Connect with us

Featured

Detalli despre ,,viața” lui Nicu Marcu de la ASF, traseul său profesional, de la gaura în CV de 6 ani de la terminarea liceului, exmatricularea dintr-o primă facultate, lipsa locului de muncă până la 28 de ani, ocuparea unei poziții de ,,contabil șef” fără să aibă studii superioare și legătura cu generalul SRI care a lucrat în Securitatea lui Ceaușescu, Geoge Voinescu

Avatar

Publicat

pe

Astfel de investigatii ar trebui sa stea la baza fiecarei numiri sau nenumiri in functii publice, cum este cea a lui Nicu Marcu de la ASF, numit de Parlament ca Președinte ASF în urma unui troc politic menit să asigure propășirea unui (alt) turnător la securitate (socrul lui Victor Ponta, Ilie Sîrbu) la Curtea de Conturi, ca vicepreședinte.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) supraveghează o piata de peste 50 de miliarde de Euro. Capitalizarea celor 83 de companii listate la Bursa de Valori Bucresti este in 2021 de 165,02 miliarde lei (33,8 miliarde Euro), activele pensiilor private transferate din contribuțiile noastre la administratorii privați sunt de 78,2 miliarde lei (16 miliarde de Euro) iar piața anuală a asigurărilor a ajuns la 11,5 miliarde de lei (2,4 miliarde de Euro).

Am convingerea că astfel de investigații sunt cunoscute de către Serviciul Român de Informații, însă, lichele din vecinătatea SRI speculează și cultivă vulnerabilitățile unor impostori care ajung să supravegheze pieța financiară bancară sau non-bancară în interes privat. Gen Baranga fără bac ajuns prin instituții SRI și șef la Oficiul pentru prevenirea și combaterea spălării banilor.

Sifonarea de sume ale asiguraților români către entități din afara României, în interesul strict al acționarilor privați și în dauna puterii de cumpărare a populației, a companilor, inclusiv în frauda bugetului de stat, ar trebui să fie în atenția SRI. Și nu ca să favorizeze această sifonare, prin manoperere dolosive gen ,,decontarea directă obligatorie” sau ,,externalizarea la 5% din valoare” a unor credite clasificate drept ,,neperformante”, în frauda bugetului de stat. Un exemplu clasic este cel al turnătorului Securității Manole, cunoscut și ca Guvernator BNR.

Astăzi vorbesc însă despre un alt împopoțonat la ,,supravegherea” pieței financiare non-bancare, Nicu Marcu, fost contabil la păduri, ajuns șef peste o piață de peste 50 de miliarde de Euro.

Cine este Nicu Marcu, cel care vrea să ia de la populație și companii până la 1 miliard de lei pe an, prin scumpirea RCA cu până la 20% pe an.

Despre tentativa ticăloasă de a scumpi RCA cu până la 20% pe an, pentru ca acționarii privați gen bulgari ori cumnați de foști premieri încarcerați să perpetueze disfuncțiile pieței asigurărilor, am scris pe larg în Episodul I (pe care îl găsiți aici). Urmează viața și opera lui Nicu Marcu, de la ASF. Azi despre viața sa, care începe  cu o gaură de 6 ani în CV. Mâine, despre ,,operă”.

I. VIAȚA LUI NICU MARCU DE LA ASF.

Nicu Marcu este născut în 1968 și se presupune că a terminat liceul la 18 ani (1986-1987). Spun se presupune din două motive: i) nu apare în CV-ul său absolvirea unui liceu; ii) un impostor dovedit ajuns în alte funcții înalte, mă refer la Laurențiu Baranga, fost șef la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, și-a falsificat diploma de bac (și ulterior pe toate celelalte).

Cu liceul presupus absolvit, Nicu Marcu începe cu o gaură în CV de 6 ani, după presupusa absolvire cu diplomă de bac a liceului. Potrivit propriul CV, merge la facultate abia în 1992 (când avea 24 de ani), respectiv la Universitatea din Craiova, pe care o finalizează cu licență în 1997. Nu muncește până la 28 de ani.

Gaura de 6 ani din CV, nu este explicată, Marcu neavând serviciu până în 1996 (înainte de terminarea facultății, la 28 de ani). Timp de 10 ani (până la 28 de ani), Marcu a trăit din milă, potrivit CV-ului.

  1. O posibilă explicație a găurii de 6 ani din CV:

Marcu a fost exmatriculat de la Universitatea din Sibiu (TCM), după ce ar fi reușit o admitere din încercări repetate. Am verificat această informație chiar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. ULB Sibiu ne-a confirmat direct faptul că Nicu Marcu a fost student al facultății, fără însă să ne confirme/infirme, la scutul GDPR – care în opinia noastră nu se aplică, Marcu deținând o funcție înaltă în stat, informațiile noastre, potrivit cărora Nicu Marcu, admis la 21 de ani în facultate, după 3 ani de făcut nimic de la terminarea liceului, a fost și repetent.

Prin adresa nr. 540/11 februarie 2021, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, sub semnătura rectorului Sorin Radu, ne confirmă despre fostul student că nu și-a finalizat vreodată studiile:

De altfel, facultatea era în acea perioadă de 5 ani, or, Nicu Marcu nu putea să frecventeze la zi și ULBS (până în 1994, în Sibiu) și Universitatea, în Craiova (facultate pe ale cărei bănci ar fi  pășit la 24 de ani, în  1992).

Un element notabil este că de Sibiu este legată și cariera fostului adjunct al directorului SRI, generalul George Viorel Voinescu (care a fost și finul generalului SRI Gioni Popescu), general îndepărtat din SRI începând cu 1 august 2020 și care tot  în august 2020 a devenit șef de cabinet al cui?  Al lui Nicu Marcu.

Generalul lui Marcu, George Voinescu a absolvit în 1985 Școala Militară de Ofițeri Activi Nicolae Bălcescu din Sibiu, a lucrat în Securitatea lui Ceaușescu până în 1989, fiind preluat apoi la SRI, fostul securist anti-NATO de dinainte de 1989 devenind ulterior general pro-NATO și transferându-se în 2020 ca Director de Cabinet al lui Nicu Marcu.

2. Nicu Marcu a trăit din banii părinților sau din combinații până la 28 de ani, nedovedind vreun loc de muncă până în 1996, nici în perioada ceaușistă, nici ulterior. Poziția invocată de el ,,contabil șef” la Păduri începând cu 1996, este infirmată de lege. Nu putea, fără licență, să aibă această poziție, ca funcționar fără studii superioare. Or, licență nu avea în 1996.

Nicu Marcu pretinde în CV, că a fost contabil șef în perioada 1996-1999. CV-ul este lovit de fals, întrucât, în 1996, Nicu Marcu nu absolvise nicio instituție de învățământ superior (în CV pretinde că în 1997 și-a luat licența de economist, la 29 de ani).

Or, potrivit legii în vigoare din 1991, poziția de contabil șef putea fi deținută doar de o persoană absolventă de facultate. Chiar și la Ocolul Silvic Poiana Mare, unde i-a fost găsit lui Marcu un loc de muncă. Prevederile la care facem referire sunt înscrise în Legea contabilității nr. 82/1991:

3. Ulterior, Nicu Marcu declară că a absolvit (tot) la Universitatea Craiova – Facultatea de Drept (între 2002-2006) pe care a împletit-o simultan cu un Doctorat (2000-2004) în contabilitate, tot la Universitatea din Craiova.

Asta în timp ce muncea la Ocolul Silvic Calafat, la inspectoratul silvic teritorial Craiova, dar mai ales era director economic la București între 2003-2004, timp în care făcea și o facultate la Craiova la zi (drept) dar și un doctorat, tot la Craiova.

În bibliografia lucrărilor științifice (proprii???), împopoțonată cu zeci de articole în ,,publicații recunoscute internațional” (detalii mâine, în episodul III – Opera lui Nicu Marcu de la la ASF) nu apare niciun articol științific scris de Nicu Marcu, ca autor unic sau co-autor, articole necesare pentru acordarea titlului de doctor în contabilitate în 2004.

4. Pentru a contrazice ideea că nu se ține de școală, Nicu Marcu mai trece în CV ca ,,studii și diplome obținute” în 2006-2009 niște cursuri la Colegiul Național de Apărare (apropiate de SRI-ul lui Coldea și de Gabriel Oprea) și la, atenție ,,Insitutul Național de Diplomație” (apropiat de SIE):

Cu precizarea că ,,Institutul Național de Diplomație” nu există, insituția apropiată de SIE fiind ,,Institutul Diplomatic Român”, este foarte posibil ca fostul contabil șef de la păduri, necunoscător al limbii engleze (esențială în diplomație), să nici nu fi dat pe acolo și să fi primit (poate și de la Colegiul Național de Apărare), în plic, diploma de absolvire. Ca fostul ministrul al finanțelor publice, Eugen Teodorovici, care a primit diploma de absolvent de la Gabriel Oprea, fără să fi susținut, vreodată, vreo dizertație. Oricum, ,,Institutul Național de Diplomație” pretins de Marcu ca școală, NU EXISTĂ.

5. Odată cu obținerea diplomei de la Colegiul Național de Apărare (în 2007), instituție în care SRI-ul lui Coldea și al lui George Voinescu și-a trimis mulți cursanți, Nicu Marcu,

fostul contabil șef de la păduri decolează și este plasat în ,,liga mare”. Nicu Marcu (foto stânga) devine în 2007 și deține până în 2011, cu avizul SRI – ,,Președinte al Consiliului Națonal de Integritate”, coleg cu Marian Zlotea (foto dreapta), condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare. Nicu Marcu este coleg și cu Mihai Radu Șaptefrați, pripășit la AVAS după ce a fost consilierul șpăgarului Bogdan Olteanu – fostul președinte al Camerei Deputaților, încătușat din funcția de viceguvernator BNR și condamnat definitiv pentru șpagă de un milion de Euro, aflat acum în pușcărie. Lume selectă.

Tot la Consiliul Național de Integritate, Marcu, ce urma să fie ,,recrutat” în August 2006, fix la Loteria Națională, întâi consilier și apoi director, este coleg cu Zaharia Lefter, despre care presa a scris că este cercetat penal în dosarul Loteria, și care în 2021 încă așteaptă o decizie definitivă în dosarul 5266/2/2015 pentru infracțiuni de corupție, în legătură cu retrocedări frauduloase. Dosarul a fost amânat în 18 februarie 2021 și are termen la 1 aprilie 2021.

Avizarea lui Nicu Marcu de către SRI ca și cursant al Colegiului Național de Apărare (2006) îl propulsează pe rând, într-un maraton, pentru că nu i se găsește locul: în 3 luni (martie 2007-mai 2007) schimbă 3 locuri de muncă.

  • pentru 8 luni, infiltrarea în Loteria Română, pentru care nu avea nicio calificare, între August 2006 și Martie 2007, ca și consilier, după ce stătuse doar 4 luni anterior ca Director Economic la Romsilva Craiova. Marcu stă consilier la Loterie până în Martie 2007
  • pentru o lună (martie 2007), ca și Director Executiv la Loteria Română;
  • pentru 2 luni, înapoi la păduri, ca director în Ministerul Agriculturii;
  • pentru 3 luni, director în cadrul ANAF (,,atribuții de control și conducere”), fără să precizeze ce direcție conduce.
  • pentru aproape 2 ani (August 2007 – Aprilie 2009), brusc, secretar general al ANAF, funcție pentru care Guvernul Tăriceanu a cerut și obținut avizul SRI.

Astfel, în doar 3 luni (martie 2007- mai 2007), Nicu Marcu, schimbă 3 locuri de muncă avizate de SRI-ul lui Maior, Coldea și Voinescu (loterie, păduri, Anaf), simultan deținând și funcția de Președinte al Consilului Național de Integritate, înainte de a ajunge între August 2007 și Aprilie 2009 Secretar general la ANAF.

În calitate de secretar general al ANAF, imediat după numire, devine și semnatar de protocol secret cu un serviciu secret semnând acest protocol (foto), alături de un general de serviciu secret (implicat în crime împotriva umanității în și după 1989).  EXCLUSIV.

La fel a făcut și fostul Președinte al ASF, Mișu Negrițoiu, semnând un protocol secret prin care subordona ASF unui serviciu secret, în mai 2014, la mai puțin de o lună după numire. Serviciul lui Maior, Coldea și Voinescu.

În Aprilie 2009, pe fondul unor disensiuni între infractorul Sebastian Ghiță și infractorul Sorin Blejnar (ajuns Președinte ANAF), Nicu Marcu este zburat din ANAF, este plasat imediat în cadrul secretariatului general al Guvernului din Aprilie 2009 până în Ianuarie 2010 de unde pleacă până în decembrie 2010 ca să se facă secretar general adjunct al Minsiterului Mediului (cu avizul SRI). Doi ani, până în decembrie 2012 nu mai prinde vreo funcție publică, dar devine deputat USL, în decembrie 2012, fiind apropiat de partidul lui Dan Voiculescu și de primarul Bacăului, Stavarache.

Ca deputat, între 2012-2015, Nicu Marcu, în afară de depunerea jurământului (29 de secunde), are doar 3 intervenții în scris, în cei aproape 4 ani. Paradoxal, intervenția din 12 noiembrie 2013 este despre ,,depolitizarea instituțiilor publice”, urmând ca doi ani mai târziu, în 2015, el să fie numit politic consilier și apoi Vicepreședinte al Curții de Conturi.

La Curtea de Conturi stă până în 2020, unde, în urma tot unui troc politic, se duce pe un salariu de până la 20.000 de Euro pe lună ca Președinte ASF, pentru ca socrul lui Victor Ponta (cetățean sârb, prieten cu Sebastian Ghițp), Ilie Sârbu, să ocupe poziția de Vicepreședinte al Curții de Conturi.

În iulie 2020 ajunge Preșdinte al ASF, în urma trocului politic între PRO-România (Victor Ponta), Marcel Ciolacu (PSD), Ludovic Orban (PNL).

Veniturile lui lunare depășesc și 20.000 de Euro pe lună, însă ASF a refuzat să răspundă la întrebarea noastră privind suma lunară netă încasată de către Nicu Marcu, inclusiv primele pentru fiecare ședință de Consiliu convocată pentru ASF și cele două prime anuale încasate de acesta.

Însă, cea mai interesantă perioadă până la obținerea mandatului de Președinte ASF de către Nicu Marcu (sau al mandatului de director de cabinet al generalului SRI George Voinescu) este cea petrecută la ANAF: August 2007-Aprilie 2009.

În perioada în care Nicu Marcu a fost secretar general ANAF iar George Voinescu la SRI, afacerile cu statul și cu SRI ale ,,persoanei de încredere a SRI”, Sebastian Ghiță, au prosperat, Sebastian Ghiță nefiind deranjat de ANAF-ul unde Marcu funcționa ca secretar genreal.

În perioada în care Sebastian Ghiță devaliza bugetul de stat, având și statutul de  ,,persoană de încredere” a SRI, George Voinescu fostul securist anti-NATO și actualul director de cabinet al lui Nicu Marcu – Președinte ASF), era director adjunct în SRI, iar Nicu Marcu, secretar general al ANAF.

În perioada în care Nicu Marcu era secretar genreal al ANAF și Președinte al Consilului Național de Integritate, nimeni, nici ANAF (Marcu) nici Voinescu (SRI) nu l-a deranjat pe Sebastian Ghiță privind ,,împrumutul” pe persoană fizică către Alexandru Iacobescu, în valoare de 68 de milioane de Euro, pe persoană fizică.

In curs de documentare este decizia de plecare intempestivă a lui George Voinescu din calitatea de adjunct al directorului SRI în 31 iulie 2020, respectiv dacă plecarea lui are legătură cu relațiile cu ,,persoana de încredere” – Sebastian Ghiță, post-defectare, și prin ce rude și de ce fel grad, încheind astfel intempestiv o carieră începută ca securist anti-NATO și finalizată ca un susținător fervent al alianței NATO și al independenței ASF.

De menționat că la câteva zile după ce a părăsit SRI, vechiul cadru al securității ceaușiște, absolvent al școlii din Sibiu de dinainte de 1989, localitate în care și Nicu Marcu a încercat să finalizeze o facultate în acea perioadă, devenit din securist anti-NATO general pro-NATO, George Voinescu, s-a angajat pe câteva mii de Euro pe lună ca director de cabinet al lui Nicu Marcu. Am detaliat aici.

Directorul de cabinet al lui Nicu Marcu este George Voinescu, despre care Nicu Marcu spune într-un interviu pentru hotnews.ro că ,,Da, directorul meu de cabinet este Viorel Voinescu, care într-adevăr a lucrat la SRI pe parte economică. Eu îl știam din activitatea mea de la Curtea De Conturi că este un om riguros. Eu l-am contactat și l-am întrebat dacă vrea să lucreze cu mine. Omul nu mi-a răspuns de prima dată. Mi-a spus, domnule, lasați-mă să mă gândesc, că nu mi-am făcut planuri de a mai lucra. Știind rigurozitatea și experiența lui, faptul că el nu a lucrat pe partea operativă, ci numai pe financiar și economic, adică a fost un director economic al unei instituții am nevoie de el ca să mă ajute aici”.

În primul rândcă explicația lui Marcu este hilară și desigur, pentru proști. Pentru mai multe motive:

  • Din august 2020 fostul lucrător al Securității ceaușiste, Voinescu, nu mai lucra în SRI și tot în august 2020, era deja angajat la ASF. Atât de mult s-a gândit!.
  • Susținerea că ,,nu a lucrat pe partea operativă” este infirmată chiar de Voinescu, când lucra la SRI și se ocupa de buget. Prin buget ordonanța cheltuieli și transferuri de sume pentru colaboratori ai SRI, surse ale SRI, societăți acoperite ale SRI, cheltuieli operative în legătură cu sursele SRI din justiție (judecători, procurori) inclusiv achiziții publice ale SRI de la firmele lui Ghiță. Într-una dintre puținele declarații publice, Voinescu, la acel moment general SRI și adjunct al lui Hellwig care a și renunțat la el, zice: ,,restricțiile bugetare nu fac altceva decât să încetinească și să slăbească activitatea de culegere de informații prin amânarea unor proiecte vitale, stagnarea celor în derulare sau restrângerea artificială a planului de măsuri propuse pentru anul 2019”. Și cum SRI nu are voie să facă activitate de culegere în extern în spațiul NATO, culegerea de informații se rezumă la state din afara NATO și la instituții gen Curtea de Conturi (unde lucra Nicu Marcu), ASF (unde lucrează Nicu Marcu), Loteria Romania (unde a lucrat Nicu Marcu), ANAF (unde a lucrat Nicu Marcu), păduri (unde a lucrat Nicu Marcu, Consiliul Național de Integritate – unde a lucrat Nicu Marcu), etc. Realizează Nicu Marcu ce reprezintă el de fapt în raport cu SRI?
  • Curtea de Conturi a avut protocol cu SRI, iar Nicu Marcu poate greu pretinde că nu îl cunoaștea pe George Voinescu cel mai târziu din 2006, pentru că amândoi în 2006 frecventau Colegiul Național de Apărare. În plus, nu exclud să se fi întâlnit ,,accidental” în Sibiu, înainte de 1989.

Concluzia este așa:

Hellwig a renunțat la fostul lucrător al Securității, George Voinescu, începând cu luna august 2020. În luna august 2020, Voinescu și-a luat o Mazda și apoi s-a angajat pe câteva mii de Euro la ASF, instituția presupus independentă pe care SRI o controla, prin protocol secret, încă din mai 2014, când a semnat protocol secret cu fostul lucrător în comerțul exterior al Securității lui Ceaușescu, Mișu Negrițoiu.

George Voinescu (foto) a fost coleg cu impostorii Gabriel Oprea și Alexandru Cumpănașu (fără școală) la așa numita Academia de Științe a Securității Naționale. Ulterior, demisionează, după apariția scandalului.

 

Astăzi, Nicu Marcu este Președintele ASF. El îl are ca director de cabinet pe fostul angajat al Securității de dinainte de 1989, George Voinescu. În această calitate, cei doi, încearcă să ia de la populație și companii până la un miliard de lei pe an, scumpind asigurările obligatorii RCA cu până la 20%, așa cum am arătat în primul episod al investigației, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

(I) Despre cum vrea ASF să scumpească (nelegal) asigurările RCA și să ia astfel până la 1 miliard de lei pe an de la populație și companii. Consiliul Concurenței să se sesizeze. Procurorii DNA să strângă probe.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

„Macelul” de la varful M.A.I din razboiul chestorilor va trece prin Prahova si in executia pregatita se va trece direct la jugulara cu acest dosar

Avatar

Publicat

pe

De

Joac-o p-asta!

Monitorizarea unei reveniri la sefia Politie dintr-un oras din Prahova, revenire „sustinuta” de un secretar de stat din MAI si presarata cu amenintari de razbunare pentru foste si actuale cadre MAI

Domeniul intelligence reprezinta o ultima frontiera in procesele de democratizare si reformare a sectorului de siguranta nationala.

Afacere locala

Un fost sef de politie al unui oras din Prahova care fusese mutat in urma numeroaselor sesizari ale populatiei si ale cadrelor MAI, revine in forta la sefia institutiei cu sprijinul unui membru PNL care a beneficiat de protectia acestuia in celebrul caz Covid si in  dosarul de exploatare de resurse fără licență.

Acesta deja a trimis vorbă prin anumiți acoliți că va veni înapoi să se răzbune pe anumiți lucrători MAI, unii ieșiți la pensie, alții activi.

Odata informati asupra situatiei reale serviciul secret in cauza a inceput deja dinainte o actiune de interceptare si monitorizare totala, mai ales ca in repunerea in functie este implicat un secretar de stat din M.A.I.

In consecinta, „macelul” de la varful M.A.I din razboiul chestorilor va trece prin Prahova si in executia pregatita se va trece direct la jugulara cu acest dosar, mai ales ca acolo NU există prea multe ”zone neacoperite”, fie cu factor uman, fie cu tehnică montată …Vom reveni. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Featured

Dacă aș aplica argumentele ministrului justiției folosite pentru desființarea SIIJ aș spune de ce mai păstram DNA?

Avatar

Publicat

pe

De

Nici pe vremea când eram în administrația instanțelor nu suportam bilanțurile festiviste și retorica bătutului apei în piua.
Rezultate DNA pentru 2020, prezentate precum victoria de la Termopile astăzi, se pot sintetiza într-un paragraf, aceasta:
DNA a avut la nivel național de soluționat 6180 de dosare.
Din acestea a soluționat 2948 dosare (deci sub 50%), din care 161 (5,4%) prin trimiterea în judecată prin rechizitoriu și 145 prin acord de recunoaștere a vinovăției.
În 2020 s-au trimis în judecată prin rechizitoriu un număr de 360 de inculpați și au fost achitați de către instanțele judecătorești 151 de inculpați. Dacă am calcula așa rata de achitare ar ieși că aproape unul din 2 inculpați trimiși în judecată de DNA este achitat definitiv de către instanțe, fiind nevinovat.
Cei 102 procurori DNA la nivel național au lucrat numărul incredibil de 1,5 rechizitorii pe cap de procuror întreg anul și 28,9 dosare soluționate, de asemenea întreg anul
E tot ce trebuie știut. Dacă aș aplica argumentele ministrului justiției folosite pentru desființarea SIIJ aș spune de ce mai păstram DNA, conchide avocatul Adrian Toni Neacsu (Sava N.).

Citeste in continuare

Featured

”Vulpea” lui Cioloș și IT-iștii lui Chirilă, război total pe MAI!

Avatar

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

”Plantarea” Irinei Alexe la vârful Ministerului Afacerilor Interne a fost ”legendată” de către propaganda operativă drept o mare victorie a ”aripii” Barna din USR – PLUS.Totodată, fiind de la sine înțeles că astfel protectorul dintotdeauna al celei mai tinere pensionare chestor din istoria României ar fi repurtat o însemnată victorie de parcurs a ”Buldogului” Vasile Blaga.

Irina Alexe, mutarea din umbră a lui Dacian Cioloș…

Numai că toată această revenire de succes a vechiului și noului secretar de stat Irina Alexe pare desprinsă din bancurile de la Radio Erevan. Pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, cel care a insistat și a bătut cu pumnul în masă pentru această nominalizare nu a fost nici Dan Barna, nici Vasile Blaga, ci ”Vulpea” Virgil Ardelean. Cel care a declanșat astfel, în numele lui Dacian Cioloș, asaltul final asupra Ministerului Afacerilor Interne. Iar după ce PLUS-ul lui Cioloș a forțat securizarea Direcției Generale Anticorupție în propria sferă de influență, prin păstarea la butoanele operative ale structurii a lui Liviu Emi Althamer, Irinei Alexe îi rămâne acum de îndeplinit propria parte de misiune. Totuși, confruntarea finală urmând a se da pe frontul serviciului secret al MAI! Acolo unde speră să își impună proprii oameni de paie atât ”Vulpea” lui Cioloș, cât și IT-iștii lui Chirilă! În timp ce Bode pare a rămâne ”captiv” al ”Grupării Sălaj”. Ceea ce presupune și avantajele muncii operative în echipă, dar și riscurile aferente apartenenței la un asemenea ”cerc”…

Doar gura mai e de Grupul de la Cluj!

Astfel după cum titram încă din 2 februarie, ”Vulpea și Buldogul se sfâșie pe Guvern”! Dezvăluind totodată că încă dinainte de alegerile parlamentare, falanga liberalo – naționalistă a noului Grup de la Cluj l-a avertizat pe chestorul Virgil Ardelean să o lase mai moale cu pianul userist pe scările viitoarei alianțe de guvernare.

Virgil Ardelean, mutare spectaculoasă la vârful MAI

Numai că ”Vulpea”, care încă își pune amprenta asupra unei bune părți din serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne și nu doar a dovedit că și-a păstrat șiretenia de altădată și în civilie. Astfel că, în timp ce dădea ”umile” asigurări în stânga și în dreapta liberalilor transilvăneni că de acum înainte va trage doar la ”căruța” impunerii lui Ilie Bolojan drept premier, ”Vulpea” și-a văzut de urmărirea propriilor interese. Și ale lui Dacian Cioloș, ”nepotul” pe care l-a ajutat să dea o nouă lovitură sub centură ”Buldogului”. Iar umilința acestuia este una cu atât mai ”dureroasă”, cu cât în timp ce toată lumea bună a sistemului crede că Vasile Blaga a impus-o pe Irina Alexe drept secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, adevărul este cu totul altul. Și anume că Irina Alexe a ajuns din nou la vârful MAI strict prin sforile trase de ”Vulpea” Virgil Ardelean. Astfel că nici măcar ”paravanul” Baci nu a avut vreun cuvând de spus în toată această afacere. Ceea ce face ca și ”ejectarea” din cărțile MAI ale comisarului șef Radu Gravriș să poată fi privită de acum înainte într-o cu totul altă lumină. Pentru că șprițul de la Hanul lui Manuc i s-a dovedit fatal acestuia, cu doar câteva zeci de ore înainte de numirea drept secretar de stat pe postul cuvenit USR – PLUS, în urma complicatului algoritm politic al actualei coaliții de guvernare. La fel cum și varianta Cristina Manda a căzut tot în ultima clipă astfel că funcția de secretar de stat din partea USR – PLUS a fost în cele din urmă astfel vacantată pentru … ”pedelista” Irina Alexe.

Videanu, reactivat!

Iar jocul operativ din subteranele Ministerului Afacerilor Interne devine unul cu atât mai interesant, cu cât ”aripa PDL”-istă din cadrul Partidului Național Liberal are propria foaie de parcurs. Una cu totul diferită de cea a ”vechilor liberali”. Astfel că, dacă liberalii ardeleni încasează deocamdată lovitură după lovitură, cu un stoicism încă greu de explicat, cu totul altfel stau lucrurile cu pedeliștii din partid.

Daniel Chirilă speră să ”strângă șurubul” la Lucian Bode

Cei care sunt aproape de a ”exploda”, fiind pregătiți să acționeze pe mai multe fronturi. Pentru că, separat de ”hegemonia” din propriul partid, aceștia sunt gata să riposteze în forță și în fața ”aroganțelor” lui Dacian Cioloș. Cel perceput drept principalul rival politic, mai ales că fostul premier tehnocrat profită din plin de sprijinul ”logistic” asigurat de chestorul Virgil Ardelean. Mai mult decât atât, după cum susțin sursele noastre, mai nou și Adriean Videanu le suflă ”vânt în pupa” pedeliștilor din PNL. Revenirea ”în afaceri” a proaspătului ”rege imobiliar” fiind una demnă de luat în considerare, cel puțin din punct de vedere al aportului financiar al acestuia pentru ”cauza portocalie”!

Chirilă nu renunță!

Iar în tot acest ”puzzle” de interese care începe să prindă contur la nivelul diverselor ”frății” care luptă pentru controlul unei ”hălci” cât mai mari din Ministerul Afacerilor Interne trebuie adăugat și Dumitru Daniel Chirilă. Cel care, după ce a fost stopat în ultima clipă, în urma dezvăluirilor ”NAȚIONAL”, în tentativa sa de revenire la butoanele MAI din postura de secretar general al ministerului, forțează totuși păstrarea unei sfere proprii de influență. Mai ales că acesta beneficiază în continuare de sprijinul ”Ayatollah”-ului serviciilor, fostul șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș, dar și de cel al afaceristului lobist Cristian Burci.

Adriean Videanu sare în sprijinul lui Vasile Blaga

Însă același ”IT”-ist de servicii Chirilă probabil că se bazează de ceva vreme că va putea ”strânge șurubul” la noul ministru Lucian Bode și prin intermediul unuia dintre consilierii de taină ai cestuia, încă de pe vremea când era la Ministerul Transporturilor. Numai că rămâne de văzut dacă, prins în ”nicovala” propriului ”Grup de la Sălaj” și ”ciocanul” lui Dacian Cioloș, molcomul Lucian Bode va îndrăzni să facă o mișcare prea bruscă de strategie. Una care ar risca să strice fragilul echilibru care există la acest moment între forțele transpartinice de interese care se sfâșie între ele. Cea mai bună dovadă fiind faptul că, nici măcar nu a apucat bine chestorul Virgil Ardelean să o impună pe Irina Alexe drept secretar de stat ”în numele lui Cioloș”, că fișa postului acesteia va fi deja înjumătățită! Ministrul Bode dându-și deja acceptul pentru înființarea a încă unui secretar de stat, a unui subsecretar de stat și a noi trei Direcții în cadrul MAI! Secretar de stat care ar urma să preia jumătate din atribuțiile actuale ale Irinei Alexe! Ceea ce arată că zarurile încă nu au fost aruncate pe masa de joc a Ministerului de Interne. Și inclusiv a ”perlei coroanei”, Direcția de Informații și Protecție Internă… Că deja cu DGA-ul ne-am lămurit că resetarea activității acesteia este deja o adevărată ”misiune imposibilă”, oricine va fi acesta…

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

„Macelul” de la varful M.A.I din razboiul chestorilor va trece prin Prahova si in executia pregatita se va trece direct la jugulara cu acest dosar

Joac-o p-asta! Monitorizarea unei reveniri la sefia Politie dintr-un oras din Prahova, revenire „sustinuta” de un secretar de stat din...

Exclusiv2 zile ago

Ce ascunde CV-ul lui Nicu Marcu de la ASF?/Hoțul de cuvinte de la ASF și opera ,,științifică” a autorului Nicu Marcu/Primul articol, furat/Al doilea nu există/Al treilea…/Documente

Necunoașterea limbii engleze în timp ce publica (peste) 20 de articole ,,științifice” în limba engleză (și le prezenta) este un...

Exclusiv3 zile ago

Epoletii din spatele acestor contracte/ZONA LIBERA GIURGIU/ZONA UNDE SE ASCUND CLANURILE DE INFRACTORI (II)

MAFIA DIN PORTUL GIURGIU II ZONA LIBERA GIURGIU: cazul Savin Bogdan Mihail ZONA UNDE SE ASCUND CLANURILE DE INFRACTORI CAZUL...

