Connect with us

D.N.A.

Caracatita de la Compania Romana, Oficiul Prahova-FILIERA DAVICENCO/Umbra lui DUMITRU DANIEL NEAGOE la Ploiesti (I)

Publicat

pe

O sa publicam, incepand de astazi, o parte din ilegalitatile comise de anumiti angajati ai COMPANIEI NATIONALE POSTA ROMANA, o structura de stat, capusata de si prin interesele unor parveniti, ajunsi in functii cheie, pentru care ministerul de resort si, in general conducerea acestei de prestigiu entitati nationale, inca continua sa primeasca lovituri in planul imaginii si reputatiei.

URMEAZA SESIZAREA CATRE ORGANELE DE POLITIE SI UNITATILE DE PARCHET CENTRALE, pe care o vom prezenta la sfarsitul articolelor din aceasta investigatie complexa.

CARACATITA MIRELA DAVICENCO isi are originile inca de pe vremea cand acest personaj dubios, numit, initial, MIRELA PICIORUS, isi incepea activitatea in aceasta entitate de stat a tarii.

In timp, personajul asimilat in structurile C.N. Posta Romana a devenit Mirela Davicenco si a capatat, pe rand, valentele mafiotilor locali din judet, in formulele standard-conventionale, asigurate de vechiul si eternul personaj DUMITRU DANIEL NEAGOE, fostul director al filialei Prahova, al acestui Oficiu judetean, pentru ca, apoi, sa ajunga, pe aceleasi cai, la conducerea companei, din Bucuresti, propasit pe inalte filiere politico-subteran-mafiote, de unele elite politice locale si centrale, sursele noastre din sistemul national de intelligence semnalandu-l, in cateva randuri, chiar si in curtea Palatului Cotrocenui, alaturi de inalti functionarI, ai Administratiei Prezidentiale a Romaniei.

Deci: mari si de nedeslusit mai sunt Caile Domnului, in cazul acestor personaje, deja condamnate, de instantele de fond romanesti, la ani grei de inchisoare, pedepse aplicate, cu executare, prin sentinte penale ferme, in cadrul unor procese care au durat multi ani si in care Statul Roman nu si-a recuperat prejudiciile.

Dumitru Daniel Neagoe, fostul director al Postei Romane, condamnat pentru fapte de coruptie.

Inainte de a releva cazul fostului angajat HIDROJET, D.D. Neagoe, protejat de echipa politica local-judeteana in tandemul defunctului PDL (nume care nu le vom prezenta acum), prezentam, la zi, situatia din cadrul C.N.P.R Prahova:

Fostul director al sucursalei Posta Romana Ploiesti Prahova, condamnat, recent, de o instanta de fond, din Romania, pentru fapte de coruptie, la 6 inchisoare, cu executare, pentru LUARE DE MITA.

  1. D. Neagoe a fost acuzat, cercetat, judecat si condamnat, pentru fapte de coruptie, in cadrul unui process care a durat….. cat credeti…? Exact trei ani si jumatate si in care judecatorul legal investit sa solutioneze dosarul de coruptie al lui Dumitru Daniel Neagoe, a amanat, de 22 de ori, pronuntarea, in final condamnandu-l pe acesta, la 6 ani de inchisoare.

Conform deciziei instanţei, Daniel Neagoe Dumitru a primit câte 5 ani închisoare pentru 3 infracţiuni de luare de mită. Pedepsele au fost contopite, fiind adăugat un spor de pedeapsă de un an, astfel încât fostul director va executa 6 ani închisoare.

De asemenea, a fost încetat procesul penal în legătură cu săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, deoarece fapta s-a prescris.

Tribunalul a mai dispus confiscarea de la fostul director a sumei de aproximativ 575.000 lei, însă instanţa a lăsat nesoluţionată acţiunea formulată de compania Poşta Română, care se constituise parte civilă în dosar cu sumele de 1.595.739 lei şi 1.267.741 lei.

Ne gandim la apelul entitatii de stat COMPANIA NATIONALA POSTA ROMANA.

Daniel Neagoe Dumitru a fost trimis în judecată în 2016.

În decembrie 2016, Daniel Neagoe Dumitru a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită – trei fapte, abuz în serviciu – două fapte şi conflict de interese.

Potrivit DNA, în perioada iunie-iulie 2010, Daniel Neagoe Dumitru, în calitate de director general al Poştei Române, a pretins de la directorul unei societăţi comerciale (martor în cauză), cu care compania naţională pe care o conducea avea încheiat un contract de prestări servicii de curăţenie în unităţi poştale, să cedeze în subantrepriză unele lucrări către societatea Dig Prodcom SRL (în prezent radiată) pe care primul o controla printr-o interpusă.

Daniel Neagoe Dumitru ar fi condiţionat executarea în bune condiţii a contractului de servicii de curăţenie încheiat de Poşta Română de primirea foloaselor necuvenite.

Martorul a dat curs solicitării lui Dumitru prin încheierea unui contract de subantrepriză datat 28 iunie 2010. Foloasele necuvenite, dobândite ulterior de inculpat, reprezintă profitul net de 109.828 lei realizat în executarea contractului de subantrepriză de către societatea pe care o controla, Dig Prodcom SRL.

Conform DNA, în cursul lunii iulie 2010, ca urmare a faptului că Daniel Neagoe Dumitru şi-ar fi majorat pretenţiile, între societatea comercială administrată de martor şi Dig Prodcom SRL s-a încheiat un nou contract, antedatat 30 iunie 2016.

În baza acestui contract, Dig Prodcom SRL ar fi trebuit să furnizeze servicii de consultanţă care în realitate nu erau necesare. Foloasele obţinute de Dumitru reprezintă valoarea prestaţiilor, încasată de Dig Prodcom SRL, respectiv 144.000 lei.

Totodată, anchetatorii susţin că, în toamna anului 2010, Daniel Neagoe Dumitru ar fi acceptat ca, într-o asociere în participaţiune, Poşta Română să efectueze cu o altă firmă serviciul de încasare electronică a facturilor la utilităţi (prin folosirea unei reţele de terminale POS), numai dacă în asociere era inclusă, fără a presta efectiv un serviciu, şi o a treia societate comercială, respectiv Dig Prodcom SRL.

„În acest mod, inculpatul Dumitru Daniel Neagoe ar fi acceptat ca această din urmă societate comercială să preia, nejustificat, o parte din profitul companiei naţionale. Astfel, în baza prevederilor contractului de asociere în participaţiune, au fost întocmite pentru perioada noiembrie 2010 – august 2012 un număr de 22 de ‘deconturi pentru operaţiuni în participaţie’, fiind achitată către SC Dig Prodcom SRL suma totală de 1.595.739,28 lei”, precizează procurorii.

Potrivit DNA, pentru ca Poşta Română să efectueze cu celeritate plăţile şi pentru a se accepta „fără discuţii interminabile” introducerea de noi produse în portofoliul de produse operate de asociere, Daniel Neagoe Dumitru ar fi primit foloase necuvenite de la aceeaşi societate, în modalitatea semnării unor contracte de prestări servicii cu firma Dig Prodcom SRL, pentru prestaţii simulate. Din „executarea” acestor contracte, Dumitru ar fi obţinut foloase necuvenite în sumă totală de 321.541 lei.

În acelaşi context, notează procurorii, dar în ce priveşte prestarea serviciului de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice prepaid, prin folosirea aceloraşi terminale POS instalate în unităţile poştale de două firme, în luna decembrie 2010, Daniel Neagoe Dumitru, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a interpus societatea Lonestar SRL (în prezent radiată) în relaţia comercială dintre societăţile comerciale deţinătoare de terminale POS şi Poşta Română.

Ulterior, Lonestar SRL ar fi cesionat în favoarea Dig Prodcom SRL toate drepturile şi obligaţiile care decurgeau din contractul încheiat cu Poşta Română. Actul de cesiune şi un act adiţional la contractul iniţial amintit încheiate de Poşta Română cu Dig Prodcom SRL au fost semnate de Dumitru Daniel Neagoe, în condiţiile conflictului de interese, având în vedere că Dig Prodcom SRL era în fapt firma sa şi a obţinut foloase patrimoniale de pe urma acesteia, se precizează în comunicat.

Astfel, adăuga DNA, prin interpunerea Dig Prodcom SRL (care nu a prestat efectiv niciun serviciu), fără sens economic, Poşta Română ar fi renunţat la o parte din comisionul care i s-ar fi cuvenit din încasările rezultate ca urmare a prestării serviciului de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice prepaid. În acest mod, Dig Prodcom SRL a obţinut un folos de 1.267.741 lei, reprezentând profit net, folosit, in mare parte in extinderea unor ample lucrari de constructii la propietatea lui Dumitru Daniel Neagoe, din Breaza.

Singurul personaj salvat de sistem, a fost functionarul ADRIAN BORDEI, expulzat si detasat la alta structura, dupa aparitia unui scandal, tot in oficiul de posta prahovean, de unde a fost expulzat. De atunci nu isi mai gaseste locul, nu mai reuseste sa se stabilizeze profesional si socio-economic, de unde si concluzia unor experti in jurnalism: lui Adrian Bordei i-a priiit, mult, la Posta Romana, Oficiul Prahova.

Sa revenim, totusi la Clanul Davicenco.

Structura clandestin-mafiota, condusa de Mirela Davicenco, utilizeaza si opereaza mecanisme si reguli ale celebrelor grupari mafiote transnationale!

Sursele noastre din cadrul institutiilor responsabile, cu competenta de cercetare, remarca piedicile de sistem, de aplicare a unor masuri de ordin intern, administrativ-managerial, ale conducerii Companiei Nationale POSTA ROMANA, cand vine vorba de acest personaj toxic, dar si interventiile unor membrii ai unor structuri politice locale, care o acopera si care ii asigura sprijin.

Sprijinul pentru Clanul Davicenco continua, intrucat cea in cauza asigura, printre alte roluri, din pozitia pe care o detine, la Oficiul Postei Prahova, operatiuni derulate de anumiti angajati, in legatura cu factorii postali din subordine, unii dintre acesti posibil angajati in infraciuni de camatarie. Faptele in cauza sunt desfasurate de angajatii si subalternii celei in cauza, in mod continuu si sistematic, intr-o anumita formula mobile, de multa vreme, de unde si siguranta, perseverenta si, de asemenea, staruinta echipei Davicenco, in directia infractionala mentionata, asigurata de acest grup de crima organizata.

Astfel, se intarzie acordarea pensiilor sau a sumelor de bani asigurate de Compania Nationala POSTA ROMANA, in realitate, existand suspiciunea rezonabila ca acesti angajati dau, cu titlu de imprumut, sume de bani, unor solicitanti, pretinzand dobanzi maximizate, in intervalele in care acorda, fizic, cu titlu de imprumut, volume financiare din banii statului.

Deci, structura condusa si coordonata, in integralitate, de Mirela Davicenco, lucreaza, in paralel, in virtutrea functiei sale, in cadrul companiei POSTA ROMANA, utilizand atributiile sale, rangul managerial, in propiul interes, beneficiind, de avantajele acordarii, sub conditia unor mari dobanzi, de sume de bani, din valorile gestionate de companie, intarziind, adesea, predarea pensiilor catre cetatenii-pensionari.

In fapt, structura in speta s-a dezvoltat atat de mult si a devenit, sub actul de comanda al lui Davicenco Mirela, atat de functionala, cu reguli, mecanisme si instrumente de adaptare la noile conditii interne, din conducerea oficiului si chiar la nivelele centrale ale C. N. Posta Romana, operand un mecanism pervers, disimulat de reguli mafiote, integrand, in respectivele rute de curierat, angajati cu roluri multiple si legaturi, de asemenea, la varf, in lumea interlopa, cu personaje semnalate in fapte trafic de valute si camatarie.

Din pozitia conferita in sistemul postei, camatarii implicati, prin clanurile cunoscute de organele de politie, asigura, la randul lor, protectie echipei acestei angajate a C.N. Posta Romana.

In acest context, nu toti angajatii convin Mirelei Davicenco ( fosta Piciorus) si pot fi asimilati, indiferent de functiile acestora, mecanismul pervers si subteran in cauza, avand principii si reguli clare. Asadar, e greu ca orice angajat sa penetreze sau sa sparga grupul clandestin si suberan semnalat, intrucat formula e veche si putreda si are reguli clare.

Adesea, chiar managerii din cadrul conducerii companiei POSTA ROMANA, nu isi pot explica si nu pot intelege ce se intampla la oficiul Prahova al C.N.P.R., salas unde exista alte regului, incepand cu pocesul de selectie, evaluare, recrutare de personal, angajare, perpetuare in functii si in posturi, tarnsformarea de posturi, avansarea, promovarea, premiere etc, formule dirijate de Clanul Davicenco Mirela si legaturile acesteia, asigurand formule speciale de presiune, amenintari si santaj, asupra angajatilor, in raport cu cei favorizati, ocrotiti si privilegiati.

Pe fond: restul angajatilor sufera si muncesc pe salarii de mizerie, datorita interventiilor Mirelei Davicenco si a punctelor sale de sprijin, din companie.

Daca conducerea companiei ar proceda la initierea unei anchete interne, administrative, cu privire la aceste aspecte, semnalate, dar si in legatura cu intreaga activitate, de la orizonturile marcate, pana la acest moment, in care inalta performanta infractionala, a fost atinsa de Clanul DAVICENCO, ar intelege necesitatea si operativitatea, in sistem de avansata urgenta, a masurilor care se impun, neconditionat. De asemenea, organele specializate ale unitatilor de parchet din Prahova si organele de politie, ar putea, facil, documenta, intreaga activitate infractionala si perseverenta in savarasirea de infarctiuni a structurii mafiote DAVICENCO MIRELA si a membrilor acestei caracatite, care a penetrat intregul sistem intern administrativ-functional si chiar actul managerial si directoral, intern, al companiei, pe linie de angajari, transformari de posturi, disimularea si prelucrarea, ilegala, a unor fise de post, pentru anumiti angajati favorizati, care fac parte din sistemul descris, in fond, anterior, dar si angajati penalizati, sabotati, blocati, defavorizati si prejudiciati, de catre acest personaj toxic de decizie, in baza unor motive care n-au vreun temei de legalitate, in realitate fiind vorba de razbunari pe angajatii care refuza sa se alinieze la regulile mafiote impuse de Davicenco Mirela si care n-au nicio legatura cu actul sau activitatea profesionala, sau sarcinile de serviciu, ale acestui cap clandestin de organizatie mafiota care, printre altele, in capitalurile curierate ale postei a integrat, fizic, si sumele camatarilor si, totodata, a adaptat legile acestei caracatite, regulilor de camatarie de piata.

Deci, Mirela Davicenco, a aliniat Posta Romana, la regulile posibile de camatarie si spalare de bani ale lumii interlope, conform “gurilor rele” din anumite servicii. Asa a ajuns C.N. Posta Romana-Prahova!

In contexul descris, prin documentarea surselor noastre jurnalistice, a fost descifrat si modul de actiune, in forme de lucru operationale si, de asemenea, in variante de operare, pentru diverse modele de actiuni, proiectate in biroul Mirelei Davicenco.

In aceasta formula asimetrica, majoritatea angajatilor sunt prejudiciati, inselati si defavorizati, in raport cu restul angajatilor, intre care factorii postali desemnati si loiali caracatitei, care fac parte din echipa de soc si care, fiind parte a structurii mafiote reliefate, beneficiaza de avantajele in speta, precum si altele, fiind tolerati, protejati si asigurati, din toate puncetele de vedere, de Mirela Davicenco.

In continuare, vom prezenta un caz scoala, al formulei acestei structuri interne-monstru, care se ocupa cu altceva decat ceea ce ar trebui sa faca, in timpul programului de serviciu si pentru care nu exista sau nu se respecta atributiile de serviciu si sarcinile profesionale, consemnate in fisele posturilor, indiferent de natura dispozitiilor, a sarcinilor trasate de echipa de conducere profesionala judeteana sau cea de la centru, din Bucuresti.

OARE CONDUCEREA COMPANIE NATIONALE POSTA ROMANA CUNOASTE SAU ARE CUNOSTINTA, MACAR IN PARTE, DE CARACATITA DAVICENCO? Sau se face ca nu stie, nu observa…?

CONDUCEREA MINISTERUILUI DE RESORT ARE DATELE NECESARE.

RESPECTA, CLANUL DAVICENCO MIRELA, DISPOZITIILE CONDUCERII CENTRAL-MANAGERIALE SI DIRECTORALE?

Concluzie: Organizatia condusa de Mirela Davicenco este un stat in stat, o grupare capusa, care beneficiaza de rol, pozitie, atribut, salariu, avantaje in planul de imagine, reputatie, in calitatea oferita, conferita si asigurata de Compania Nationala Posta Romana, este perpetuate, in functii, are si alte avantaje, sporite si re-rostogolite (mariri de salarii, indemnizatii, bonuri de masa, carburanti alocati, sofer si mijloc auto etc ), la vedere.

In linii generale, preocuparile, indeletnicirile celei in cauza, sunt redate, cu cateva detalii picante, in articolul nostru si se desfasoara si conjuga, in autorat, co-autorat, complicitate si in formule antagoniste cu elementele:

Solicitarile si dispozitiile echipei de conducere bucurestene ale C.N. Posta Romana ajung in posesia Mirelei Davicenco, iar la OJP directorul in functie nu poate da curs, intrucat este sabotat de Davicenco. Clanul este sprijinit, intrutotul, de un personaj negativ, si anume, reprezentantul sindicatului care, de asemenea, erodeaza si submineaza deciziile si sarcinile doamnei Catalina Miu si cele ale directorilor de regionala si de sucursala, in sistemul descris, oricare ar fi acelea. In structura a fost cooptata si diriginta care raspunde, printre altele, si de factorii postali. Aceasta are o legatura speciala, de interese private, cu directorul adjunct al regionalei – Carmen Luca, pe filierele sindicale enuntate mai sus, aspect care au fost comunicate conducerii din Bucuresti si presei nationale si, de asemenea, au fost livrate la nivelele directorului de retea, o respectabila doamna.

De asemenea, diriginta OPDC PLOIESTI, l-a sabotat si reclamat pe Directorul General Adjunct Carmen Alecu, aceasta doamna avand o serie de probleme, pe fondul unui scandal intern, de favorizare a anumitor persoane care beneficiaza, inca de sustinerea Directorului Adjunct de la Ploiesti.

La nivelul de conducere al companiei, la Ploiesti, se cunoaste, foarte bine, aspectul potrivit caruia Clanul Davicenco Mirela pastotreste, si zona Nord, in care sunt trasee bune si se da spaga, spaga care ajunge si… la cine credeti, stimati cititori? La cine credem si noi…. Din aceste considerente si pentru asemenea rute, in formulele mafiote descrise, care asigura, constant, sume si lichiditati, dar si care creaza continuu, avantaje, pentru clanul Davicenco, nu se revine la formulele initiale de organizare a structurii, in pofida masurilor concrete ale directorului care a propus, deja, desfiintarea OPDC-ului, context in care sa repartizeze toti factorii la oficiile postale, asa cum s-a mai procedat, schema functional organizatorica fiind, astfel, bine optimizata.

Pe acest fond, a parasit postul directorul OPREA, in contextul in care Clanul Davicenco Mirela, in formulele mafiote descifrate de structurile de intelligence centrale, refuza cazurile sociale, distrugand destine si vieti.

In locul acestui director a fost desemnat, temporar, dl Victor Stefanescu, pana la numirea unui nou director.

Multumim, pe aceasta cale, celor care ne-au trimis si continua sa trimita, trustului nostru de presa si mijloacelor grupului nostru mass-media, scrisa si audio-vizuala, materiale si documente, in legatura cu infractiunile din cadrul C.N. POSTA ROMANA, savarsite de acesti, inca, angajati, nedeferiti, pana in prezent, organelor de cercetare penala si justitiei.

Am prezentat, in acest articol, doar o mica parte din documentele puse la dispozitie.

Vom reveni. (Cristina T.)..

 

 

 

 

Citeste in continuare

Anchete

DNA minte de ingheata apele

Publicat

pe

De

Din cand in cand, Directia Nationala Anticoruptie se da in spectacol, vaicarindu-se pe diverse teme, dezvaluie Lumea Justitiei. Un nou episod al acestei telenovele s-a consumat vineri, 28 octombrie 2022, cand parchetul lui Crin Nicu Bologa (foto 1) s-a dat de ceasul mortii cum ca deciziile CCR 297/2018 si 358/2022, precum si dezlegarea de drept a ICCJ din 25 octombrie 2022 vor arunca in haos nu mai putin de 557 de dosare penale aflate pe rolul DNA (fie in faza de urmarire penala, fie deja trimise in judecata).

In aceste 557 de dosare, in care prejudiciul estimat se ridica la 1,2 miliarde euro, iar valoarea totala a mitei si a traficului de influenta se ridica la 150 milioane euro, magistratii vor fi nevoiti sa constate incetarea proceselor penale si inlaturarea raspunderii penale pentru infractiuni de coruptie, asimilate coruptiei si avand ca obiect fraudarea fondurilor europene”, se lamenteaza DNA, amenintand cu turnatoria la CJUE (detalii in comunicatul de mai jos).

Fisurile din discursul DNA sunt multiple. In primul rand, parchetul anticoruptie vrea sa inoculeze ideea ca prejudiciul risca sa ramana nerecuperat. Fals: prejudiciul poate fi recuperat, in latura civila a dosarelor. Ati vazut deja exemple pe Luju de dosare in care, chiar daca instantele au constatat interventia prescriptiei pe latura penala, pe cea civila au continuat fara probleme judecata, punand sechestre pentru recuperarea prejudiciilor (click aici pentru a citi).

In al doilea rand, Directia Nationala Anticoruptie sugereaza ca dosarele risca sa se prescrie doar din pricina deciziilor CCR. Totusi, DNA nu sufla o vorba despre cauzele tinute la sertar mai mult de 5 ani si care vizeaza fapte vechi – deci spete care cu atat mai mult risca sa fie lovite de prescriptie, dupa cum foarte bine remarca si jurnalista Sorina Matei, care face trimitere la nemuritoarele cuvinte ale Laurei Kovesi: „stam cu curul pe dosare”.

Daaaaa, dezastruuu. Bine ca ati calculat prejudiciul (care nu poate fi stabilit decat in instanta – deci la momentul asta aceasta cifra este o minciuna) dar n-ati sus de cat timp stati cu fundul pe cele 557 de dosare prescrise. Ca fraierii nu stiu, nu? Inghit orice gulgute”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Problema prescrierii dosarelor ca urmare a vechimii (deci nu din cauza deciziilor CCR) a fost ridicata si de avocatul Adrian Toni Neacsu, tot pe Facebook:

Dosarele de competenta DNA se prescriu in general dupa trecerea a 10 ani de la savarsirea faptei (n.r. pentru ca pedepsele pentru faptele de competenta DNA nu depasesc 20 de ani, astfel incat intra sub incidenta art. 154 alin. 1 lit. b Cod penal: termen de prescriptie de 10 ani). Asta inseamna fapte anterioare lui 2012.

Prin acest comunicat DNA ne recunoaste cate dosare au ingropat prin sertare fara sa faca nimic in ele.

In ce priveste prejudiciile, incetarea procesului penal pentru prescriptie nu influenteaza automat latura civila”.

Iata comunicatul DNA:

La solicitarea reprezentantilor mass media privind posibile efecte pe care Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) nr. 297/2018, nr. 358/2022 si Decizia pronuntata la data de 25 octombrie 2022 de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), referitoare la prescriptia raspunderii penale, le-ar avea asupra dosarelor penale ale DNA (aflate in judecata si in curs de investigare), Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Ca urmare a Deciziilor CCR nr. 297/2018, nr. 358/2022 si a Deciziei ICCJ din data de 25 octombrie 2022 referitoare la prescriptia raspunderii penale, Directia Nationala anticoruptie (DNA) a intocmit o situatie estimativa privind impactul aplicarii respectivei Decizii asupra dosarelor penale.

In urma analizarii cauzelor penale ale DNA, a rezultat ca aplicarea directa a deciziilor mentionate va avea consecinte asupra unui numar de 557 cauze penale aflate in curs de urmarire penala si in fata instantelor de judecata.

In aceste 557 de dosare, in care prejudiciul estimat se ridica la 1,2 miliarde euro, iar valoarea totala a mitei si a traficului de influenta se ridica la 150 milioane euro, magistratii vor fi nevoiti sa constate incetarea proceselor penale si inlaturarea raspunderii penale pentru infractiuni de coruptie, asimilate coruptiei si avand ca obiect fraudarea fondurilor europene.

Situatia detaliata se prezinta astfel:

Dosare aflate in curs de urmarire penala (pe rolul DNA)

– 190 dosare

– prejudiciu estimat 648.207.688 euro

– valoarea totala a mitei si a traficului de influenta 50.997.625 euro

Dosare in diferite stadii de judecare (aflate pe rolul instantelor) de judecata, in diferite stadii

– 367 dosare

– prejudiciu estimat 561.230.056 euro

– valoarea totala a mitei si a traficului de influenta 99.471.962 euro

In legatura cu aceasta situatie, DNA face urmatoarele precizari:

In perioada in care au avut cauze penale in lucru, procurorii DNA au respectat prevederile legale in vigoare si au intocmit acte de intrerupere a prescriptiei raspunderii penale, conform Codului penal si Codului de procedura penala, incepand din 1 februarie 2014 (data intrarii in vigoare a noilor Coduri) si in conformitate cu Decizia nr. 297/2018 a CCR incepand cu anul 2018 (de la data intrarii in vigoare a Deciziei respective).

Concret, in considerarea Deciziei nr. 297/2018 a CCR si in conformitate cu practica ICCJ, procurorii DNA au intrerupt cursul prescriptiei numai ca urmare a intocmirii unor acte din categoria celor care se comunica suspectilor si inculpatilor (inceperea urmaririi penale in personam, punerea in miscare a actiunii penale, finalizarea dosarului penal cu trimitere in judecata, etc).

Procurorii DNA vor fi consecventi in dosarele in care se va invoca prescriptia raspunderii penale si vor solicita sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a aprecia asupra concordantei deciziilor CCR, respectiv ICCJ cu normele europene si jurisprudenta CJUE, care, printre altele prevad obligatia statului roman de a cerceta si sanctiona, intr-o maniera efectiva, faptele de coruptie si fraudarea fondurilor europene”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

D.N.A.

”Mailurile anonime” si malaxorul anonimelor de la DNA…

Publicat

pe

De

Panica a cuprins lumea bună a Finanțelor odată cu confirmarea fie și neoficială a ”freamătului informativ” cu privire la existența unei ”cârtițe operative” la cel mai înalt nivel! Iar informația că Direcția Națională Anticorupție are un ”sifon” la vârful Agenției Naționale de Administrare Fiscală chiar că nu avea cum să nu producă o reacție în lanț…

(Preluare National – Catalin Tache):

Cine trimite ”mailurile anonime”…?
 Mai ales că deja se conturează ”portretul robot” al celui considerat a fi ”sifon”! ”Sifon”, și nu ”sursă autorizată informativă”… Sau ”avertizor de integritate”… Pentru că unul și același procuror din structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție a deschis pe bandă rulantă, în ultimele luni, mai multe anchete penale ”in rem” sau ”in personam” împotriva unor înalți funcționari cu funcții de conducere din cadrul ANAF! Culmea fiind însă că ”productivitatea muncii” fără precedent a ”procurorului de serviciu” se datorează unor misterioase ”autosesizări”! De fapt, a unor ”mailuri anonime” trimise pe adresa oficială a DNA, dar care ajung exact la ”cine trebuie”, fiind procesate cu celeritate. Astfel că celor vizați mai ales de această operațiune nu le-a fost greu să identifice cine ar fi de fapt misteriosul ”ANONYMOUS” care face ravagii printre colegii de la ANAF, la comanda DNA!
Structurile conduse de Mișa, Heiuș sau Câciu, pe ”foaia de parcurs” a procurorilor

Existând ”suspiciuni rezonabile” că, simțind la rândul său răsuflarea în ceafă a celor două dosare pe care chiar el le are la DNA, ”ANONYMOUS” de la ANAF le-ar trimite procurorilor DNA ”anonimele” de care aceștia au nevoie disperată ca să se poată autosesiza, în lipsa unor alte probe concrete…

”Blonda nu dă deloc pe la birou”!

Și așa cum se întâmplă îndeobște pe malurile Dâmboviței, și această breșă informativă creată de procurorii DNA la vârful ANAF pornește tot de la o poveste cu amantlâcuri. Prin exploatarea informativă ca la carte a unei ”bârfe muierești”, despre ”Blonda care nu dă deloc pe la birou”… Astfel că ”Blonda” a fost documentată pe filiera DGAMC – ANAF – Ministerul Finanțelor. În monitorizarea acesteia, adevărații ”băieți deștepți” dând iama în structurile conduse de-a lungul vremii de Ionuț Mișa, Mirela Călugăreanu, Lucian Heiuș sau Adrian Câciu.

Băieții lui Bologa stau la căști și fac coada mare…

Anchetatorii obținând astfel și un alt ”as” informativ pe care l-au ținut în mânecă, până când dinamica operativă a permis aruncarea acestuia pe ”masa de joc”. Fiind vorba, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, despre o speță în care unui contribuabil i s-a promis că va trebui să ”predea” la bugetul de stat doar o sumă modică. Numai că, la proximul control, viitorul denunțător s-a trezit că are de achitat mai mult decât dublul sumei asupra căreia căzuse la pace… Așa că DNA a putut deschide și ancheta care l-a convins pe cel vizat că mai bine acceptă rolul de ”ANONYMOUS”…

O fi rău…?

Să stai în birou, să deschizi ”mailul anonim” în ziua și la ora stabilită, să începi ancheta penală, să pui tehnica pe ”fraier” și pe urmă doar să aștepți să ”faci coada mare” în fața sediului DNA…? Nu, sigur că nu… Așa că, omenește vorbind, băieții lui Crin Bologa nici nu sunt de condamnat.

De la ”Consilieră” a pornit totul…

Numai că, profesional vorbind, iată că până și colegii lor încep să se oripileze la gândul că o asemenea ”procedurizare” strict din birou a unei anchete poate naște ”monștri”. Precum un ”ANONYMOUS” care, după ce a dat mai mult de nevoie, decât din moralitate câteva ponturi lesne de verificat, ar începe să își ”execute” dușmanii pe persoană fizică, prin aruncarea lor în malaxorul anonimelor de la DNA…

Citeste in continuare

Actualitate

DNA se misca cu talent la Iasi/Mai mulți angajați de la Poliția Locală Iași, acuzați de corupție într-un dosar care vizează construirea mai multor imobile/Asteptam si o reactie a celor de la DNA Ploiesti

Publicat

pe

De

DNA se misca cu talent la Iasi. Asteptam si o reactie a celor de la DNA Ploiesti

Dosar penal în urma incendiului de la penthouse-ul Persepolis unde blocul avea două etaje construite ilegal/Organele de cercetare penala, in joc de glezne pana la un posibil dezastru si in municipiul Ploiești?

Mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Locale Iaşi, care la date faptelor aveau funcţii de conducere, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupţie. Dosarul vizează construirea, presupus nelegală, a mai multor imobile în municipiul Iaşi. A fost trimis în judecată şi un registrator de la Oficiul de Cadastru.
Procurorii DNA anunţă, joi, trimiterea în judecată:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 336/VIII/3 din 11 aprilie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

GRUMEZA GEORGEL, la data faptelor director executiv adjunct al Poliției Locale Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– uzurparea funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– participație improprie, sub forma complicității, la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

HRIȚCU ADRIAN, la data faptelor director executiv adjunct al Poliției Locale Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– uzurparea funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– participație improprie, sub forma complicității, la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

TULICĂ MIHAELA, la data faptelor șef Serviciu Control Urbanism, Afișaj Stradal din cadrul Poliției Locale Iași, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– uzurparea funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– participație improprie, sub forma complicității, la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– complicitatea la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

SPÎNU ANDREI-VALENTIN, la data faptelor polițist local în cadrul Poliției Locale Iași, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– uzurparea funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, în formă continuată,
– participație improprie, sub forma complicității, la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– fals intelectual, în formă continuată,

PANAINTE IONEL, la data faptei registrator la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– participație improprie, sub forma complicității, la infracțiunea de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, în formă continuată,
– complicitate la infracțiunea de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În prezenta cauză penală s-au desfășurat cercetări cu privire la modalitatea în care angajați ai Poliției Locale și ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) ar fi permis construirea presupus nelegală, pe raza municipiului Iași, a mai multor imobile, aspecte care, în final, ar fi dus la obținerea unor foloase necuvenite pentru investitorii imobiliari.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 18 iulie 2016 – 28 decembrie 2017, cei patru inculpați, angajați ai Poliției Locale Iași, cu știință, ar fi semnat/emis în fals, pe numele persoanei fizice, cercetată în prezenta cauză, un număr de cinci certificate de atestare a edificării unor imobile municipiul Iași, deși nu aveau atribuții legale în acest sens (acest atribut aparține, în mod exclusiv, în conformitate cu prevederile legale, primarului municipiului Iași, respectiv arhitectului-șef al municipiului Iași).
Ulterior, patru dintre certificate, care ar fi fost depuse de beneficiar la O.C.P.I. Iași, ar fi avut ca rezultat emiterea de către registratori, fără vinovăție, a încheierilor de intabulare a dreptului de proprietate prin construire.
În același context, la data de 12 februarie 2018, inculpatul Panainte Ionel, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară, în sensul că, urmare a cererii depuse de aceeași persoana fizică, ar fi emis în mod nelegal o încheiere (ce avea la bază cel de-al 5-lea certificat emis în condițiile de mai sus) prin care ar fi fost admisă intabularea unui imobil cu menționarea regimului de înălțime (D+P+2E+M, cu o suprafață construită desfășurată de 2.110 mp) pentru care lucrările ar fi fost efectuate fără autorizație de construire.
În urma demersurilor menționate mai sus, inculpata, beneficiară a certificatelor respective, ar fi construit în mod nelegal 159 de apartamente în loc de 24, pentru cât avea autorizație.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași.

Față de suspecta Orhian Mihaela-Anda, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019. Vom reveni. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

„Cred ca prefectura Prahova a devenit un fel de șef cu drept de veto in Ploiesti”

Cunoscutul avocat George Botez este recunoscut pentru intransigenta sa pentru legalitate si pentru luarile sale de pozitii pe aceasta tema....

Exclusiv7 ore ago

Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?

Cu un tupeu iesit din comun s-a trecut la un next level: de albire si scapare de penal al edilului...

Exclusiv8 ore ago

Pentru că ASF nu a impus administrarea specială a Euroins încă din 2021, după 2 ani, gaura de la societate, plătită de asigurați și buget este de cel puțin 2 miliarde de lei

Legea obligă Autoritatea de Supraveghere FInanciară ca atunci când indicatorii de solvabilitate și lichiditate devin subunitari (sau cu corespondentul lor...

Exclusivo zi ago

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P....

Exclusivo zi ago

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara...

Exclusiv2 zile ago

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

Exclusiv2 zile ago

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?

Personajul următor al serialului nostru nu a venit ca o surpriză pentru redacție când a fost făcută schema aceasta de...

Exclusiv2 zile ago

1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen

Știm cu toții că pilele și cei cu “blazon” sunt deja cunoscuți și nu erau surprize, dar problema e că...

Exclusiv2 zile ago

Despre dreptul la compensatia de chirie pentru politistii care au achizitionat locuinte anterior legii 288/2018!

Pe 03.04.2023, intr-un dosar al sindicatului Diamantul, ICCJ ( complet dcd) este investita sa lamureasca daca politistii care au incheiat...

Exclusiv5 zile ago

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Exclusiv5 zile ago

Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023

Pereți scorojiți și murdari, geamuri care nu se închid și care nu au feronerie, parchet putrezit, camera de baie cu...

Exclusiv6 zile ago

Instituția ar trebui să manifeste atenție sporită cu privire la echipamentele pe care le achiziționează pentru proprii angajați

Se pare că toate întâmplările din ultima perioadă cu privire la calitatea noii uniforme de poliție, amplu dezbătute atât în...

Exclusivo săptămână ago

  Zeus transformat in Hades!!!

Acum când știm ca lucrurile încep sa intre pe un făgaș normal in dosarul in care mai multe cadre ale...

Exclusivo săptămână ago

Special pentru Maica Stareță!/De la Nașu să trăiască!!!/Episodul III

 De la Maica Stareță citire:  ,,Nu-mi place minciuna. Poate e și un defect profesional că reușesc să o identific imediat....

Exclusivo săptămână ago

„Un sepuku politic ar fi minunat, zic eu!”

Primăria Ploiești a publicat adresa transmisă de Prefectura Prahova prin care solicită revocarea hotărârii Consiliului Local Ploiești privind trecerea Parcului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!