Connect with us

Aveti un Pont

Jocurile lui Victor Ponta

Avatar

Publicat

pe

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea ne reamintește un episod extrem de interesant. Legat de momentul autodebarcării lui Victor Ponta. Și de jocul pervers al lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. Acesta din urmă probabil, la comanda sistemului, devenise un vector pro-Dragnea. Și automat anti-Ponta. Astăzi, Negoiță s-a sucit. La comanda cui? Și ce execută în definitiv Victor Ponta?

Nu se știe când, dar, mai devreme sau mai târziu, vor avea loc alegeri locale. Ordinul de zi al statului subteran, o parte însemnată a sa, constă în identificarea Gabrielei Firea cu „ciuma roșie” și scoaterea acesteia din jocul pe Capitală. Se acționează în două direcții ușor de identificat. Pe de-o parte, prin intermediul Direcției Naționale Anticorupție. Pusă deja în mișcare în urma unei sesizări politico-penale. Din partea PNL București. A doua direcție este pur politică. Și cu atât mai periculoasă. Așa-zisa Alianță Pro Bucureşti 2020. Între două drone. Victor Ponta și Robert Negoiță. Despre acțiunea DNA, pentru moment nu e nimic de spus. Cred că nici procurorii nu știu încă în ce fel urmează să acționeze. Dar despre alianța dintre Ponta și Negoiță se poate vorbi la liber. Pentru că avem toate elementele necesare.

Să utilizăm din nou un anumit de raționament bazat pe logica formală. Să încercăm să eliminăm ipotezele neverosimile, pentru a afla în final care sunt cărțile aflate pe masă și în funcție de care se vor face jocurile. Gabriela Firea este prima clasată la mare distanță de următorul competitor în bătălia pentru București. Cum ar putea fi ea trecută în poziția secundă? Este absolut logic că singura posibilitate pe care o au adversarii acesteia este să-i confiște o parte din electorat. O parte cât se poate de consistentă. Și de aici încolo încep raționamentele de logică formală.

Intenționează Victor Ponta cu adevărat să-și adjudece în mod direct sau prin interpuși Primăria Generală a Capitalei? Să facă din Capitală trambulina pe care o va utiliza în alegerile din 2024? Când va avea loc marea rundă a prezidențialelor? Ipoteza e tentantă. Și, de aceea, plauzibilă. Cine stăpânește Capitala, beneficiază de o bună parte dintr-un electorat oficial de 2.500.000 de locuitori și, neoficial, de peste 4.000.000 milioane. Iar Bucureștiul dă tonul tuturor alegerilor. Victor Ponta a anunțat – și nu mă îndoiesc că are această intenție – că se înscrie în cursa prezidențială din 2024. De aceea, aparent logic, el a căutat și a identificat un contracandidat cu potențial al Gabrielei Firea. L-a identificat în persoana lui Robert Negoiță. Această combinație este serioasă sau nu?

Robert Negoiță a fost unul dintre agenții politici extrem de activi în operațiunea de debarcare sau autodebarcare a lui Victor Ponta de la șefia PSD și din poziția de prim-ministru. Atunci, imediat după declanșarea crizei Colectiv, am semnalat faptul că sistemul căuta un țap ispășitor. Țapul ispășitor a fost Victor Ponta. Cinstit vorbind, premierul de atunci, cu toate păcatele lui, nu avea nicio vină – și timpul a dovedit acest lucru – pentru declanșarea și desfășurarea dramei de la Colectiv. Semnalul însă fusese dat. Presiunile sociale și politice erau direcționate împotriva lui Victor Ponta. Iar acestea nu erau exercitate doar din exteriorul PSD. Sistemul a acționat și din interior. Victor Ponta însuși era un om al statului subteran. Numai că statul subteran se rupsese în două. Victor Ponta era susținut de partea mai slabă. Partea mai puternică a sistemului subteran, dirijat de generalul Florian Coldea, voia capul premierului. Iar presiunea străzii nu era suficentă. Trebuia declanșată și o mișcare din interior. Din interiorul PSD. Și au fost utilizate în acest scop mai multe pârghii. Cea mai importantă a fost Liviu Dragnea. Dragnea era bine plasat în ierarhia partidului. Logic avea toate șansele ca, în eventualitatea debarcării lui Victor Ponta, să ocupe poziția acestuia. Din acest motiv, Liviu Dragnea a făcut fix mișcarea pe care anterior o executase Victor Ponta, atunci când i-a dat brânci aliatului său de nădejde, Crin Antonescu. L-a pompat pe premierul de atunci cu suficient de multe informații false legate de ipotetice mișcări de stradă îndreptate împotriva Palatului Victoria, astfel încât lui Ponta i-au cedat nervii și a demisionat. Pe rând. Dar accelerat. De la conducerea Guvernului și de la conducerea partidului. Dar pentru ca Victor Ponta să fie frăgezit și adus în această situație, statul subteran, decis să-și mănânce puiul, a utilizat și alte mecanisme. De descurajare. Unul dintre aceste mecanisme a fost o altă dronă pusă în mișcare de Coldea. În persoana lui Robert Negoiță. Acesta s-a făcut luntre și punte pentru a susține debarcarea lui Ponta.

Ei bine, astăzi Negoiță este aliatul celui pe care l-a trădat la comandă în urmă cu câțiva ani. Și acționează alături de acesta la comanda aceleiași părți a statului subteran de care aparțin amândoi, pentru a o arunca peste bord pe Gabriela Firea. Ca om politic, Gabriela Firea este produsul tandemului Victor Ponta și a socrului acestuia Ilie Sârbu. Alt produs de excepție al sistemului. Gabrielei Firea i s-a oferit de către cei doi, înaintea alegerilor parlamentare din 2012, perspectiva de a deveni parlamentar PSD. Pentru partid, achiziția Gabrielei Firea a fost benefică. Întotdeauna înaintea unor alegeri parlamentare, partidele politice sunt în căutarea unor personalități neerodate în niciun fel, capabile să aducă un suflu nou și un suport electoral consistent. Miza pusă pe Gabriela Firea a avut un succes deplin. În scurt timp, același tandem a promovat-o într-o poziție cheie. Cea de purtător de cuvânt PSD. O funcție de care Gabriela Firea s-a achitat cu brio. De la înălțimea acestei platforme politice, Gabriela Firea a candidat și a reușit să-și adjudece Primăria Generală a Capitalei. Pentru prima dată în istorie, PSD a ocupat Bucureștiul. În continuare Firea, este pe prima poziție în top.

Am semnalat într-o analiză anterioară faptul că Firea nu poate fi scoasă din joc decât în ipoteza în care electoratul ei se fragmentează în mod semnificatv. Din această perspectivă, calea de urmat a celor care-i vor gâtul trecea inevitabil prin Pro România. Aici interesele s-au întâlnit. După ce a făcut până la capăt jocul statului subteran, rupând PSD și transformând Pro România într-un instrument îndreptat împotriva celui mai mare partid, scoțând practic PSD de la guvernare, Victor Ponta a primit aparent o nouă viață. În sensul că i se asigură de către o parte a statului subteran posibilitatea de a se reînșuruba la vârf în marea politică. Și chiar de a candida probabil în postură de iepuraș relevant în următoarea campanie prezidențială. Oricum, până una alta, i se asigură libertatea. Rând pe rând, dosarele penale construite împotriva lui sunt închise. Rămâne însă agățat cu infracțiuea de plagiat. Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat, Instanța Supremă a bătut în cuie acest lucru și oricând sunt posibile consecințe urâte pentru acest om politic. Consecințe care vor exista sau nu tot la comanda statului subteran.

Iată care sunt resorturile care îl determină pe Victor Ponta să inițieze o lovitură posibil mortală împotriva Gabrlei Firea. În tandem cu Robert Negoiță. Care, la rândul său, se află la cheremul sistemului. pentru că sistemul l-a patentat, sistemul l-a propulsat și același sistem l-a agățat cu mai multe dosare de corupție. Pe care oricând le poate activa.

În această logică a unui raționament prin eliminare, urmează să vedem în ce măsură Gabriela Firea are capacitatea să construiască o contrapondere la ofensiva declanșată de tandemul Ponta-Negoiță împotriva ei. În principiu, ea ar trebui să se bazeze pe partidul căreia îi aparține. Pe alianța pe care a făcut-o cu Marcel Ciolacu. Și cu grupul condus de acesta, aflat la butoanele puterii în PSD. Numai că nu se știe ce comandă a primit din această perspectivă, la rândul său, Marcel Ciolacu. Dacă sistemul care a pus în mișcare tandemul Ponta-Negoiță acționează și asupra lui Marcel Ciolacu, atunci Gabriela Firea, în prag de alegeri, când vor fi ele, în septembrie sau altă dată, se va vedea lipsită de cei mai importanți aliați. Nejucând cartea unui candidat independent, Gabrielei Firea îi poate fi tras oricând covorul electoral de sub picioare. Iar covorul electoral este populația PSD din București. Jocul perfid, total imoral al lui Victor Ponta îi poate fi fatal Gabrielei Firea.

Sorin Rosca Stanescu

 

Aveti un Pont

Ce faci în caz de accident rutier?

Avatar

Publicat

pe

Dacă ai fost nefericitul protagonist al unui accident rutier, cu siguranță prima întrebare care ți-a venit în minte a fost aceea de a te gândi cum procedezi mai departe și cum foloseși asigurarea RCA.

Dacă ești implicat într-un accident rutier fără vătămări corporale și/sau deces, ai două posibilități prin care poți să gestionezi situația:

  • completezi împreună cu celălalt șofer implicat formularul de constatare amiabilă atașat tututror asigurărilor auto obligatorii, dacă veți cădea de acord asupra vinovăției. În acest caz nu este nevoie să mai intervină poliția.
  • vă prezentanți la secția de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de maxim 24 de ore de la producerea evenimentului și agenții vor stabili vinovăția.

În cazul în care tu ești cel păgubit, următorul pas este să te adresezi companiei de asigurări care a emis polița de asigurare pentru autoturismul care a produs dauna. Inspectorii de aici vor constata avariile, îți vor cere anumite documente și astfel vei putea deschide dosarul de daună pentru a-ți putea repara mașina. Practic, asiguratorul va plăti în numele șoferului vinovat toate cheltuielile aferente reparațiilor direct către service-ul unde vor fi făcute acestea. Trebuie să știi că te poți adresa oricărei unități teritoriale a companiei de asigurări, indiferent de unitatea care a emis polița.

Dacă ești tu șoferul vinovat, trebuie să îți anunți propria compania de asigurări și să urmezi indicațiile acesteia.

Dacă ați suferit un accident produs de către un vehicul neasigurat, deși pentru toate mașinile care circulă pe drumurile din România este obligatorie încheierea unei polițe RCA, îți vei recupera daunele prin Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii sau  prin intermediul asigurătorului la care aveţi încheiată o poliță facultativă. Acestea vor suporta prejudiciile produse și își vor recupera sumele plătite drept despăgubire de la persoana care a fost vinovată de producerea evenimentului.

Formularul „Constatare amiabilă de accident” poate fi folosit doar în cazul accidentelor soldate cu pagube materiale și doar dacă au fost implicate două autoturisme. Ambii conducători trebuie să accepte soluționarea prin completarea și semnarea formularului și acesta conține informații privind cauzele și împrejurările producerii accidentului. El nu stabilește vinovăţia în producerea evenimentului și folosirea formularului nu este obligatorie, fiind doar o alternativă la variantă la constatarea poliției.

Formularul trebuie completat cu datele cerute și este necesară și desenarea unei schițe a circumstanțelor în care s-a produs accidentul, o singură dată, de către ambii conducători. Pe baza acestuia, compania de asigurări este cea care stabilește dreptul de despăgubire, va constata avariile, va deschide dosarul de daună și va efectua autorizația de reparație cu care șoferul păgubit va trebui să se prezinte la service-ul auto unde vor fi făcute reparațiile.

Pentru că procesul este unul destul de complex și necesită mulți pași, dacă vrei să fii sigur că ai un dosar complet cu toate actele necesare și totul să se rezolve într-un timp mai scurt, poți alege varianta de a apela la servicii specializate de asistență constatare daune auto.

Specialiștii te vor asista în ceea ce privește lista completă cu documentele pe care trebuie să le ai la dosar, vor putea anunța compania de asigurări în numele tău și te pot reprezenta în relația cu acesta. De asemenea, se vor asigura că toate procedurile de avizare, constatare și reparație se realizează la standarde de calitate înalte.

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Ce este sistemul bonus malus aplicat polițelor RCA

Avatar

Publicat

pe

Toate autoturismele care circulă pe drumurile din România trebuie să aibă obligatoriu încheiată și o poliță RCA, care are rolul de a-i proteja în cazul producerii unui accident rutier.

Acest tip de asigurare obligatorie ajută atât șoferul vinovat, cât mai ales pe cel păgubit.

În primul caz, acesta nu va fi nevoit să suporte din propriul buzunar daunele produse celuilalt autoturism și dacă se înțelege cu celălalt șofer să încheie și formularul de constatare amiabilă (acest lucru este posibil doar dacă accidentul rezultă doar cu daune materiale), scapă și de sancțiunile contravenționale aplicate de poliție.

La rândul său, șoferul păgubit va beneficia de reparația mașinii, cheltuielile aferente acesteia fiind suportate de compania de asigurări a șoferului vinovat.

Autoritatea de Supraveghere financiară însă, cea care reglementează piața polițelor RCA, a introdus ca o măsura de responsabilizare a posesorilor de autoturisme un sistem numit bonus malus. Acesta are scopul de a responsabiliza șoferii dar și de a diferenția șoferii care nu fac accidente de cei care sunt mai puțin prudenți. Astfel, șoferii care au fost implicați în accidente rutiere și sunt vinovați de producerea acestuia, vor plăti o primă se asigurare mai mare anul următor.

Sistemul bonus-malus influențează prima de asigurare în funcție de daunele care s-au produs în perioada de referință. În cazul în care în perioada de referință nu au fost înregistrate daune plătite, la reînnoirea poliței RCA vei beneficia de un bonus, respectiv o reducere a primei de asigurare. În situația în care în perioada de referință au fost înregistrate daune plătite, la reînnoirea poliței RCA vei fi penalizat prin aplicarea unui malus, respectiv majorarea primei de asigurare în anul următor celui în care au fost plătite daune pe baza poliței RCA.

Sistemul bonus-malus este format din 14 clase de bonus (B) și 8 clase de malus (M). Reducerea maximă (bonusul) de care un asigurat poate beneficia este de 50%, în timp ce penalizarea maximă (malusul) care poate fi aplicată este de 200%.

Încheierea formularului de constatare amiabilă în cazul unui accident care a rezultat doar cu daune materiale nu este obligatorie. Dacă ești vinovat de producerea acestuia, chiar dacă vei plăti o primă de asigurare mai mare anul viitor, nu vei mai fi sancționat de poliție pentru producerea evenimentului rutier și nu vei mai plăti amendă.

Dacă nu ești tu cel vinovat, valoarea primei din anul următor nu va fi influențată de accident.

Pentru a-ți putea repara mașina, trebuie să notifici compania de asigurări a celuilalt șofer și de a prezenta toate documentele pe care aceasta ți le va solicita. Următorul pas este acela în care asigurătorul constată avariile produse, deschide dosarul de daună, eliberează acceptul de plată pentru reparații și virează banii către service-ul unde s-au efectuat acestea.

De reținut este faptul că asigurătorul nu are dreptul legal de a-ți impune service-ul la care să faci reparațiile.

Dacă nu ai timpul necesar să faci drumuri către birourile asiguratorilor, poți opta să lucrezi cu companii care oferă servicii specializate de asistență constatare daune auto. Pentru că lucrează cu multe companii de asigurare, te vor ajuta mult mai rapid cu deschiderea dosarului de daună și implicit se va scurta timpul pentru reparația mașinii. Specialiștii de aici știu toată lista de documente necesare și toși pașii procesului, de la notificare, deschidere dosar de daună, avizarea și constatarea acesteia, până la decontarea cheltuielilor aferente de către compania de asigurări. Mai mult, îi poți mandata să te reprezinte în relația cu asigurătoul și se vor ocupa ei de tot pentru tine. Nu numai că vei scuti timp, dar se vor asigura și că mașina ta va fi reparată cât mai repede posibil și la standarde înalte de calitate.

 

Citeste in continuare

Anchete

Urmasul lui Netejoru a trecut testul

Avatar

Publicat

pe

De

Se vorbeste prin anumite cercuri ca s-ar fi decis deja urmasul lui Lucian Netejoru in fruntea Inspectiei Judiciare. Cica Netejoru, care peste cateva luni pleaca la pensie, va fi inlocuit de judecatorul Petre Rosu, fostul sot al procuroarei ex-DNA Claudia Rosu. Petre Rosu – care deja activeaza ca inspector judiciar – ar fi pe placul celor care conduc CSM, acestia fiind multumiti de felul in care Rosu a rezolvat anumite dosare disciplinare in care a pronuntat solutii pe sufletul celor care taie si spanzura in sistem. Unul dintre aceste dosare este cel al judecatoarelor Neluta Tudorache si Ileana Alexandru de la Tribunalul Calarasi, suspendate din functie abuziv, asa cum ICCJ a decis, pe care Rosu urmeaza sa le execute peste cateva zile cu trimitere in judecata disciplinara, chiar daca acuzatiile sunt de un penibil absolut, dezvaluie cei de la Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv19 ore ago

PARAFRAZÂND ÎNTREBAREA POPULARĂ CU PĂMÂNTUL, NE ÎNTREBĂM: “CÂT L-O MAI RĂBDA POLIȚIA PE COMISARUL ȘEF ZĂBAVĂ ?”

 Tovarășul militian șef Zăbavă, Sebi pe numele de scenă, nu a înțeles nici până astăzi, anul de grație 2021, care...

Exclusiv2 zile ago

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale...

Exclusiv2 zile ago

La ora asta, frumosul King Arthur este mai mare decât ei/Se viralizează instant pe Twitter, este în toată presa – global

Tatăl print-braconierului care a impuscat ursul in Covasna este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care l-a decorat pe Klaus...

Actualitate2 zile ago

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

Exclusiv2 zile ago

Mainile curate sunt mai sigure!

Curatenia si igiena sunt lucruri cheie de care depindem mai ales cand suntem confruntati cu o pandemie sau epidemie de...

Exclusiv4 zile ago

Fara un Plan de ordine si siguranta publica ce trebuia elaborat si actualizat pana la data de 15 aprilie (conform prevederilor legale), Sectorul Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti a „picat” pe „bec”?

In Legea 155/2010 de infiintare a Politiei Locale, Capitolul III – Atribuțiile poliției locale,  la Articolul 6, lit a), se...

Exclusiv4 zile ago

Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost politist local- cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)/DOCUMENTE

La data de 23.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci...

Exclusiv5 zile ago

Sorina Ruxandra Matei: PNRR Shaorma Plus

PNRR-ul României, prezentat de ministrul Cristian Ghinea la Bruxelles: „tabloul negru”, încrederea în ONG-uri este după Armată și preluări din...

Exclusiv1 săptămână ago

Fie ca Sfanta Sarbatoare Pascala sa ne apropie de taina Invierii Domnului si sa ne aduca in suflet pace si bucurie

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, redactia ziarului Incisiv de Prahova,  urează tuturor colaboratorilor, clienților și cititorilor, sănătate, liniște sufletească...

Exclusiv1 săptămână ago

„PNRR, această Șaorma manglită cu de toate/Ghinea a băgat toate bullshiturile în PNRR, inclusiv ideea ca Iohannis să devină notarul sau poștașul secției de procurori a CSM”

Aviz conform sau consultativ al CSM pe numirea șefilor de Parchete? Cine vrea să reducă puterile președintelui României? Cine vrea...

Actualitate1 săptămână ago

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

Exclusiv1 săptămână ago

„Gaura Neagra” de la S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si modul de sifonare a banilor publici/Mafia gunoaielor (I)

La data de 27.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti...

Exclusiv1 săptămână ago

Incompetenta deriva si din faptul ca desi Romania are alocate 29 de miliarde de Euro (ne-negociabil), Ghinea vine si spune ca noi am trimis propuneri de 41 de miliarde, ca sa avem de unde negocia

Ghinea, un fel de Valcov. Cu siguranta alde Barna (vicepremier) si Cristian Ghinea (ministrul investitiilor si fondurilor europene) cand au...

Exclusiv1 săptămână ago

PNRR-ul României se prezintă ca o ciorbă proastă, în care Ghinea a băgat de toate, inclusiv sondaje, nenică/O rușine

Am citit toate PNRR urile gata până acum. Știu sigur că în România mai există un ziarist care le-a citit...

Exclusiv2 săptămâni ago

Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti luate în vizor de procurorii de la Ministerul Public/DOSAR – MAMUT

Conform unor surse din mediul judiciar, recent, procurorii de la Ministerul Public au deschis un dosar-mamut cu privire la ilegalitatile...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!