Exclusiv4 zile ago

EXCLUSIV/Au inceput tunurile/jafurile in ministerele coordonate de USR/”Damf” puternic de “servicii”/Claudiu Nasui si Societatea Nationala a Sarii SA – “Salrom”, tun de peste 1 milion de euro

In plina pandemie conducerea Societatii Nationale a Sarii SA – “Salrom”, cu sediul administrativ in Splaiul Unirii nr.76, Corp A,...

Exclusiv5 zile ago

Incredibil: Acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European/Desfiinţaţi instanţele

Judecătoarea Adriana Stoicescu: A trecut complet neobservată legea 6 din 18.02.2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a...

Exclusiv5 zile ago

Gândiți-vă, că dacă nu era documentată această exmatriculare, unii dintre ei ar fi ajuns procurori/Sau să vă judece, judecători/Alții, poate ar fi ajuns procurori șef DNA

Fără îndoială, știrea zilei de ieri este că 49 de studenți de la facultatea de Drept a Universității București, din...

Exclusiv6 zile ago

Decizia apare exact in momentul in care fostul contabil de la paduri, Nicu Marcu, impopotonat Presedinte ASF si cu director de cabinet un general SRI si care a facut parte din securitatea anti-NATO a lui Ceaușescu inainte de 1989, vor sa impuna scumpirea RCA

Opriti-l! Nefrecventabilul parlamentar PNL, Florin Roman, care a fost si autorul unui proiect de lege prin care vrea sa nationalizeze...

Exclusiv1 săptămână ago

Practici prin care s-a sifonat banul public la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)! (I)

Entitatea ale cărei patrimoniu şi interese au fost păgubite/lezate este Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), structură sportivă de drept public...

Exclusiv1 săptămână ago

Manual de musamalizare a ilegalitatilor comise la CSM Ploiesti care au dus la sifonarea banului public/Emiterea de adrese oficiale cu continut FALS/Andrei Volosevici ia masuri?DNA ia notite si verifica?

Conducerea PNL Prahova sabotata de mafia/incompoetenta din institutiile din subordine ”Să terminăm cu pilăraia, mafia şi nepotismul” –, este contrazisă...

Exclusiv1 săptămână ago

N-am înțeles în ce calitate se implică ambasada SUA, adicătelea niște funcționărași de mâna a 7-a ai Departamentului de Stat, în politica penală a statului român/S-au dus peste MJ, DNA, CSM etc

N-am înțeles în ce calitate se implică ambasada SUA, adicătelea niște funcționărași de mâna a 7-a ai Departamentului de Stat,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cum de nu a vazut BNR operatiunile prin care, ING Bank Romania falsifica destinatia de export a motoarelor de Boeing, astfel incat, pe legaturi securiste ante-1989, sa ajunga in Iran, tara aflata sub embargou?

Cand bancile se inchina la stat, oare chiar s-au prostit analistii financiar-bancari din bancile din Romania? Eu nu cred. Desi.. Două...

Exclusiv2 săptămâni ago

Economia României a scăzut ,,doar” cu -3,9% în 2020, ceea ce realmente reprezintă o ,,performanță” fantastică: care nu există în realitate, plăsmuită, ireală

Pe ,,surse alternative”, economia a scăzut cu 3,9% în 2020. Premierul are dreptate: e o performanță ,,fantastică” Căderea economiei cu...

Exclusiv2 săptămâni ago

Când a mințit?/ Florin Cîțu, după incendiul de la Matei Balș, 29 ianuarie 2021

Când a mințit? Florin Cîțu, după incendiul de la Matei Balș, 29 ianuarie 2021: ,,Deși au fost alocate resurse importante...

Exclusiv2 săptămâni ago

De ce existenta SIIJ trebuie sa-i preocupe pe toți cetățenii, nu doar pe magistrați?/Dacă vom accepta ca judecătorul care ne soluționează cauza să fie cercetat de aceeași structură de parchet care ne cercetează și pe noi…

Pe înțelesul tuturor: Ce face SIIJ? Cercetează penal numai presupusele infracțiuni săvârșite de judecători și procurori, indiferent că este o...

Exclusiv2 săptămâni ago

Oare care o fi realitatea cu SIIJ -ul?/ „Nu îmi plac bălăriile pe post de argumente/Așa că mă gândii să verific dacă sunt bălării sau nu/Și-mi ieșii că ar cam fi”

Oare care o fi realitatea cu SIIJ -ul? Am văzut că argumentele pentru desființarea SIIJ ar fi: 1. E ineficientă...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv