Connect with us

Fapt Divers

Șoc la CCR: Magistrații, pensii de serviciu! MApN și MAI, pensii speciale!/Polițiștii și militarii, ”arși” la pensii

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

CCR, mană cerească pentru judecători și procurori

Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că există totuși o explicație pentru ce a fost amânată din nou, pentru a treia oară deja, luarea unei decizii definitive din partea judecătorilor Curții Constituționale a României în cea mai spinoasă problemă a zilei. Este vorba de contestarea delicatei problematici legislative a impozitării cu 85 la sută a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei. Ceea ce a produs deja frisoane în rândurile membrilor sistemului afectați direct, împreună cu familiile lor, de ”clarificarea” a ceea ce urmează să însemne pensie de serviciu și care anume vor fi considerate pensii speciale.

Polițiștii și militarii, ”arși” la pensii

Ce este drept, motivul oficial al amânării ședinței CCR de pe 4 noiembrie a fost absența judecătorului constituțional Attila Varga. Cel care ar fi intrat în carantină după ce soția sa a fost infectată cu COVID – 19. Numai că neliniștea este cu atât mai mare în sistem cu cât noul termen a fost stabilit pentru data fatidică de 8 decembrie. Adică imediat după alegerile din 6 decembrie, atunci când cărțile puterii politice care urmează să conducă România pentru următorii patru ani vor fi deja făcute. Și când va putea fi în sfârșit tăiat ”nodul gordian” al legii care a fost adoptată de către Camera Deputaților, ca și for decizional, pe 17 iunie. Și care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei cu până la 85 la sută.

Înalta Curte și-a băgat coada

Ce este drept, Avocatul Poporului a depus imediat o sesizare la Curtea Constituțională a României împotriva acestei legi care în mare parte a avut un vădit scop electoral. Totuși, Renate Weber s-a mulțumit să justifice acțiunea instituției Avocatului Poporului strict pe ideea că supraimpozitarea pensiilor speciale i-ar ”discrimina” pe actualii beneficiari ai acestora.

Iohannis mai dă o lovitură!

”Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem deja în fața unui impozit. Ba, mai mult chiar, a unei duble impozitări! Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10 la sută, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articolul 16 și articolul 56. Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați” a susținut Avocatul Poporului în demersul juridic depus la Curtea Constituțională a României. Însă adevăratul scurtcircuit a intervenit de fapt atunci când aceeași lege a fost contestată tot la CCR , printr-o acțiune separată, și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Attila Varga s-a izolat la țanc!

Iar dacă tot sistemul se aștepta ca acțiunea Avocatului Poporului să fie respinsă fără prea multe ”grețuri” de către judecătorii constituționali, situația s-a schimbat radical după ce ”și-a băgat coada” și Curtea Supremă. Mai ales că, indiferent de nivelul la care ai activa în politică, mediul de afaceri sau chiar în sistem, se știe foarte bine că, dacă ai destulă minte, cu judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție chiar nu este bine să te pui! Mai ales că acolo activează și celebrele ”complete negre”, acolo unde se iau deciziile definitive, care nu mai pot fi apoi schimbate de nimeni și de nimic! Drept urmare, bulversați de acțiunea venită din partea judecătorilor de la ÎCCJ, colegii de la CCR au amânat atât ședința din 14 iulie, cât și pe cea din 30 septembrie! Iar acum și pe cea din 4 noiembrie, preferând să dea un termen abia pe 8 decembrie! Adică după ce zarurile politice vor fi fost deja aruncate! Perdeaua de fum pentru acoperirea acestei amânări fiind furnizată de către judecătorul Gheorghe Stan, cel care ar fi solicitat tot felul de informații puerile de la toate instituțiile statului care plătesc astfel de pensii… Chipurile pentru ca ”judecătorii CCR să își poată forma o imagine completă”…

Gata, oamenii lui Iohannis au bătut palma!

Numai că, după cum susțin sursele noastre, oamenii președintelui din sistem ar fi bătut deja palma, în urma unor intense negocieri subterane pe canalele neoficiale păstrate ”deschise” chiar și după prăbușirea ”binomului” cu adevărații vectori de influență ai sistemului juridic. Drept urmare, varianta de lucru agreată atât la Palatul Cotroceni, cât și la ÎCCJ și pe care cel mai probabil se va merge după 8 decembrie va fi ca judecătorii Curții Constituționale din România să împartă în două mari categorii beneficiarii din sistem ai facilităților privind pensiile acestora. Drept urmare, pensiile magistraților vor rămâne singurele pensii de serviciu!

