Connect with us

Administratie

Proiectele Alianței pentru Prahova 2020-2024 în domeniul Educație

Avatar

Publicat

pe

Deși atribuțiile Consiliului Județean Prahova, în domeniul educației, vizează unitățile de învățământ special, în mandatul meu, am sprijinit prin parteneriatele cu primăriile reabilitarea/construirea/dotarea unităților de învățământ din județul nostru, am asigurat atât premierea elevilor prahoveni, cu rezultate la concursuri naționale și internaționale, alături de profesorii dumnealor, cât și susținerea Universității Petrol-Gaze.

Împreună cu Alianța pentru Prahova, echipa mea, în următorii patru ani, vom continua, dar și iniția următoarele proiecte:

Construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru Centrele Școlare de Educație Incluzivă: Filipeștii de Tîrg și Breaza – proiecte cu finanțare europeană, aflate în curs de implementare.

Gala de Excelență a Învățământului Prahovean – un proiect de succes al administrației prahovene, care va continua în fiecare an.

Back to school, proiect destinat copiilor din ciclul preșcolar și ciclul primar pentru a le dezvolta dragostea de carte și lectură.

Internship la Consiliul Județean Prahova pentru studenții Universității Petrol-Gaze Ploiești în scopul creșterii numărului de tineri care lucrează în administrația publică locală.

Avem unii dintre cei mai inteligenți și talentați elevi, dar și studenți din Europa! De aceea, mă voi axa mereu pe crearea și deschiderea de noi oportunități! Ei sunt viitorul Prahovei!

 

Administratie

Suntem colonie sau nu mai suntem?/Nici măcar colonie nu suntem/Suntem subcolonie

Avatar

Publicat

pe

De

Dar dacă suntem, a cui suntem?
Iar autoritățile competente ce păzesc de nu apără suveranitatea și independența statului român?
Desființarea SIIJ face parte din ordinele primite de colonie?
Potrivit art. 1 alin. (1) din Constituția României, România este stat suveran și independent.
În ultimii ani, în mod constant, ba s-au perindat ambasadorii pe la Guvern, Ministere, autorități publice, ba s-au dus ai noștii cu căciula în mână pe la ei.
După care au ieșit ambasadele cu comunicate de presă să ne spună nouă cum susțin ele sau resping, ne sugerează sau ne impun ce decizii să luăm la nivel intern.
Nu o fi asta cumva o ingerință în suveranitatea și independența României?
Zice Convenția de la Viena că un ambasador al unei țări într-un alt stat trebuie să fie acreditat de statul care îl trimite, cât și de statul care îl primește.
La noi ambasadorii altor state sunt acreditați de MAE.
Ambasadorul unei alte țări în România are privilegii și imunități, dar are și o obligație: să nu își bage nasul în treburile interne ale României (art. 41 pct. 1 din Convenția de la Viena).
La noi nu numai că și-au băgat nasul, și-au băgat și picioarele în treburile interne ale României.
Ce a făcut statul român și MAE?
Nimic.
Cum să îndrăznească și să retragă acreditarea ambasadorului care nu își respectă singura obligație pe care o are în România? Doamne ferește!
Ultima temă de actualitate, desființarea SIIJ-ului, ia să vedem faptele, cronologic:
18.02.2021 – Comunicat de presă al DNA – ambasada SUA a fost în vizită la DNA.
” Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), domnul Crin Nicu Bologa, a avut marți 16 februarie 2021, o întâlnire, la sediul instituției, cu o delegație a Ambasadei SUA la București din care au făcut parte domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri ad interim al SUA, doamna Jessica Kim, procuror, consilier rezident pentru România și Bulgaria al SUA pe tema anticorupție și doamna Bianca Menendez, consilier politic al Ambasadei SUA.
În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții privind lupta împotriva corupției și rolul DNA în combaterea acestui fenomen în România.
A fost subliniată importanța activităților de training și schimb de experiență cu procurorii și investigatorii americani la care personalul operativ al DNA a participat în cadrul programului condus de doamna Jessica Kim și a altor programe derulate cu sprijinul experților americani. De asemenea, s-a prevăzut continuarea acestor forme de cooperare bilaterală în următoarea perioadă, având ca scop consolidarea pe mai departe a capacității instituționale a DNA de a-și îndeplini rolul prevăzut de lege.”
19.02.2021 – Comunicatul Ambasadei SUA la București pe pagina sa de Facebook (ca să înțeleagă tot prostul cum stă treaba)
” In cursul acestei săptămâni, Chargé d’Affaires David Muniz şi Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase întâlniri, continuând sprijinul pe care Ambasada il acordă promovării
statului de drept în România, INCLUSIV DESFIINTARII SIIJ.
Săptămâna a debutat cu o întrevedere cu ministrul Justiţiei Stelian lon, pentru a evidenția Parteneriatul Strategic şi pentru a discuta prioritățile esențiale referitoare la sistemul de justiție, inclusiv reformele necesare pentru asigurarea independentei sistemului judiciar.
David Muniz si Jessica Kim au mai participat la o intalnire la Directia Natională Anticoruptie (DNA), evidenţiind parteneriatul solid dintre Ambasadă şi DNA şi declarând că sprijină activitatea importantă a DNA in lupta continua împotriva corupției din România.
Alte întâlniri importante au avut loc la Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casatie şi Justiție, la Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, la Consiliul Superior al Magistraturii şi la Agentia Națională de Integritate in cadrul întâlnirilor s-a subliniat implicarea comună a ţărilor noastre in consolidarea eforturilor de combatere a corupției din Romania. ”
Parcă dacă se desființează SIIJ-ul, competența pentru cercetarea penală a magistraților revine la DNA și DIICOT.
Pe unde au fost cei de la ambasada SUA?
Taman pe la DNA și DIICOT, să le vorbească despre desființarea SIIJ. Că asta e treaba reprezentanților unei ambasade, nu?
18.02.2021 – Guvernul aprobă proiectul de lege privind desființarea SIIJ și îl depune în Parlament.
Ce să înțeleg eu ca cetățean din asta?
Că a așteptat Guvernul binecuvântarea ambasadei SUA?
Doar ambasada SUA zice că la începutul săptămânii s-a întâlnit cu Ministrul Justiției Stelian Ion ca să discute ” Parteneriatul Strategic şi pentru a discuta prioritățile esențiale referitoare la sistemul de justiție, inclusiv reformele necesare pentru asigurarea independentei sistemului judiciar.”
Sistem judiciar independent de cine? Probabil de poporul român.
Pe la cine se duseră ambasadorii SUA?
Taman pe la cei cărora urmează să le revină competența de cercetare a judecătorilor: DNA și DIICOT, unde au subliniat ”implicarea comună a ţărilor noastre in consolidarea eforturilor de combatere a corupției din Romania”.
Ce treabă are implicarea ambasadei SUA prin România? Adică prin treburile interne ale României?
Ce făcură ambasadorii după ce se duseră în vizită?
Deteră declarații că susțin desființarea SIIJ. Bingo!
Ce zise CSM -ul de proiectul de desființare a SIIJ?
Că încalcă independența judecătorilor și afectează dreptul la un proces echitabil (ăla care trebuie garantat de statul român conform art. 21 alin. 3 din Constituție).
Nu prea se pupă asta cu declarațiile ambasadei SUA că susține desființarea SIIJ pentru promovarea statului de drept și independența sistemului judiciar.
23.02.2021 – Comunicat de presă al Ministrului Justiției. Triumfător acesta ne spune că și ambasadorul Germaniei în România susține demersurile pentru desființarea SIIJ și corectarea legilor justiției.
Ce treabă are ambasadorul Germaniei cu SIIJ-ul din România și legile justiției?
Parcă nici nemții sau companiile cu capital nemțesc nu au probleme cu justiția prin România.
Care va să zică, noi colonia cui suntem? A SUA? A Germaniei? A SUA și Germaniei?
Ce să înțeleg eu ca cetățean?
Că se duseră străinii (americanii) să vadă cam cum stau apele înainte pe la cei care urmează să aibă competența să îi cerceteze pe magistrați, dacă sunt copii cuminți și ascultători, după care ieșiră mândrii să spună: Da, domnule, sunt buni ăștia, îi susținem!
Eh, bine, nu spuseră chiar așa pe față. O ziseră pe ocolite: susținem desființarea SIIJ.
Dacă mai iau în calcul și că nu a îndrăznit nimeni să se aproprie până acum de companiile străine sau cu capital străin, pe când cele cu capital românesc au fost îngropate cu patroni, locuri de muncă și producție cu tot, constat că nu e deloc bine.
Pot eu ca cetățean să cred, în condițiile astea, că justiția e subjugată și e în mâna străinilor?
Și ce să vezi?
Cu toate că își încălcară ambasadorii obligațiile, MAE nu zice pâs.
Autoritățile și instituțiile care au în atribuții apărarea siguranței naționale (știu ele care sunt) nu fac nimic, ca întotdeauna. Aaa, ba da, se ocupă de ascultarea cetățenilor, că doar poporul român este pericol la securitatea națională.
Ca să se înțeleagă, conform art. 1 din Legea nr. 51/1991, siguranța națională este definită astfel ”Prin siguranţa naţionala a României se înţelege starea de legalitate, de echilibru şi de stabilitate socială, economică şi politica necesară existenţei şi dezvoltării statului naţional român, ca stat suveran, unitar, independent şi indivizibil, menţinerii ordinii de drept, precum şi climatului de exercitare neingradita a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale ale cetăţenilor, potrivit principiilor şi normelor democratice statornicite prin Constituţie.”
În concluzie, să urmărim cu interes care și cum va vota fiecare parlamentar și partid politic cu privire la proiectul de desființare SIIJ.
Cu această ocazie vom putea vedea direct care sunt niște trompete ale străinilor și care nu.
Iar după aia, să facă bine și să stea în banca lor și să nu ne mai trâmbițeze nouă pe la TV că nu mai pot ei de grija poporului român.
După ce se deconspiră, cât tupeu să mai aibă?
Să mai urmărim și ce fac serviciile secrete și MAE. Că se pare că nu fac nimic din ce intră în atribuțiile lor stabilite prin lege.
LATER EDIT: Nici măcar colonie nu suntem. Suntem subcolonie, că nici nu se mai deranjează ambasadorul să se deplaseze.
Am dat un search după: Chargé d’Affaires David Muniz, membru al delegației ambasadei USA care s-a perindat pe la toată lumea.
În ce țări credeți că a mai fost? Tirana, din Albania; Podgoriţa, din Muntenegru; Priştina, din Kosovo; Kirkuk, din Irak; Kuala Lumpur, Malaysia și Ekaterinburg, Rusia. De ce mi se pare mie că nu e a bună, se intreaba Elena Radu pe pagina sa de socializare? (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

„A confirmat că a numit-o pe o tipă – called Diana Punga – manager pe PGMB/Tipa e de fapt de la USR”

Avatar

Publicat

pe

De

Nicușor este întrebat de ce nu merg noaptea semafoarele în București. Zice că nu se conectează nu știu ce cu nu știu ce. Vorbește de parcă ar trebui să le repar eu, nu să le rezolve el, că de aia e plătit și votat. Cică de abia a scris un proiect. bine, oae. Îmi aduc aminte că în campaniile tale nesfârșite spuneai altceva. Că rezolvi imediat cum aterizezi în primărie. Ah, și a confirmat că a numit-o pe o tipă – called Diana Punga – manager pe PGMB. Tipa e de fapt de la USR, de la fără penalii lor în funcții publice, specialistă în imagine și marketing. altul care și-a numit Pr-ista proiect manager al Bucureștiului. Până ieri, era secretara lui. De unde le scoateți, băi, nene, băi?, se intreaba Sorina Ruxandra Matei pe pagina sa de socializare. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

„Pisicile aristocrate, Dumbo, Coliba unchiului Tom se interzic copiilor ca fiind rasiste/Cireșarii sunt comuniști/Ion Creangă și G. Topârceanu sunt desueți și trebuiesc scoși din lectura copiilor/Religia este din Evul Mediu”

Avatar

Publicat

pe

De

Ca să înțelegem despre ce este vorba: anul trecut a fost legiferată educația sexuală încă de la grădiniță; anul acesta se pune problema eliminării din școală a istoriei românilor. Pisicile aristocrate, Dumbo, Coliba unchiului Tom se interzic copiilor ca fiind rasiste; Cireșarii sunt comuniști, Ion Creangă și G. Topârceanu sunt desueți și trebuiesc scoși din lectura copiilor. Religia este din Evul Mediu. Chimia, fizica, matematica, filosofia sunt prea grele și nu folosesc la nimic viitorului sclav pe plantațiile multinaționale. Copiii au nevoie doar de masturbare și de sex oral. Școala trebuie să producă analfabeți hedoniști fără identitate, fără cultură, fără idealuri, niște animale obsedate sexual furajate fast-food. Valorile ți le vor băga în cap reclamele obsesive, pseudo-cultura tv și pornografia accesibilă oricui, indiferent de vârstă. Aceasta este societatea viitorului, despre asta este vorba în multi-inculturalism.
Și nici măcar dreptul de a alege nu o să-l mai ai pentru că Inchziția multi-culturală va zdrobi deviaționismul și orice formă de frondă, conchide fostul consilier local din partea PNL Sector 3 -Bogdan-Valentin Brătianu. (Sava N.).

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv6 ore ago

EXCLUSIV/Au inceput tunurile/jafurile in ministerele coordonate de USR/”Damf” puternic de “servicii”/Claudiu Nasui si Societatea Nationala a Sarii SA – “Salrom”, tun de peste 1 milion de euro

In plina pandemie conducerea Societatii Nationale a Sarii SA – “Salrom”, cu sediul administrativ in Splaiul Unirii nr.76, Corp A,...

Exclusiv1 zi ago

Incredibil: Acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European/Desfiinţaţi instanţele

Judecătoarea Adriana Stoicescu: A trecut complet neobservată legea 6 din 18.02.2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a...

Exclusiv1 zi ago

Gândiți-vă, că dacă nu era documentată această exmatriculare, unii dintre ei ar fi ajuns procurori/Sau să vă judece, judecători/Alții, poate ar fi ajuns procurori șef DNA

Fără îndoială, știrea zilei de ieri este că 49 de studenți de la facultatea de Drept a Universității București, din...

Exclusiv2 zile ago

Decizia apare exact in momentul in care fostul contabil de la paduri, Nicu Marcu, impopotonat Presedinte ASF si cu director de cabinet un general SRI si care a facut parte din securitatea anti-NATO a lui Ceaușescu inainte de 1989, vor sa impuna scumpirea RCA

Opriti-l! Nefrecventabilul parlamentar PNL, Florin Roman, care a fost si autorul unui proiect de lege prin care vrea sa nationalizeze...

Exclusiv3 zile ago

Practici prin care s-a sifonat banul public la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)! (I)

Entitatea ale cărei patrimoniu şi interese au fost păgubite/lezate este Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), structură sportivă de drept public...

Exclusiv5 zile ago

Manual de musamalizare a ilegalitatilor comise la CSM Ploiesti care au dus la sifonarea banului public/Emiterea de adrese oficiale cu continut FALS/Andrei Volosevici ia masuri?DNA ia notite si verifica?

Conducerea PNL Prahova sabotata de mafia/incompoetenta din institutiile din subordine ”Să terminăm cu pilăraia, mafia şi nepotismul” –, este contrazisă...

Exclusiv6 zile ago

N-am înțeles în ce calitate se implică ambasada SUA, adicătelea niște funcționărași de mâna a 7-a ai Departamentului de Stat, în politica penală a statului român/S-au dus peste MJ, DNA, CSM etc

N-am înțeles în ce calitate se implică ambasada SUA, adicătelea niște funcționărași de mâna a 7-a ai Departamentului de Stat,...

Exclusiv1 săptămână ago

Cum de nu a vazut BNR operatiunile prin care, ING Bank Romania falsifica destinatia de export a motoarelor de Boeing, astfel incat, pe legaturi securiste ante-1989, sa ajunga in Iran, tara aflata sub embargou?

Cand bancile se inchina la stat, oare chiar s-au prostit analistii financiar-bancari din bancile din Romania? Eu nu cred. Desi.. Două...

Exclusiv1 săptămână ago

Economia României a scăzut ,,doar” cu -3,9% în 2020, ceea ce realmente reprezintă o ,,performanță” fantastică: care nu există în realitate, plăsmuită, ireală

Pe ,,surse alternative”, economia a scăzut cu 3,9% în 2020. Premierul are dreptate: e o performanță ,,fantastică” Căderea economiei cu...

Exclusiv1 săptămână ago

Când a mințit?/ Florin Cîțu, după incendiul de la Matei Balș, 29 ianuarie 2021

Când a mințit? Florin Cîțu, după incendiul de la Matei Balș, 29 ianuarie 2021: ,,Deși au fost alocate resurse importante...

Exclusiv1 săptămână ago

De ce existenta SIIJ trebuie sa-i preocupe pe toți cetățenii, nu doar pe magistrați?/Dacă vom accepta ca judecătorul care ne soluționează cauza să fie cercetat de aceeași structură de parchet care ne cercetează și pe noi…

Pe înțelesul tuturor: Ce face SIIJ? Cercetează penal numai presupusele infracțiuni săvârșite de judecători și procurori, indiferent că este o...

Exclusiv2 săptămâni ago

Oare care o fi realitatea cu SIIJ -ul?/ „Nu îmi plac bălăriile pe post de argumente/Așa că mă gândii să verific dacă sunt bălării sau nu/Și-mi ieșii că ar cam fi”

Oare care o fi realitatea cu SIIJ -ul? Am văzut că argumentele pentru desființarea SIIJ ar fi: 1. E ineficientă...

pacanele-in-romania pacanele-in-romania
Actualitate2 săptămâni ago

Cele mai iubite jocuri de păcănele de către români

Mulți dintre români au pariatul și jocurile de noroc în sânge, acest fapt fiind demonstrat de succesul pe care îl...

top-aplicatii-pariuri-sportive top-aplicatii-pariuri-sportive
Diverse2 săptămâni ago

Top 3 aplicații de pariuri sportive

Sunt unele case de pariuri care s-au axat pe mediul online și au renunțat în totalitate la agențiile stradale. În...

Exclusiv2 săptămâni ago

Portocală era parfum/A zis că lui i-au plăcut protocoalele cu SRI (alea ilegale), SIIJ e o monstruozitate, e un stalinism care terorizează categorii de persoane dar care n-a făcut nimic

Mie îmi place mult de tot de domnul procuror Claudiu Sandu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. De...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv