Connect with us

Anchete

SIIJ l-a facut suspect pe Lucian Onea, paraditorul sef de la DNA Ploiesti

Publicat

pe

La circa o luna si jumate de la momentul la care fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) a fost achitata definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, retinandu-se ca dosarul lucrat de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu la DNA Ploiesti, este baza pe inventii, martori protejati si lipse de probe, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie face pasul decisiv. Procurorul Lucian Onea a fost informat joi, 26 noiembrie 2020, ca a dobandit calitatea de suspect in dosarul deschis ca urmare a plangerii formulate de Ana Maria Patru, in care era acuzat de represiune nedreapta, santaj, martuire mincinoasa, grup infractional organizat, falsificare si ascundere de probe, declaratii calomnioase si mincinoase.

Practic, putem spune ca ancheta de la SIIJ ajunsa in stadiul in care Lucian Onea a dobandit calitatea de suspect vine in continuarea solutiei pronuntate de judecatorii Doinita Luminita Nitu si Mihai Paul Cozma de la Curtea de Apel Bucuresti in 7 octombrie 2020, in dosarul nr. 47338/3/2016 (nr nou: 351/2020), privind-o pe Ana Maria Patru, prin care s-a mentinut solutia Tribunalul Bucuresti, dezvaluie cei de la Lumea Justitiei.

Nefiind inca motivata solutia Curtii de Apel Bucuresti, ne amintim ca judecatoarea Brandusa Elena Gheorghe de la Tribunalul Bucuresti a retinut in sentinta penala nr. 18/F din 13 ianuarie 2020 ca in dosarul Anei Maria Patru procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu:

au apelat la manopere si strategii care aveau ca scop inducerea in eroare a Anei Maria Patru pentru trimitera sa in inchisoare;

au folosit martori protejati, denunturi mincinoase si inregistrari care nu aveau legatura cu cauza;

-dar si, atentie, au incalcat dispozitiile legale in ce priveste actul de urmarire penala inca din faza incipenta a dosarului, cat si pe parcursul cercetarii penale, dorind sa produca „in mod arbitrar sau contrar normelor procesuale probe cu rea credinta sau prin utilizarea de manopere sau strategii”.

Onea a tras chiulul la prima citare

In fata acestei realitatii despre care o tara intreaga a aflat, Lumea Justitiei dezvaluind care a fost parcursul acestui dosar, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a reusit informarea lui Lucian Onea cu privire la noua sa calitate abia la o saptamana de la data la care fusese chemat la sediul SIIJ. Sustinem aceasta intrucat, din informatiile pe care le avem, joi, 19 noiembrie 2020, Onea a ales sa faca o aroganta si, in momentul in care a fost contactat telefonic pentru a fi intrebat de ce nu s-a prezentat la audiere, a sustinut ca nu a primit citatia, desi aceasta nu se intorsese la sediul SIIJ. Basca, vazand ca nu merge motivatia, a invocat faptul ca avocata sa se afla in imposibilitatea de a se prezenta.

Speram ca partenera sa de dosare, Cerasela Raileanu, nu va recurge la aceste tertipuri pentru a scapa de raspundere, aceasta fiind la randul sau cercetata in dosar, iar cel mai probabil va fi de asemenea citata la SIIJ.

De acum, cel mai probabil, dosarul va urma parcursul firesc, insa noutatea fata de alte dosare o reprezinta faptul ca Onea, din start, este bun de plata, in conditiile in care, in preziua datei la care fostul paraditor DNA (n.red. – Onea fiind consacrat pentru definirea verbului ‘a paradi’) trebuia sa se prezinte la SIIJ, respectiv 18 noiembrie 2020, fosta sefa AEP a depus la SIIJ o cerere de constituire ca parte civila in dosar (vezi facsimil), solicitand daune de 500.000 euro fiecarei parti inculpate in dosar, precum si fostei sale bune prietene, Irina Socol, patroana Siveco, cea care a si formulat denunturile impotriva lui Patru, sub mai multe identitati.

Precizam ca acesta nu este singurul dosar pe care Lucian Onea (in prezent suspendat din magistratura) il are, fiind trimis in judecata, in 2019, alaturi de colegul sau, Mircea Negulescu, zis Portocala, pentru inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta, fals in inscrisuri sub semnatura privata si cercetare abuziva (dosar nr. 1916/1/2019 ICCJ), mai precizeaza sursa citata.

Surse judiciare preconizeaza ca alte doua dosare vor fi finalizate pana la finele anului si alti paraditori din unitatea de „elita” a DNA ST Poloiesti vor fi pusi sub acuzare si trimisi in judecata in alte cauze ce a „captat” atentia si „interesul” presei locale. (Cerasela N.).

 

Anchete

Lupta pentru poziții de conducere în Justiție

Publicat

pe

De

Conform informațiilor dezvăluite de Lumea Justiției pe data de 17 iulie 2024, se anunță o zi aglomerată la Consiliul Superior al Magistraturii, unde zeci de procurori își doresc să fie numiți sau să-și prelungească delegările în funcții de conducere.

Iată lista celor 38 de cereri depuse:

I. Propuneri de delegare inițială:

 1. Sorina Cecilia Ciornei – procuror-șef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara
 2. Alexandru Daniel Olteanu – prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța
 3. Alexandru Vasile Barcan – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești
 4. Remus Nicolae Coman – procuror-șef la DNA (Registratură, Grefă, Arhivă)
 5. Simona Mihaela Prescorniță – procuror-șef la DNA (Biroul de legătură cu instituții similare din alte state)
 6. Dan Gabriel Badea – procuror-șef la DNA (Serviciul tehnologii avansate și metode emergente)
 7. Marius Cătălin Dumitrache – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa
 8. Georgiana Smarandache – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște
 9. Angela Bianca Ispas – procuror-șef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea

II. Preluări de delegări:

 1. Ion Florin – procuror-șef la DIICOT – Biroul Teritorial Buzău
 2. Carmen Damian – procuror-șef la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
 3. Iuliana Bătrînu – procuror-șef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea
 4. Teodora Elena Rotea – procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța
 5. Laurențiu Rotaru – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani
 6. Anca Dorina Risca – prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea
 7. Corina Bălanescu – procuror-șef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
 8. Andrei Alexandru Bogdan – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia
 9. Gabriela Rugea – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Babadag și altele…

Aceste solicitări reflectă interesul procurorilor pentru funcții de conducere, într-o competiție intensă pentru pozițiile de autoritate din cadrul sistemului judiciar. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Intervenție de urgență: Profesionalismul polițiștilor salvează o viață într-o situație extremă

Publicat

pe

De

La miezul nopții, Ionuț și Darius, în misiune de patrulare, au fost martorii unei situații de urgență, dezvăluită de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne: un bărbat fugind disperat spre ei.

„Bună seara! Vă rog să mă ajutați! Prietena mea mi-a trimis niște mesaje îngrijorătoare și nu mai răspunde deloc.” Bărbatul le-a arătat telefonul, mesajele fiind pline de tentativă suicidară.

„Unde locuiește prietena ta?” „Stă în zonă la noi, dar nu am cheia de la apartament și nu răspunde la telefon. Ultima dată când am vorbit cu ea era acasă.” Polițiștii au acționat prompt, dar la apartament, niciun răspuns și nicio urmă de zgomot.

Au intrat forțat în apartament și pe hol au găsit o fată căzută pe jos, ținând un recipient mare de detergent. „Se pare că a consumat din el! Sună la ambulanță. Eu încerc să îi acord primul ajutor.” Fata era inconștientă, iar urmele de detergent erau vizibile pe fața ei.

Până la sosirea ambulanței, agenții au acționat conform instrucțiunilor primite de la medici, ceea ce a fost crucial. Fata a fost preluată de echipajul medical, iar așteptarea informațiilor despre starea ei a fost plină de tensiune.

Medicul care a ieșit din unitatea de urgență i-a adus vești bune polițiștilor: „Felicitări! Am auzit că ați intervenit. Dacă întârziați… Ca medic, vă spun că ați salvat o viață! Ați fost profesioniști și asta face diferența în astfel de situații critice.” (Sava N.).

Citeste in continuare

Anchete

Reglementări în mișcare: Schimbări pentru Grefieri pregătite de CSM

Publicat

pe

De

CSM pregătește modificări pentru grefieri conform informațiilor de la Lumea Justiției

În ciuda sezonului de concedii, Consiliul Superior al Magistraturii, sub conducerea judecătoarei Denisa-Angelica Stanisor, continuă să lucreze, cel puțin membrii din aparatul tehnic.

Joi, 11 iulie 2024, CSM a publicat în dezbatere publică nu mai puțin de șase proiecte de regulamente referitoare la grefieri: concedii, absolvirea SNG, recrutarea și promovarea. Motivul pentru aceste acțiuni este iminența intrării în vigoare (vineri, 12 iulie 2024) a noului statut al grefierilor conform Legii nr. 11/2024.

De asemenea, a fost publicat și al șaptelea proiect de regulament care vizează modificarea și completarea Regulamentului de Ordine Interioară (ROI) al instanțelor. Toate acestea au fost adunate într-o arhivă de către Lumea Justiției.

Este important de menționat că legea intră în vigoare la scurt timp după publicarea de către CSM a proiectelor de regulamente pentru grefieri, deși noul statut a fost publicat în Monitorul Oficial încă din data de 12 ianuarie 2024. SNGJ Dicasterial a semnalat pasivitatea CSM-ului și a amenințat cu grevă în cazul în care aceasta va persista. Cu toate acestea, se poate observa că această perioadă este una de vacanță judecătorească. Sperăm că regulamentele vor fi implementate până în luna septembrie, când judecătorii și procurorii își reiau activitatea. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv16 ore ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate3 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv4 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv5 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv5 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv5 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusiv6 zile ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusiv6 zile ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusiv6 zile ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Actualitateo săptămână ago

Descopera Magia Amintirilor Cu Cabina Foto Fantastic – Cabina Foto Ploiesti

Organizarea unui eveniment special poate fi o provocare, dar și o oportunitate de a crea amintiri de neuitat. Indiferent dacă...

Exclusiv2 săptămâni ago

Transparență sau aparente? O privire critică asupra activității DGA în prevenirea corupției

DGA, aparent preocupată de transparență și prevenirea corupției, este descrisă de Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul ca un ciob...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv