Klaus Iohannis a comis doua balbaieli remarcabile miercuri, 2 septembrie 2020, in direct si la ora de varf. Mai exact, la sfarsitul conferintei de presa organizate pentru injuratul PSD (atat il duce pe el capul – ce vreti?), Werner a luat intrebari din partea presei. Iar doi dintre reporteri l-au facut varza cu carne.
Prima data a venit Ramona Avramescu de la TVR – culmea: cea careia Iohannis i-a acordat un interviu acum niste ani – si l-a intrebat daca il considera responsabil pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru accidentul in care a fost implicat. (Amintim pe scurt: Masina in care se afla Bode, cu girofar si sirena, gonind pe contrasens, a intrat in alt autoturism, ranind cel putin trei oameni.)
Intrebat daca si in ce fel este responsabil ministrul pentru accident, presedintele a raspuns (vezi video cu intreaga conferinta):
„In primul rand, pot sa spun ca este regretabil ca se intampla un accident, chiar in conditiile in care in masina se afla un demnitar al statului. De aici putem sa tragem cel putin doua concluzii clare. Prima: ca nu este bine sa te grabesti cand vrei sa ajungi cu masina undeva (si asta este un lucru pe care ar trebui sa-l retinem cu totii). Doi: se vede inca o data – din pacate – foarte clar nevoia dezvoltarii infrastructurii. Dar din toata discutia, partea buna este ca nu a fost nimeni grav ranit. Si acesta este un noroc. In rest, autoritatile competente vor face investigatiile de rigoare”.
Cateva minute mai tarziu, a venit alta jurnalista si l-a intrebat direct daca Lucian Bode ar trebui sa demisioneze si daca situatia lui este diferita fata de contextul fostului ministru Gabriel Oprea (caruia Werner i-a cerut demisia, desi Oprea tot pe bancheta din spate statea, la fel ca Bode).
Iata ce a raspuns Klaus:
„Cu greu pot fi comparate aceste doua spete. Ne amintim cu tristete de incidentul de acum cativa ani, cand un politist a murit intr-un accident. Din informatiile mele, inca se cerceteaza si nu este finalizata speta. In acest ultim accident, nu a fost vorba de nicio coloana. Ministrul s-a deplasat cu masina pusa la dispozitie absolut legal de SPP. Daca acolo in trafic s-a gresit, vom afla – sper foarte repede – cine si de ce a gresit.
Nu cred (n.r. ca Bode ar trebui sa demisioneze). Cred ca este bine sa se lamureasca circumstantele accidentului. Dar, din informatiile mele, ministrul a fost pe bancheta, in spate. Dar inca o data: pana nu avem datele, nu e bine sa speculam”.
Ramanand in zona balbaielilor prezidentiale, trebuie sa va relatam ceva mult mai tare petrecut in aceeasi conferinta de presa. Ziaristul Dan Tapalaga de la G4media l-a intrebat pe Klaus Iohannis daca Giorgiana Hosu ar trebui sa-si dea demisia de la conducerea DIICOT in cazul in care propriul sot, fostul politist Dan Hosu, ar fi condamnat in binecunoscutul dosar DNA. Werner normal ca a dat-o dupa cires, dar Tapalaga a insistat, amintind ca tot Scrasnila Voda a fost cel care a cerut demisia lui Felix Banila de la sefia DIICOT. Moment in care… ati ghicit: Klaus Iohannis l-a flituit cu un „multumesc” sec, tasnit printre dinti.
Redam schimbul de replici dintre Dan Tapalaga si Klaus Iohannis:
„Dan Tapalaga: Domnul Vasilescu, fostul sef al Politiei Romane, a trebuit sa plece din functie, sa demisioneze dupa intalnirea cu interlopii, desi nu e clar de ce doar domnia sa, cata vreme a fost un ordin care nu putea veni decat din partea ministrului. Presupun ca nu l-a chemat vreun subordonat pe domnul Vasilescu din concediu sa se intalneasca cu interlopii. Dar totusi a plecat din functie, pentru a salva prestigiul institutiei, mai ales in campania electorala, cand nu putea atarna ca un bolovan de gatul Guvernului.
Intrebarea ar fi daca doamna procuror-sef DIICOT, doamna Hosu, care se intalneste si dansa in fiecare seara, cel putin la dansa acasa, cu un inculpat, cu sotul domniei sale, domnul Hosu, inculpat intr-un dosar de coruptie in care procurorii DNA au cerut astazi condamnarea pentru trafic de influenta, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informatii nedestinate publicitatii si la dare de mita. Intrebarea e: doamna Hosu, tot pentru prestigiul institutiei, trebuie sa demisioneze? Sau dansa poate sa ramana in functie, mai ales ca pe 15 septembrie, adica peste doua saptamani, ar urma sa se pronunte un verdict in prima instanta? Si atunci s-ar intalni acasa cu un potential condamnat, daca va fi domnul Hosu condamnat. Deocamdata e inculpat. Iar daca se va ajunge la o condamnare finala, cred oricum ca am fi singurul Parchet care are un sef care se intalneste acasa, seara de seara cu un inculpat, la acest moment.
Klaus Iohannis: Da, e buna intrebarea. Si sunt convins ca va fi analizata aceasta speta la CSM si o sa primim de acolo un raspuns autorizat.
Dan Tapalaga: Parerea dumneavoastra, insa, pozitia dumneavoastra, ca presedinte care a semnat numirea doamnei Hosu, care este?
Klaus Iohannis: Parerea mea este ca CSM va da un raspuns la aceasta chestiune.
Dan Tapalaga: Totusi, nu va asumati pozitia de Presedinte care a semnat si tot el al trebui sa revoce din functie un procuror?
Klaus Iohannis: Daca va exista o solicitare, atunci cu siguranta o voi analiza cu mare atentie. Dar eu nu am ca Presedinte, nu am instrumente sa analizez in detaliu aceste chestiuni, asa cum poate sa o faca CSM.
Dan Tapalaga: Dar ati cerut demisia domnului Banila pentru mult mai putin, tot sef DIICOT, fara sa asteptati ceva de la CSM.
Klaus Iohannis: Multumesc!
Dan Tapalaga: Multumesc si eu!”, conform celor de la Lumea Justitiei. (Cerasela N.).
Ceea ce se intampla in Bucuresti, respectiv evacuarea intempestiva a spitalului Foisor (multi pacienti operati sau care asteaptau operatia), scosi in strada, trimisi acasa sau transferati la alte spitale, subliniez, intempestiv, nu imi arata numai incompetenta autoritatilor
Evacuarea Foisor este motivata de nevoia de cele 21 de paturi de la terapie intensiva. Dar mie imi mai sugereaza ceva: ca, in timp ce transmit mesaje mincinoase derivate din raportarile lor (ca le scade media mobila sau ca am putea renunta la masca de la 1 august), situatia este MULT MAI GRAVA iar ei stiau asta din timp si au incercat sa o ascunda sub pres. Altfel, de ce ai evacua vineri noaptea un spital intreg? Ce au facut un an intreg de a fost nevoie ca vineri noaptea sa evacueze brusc un spital? Ce au facut pentru cei cu afectiuni pre-existente peste care a venit si COVID si pentru care, ajunsi in stare grava, nu este suficient doar un loc la terapie intensiva, ci este nevoie si de alte specialitati/tratamente (spre exemplu dializa)? #nimicpentrupopulatie. La fel ca pe vremea comunismului cand securitatea mintea ordinar prin datele publice, la fel se intampla si acum. Cu senitate, autoritatile se pregatesc de colaps. De cate ori credeti ca este situatia mai grava decat o raporteaza autoritatile? De 2 ori? de 4 ori? de 5 ori?, se intreaba analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N).
Spre binele pacienților oncologici prahoveni, am sperat că totul va merge șnur după începerea lucrărilor la primul laborator de radioterapie cu energii înalte din județul Prahova, în luna mai 2020.
Am crezut cu toată convingerea în acest proiect! Dovadă a fost parteneriatul semnat între Consiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești și, ulterior, alocarea de fonduri pentru laboratorul salvator de vieți!
Înțeleg că fondurile prevăzute în acest an de la bugetul municipiului Ploiești sunt insuficiente pentru finalizarea acestui obiectiv.
Nu vă jucați cu viețile celor peste 8.000 de prahoveni bolnavi de cancer! Urgentați finalizarea lucrărilor pentru laboratorul de radioterapie al Spitalului Municipal Ploiești!
Orice întârziere înseamnă pacienți oncologici puși pe drumuri către București sau Brașov, pentru câteva zeci de minute de radioterapie! Și asta în plină pandemie!
Fac un apel către Primăria Ploiești și către actuala conducere a Consiliului Județean Prahova să continue parteneriatul inițiat între cele două instituții și să aloce sumele necesare finalizării acestui laborator care poate face diferența între viață și moarte!
Lume-lume, people-people!
Tăpălazi și Pantalagă și-au făcut site economic, de analize fine și profunde.
Și citim noi o amplă analiză-anchetă în care noul site al lui Pantalagă și Tăpălazi ne spune care este numărul exact al angajaților la stat, care nu este ăla oficial, ci ăla pe care l-au descoperit ei.
Și apare în analiza-anchetă partea din imagine.
Băi, nene, băi. Mai las-o în pana mea. Pe bune, pretinzi că faci un mega material de presă și habar nu ai care sunt aceste date extrem de clare?
„numărul de parlamentari se ridică la circa 400”. Pe bune, mă? Vă era greu să căutați numărul exact, care este 466?
„Există circa 80 de prefecți și subprefecți”. Iar? Analiștilor, există fix 42 de prefecți și 85 de subprefecți.
„circa 80 de președinți și vicepreședinți de consilii județene”. NU, experților. Există fix 41 de președinți de CJ și 82 de vicepreședinți.
„Numărul primarilor și viceprimarilor din România se ridică la circa 6.000 de persoane (există circa 3.000 de localități)”. Băi, gata, gata, opriți analiza profundă, că nu se mai poate. În primul rând, în România există 13.749 de localități. Voi confundați localitățile cu UAT-urile. UAT-uri sunt 3.187 la nivel de primării și
41 de județe. Dar, revin, localități sunt 13.749.
Primari sunt doar 3.187, iar viceprimari sunt 3.222.
„în România există circa 30.000 de consilieri locali”, Nu frățicilor, nu. Sunt fix 40.121, cu tot cu consilierii din CGMB. Și mai sunt și 1.340 de consilieri județeni. Dar să știți că ăștia, nici consilierii județeni și nici cei locali, nu sunt angajați la stat. Cei mai mulți ai meseriile lor și joburi, unde lucrează zi de zi. Primesc niște bani pentru participarea la ședințe, dar atât.
Mi se pare de necrezut ca în 2021 să ai pretenția că scrii analize și anchete și să vii cu „căc…” din astea: „circa 400 de parlamentari”, „circa 80 de prefecți și subprefecți”. Pe bune, sun niște informații foarte exacte și foarte-foarte ușor de aflat, taxeaza Patrick André de Hillerin. (Paul D.).
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.