Connect with us

Administratie

Revanșa părinților

Publicat

pe

Suntem în plină numărătoare inversă. Fix peste 12 zile încep școlile. În România. În alte țări, momentul a fost amânat. Pentru a-i proteja pe copii în pandemie. Pe copii și pe familiile acestora. La noi, autoritățile merg înainte. Implacabil. Pe model german. Sau nu. Pentru că sistemul e alandala. Dat total peste cap. Mai devreme sau mai târziu, loviți de consecințele relei administrații, părinții își vor lua revanșa.
A fost tăiată coada vulpii și în ceea ce privește tabletele. În mod normal, sunt necesare milioane de tablete. Dar Guvernul nu a negociat decât pentru 300.000. Și doar a negociat. Nu se știe la ce preț. Din această perspectivă, din nou, nu există niciun fel de transparență. Dar nici cele 300.000 nu vin. Sau, în orice caz, nu vin la timp. Până la urmă, nimeni nu are habar de câte tablete vor avea parte copiii. Mai ales cei din zonele defavorizate. Sau chiar din marile orașe. Copiii care, dintr-un motiv sau altul, sunt obligați să facă școală la distață.
Mai sunt doar 12 zile și doamna ministru care ne vorbește despre „pepsiglas” este incapabilă să iasă într-o conferință de presă sau cu un simplu comunicat și să informeze opinia publică asupra numărului exact de tablete care există în stoc. Dacă există vreuna. Iar dacă nu există, măcar să ne spună câte vor fi până în 14 septembrie. Și în ce fel, dacă vor exista câteva tablete, acestea vor fi distribuite către elevi. În ce condiții.? Căror elevi? Și asta nu este totul.
Dacă, dincolo de tâmpenia cu declarația pe propria răspundere a părinților, la care se pare că s-a renunțat, și de povestea cu măștile, care ba sunt, ba nu sunt, ba trebuie achiziționate de părinți, ba de Guvern, ba nu de Guvern, ba de autoritățile locale, ba de școli, care dispun de fonduri în acest scop, care de fapt nu dispun de fonduri, dar cheltuielile vor fi decontate de Guvern, ba nu le vor fi decontate, încercăm de dragul exercițiului, cel puțin, să ștergem cu buretele pandemia, tot mai stă suspendată în aer o întrebare cheie. O întrebare bombă. Pe care, luați de iureșul pandemiei, văd că nimeni nu și-o pune. Fraților, dar cursuri școlare există? Există manuale în număr suficient, care urmează să fie distribuite gratuit tuturor elevilor din România? Să iasă doamna Anisie la microfon și să ne spună măcar atâta lucru. Dacă vor avea sau nu manuale copiii noștri. Da sau nu? Nu o întreb nimic legat de haznalele din curtea școlii. În care, din când în când, se îneacă copiii. Nu o întreb nimic despre accesul la apă. La apă curentă. Ca să aibă elevii cum să se spele pe mâini. Nu o întreb nimic în legătură cu dozatoarele de apă. Dacă au fost sau nu achiziționate pentru toate școlile? Bine. Renunțăm și la apă. Dar măcar hârtie igienică există? Ce stocuri de hârtie igienică au școlile?
Câte cadre sanitare la câte școli există? Cine altcineva ar putea supraveghea starea de sănătate a copiilor în timpul procesului de învățământ? Și ce se va întâmpla în acest an cu operațiunea „cornul și laptele”? În ce se va mai transforma? În „dezinfectantul și masca”? Dar dacă dezinfectantul și masca nu există, măcar cornul și laptele există? Haideți, doamnă ministru! Luați-vă avânt și curaj și dați-le românilor un răspuns.
Așa cum debutează acest an școlar, care, atenție, a fost întrerupt când numărul de persoane contaminate era de zece ori mai mic și numărul morților încă insignifiant, prevăd o catastrofă. Și nu sunt numai eu. Până și organizația elevilor s-a sesizat. Și cheamă statul român în judecată. Care ar putea fi scenariul negru care se prefigurează? Copiii se vor îmbolnăvi de coronavirus. La început, unul-doi. Apoi tot mai mulți. Se vor contamina învățătorii și profesorii. Despre care Guvernul crede că nu sunt expuși niciunui pericol. Și, ca atare, nu le-au fost oferite sporuri, așa cum se întâmplă în cazul cadrelor sanitare. Copiii contaminați vor merge cu virusul acasă. Acasă, unde domnul Tătaru, ministrul Sănătății, le recomandă să stea cât mai departe posibil de bunici. Numai că în foarte multe cămine, în special cele de la țară, oamenii stau claie peste grămadă. Și de multe ori chiar bunicii sunt cei care iau copiii de la școală. Sau care îi duc la școală.
Școala este necesară. Socializarea copiilor prin școală este indispensabilă. Dar totul are o limită. Iar limita este punerea copilului în pericol. Și a dascălilor. Și a familiilor. În România, autoritățile nu au adoptat măsurile luate în alte state, în care a început sau urmează să înceapă școala. Au fost incapabile să o facă. Ca atare, începerea cursurilor ar trebui amânată. Dar nu va fi amânată. Iar consecințele, pentru început, le vor suporta copiii, profesorii și familiile acestora.
Va exista însă și o factură politică. Vine momentul când părinții și bunicii își vor lua revanșa. Asta nu se va întâmpla însă decât dacă suntem o societate cât de cât normală la cap. Iar revanșa va fi năprasnică. La vot. Poate că viitura nu se va produce până la locale. Dar se produce sigur până la parlamentare. Și atunci ne vom uita toți la tabela de scor. Iar cel mai negru scenariu va fi absenteismul. Scârbiți de lipsa unor alternative, cred că cei mai mulți, circa 60% sau poate chiar peste, nu vor participa la procesul electoral. Un soi de apocalipsă a democrației. Și nu care cumva să vedem că, în absența revanșei la urne, va exista o revanșă în stradă. Unde se termină democrația, începe anarhia. Sau dictatura. (Sorin Roșca Stănescu)

 

Administratie

Acțiune impotriva traficului de droguri: două persoane reținute în Cluj-Napoca

Publicat

pe

De

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat o percheziție domiciliară care a dus la reținerea a două persoane, în vârstă de 21 și 23 de ani, suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și de participație improprie la infracțiunea de introducere în țară de droguri.

Conform actelor de urmărire penală, la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie 2024, cele două persoane ar fi procurat din Spania peste 27,3 kilograme de canabis, 1,2 kilograme de rezină de canabis și 10,2 grame de cocaină. Drogurile ar fi fost introduse în România prin intermediul unei firme de curierat, ascunse în două colete, iar suspecții au fost prinși în flagrant delict în localitățile Gherla și Florești, în momentul preluării drogurilor.

Percheziția efectuată în comuna Florești, la locuința suspectului de 21 de ani, a condus la descoperirea a aproximativ 4 kilograme de 4-CMC (drog de mare risc) și 100 de grame de rezină de canabis, destinate comercializării, precum și a sumei de peste 181.000 de lei și 445 de euro, împreună cu alte probe relevante.

Pe data de 10 octombrie 2024, procurorii au decis reținerea celor doi suspecți pentru o perioadă de 24 de ore. Tot în aceeași zi, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, polițiștilor din Secția Regională de Poliție Transporturi Cluj și jandarmilor din Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj, precum și din Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj.

Se reiterează faptul că, pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale conform Codului de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Acțiune națională impotriva traficului de droguri: 17 percheziții și arestări în Cluj-Napoca

Publicat

pe

De

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au desfășurat o acțiune amplă, în cadrul căreia au efectuat 17 percheziții la mai multe persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse psihoactive și deținerea de droguri pentru consum propriu.

Unul dintre suspecți a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Conform cercetărilor, începând din martie 2024, șase persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat pe baze familiale, care a acționat până în octombrie 2024 cu scopul de a efectua trafic cu substanțe interzise. Liderul grupului, aflat în penitenciar pentru o cauză similară, împreună cu ceilalți membri, ar fi comercializat droguri de mare risc precum 3CMC (cristal) și 4CMC, precum și substanțe psihoactive, destinat consumatorilor din județul Cluj, la prețuri cuprinse între 300 și 1.400 de lei.

Pe lângă aceste activități, alte trei persoane, neafiliate grupului organizat, au fost suspectate de procurarea, deținerea și vânzarea de substanțe psihoactive 2MMC. Una dintre acestea a fost, de asemenea, acuzată că a vândut droguri de mare risc (4CMC) și că a condus un vehicul pe drumurile publice fără a avea permis.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe pungi și peste 200 de plicuri ziplock cu substanțe pulverulente din categoria drogurilor de mare risc, canabis, fragmente de comprimate de MDMA, 300 de plicuri goale, grindere, cântare și 15.800 de lei, alături de alte probe relevante.

La data de 10 octombrie 2024, procurorii au dispus reținerea a opt persoane, 5 bărbați și 3 femei, cu vârste între 25 și 47 de ani, pentru 24 de ore. Tot în aceeași zi, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a celor nouă suspecți pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din Târgu Mureș, precum și al jandarmilor și echipajelor canine.

Se reiterează faptul că, pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Proiectul siguranța online: Educație digitală și prevenirea criminalității informatice pentru tineri la Bucharest Gaming Week

Publicat

pe

De

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB) invită copiii și tinerii să participe, în perioada 12 – 13 octombrie 2024, la standul tematic Siguranța Online, în cadrul Bucharest Gaming Week, organizat la Palatul Parlamentului. Acest eveniment se dorește a fi un moment de educație și prevenire a pericolelor din mediul online.

Sub sloganul „Fii Cool, nu Credool!”, tinerii care ne vor vizita la stand vor învăța cum să navigheze în siguranță pe Internet. Proiectul își propune să încurajeze precauția și discernământul în rândul utilizatorilor tineri, amintindu-le că trebuie să fie vigilenți și să nu dea crezare informațiilor nesigure din mediul virtual, mai ales când este vorba despre furnizarea datelor personale sensibile.

La standul Siguranța Online, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu gameri și să își testeze reziliența la pericole online printr-un quiz digital. Vor putea, de asemenea, să participe la un concurs interactiv de educație digitală și financiară, unde vor învăța să reacționeze corect la amenințările cibernetice. Câștigătorii vor fi recompensați cu premii din partea inițiatorilor proiectului de conștientizare.

Cele patru mesaje-cheie pentru tineri care vor vizita standul sunt:

  1. Evită furnizarea datelor de card la cerere.
  2. Verifică link-urile suspecte cu o soluție de securitate înainte de a da click.
  3. Folosește parole puternice, complexe și distincte pentru fiecare cont și, dacă este posibil, activează autentificarea multifactorială.
  4. Niciodată nu furniza date personale, date sensibile sau informații financiare necunoscuților din mediul online.

România se află printre țările europene cu cele mai bune și rapide conexiuni la Internet, conform rapoartelor privind Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI).

Proiectul național de educație digitală și prevenire a criminalității informatice Siguranța Online urmărește să furnizeze cele mai bune practici de securitate cibernetică prin intermediul platformei sigurantaonline.ro, având ca obiectiv protejarea tinerilor și copiilor de fraude informatice, pornografie infantilă și atacuri malware. (Paul D.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Emil Pascut: Majorarea pensiei la Metrou ridică intrebări despre principiul contributivității în sistemul pensionării

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Polițiștilor „Diamantul”, a dezvăluit că pensia unui muncitor necalificat de la metrou a fost recalculată...

Exclusivo zi ago

Emil Pascut despre impactul prostiei în funcții decizionale și controversele OUG 59/2017

Emil Pascut, de la Sindicatul Diamantul, analizează diferența dintre prost și inteligent, subliniind că un „prost” care își cunoaște limitele...

Exclusiv2 zile ago

Stațiunea Căciulata – Locul ideal pentru tratament și recuperare

Căciulata, parte a binecunoscutei stațiuni Călimănești-Căciulata, este una dintre cele mai apreciate destinații balneare din România, cunoscută pentru apele sale...

Exclusiv2 zile ago

Ipocrizia lui Ciolacu: oferte controversate pentru marea industrie

Introducere Iata ca avem noi informatii cu privire la o posibila aplicare a viitoarei scheme de ajutor de stat de...

Exclusiv2 zile ago

Primarul care a părăsit Cătina cu ghivecele și pietrele în brațe: o poveste de alegeri și controverse

Pierderea mandatului și ultimele acțiuni Primarul Cătinei, Alexandru Fulgeanu, a încheiat mandatul său într-un mod surprinzător, fiind implicat într-o serie...

Exclusiv2 zile ago

Fraude imobiliare în România: Scandalurile Nordis și White Tower dezvăluie un sistem corupt

Scandalurile imobiliare din România: incercări de fraudă și complicități în cazul White Tower și Nordis Recorder.ro a publicat o investigație...

Exclusiv2 zile ago

Abuzuri și interpretări eronate în Poliția de Frontieră

În urma unui răspuns emis de ITPF Sighișoara, Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a evidențiat importanța analizării acestuia în...

Exclusiv3 zile ago

Familia Albu: o călătorie controversată de la scrutinul public la beneficii mănoase în Ploiești

Familia Albu: ascensiune rapidă și beneficii controversate în Ploiești Nașii primarului și salariile lor exorbitante Simona și Cătălin Albu, nașii...

Exclusiv3 zile ago

Controversa imobiliară privind Familiile Nichita și Lupu: De la un accident tragic la tranzacții frauduloase/Cazul White Tower

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv3 zile ago

Colaborarea între victime și abuzatori – O problemă persistenta în rândul polițiștilor din MAI

Scandalul legat de permanența forțată la domiciliu rămâne o rană deschisă, nerezolvată pentru polițiștii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dezvăluie...

Exclusiv4 zile ago

Indiferența autorităților: impactul distructiv al Rafinăriei Astra asupra comunității din Mimiu

Garda de Mediu Prahova, Instituția Prefectului Prahova și IPJ Prahova mai reprezintă cu adevărat instituții de protecție a mediului și...

Exclusiv4 zile ago

Bătăia de joc a PSD: Pensionarii militari cer urgent reparații pentru drepturile lor

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, semnalează temerile profunde ale pensionarilor militari, care se văd confruntați cu o situație complicată...

Exclusiv5 zile ago

Corupție instituționalizată la IJP Prahova: Mirițescu și rețeaua de influență

Confirmarea corupției la vârful Poliției Confirmarea corupției instituționalizate în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și al Serviciului Județean Anticorupție...

Exclusiv5 zile ago

Corupția în IPJ Prahova: O rețea de ilegalități afectează afacerile locale (V)

Recent, o companie care a beneficiat de fonduri europene a fost victima unei rețele complexe de ilegalități orchestrate de foști...

Exclusiv5 zile ago

Nepăsare, neputință sau lipsă de curaj în fața crizei de la Judecătoria Vălenii de Munte?

Nepăsare vs. implicare Abuzuri la Judecătoria Vălenii de Munte: Întrebări Nerezolvate și Tensiuni Interne (VII) – (aici) Tindem să credem...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv