Connect with us

Fapt Divers

Șoc la CCR: Magistrații, pensii de serviciu! MApN și MAI, pensii speciale!/Polițiștii și militarii, ”arși” la pensii

Avatar

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

CCR, mană cerească pentru judecători și procurori

Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că există totuși o explicație pentru ce a fost amânată din nou, pentru a treia oară deja, luarea unei decizii definitive din partea judecătorilor Curții Constituționale a României în cea mai spinoasă problemă a zilei. Este vorba de contestarea delicatei problematici legislative a impozitării cu 85 la sută a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei. Ceea ce a produs deja frisoane în rândurile membrilor sistemului afectați direct, împreună cu familiile lor, de ”clarificarea” a ceea ce urmează să însemne pensie de serviciu și care anume vor fi considerate pensii speciale.

Polițiștii și militarii, ”arși” la pensii

Ce este drept, motivul oficial al amânării ședinței CCR de pe 4 noiembrie a fost absența judecătorului constituțional Attila Varga. Cel care ar fi intrat în carantină după ce soția sa a fost infectată cu COVID – 19. Numai că neliniștea este cu atât mai mare în sistem cu cât noul termen a fost stabilit pentru data fatidică de 8 decembrie. Adică imediat după alegerile din 6 decembrie, atunci când cărțile puterii politice care urmează să conducă România pentru următorii patru ani vor fi deja făcute. Și când va putea fi în sfârșit tăiat ”nodul gordian” al legii care a fost adoptată de către Camera Deputaților, ca și for decizional, pe 17 iunie. Și care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei cu până la 85 la sută.

Înalta Curte și-a băgat coada

Ce este drept, Avocatul Poporului a depus imediat o sesizare la Curtea Constituțională a României împotriva acestei legi care în mare parte a avut un vădit scop electoral. Totuși, Renate Weber s-a mulțumit să justifice acțiunea instituției Avocatului Poporului strict pe ideea că supraimpozitarea pensiilor speciale i-ar ”discrimina” pe actualii beneficiari ai acestora.

Iohannis mai dă o lovitură!

”Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem deja în fața unui impozit. Ba, mai mult chiar, a unei duble impozitări! Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10 la sută, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articolul 16 și articolul 56. Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați” a susținut Avocatul Poporului în demersul juridic depus la Curtea Constituțională a României. Însă adevăratul scurtcircuit a intervenit de fapt atunci când aceeași lege a fost contestată tot la CCR , printr-o acțiune separată, și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Attila Varga s-a izolat la țanc!

Iar dacă tot sistemul se aștepta ca acțiunea Avocatului Poporului să fie respinsă fără prea multe ”grețuri” de către judecătorii constituționali, situația s-a schimbat radical după ce ”și-a băgat coada” și Curtea Supremă. Mai ales că, indiferent de nivelul la care ai activa în politică, mediul de afaceri sau chiar în sistem, se știe foarte bine că, dacă ai destulă minte, cu judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție chiar nu este bine să te pui! Mai ales că acolo activează și celebrele ”complete negre”, acolo unde se iau deciziile definitive, care nu mai pot fi apoi schimbate de nimeni și de nimic! Drept urmare, bulversați de acțiunea venită din partea judecătorilor de la ÎCCJ, colegii de la CCR au amânat atât ședința din 14 iulie, cât și pe cea din 30 septembrie! Iar acum și pe cea din 4 noiembrie, preferând să dea un termen abia pe 8 decembrie! Adică după ce zarurile politice vor fi fost deja aruncate! Perdeaua de fum pentru acoperirea acestei amânări fiind furnizată de către judecătorul Gheorghe Stan, cel care ar fi solicitat tot felul de informații puerile de la toate instituțiile statului care plătesc astfel de pensii… Chipurile pentru ca ”judecătorii CCR să își poată forma o imagine completă”…

Gata, oamenii lui Iohannis au bătut palma!

Numai că, după cum susțin sursele noastre, oamenii președintelui din sistem ar fi bătut deja palma, în urma unor intense negocieri subterane pe canalele neoficiale păstrate ”deschise” chiar și după prăbușirea ”binomului” cu adevărații vectori de influență ai sistemului juridic. Drept urmare, varianta de lucru agreată atât la Palatul Cotroceni, cât și la ÎCCJ și pe care cel mai probabil se va merge după 8 decembrie va fi ca judecătorii Curții Constituționale din România să împartă în două mari categorii beneficiarii din sistem ai facilităților privind pensiile acestora. Drept urmare, pensiile magistraților vor rămâne singurele pensii de serviciu!

Până și Gheorghe Stan face jocul care trebuie…

În timp ce pensiile cadrelor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne vor fi considerate pensii speciale și vor fi tratate ca atare! Adică vor fi impozitate suplimentar și plafonate! Pe această direcție urmând a merge și viitoarea decizie a CCR… În plus, pentru securizarea pensiilor procurorilor și judecătorilor, dar și pentru a se arunca o nouă ”tornadă” de praf în ochii opiniei publice, scenariul prevede și adoptarea unei noi legi a pensiilor, după alegeri. Atunci când oamenii președintelui Iohannis își vor putea asigura astfel sprijinul celor mai importanți aliați din întregul sistem : procurorii și judecătorii statului de drept!

 

Fapt Divers

Servicii de reparații instalații sanitare în orașul Brașov

Avatar

Publicat

pe

Într-un singur loc puteți solicita servicii de reparații instalații sanitare, reparații instalații electrice, deblocări uși, deblocări auto, amenajări interioare, etc.

Pentru toate aceste servicii profesionale oferite de firma Meșterultaubrasov.ro, beneficiați de factură fiscală și de servicii de garanție. Evident, reparațiile sunt de calitate și nu va trebui să reparați de două ori același lucru!

 

Servicii de reparații instalații sanitare

            Mesterultaubrasov.ro este firma care vă pune la dispoziție personal specializat pentru repararea instalațiilor sanitare. Puteți forma numărul de telefon 0766.357.904 și puteți solicita intervenția unui instalator, dacă aveți nevoie să montați un lavoar în baie, dacă doriți să demontați și să înlocuiți o baterie la chiuveta din bucătărie sau la cada din baie, dacă s-a spart o țeavă sau aveți sifonul din pardoseală înfundat, dacă doriți să montați o cadă sau o cabină de duș, etc.

Toate serviciile oferite de această firmă sunt postate pe site-ul de prezentare, la fel și prețurile acestora. Dacă nu regăsiți în oferta companiei informațiile necesare, nu ezitați să intrați în legătură directă cu unul din reprezentanții companiei. Există posibilitatea să existe soluții pentru defecțiunile dumneavoastră!

 

Servicii profesionale de deblocări uși

            Aceste servicii sunt puse la dispoziția dumneavoastră de către mecanici specializați în deblocarea oricărui tip de ușă. Oferta companiei este valabilă inclusiv pentru uși auto! Dacă ați reușit să încuiați în casă cheile de la apartament sau de la casă sau dacă s-a întâmplat să pierdeți cheile sau dacă acestea au rămas blocate în butuc și nu puteți descuia, nu trebuie să intrați în panică. Trebuie doar să sunați la același număr de telefon și să solicitați intervenția unui expert în deblocări uși.

Șansele de deblocare fără costuri sau daune suplimentare sunt foarte mari dacă nu forțați ușa, dacă nu introduceți obiecte ascuțite în broască și mai ales dacă nu o bruscați. Tehnicienii firmei oferă servicii de deblocari usi Brasov chiar și în weekend, precum și seara, după ora 17.00 sau în regim de urgență, în timpul zilei.

Este mult mai simplu să chemați repede un specialist, decât să apelați la persoane lipsite de experiență.

 

Servicii profesionale de deblocări auto

            Pentru astfel de servicii, rata de succes este de 100%. Deblocarea autoturismului se face fără a sparge geamul, fără a îndoi portiera sau fără a strica portbagajul. Prețurile nu sunt mari nici în acest caz. Lista de prețuri pentru serviciile de deblocari auto Brasov,  poate fi consultată tot pe site-ul de prezentare al companiei. Cele mai importante servicii oferite de companie sunt următoarele: deblocare contact auto, extragere cheie din contact, deblocare auto cu butuc intact sau cu defecțiune la butuc, etc.

Intervențiile pot avea loc și în afara orașului Brașov, fără probleme. Pentru orice fel de deblocări auto și chiar și pentru alte tipuri de probleme, nu este deloc inutil să intrați în legătură directă cu un reprezentant din partea firmei. Nu aveți de unde să știți dacă nu există soluții pentru problemele dumneavoastră, tot aici.

Orice tip de serviciu pus la dispoziția persoanelor fizice poate fi contractat și de către persoanele juridice. Mai puteți adăuga serviciile profesionale de mentenanță precum și servicii de amenajări interioare.

Citeste in continuare

Fapt Divers

Despre trotinetele electrice și reparațiile lor

Avatar

Publicat

pe

Toți suntem tentați să achiziționăm o trotinetă electrică modernă. Fie numai pentru a face puțin mai multă mișcare în aerul liber și pentru a proteja mai mult mediul poluat în care trăim de ani de zile.

Nu este o investiție foarte costisitoare, totuși, pentru un produs foarte bun va trebui să plătim aproximativ 5000-10.000 de lei sau poate și mai mult. Nu este o sumă modică deloc!

Dacă totuși nu putem rezista tentației de a fi în ton cu moda și dacă ne este și de folos, trebuie să țineți cont de anumite lucruri importante. Astfel de produse nu există de foarte mult timp în magazinele din România. Deoarece au apărut relativ recent, nu se cunosc suficient de multe lucruri despre toate tipurile de trotinete.

 

Alegeți trotineta în funcție de greutatea dumneavoastră și de greutatea celor care vor merge cu ea.

Pentru că este un mijloc de deplasare redus ca dimensiuni și mai ales compact, și pentru că este expus zilnic la șocurile imperfecțiunilor pe care le prezintă drumurile pe care le vom străbate, trebuie să aveți în vedere greutatea dumneavoastră și greutatea celor care urmează să o folosească, în cazul în care se va întâmpla așa ceva.

Este un lucru important pentru durata de viață a acestui produs. De obicei, producătorii de trotinete electrice  menționează întotdeauna greutatea ideală pe care o suportă modelul respectiv de trotinetă electrică.

 

Reviziile periodice nu sunt un lucru inutil

Aveți posibilitatea de a solicita centrelor specializate în reparații trotinete electrice, revizii periodice realizate cel puțin la 3 luni de zile. Mai mult decât atât, dacă nu ați realizat deja o astfel de achiziție este indicat să solicitați părerea unor specialiști în ceea ce privește modelul pe care urmează să îl alegeți. Sunt multe centre de reparații care au deja experiență în acest domeniu și care știu precis care sunt produsele slabe și ce defecțiuni pot să apară la anumite modele.

Există soluții suplimentare de ugradare chiar. Puteți discuta în detaliu cu centrul cel mai apropiat sau puteți solicita părerea unui alt centru de reparații important care se găsește într-o altă localitate. Serviciile de curierat sunt mult mai sigure și mult mai calitative astăzi decât erau în urmă cu câțiva ani.

 

Trotinetele electrice și condițiile de depozitare

Pentru că sunt produse electrice, nu trebuie să fie depozitate în spații cu multă umezeală. Circuitele electrice se pot strica și reparațiile pot dura ceva timp. De asemenea, nu este deloc recomandat să folosiți trotinetele electrice în zilele foarte ploioase. Deși unele modele sunt protejate de ploi, este destul de riscant să circulați cu ele în zilele foarte umede și cu ploi torențiale.

Pentru reparațiile lor, este foarte bine să apelați și să solicitați piese originale. Mai mult ca sigur că vor dura mai mult timp și nu vor produce și alte pagube.

 

Recomandări finale

Dacă ați optat pentru modele mai performante de trotinete electrice, care circulă cu o viteză mult mai mare, nu ezitați să purtați echipament de protecție. Pentru multe persoane este un lucru incomod și inestetic, însă este foarte protector deoarece drumurile nu sunt de calitate foarte bună în România și nici șoferii nu sunt atenți la persoanele care circulă cu astfel de mijloace moderne de transport. Este foarte periculos ca mai ales tinerii sau copiii să circule pe trasee aglomerate fără a avea experiență sau fără a fi protejați.

Solicitați magazinelor de specialitate să faceți un test cu produsul de care sunteți cel mai interesat, verificați ca modelul respectiv să dețină ghidonul reglabil și verificați și roțile, dacă sunt cu aer și dacă există suspensii. Contează dacă trotineta dumneavoastră vă asigură condiții comode de circulație, mai ales dacă intenționați să o folosiți zilnic.

Citeste in continuare

Fapt Divers

Problemele frecvente ale mașinilor de spălat Electrolux

Avatar

Publicat

pe

De

Mașinile de spălat pot avea multe probleme de-a lungul anilor, în special modele mai vechi. Totuși, înainte să te grăbești la un service de reparații mașini de spălat Electrolux, care iți vă consuma bani și timp, hai să descoperi câteva probleme frecvente pe care le poți rezolva de acasă.

 1. Depunerile de calcar

Calcarul este una dintre cele mai comune probleme ale unei mașini de spălat. Depunerile de calcar apar din cauza durității apei care conține un număr ridicat de minerale, cum ar fi calciu sau magneziu, și diferă de la o zona la alta, în funcție de distribuitorii locali.

Depunerile de calcar nu afectează doar funcționalitatea mașinii de spălat, ci și hainele, acestea putând avea un aspect murdar, fiind observat în mod special la rufele albe.

Există multe soluții de îndepărtare a calcarului pe piață din care poți alege, sau poți să o faci chiar tu cu doar câteva ingrediente găsite în casă.

Cea mai întâlnită metodă de a curăța mașina de spălat și de a scăpa de depunerile de calcar este prin folosirea unei jumătăți de cană de bicarbonat de sodiu care va merge în compartimentul pentru detergent și 2 căni de oțet pe care le pui în cuvă. Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, se poate adăuga și sucul dintr-o lămâie în compartimentul pentru detergent.

Următorul pas este să pornești mașina de spălat la un ciclu normal, dar la temperatura cea mai mare. Pentru a-ți menține mașina curată, acest proces trebuie repetat o dată pe lună.

 1. Mașina de spălat face mult zgomot

Acest lucru poate fi cauzat de mai mulți factori. Îți recomandăm să verifici următoarele:

 • Șuruburile pentru fixarea cuvei pe perioada transportului au fost scoase.

Acestea sunt poziționate în partea din spate a mașinii de spălat. Dacă nu sunt scoase, nu numai că produc un zgomot puternic atunci când mașina se află într-un ciclu de spălare, ci pot produce la stricăciuni asupra pieselor interne din mașină. Dacă nu le-ai scos, știi ce ai de făcut.

 • Mașina este poziționată pe o suprafață netedă.

Dacă mașina este așezată pe o suprafață denivelată, se va afla în dezechilibru și, drept urmare, va face mai mult zgomot. Reglează picioarele mașinii ca aceasta să fie stabilă în caz că suprafața nu este plană.

 • Mașina nu este în contact cu un alt obiect străin, cum ar fi un perete, blatul.

Mașina de spălat trebuie să fie păstrată la o distanță de câțiva centimetri față de obiectele înconjurătoare. În caz contrar, acestea se vor lovi în timpul funcționării.

 • Încărcătura de rufe este distribuită uniform (echilibrată).

O încărcătură dezechilibrată de rufe nu doar că va produce un zgomot mai mare al mașinii, dar este posibil ca aceasta să se oprească în ciclul de centrifugare pentru a nu afecta părțile mecanice ale mașinii de spălat. Asigură-te că încărcătura de rufe nu depășește limita recomandată.

În unele cazuri, nivelul ridicat de zgomot și vibrații puternice poate fi factorul funcționării normale a mașinii de spălat, în special în etapa de centrifugare a rufelor.

 1. Ușa nu se deschide la finalizarea ciclului de spălare

Acest lucru poate avea 2 cauze:

 • Timpul prea scurt de la terminarea programului

Pentru mașinile de spălat Electrolux trebuie să aștepți aproximativ 5 minute după finalizarea ciclului de spălare pentru a deschide ușa și debarasa încărcătura de rufe.

 • În mașină există apă după finalizarea ciclului de spălare

În cazul în care observi că în mașină încă este apă, va trebui să aștepți până când aceasta este evacuată pentru a putea deschide ușa. Dacă este necesar, se poate executa o operație de evacuare urgentă a mașinii. Acesta operațiune poate să difere în funcție de model, de aceea îți recomandăm să consulți manualul de utilizare.

În oricare dintre cazuri, este important să nu forțezi deschiderea ușii deoarece este posibil ca ușa sau sistemul de închidere al ușii să se deterioreze.

 1. Mașina de spălat nu pornește

În cazul în care ciclul de spălare nu pornește, verifică dacă:

 • mașina este conectată la rețeaua electrică
 • ușa este bine închisă
 • robinetul de apă este deschisa
 • ai apăsat pe butonul de pornire.

 1. Detergentul / balsamul rămâne în compartiment

Acest lucru poate fi cauzat de resturile de detergent care s-au acumulat în timp și au format o barieră. Curățarea compartimentelor trebuie efectuată regulat pentru a preveni blocajele și apariția mucegaiului în interiorul sertarului.

Daca întâmpini această problemă, urmează acești pași:

 • Scoate sertarul de compartimentare din mașina de spălat
 • Curăță sub un jet de apă reziduurile de detergent acumulat.
 • Folosește o perie mică pentru a curăța și interiorul compartimentului din mașina de spălat.
 • Pune sertarul la loc pe șinele de ghidaj.

Atunci când efectuezi acestă operațiune consultă și manualul de instrucțiuni deoarece sistemul de desprindere al sertarului diferă în funcție de model.

Dacă mașina de spălat îți face probleme în continuare, atunci îți recomandăm să o lași pe mâna specialiștilor și să apelezi la un service mașini de spălat Electrolux.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti...

Exclusiv8 ore ago

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române. După ce...

Exclusiv1 zi ago

Este haios când unii care habar n-au despre ce vorbesc n-au fost revoltați când în România drepturile absolute au fost încălcate, dar sunt revoltați acum când perfect legal poți îngrădi drepturi relative pentru protejarea sănătății populației

Potrivit Convenției CEDO, drepturile fundamentale se împart în 2 categorii: 5 drepturi absolute și 19 drepturi relative. Diferența dintre cele...

Exclusiv4 zile ago

O… emanatie scoasa de un sef de structura SRPT, cu pretentie de dispozitie, motivata de cvasicunoscutul „c-asa vrea p.. mea”!

Criticile noastre privind unele apucaturi manageriale de la nivelul IPJ Neamt risca sa creeze o perceptie incorecta asupra intregului colectiv....

Exclusiv5 zile ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv6 zile ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv6 zile ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv1 săptămână ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv1 săptămână ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv1 săptămână ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv2 săptămâni ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!