Exclusiv
Așteptăm vești și de la Dan Barna în urma anchetelor privind ,,absorbția” de către el, de către soră și de către ații a fondurilor europene: ,,ce belșug se anunță”

Dan Barna, plictisit, a deschis ieri ședința Bursei de Valori București. Nu e de mirare că principalii indici au scăzut, doar piața de capital e prima care reacționează la semnale! În plus, daca tragea Barna un pic mai tare de clopotul ăla care arată ca naiba agățat de tavan, îi dădea și un pumn în față lui Năsui. În altă ordine de idei, ședința de ieri a BVB a fost dedicată, prin deschidere, fondului Proprietatea care a aniversat zece ani de la listarea la BVB. ,,Ideea” Fondului Proprietatea – a fost promovată (vârâtă) prin Călin Popescu Tăriceanu iar despagubirile din Fondul Proprietatea s-au dovedit extrem de productive pentru o mana de samsari si talhari, dar pentru prea putin din cele peste 200.000 de persoane abuzate de regimul comunist si care ar fi urmat sa fi despagubite. Oricum, de 10 ani Fondul este listat la Bursa, ceea ce pare să fi îmbunătățit semnificativ guvernanța companiilor în care este acționar. Acum însă, la 10 ani de listarea fondului fondat în 2005 sub tutela lui Tăriceanu cred ca are valoare de simbol faptul că fix în aceeași zi, Călin Popescu Tăriceanu este inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari (pentru licente Microsoft). Așteptăm vești și de la Dan Barna în urma anchetelor privind ,,absorbția” de către el, de către soră și de către ații a fondurilor europene: ,,ce belșug se anunță”. Sunt convins că așa zicea și Tăriceanu la înființarea (nu la listarea) Fondului Proprietatea, care până la ,,privatizarea” managementului, a fost condus de tot soiul de dubioși. Mai jos veti gasi si un scurt interviu din anul listării cu ambasadorul SUA de la acel moment în România, Mark Gittenstein, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).
Exclusiv
23 Aprilie 2025 – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe
Exclusiv
Avertisment de la DNSC privind o fraudă în creștere prin apeluri telefonice false

Tipuri de fraudă folosind identități false
Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la un tip de fraudă în expansiune, care implică apeluri telefonice false pretinzând a fi efectuate în numele Poliției Române și al Băncii Naționale a României (BNR). Conform informațiilor, acest nou tip de fraudă a fost raportat în aprilie 2025 și implică metode sofisticate de manipulare a victimelor pentru a obține date bancare confidențiale.
În scenariul descris, o persoană care se prezintă drept „agentă de la poliție” afirmă că un infractor internațional căutat de Interpol ar fi încercat să contracteze un împrumut folosind identitatea victimei. Aceasta este avertizată că o anchetă oficială este în curs de desfășurare și că va primi o citație pentru a se prezenta la secția de poliție, invocând articole de lege și creând o presiune psihologică prin limbaj formal.
Metodele utilizate de infractori
Pentru a „dovedi” identitatea, atacatorii trimit fotografii falsificate ale legitimațiilor de poliție prin WhatsApp. După aceasta, victima este redirecționată către un „specialist” din cadrul BNR, care pretinde că monitorizează operațiunile bancare. Victima primește o scrisoare oficială falsificată, pretins emisă de guvernatorul Mugur Isărescu, care amplifică gravitatea situației.
Astfel, individul este întrebat dacă utilizează aplicații precum Telegram pentru a continua comunicarea într-un „mediu securizat”. Se solicită ulterior extrasul de cont bancar, sub pretextul necesității acestuia pentru emiterea unei asigurări. Victima este avertizată să nu discute cu nimeni despre această investigație, sub amenințarea arestării imediate și a unui test poligraf.
Caracteristicile fraudei de tip vishing
Experții DNSC caracterizează această schemă de fraudă ca fiind o formă elaborată de vishing (voice phishing), care implică apeluri cu numere falsificate, trimiterea de documente false și manipulare emoțională. De asemenea, aceasta utilizează canale alternative de comunicare, cum ar fi WhatsApp și Telegram, pentru a colecta treptat datele personale și bancare ale victimelor.
Recomandări pentru prevenirea fraudei
DNSC oferă o serie de recomandări pentru a preveni asemenea fraude:
- Nu oferi date personale sau bancare prin telefon.
- Închide apelul și sună înapoi la numărul oficial al instituției.
- Nu continua discuția pe aplicații de mesagerie precum WhatsApp, Telegram sau Signal.
- Verifică imaginile primite folosind serviciul „Reverse Image Search”.
- Nu instala aplicații de control la distanță.
- Nu te lăsa intimidat de tonuri autoritare sau de referințe la articole de lege.
- Monitorizează-ți conturile și setează alerte pentru tranzacții.
În cazul suspiciunii unei fraude de tip vishing, este important să se întrerupă imediat conversația și să se raporteze incidentul Poliției Române – Prevenirea Criminalității – ICPC sau la DNSC.
Aceste măsuri sunt esențiale pentru protecția cetățenilor împotriva fraudelor cibernetice și a manipulării de către atacatori. (Paul D.).
Exclusiv
Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea
-
Ancheteacum 5 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 3 zile
Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală
-
Exclusivacum 3 zile
Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri
-
Ancheteacum 3 zile
Femeie dispărută găsită moartă într-o acumulare de apă în satul Petreni
-
Exclusivacum 2 zile
Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea
-
Exclusivacum 5 zile
Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi
-
Administratieacum 3 zile
Salvamontiștii din Bran intervin pentru recuperarea a doi turiști italieni blocați în Munții Bucegi
-
Administratieacum 2 zile
Modernizare și sustenabilitate: Hidro Prahova S.A. lansează un sistem de monitorizare a pierderilor de apă