiesti, cu  câteva miliarde de lei vechi. În plângerea penală a Poliţiei Locale Ploieşti cu nr.6857/08.10.2013, înregistrată la poziţia nr. 16/08.10.2013 din registrul procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, prejudicial fusese estimat la “modica” sumă de 4.854.046.600 ROL!!

Pe fond, in mod bizar, Cezar Dan Stoichiciu a luat clasare cu mentinerea prejudiciului de recuperat, pe cale civila.

In dosarul nr 1525/281/2017, Curtea de Apel Ploiesti a ramas in pronuntare, stabilind deliberarea si pronuntarea pentru data de 06.05.2021.

Reamintim ca, achizitia sistemului software//hardware AVL, a fost efectuata prin factura nr 61/11.08.2010 si achitata prin OP nr 948/24.08.2010 si OP nr OP 949/24.08.2010.

Astfel, devine dubioasa actiunea in aparare a inculpatilor in procesul de la Judecatoria Ploiesti cu un Proces-Verbal incheiat intre STS si Politia Locala Ploiesti la data de 06.05.2011 si inregistrat la Politia Locala Ploiesti sub nr 1552/10.05.2011, avand in vedere ca achizitia a fost efectuata prin factura nr 61/11.08.2010 in baza unui Caiet de Sarcini ce nu a fost respectat, ce prevedea achizitia unor elemente ce nu au ajuns in cadrul institutiei dar si termene precise de maxim 60 de zile.

In Caietul de Sarcini conform “Planului anual de achzitii publice” prin care s-a atribuit contractul de furnizare, prin aplicarea procedurii de achizitie publica “Licitatie Deschisa”, pentru “Statii emisie receptie portabile si fixa in standard TETRA” COD CPV 32570000-9 Software dispecerat AVL gestionare terminale COD CPV 482190000-6 , conform anexei nr 1 al Caietului de Sarcini, se prevad urmatoarele:

Caiet de Sarcini

“…Termenele de livrare al echipamentelor este de maxim 15 zile de la data semnarii contractului…

Plata echipamentelor achizitionate se va face in lei, prin virament bancar, in cont deschis la unitatea de trezorerie a ofertantului declarat castigator, in termen de 20 de zile de la data primirii facturii fiscale cu conditia constituirii in prealabil a  garantiei de buna executie”.

In fapt, conditia de a se achita in termen de 20 de zile a fost singurul lucru respectat din Caietul de Sarcini, factura nr 61 fiind emisa la data de 11.08.2010 si achitata prin OP nr 948/24.08.2010 si OP nr OP 949/24.08.2010.

Astfel, in caietul de sarcini privind achizitia sistemului software-hardware AVL in anul 2010 erau incluse doua componente, o parte hardware, insemnand o statie de lucru (computer, placa de baza, procesor, hard disk, placa video) pe care urma sa fie implementat softul si una software.

Acest aspect este cuprins in anexa 1 (atasata).

Anexa1

Din apararea publica si in instanta a inculpatilor de pana in prezent reiese ca acestia au declarat ca a “existat” un CD cu sistemul software-hardware AVL ce era pe un calculator din dispeceratul institutiei, si NU se pomeneste despre statia de lucru (computer, placa de baza, procesor, hard disk, placa video) ce trebuia livrata de catre SC BARBY ROUTE SRL Braşov conform Caietului de Sarcini.

Adresa

In fapt, aceasta statie de lucru (computer, placa de baza, procesor, hard disk, placa video) NU a existat NICIODATA la Politia Locala Ploiesti si NU exista niciun proces-verbal de receptie. Vom reveni cu dezvaluiri privind aceasta achizitie “fantoma”.

 Totodata, Cezar Dan Stoichiciu a prejudiciat grav si bugetul CSM Ploiesti unde vremelnic a fost numit de politic.

Entitatea ale cărei patrimoniu şi interese au fost păgubite/lezate este Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), structură sportivă de drept public organizată sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti (HCL nr. 108/31.08.2004 şi Legea nr. 69/2000 privind educaţia fizică şi sportul) şi coordonată de Primarul Municipiului Ploiesti.

Astfel, s-a conferit raporturilor juridice, prin utilizarea unor diverse tertipuri, la încheierea actelor ori pe parcursul executării, o aparenţă de legalitate pentru a se masca încălcarea dispoziţiilor OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii (cu completările şi modificările ulterioare), sau, după caz, ale Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice (care a abrogat OUG nr.34/2006), aşa cum se va observa în continuare din descrierea faptelor.

Avem dovada!

Deci, faptele nu sunt cercetate in rem-  ci , se desfasora „activitati pentru cercetarea infractiunilor de abuz in serviciu prev de art 297 alin 1 Cod Penal de catre organele de politie din cadul IPJ Prahova – Serviciul Investigarea Criminalitatii Economice sub supravegherea procurorului din cadrul Prachetului de pe langa judecatoria Ploiest”i. Vom reveni! (Cristina T.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale...

Exclusiv8 ore ago

La ora asta, frumosul King Arthur este mai mare decât ei/Se viralizează instant pe Twitter, este în toată presa – global

Tatăl print-braconierului care a impuscat ursul in Covasna este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care l-a decorat pe Klaus...

Actualitate1 zi ago

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

Exclusiv1 zi ago

Mainile curate sunt mai sigure!

Curatenia si igiena sunt lucruri cheie de care depindem mai ales cand suntem confruntati cu o pandemie sau epidemie de...

Exclusiv2 zile ago

Fara un Plan de ordine si siguranta publica ce trebuia elaborat si actualizat pana la data de 15 aprilie (conform prevederilor legale), Sectorul Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti a „picat” pe „bec”?

In Legea 155/2010 de infiintare a Politiei Locale, Capitolul III – Atribuțiile poliției locale,  la Articolul 6, lit a), se...

Exclusiv3 zile ago

Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost politist local- cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)/DOCUMENTE

La data de 23.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci...

Exclusiv3 zile ago

Sorina Ruxandra Matei: PNRR Shaorma Plus

PNRR-ul României, prezentat de ministrul Cristian Ghinea la Bruxelles: „tabloul negru”, încrederea în ONG-uri este după Armată și preluări din...

Exclusiv7 zile ago

Fie ca Sfanta Sarbatoare Pascala sa ne apropie de taina Invierii Domnului si sa ne aduca in suflet pace si bucurie

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, redactia ziarului Incisiv de Prahova,  urează tuturor colaboratorilor, clienților și cititorilor, sănătate, liniște sufletească...

Exclusiv7 zile ago

„PNRR, această Șaorma manglită cu de toate/Ghinea a băgat toate bullshiturile în PNRR, inclusiv ideea ca Iohannis să devină notarul sau poștașul secției de procurori a CSM”

Aviz conform sau consultativ al CSM pe numirea șefilor de Parchete? Cine vrea să reducă puterile președintelui României? Cine vrea...

Actualitate1 săptămână ago

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

Exclusiv1 săptămână ago

„Gaura Neagra” de la S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si modul de sifonare a banilor publici/Mafia gunoaielor (I)

La data de 27.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti...

Exclusiv1 săptămână ago

Incompetenta deriva si din faptul ca desi Romania are alocate 29 de miliarde de Euro (ne-negociabil), Ghinea vine si spune ca noi am trimis propuneri de 41 de miliarde, ca sa avem de unde negocia

Ghinea, un fel de Valcov. Cu siguranta alde Barna (vicepremier) si Cristian Ghinea (ministrul investitiilor si fondurilor europene) cand au...

Exclusiv1 săptămână ago

PNRR-ul României se prezintă ca o ciorbă proastă, în care Ghinea a băgat de toate, inclusiv sondaje, nenică/O rușine

Am citit toate PNRR urile gata până acum. Știu sigur că în România mai există un ziarist care le-a citit...

Exclusiv1 săptămână ago

Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti luate în vizor de procurorii de la Ministerul Public/DOSAR – MAMUT

Conform unor surse din mediul judiciar, recent, procurorii de la Ministerul Public au deschis un dosar-mamut cu privire la ilegalitatile...

Exclusiv1 săptămână ago

Ziarul Incisiv de Prahova a avut dreptate/Carantina Covid-19 din Romania a fost ilegala din martie pana in iulie 2020

Iata ca ce dezvaluiam acum un an se adevereste! Abuzul in drepturile si libertatile cetatenilor aplicat de catre decidentii executivului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv