Connect with us

Aveti un Pont

Jocurile lui Victor Ponta

Publicat

pe

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea ne reamintește un episod extrem de interesant. Legat de momentul autodebarcării lui Victor Ponta. Și de jocul pervers al lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. Acesta din urmă probabil, la comanda sistemului, devenise un vector pro-Dragnea. Și automat anti-Ponta. Astăzi, Negoiță s-a sucit. La comanda cui? Și ce execută în definitiv Victor Ponta?

Nu se știe când, dar, mai devreme sau mai târziu, vor avea loc alegeri locale. Ordinul de zi al statului subteran, o parte însemnată a sa, constă în identificarea Gabrielei Firea cu „ciuma roșie” și scoaterea acesteia din jocul pe Capitală. Se acționează în două direcții ușor de identificat. Pe de-o parte, prin intermediul Direcției Naționale Anticorupție. Pusă deja în mișcare în urma unei sesizări politico-penale. Din partea PNL București. A doua direcție este pur politică. Și cu atât mai periculoasă. Așa-zisa Alianță Pro Bucureşti 2020. Între două drone. Victor Ponta și Robert Negoiță. Despre acțiunea DNA, pentru moment nu e nimic de spus. Cred că nici procurorii nu știu încă în ce fel urmează să acționeze. Dar despre alianța dintre Ponta și Negoiță se poate vorbi la liber. Pentru că avem toate elementele necesare.

Să utilizăm din nou un anumit de raționament bazat pe logica formală. Să încercăm să eliminăm ipotezele neverosimile, pentru a afla în final care sunt cărțile aflate pe masă și în funcție de care se vor face jocurile. Gabriela Firea este prima clasată la mare distanță de următorul competitor în bătălia pentru București. Cum ar putea fi ea trecută în poziția secundă? Este absolut logic că singura posibilitate pe care o au adversarii acesteia este să-i confiște o parte din electorat. O parte cât se poate de consistentă. Și de aici încolo încep raționamentele de logică formală.

Intenționează Victor Ponta cu adevărat să-și adjudece în mod direct sau prin interpuși Primăria Generală a Capitalei? Să facă din Capitală trambulina pe care o va utiliza în alegerile din 2024? Când va avea loc marea rundă a prezidențialelor? Ipoteza e tentantă. Și, de aceea, plauzibilă. Cine stăpânește Capitala, beneficiază de o bună parte dintr-un electorat oficial de 2.500.000 de locuitori și, neoficial, de peste 4.000.000 milioane. Iar Bucureștiul dă tonul tuturor alegerilor. Victor Ponta a anunțat – și nu mă îndoiesc că are această intenție – că se înscrie în cursa prezidențială din 2024. De aceea, aparent logic, el a căutat și a identificat un contracandidat cu potențial al Gabrielei Firea. L-a identificat în persoana lui Robert Negoiță. Această combinație este serioasă sau nu?

