Connect with us

Featured

E pe față! Serviciile franceze preiau Bugetul lui Clotilde!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Clotilde Armand vrea să o impună pe Cătălina Fotache la Direcția Investiții

Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că, în ultimele zile, agenți ai DGSE au descins la București, exercitând deja tradiționalele presiuni diplomatice pentru ca userista Clotilde Armand să rămână ”înțepenită” în fruntea bugetului Primăriei Sectorului 1, orice ar fi! Iar disperarea serviciilor secrete franceze este cu atât mai mare, cu cât ”AMR”-ul până la tranșarea în instanță a ”aripii penale” a numărătorii paralele a voturilor de la cele mai controversate alegeri din ultimii ani, cele de la Sectorul 1, se numără deja în zile!

Cătălina Fotache

Însă ceea ce frapează cu adevărat este nu atât faptul că deja s-a dat drumul la ”sarabanda” perchezițiilor pentru presupuse fapte comise ”începând cu anul 2008”… Pentru că, dacă Dan Tudorache a comis-o, atunci va răspunde! Nu asta este problema! Ci faptul că ancheta ”prea ca la țară” declanșată la ”indicațiile” serviciului de informații externe al Franței a creat un adevărat ”focar” de nemulțumire în structurile contrainformative românești! Acolo unde se întreabă tot mai vehement ce caută serviciile franceze la București? Sau de ce dau ordine serviciile franceze autorităților române pentru ca primarul Sectorului 1 –deloc întâmplător cel mai bogat din Capitală – să fie musai Clotilde Armand? Și de ce niște neica – nimeni de agenți ai DGSE să ajungă să pună procurori, polițiști și jandarmi ai statului român ”să își miște fundurile” doar pentru a salva postul pe care a fost cocoțată Armand!

Cuplul Moisescu – Chiliman se întoarce la butoanele Primăriei Sector 1

Cea care, după cum dezvăluiam chiar zilele trecute, deja a ”reașezat” sferele de influență din Primăria Sectorului 1. Neavând nicio greață în a prezenta șefilor Direcțiilor subordonate care sunt noile firme ”agreate” pentru a  derula contractele de sute de milioane de euro. În timp ce ”lovitura” din 19 noiembrie nu a făcut decât să întârzie numirea în fruntea ”pușculiței” Primăriei Sectorului 1 a ”pupilei” lui Vlad Moisescu. Este vorba despre iminenta nominalizare în fruntea Direcției Investiții a Cătălinei Fotache, cea prin care Vlad Moisescu ar urma să se conecteze din nou la ”robinetul cu bani” al Primăriei. Același Vlad Moisescu despre care nu trebuie uitat că a fost ”extras” în cele din urmă din ghearele DNA-ului lui Kovesi tot de serviciile franceze, după cum a recunoscut chiar procurorul Mircea Negulescu ”Portocală” acțiunea agenților DGSE în acest sens. Astfel că serviciilor franceze ar fi bine să le intre odată în cap că România nu este totuși Martinica unde s-a născut Clotilde! Iar ofițerilor români că au jurat loialitate doar statului român!

DNA fură startul SIIJ…

Dincolo de amănuntele strict juridice care oricum tot ar fi ieșit la iveală, ”isteria” de la Primăria Sectorului 1 tinde să devină una generalizată la nivelul sistemului. Totul după ce, după cum susțin sursele noastre, la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție ar fi fost identificate mai multe nereguli în ceea ce îi privește pe procurorii implicați în gestionarea procesului electoral din sector. Astfel că tocmai graba cu care înainta ancheta SIIJ ar fi determinat reacția rapidă a DNA-ului, ”valul” de 38 de percheziții fiind dispuse pe repede înainte.

Ancheta ”sacilor cu voturi” a ajuns la SIIJ

Numai că în acest război care oricum se va tranșa tot în justiție pentru cine preia cel mai râvnit buget local din România, scandalul prezintă interes și din alt punct de vedere. Și anume că, după câțiva ani de oarecare recucerire a unei amărâte de autonomii judiciare de către structurile  românești, iată că serviciile franceze nu doar că s-au întors la București, dar dau din nou ordine procurorilor români! Totul pentru ca operațiunea de preluare a bugetului lui Clotilde Armand să nu fie cumva perturbată de nicio altă anchetă paralelă cu cea căreia agenții DGSE sosiți zilele trecute la București îi asigură ”logistica” necesară!

E pe bani! Mulți bani!

Clotilde Armand parcă ar avea de dus la bun sfârșit, înainte de orice, misiunea de numire a unei noi conduceri a Direcției de Investiții. Cea care urmează să coordoneze un buget absolut halucinant de mare, cu tot cu Achizițiile subordonate. Și unde, după cum avertizam zilele trecute, ar urma să fie promovată fosta secretară Cătălina Fotache, cu sprijinul direct al fostului consilier al lui Adrian Chiliman, Răzvan Munteanu.

Acesta din urmă fiind totodată și interfața lui Vlad Moisescu. Cel care în ciuda aerelor de miliardar discret nu s-a retras nicio clipă din afacerile din ”zona gri” a serviciilor, nici măcar după dosarul ”Chiliman – Moisescu”. Cel în care procurorii găsiseră inclusiv documentul original prin care soacra fostului trezorier al Partidului Național Liberal și-ar fi împrumutat pe persoană fizică fiica, adică soția lui Moisescu, cu suma de 670 de milioane de euro! Iar acum bugetul Investițiilor este cu mult, cu mult mai mare ca atunci! Astfel că miza este una uriașă, cel puțin din punct de vedere financiar…

DGSE, ”celulă de criză” în strada Roma!

Iar în toată această nebunie a predării bugetului Primăriei Secrtorului 1 către oamenii de casă ai lui Vlad Moisescu, puternic legendat ca ”omul serviciilor franceze” în România nu avea cum să nu apară și numele lui Sergiu Moroianu. Nimeni altul decât soțul lui Clotilde Armand. Și considerat, la rândul său, extrem de bine văzut la nivelul Serviciului de Informații Externe… Numai că ”situația operativă” se schimbă de la o zi la alta, astfel că sursele noastre susțin că, de ceva vreme, susținătorii lui Clotilde Armand ar fi constituit o adevărată ”celulă de criză” franco- română în strada Roma. ”Celulă” coordonată, cel puțin până la sosirea ”întăririlor” trimise de la Paris de către DGSE, de nume grele ale Ambasadei Franței la București, precum Adam Martial și colonelul Herve Dages.

Se umblă la Austria…

Culmea este însă că deși Clotilde Aemand pare în acest moment să fi înclinat definitiv balanța, ”războiul extern” care se poartă pe teritoriul României ar putea fi tranșat definitiv în … Austria. Acolo unde amănunte ale ”team – building”-urilor organizate de către partea franceză ar putea fi dezvăluite în curând. Vizitele primăriței franțuzoaice în Austria putând fi puse astfel în o cu totul altă lumină. Cert fiind doar că, până ce instanța va decide ce s-a întâmplat cu adevărat la alegerile din Sectorul 1, structurile românești ar trebui să aibă o fărâmă de onoare și să-i trimită înapoi de unde au venit pe agenții DGSE însărcinați cu înscăunarea lui Clotilde Armand la Primărie. Și implicit cu ”tranziția” bugetului de la Investiții către Vlad Moisescu. Sau, dacă nu, să depună atunci pe față jurământul de credință statului francez!

 

Exclusiv

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

Publicat

pe

De

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii locali sau a obține aprobarea hotărârii de consiliu local necesare pentru acest demers. După patru ani în care Andrei Volosevici a transformat CSM Ploiești într-un fel de „cimitir” pentru consilierii săi personali, acesta pare să fie mulțumit de activitatea unuia dintre protejații săi, militianul Dănuț Burghelea, și a decis să-l recompenseze prin lansarea acestui concurs pentru o funcție cu contract pe perioadă nedeterminată.

În cei patru ani de mandat, Volosevici a schimbat șapte directori la conducerea CSM, iar cel din urmă, considerat potrivit de primar, ar trebui să fie numit în funcție. Burghelea a demonstrat un impact negativ asupra sportului ploieștean, având în vedere că a distrus secția de gimnastică ritmică, una dintre cele mai prestigioase din cadrul instituției. Stabilirea salariilor pentru antrenori în funcție de relațiile personale și nu de performanță a fost o practică tot mai evidentă.

Condițiile de organizare a concursului par a fi personalizate pentru militianul Burghelea, astfel încât acesta să nu fie lăsat pe tușă după plecarea lui Volosevici. Anunțul publicat de Primăria Ploiești specifică faptul că este necesară o persoană cu studii superioare, plus un master în administrație publică, management sau în domeniul relevant, cu vechime de doar cinci ani și cunoștințe medii de operare pe calculator. Niciun cuvânt nu este menționat despre experiența în domeniul sportului sau despre roluri de fost sportiv de performanță, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la selecția unei astfel de persoane pentru o funcție atât de importantă.

Organizarea acestui concurs la doar două luni înainte de preluarea mandatului de către noul primar al Ploieștiului, Mihai Polițeanu, este o acțiune considerată de mulți drept o bătaie de joc la adresa autorității care va conduce orașul în următorii patru ani. Aceasta reflectă stilul clasic al lui Andrei Volosevici și demonstrează neglijarea opiniei publice și a consilierilor locali. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Anchete

DIICOT și Penitenciarul Mioveni: acțiune de amploare împotriva traficului de droguri

Publicat

pe

De

Reprezentanții Penitenciarului Mioveni anunță derularea unei acțiuni majore împotriva drogurilor, în colaborare cu DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești. Aceștia subliniază importanța campaniilor de prevenire, în care au fost împărtășite povești triste despre viețile tinerilor influențați de droguri. Cu toate acestea, reprezentanții penitenciarului consideră că uneori cea mai eficientă campanie de prevenire constă în combaterea activităților ilegale.

Acțiunea a fost inițiată prin demantelarea unei rețele de criminalitate organizată, care a început să își desfășoare activitatea în cadrul Penitenciarului Mioveni și s-a extins către alte unități penitenciare, însă a fost anihilată tot în acest loc. În cadrul operațiunii de destructurare a rețelei, s-au efectuat mai multe percheziții și arestări, în paralel cu acțiuni desfășurate în alte penitenciare din România.

Această rețea, coordonată cu o precizie remarcabilă, a folosit metode surprinzătoare, impresionând inclusiv echipele de intervenție. Îndrumarea atentă a DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești a fost esențială, iar polițiștii de penitenciare din cadrul Penitenciarului Mioveni au demonstrat un angajament excepțional în sprijinul acestei acțiuni.

După finalizarea operațiunii de combatere, personalul penitenciarului își va relua activitățile preventive, având speranța că toți cei implicați și-au învățat lecția. În concluzie, momentul de față este unul dedicat eficienței în combaterea fenomenului drogurilor, conform celor menționate de către reprezentanții Penitenciarului Mioveni. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Provocările canibalizării prețurilor în industria energiei regenerabile

Publicat

pe

De

Fenomenul prețurilor negative pe piața energiei, când companiile trebuie să plătească pentru a se debarasa de producția în exces și nesolicitată, devine o problemă tot mai pronunțată în Europa, conform unor informații prezentate de Claudia Marcu în Cotidianul Național. Extinderea surselor regenerabile, în special a panourilor fotovoltaice, a avut loc fără o planificare adecvată și fără soluții de stocare, ceea ce a condus la pierderi financiare care afectează tarifele consumatorilor. Problema este semnalată chiar de Agenția Internațională a Energiei (IEA), care observă că operatorii energiei regenerabile refuză să oprească producția, preferând să încaseze subvențiile.

Dacă sursele de energie solară și eoliană sunt private de subvenții, companiile ar risca falimentul în condițiile actuale. Acest lucru se datorează faptului că producția este ridicată atunci când cererea este scăzută și invers, scade când consumul crește semnificativ. La nivel mondial și în Europa, extinderea haotică a capacităților de producție regenerabile nu a luat în considerare nevoia de stocare și modernizarea rețelelor electrice.

Stocarea energiei necesită investiții masive, iar tehnologia bateriilor actuale nu este suficient de performantă. În ceea ce privește rețelele, schimbarea configurației sistemului necesită fonduri de sute de miliarde de euro, dificultăți financiare cu care se confruntă multe țări. O abordare adecvată ar fi dezvoltarea capacităților de producție în paralel cu îmbunătățirea rețelelor, asigurând flexibilitate prin stocare și producție continuă.

Este important să menționăm că energia verde nu este ieftină, ci chiar costisitoare. Producătorii de energie trebuie să-și amortizeze costurile în decurs de 10 până la 20 de ani, ceea ce implică nu doar recuperarea investiției, ci și obținerea unui profit. Inclusiv investirea în soluții de stocare crește costurile, iar aceste cheltuieli trebuie recuperate de undeva.

IEA atrage atenția asupra faptului că prețurile negative apar frecvent în timpul orelor cu maximum de lumină solară. „Probabilitatea unor prețuri negative este mai mare în timpul zilei în multe regiuni, de exemplu, Australia de Sud, California și Germania,” menționează agenția. Prețurile negative sunt, în mare parte, o consecință a unei cote crescute de generare solară care nu este integrată eficient în piață.

Printre factorii care contribuie la apariția prețurilor negative se numără schemele de sprijin pentru generarea din surse regenerabile, cum ar fi tarifele de alimentare și certificatele de origine, care încurajează maximizarea volumului de energie livrat. „Producătorii din regenerabile pot continua să producă, în ciuda scăderii prețurilor sub zero,” observă IEA. De asemenea, modulele solare fotovoltaice de pe acoperișuri și turbinele eoliene mai vechi nu pot fi oprite din cauza limitărilor tehnice și nu răspund semnalelor de preț. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Gemevo Gemevo
Exclusiv5 ore ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv9 ore ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusivo zi ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusivo zi ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv2 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv