Connect with us

Actualitate

Premiera astăzi şi mâine la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

Incisiv

Publicat

pe

„Autobahn” sau despre cum trecem unii pe lângă alţii
Premiera astăzi şi mâine la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

Emoţiile, trăirile, pasiunile şi micile momente de fragilitate de peste zi, cuvintele şi mai ales tăcerile noastre, sunt surprinse, în varianta scenică a textului „Autobahn”, într-un tablou aproape coregrafic inspirat de ritmurile, conştiente sau nu, apăsătoare sau eliberatoare, ale propriilor noastre existenţe. Conceput iniţial ca o mini-serie de teatru-film ce a avut premiera în cadrul #FITSonline, spectacolul „Autobahn”, regia Andrei şi Andreea Grosu, va avea premiera la Sala Mare a Naţionalului sibian vineri, 25 septembrie, şi sâmbătă, 26 septembrie 2020, fiind prima producţie prezentată în premieră de la redeschiderea spaţiilor de joc. Spectacolul îi are în distribuţie pe actorii: Cendana Trifan, Mariana Mihu-Plier, Gabriela Pîrliţeanu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Raluca Iani, Ofelia Popii, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Viorel Raţă, Adrian Neacşu, Cezara Creţu, Diana Văcaru-Lazăr, Mihai Coman şi Iustinian Turcu.

„Autobahn” – un tablou aproape coregrafic al propriilor noastre existenţe

Adaptarea pentru scenă a proiectului „Autobahn” dezvăluie subtilităţi de dincolo de imaginea cinematografică. Pentru că teatrul este viu. Iar textul lui Neil LaBute este despre viaţă – despre viaţa noastră, despre micile şi marile eşecuri care ne definesc existenţele, în drumurile pe care fiecare le parcurge înspre propriile scopuri. În fuga nebună pe autostrada fără limită de viteze, în care cu toţii ne intersectăm întâmplător singurătăţile, oare ce putem descoperi: inutilitatea de a ne ascunde, imposibilitatea de a ne salva sau absurditatea vieţii? Traseele personajelor captive în maşinile propriilor destine derapează într-un ritm alert pe scena teatrului, într-o ultimă confruntare cu propriile temeri şi speranţe. Scena devine o prelungire firească a camerei de filmat, deschizând interpretări secundare sau închizând destinele personajelor sub pecetea unui tragism implacabil. Gesturile se precipită, ritualurile domestice o iau razna, zâmbetele artificiale se topesc. Emoţia se intensifică. Nu mai este loc de small talks. Se trăieşte!

Caseta artistică a spectacolului „Autobahn”, de Neil LaBute

REGIA: Andrei şi Andreea Grosu

DIRECTOR DE IMAGINE şi MONTAJ: Alexandru Condurache

SCENOGRAFIA: Vladimir Turturica

MUZICA: Mihai Dobre

ASISTENT REGIE ŞI SUFLEOR: Corina Predescu

MANAGER PROIECT: Claudia Maior

IMAGINE ŞI MONTAJ: Alexandru Condurache

DISTRIBUŢIA:
Scena 1 – „Funny”: Cendana Trifan şi Mariana Mihu-Plier;

Scena 2 – „Bench seat”: Gabriela Pîrliţeanu şi Horia Fedorca;

Scena 3 – „All apologies”: Adrian Matioc şi Raluca Iani;

Scena 4 – „Merge”: Ofelia Popii şi Ciprian Scurtea;

Scena 5 – „Long division”: Marius Turdeanu şi Viorel Raţă;

Scena 6 – „Road trip”: Adrian Neacşu şi Cezara Creţu;

Scena 7 – „Autobahn”: Diana Văcaru-Lazăr, Mihai Coman şi Iustinian Turcu

Număr limitat de locuri pentru reprezentaţiile indoor

Toate spectacolele prezentate în spaţiile indoor se vor juca în prezenţa unui număr limitat de spectatori: 80 de locuri la TNRS – Sala Mare, respectiv 100 de locuri la Fabrica de Cultură – Sala „Lulu”. Accesul în spaţiile de joc este permis cu o oră mai devreme decât ora de începere a evenimentelor, cu respectarea unei distanţe de minim 1,5 metri, după efectuarea triajului epidemiologic şi doar spectatorilor care poartă mască de protecţie în mod corect. Biletele pentru toate spectacolele prezentate de TNRS, pot fi achiziţionate de pe site-ul teatrului (www.tnrs.ro/program), din Agenţia Teatrală TNRS – Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 sau din reţelele partenere: Entertix.ro, Kompostor.ro, Bilet.ro, Eventbook.ro, Iabilet.ro, MyStage.ro şi TomTix.ro.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cei mai multi consumatori la nivelul UE care furnizeaza date cu caracter personal, sunt romani!

Incisiv

Publicat

pe

De

1 din 4 cetățeni ai UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au susținut că au evitat să furnizeze informații personale serviciilor de rețea sociale sau profesionale în 2019 din motive de securitate.

În toate statele membre ale UE, cea mai mare parte a persoanelor care au evitat să furnizeze informații personale serviciilor de rețea sociale sau profesionale s-a înregistrat în Franța (40%), urmată îndeaproape de Olanda (39%), Finlanda (37%) și Slovacia și Suedia (fiecare 36%).

În schimb, o parte mai mică a populației s-a abținut de la furnizarea unor astfel de informații în Lituania (6%), Bulgaria și Ungaria (ambele 8%), Croația și România (ambele 9%).

Reţineţi 
Dacă alegeţi să faceţi cumpărături online sau să participaţi la licitaţii online, asiguraţi-vă că sunteţi la curent cu politica de rambursare şi de gestionare a proceselor de litigii şi fiţi atent să nu vi se taxeze un preţ excesiv. De asemenea, este recomandat să utilizaţi un serviciu de custodie. Acest serviciu va reţine plata dumneavoastră şi o va trimite vânzătorului odată ce aţi confirmat primirea articolului achiziţionat. De regulă, se percepe o mică taxă pentru acest serviciu.

Atenţie 
Nu cumpăraţi niciodată de la ofertanţi evaluaţi slab pe site-urile de licitaţii şi asiguraţi-vă că faceţi cumpărături numai de pe site-uri legitime de cumpărături.

Gândiţi-vă 
Nu răspundeţi e-mailurilor spam, chiar şi cu scopul de vă dezabona şi nu faceţi click pe link-uri şi nici nu apelaţi numere de telefon listate într-un e-mail spam. Asiguraţi-vă că deţineţi software de protecţie şi consultaţi un specialist în calculatoare.

Cercetaţi
Dacă într-un e-mail sau o fereastră pop-up vi se oferă un produs sau un serviciu ce vă interesează întra-adevăr şi oferta pare rezonabilă, asiguraţi-vă că înţelegeţi toate termenele şi condiţiile precum şi costurile implicate înainte de efectua o achiziţie sau de a furniza date dumneavoastră.

Întrebaţi-vă
Deschizând acest e-mail suspect voi prejudicia securitatea calculatorului meu?

“Tinand cont de perioada in care ne aflam majoritatea dintre noi suntem tentati sa achizitionam produse online iar odata cu acestea furnizam informatii personale fara sa ne gandim la consecinte. Ni se cer foarte multe date pentru livrarea produselor sau pentru emiterea documentelor fiscale, date care sunt transmise si firmelor de curierat, nu numai agentului economic de la care achizitonam. Oare ce se intampla cu aceste date? Sunt toti acesti agenti economici operatori de date cu caracter personal? “, a declarat Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons.

Citeste in continuare

Actualitate

Barbu Mateescu: ”Temele lui Trump și cum americanii au ajuns să li se opună” (OPINIE)

Incisiv

Publicat

pe

De

În cazul în care președintele în funcție al Statelor Unite va câștiga al doilea mandat, se va confrunta cu un set aparte de provocări: atractivitatea componentelor concrete ale discursului său este în scădere.

Una din temele care îi sunt dragi este oprirea migrației ilegale spre Statele Unite. O alta, cu încărcătură mai mare pentru partidul său decât pentru el însuși, este desființarea Obamacare – o lege care obligă furnizorii privați de asigurări medicale să respecte câteva norme defavorabile pentru ei, dar de folos pentru beneficiari, interzicându-le respectivilor furnizori, de exemplu, să refuze semnarea de contracte pentru persoanele cu boli pre-existente. Prin comparație cu modelele din alte țări dezvoltate, Obamacare este doar o mică nuanță într-un sistem care în continuare se bazează în mod fundamental pe inițiativa privată pentru asigurarea sănătății, dar republicanii – extrem de sensibili la orice implică intervenția statului – au tratat Obamacare drept un pas spre socialism.

Pe ambele subiecte, opinia publică din Statele Unite este mai defavorabilă ca oricând punctelor de vedere susținute de Trump și de Partidul Republican. Gallup monitorizează percepția americanilor cu privire la migrație începând din 1965. Ponderea americanilor care consideră că nivelul migrației spre SUA trebuie să crească este la cea mai mare cotă din istorie: 34%. (Cu câteva luni înainte ca Trump să devină președinte, ponderea era 21%). Fenomenul invers s-a petrecut cu ponderea celor care cred că migrația trebuie să scadă: 28% din americani cred acest lucru, iarăși o cotă fără precedent. Din nefericire Gallup nu a monitorizat subiectul migrației ilegale în 2020, ultima dată când a studiat această temă fiind primăvara anului 2019. Față de anul 2016, când Trump nu își începuse încă mandatul, ponderea celor care cred că subiectul migrației ilegale spre SUA este important sau foarte important a scăzut de la 60% la 54%, rămânând un subiect de îngrijorare pentru o majoritate a americanilor dar necrescând ca relevanță, ci dimpotrivă. În acest timp, merită spus, SUA nu a construit miticul zid cu Mexic iar măsurile luate pentru stoparea migrației ilegale au fost simbolice. Problema, practic, nu a fost rezolvată – dar relevanța ei pentru americanul de rând s-a redus la cea mai mică pondere din 2001 încoace.

Conform KFF Health Tracking Poll, introducerea Obamacare a divizat inițial societatea americană. Din februarie 2013 până la finele lui 2016, cu foarte mici excepții de moment, americanii care se opuneau Obamacare erau în majoritate. În iunie 2017, când discuțiile despre desființarea Obamacare au ajuns la apogeu, lucrurile s-au schimbat și așa au rămas până în ziua de azi. America intră în alegerile prezidențiale cu cea mai mare pondere din istorie a celor care au o părere favorabilă despre Obamacare (55%). În ceea ce privește pe cei care au o părere proastă despre Obamacare, ponderea lor (39%) este aproape un record negativ absolut, în ultimul deceniu fiind mai mică la momentul primelor discuții despre lege, adică în iunie 2010: 35%.

O victorie a lui Trump s-ar înregistra, în mod cert, doar în cazul în care el ar obține votul electorilor însă nu și votul popular. Ar fi a treia oară în 20 de ani că acest lucru se întâmplă în SUA. Desființarea colegiului electoral și adoptarea sistemului uzual din Europa – adică președinte să devină pur și simplu cine primește mai multe voturi la nivel național – este dorită conform Gallup de 61% din americani. Împărțirea lor pe preferințe politice este previzibilă având în vedere cine a fost favorizat respectiv defavorizat de situație în trecut – marea majoritate a democraților (89%) doresc acest lucru iar marea majoritate a republicanilor (77%) nu. Relevantă mi se pare însă poziționarea independenților, 68% dintre ei dorind sistemul electoral mai simplu, în care votul popular indică președintele. Iar cei care se autoidentifică drept independenți reprezintă 42% din populația SUA, democrații și republicanii reprezentând, fiecare, sub 30%.

În serialul „The Wire”, câștigătorul unui scrutin pentru primăria orașului Baltimore observă a doua zi după victorie: „Sunt un primar alb într-un oraș care nu e [alb].” În mod similar, pe câteva subiecte relevante, Trump s-ar putea pomeni câștigător într-o țară în care punctele sale de vedere nu sunt apreciate. N-am niciun dubiu că această disonanță nu va fi procesată – câștigătorii, oriunde pe glob, suferă de o orbire temporară. De plătit va plăti partidul republican în 2022, la următoarele alegeri ce vor determina componența unei bune părți a congresului american.

Informațiile de mai sus sunt importante și în alt sens. O explicație ieftină pentru un eșec al lui Trump ar fi coronavirusul. În planul colegiului electoral este posibil ca pandemia să fi „mișcat” situația din destule state încât Trump să piardă. Existența COVID-19 nu trebuie însă să ascundă faptul că, pe subiecte ce n-au nicio legătură cu virusul, Trump mergea într-o direcție iar populația Statelor Unite în alta.

Citeste in continuare

Actualitate

Pe platforma «Sportul se joacă» sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic

Incisiv

Publicat

pe

De

Ca urmare a parteneriatului între Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv, Institutul Aspen România și cu sprijinul BCR, s-a lansat platforma online „Sportul se Joacă”. Aceasta reprezintă o platformă educațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții din țara noastră să se joace „de-a sportul” cu copiii.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare. Astfel, copiii se pot juca de-a sportul în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv.

Platforma „Sportul se Joacă” este activă din data de 22 octombrie 2020, iar pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice.

 

„Sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Prin intermediul platformei «Sportul se joacă», în care sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potrivește”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.

O parte din marii campioni ai României s-au alăturat acestui proiect și au devenit Ambasadori ai programului „Sportul se Joacă”: Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, Elisabeta Lipă, George Cosac și Răzvan Pîrcălabu. 

«Sportul se joacă» este un program care va ajuta, în primul rând, prin ceea ce conține: un număr de peste 120 de exerciții, exerciții prin care copiii vor descoperi, practic, lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice și vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

Platforma poate fi accesată pe www.sportulsejoaca.ro, pe canalul de YouTube „Sportul se joacă” și pagina de Facebook „Sportul se joacă”.

Luni, 26 octombrie, Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, va participa la o videoconferință cu inspectorii școlari pentru Educație fizică și sport, alături de Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului și Mihai Covaliu, președintele COSR.

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont10 ore ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont3 zile ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont4 zile ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont5 zile ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv7 zile ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv7 zile ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont7 zile ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

Alegeri parlamentare 2020. Este tensiune mare în PNL. Liderii de filială fac pelerinaj la Ludovic Orban, pentru a-şi impune pe...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Asemanarile dintre Gheorghe Ciuhandu, Constantin Boşcodeală, Gheorghe Anghel si Andrei Volosevici/Fapte penale identice dar solutie a instantei diferita doar in cazul primarului PNL reales – Andrei Volosevici?

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost găsit vinovat de abuz în serviciu de către Curtea de Apel Timișoara...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Chiar nimeni nu ii spune ca aceasta hotarare intra sub incidenta penala a abuzului in serviciu intrucat nu este prevazuta aceasta masura de sanatate publica/individuala nu este prevazuta de lege, astfel cum prevede Constitutia Romaniei!

Arafat decreteaza dar fara a preciza legea aplicabila ca in cazul exitentei unei incidente de 3 la mie a cazurilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui act oficial in acest sens!

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!