Robert Negoiță a fost unul dintre agenții politici extrem de activi în operațiunea de debarcare sau autodebarcare a lui Victor Ponta de la șefia PSD și din poziția de prim-ministru. Atunci, imediat după declanșarea crizei Colectiv, am semnalat faptul că sistemul căuta un țap ispășitor. Țapul ispășitor a fost Victor Ponta. Cinstit vorbind, premierul de atunci, cu toate păcatele lui, nu avea nicio vină – și timpul a dovedit acest lucru – pentru declanșarea și desfășurarea dramei de la Colectiv. Semnalul însă fusese dat. Presiunile sociale și politice erau direcționate împotriva lui Victor Ponta. Iar acestea nu erau exercitate doar din exteriorul PSD. Sistemul a acționat și din interior. Victor Ponta însuși era un om al statului subteran. Numai că statul subteran se rupsese în două. Victor Ponta era susținut de partea mai slabă. Partea mai puternică a sistemului subteran, dirijat de generalul Florian Coldea, voia capul premierului. Iar presiunea străzii nu era suficentă. Trebuia declanșată și o mișcare din interior. Din interiorul PSD. Și au fost utilizate în acest scop mai multe pârghii. Cea mai importantă a fost Liviu Dragnea. Dragnea era bine plasat în ierarhia partidului. Logic avea toate șansele ca, în eventualitatea debarcării lui Victor Ponta, să ocupe poziția acestuia. Din acest motiv, Liviu Dragnea a făcut fix mișcarea pe care anterior o executase Victor Ponta, atunci când i-a dat brânci aliatului său de nădejde, Crin Antonescu. L-a pompat pe premierul de atunci cu suficient de multe informații false legate de ipotetice mișcări de stradă îndreptate împotriva Palatului Victoria, astfel încât lui Ponta i-au cedat nervii și a demisionat. Pe rând. Dar accelerat. De la conducerea Guvernului și de la conducerea partidului. Dar pentru ca Victor Ponta să fie frăgezit și adus în această situație, statul subteran, decis să-și mănânce puiul, a utilizat și alte mecanisme. De descurajare. Unul dintre aceste mecanisme a fost o altă dronă pusă în mișcare de Coldea. În persoana lui Robert Negoiță. Acesta s-a făcut luntre și punte pentru a susține debarcarea lui Ponta.

Ei bine, astăzi Negoiță este aliatul celui pe care l-a trădat la comandă în urmă cu câțiva ani. Și acționează alături de acesta la comanda aceleiași părți a statului subteran de care aparțin amândoi, pentru a o arunca peste bord pe Gabriela Firea. Ca om politic, Gabriela Firea este produsul tandemului Victor Ponta și a socrului acestuia Ilie Sârbu. Alt produs de excepție al sistemului. Gabrielei Firea i s-a oferit de către cei doi, înaintea alegerilor parlamentare din 2012, perspectiva de a deveni parlamentar PSD. Pentru partid, achiziția Gabrielei Firea a fost benefică. Întotdeauna înaintea unor alegeri parlamentare, partidele politice sunt în căutarea unor personalități neerodate în niciun fel, capabile să aducă un suflu nou și un suport electoral consistent. Miza pusă pe Gabriela Firea a avut un succes deplin. În scurt timp, același tandem a promovat-o într-o poziție cheie. Cea de purtător de cuvânt PSD. O funcție de care Gabriela Firea s-a achitat cu brio. De la înălțimea acestei platforme politice, Gabriela Firea a candidat și a reușit să-și adjudece Primăria Generală a Capitalei. Pentru prima dată în istorie, PSD a ocupat Bucureștiul. În continuare Firea, este pe prima poziție în top.

Am semnalat într-o analiză anterioară faptul că Firea nu poate fi scoasă din joc decât în ipoteza în care electoratul ei se fragmentează în mod semnificatv. Din această perspectivă, calea de urmat a celor care-i vor gâtul trecea inevitabil prin Pro România. Aici interesele s-au întâlnit. După ce a făcut până la capăt jocul statului subteran, rupând PSD și transformând Pro România într-un instrument îndreptat împotriva celui mai mare partid, scoțând practic PSD de la guvernare, Victor Ponta a primit aparent o nouă viață. În sensul că i se asigură de către o parte a statului subteran posibilitatea de a se reînșuruba la vârf în marea politică. Și chiar de a candida probabil în postură de iepuraș relevant în următoarea campanie prezidențială. Oricum, până una alta, i se asigură libertatea. Rând pe rând, dosarele penale construite împotriva lui sunt închise. Rămâne însă agățat cu infracțiuea de plagiat. Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat, Instanța Supremă a bătut în cuie acest lucru și oricând sunt posibile consecințe urâte pentru acest om politic. Consecințe care vor exista sau nu tot la comanda statului subteran.

Iată care sunt resorturile care îl determină pe Victor Ponta să inițieze o lovitură posibil mortală împotriva Gabrlei Firea. În tandem cu Robert Negoiță. Care, la rândul său, se află la cheremul sistemului. pentru că sistemul l-a patentat, sistemul l-a propulsat și același sistem l-a agățat cu mai multe dosare de corupție. Pe care oricând le poate activa.

În această logică a unui raționament prin eliminare, urmează să vedem în ce măsură Gabriela Firea are capacitatea să construiască o contrapondere la ofensiva declanșată de tandemul Ponta-Negoiță împotriva ei. În principiu, ea ar trebui să se bazeze pe partidul căreia îi aparține. Pe alianța pe care a făcut-o cu Marcel Ciolacu. Și cu grupul condus de acesta, aflat la butoanele puterii în PSD. Numai că nu se știe ce comandă a primit din această perspectivă, la rândul său, Marcel Ciolacu. Dacă sistemul care a pus în mișcare tandemul Ponta-Negoiță acționează și asupra lui Marcel Ciolacu, atunci Gabriela Firea, în prag de alegeri, când vor fi ele, în septembrie sau altă dată, se va vedea lipsită de cei mai importanți aliați. Nejucând cartea unui candidat independent, Gabrielei Firea îi poate fi tras oricând covorul electoral de sub picioare. Iar covorul electoral este populația PSD din București. Jocul perfid, total imoral al lui Victor Ponta îi poate fi fatal Gabrielei Firea.

Sorin Rosca Stanescu

 

Anchete

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Publicat

pe

De

Peste doua saptamani, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului Ploiești. Clădirea care ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2013 se află chiar în apropierea stației de epurare vechi, îmbătrânite, care nu mai face față cerințelor actuale de mediu, dar nici nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale provenite dintr-un oraș în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace.

Incisiv de Prahova va dezvalui, in curand, oamenii politici din urbea noastra responsabili de acest dezastru si reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Alianta PNL, USR și PLUS versus “Alianța pentru Prahova” – PSD, Pro România și PPU (S-L)/Despre valori şi despre cadrul etic minimal

Publicat

pe

De

Intre retorica și realitatea politica prahoveana, evidenţiez rolul elitelor politice în promovarea şi susţinerea modernizării și a modernității. Modernitatea tendenţială se produce ca schimbare de la majoritate educată în spiritul modernităţii şi orientată spre transformări moderne, către o minoritate indiferentă sau ostilă schimbării.

Procesul de modernizare isi arata limitele, bazat, precumpănitor, pe o retorică a acestora despre modernitate, adeseori inadecvată realităților sociale locale si naționale.

Există o lipsă de scrupule a politicii care este inevitabilă şi care nu trebuie să fie confundată cu imoralitatea, neaparat.

Un politician liberal, în schimb, se defineşte tocmai prin infinitele scrupule cu care disociază fără să ajungă vreodată până la capăt.

Consecinţele acestor nehotărâri sunt mai ample decât par la prima vedere, căci din această alegere iniţială derivă o mulţime de alte opţiuni şi întreaga stilistică politică a partidului local.

În cazul judetului Prahova însă, elitele fie s-au simțit bine bălăcindu-se în mocirlă, fie nu au avut capacitatea de a ieși din ea.

Şi nu în ultimul rând este vorba despre valori şi despre cadrul etic minimal în limitele căruia ar trebui să se desfăşoare întreaga viaţă politică.

La data de 30 iulie 2020 in Prahova PNL, USR și PLUS au constituit o alianță pentru a alegerile din 27 septembrie. Președintele liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, a fost desemnat candidatul Alianței PNL-USR-PLUS Prahova la Președinția Consiliului Județean.

Iata mesajul cu care a venit Iulian Dumitrescu la conferinta de presa tinuta pe terasa Primăriei Ploiești:

„Această alianță putea, la fel de bine, să fie numită „Adio PSD”, cu referire la obiectivul nostru politic pe termen scurt: înlăturarea PSD din pozițiile de decizie ale administrației publice județene prahovene. După aproape 30 de ani de când PSD conduce de facto județul Prahova, condamnându-l la stagnare și chiar regres în ceea ce privește dezvoltarea economică, calitatea vieții și bunăstarea oamenilor, forțele de dreapta se unesc și oferă prahovenilor o alternativă sănătoasă, puternică și coerentă pentru viitorul județului”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova.

La data de 06.08.2020, organizațiile prahovene ale PSD, Pro România și PPU (S-L) au înființat “Alianța pentru Prahova”.

La președinția Consiliului Județean, “Alianța pentru Prahova” îl susține pe actualul președinte al CJ Prahova, Bogdan Andrei Toader (PSD) si la funcția de primar al municipiului Ploiești – pe Cristian Mihai Ganea (PRO România).

PSD Prahova a emis un simplu comunicat de presă, fara „figuri” si „terase” ale Primariei Ploiesti.

Presedintele PSD Prahova a postat pe pagina sa de socializare un mesaj simplu, pentru oameni, pentru cetatenii judetului Prahova, fara atacuri politice:

„Ne-am unit în “Alianța pentru Prahova” — PSD Prahova, Pro România și PPU- SL- cu un singur obiectiv: dezvoltarea județului Prahova!

Dragi prahoveni, județul Prahova are nevoie, mai mult ca oricând, de valorile de centru-stânga, de o alianță județeană cu idealuri comune și oameni pregătiți să gestioneze responsabil provocările cauzate de evoluția pandemiei, dar, mai ales, să deservească interesele prahovenilor la un nivel înalt❗

Vom veni în fața dumneavoastră cu proiecte care să răspundă, cu adevărat, nevoilor și așteptărilor dumneavoastră!

Împreună dezvoltăm Prahova!”

Lasam cititorii sa discearna si sa constate diferenta de valoare ale celor doi politicieni implicati in cursa pentru sefia Consiliului Judetean, a consilierilor politici si/sau a sefilor de campanie din cele doua partide si diferenta de abordare a mesajelor transmise. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

SPP și-a tras Secțiune de Contraspionaj – U.M. 0163 H

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Pahonțu mai are o structură contrainformativă!

Alertă în restul sistemului, după ce paranoia generalului Lucian Pahonțu a dus la apariția unei noi structuri, a cărei legalitate este deja privită la nivelul altor servicii secrete drept o reală vulnerabilitate la adresa securității naționale. Mai ales că, deși până acum doar îi amuza pe restul omologilor de la alte structuri cu rețetele sale de preparare a rachiului ”cocârț”, colonelul Dumitru Voroneanu a ajuns să se prezinte oficial drept șef al serviciului de contraspionaj din cadrul Serviciului de Protecție și Pază! Sau mai exact al ”Secțiunii de contraspionaj”, așa cum nu s-a sfiit să se împăuneze până și la ședințele de bilanț!

Acum, apariția unei noi Secțiuni informative, fie ea și una ”acoperită” în cadrul SPP este cu atât mai stranie cu cât la nivelul serviciului condus încă din anul 2005 de generalul Lucian Pahonțu există deja trei structuri care activează strict în domeniul strângerii de informații, contrainformațiilor și protecției interne! Este vorba de U.M. 0163 H condusă de chiar  colonelul Dumitru Voroneanu, de U.M. 0163 I condusă de Alin Chirilă și ”filajul acoperit” al lui Ioan Păunică, în speță U.M. 0163 L! Toate aflate în subordinea directă a generalului Daniel Ion Bălașa.

Dar habar nu a avut unde se droghează ”numărul doi” Gabi Crețu!

Iar cu toate că SPP-ul lui Pahonțu avea oricum trei structuri informative – aproape cât toate celelalte servicii la un loc!- niciuna dintre acestea nu a fost în stare barem să afle cum s-a prăbușit CAR-ul intern și la cine au ajuns banii sutelor de cadre păgubite! Și nici că numărul doi al serviciului, generalul Gabi Crețu se droga și era filat în dosarul ”Ayahuasca”! Ca să nu mai vorbim de umilințele contrainformative înghițite după trei ani de anchete interne, amenințări, presiuni și sute de ofițeri duși ”pe neveu” la detectorul de minciuni, fără ca Voroneanu să îți țină însă promisiunea că va identifica ”sursele lui Tache de la Național”! Iar acum același colonel se visează ”vânători de spioni”! Și a ”comis-o” deja printr-o nouă Secțiune de contraspionaj care activează sub acoperire în cadrul U.M. 0163 H! Că doar are SPP-ul destule fonduri operative de tocat…

Se îmulțesc ”acoperiții” SPP…

”Generalul de paie” Bălașa!

Acum, că după 15 ani la conducerea SPP, generalul Pahonțu nu mai poate fi scos de sub influența ”aburilor Puterii” chiar că nu mai miră restul sistemului. De asemenea, nici faptul că ”nea mitică” Voroneanu trăiește deja ”în filme” și cu girul conducerii SPP își face serviciu de contraspionaj! Însă ceea ce este cu adevărat straniu este că toate aceste structuri informative activează sub coordonarea directă a adjunctului SPP, Daniel Ion Bălașa. Cel care a ajuns astfel ”generalul de paie” nu doar al propriului serviciu, dar al întregului sistem!

Pe cine ”vânează” Voroneanu…

Colonelul Voroneanu ”joacă în filme” cu spioni…

Dincolo însă de pasivitatea asumată a generalului Bălașa, rămâne marea întrebare, mai ales pentru structurile contrainformative ale altor servicii secrete, ”pe cine vânează colonelul Voroneanu”? Că dacă tot și-a tras acesta în subordine ”Secțiune de contraspionaj”, atunci înseamnă că structura deja a intrat în pâine. Iar cum constituirea acesteia nu a fost trecută prin CSAT este astfel greu de precizat, cel puțin din punct de vedere legal, ce activități operative de ”contraspionaj” derulează U.M. 0163 H… Și ce ”spioni” vânează… Români? De la alte servicii secrete românești? Străini? De la agențiile informative cu care avem parteneriate strategice? Dușmanii personali ai lui Pahonțu? Sau pe oricine pentru care se ia comandă? Și cu ce bani? Sau pe ai cui bani? Astfel că dacă tot se ambiționează să joace în ”liga mare”, colonelul Voroneanu ar fi trebuit să își facă bine temele… Că doar contraspionajul nu este totuna cu făcutul de ”cocârț” în curte, închiriatul de garsoniere la subalterni sau jucatul ”la păcănele”… Dar, succes, oricum… Că au mare nevoie ”puii de SSI-iști” care s-au apucat de contraspionaj cu de la sine putere…

 

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont2 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont3 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont4 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont5 zile ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont6 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont1 săptămână ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Petre Daniel, zis „Pusi”, operatiunile de evaziune fiscala si spalare de bani, DIICOT si protectia oferita de gruparea de crima organizata coordonata de procurorul Negulescu Mircea

Magistrații Tribunalului Prahova au emis, in data de 24.11.2014, mandate de arestare preventivă pe numele acționarilor clubului de fotbal Petrolul...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Bomba medicala: de ce infectarile apar numai la testele de stat?

(Preluare Inpolitics): O veritabilă bombă medicală e lansată pe piață de un reputat medic, care atrage atenția asupra unui fenomen...

Administratie2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Ofiter activ din cadrul IPJ Prahova santajeaza public judecatori/„Se va face dreptate. Cu putin noroc, ajunge si Cosma tot la ea”…

La data de 20 iunie 2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul ”Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!