Până și Gheorghe Stan face jocul care trebuie…

În timp ce pensiile cadrelor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne vor fi considerate pensii speciale și vor fi tratate ca atare! Adică vor fi impozitate suplimentar și plafonate! Pe această direcție urmând a merge și viitoarea decizie a CCR… În plus, pentru securizarea pensiilor procurorilor și judecătorilor, dar și pentru a se arunca o nouă ”tornadă” de praf în ochii opiniei publice, scenariul prevede și adoptarea unei noi legi a pensiilor, după alegeri. Atunci când oamenii președintelui Iohannis își vor putea asigura astfel sprijinul celor mai importanți aliați din întregul sistem : procurorii și judecătorii statului de drept!

 

Fapt Divers

De ce este benefica bleferoplastia?

Publicat

pe

De

Blefaroplastia este o procedură chirurgicală minim invazivă, special concepută pentru a îmbunătăți aspectul ochilor tăi prin eliminarea excesului de piele și grăsime din zona pleoapelor. Cu ajutorul interventiei de blefaroplastie Bucuresti, poți reduce aspectul pungilor de sub ochi și al pleoapelor lăsate, restabilind astfel o privire mai tânără și mai luminoasă.

De ce este benefica aceasta interventie de blefaroplastie Bucuresti?

După intervenția de blefaroplastie Bucuresti, vei observa imediat o diferență semnificativă în aspectul ochilor tăi. Pielea suplimentară va fi îndepărtată, iar conturul ochilor va deveni mai clar și mai definit. Aceste rezultate sunt durabile în timp și contribuie la o îmbunătățire vizibilă a aspectului tău general.

În unele cazuri, excesul de piele sau de grăsime din zona pleoapelor poate afecta câmpul vizual, limitând periferia sau chiar vederea centrală. Prin blefaroplastie, se poate îmbunătăți câmpul vizual, reducând astfel disconfortul și posibilele probleme asociate cu vederea obstrucționată.

Procesul de recuperare după interventia de blefaroplastie Bucuresti este relativ rapid și, de obicei, nedureros. Majoritatea pacienților pot reveni la activitățile lor obișnuite într-un timp scurt, fiind însoțiți de îngrijirea adecvată post-operatorie. Edemul și vânătăile minore sunt comune după intervenție, dar acestea dispar treptat în primele săptămâni.

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale blefaroplastiei este îmbunătățirea încrederii în sine și a stimei de sine. Aspectul tău rejuvenat și mai puțin obosit poate avea un impact pozitiv asupra percepției tale despre propria persoană și asupra modului în care interacționezi cu ceilalți.

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea din jurul ochilor poate începe să se lase și să capete aspectul de pungi sau de pliuri inestetice. Blefaroplastia este soluția ideală pentru a corecta aceste semne de oboseală și îmbătrânire prematură. Prin eliminarea excesului de piele și ajustarea grăsimii din zona pleoapelor, vei obține un aspect proaspăt și revitalizat.

Fiecare persoană are caracteristici unice ale feței și necesități specifice în ceea ce privește intervenția estetică. Avantajul blefaroplastiei constă în capacitatea de a fi personalizată pentru a se potrivi nevoilor tale individuale. Chirurgul plastician va discuta cu tine opțiunile disponibile și va crea un plan de tratament care să aducă cele mai bune rezultate pentru aspectul ochilor tăi.

Chirurgia plastică a avansat considerabil în ultimii ani, oferind tehnici și instrumente moderne care permit efectuarea procedurilor cu mai multă precizie și mai puține complicații. Blefaroplastia folosește tehnici chirurgicale avansate pentru a asigura rezultate estetice excelente și pentru a minimiza riscurile asociate.

Înainte de a decide să urmezi blefaroplastia, vei avea o consultare preliminară cu chirurgul plastician. În cadrul acestei întâlniri, vei discuta despre așteptările tale, vei primi informații detaliate despre procedura în sine și vei avea ocazia să adresezi orice întrebări sau nelămuriri pe care le ai. Este important să te simți confortabil și să fii bine informat înainte de a lua decizia finală.

Prin urmare blefaroplastia este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să îmbunătățească aspectul ochilor lor într-un mod sigur și eficient. Cu rezultate durabile, o recuperare rapidă și o îmbunătățire vizibilă a aspectului general, această intervenție chirurgicală poate transforma cu adevărat modul în care te percep și cum te simți în propria piele. Dacă ești în căutarea unei soluții pentru aspectul îmbătrânit al ochilor tăi, blefaroplastia ar putea fi răspunsul perfect pentru tine.

Citeste in continuare

Fapt Divers

Greseli de evitat daca urmezi o dieta vegetariana

Publicat

pe

De

Te gandesti sa renunti la carne? Nu este o idee atat de rea. Dietele vegetariene si vegane sunt legate de un risc mai scazut de boli de inima, diabet si unele tipuri de cancer. Totodata, cercetarile sugereaza ca persoanele care urmeaza o dieta vegetariana tind sa ajunga la un IMC mai mic.

Cu toate acestea, daca urmezi o astfel de dieta, este important sa eviti urmatoarele greseli!

​Lipsa efectuarii unui plan alimentar.

Dupa ce adopti o dieta pe baza de legume si fructe, multe dintre alimentele vechi la care obisnuiai sa apelezi pentru gustari sau mese rapide si usoare ar putea sa nu mai fie acum optiuni bune pentru tine. Pentru a-ti fi mai usor sa devii vegetarian, ar trebui sa ai alimente noi la indemana. Asadar, este recomandat sa ai mereu bucataria aprovizionata cu leguminoase conservate, cereale integrale, nuci si lapte vegetal, precum si cu o multime de fructe si legume proaspete si congelate. Daca le ai in preajma, iti va fi mult mai usor sa iti alcatuiesti mese si gustari care sa fie atat gustoase, cat si nutritive.

​Crearea unei obsesii asupra proteinelor.

A obtine cantitatea suficienta si recomandata de proteine nu este chiar atat de greu pe cat ai putea crede. Cantitatea de proteine de care ai nevoie in dieta ta depinde, in principal, de greutatea ta. Aportul de proteine necesar este de 0,75 g/kg pentru femeile adulte si de 0,84 g/kg pentru barbatii adulti.

De asemenea, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la combinarea alimentelor (cum ar fi orezul brun si fasolea) pentru a obtine o proteina completa la fiecare masa. Daca mananci o varietate de alimente vegetale pe parcursul zilei, cel mai probabil ca vei ajunge sa primesti suficiente proteine.

​Consumarea unei cantitati prea mari de carbohidrati rafinati.

Cand carnea si pestele nu mai sunt in meniul tau, tinzi sa consumi alimente precum paste, paine sau pizza, care insa ar putea avea un continut ridicat de calorii si sunt, de regula, sarace in substante nutritive esentiale. Ai putea insa sa alegi versiuni mai sanatoase – paste integrale cu legume, o chifla mica din cereale integrale cu putin unt de arahide sau fasole tartinata, o pizza cu crusta subtire cu multe legume – toate acestea se pot incadra intr-un model alimentar vegetarian sanatos.

​Omiterea nutrientilor care se gasesc de regula in carne.

Dietele vegetariene sau vegane care sunt bine planificate pot acoperi toate bazele tale nutritionale. Din pacate, insa, unele substante nutritive se gasesc mai mult in carne decat in legume si fructe, asadar este recomandat sa le consumi sub forma de suplimente alimentare daca urmezi o dieta vegetariana. Printre cele mai recomandate suplimente alimentare pentru vegetarieni se numara vitamina B12, calciul si fierul.222

Citeste in continuare

Fapt Divers

Sportivi care colecționează obiecte de artă

Publicat

pe

De

Sportivii sunt cunoscuți la nivel mondial datorită abilităților din disciplinele sportive în care activează, precum fotbal, tenis, baschet, fotbal american, atletism, Formula 1, MMA, box și altele. În timpul liber, mulți dintre acești sportivi au diferite hobby-uri, mai mult sau mai puțin comune cu cele ale oamenilor obișnuiți. Astfel, unii atleți precum Larry Fitzgerald de la echipa de fotbal american Arizona Cardinals, sunt pasionați de fotografie.

Altora, precum Rajon Rondo de la echipa de baschet Chicago Bulls, le place să se dea cu rolele, în timp ce altora, așa cum este Chris Paul de la echipa de fotbal american Los Angeles Clippers, le place să joace bowling. Unii sportivi au hobby-uri mai aparte, așa cum este cazul jucatoarei de golf Michell Wie, căreia îi place să picteze sau a lui Damian Lillard de la echipa de fotbal american Portland Trail Blazers, căruia îi place să cânte muzică rap.

Altor sportivi le sunt pe plac jocurile de cărți sau ruletă, așa cum este cazul lui Charles Barkley, care a cheltuit peste 30 de milioane de dolari în caziunourile din Las Vegas. La fel de pasionați de jocurile de casino sunt și Michael Jordan, legenda din baschet sau Tiger Woods, jucătorul legendar de golf.

Alți sportivi, cum ar fi Cristiano Ronaldo și Gianluigi Buffon, joacă online, la fel precum alți utilizatori ocazionali, care se bucură să profite de ofertele de bonusuri aniversare casino și de alte recompense din partea operatorilor online.

Însă, unii dintre sportivi reușesc să depășească toate așteptările și să aibă hobby-uri care pot fi considerate la un alt nivel. De exemplu, jucătorul de baseball, Roy Halladay care a obținut o licent de pilotat avioane sau Shaquille O’Neal, care a devenit ofițer de poliție în rezervă. Mai sunt și sportivii care sunt pasionați de artă și care colecționează obiecte de artă, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Cine sunt sportivii care sunt pasionați de colecționarea obiectelor de artă?

Valoare pieței de artă se ridică la 67.8 miliarde de dolari, conform UBS, un portal de colectare date despre artă. Despre artă se spune că este una dintre cele avantajoase modalități de a investi, pentru că, indiferent de evoluția economiei, aceasta își menține valoarea, fiind mai stabilă decât prețul acțiunilor și oblogatiunilor. Dat fiind faptul că este un activ real, disponibil în cantități limitate și pentru că obiectele sunt tangibile, potențialul de creștere este ridicat.

Lista colecționarilor de artă din sport conține foști jucători de fotbal, antrenori din acest sport, jucători de tenis, baschet, fotbal american și rugby. Dintre aceștia se remarcă următorii sportivi:

  • Fabio Capello – fostul jucător de fotbal și antrenor italian deține opere de artă în valoare de 12.5 milioane de dolari, printre acestea regăsindu-se lucrări de Jannis Kounellis, Wassily Kandinsky, Piero Pizzi Cannella și Mark Chagall.
  • David Beckham – fostul internațional englez și-a început activitatea de colecționar în 2002, iar de atunci, a reușit să-și mărească în mod constant colecția, care cuprinde, printre altele, lucrări care le aparțin artiștilor Dinos Chapman, Tracey Emin, Sam Taylor Wood și Damien Hirst.
  • Serena Williams – fosta tenismenă din SUA deține o colecție de artă cu obiecte create de David Kracov, Radcliffe Bailey, Titus Kaphar, Leonardo Drew și Brandon Marshall.
  • John McEnroe – una dintre legendele tenisului se bucură de o colecție impresionantă de artă, cu lucrări care aparțin lui Andy Warhol, Glen Ligon, Kara Walker, Ed Ruscha, Robert Thompson și Jean-Michel Basquiat.
  • Amar’e Stoudemire – fostul baschetbalist american este un pasionat al artei, care deține lucrări ce le aparțin artiștilor Devin Troy Strother, Jean-Michel Basquiat, Hebru Brantley și Rob Pruitt, fiind implicat de asemenea și în calitate de curator la casa de licitații Sotheby’s.

Pe această listă selectă de sportivi se mai regăsesc Carmelo Anthony (lucrări de la Shepard Fairey, Bansky, Hebru Brantley), Eliott Perry și Grant Hill (printre lucrările acestuia se numără obiecte de artă create de Hughie Lee-Smith, Romare Bearden și Elizabeth Catlett). De asemenea, Keith Rivers, fost jucător de fotbal american, colecționează obiecte de artă (pictură, sculptură, fotografie) de la artiști precum Sonia Gomes, Kara Walker, Glenn Ligon, Kerry James Marshall, Wolfgang Tillmans sau Barbara Kruger.

Jucătorul englez de rugby, Maro Itoje și fostul fotbalist german, Sami Allagui, dețin obiecte de artă contemporană, cu lucrări create de Tunji Adeniyi-Jones, respectiv Jorg Immendorff și Markus Tollmann. Acești sportivi nu sunt reprezentativi doar pentru sporturile pe care le-au practicat, ci și pentru ceea ce înseamă pasiunea pentru artă.

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv16 ore ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate3 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv4 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv5 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv5 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv5 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusiv6 zile ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusiv6 zile ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusiv6 zile ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Actualitateo săptămână ago

Descopera Magia Amintirilor Cu Cabina Foto Fantastic – Cabina Foto Ploiesti

Organizarea unui eveniment special poate fi o provocare, dar și o oportunitate de a crea amintiri de neuitat. Indiferent dacă...

Exclusiv2 săptămâni ago

Transparență sau aparente? O privire critică asupra activității DGA în prevenirea corupției

DGA, aparent preocupată de transparență și prevenirea corupției, este descrisă de Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul ca un ciob...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv