Connect with us

D.N.A.

Caracatita de la Compania Romana, Oficiul Prahova-FILIERA DAVICENCO/Umbra lui DUMITRU DANIEL NEAGOE la Ploiesti (I)

Publicat

pe

O sa publicam, incepand de astazi, o parte din ilegalitatile comise de anumiti angajati ai COMPANIEI NATIONALE POSTA ROMANA, o structura de stat, capusata de si prin interesele unor parveniti, ajunsi in functii cheie, pentru care ministerul de resort si, in general conducerea acestei de prestigiu entitati nationale, inca continua sa primeasca lovituri in planul imaginii si reputatiei.

URMEAZA SESIZAREA CATRE ORGANELE DE POLITIE SI UNITATILE DE PARCHET CENTRALE, pe care o vom prezenta la sfarsitul articolelor din aceasta investigatie complexa.

CARACATITA MIRELA DAVICENCO isi are originile inca de pe vremea cand acest personaj dubios, numit, initial, MIRELA PICIORUS, isi incepea activitatea in aceasta entitate de stat a tarii.

In timp, personajul asimilat in structurile C.N. Posta Romana a devenit Mirela Davicenco si a capatat, pe rand, valentele mafiotilor locali din judet, in formulele standard-conventionale, asigurate de vechiul si eternul personaj DUMITRU DANIEL NEAGOE, fostul director al filialei Prahova, al acestui Oficiu judetean, pentru ca, apoi, sa ajunga, pe aceleasi cai, la conducerea companei, din Bucuresti, propasit pe inalte filiere politico-subteran-mafiote, de unele elite politice locale si centrale, sursele noastre din sistemul national de intelligence semnalandu-l, in cateva randuri, chiar si in curtea Palatului Cotrocenui, alaturi de inalti functionarI, ai Administratiei Prezidentiale a Romaniei.

Deci: mari si de nedeslusit mai sunt Caile Domnului, in cazul acestor personaje, deja condamnate, de instantele de fond romanesti, la ani grei de inchisoare, pedepse aplicate, cu executare, prin sentinte penale ferme, in cadrul unor procese care au durat multi ani si in care Statul Roman nu si-a recuperat prejudiciile.

Dumitru Daniel Neagoe, fostul director al Postei Romane, condamnat pentru fapte de coruptie.

Inainte de a releva cazul fostului angajat HIDROJET, D.D. Neagoe, protejat de echipa politica local-judeteana in tandemul defunctului PDL (nume care nu le vom prezenta acum), prezentam, la zi, situatia din cadrul C.N.P.R Prahova:

Fostul director al sucursalei Posta Romana Ploiesti Prahova, condamnat, recent, de o instanta de fond, din Romania, pentru fapte de coruptie, la 6 inchisoare, cu executare, pentru LUARE DE MITA.

  1. D. Neagoe a fost acuzat, cercetat, judecat si condamnat, pentru fapte de coruptie, in cadrul unui process care a durat….. cat credeti…? Exact trei ani si jumatate si in care judecatorul legal investit sa solutioneze dosarul de coruptie al lui Dumitru Daniel Neagoe, a amanat, de 22 de ori, pronuntarea, in final condamnandu-l pe acesta, la 6 ani de inchisoare.

Conform deciziei instanţei, Daniel Neagoe Dumitru a primit câte 5 ani închisoare pentru 3 infracţiuni de luare de mită. Pedepsele au fost contopite, fiind adăugat un spor de pedeapsă de un an, astfel încât fostul director va executa 6 ani închisoare.

De asemenea, a fost încetat procesul penal în legătură cu săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, deoarece fapta s-a prescris.

Tribunalul a mai dispus confiscarea de la fostul director a sumei de aproximativ 575.000 lei, însă instanţa a lăsat nesoluţionată acţiunea formulată de compania Poşta Română, care se constituise parte civilă în dosar cu sumele de 1.595.739 lei şi 1.267.741 lei.

Ne gandim la apelul entitatii de stat COMPANIA NATIONALA POSTA ROMANA.

Daniel Neagoe Dumitru a fost trimis în judecată în 2016.

În decembrie 2016, Daniel Neagoe Dumitru a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită – trei fapte, abuz în serviciu – două fapte şi conflict de interese.

Potrivit DNA, în perioada iunie-iulie 2010, Daniel Neagoe Dumitru, în calitate de director general al Poştei Române, a pretins de la directorul unei societăţi comerciale (martor în cauză), cu care compania naţională pe care o conducea avea încheiat un contract de prestări servicii de curăţenie în unităţi poştale, să cedeze în subantrepriză unele lucrări către societatea Dig Prodcom SRL (în prezent radiată) pe care primul o controla printr-o interpusă.

Daniel Neagoe Dumitru ar fi condiţionat executarea în bune condiţii a contractului de servicii de curăţenie încheiat de Poşta Română de primirea foloaselor necuvenite.

Martorul a dat curs solicitării lui Dumitru prin încheierea unui contract de subantrepriză datat 28 iunie 2010. Foloasele necuvenite, dobândite ulterior de inculpat, reprezintă profitul net de 109.828 lei realizat în executarea contractului de subantrepriză de către societatea pe care o controla, Dig Prodcom SRL.

Conform DNA, în cursul lunii iulie 2010, ca urmare a faptului că Daniel Neagoe Dumitru şi-ar fi majorat pretenţiile, între societatea comercială administrată de martor şi Dig Prodcom SRL s-a încheiat un nou contract, antedatat 30 iunie 2016.

În baza acestui contract, Dig Prodcom SRL ar fi trebuit să furnizeze servicii de consultanţă care în realitate nu erau necesare. Foloasele obţinute de Dumitru reprezintă valoarea prestaţiilor, încasată de Dig Prodcom SRL, respectiv 144.000 lei.

Totodată, anchetatorii susţin că, în toamna anului 2010, Daniel Neagoe Dumitru ar fi acceptat ca, într-o asociere în participaţiune, Poşta Română să efectueze cu o altă firmă serviciul de încasare electronică a facturilor la utilităţi (prin folosirea unei reţele de terminale POS), numai dacă în asociere era inclusă, fără a presta efectiv un serviciu, şi o a treia societate comercială, respectiv Dig Prodcom SRL.

„În acest mod, inculpatul Dumitru Daniel Neagoe ar fi acceptat ca această din urmă societate comercială să preia, nejustificat, o parte din profitul companiei naţionale. Astfel, în baza prevederilor contractului de asociere în participaţiune, au fost întocmite pentru perioada noiembrie 2010 – august 2012 un număr de 22 de ‘deconturi pentru operaţiuni în participaţie’, fiind achitată către SC Dig Prodcom SRL suma totală de 1.595.739,28 lei”, precizează procurorii.

Potrivit DNA, pentru ca Poşta Română să efectueze cu celeritate plăţile şi pentru a se accepta „fără discuţii interminabile” introducerea de noi produse în portofoliul de produse operate de asociere, Daniel Neagoe Dumitru ar fi primit foloase necuvenite de la aceeaşi societate, în modalitatea semnării unor contracte de prestări servicii cu firma Dig Prodcom SRL, pentru prestaţii simulate. Din „executarea” acestor contracte, Dumitru ar fi obţinut foloase necuvenite în sumă totală de 321.541 lei.

În acelaşi context, notează procurorii, dar în ce priveşte prestarea serviciului de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice prepaid, prin folosirea aceloraşi terminale POS instalate în unităţile poştale de două firme, în luna decembrie 2010, Daniel Neagoe Dumitru, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a interpus societatea Lonestar SRL (în prezent radiată) în relaţia comercială dintre societăţile comerciale deţinătoare de terminale POS şi Poşta Română.

Ulterior, Lonestar SRL ar fi cesionat în favoarea Dig Prodcom SRL toate drepturile şi obligaţiile care decurgeau din contractul încheiat cu Poşta Română. Actul de cesiune şi un act adiţional la contractul iniţial amintit încheiate de Poşta Română cu Dig Prodcom SRL au fost semnate de Dumitru Daniel Neagoe, în condiţiile conflictului de interese, având în vedere că Dig Prodcom SRL era în fapt firma sa şi a obţinut foloase patrimoniale de pe urma acesteia, se precizează în comunicat.

Astfel, adăuga DNA, prin interpunerea Dig Prodcom SRL (care nu a prestat efectiv niciun serviciu), fără sens economic, Poşta Română ar fi renunţat la o parte din comisionul care i s-ar fi cuvenit din încasările rezultate ca urmare a prestării serviciului de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice prepaid. În acest mod, Dig Prodcom SRL a obţinut un folos de 1.267.741 lei, reprezentând profit net, folosit, in mare parte in extinderea unor ample lucrari de constructii la propietatea lui Dumitru Daniel Neagoe, din Breaza.

Singurul personaj salvat de sistem, a fost functionarul ADRIAN BORDEI, expulzat si detasat la alta structura, dupa aparitia unui scandal, tot in oficiul de posta prahovean, de unde a fost expulzat. De atunci nu isi mai gaseste locul, nu mai reuseste sa se stabilizeze profesional si socio-economic, de unde si concluzia unor experti in jurnalism: lui Adrian Bordei i-a priiit, mult, la Posta Romana, Oficiul Prahova.

Sa revenim, totusi la Clanul Davicenco.

Structura clandestin-mafiota, condusa de Mirela Davicenco, utilizeaza si opereaza mecanisme si reguli ale celebrelor grupari mafiote transnationale!

Sursele noastre din cadrul institutiilor responsabile, cu competenta de cercetare, remarca piedicile de sistem, de aplicare a unor masuri de ordin intern, administrativ-managerial, ale conducerii Companiei Nationale POSTA ROMANA, cand vine vorba de acest personaj toxic, dar si interventiile unor membrii ai unor structuri politice locale, care o acopera si care ii asigura sprijin.

Sprijinul pentru Clanul Davicenco continua, intrucat cea in cauza asigura, printre alte roluri, din pozitia pe care o detine, la Oficiul Postei Prahova, operatiuni derulate de anumiti angajati, in legatura cu factorii postali din subordine, unii dintre acesti posibil angajati in infraciuni de camatarie. Faptele in cauza sunt desfasurate de angajatii si subalternii celei in cauza, in mod continuu si sistematic, intr-o anumita formula mobile, de multa vreme, de unde si siguranta, perseverenta si, de asemenea, staruinta echipei Davicenco, in directia infractionala mentionata, asigurata de acest grup de crima organizata.

Astfel, se intarzie acordarea pensiilor sau a sumelor de bani asigurate de Compania Nationala POSTA ROMANA, in realitate, existand suspiciunea rezonabila ca acesti angajati dau, cu titlu de imprumut, sume de bani, unor solicitanti, pretinzand dobanzi maximizate, in intervalele in care acorda, fizic, cu titlu de imprumut, volume financiare din banii statului.

Deci, structura condusa si coordonata, in integralitate, de Mirela Davicenco, lucreaza, in paralel, in virtutrea functiei sale, in cadrul companiei POSTA ROMANA, utilizand atributiile sale, rangul managerial, in propiul interes, beneficiind, de avantajele acordarii, sub conditia unor mari dobanzi, de sume de bani, din valorile gestionate de companie, intarziind, adesea, predarea pensiilor catre cetatenii-pensionari.

In fapt, structura in speta s-a dezvoltat atat de mult si a devenit, sub actul de comanda al lui Davicenco Mirela, atat de functionala, cu reguli, mecanisme si instrumente de adaptare la noile conditii interne, din conducerea oficiului si chiar la nivelele centrale ale C. N. Posta Romana, operand un mecanism pervers, disimulat de reguli mafiote, integrand, in respectivele rute de curierat, angajati cu roluri multiple si legaturi, de asemenea, la varf, in lumea interlopa, cu personaje semnalate in fapte trafic de valute si camatarie.

Din pozitia conferita in sistemul postei, camatarii implicati, prin clanurile cunoscute de organele de politie, asigura, la randul lor, protectie echipei acestei angajate a C.N. Posta Romana.

In acest context, nu toti angajatii convin Mirelei Davicenco ( fosta Piciorus) si pot fi asimilati, indiferent de functiile acestora, mecanismul pervers si subteran in cauza, avand principii si reguli clare. Asadar, e greu ca orice angajat sa penetreze sau sa sparga grupul clandestin si suberan semnalat, intrucat formula e veche si putreda si are reguli clare.

Adesea, chiar managerii din cadrul conducerii companiei POSTA ROMANA, nu isi pot explica si nu pot intelege ce se intampla la oficiul Prahova al C.N.P.R., salas unde exista alte regului, incepand cu pocesul de selectie, evaluare, recrutare de personal, angajare, perpetuare in functii si in posturi, tarnsformarea de posturi, avansarea, promovarea, premiere etc, formule dirijate de Clanul Davicenco Mirela si legaturile acesteia, asigurand formule speciale de presiune, amenintari si santaj, asupra angajatilor, in raport cu cei favorizati, ocrotiti si privilegiati.

Pe fond: restul angajatilor sufera si muncesc pe salarii de mizerie, datorita interventiilor Mirelei Davicenco si a punctelor sale de sprijin, din companie.

Daca conducerea companiei ar proceda la initierea unei anchete interne, administrative, cu privire la aceste aspecte, semnalate, dar si in legatura cu intreaga activitate, de la orizonturile marcate, pana la acest moment, in care inalta performanta infractionala, a fost atinsa de Clanul DAVICENCO, ar intelege necesitatea si operativitatea, in sistem de avansata urgenta, a masurilor care se impun, neconditionat. De asemenea, organele specializate ale unitatilor de parchet din Prahova si organele de politie, ar putea, facil, documenta, intreaga activitate infractionala si perseverenta in savarasirea de infarctiuni a structurii mafiote DAVICENCO MIRELA si a membrilor acestei caracatite, care a penetrat intregul sistem intern administrativ-functional si chiar actul managerial si directoral, intern, al companiei, pe linie de angajari, transformari de posturi, disimularea si prelucrarea, ilegala, a unor fise de post, pentru anumiti angajati favorizati, care fac parte din sistemul descris, in fond, anterior, dar si angajati penalizati, sabotati, blocati, defavorizati si prejudiciati, de catre acest personaj toxic de decizie, in baza unor motive care n-au vreun temei de legalitate, in realitate fiind vorba de razbunari pe angajatii care refuza sa se alinieze la regulile mafiote impuse de Davicenco Mirela si care n-au nicio legatura cu actul sau activitatea profesionala, sau sarcinile de serviciu, ale acestui cap clandestin de organizatie mafiota care, printre altele, in capitalurile curierate ale postei a integrat, fizic, si sumele camatarilor si, totodata, a adaptat legile acestei caracatite, regulilor de camatarie de piata.

Deci, Mirela Davicenco, a aliniat Posta Romana, la regulile posibile de camatarie si spalare de bani ale lumii interlope, conform “gurilor rele” din anumite servicii. Asa a ajuns C.N. Posta Romana-Prahova!

In contexul descris, prin documentarea surselor noastre jurnalistice, a fost descifrat si modul de actiune, in forme de lucru operationale si, de asemenea, in variante de operare, pentru diverse modele de actiuni, proiectate in biroul Mirelei Davicenco.

In aceasta formula asimetrica, majoritatea angajatilor sunt prejudiciati, inselati si defavorizati, in raport cu restul angajatilor, intre care factorii postali desemnati si loiali caracatitei, care fac parte din echipa de soc si care, fiind parte a structurii mafiote reliefate, beneficiaza de avantajele in speta, precum si altele, fiind tolerati, protejati si asigurati, din toate puncetele de vedere, de Mirela Davicenco.

In continuare, vom prezenta un caz scoala, al formulei acestei structuri interne-monstru, care se ocupa cu altceva decat ceea ce ar trebui sa faca, in timpul programului de serviciu si pentru care nu exista sau nu se respecta atributiile de serviciu si sarcinile profesionale, consemnate in fisele posturilor, indiferent de natura dispozitiilor, a sarcinilor trasate de echipa de conducere profesionala judeteana sau cea de la centru, din Bucuresti.

OARE CONDUCEREA COMPANIE NATIONALE POSTA ROMANA CUNOASTE SAU ARE CUNOSTINTA, MACAR IN PARTE, DE CARACATITA DAVICENCO? Sau se face ca nu stie, nu observa…?

CONDUCEREA MINISTERUILUI DE RESORT ARE DATELE NECESARE.

RESPECTA, CLANUL DAVICENCO MIRELA, DISPOZITIILE CONDUCERII CENTRAL-MANAGERIALE SI DIRECTORALE?

Concluzie: Organizatia condusa de Mirela Davicenco este un stat in stat, o grupare capusa, care beneficiaza de rol, pozitie, atribut, salariu, avantaje in planul de imagine, reputatie, in calitatea oferita, conferita si asigurata de Compania Nationala Posta Romana, este perpetuate, in functii, are si alte avantaje, sporite si re-rostogolite (mariri de salarii, indemnizatii, bonuri de masa, carburanti alocati, sofer si mijloc auto etc ), la vedere.

In linii generale, preocuparile, indeletnicirile celei in cauza, sunt redate, cu cateva detalii picante, in articolul nostru si se desfasoara si conjuga, in autorat, co-autorat, complicitate si in formule antagoniste cu elementele:

Solicitarile si dispozitiile echipei de conducere bucurestene ale C.N. Posta Romana ajung in posesia Mirelei Davicenco, iar la OJP directorul in functie nu poate da curs, intrucat este sabotat de Davicenco. Clanul este sprijinit, intrutotul, de un personaj negativ, si anume, reprezentantul sindicatului care, de asemenea, erodeaza si submineaza deciziile si sarcinile doamnei Catalina Miu si cele ale directorilor de regionala si de sucursala, in sistemul descris, oricare ar fi acelea. In structura a fost cooptata si diriginta care raspunde, printre altele, si de factorii postali. Aceasta are o legatura speciala, de interese private, cu directorul adjunct al regionalei – Carmen Luca, pe filierele sindicale enuntate mai sus, aspect care au fost comunicate conducerii din Bucuresti si presei nationale si, de asemenea, au fost livrate la nivelele directorului de retea, o respectabila doamna.

De asemenea, diriginta OPDC PLOIESTI, l-a sabotat si reclamat pe Directorul General Adjunct Carmen Alecu, aceasta doamna avand o serie de probleme, pe fondul unui scandal intern, de favorizare a anumitor persoane care beneficiaza, inca de sustinerea Directorului Adjunct de la Ploiesti.

La nivelul de conducere al companiei, la Ploiesti, se cunoaste, foarte bine, aspectul potrivit caruia Clanul Davicenco Mirela pastotreste, si zona Nord, in care sunt trasee bune si se da spaga, spaga care ajunge si… la cine credeti, stimati cititori? La cine credem si noi…. Din aceste considerente si pentru asemenea rute, in formulele mafiote descrise, care asigura, constant, sume si lichiditati, dar si care creaza continuu, avantaje, pentru clanul Davicenco, nu se revine la formulele initiale de organizare a structurii, in pofida masurilor concrete ale directorului care a propus, deja, desfiintarea OPDC-ului, context in care sa repartizeze toti factorii la oficiile postale, asa cum s-a mai procedat, schema functional organizatorica fiind, astfel, bine optimizata.

Pe acest fond, a parasit postul directorul OPREA, in contextul in care Clanul Davicenco Mirela, in formulele mafiote descifrate de structurile de intelligence centrale, refuza cazurile sociale, distrugand destine si vieti.

In locul acestui director a fost desemnat, temporar, dl Victor Stefanescu, pana la numirea unui nou director.

Multumim, pe aceasta cale, celor care ne-au trimis si continua sa trimita, trustului nostru de presa si mijloacelor grupului nostru mass-media, scrisa si audio-vizuala, materiale si documente, in legatura cu infractiunile din cadrul C.N. POSTA ROMANA, savarsite de acesti, inca, angajati, nedeferiti, pana in prezent, organelor de cercetare penala si justitiei.

Am prezentat, in acest articol, doar o mica parte din documentele puse la dispozitie.

Vom reveni. (Cristina T.)..

 

 

 

 

D.N.A.

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Publicat

pe

De

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA Bucuresti ce are ca obiect fapte de coruptie si abuzuri savarsite la Prefectura Prahova ce era condusa la aceea data de Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova care este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate.

Plangerea penala s-a efectuat tot pentru intabularile de care Virgiliu Nanu „clameaza”, in van, ca „habar” nu are.

Va dezvaluiam ca, plangerea este efectuata impotriva Lucianei Batrinca, in calitate de director OCPI Prahova si Nicolae Madalin Enache, in calitate de Secretar General al Instututiei Prefectului Prahova, precum si a tuturor persoanelor care vor fi identificate in urma cercetarilor si care se fac vinovate de savarsirea infractiunilor mai sus mentionate.

De asemenea, precizam cu subiect si predicat ca, din documentele intrate in posesia ziarului Incisiv de Prahova reiese, in clar, ca cel vizat este chiar Virgiliu Nanu.  Aceste „intabulari” seamana izbitor cu intabularile din dosarul Fermei Dacilor și escrocheria White Tower.

Sa va „povestim”/dezvaluim cu documente, ca doar asa dezvaluie ziarul Incisiv de Prahova, aceasta  „tarasenie”, pe scurt:

Beneficiarii Sentitei civile nr. 549/2011 pronuntata in Dosarul nr. 19308/281/2010, de catre  Judecatoriei Ploiesti, ramasa definitiva si irevocabila, prin respingerea recursului prin  Decizia civila  nr. 798/2012 pronuntata in Dosarul nr. 19308/281/2010 de catre Tribunalul Prahova, investita cu formula executorie, prin care Comisia Locala de Fond Funciar Rafov  a fost obligata sa puna in posesie iar Comisia Judeteana Prahova sa  emita titlul de proprietate pentru suprafata de 100 ha teren arabil,

Articolul 12 din Legea 165/2013 reglementeaza procedura de atribuire a amplasamentelor, procedura pe care am respectat-o :

(1) În situația în care restituirea terenurilor agricole pe vechile amplasamente nu este posibilă, după validarea întinderii dreptului lor de proprietate de către comisiile județene de fond funciar sau, după caz, de către Comisia de Fond Funciar a Municipiului București, fostului proprietar sau moștenitorilor acestuia li se atribuie un teren pe un alt amplasament, în următoarea ordine:

  1. a) pe terenurile din rezerva comisiei locale de fond funciar;
  2. b) pe terenurile proprietate publică, trecute, în condițiile legii, în proprietatea privată a statului, sau pe terenurile proprietate privată a statului, care au fost administrate pe raza unității administrativ-teritoriale de institute, de stațiuni de cercetare ori de alte instituții publice;
  3. c) pe terenurile proprietate publică, trecute, în condițiile legii, în proprietatea privată a statului, sau pe terenurile proprietate privată a statului, care au fost administrate de institute, de stațiuni de cercetare ori de instituții publice pe raza localităților învecinate, aflate în același județ;
  4. d) pe terenurile ocupate de izlazuri.

(3) Atribuirea terenurilor de către comisia locală se face în ordinea de înregistrare a cererilor inițiale de restituire, cu respectarea strictă a ordinii categoriilor de teren prevăzute la alin. (1). Fostul proprietar sau moștenitorii acestuia pot refuza terenul din rezerva comisiei locale de fond funciar sau din izlazul comunal, propus în vederea restituirii.

In acest sens m am adresat Comisiei Locale Rafov pentru atribuire teren din rezerva comisiei locale, am solicitat Agentiei Domeniilor Statului sa mi comunice disponibilul de teren pe raza localitatii Rafov si comunelor invecinate cat si Comisiilor Locale invecinate pentru atribuire din rezerva de teren disponibila. Singura optiune a fost un amplasament situat pe raza unei localitati invecinate – Barcanesti, si care este in administrarea ADS, terenul fiind domeniul privat al Statului Roman. (Acest teren in suprafata de 82 ha fusese predat Comisiei Locale Rafov – 51,68 ha, Comisiei Locale Barcanesti – 22,19 ha si Comisiei Locale Blejoi – 8 ha, pentru punerea in posesie a unor persoane si  la data aparitiei Legii nr.165/2013 punerea in posesie nu s-a materializat efectiv, conform art 6 din aceeasi lege terenul s-a reintors la ADS prin protocoale de predare primire) .

Astfel la data 07.2021 exista un teren disponibil pentru punerea in executare a sentintei civile in suprafata de 82 ha, situat pe raza unei localitati invecinate cu Rafov-Barcanesti si care respecta procedura pevazuta de art.12 din Legea 165/2013 si pentru care am optat inca din anul 2022, conform adresei nr.1/14.03.2022 inregistrata la UAT Rafov.

Demersurile beneficiarilor sentintei, intreprinse dupa ce au optat pentru amplasamentul acesta, au fost returnate de Comisia Judeteana de Fond Funciar Prahova, pe considerentul ca documentatia prevazuta de legislatia in materie, respectiv procesul-verbal de delimitare a suprafeţelor care fac obiectul reconstituirii dreptului de proprietate, însoţit de fişa suprafeţelor, trebuie semnate şi ştampilate pe fiecare pagină de primar, prefect, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi reprezentantul teritorial al Agenţiei Domeniilor Statului, planurile cadastrale cu amplasamentul stabilit pentru terenurile retrocedate, sau schiţele de amplasament, trebuie vizate de primar, prefect, reprezentantul teritorial al Agenţiei Domeniilor Statului şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Dupa nenumarate notificari si raspunsuri care ne indrumau ori catre ADS, ori catre OCPI, in sfarsit am reusit ca acesta documentatia sa fie avizata si semnata de ADS, in calitate de administrator al terenului, urmand ca si OCPI Prahova sa avizeze din punct de vedere tehnic aceasta documentatie.

Prin adresa nr._2305/08.03.2024 Comisia locala Rafov a inaintat OCPI Prahova documentatia completa pentru verificarea planurilor de amplasament si delimitare pentru suprafata de 72,023 ha, cu respectarea art.12 din Legea 165/2013, semnata si avizata de primar, reprezentant teritorial ADS – in calitate de administrator al terenului, si avizata din punct de vedere tehnic de aceeasi institutie – OCPI Prahova in luna decembrie 2023 prin Referatul Tehnic de Specialitate nr.10329/14.12.2023.  Astfel, OCPI Prahova, prin adresa nr.1908/25.03.2024 precizeaza ca nu poate semna documentatia, invocand avizarea unor procese verbale de receptie, aferente unui raport de expertiza dintr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Ploiesti, insusite de OCPI Prahova in ianuarie 2024, la solicitarea Institutiei Prefectului jud. Prahova, prin insistentele directe ale dl. Enache. Totodata se precizeaza ca acest dosar are ca obiect emiterea unui titlu de proprietate asupra unei suprafete de teren de 50 ha, situata in T 17 Barcanesti, suprafata ce se suprapune partial cu cea solicitata si acceptata de beneficiarii sentintei civile 549/2011, ramasa definitiva si irevocabila.

Mentionam, din start, culpa conducerii OCPI Prahova

Mentionam culpa conducerii OCPI Prahova, care desi in luna decembrie 2023 avizeaza prin referatul Tehnic de Specialitate nr.10329/14.12.2023 documentatia ce cuprinde planurile de amplasament si delimitare continand amplasamentul situat in T 17 Com. Barcanesti pentru Comisia Locala Rafov, in vederea analizei juridice in sedinta Comisiei Judetene Prahova, a avizat in luna ianuarie 2024 (la un interval de timp de o luna de zile) la solicitarea Institutiei Prefectului jud. Prahova,prin insistentele directe ale dl. Enache catre dna. Batranca, procese verbale de receptie, aferente unui raport de expertiza dintr-un dosar in curs de solutionare, fara a se mentiona ca situatia este deja avizata si verificata in luna decembrie pentru Comisia Locala Rafov.

Astfel s-a creat situatia in care un amplasament in suprafata de 72,023 ha este solicitat si acceptat de beneficiarii unei sentinte civile ramasa definitiva si irevocabila inca din anul 2012, si pentru care ADS, in calitate de administrator al terenului a acceptat sa predea terenul prin semnarea si avizarea procesului verbal de delimitare si a planurilor de amplasament, cu respectarea art.12 din Legea 165/2013,  si un alt solicitant pentru 50 ha, care nu se afla in situatia prevazuta de art.12 din Legea 165/2013 – localitate invecinata (conform indrumari site ANRP, sintagma localitate invecinata se refera doar la localitatile care au granite comune) , si pentru care situatia este incerta, dosarul aflat pe rolul Judecatoriei Ploiesti fiind in cursul cercetarii judecatoresti pe fondul cauzei, neavand o decizie definitive si irevocabila ce trebuie pusa in aplicare.

Avand in vedere indrumarile Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor – ANRP, cat si prevederile Legii nr.165/2013, prioritate la atribuirea unui amplasament situat pe teritoriul comisiilor locale invecinate, o au cererile pentru care au fost pronuntate hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocabile, pentru punerea in executare a Sentintei  civile nr. 549/2011 pronuntata in dosarul nr. 19308/281/2010, de catre Judecatoria Ploiesti, ramasa definitiva si irevocabila, prin respingerea recursului prin  Decizia civila  nr. 798/2012 pronuntata in Dosarul nr. 19308/281/2010 de catre Tribunalul Prahova, s-a notificat Comisia Judeteana sa respecte legea si sa puna in executare sentinta, notificare fara rezultat.

In perioada 2021-2024 cat a durat tergiversarea procedurii de atribuire amplasament, s-au intamplat lucruri ingrozitoare care au dus la diminuarea suprafetei de 82 ha la 72 ha (10 ha), iar in continuare prin tot felul de tergiversari fara o baza legala sau tehnica, scopul nu este altul decat de a mai sustrage si pune in posesie persoane neindreptatite din anturajul Nanu-Enache-Batranca etc.

a)Amplasamentul situat în T 17 pe raza Comunei Barcanesti face parte din domeniul privat al statului si este în administrarea ADS. La momentul analizei tehnice, conform Referatului Tehnic de Specialitate nr.10329/14.12.2023 emis de OCPI Prahova suprafața disponibila este de 72,023 ha, rezultand o diferența de aproximativ 10 ha. Aceste 10 ha de teren au fost intabulate la OCPI Prahova în perioada 2013-2024, pe numele unor societati care au un administrator si acționar comun, în baza unor documente pe care urmează sa le analizati, respectiv Convetii notariale, toate autentificate la acelasi notar public. Mai mult decât atât la o simpla vizualizare a planului cadastral, parcelarea si pozitionarea acestor suprafete de teren s-a efectuat intr -un mod astfel încât orice punere în posesie ulterioara sa intampine dificultati din punct de vedere al accesului, toată pozitionarea la drumul stradal fiind intabulata si toată linia de mijloc din T17, practic pozitionarea acestei suprafete pregatind si restul de 72 de ha.

Intabularea acestei suprafete de catre OCPI Prahova s-a efectuat cu incalcarea prevederilor legale, suprafața nefiind predata prin protocol de predare primire de ADS, de aici faptul ca terenul încă figureaza ca domeniul privat al statului, ori nerespectand procedura de art.362 Cod administrativ, modalitati de exercitare a dreptului de proprietate privata (administrare, concesiune, inchiriere).

Mentionam ca în perioada 2013-2022 persoana care ocupa postul de director al OCPi Prahova, după aceasta data a devenit la conducerea Institutiei Prefectului, pana în luna aprilie 2024, după care, în prezent este director la OCPI Prahova.

b) In aceasta perioada conducerea Institutiei Prefectului impreuna cu conducerea OCPI Prahova au identificat un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Ploiesti avand ca obiect litigiu fond funciar, pentru stabilirea unui drept de proprietate de 50 ha si au semnat in data de 12.04.2022 o minuta prin care au hotarat sa recunoasca dreptul de proprietate si atribuirea celor 50 ha in T 17 Barcanesti, practic pe terenul pe care persoana prejudicata a optat si a respectat procedura legala,

Mai mult, prin aceasta minuta și prin acțiunile intreprinse cu ocazia deplasarii la masuratorile topografice, dl. Enache Madalin favorizează reclamantii din acest dosar, deși functia acestuia, ca reprezentant al statului în teritoriu, este de a apara și proteja bunurile statului, nu de a favoriza transmiterea acestora prin mijloace ilegale unor persoane, fapte determinate cu știința și cu incalcarea atributiilor de serviciu.

In acest sens mentionam ca printr -o minuta stabilită și semnata de câteva persoane cu funcții importante în administratie secretar general Institutia Prefectului -Enache Madalin și director OCPI Prahova – Luciana Batranca, se transmite un amplasament din domeniul privat al statului, cu știința si fără indeplinirea etapelor prevazute de lege, respectiv analiza și hotărâre în plenul Comisiei judetene de fond funciar și fără ca administratorul terenului, ADS Bucuresti să fie informat.

Prima Anexa inscrisuri Plangere Penala (1) (1)

Totodata prin acțiunile intreprinse în dosarul 1184/281/2021 al Judecătoriei Ploiesti, conducerea Institutiei Prefectului Prahova, în speta dl. Enache Madalin își asuma unele obligații în numele Comisiei Judetene de fond funciar, fără acordul membrilor, formuland chiar o cerere de stingere a litigiului prin solutionarea acestuia pe cale administrativa. Totodata este foarte clar de interesele din acel dosar  si faptul ca totul este orchestrat de catre dl. Nanu prin intermediul dl. Enache si al dnei Batranca, care la randul lor pun presiune pe toti cei aflati in subordine in diverse departamente sa semneze sau nu anumite documente.Este de notorietate faptul ca in Prefectura nu trece nicio hartie fara ca dl. Enache sa isi dea acordul dupa propriile interese, mergand pana la ascunderea documentelor si blocarea anumitor solicitari aflate pe rol, cum este si cazul persoanei prejudiciate. Vom reveni cu documente care ateste fara echivoc, atat implicarea lui Virgiliu Nanu in aceasta „tarasenie”, cat si ca acest peronaj este vizat de plangerea penala, totul bazat pe documente. Indiferent ca Virgiliu Nanu „clameaza”, in van, ca „habar” nu are de  aceste intabulari care  seamana izbitor cu intabularile din dosarul Fermei Dacilor și escrocheria White Tower. (Cristina T.).

 

 

 

Citeste in continuare

D.N.A.

Aici avem trafic de influență la nivelul cel mai înalt și mai grav

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Am crezut că a doua zi după ce Cioloș s-a autodetonat la emisiunea Ancăi Alexandrescu că a făcut trafic de influență politică în favoarea numirii lui Kovesi la EPPO, primul titlu de presă care îmi va cădea sub ochi va fi că DNA s-a pus în mișcare din oficiu. Pentru că avem legi anticorupție care spun clar că folosirea influenței de lider politic în scopul obținerii unor beneficii pentru sine sau pentru alții se pedepsește cu pușcărie grea” scrie pe Facebook deputatul PSD Radu Cristescu.

”Cînd colo, ce să vezi?
DNA e moartă-n păpușoi. Dle.Voineag, unii lideri grei au făcut pușcărie pentru mutarea a două angajate amărîte de colo-colo, ori pentru niște termopane, pe cînd aici avem trafic de influență la nivelul cel mai înalt și mai grav. Sau nu aveți curaj să-l deranjați pe ”omul Franței”? Vă umflați mușchii doar pentru mize mici, cînd e ceva bubuitor vă ascundeți toți prin fișete? Păi în cazul ăsta, dle.procuror-șef, promit să vă semnalez dacă aflu că vreo precupeață a dat șpagă la piață pentru o tarabă mai bună, precis că atunci o să veniți direct cu mascații!…” mai scrie deputatul.

Citeste in continuare

Anchete

Procuroarea Irina-Cornelia Munteanu s-a saturat sa se ocupe de procurorii de sedinta ai DNA

Publicat

pe

De

Munteanu cere CSM sa-i aprobe demisia din functia de adjuncta a Sectiei judiciare penale din DNA, dezvaluie Lumea Justitiei. In schimb, procuroarea Munteanu ar putea fi numita in postul de sefa a Serviciului resurse umane, perfectionare profesionala si documentare din Directia Nationala Anticoruptie. Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii ii va analiza cazul in sedinta de marti, 26 martie 2024. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv2 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv2 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.3 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv3 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv3 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv3 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv3 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv4 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv4 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv5 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv5 zile ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusiv5 zile ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverse5 zile ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv