Connect with us

Administratie

Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a judecat in timp ce avea dementa

Publicat

pe

Il mai stiti dumneavoastra pe fostul judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, cel care si-a motivat hotararea din dosarul Baneasa in timp ce se afla internat la psihiatrie? Ei bine, de data aceasta intra in scena fiul sau, Alexandru Tudoran. Juniorul le-a trimis un mesaj celor de la National.ro, somandu-i sa nu mai scrie despre problemele psihice ale tatanelui, pe motiv ca acesta inca din 2016 ia medicamente pentru dementa, iar din 2015 chiar si tratament pentru diabet zaharat de tip II, dezvaluie Lumea Justitiei.

Iata un fragment din notificarea juniorului:

„Tatal meu este bolnav de mai mult timp. Si cu toate acestea a slujit Justitia. Nimeni nu a stiut nimic despre debutul bolii sale…. Ati fi putut afla ca medicul nostru, doamna Enea Ina Svetlana, careia nu putem sa ii multumim suficient, i-a prescris tatalui meu medicamentul SERMION inca din data de 13.10.2016. (…) Sper, totusi, sa tineti cont de faptul ca medicii i-au descoperit inca din anul 2016 afectiuni cerebrovasculare. Suprapuse peste diabetul zaharat tip II, aceste afectiuni au lasat urme si datorita consumului nervos al profesiei de judecator. (…)

Nici vorba ca acum s-ar preface tatal meu bolnav. Dovada stau toate aceste prescrieri (din 2 noiembrie 2015 tatal meu a trecut peste diabet numai cu Diaprel si Siofor). Si nu i-a fost usor sa lupte apoi si cu afectiunile generate de deteriorarea functiei cognitive. Spuneti ca fuge de raspundere? Sa incercati sa fiti voi altfel luand in fiecare zi un pumn de pastile (Sermion, Trittico, Pramistar, Quetiapina, Cipralex, Mizarten, Coaxil, etc) si sa spuneti ca este usor sa invingi dementa”.

Hopa! Ce avem noi aici?! Tudoran-senior si-a dat demisia abia in 2019. Deci timp de 3 ani, el a judecat suferind de dementa – conform propriului fiu –, dar si fara sa aiba dreptul. Caci exista inca din 2007 un ordin comun al ministrilor Justitiei si Sanatatii, care impune declararea ca inapte a persoanelor care sufera de diabet cu complicatii neurologice. In fine: cititi aici, pe National.ro, detalii despre bolile fostului judecator, oferite chiar de catre propriul fiu. (Irinel I.).

 

Administratie

Redeschiderea dosarului 10 august a picat la o magistrata #rezistenta judecata disciplinar

Publicat

pe

De

Ce ne aud urechile! Cica redeschiderea dosarului „10 augus 2018” va fi judecata de catre o magistrata #rezistenta de la Curtea de Apel Bucuresti, semnatara de memorii impotriva noilor legi ale justitiei, care va infirma cat ai clipi clasarea DIICOT (confirmand astfel cererea de redeschidere formulata de sefa DIICOT, Giorgiana Hosu). Ne referim la judecatoarea Ruxandra Grecu, cea care trebuie sa dea socoteala in fata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara din CSM pentru presupusa abatere disciplinara de la art. 99 lit. c din Legea 303/2004: „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”. (Monitorul Justitiei a publicat aici spectaculosul raport al Inspectiei Judiciare impotriva Ruxandrei Grecu.) Noi auzim ca avocatii jandarmilor vizati in cauza sunt fierti pe judecatoare, din cauza ca aceasta a stabilit urmatorul termen luni, 10 august 2020, astfel incat avocatii nu au timp sa-si pregateasca apararea. Si atentie: vorbim despre un dosar cu 70 de volume” De asemenea, gurile rele zic ca se va gasi cineva din randurile fortelor de ordine care sa-i faca Ruxandrei Grecu plangere la Inspectia Judiciara privind felul in care intelege sa judece redeschiderea acestei cauze. Oricum: vor fi multe de scris. Stati pe faza, dezvaluie Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Administratie

E oficial: a inceput marea bulibaseala privind scoala

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

La doar 24 de ore de la celebrul anunț al lui Klaus Iohannis privind începerea anului școlar și modul în care se va derula învățămîntului în pandemie, vine prima corectură a unei gafe: președinția își cere scuze oficial pentru o eroare care a pus lumea în încurcătură. Fără a fi pesimiști cu tot dinadinsul, estimăm că e doar startul oficial al ceea ce se anunță marea bulibășeală din învățămînt, din motive pe care le vom expune imediat.

Cum se va derula școala începînd de luna viitoare, ne-a transmis președintele:

”Felul în care va funcţiona fiecare unitate școlară va fi decis local, deci, decizia se descentralizează la nivel de județ. În funcție de situația concretă, locală, se va decide dacă unitatea școlară va funcţiona după scenariul unu – „verde”, cu risc mic sau deloc; după scenariul doi – „galben”, cu risc mediu; sau după scenariul trei – numit „roșu”, care înseamnă că școala se închide de tot.
În consecință, pentru fiecare școală în parte, Comandamentul Județean pentru Situații de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe scenariul „verde”, asta însemnând că toți elevii merg fizic la școală, se țin cursuri normale; sau, dacă se merge pe scenariul trei – „roșu”, când nimeni nu merge la școală şi totul se desfășoară online; sau scenariul „galben”, scenariul doi, de risc mediu, care înseamnă că o parte din activități se ține în școală şi o parte se ţine în online”.

Primul efect: la doar 24 de ore, cum spuneam, președinția își cere scuze pentru că, în ce ne-a spus „a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie. Metoda de calcul este stabilită de specialiștii INSP și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății. Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”.

Deci, ministerul Sănătății l-a dezinformat pe președinte din prima, cum s-ar zice, făcîndu-l să gafeze încă de la banalul anunț privind începerea școlii.

Asta ridică, din nefericire, o întrebare legitimă: ce va fi cînd intră în vigoare sistemul anunțat de Cotroceni?

Pentru că decizia, de funcționare sau nu, va fi luată pentru fiecare școală în parte dintr-un total de peste 6000, în fiecare județ, de către Comandamentele Județene pentru Situații de Urgenţă (CJSU).

În componența CJSU-urilor intră între 30 și 50 de membri, dintre care un președinte – prefectul – și doi vicepreședinți, adică președintele Consiliului Județean și șeful ISU județean.
Restul membrilor sunt șefi de servicii deconcentrate, de gospodărire comunală, reprezentanți ai unor ministere, instituții și servicii publice, șefi de unități militare, de direcții silvice, de la CFR, de spitale, de regii autonome (gaze, apă electricitate, transport etc), ai Crucii Roșii, de la meteo, agenți economici și chiar societăți comerciale private precum Enel, Telekom etc. Pe lîngă aceștia, mai funcționează un grup de consultanți din aceleași structuri mai sus prezentate, atît doar că ei nu au drept de vot.

Hotărîrile acestor CJSU se iau în ședințe în prezența majorității membrilor, cu două treimi, ceea ce înseamnă că dacă lipsește un singur vot pe cine știe ce considerente, o școală nu se poate închide ori deschide.
În plus, regulamentul de funcționare al CJSU-urilor prevede că este interzisă ”proferarea de insulte sau calomnii de către membrii prezenţi la şedinţă, dialogul dintre membrii şi persoanele aflate în sala, cât şi dintre aceste persoane. În cazul în care desfăşurarea lucrărilor este perturbată, Preşedintele poate să suspende şedinţa sau să dispună evacuarea din sală a membrilor şi/sau a persoanelor care au perturbat lucrările”.

La cît de eterogene, cu precădere politic, sunt respectivele CJSU e greu de crezut că nu vor apărea nervi și tensiuni majore în prag de alegeri.
Problema CJSU-urilor este că, de regulă, ele își intră în rol extrem de rar, mai mult în județele care se confruntă în mod tradițional cu inundații și alte asemenea probleme, cînd se decide închiderea sau deschiderea unor drumuri județene afectate de ape etc.
De închiderea școlilor se pune problema foarte rar.
CJSU Tulcea, bunăoară, a trebuit să ia anul trecut o asemenea decizie de închidere, pe 6 februarie, a școlilor din județ, fără municipiul Tulcea, în urma unui cod roșu de vreme rea. După care, în aceeași zi, s-a revenit cu altă hotărîre și s-au închis și școlile din municipiu. A doua zi, CJSU s-a întrunit din nou,a treia oară, a pentru a decide prelungirea suspendării cu încă o zi. Demn de menționat, însă, că nu a fost cazul, atunci, de o analiză bucată cu bucată a fiecărei școli în parte, ci în bloc.

Cum va fi, însă, din 14 septembrie, cînd CJSU-urile din întreaga țară – pe deasupra în plină campanie electorală cu mari interese politice locale -, vor trebui să ia decizii pentru fiecare școală în parte, cum ne-a informat președintele, și să decidă închideri/deschideri de școli de la o săptămînă la alta în funcție de trecerea de la verde la galben ori la roșu, după toanele Covid 19?
Judecînd după felul în care a demarat operațiunea, ieri, nu e greu de dat un răspuns.

 

Citeste in continuare

Administratie

„Maus nu influenţează politic Justiţia, doar dosarele se infirmă şi se întorc că vrea el”

Publicat

pe

De

Maus nu influenţează politic Justiţia, doar dosarele se infirmă şi se întorc că vrea el. Un dosar de 2 bani, deschis pe nimic, despre nimic, în care nici ăia de la DIICOT n-au găsit nimic, se reia încă o dată pe nimic, doar pe sloganuri populare ca la început, doar ca să ajungi în instanţă la nimic. Aşa toci degeaba banul public, ani de zile, în loc să faci dosare serioase. În plus, din dosar lipsesc aia violenţi care erau ai USR şi galeriile care dădeau foc, pe care i-am filmat chiar eu. În rest, asta este „independenţa Justiţiei” de 30 de ani încoace. Împăraţi care dictează rahaturi pe bani publici şi slugi executante tot pe bani publici. E bine că o ţine pe vulnerabila Hossu acolo că a vrut-o Hellvig. E piesă, asset. D’aia o şi ţine. Că e vulnerabilă, deci manevrabilă, deci controlabilă. Deci..dependenţa Justiţiei de politic pe baza rahaturilor şi mizeriilor în care se bagă singură. Vreau să vă mai spun că Justiţia nu se face nici pe stadioane, nici în stradă, nici la tv, nici că vrea propaganda proastă, nici că vrea publicul oricât de numeros ar fi el, nici că măcăne nişte habarnişti sau politicieni, actul de Justiţie se înfăptuieşte strict pe probatoriu şi exclusiv în sala de judecată, precizeaza Sorina Ruxandra Matei pe pagina sa de socializare. (Sava N.).

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont2 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont3 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont4 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont5 zile ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont6 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont1 săptămână ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Petre Daniel, zis „Pusi”, operatiunile de evaziune fiscala si spalare de bani, DIICOT si protectia oferita de gruparea de crima organizata coordonata de procurorul Negulescu Mircea

Magistrații Tribunalului Prahova au emis, in data de 24.11.2014, mandate de arestare preventivă pe numele acționarilor clubului de fotbal Petrolul...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Bomba medicala: de ce infectarile apar numai la testele de stat?

(Preluare Inpolitics): O veritabilă bombă medicală e lansată pe piață de un reputat medic, care atrage atenția asupra unui fenomen...

Administratie2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Ofiter activ din cadrul IPJ Prahova santajeaza public judecatori/„Se va face dreptate. Cu putin noroc, ajunge si Cosma tot la ea”…

La data de 20 iunie 2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul ”Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!